Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

MILKMAN, по Истината за млякото, 15 февруари, 2009

истината за млякото

Пиете мляко ?
Ако сте на възраст до 4 години… значи всичко е ОК.

В кравето мляко протеина казеин е химически свързан с калций, за да отделим калция от казеина ние се нуждаем от ензим наречен renin… но за съжаление след като навършим 4 години ние спираме да го произвеждаме (защо ли ???).

Когато млякото попада в дебелото черво то ферментира, получава се газ и млечна киселина. Когато млякото не ни е от полза, тялото ни се опитва да го отстрани … ако няма достатъчно енергия да го отстрани млечните продукти залепват за чревната стена и блокира усвояването на полезни биогенни елементи.
Когато се съхранява безполезен калций в тялото води до камъни в черния дроб и бъбреците, натрупвания в ставите (артрит).
Млякото е в основата на желязната анемия…. не го знаете?… ами прочетете, имате Интернет.
Пиете мляко за здрави кости?… ами остеопорозата се е повишила при нациите, които пият мляко и липсва при народи не консумиращи млечни храни… че и това е случайно май?
Пиете мляко за здраво сърце?… как със състав 55 % наситени мазнини точно става това ?
Не знаете за връзката между консумацията на мляко и рак на простата?
Ставаме толерантни към антибиотици… ами да, като добрите хора, които отглеждат добитъка ги блъскат със свръх дози антибиотици… /защо ли го правят?
Ами защото са им дали хормони на растежа (BGH-които са забранени в повечето страни от EU)… как иначе от 70-те години до днес добива на мляко за единица добитък е скочил с 2.3 пъти.
Хормоните водят до мастит… след това инфекции… гной във вимето, причинена от тумори. (IGF-I- е горивото за рака все пак … те и от Монсанто го знаят даже).За това се стига до увеличение от рак на дебелото черво, гладки мускули, и гърдите при хората.
Канцерогени в млякото ни карат да се разболяваме от анемия, астма и автоимунни заболявания… да… и GOOGLE го знае ама не и политиците!!!
Високите нива на естроген в млякото води до рак на гърдата.
Някой съмнява ли се, че има пряка връзка между алергиите, акнето, стомашните разстройства и мляото?… ПРОСТО СПРЕТЕ ПРИЕМА НА МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ за седмица и ще усетите как чревния ви трак ще реагира… как сънят ви ще се подобри.
В България се работи с вносно месо… само че не са ви казали че е отгледано с генно-модифициран фураж.
Не стига, че тъпаците в министерски съвет субсидират бранша с наши пари, ами даже дават “безплатно” по чаша мляко на най-малките в училище.
Мерси от такава помощ… безплатно мляко (разбирай смес от мъртви клетки, гной хормони, антибиотици и т.н.)
И като за капак го обработели термично (пастьоризирали).
P.S. сега нека да се намери някой умен човек да ни разясни защо вместо да се харчат държавна пара за подпомагането на био-земеделие ние ги даваме на тези животновъди и млекопреработватели.

източник

39 comments

1 Христо Дешев { 03.30.09 at 23:23 }

Най-добрият съвет:

„Някой съмнява ли се, че има пряка връзка между алергиите, акнето, стомашните разстройства и мляото?… ПРОСТО СПРЕТЕ ПРИЕМА НА МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ за седмица и ще усетите как чревния ви трак ще реагира… как сънят ви ще се подобри.“

При мен се усетиха и други хубави работи, но наистина всеки може да пробва за седмица и да си прецени. 🙂

2 Меги { 03.31.09 at 13:23 }

Като каза това за 4-тирите години, та се присетих, че повечето деца, ако се оставят сами и естествено да се отбият, го правят именно около 4 г. 🙂 Няма случайни неща в природата! 🙂

3 Кети { 04.02.09 at 8:59 }

Използвам поредната супер полезна и отваряща очите статия, за да попитам за ваши контакти – „веществени“, за да мога да ви изпратя филмче, което е страхотно, а вие ще знаете как най-точно да го популяризирате. Не е пиратско копие, поръчахме го от amazon и исках да ви го подаря с благодарност за усилията, които полагате за любимото ми място в нета. Моля, свържете се с мен на мейла, за да се доуточним:)

4 Trendafila { 04.08.09 at 17:24 }

Mislia che e redno da poblikuvate iztochnika na dannite za da moje vseki edin ot chitatelite pri jelanie za poveche informatsia da se oburne kum tiah! Zashtoto az tursih tursih i ne namerih kude ste napisali ot kude e vzeta informatsiata…

5 benato { 04.08.09 at 21:42 }

Сигурно търсиш на латиница,провери с кирилицата 🙂

6 gubarez { 04.09.09 at 0:49 }

добре де, но до колкото знам, при киселото мляко го няма този проблем? Може ли малко повече инфо по този въпрос!

7 Radula { 04.09.09 at 1:31 }

Кой проблем? 🙂
Всички проблеми са свързани както с прясното мляко, така и с всички млечни продукти. Също така, слагат разни работи, „пообогатяват“ ги и човек се пристрастява към млечните. Няколко години след като спрях месото и яйцата, спрях и млечните, и то не отведнъж, както при първите. Най-тежко ми беше с киселото мляко, защото ми беше супер любимо. Накрая започнах да ям само био кисело мляко, и после реших, че е дошъл краят окончателно. Почувствах се тоооолкова добре!!!!! Бях изумена колко по-добре ми е без тях. След известно време на „веганстване“, бях при родителите ми и баба ми предварително бе отделила таратор за мен (отделила, защото не ям чесън), знаейки колко обичам. Реших да го опитам. Не можах да го изям. Имаше отвратителен вкус. Просто, известно време, след като не даваме на тялото тези храни, то самото не може повече да ги яде – няма нужда от тях, не са му присъщи вече.
Та така! 🙂 Много успех с преодоляването на млечните! 🙂

8 Boryana { 04.18.09 at 2:16 }

Какво наистина слагат в млечните, че е толкова трудно човек да ги откаже?! аз съм така: мине-немине и като видя, че в хладилника има кисело мляко и си викам „какво пък?“, а по принцип съм го отказала, ама…

9 Петя { 04.18.09 at 4:40 }

Боряна, и аз не знам какво слагат, но считай, че ако ти е в хладилника много трудно ще го откажеш. На мен най ми е проблем сиренето, киселото мляко всъщност не ми липсва. Взимах си всякакви видове сирене преди и още имам в хладилника парчета чедар, пармезан и от гръцкото фрома сирене, въпреки че по принцип съм ги отказала, но дояждам по малко да не ги хвърля, че няма кой да ги яде. Вече не ми доставят такова удоволствие, но тези са като кашкавал, а всъщност ми липсва нашето си българско сирене, все пак толкова години съм го яла по много… Но в хладилника от него няма, а като пазарувам изобщо избягвам щандовете за млечни в магазина, така не се сещам за сиренето и с течение на времето съм сигурна, че ще го забравя напълно. Та, мисълта ми е, че най-лесният път е да убедиш хората у вас заради които се купува киселото мляко, че то не е полезно, иначе ако го виждаш около себе си толкова често ще е много трудно да се отървеш от зависимостта. Само дето това май се оказва още по-трудно от това да устоиш на млечните продукти, поне аз никой не успявам да убедя, че не трябва да се консумират… Майка ми казва, че съм станала фанатичка и чак се безпокои за мен защото след толкова години на преяждане с боклуци най-после се грижа за себе си и се храня както трябва. 🙂

10 Radula { 04.18.09 at 5:04 }

Не мога да назова какво точно слагат, но знам със сигурност, че слагат добавки, които те карат да се пристрастяваш към млечните.
Моят съвет към вас, момичета е, просто устискайте 2 седмици без грам млечни. След това дори и да вкусите, ще усетите, че организмът ми се отвращава от тях.
Веднъж щом тялото ви отвикне, вярвайте ми, вече ще са му противни.
Разбирам ви добре, защото аз също много обичах млечни продукти преди да узная истината за тях. И на мен слабост ми беше киселото мляко. Струваше ми се, че от всичко мога да се откажа, дори и от сирене, което също обичах, но от кисело мляко никога. И съм много щастлива, че си доказах, че съм била в пълна заблуда.
Всяка, абсолютно всяка една храна, която консумираме, е въпрос на навик. Така че, смело давайте напред! Но пък и си прощавайте, ако от време на време много се изкушавате… В крайна сметка насила нищо не излиза. Ще дойде времето, когато няма и да искате да погледнете сирене и кисело мляко! 🙂

11 Деси { 04.18.09 at 9:33 }

Интересна дискусия! Аз напоследък доста съм ограничила млечните продукти, консумирам по 50гр. био овче сирене в гръцката салата от време на време, като зеленчуците и кълновете преобладават естествено както и лятото ми се прияжда таратор или кисело мляко с ягоди и малини, но ползвам само био кисело мляко. Като се замисля се случва 1 или 2пъти в седмицата, но мога и без тях например тази седмица ваобще не съм консумирала. Не си поставям ограничения, но не съм и пристарстена.

12 Jaki { 04.18.09 at 12:14 }

От всички млечни само за киселото мляко милеех…алтернатива винаги има.не съм го отказала,консумирам си го най-редовно НО си го правя аз от соя,зърнени,ядкови млека.Опитах и от кокос-много е вкусно ммм…хубаво е човек да експериментира и да види кое му допада повече,кое по-малко.Има толкова здравословни варианти.Бактериите на киселото мляко(l.bulgaricus,s.thermophilus,l.acidophilus)са изключително полезни.Те изчистват както устата,така и вътрешната флора от вредните микроорганизми и са чудесно средство против кандида и др.такива,подобряват обмяната на в-вата и т.н.Не виждам защо трябва да се лишавате,ако го обичате.
Ето 1 примерна рецепта за соево кис.мляко. Първо си правите соево мляко.
Птрябва ви 1ч.соя и закваска(от соево кис.мл.,бактерията на прах-2 капсули пробиотик на прах или нещо такова,или в краен случай от обикновено кис.мл.за 1 път само;след което ще си запазвате 2с.л.за закваска за следващия път). Кисне соята в 8ч.вода за 8-10часа.
След това се оцежда и изплаква и се прибавят 10чаши гореща вода и се миксира в блендер за 3-4мин. Готовата смес се прецежда през тензух(за да се отделят твърдите частици). На готовото соево мляко температурата трябва да е 42-45C,тъй като бактериите се развиват чудесно само м/у тези градуси.Прибавяте 1/4ч.готова закваска и го разбарквате добре.Слага се в йена и се покрива с кърпа за 10-12ч.да престои. Или във фурната на 42-45C за 5-6ч.,докато се сгъсти. Ако се остави за по-дълго време не е проблем;ще се сгъсти и ще киселее повече;това значи,че има повече от бактерията.
***Ако искате да ви е по-гъсто,когато си приготвите соевото(ядково,зърнено и т.н.)мляко,смесвате с 1 ч.л.пектин,слагате го на котлона,лекичко сипвате и бъркате до сгъстяване.
1 рецепта за кокосово кис.мл: 6-8 кокоса,от тях 1ч.вода,и 4ч.коко месцето:))
Смесвате всичко в блендер.Добавяте закваска и по горепосочения начин го приготяте(трябва да го стоплите на 42-45C или да се постави във фурната на тези градуси за 5-6ч). То е годно за употреба около 7-10 дни.Докато е бяло е годно,стане ли розово или лилаво се хвърля.
Успех и весели празници!!!:))))))))))))))

13 Radula { 04.18.09 at 13:31 }

Лично аз се отказах от млякото, въпреки че го обичах, защото далеч не се движа само от това какво е полезно за мен. Иска ми се да живея максимално така, че другите да са поне наравно добре с мен, или аз по никакъв начин да не допринасям за страданието или експлоатацията на другите.
Прочетох една статия за кравите, даващи мляко (дори тези, отглеждани за био киселото мляко в БГ) и това беше повратния момент при мен. Не искам да съм част от тази кървава индустрия (месна и млечна), от тази пълна с болка и смърт, нехуманна практика. Мисля, че са срам за човечеството.
Дори и да има нещо полезно в тях (че дори и супер полезни да бяха), пак нямаше да ги консумирам, защото не само аз съм важната, и още повече, има толкова много други полезни храни, пълни с любов, не с болка, които имат същите и/или други полезни и лечебни свойства за човешкия организъм.
В началото, когато ги отказах, си правех таратор с купешкото соево мляко и много ми харесваше. Сега, ако ми се прияде, ще си направя с ядковите млека на Мер (от орехи и бадеми), без да ги прецеждам, за да са гъсти.

Моля ви, не приемайте коментара ми като нападка или нещо подобно. Не съм целяла това, просто споделям с вас моите възгледи! 🙂

14 benato { 04.18.09 at 16:46 }

Весели празници на всички,които няма да ядем едно прекрасно животинче,заклано,одрано,изпечено !

15 Кети { 04.19.09 at 7:28 }

Radula, много съм съгласна с теб. Когато гледам млякото се сещам за кравите от филма „Земляни“ – този филм окончателно ме реши да откажа месото. Що се отнася до млякото и яйцата ядях ги докато започна поста, който свърши днес на Великден. Аз го следвах и се чувствах повече от отлично. Снощи след църквата реших, че мога да си позволя едно варено яйце, защото за мен тази традиция беше свързана с много топли спомени от детството. Изядох едно варено яйце и малко кисело мляко – домашно произведено и… днес не мога да се търпя. Много ми е лошо. Мисля, че това беше достатъчно нагледно, че да ме откаже от тези храни. Сега остава само въпроса как да обясня това и на семейството, за да съм сигурна, че правя всичко това не само за себе си.

16 Radula { 04.19.09 at 13:43 }

Кети, много се радвам, че си се чувствала добре по време на поста! Наистина осезаемо се усеща разлика, след като дълго време не си ял тези храни и после ги опиташ.
Колкото до Земляни – покъртително…. нямам думи…. аз не мога да изгледам този филм, имам чувството, че ще се побъркам после.
В началото не е лесно с роднини, близки, приятели. Но когато логично им обясниш всички причини, като започнеш от тази, която според теб е най-близо до тях като разбиране (примерно здравословните причини – че не ти понасят, че за вредни -малко факти.. и т.н.), така умът им поне малко ще се успокои. Сигурно ще се противят, ще се опитват да се съпротивляват, но с времето ще свикнат.
Ще ти дам един пример. От 5 години не ям месо и яйца, от 1 и млечни. През тези 5 години какво ли не съм чула по повод яйцата, особено сега около Великден. С месото бързо се примириха, с яйцата не толкова. Сестра ми ме лъжеше къде има и къде няма яйца, защото вярваше, че си правя много зло като не ям. Като я хванах, спрях да ям всичко, което ме съмняваше, че има яйца. Всички бяха меко казано поразени, че на Великден, аз няма да спазя традицията и да изям поне едно яйце… След като видяха, че няма причина, която да ме откаже от решението ми, майка ми започна да прави примерно по 2 баници – една с яйца и сирене, една за мен – без. После взе да прави по 1, само без, и всички ядяха от нея… На Великден, милата, дори месеше козунак без яйца за мен (тя всяка година сама ги меси за Великден) Сега, 5 години по-късно, те почти не ядат месо, за жалост рядко си позволяват (примерно като са на гости…), намалили са и яйцата и млечните драстично, но все още ги ядат, а мама е направила козунак без никакви млечни продукти за мен за Великден, с което много ме трогна. Аз не съм искала или очаквала, защото ми е първият 100% суровоядски месец сега, и исках да си го изкарам докрай, но ще ям и малко готвена храна сега докато съм при тях.
Та, с годините, хората свикват, уважават избора ти и дори и те започват да се влияят от това. Но, не спирай да им обясняваш защо така си решила, разни научни факти винаги са много полезни – има в изобилие за веганството, особено сега с това положение на планетата, всеки съветва да се храним „по-зелено“. Може да им дадеш да изгледат и Земляните, със сигурност ще им повлияе…
Много успех!!! 🙂

17 Atanassia { 04.19.09 at 19:26 }

Radula, kude mojem da namerim tozi film?

18 Radula { 04.19.09 at 20:27 }
19 Atanassia { 04.19.09 at 23:20 }

ako iskam da si napravq oveseni qdki s kakvo moga da gi napravq, ako iskam da izbegna kiseloto i prqsnoto mlqko?

20 Radula { 04.20.09 at 0:10 }

С ядково мляко! 🙂 Всички предложения на Мер са толкова, толкова сполучливи! Може даже да смесиш два вида ядки -орехи и кашу, или орехи и бадеми, или пък само един вид ядки. Аз даже обичам да не ги прецеждам, да са по-гъсти и да имат мънички парченца ядки. Но, кой както обича! 🙂
Може от вечерта да ги накиснеш и да ги сложиш в хладилника и на сутринта ще са омекнали и ще са готови за хапване 🙂 Може да им добавиш сушени плодове и/или пресни, и съвсем ще заприлича на мюсли. Всъщност ще е най-здравословното мюсли! 🙂

21 Петя { 04.20.09 at 3:55 }

опитах да гледам този филм, стигнах до момента в който режеха ушите на прасенцата без упойка… не мога да издържа повече… това е нещо ужасяващо, не знам как изобщо някои би могъл да яде месо след като го гледа… 🙁

22 Radula { 04.20.09 at 6:57 }

Ето потулената неудобна истина за „тайните“ добавки, водещи до пристрастяване в млякото и производните: http://www.youtube.com/watch?v=axU9ngbTxKw&feature=related Разбира се, зад всичко това стоят Монсанто…

А ето три много сполучливи клипа, заслужава си да си изгледат:
http://www.youtube.com/watch?v=tYpafipJyDE –> вижте и информацията отдясно, като натиснете (more info)
http://www.youtube.com/watch?v=X9A_doRl6vQ&feature=channel_page
http://www.youtube.com/watch?v=SBBFTpTMUbc&NR=1

23 benato { 04.20.09 at 13:06 }

Аз ползвам соево-органик от „Пикадили“,но е с термична обработка,ако си пълна суровоядка,не става.

24 Анна { 04.20.09 at 15:09 }

Мюсли става превъзходно с малко плодов сок, в който се накисват овесените ядки и всякакви други пресовани зърна, но е по-сладичко.

25 Валя { 04.20.09 at 16:03 }

Здравей,Jaki! Прочетох твоя коментар за киселото мляко от соя и реших да опитам да си направя.Вчера по обяд го подквасих и снощи вече беше готово.Не спазих твойте пропорции,защото сложих по-малко вода,като си мислех,че така ще стане по-гъсто.Прецеждах го от по-едрите частици.НО защо ми се получи цвик ,отгоре върху млякото,при теб така ли става? Да не би да съм го подквасвала при по-висока температура от 42-45 градуса…,а на вкус е малко блудкаво в сравнение с кравето кис. мляко,такова ли е по принцип,защото това ми е първи опит в подквасване на зърнено или ядково мляко.Ще съм благодарна ,ако някой коментира моя първи опит и кое ядково мляко се доближава най-много по вкус до кравето?

26 Кети { 04.20.09 at 17:04 }

Аз бях изумена първият път, когато направих мляко от ядки… това надмина и най-смелите ми представи за кулинария… По въпроса за това с какво може да си ядем овесените ядки имам едно много сполучливо откритие. В Робошеф-а слагам овесените ядки и една ябълка – нарязват се на мъъъънички парченца, понякога добавям и мед. и става толкова сочно, бързо, лесно и вкусно, че направо…

27 Деси { 04.20.09 at 17:40 }

А пък аз консумирам овесените ядки под формата на гранола бар. Правя си го вече 1година. Ето рецептата:

1. фини овесени ядки-250гр.
2. ядки/бадеми,лешници,кашу/натрошени-50гр.
3. стафиди-50гр.
4. кокосови стърготини-50гр.
5. смляно лелено семе-3-4с.л.
6. сусамов тахан-5с.л. /препълнени/
7. мед-5с.л. /препълнени/
8. подправки-2ванилии и 1/2ч.л. канела
В купа слагаме меда, сусамовия тахан, подправките, кокосовите стърготини, стафидите, лененото семе, предварително затоплените във фурна на 50градуса овесени ядки и ядки и разбъркаваме всичко много добре. След това готовата смес се слага в тавичка като трябва хубаво да се притисне. Оставя се да се стегне и с нож се режат 10барчета. Накрая всяко едно барче се увива във фолио и се съхраняват в хладилник.

28 mer { 04.20.09 at 22:59 }

Джаки, много ти благодаря за хубавите рецепти, които сподели с нас. Аз отдавна се каня да си правя ядково кисело мляко, но вече няма да се церемоня – ще пробвам тия дни. Чудя се за кокосовото кисело мляко – в рецептата дали имаш предвид месото от млад кокос, или може и от старите кокоси. Предполагам, че е от млад кокос, но реших все пак да питам (за съжаление в България няма от тях все още).
Деси, страхотна рецепта. Имаш ли снимки на тези блокчета. Правила съм си подобни, но ми се иска да се насладя на визията и на твоите творения (във форума може да ги публикуваш – утре ще го пусна).

Когато за първи път направих ядково мляко, то беше от кашу, бяхме изумени, че всъщност пием мляко, а е от кашу. Толкова много приличаше по вид и вкус на стандартното мляко. В последствие вече не можех да вкуся от животинското мляко – стана ми съвсем неприятно и неприсъщо.

Може би и за мен този филм (Земляни) сложи повратната точка в моя живот. Гледах го на части, защото не можех да го издържа за дълго (дори на някои моменти си затварях очите). Имаше много рев и вътрешни терзания за всичката тази несправедливост. Оттогава съвсем намразих всякакви циркове, зоологически градини и животински продукти и дори на домашните любимци започнах да гледам с друго око. Като малка имах костенурка, която пуснах в Марица, защото още тогава усещах, че се мъчи (тя беше родом от там и все се надявам, че не е забравила инстинкта си за оцеляване) и чак сега си давам сметка, какво съм и причинявала тогава. Въпреки, че се грижех с любов за нея, няма как да се е чувствала добре, при положение, че съм я сложила в аквариум. Но тогава си е тогава. Живеем в сегашния момент и каквото е минало си остава в миналото. Може само да се учим.

29 Деси { 04.21.09 at 15:19 }

Мер, на кой и-мейл да ти пратя снимка?

30 Jaki { 04.22.09 at 2:34 }

Възхищавам се на всички ваши коментари.На желанието и смелостта ви за промяна от общоприетите и наложени възгледи на стадото наречено „съвременно общество“,което в духовно отношение е доста изостанало,напредъка е само в механично и си създава толкова беди с лакомията и синдрома „още“. Новото в света идва,трябва да се промени начина,по който живеем!Всички ще се събудят лека полека.Първо е ред на по-напредналите и интелигентни хора,които са и по-чуствителни и по-толерантни,по-меки(не мекушави).Тези хора имат вяра в светлината на утрешния ден и в зрънцето на „доброто“ във всяко живо същество.Това е достатъчно,с нашата вяра ние помагаме всеки ден на промените в тези вибрации,които се случват.Приемете,че всеки е на различно ниво на съзнание,на развитие.Има хора,с които прекрасно се разбираме без думи и други,с които колкото и дълги лекции да му изнесеш,в каквито и пози да застанеш за да те разбере,те пак ще се чудят на какъв точно език му говориш.
На всеки му идва времето,а и природата прекрасно балансира нещата,така че всичко ще си дойде на мястото.
Какво е истинското състояние на човека??-спокойствие,еуфория,светлина(без нуждата от външни стимуланти и думата „още“,които ще ни ги доставят).Всеки трябва да открие в себе си енергията;и да се стреми да я увеличава.И така вече може да помага и на останалите,и на света. НЕ можем да поддържаме високо нивото си на енергия,ако консумираме мъртва материя като храна!
Трябва да преоценим всяка енергия,която по навик допускаме в своето енергийно поле,особено храната,и да избягваме всичко,освен най-доброто,ако искаме енергийните ни полета да бъдат устойчиво силни. За мн.хора е доста трудно,поради пристрастеност към храната(достъпна свободно навсякъде за всички възрасти,препоръчваната за „здравословна“ и т.н.),която обичайно консумираме,а голяма част от нея е ужасно отровна. Съществува мн.противоречиво инфо в света в това отношение,но истината също може да се открие.Всеки от нас трябвада се учи.Трябва да разширим представата си за това кои сме и защо сме тук. Ние сме духовни същества,които са дошли на този свят за да се развиваме и издигаме нивото си на съзнание и на енергия.А не да сме част от „общото стадо“ заразени със синдрома „още“,в края на краищата не можем да вземем нищо материално с нас на онзи свят!!
Много от това,с което сме заобиколени е предназначено главно за сетивно удоволствие,за отвличането на вниманието и в крайна сметка то изсмуква нашата енергия и води до физ.упадък. Трудно е,но не и невъзможно да се мине покрай изкушенията…които рано или късно ни правят зависими-като млечните,сладкарската индустрия и т.н.
Нашите тела са съвършено организирани системи от чиста енергия.
Има храни,които я повишават и такива които я понижават.Когато телата ни се лишат от енергия поради различни храни,ние ставаме податливи към болести.Когато консумираме храна,тя се метаболизира и оставя отпадъчни в-ва в телата ни.Тези отпадъци са с алкална или киселинна същност.Ако е с алкална,твлото използва много малко енергия и бързо и безпроблемно я изхвърля. Но ако е с киселинна,при елиминирането много натоварва кръвта и лимфната система,съответно се натрупва в органите и тъканите като твърди частици-кристални форми с изключително ниски вибрации,които създават блокировки и нарушения във вибрационното ниво на клетките ни(водещо до физически и душевни неразположения).Колкото повече такива киселинни вторични продукти се натрупват в организма ни,толкова по-благоприятна среда се създава за микробите.
Тези,оставящи киселинни отпадъци в нашите тела са тежки,готвени,минали през много процеси,и както знаем-месо,млечни,тестени,пасти,алкохол,кафе и т.н.
Алкалните са растителни,живи, зелени,свежи-описани от Мер в този прекрасен сайт:))
Светът е изпълнен с невероятна красота,цветове,форми…да,същият този,в който живеем;но за да го видим-на първо място трябва да се промени начинът ни на хранене!!!
И не се страхувайте или срамувайте от тази промяна в себе си!то ще се случи неизбежно с всички; Всеки е роден с правото да бъде щастлив,безгрижен и в перфектно физическо и емоционално здраве.Но никой няма отвън да ви застави и направи щастливи;всеки сам трябва да потърси в себе си,да пожелае най-доброто за себе си и….. ОЧАКВАЙТЕ най-доброто!!!:)))

31 Jaki { 04.22.09 at 2:45 }

Валя,ще помисля за кис.мляко,защо така се е получило при теб.Аз си правих преди седмица,мн.сполучливо беше при мен.Оставих го да се заквасва по-дълго от обикновеното,към 12-13ч.няъде…не беше нарочно,но се получи чудесно.Не съм го сгъстявала с пектин преди това-само 1л.соево мляко смесих с 3с.л.закваска и е било на подходящата температура само за 6-7часа.След това,го сложих в хладилника за 2-3 часа и се стегна малко.Леко е по-блудкаво от обикновенно кис.мляко,но след като се стегне в хладилника,излиза малко вода на повърхноста и я махам после. Опитай и с някъкво ядково,и може да се получи по-добре и вкуса да ти хареса повече.

32 Radula { 04.22.09 at 2:49 }

Джаки, БЛАГОДАРЯ ТИ от сърце и душа за този коментар!!!

33 mer { 04.22.09 at 22:00 }

Джаки, толкова е вдъхновяващо и истинско, всичко, което си написала по-горе. Вече го препрочитам няколко пъти и не мога да се наситя.

Деси, може да пратиш снимки на mer@zemianazaem.com или направо да ги публикуваш в тема за рецептата в http://forum.zemianazaem.com/ . Днес го пуснах най-накрая. Ако намираш проблеми с нещо, ми пиши.

34 hottea { 11.20.09 at 11:12 }

zdrasti na vsichki. iskam parvo da spodelya, che otkakto nauchih za tozi sayt(ot 3 dena) sam v nego vsyaka svobodna minuta i ne moga da se otlepya. prashtam linka na vsichkite si poznati s golyamo udovolstvie.
radvam se , che e zasegnata temata za vredata ot mlyakoto i mlechnite proizvedeniya. predi 9-10 godini za parvi pat prochetoh za tova v knigata na antony robins ‘neogranichena vlast’, koyato preporachvam goreshto na vsichki. v saznanieto mi se e zapechatalo tvardenieto, che nyamame nujda ot kraveshki hormoni, te sa prednaznacheni za teleto…. i naistina kato se zamislih, imam bratovchedi – brat i sestra. momcheto e ogromno kato kanara i prodaljava da pie po litar mlyako na den, dokato sestra mu e minyonche i dori ne poglejda tazi napitka.
uspeh i mnogo usmivki.

35 бате Бино { 03.14.10 at 1:53 }

Жаки рядко сяда да пусне нещичко , ама седне ли .. я какви постове сътворява !

36 Таб { 03.14.10 at 9:45 }

hottea, и аз мога да изпия по литър мляко (е, не всеки ден, то си е самоубийство тогава), но съм 40 кг. Разликата е там, че го примемам вместо храна, не като течност както е при повечето хора. Все пак това от кутиите наистина си е само отрова, тъй като нищо от полезните съставки (за индивиди с лактозна поносимост) не е останало. Глупаво е когато се твърди, че точно от определена храна се пълнее. Пълнее се от преяждане, лоши комбинации и неподходящи за нашия организъм продукти.
Аз, пък, не мога да го пия соевото мляко. Става ми лошо. Не знам дали е от някаква непоносимост към самата соя или пък от преработката на готовия продукт.

37 николай { 07.21.12 at 16:18 }

прясното мляко е много полезно за пиене!!! много вредно е да се консумират зеленчуци поради следната причина: нямат отделителна система както животните и колкото пестециди изкуствени торове им дадете те всичките ги поемат не ги изхвърлят точно като припикано мушкато защото нямат черен дроб! и тъпите вегетарианци ви карат да ги консумирате а те са пълни с нитрати. докато кравите имат отделителна система и отделят отровите с нея. ако искате да сте здрави не яжте зеленчуци освен ако не сте свикнали да се оригвате на нитрати!

38 Милена { 05.10.13 at 16:37 }

За прясното мляко съм съгласна, че не е полезно за възрастни (макар, че продължавам да го обожавам) но все пак киселото мляко ( домашно , с истинските бацилии) се е консумирало в България векове наред и никой не е умрял от рак благодарение на него. Измираме от къде къде по-опасни отрови, реещи се свободно във въздуха или в лекарствата, ваксините и месото. Не случайно при лиспа на кърма се препоръчва кисело мляко като заместител. И още нещо искам да ви припомня. 99% от соята в света е ГМО. Това е най-тровеният продукт някога. Не знам къде намирате био соя…. Всеки продукт, в чисто състояние ( от домашно, добре гледано животно) е полезен за човек, който го консумира умерено. Т.е. по-добре домашно кисело мляко отколкото соево мляко. И ако искаме да сварим домашно мляко, което не е чисто , то просто ще се пресече.

39 дрън-дрън { 05.11.13 at 13:18 }

До Jaki , и всички антифенове на МЛЯКОТО.
Твърдите че от МЛЯКОТО се отравя организма, здаръства се и става киселинен.. и изобщо пълна трагедия!
Значи тогава всички кърмачета, бозайници и всичко живо което трябва да употребява само МЛЯКО, за да оцелее – явно в ранните си кърмачески години си задръства организма и си го прецаква за винаги а??? Как ще обясните това противоречие?
И до кога ще обобщавате всички думата МЛЯКО!

Хубаво е да се уточните че Сурово мляко, при това човешкото е най-правилното и полезно за хората, или най- добре от животинското е от коза, и такова мляко няма нищо общо със Сварено, Пастьоризирано, Пакетирано и тн. – Кравешко!
Айде да не мислите всички хора за неграмотни и без обща култура.
Ако повечето хора досега са си мислели че в кутиите в магазина има 100% натурален сок, или че пият чисто искинско МЛЯКО- и заради това са го пиели- това си е техен проблем.
Хората, които обичат млякото в кутийките в магазина, не са кусвали току що издоено прясно мляко с каймак. НА тях им трябва обработка с филмите- истината за млякото и тн амрикански. Тук кравите не се гледат така, както там- в Америка, там са доста по извратени. В европа особено по Алпите, животните си пасат на свобода, няма само кравешко по магазините и си има разнообразие.
Това че нашата страна с е ограничена- откъм предлагане – само на краве, дори и киселото е само краве- пак си е проблем на държавата, икономика и тн.
Който иска и е искал да пие исстинско мляко си го е пил до сега натурално, и знае кое какво е и какви вещества има, не му е нужно да гледа филми за да стегне до извода че в млякото в магазина -няма нищо и е вредно, или че сухото мляко е вредно.
Навремето- когато измислиха бурканите и консервирането- дори прадядо ми- който няма научни степени по диетология, ами е обикновен селски човек, разбра че това е само хабене на ток и пари за захар, и не е нищо полезно и нужно на организма, не се впечатли на тази „мания за бурканизация и зимнина“ и просто е казал – емии то на всичко като му туриш захар, ще ти е сладко 😀

Отричайте консервираните, преварени и готвени храни, но бозайници да отричат собственото си прясно издоено и сурово мляко на което дължат живота си- това вече е отричане от майката природа!!!

Leave a Comment