Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Симптоми на патология на работата на дебелото черво

материал, изпратен от приятели
1. Запек: обложен език, лош дъх в устата, внезапни главоболия, апатия, сънливост, тежест в долната част на корема, подуване, болки и куркане в стомаха, понижен апетит, насилствено и недостатъчно изхождане по голяма нужда, обриви по кожата, неприятна миризма на тялото, раздразнителност, необщителност, тъжни мисли. На мъжете простатата, на жените хормонални проблеми и заболяване на половата система.

2. Неспецифичен язвен колит: /възпаление на лигавицата на дебелото черво, образуване на язви/: патологични промени по кожата, възпаление на устната кухина /стоматити/, поражение на лигавицата на очите, възпаление на ставите /артрити/, заболяване на черния дроб.

3. Полипи: сигнализират за себе си с появата на висящи бенки
върху врата и под мишниците.

4. Черен налеп върху зъбите – сочи за наличие на скрита дегенеративна промяна на лигавицата на дебелото черво, за покриването и с черен слой от плесен и недостиг на витамин А.

5. Разнообразни дисфункции на дебелото черво, от които страдат кожата и лигавиците, синузит, ринит, ангина, адемопатия, стоматит, гингивит, одонталгия, бронхиална астма, мехурест лишей по устните. Ако горепосочените симптоми са започнали да се появяват често или съществуват трайно, веднага започнете да изпълнявате програмата за оздравяване на дебелото черво.

Запомнете следното: всички видове меса, риба, яйца, мляко, извара, кашкавал, сирене, супи, бульони, кисели, какао, кафе, силен чай, бял хляб, сладки, торти, бисквити, бяла захар, каши във вид на пюре, фиде, бели сухари, способстват за образуване на фекални камъни, а плодовете – боровинки, къпини, круши, дюли- просто ги закрепват. За да предотвратите това, употребявайте по-малко от горепосочените храни или ги съчетавайте с растителни грубовлакнести храни. Яжте повече салати, пълнозърнести храни, ядки.

Обръщайте внимание как се изхождате, трябва да е леко, едномоментно, без миризма, да не се залепя по тоалетната чиния и да не я замърсява.
След всяко изхождаме трябва да се подмива задния проход. Бърсането с тоалетна хартия даже не е за препоръчване. Да се прави в банята е хладка вода под струя вода. Струята да не е много силна, да не дразни. Това е основното, което трябва да знаете за дебелото черво, за да може да го възстановите самостоятелно и да го направите здраво. Препоръчва се да започнете с клизми.

16 comments

1 Rashko Zaykov { 04.09.09 at 22:50 }

Браво,Миме,нека знаяат хората,там е това което ако поддаржаме чисто,болнците сте са полупразни,те са ако се наложи да ни спасят живота,но с невежеството си затрудняваме лекарите.

2 Валя { 04.09.09 at 23:14 }

“ но с невежеството си затрудняваме лекарите“-да допълня: И от невежеството на лекарите страдаме ние – пациентите.

3 Rashko Zaykov { 04.10.09 at 22:44 }

тогава,всичко е в нашите раце,крака,сарце,души,еволюирайте постоянно,за да сме здрави,радостни,СВОБОДНИ,не да чакаме някой да се грижи за нас,няма такав,който знае подобре от какво се нуждаем,но любясто рамо е друго.

4 Валя { 04.10.09 at 23:56 }

Абсолютно съм съгласна с теб.Има една приказка: -помогни си сам,за да ти помогне и господ.Ето един мой коментар,който написах в един случаен сайт,копирах го: Медиците нямат интерес от излекувани пациенти а от дълги опашки пред кабинетите им,от дълго и продължително лечение на пациенти.Ако лекарствата не помагат се сменят с други и се въртим в порочен кръг от който няма излизане,а от страничните действия на всяко лекарство си навличаме нова болест и нов лекар на когото да пълним джоба и така до безкрай.Страха на пациента е най-голямото оръжие в ръцете на докторите и най-доходния бизнес!

5 Rashko Zaykov { 04.11.09 at 21:29 }

Да,страха се появява от НЕВЕЖЕСТВО ,и някой много рационално го използват.Затова от древността е казано,че най-лесно се управлява прост народ-това иска да постигне всеки управлявал даржава,и сега важи с пьлна сила

6 mer { 04.12.09 at 0:20 }

Валя, тооолкова дословно споделяш и моето мнение. И аз затова от време на време така се ядосвам от сляпата вяра на хората в лекарите. Заради тях едни мои роднини пият по една шепа лекарства и все обясняват колко са зле, и как вече нищо не им помага, и как нямат пари за лекарства, и как киснат все по опашки в болниците, и как ги стяга това и онова…. Ама и хората са си виновни за това… и лекарите…

7 Radula { 04.12.09 at 1:57 }

Всички са жертви на една добре обмислена печеливша система, според мен. Нито лекарите са толкова черни, нито хората, защото те просто сляпо вярват и следват това, на което са били научени, това, което им е било посочено за най-добро. За съжаление, не всеки има добри приятели, които да му посочат нещо по-добро. За още по-голямо съжаление, не всеки има осъзнаването да се вслуша и да прилага мъдрите съвети, които водят към един истински пълноценен живот. Още повече, с толкова голям процент изядено месо и млечни продукти, пиене на алкохол и пушене на цигари, умът на човек така се задръства, че той може да възприема само до една определена възраст, която не е никак късна… До към 30 годишна възраст… След това мозъкът обработва само тази информация, която дотук е влязла в него и си прави връзки между нещата вътре в него. Затова старите хора, примерно, най-трудно възприемат нови неща. Е, разбира се, има и изключения, слава Богу. И в края на краищата, разбира се, всеки сам си постила чергата, на която ще легне, но все пак е жалко как умишлено заблуждават хората…. Толкова е жалко.

8 Валя { 04.13.09 at 13:11 }

Мер,благодаря за вниманието и много се радвам ,че сме на едно мнение относно здравето и начините за лечение! Всъщност,ако не споделях твоите виждания за нещата,нямаше да съм в този сайт.Ами аз постоянно следя всички статии и всички коментари, даже усещам ,че се пристрастявам към този сайт….! С пречистване на организма се занимавам от преди 6-7 години по методи от книгите на Малахов,но не чак толкова сериозно,ако бях по-сериозна и аз щях да съм соровоядка. Още в началото се излекувах от синузит,който имах и това окончателно ме накара да повярвам,че може да се живее и без лекарства,но с промяна на начина на мислене .Относно коментара ми за медиците-те нямат пряко вина,виновна е системата в здравеопазването ни…,защото в нашата страна всичко е бизнес интереси! Аз съм от Смолян.(

9 nadia { 05.28.09 at 20:03 }

Здравей Мер,
може да не е това мястото но искам да те попитам относно дефицита на натрий в организма. Прочетох че “ Всяко пукане и щракане на ставите при движение говорят за натриев дефицит“. Аз лично го имам този проблем и досега мислех че калция ми е малко и хапвам суров смлян сусам почти всеки ден, а в този сайт твърдят че всъщност излишъка на калций води до тези проблеми. Дефицита на натрий води и до ниско кръвно налягане както съм аз.
Знам, че храната не може да се разглежда едностранчиво тъй като тя е система но някои храни са по богати на едни минерали от други и обатно. Ште съм ти благодарна ако пишеш.

10 mer { 05.29.09 at 0:15 }

Здравей, Надя,
по-често хората страдат от излишък на натрий, поради приемането на обработени храни и с високо съдържание на сол.
Заради ниското кръвно може да увеличиш консумацията на естествени храни с високо съдържание на натрий. Такива са:
цвекло
листата на цвеклото
целина
моркови
бобови
морски водорасли
морска сол
маслини
всички зеленчуци в саламура – кисело зеле, кисели краставички…
Не знам дали липсата на натрий води до пукане в ставите (в смисъл не съм срещала до сега такава информация – не го отричам), но това пукане може да е причинено и от редица други причини. Обикновено изчезва като си направим едно пречистване на ставите – с пиене на повече чай от дафинов лист, виж и тази статия – https://www.zemianazaem.com/?p=180. Калцият е проблем, когато не е биоактивен, тоест приеман чрез термично обработени и животински храни, тогава той не може да се усвои от организма и се натрупва къде ли не – в ставите, по кръвоносните съдове, в бъбреците….. и така предизвиква проблеми. Продължавай да си хапваш суров сусам, само ползи ще извлечеш от него.
Едно е сигурно, ако увеличиш приема на сурови плодове и зеленчуци до поне 80 % от менюто ти, проблемите ще отшумят бавно, но трайно :).

11 beatriz { 06.03.09 at 10:27 }

sinat mi,koito e po4ti na 7 g.poslednite 2-3 no6ti dokato spi go 4uvam,4e skarca sas zabi i to mnogo silno v prodaljenie na minutka-dve.imam 4uvstvoto,4e e tolkova silno,4e sigurno go bolqt zabite,zvukat e sqka6 se tarkat dva ostri kamaka.ina4e ne kazva da go bolqt zabkite v deistvitelnost.pomnq ot malka,4e skarcaneto na zabi ozna4ava,4e ima6 glisti-ne sam zabelqzala ni6to osobenno i razli4no,kogato hodi do toaletna.mani4ak e za klizmi,4ernodrobni pre4istvaniq…spored men 6te go opla6a,ako mu zagovorq za tova da napravim tezi proceduri.ako mu davam da pie na den po 1-2 prqsno izcedeni zelen4ukovi soka ili ot qbalka,(za6toto toi pak i neiska da qde pove4eto plodove,otkazva,pla4e),dali 6te ima rezultat samo ot tova,topli 4aiove s med?limon ne ponasq,dori e povra6tal ot malko limon v 4aq.ina4e e zdrav,ne e bolnav izob6to,energi4en,s dobro teloslojenie,bez nikakvi simptomi na kakvoto i da e drugo.ako nqkoi ima ideq,6te sam mnogo blagodarna.ili sait,statiq po temata,nasoka nqkakva.uspeh na vsi4ki,obi4aite sebe si,radvaite se na jivota.

12 mer { 06.05.09 at 0:27 }

Да, скърцането на зъби се свързва с наличието на паразити. Много е трудно на едно дете да се наложат някакви правила и насила да се накара да ги следва. Добре ще е да се изключат всякакви боклучави храни, ако може да яде повече чесън и лук и разбира се да се увеличи процента на суровата естествена храна, паразитите обичат сладичкото, затова да се намалят сладките храни (ако може). Но това няма да е съвсем достатъчно, знам за едни хапове, продавани в аптеките, които не са много вредни, дава се 1 или 2 от тях (но забравих как се казват). Това може да е решението с цел да се отървем от паразитите, но след това е добре да настъпят трайни промени в храната, която ядем, за да може да не ги навъждаме пак. Ще попитам тия дни как се казва това лекарство и ще пиша пак.

13 Деси { 06.05.09 at 7:37 }

Аз съм чела , че скърцането със зъби на сън е един от многобройните симптоми на кандида.

14 beatriz { 06.06.09 at 16:23 }

blagodarq vi za pomo6ta,cenna mi e,sledvam savetite vi.kakvo e kandida?kakvi sa i vsi4kite simptomi,pri4inite za neq…ili kade da pro4eta za neq?imame bilkar v kvartala,mnogo razbran 4ovek,moje da go posetim.promqnata e postepenna-za da promenq negovoto hranene,parvo trqbva da obedq roditelite si da ne parjat,da ne piqt gazirano,da izbirat po-podhodq6ti produkti…i nego da ne se vliqe ot okolnite,da misli s obi4 za sebe si.predstavqm mu vsi4ki polezni ne6ta kato mnogo zabavni i nose6ti i zdrave i 6tastie.govorq na vsi4ki u doma po malko vseki den,da izberat sami,da ne se 4uvstvat zadaljeni.tarsq detski film4eta i knijki svarzani pone v nqkoq 4ast do nqkakva stepen s tova.6te uspeq do predi parviq mu u4eben den,sled koito sam 6te vzima re6eniq za izbora si na hrana izmejdu predlaganoto v u4ili6te.mnogo obi4a da sportuva,za koeto vsi4ki go nasar4avame.

15 Rashko Zaykov { 06.08.09 at 17:34 }

Скьрцането на зьби е,че имаме паразити,осножно глисти,но каквото и да е,моля вземете инфо от сайта,има как да се отьрвете от всякакви паразити,говорим за неблаготворните.Който има да опита.А за писмото на Беатрис,моля небьрзайте с отстраняването на вредните навици у другите,убедете се сами и с личния пример ги заразете да започнат,бавно,но и нямя време,не ги насилвайте,иначе са против идеите ви.За билкаря,говорете с него,но тук има инфо за всичко,или питайте Мер,тук инфото е доказано хилядолетия наред и е вярно,НИЕ сме пробвали всичко което даваме и е така.Светлина по пьтя ВИ!

16 mer { 06.09.09 at 1:04 }

Браво, Беатриз, много добри стратегии прилагаш :). Наистина трябва постепенно и без насилие иначе настъпва обратния ефект – ефекта на съпротивата 🙂
А за кандидата – напиши в гугъла кандида и ще ти изкара доста добри резултати. Иначе общо казано представлява гъбички в тялото ни.

Leave a Comment