Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

При ставни заболявания

този материал ми е изпратен от приятел
Практикувайте Йога, намалете наднорменото тегло, очистване чрез клизми, шанка пракшалана. Избягвайте влагата, не обличайте влажни дрехи, на стъпалата винаги да ви е топло.
Храни без сол, сладоледи, бял хляб, люти чушки, пастьоризирано мляко.
Яжте повече алкални храни, намалете киселинните.
Полезни са: грозде, ядки, соеви продукти, фасул, кратуни, краставици, леща.
Яжте ечемик.
Чаша гроздово вино на ден е полезно. Масажирайте се често със сусамово масло или зехтин с кантарион.
Вземете мерки ако имате обилен месечен цикъл.
Има поговорка: ако не се грижите за ставите и костите си, ще ги загубите. Йога ви носи абсолютното здраве!!!
Не на цигарите.
Намалете дневната си порция кафе, газирани напитки, захар, алкохол, месо и мазни храни.
Изградете дневния си режим въз основа на плодовете, зеленчуците, ядките, семената.
• Яжте соеви продукти /сирене, кълнове, напитки/
• Пийте чай от дафинов лист
• Консумирайте повече сусамово семе
• Пийте сок от моркови, целина, магданоз
• Пийте ябълков оцет всеки ден
• Практикувайте редовно Йога

31 comments

1 Безименна { 05.04.09 at 23:22 }

Пол Брег казва за преждевременно остарели стави и втвърдяване на тъканите, непременно да се взема 3 пъти дневно смес от 1-2 чаени лъжички ябълков оцет с 1-2 чаени лъжички мед в чаша дестилирана вода.Отстраняват се животинските протеини и всички продукти и напитки с рафинирана захар.

2 axim { 05.04.09 at 23:43 }

Добра ви вечер.Имам едно леко запитване.А сигорни ли сте че бобо вите са полезни при ставни заболявания???Хаиде да си помислим малко а…Всъщност и самата соя и неината полезност би трябвало да се поставят под въпрос.Приемам всякакви мнения и предпочитам от хора с опит в ставните проблеми…..хехехехех..

3 mer { 05.05.09 at 15:16 }

Безименна, наистина този коктейл е супер полезен и не само за това. Повечето ми познати, които водят този начин на живот, дори в чая слагат малко оцет и така си го пийват – даже през целия ден. Пробвах и аз в чая да слагам, в началото ми беше странно, но след това толкова ми захареса, че ми липсваше, ако го пиех чист.
Аксим за соята и аз не съм убедена, определено ако е генно-модифицирана няма да е полезна за каквото и да е. И понеже нямам опит в ставните проблеми не мога да кажа нищо повече. Само ще добавя, че една моя позната имаше проблеми и състоянието и се подобряваше най-вече заради масажите с студено пресовани масла, масажи с урина (под всякаква форма), приемането на много целина (сок, салати) и веганско хранене (най-добре суровоядство). А чаят от дафинов лист се води за много силно очистващо средство за ставите.

4 max { 05.05.09 at 16:01 }

Поздравления за сайта! От няколко дена го разглеждам и чета материалите, но още не съм попаднала на информация как да се съчетаят веганството и суровоядството с теорията за хранене според кръвните групи, имам предвид конкретно за кръвна група „0“.

5 radosti { 05.05.09 at 16:36 }

Аз съм „0“, според теорията месото ми понася най- добре…Аз лично не съм съгласна, както и с някои други препоръки или забрани…С някои неща се съобразявам, с други -не. Общо взето заради тази диета отбягвам – царевицата, картофите, зелето и зърнените, а наблягам на броколито и спанакът:) Но сега може да почна да консумирам и „забранените“, за да имам по-голям избор…А за месото- аз от 2 години ям само риба или морски дарове и то рядко, а преди това съм яла и пиле- пак рядко…и продължавам да се чувствам добре… А и преди да се заинтересувам от суровоядството- най – ми харесваше суровата риба, домашно маринова в зехтин 😉 Според теорията трябва да отбягвам всички видове сирене и кашкавал, което се вързва и с веганството и суровоядството:),

6 mer { 05.05.09 at 17:46 }

Познавам няколко вегетарианци, които са нулева група, и се чувстват повече от добре. За тази група се счита, че консумацията на месо се понася добре, но липсата му не е фатална, дори напротив. Единствената разлика между четирите групи е, че може би тези с 0-ва не са склонни или ще им е по-трудно да се разделят с месото. Всичко опира до индивидуалните усещания и мотивация.
Може би, както казва Радости, за тези с 0-ва група, тръгнали по този път, ще е добре да не прекаляват със „забранените“ храни. Не мога да кажа нещо по-конкретно, само знам, че вегетарианци, вегани и суровоядци са хора от най-различни кръвни групи.

7 Petko { 05.24.09 at 20:06 }

Скоро познат на семейството медик подхвърлил на майка ми, че тези с нулева(аз съм 0+) не могат да оцелеят без месо. Яко се беше стреснала, че ми остава малко живот…хах…то не беше смешно, де, но поне успях да я убедя, че тва с групите е глупост. А реално се натъкнах на много нагли статии в интернет, като тази – http://eldolate.blog.bg/hobi/2009/04/14/nuleva-kryvna-grupa.322229 Друга статия пък казва да набивам месо, но по много и да е червено! Каква наглост само!!!

8 mer { 05.25.09 at 0:03 }

Двама мои приятели са нулева група и са вегетарианци почти цял живот, а от доста години съвсем не ядат месо. Те всъщност още от малки не харесват месото. Не са умрели и се чувстват добре, даже много добре – за жалост на тези, които твърдят, че хората с нулева група едва ли не няма да оцелеят без месо.

9 Angie { 06.19.09 at 23:20 }

Здравейте!
Аз съм 0 група. Вегетарианка съм от 30 години. А всъщност съм и на 30. Коментара май е излишен..:)
А иначе искам да питам тези препоръки за ставите имат ли ефект и при ошипяване. Ако някой има рецепта за ошипяване, моля да сподели! Не е за мен 😉

10 бате Бино { 07.12.09 at 1:51 }

Кръвните групи нямали нищо общо с храненето. Аз и преди подозирах. Това твърди Малахов.При това – много аргументирано. Аз му вярвам напълно.

11 mer { 07.19.09 at 21:20 }

Анджи, мисля, че някъде бях чела, че за ошипяване се препоръчва обтриване с натурален ябълков оцет, масажи или компреси с урина (или преварена такава), и пиене на сок от целина, но разбира се в разумни количества.

12 New { 07.19.09 at 23:19 }

Privetstvam te i ti blagodaria za saita, Mer! Mhogo e polezen, nau4avam dosta. Bih iskala da dobavia – pri bolki v stavite na6ibaite se dobre s kopriva (ne vednaj, a mnogokratno). V na4aloto useshtaneto, sigurno se dose6tate ne e priyatno, no otminava i se svikva. Tozi na4in za le4enie na stavni zaboliavaniya e ot savetite na Petar Danov. Polu4ava se za4erviavane, poradi silniya pritok na krav i use6tane na lek tokov masaj, koito e dori priyaten.

13 mer { 07.19.09 at 23:27 }

Благодаря ти Ню, много добра идея и звучи логически много благотворна. От копривата не ме е страх, дори я ям сурова, бих пробвала някой път 🙂 този метод (подобно на руска баня 🙂 ).

14 New { 07.20.09 at 2:05 }

I az ti blagodaria, Mer za 4udesnia sait, :)!
6to se kasae za koprivata, vsi4ki znaem kolko e polezna. Vodata ot prevarena kopriva deistva leko slabitelno i stimuliraa6to na 4ervata, pomaga pri artrozi, ima i kravopre4istva6to deistvie. Maria Treben kazva, 4e tova rastenie triabva redovno da se kosi i svejite novi strak4eta da se izpolzvat palnozenno.
V sledva6tite dni ste spodelia niakoi recepti, koito znam.

15 Neda { 08.19.09 at 20:36 }

Много хубав сайт! Благодаря!
Теорията за кръвните групи и храненето по-скоро отразява генетични възможности за комбинация от гени, които се предават свързани в поколението. Не че антигените на кръвната група влияят, те са само лесно уловим признак за цяла група гени. Става дума за цяла система от признаци-анатомични, физиологични, поведенчески….., които еволюцията е изработвала и затвърдила. Друг е въпросът, че в известен % от случаите тези свързани гени може и да не се пренесат заедно в поколението /кросинговър/. Това обаче се проявява само ако има заложена или придобита генетична алтернатива….. А такава почти винаги има. Индивидуалността на организмите е така удивителна и разнообразието така безкрайно, че едва ли можем да очакваме определена група скачени гени да оцелява твърде дълго в поколенията без промяна. Според мен теорията за храненето според кръвните групи отразява само еволюцията на определени генетични клонове, които несъмнено са се смесили генетично и видоизменили, нищо, че гените за кръвна група са еднакви-да речем 0. Аз по-скоро си мисля, че ако човек е нулева група и се храни с месо, според тази теория има по-голяма вероятност да оцелее…някак си? А това, че трябвало да ядат месо иначе ще умрат направо би ме развеселило, ако не беше тъжният факт, че някои хора го вярват ….
За ставите много полезно е лененото масло и ленено семе. Също и бобовите, мисля, защото те съдържат много лигнани, които подпомагат отделянето на всякакви токсини, а болните стави са зашлаковани с кристали пикочна к-на, сол и други токсини…. Освен това лигнаните действат благотворно на хормоналното равновесие, което е от особена важност при изграждането на костно-ставния апарат…
Още веднъж Благодаря за чудесните материали!

16 Андрей { 10.08.09 at 7:13 }

Дафинов лист за болки в ставите
http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=11903

17 мария { 02.28.11 at 12:43 }

Здравейте,
Аз искам да попитам защо рецептата е точно вода с оцет и мед? Не може ли да се пие само вода с оцет; с какво точно помага комбинацията с мед?

18 krumelios Brutalis { 02.28.11 at 21:39 }

Пол Брег и Шелтън са вкарали на мода преди повече от 30 години недоказаните твърдения за лечебните свойства на ябълковия оцет. На мен ми действа доста зле всякаква фкиснала кислоч. Включително вино, винен или ябълков оцет.
До Марийчето:
Ако те болят ставите , това се смята за нормално в студено време. Няколко часа пред камината действат като балсам за ставите. Ако все пак са започнали да каталясват от старост, потърсете като причина хормоналният дисбаланс. За жените е лесно, всяка втора трева или фураж съдържат ФИТО ЕСТРОГЕНИ. Обаче не съдържат фито прогестерони. А баланса е много важен.

19 Александър Борисов (alex_borisov) { 11.27.11 at 10:10 }

ЗА РЕВМАТОИДНИЯТ АРТРИТ – МОГА ДА ТВЪРДЯ, ЧЕ СЪМ КАПАЦИТЕТ – ПОНЕЖЕ СЕ ОТЪРВАХ ОТ ТАЯ ОТВРАТИТЕЛНА И “ НЕЛЕЧИМА“ СПОРЕД “ ДОФТОРИТЕ “ , БОЛЕСТ – БЕЗ НИТО ЕДНА БИЛКА ИЛИ ХАПЧЕ – Е РАЗБИРА СЕ МИ ОТНЕ ГОДИНИ – НО СИ ЗАСЛУЖАВАШЕ.

20 Мелани { 11.29.11 at 15:28 }

Alex, сподели моля те, как си преборил ревматоидният артрит.

21 Nipy { 11.30.11 at 13:58 }

Alex, това е страхотно! Да чуя един успял с това обстоятелство! Сподели, имам крещяща нужда от такава информация. Бъди благословен и съдбата да те опази!

22 В.К { 04.14.12 at 12:11 }

Александър Борисов, моля ви споделете как сте се преборил с ревматоидният артрит. Моля ви!!!

23 toni { 09.08.12 at 19:13 }

otkriha mi artroza a sum na 43g molq vi pomognete mi ne iskam da stana invalidima li le4enie i kakvo e to ako ima?

24 Ani { 02.27.13 at 5:48 }

Здравейте!
Оцет+вода+мед, може и да навреди на ставите. киселинността – разгражда калция, в организма.

25 tututo { 05.11.13 at 21:57 }

„Яжте повече алкални храни, намалете киселинните.??? “
Оцетът, медът или захарта какви са??? Киселинниии, точно така, Сладкото е киселинно !!!
Виното, също!!!
Мед принципно се приема рядко -само за вдигане на имунинет и балансиране на алкалността. Никога не поглъщайте директно- само разтворен във вода, (чай) или се смуче докато се разтопи- вредно за стомаха-заради киселините.

Знаете ли че лимона е алкален, обаче като му прибавите захар или мед – става киселинен ?

Оцетът не е полезен и препоръчителен- това е концентрат, при това изкуствен няма го в природата като храна!!! Може да помага да се разграждат мазнините и затова го жулят яко в Америка и го препоръчват, но за кой знае какви лечебни свойства-трябват научни доказателства….
А и вдига кръвното- така че е комплескно.
От едно нещо карате хората да се лекуват- и да си докарат друго заболяване.

Оцетът не е опция за здравословно хранене!! Тук имате голя минус от мен 🙂

26 bate Val { 11.01.13 at 21:15 }

Александър Борисов(alex_borisov), моля споделете как сте се преборил с ревматоидният артрит!? Aко обичате напишете няколко думи по въпроса !!!

27 Здравна Академия { 12.06.14 at 11:58 }

За здравословното хранене сте 100% прави. Но ставните заболявания трябва да се погледнат от по-дълбоко ниво. Ставите, сухожилията, костите, зъбите, ноктите, косата – те са изградени и се регенерират благодарение на минерални съставки, добро кръвообращение, добра работа на черен дроб и бъбреци, оптимална работа на храносмилателната система. Няма да попадам в подробности, ще се спра само на крайния извод: трябва да доставяме редовно на нашия организъм съставките, които гарантират градежа и регенерацията на органите, както и да се погрижим той да може да ги асимилира и използва там където са нужни. По-подробно на тази тема пишем на нашия блог Здравна Академия. За ставите е от изключително значение добрата комуникация между мозъка и останалите органи. Тази комуникация се гарантира от Силиция. Силиция също така е основен градивен елемент на повечето тъкани в тялото ни. Той не позволява на калция да се натрупва там където не е нужен (шипове), а освен това калция е неприсвоим при липса на силиций! Силиция определя свойствата на хрущялите (способност за регенерация, еластичност) и ставната течност! А най-добрия източник на силиций е Диатомита FSF – задължително с хранително качество, от залежи със сладководен произход, с аморфна структура. Помнете също така и за магнезия, който има толкова важна роля в организма, че ще ми заеме няколко страници да ги изреждам. И пиенето на вода, което в днешно време е много пренебрегвана дейност – чиста, изворна вода, без хлор и флуор, с добавена висококачествена натурална сол (морска, хималайска).

28 александра { 08.13.15 at 23:33 }

Александър Борисов-моля ви споделете заревматоидния артрит – това е ад, с който не може да се живее,. Още нещо-някой може ли да каже за Е-COLI как да се оттървем от тази бактерия

29 Янко Колев { 09.11.15 at 8:47 }

Къде се скри бе Александър??? Пусна бомбата за “ нелечимия“ артрит и се покри ! Защо го казваш, като не споделяш???

30 Александър Борисов { 01.18.18 at 20:36 }

Напиши в Гугъл – Александър Борисов или „Да оздравееш с глад и промяна в храненето“ и ще видите клипове и моите координати.

31 Александър Борисов { 01.18.18 at 20:37 }

Мога да помогна само на хората, които са готови на коренна промяна в начина си на мислене, начина си на живот и разбира се коренна промяна в храненето!

Leave a Comment