Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Oтстраняване на отрови в организма със слънчогледово олио

пречистване с олио

статия предоставена ни от Любо в Пречистване с олио, 27.04.2009

Изумителните целителни сили на този метод, доведоха до по-нататъшни изследвания. Тези допълнителни проучвания относно олио-терапията сега са добре документирани, особено що се отнася до сходните физиологични ефекти върху различни физически лица.

Изненадващо е, че при този биологичен лечебен метод най-различни симптоми безусловно изчезват, без каквито и да са странични ефекти. Този прост метод лекува напълно широк спектър от заболявания, които обикновено се лекуват с операция или чрез силни лекарства, обикновено със значителни странични ефекти. Ефективността на тази лечебна система, в която олиото се жабурка в устата, се дължи на стимулиращият ефект, който олиото има върху отделителната (също-изхвърляща токсините) система на организма.

Чрез този метод е възможно да се лекуват едновременно като индивидуални клетки, клетъчни конгломерати (натрупвания) така и лимфни възли и по-сложни тъкани, като например тези във вътрешните органи. Това се получава, тъй като полезната микрофлора в организма (има се пред вид защитните тела), са свързани помежду си в едно здравословно цяло (континуум) – (това и на английски не е много ясно какво точно се има в предвид, но с 2 думи – метода е страхотен)

Без тези естествени телесни защитни вещества които се произвеждат от тази микрофлора, здравето на хората са може да се влоши. Dr.Karach обяснява, че редовното прилагане на това лечение повлиява на оздравителните процесите и допринася много за доброто състояние на човешкото тяло. Това мнение на Dr.Karach се поддържа от много други учени по целия свят.

С помощта на това лечение (олио-терапия) постоянно и неизменно се лекуват такива болести като мигрена, главоболие, бронхит, болни зъби, тромбоза на артериите, хронични заболявания на кръвта като левкемия, също така артрит и свързаните с него заболявания, невро-физиологична парализа, екзема, стомашен ентерит, перитонит, сърдечни заболявания, бъбречни болести, менингит, и хормонални нарушения при жените напълно се отстраняват от организма.

Олио-терапията има траен целебен ефект върху цялото тяло според Dr.Karach (дори се казва “за вечни времена”). Дори в случаи на терминални (крайни) заболявания като рак, СПИН и хронични инфекции е било демонстрирано, че този начин на лечение може успешно да замества всички други. Dr.Karach успешно излекува пациент с хронична левкемия с 15 години “тежки” методи на лечение зад гърба му. Острият артрит на един друг пациент, който бе на легло, се отстрани от тялото му за 3 дни, без очевидни странични ефекти като възпаление.

Въпрос: Как се прилага този метод?

Купете си слънчогледово олио или фъстъчено олио* в местния магазин за здравословни храни (важното е да е нерафинирано! – студено пресовано!! без термична и химична преработка – на Бг пазар такова са шарлан, зехтин – студено пресовани.) Трябва да е СТУДЕНО ПРЕСОВАНО олио. Уверете се, че бутилката е добре затворена веднага след употреба (отваряне) иначе ненаситените мазнини в олио бързо се превръщат в наситени при излагане на въздух (настъпва окисление), което означава, че впоследствие олиото става само за готвене. Сутрин, преди да си измиете зъбите, преди да сте пили каквото и да е, и преди ядене/закуска, поставете една супена лъжица олио в устата си, но не го поглъщайте. Изплакнете (жабуркайте) го в устата (без прекомерен натиск) за 15 до 20 минути, като се уверите, че олиото е прокарано между зъбите/ добре нажабуркано в устата. Тази процедура стимулира слюнчените жлези чрез движението на челюстта, като при дъвкане. Това освобождава смилателни ензими.

Токсините и бактериофагите в рамките на кръвоснабдителната система ще бъдат извлечени от олиото през слюнчените жлези като по този начин става пречистване на кръвта.
Не трябва при никакви обстоятелства да се поглъща дори капка от олиото при изплакване на устата, защото всеки остатък от олиото съдържа крайно токсични елементи. В началото олиото ще е високo вискозно, но след няколко минути то ще започне да става по-“тънкo” и бяло като избелена вълна. След 15 до 20 мин – ако олиото все още се появява с жълт цвят, е добре да се продължи с метода/жабуркането докато олиото се превърне в бяла течност.

След изплюване на олиото си изплакнете устата старателно няколко пъти с вода, и дори си измийте старателно устата с четка за зъби, и накрая изчистете четка за зъби**. Почистването на четката за зъби след това, както и мивката, ще ви гарантира, че отделените в големи количества бактерии, вируси и токсини и химикали от тялото ще бъдат премахнати. Когато се разгледа под микроскоп една капка от това олио смесено със слюнката се виждат гъбични спори, бактерии и други (микро-)организми в изобилие.

Малко след приключване на прилагането на олио се получава очевидно укрепване и стимулиране на лимфната система и засилване на кръвоснабдителната система в организма. Оздравителният ефект на това лечение действа на две нива: детоксикиране (премахване на вредните вещества) и стимулиране на автоимунната система. “Страничните ефекти” от този лечебен метод (олио-терапия) са: укрепване / заздравяване на разхлабени зъби, подобрение на кръвоснабдяването на венците и подобрена обмена на веществата (растеж) и избелване на зъбите.

Най-добре е ако олиото за лечение се приложи като първото нещо сутрин преди закуска, но когато са очевидни болестни симптоми, е полезно да се използва тази техника преди другите основни хранения за деня, когато не се консумирани течности преди това за поне двадесет минути.

В. Каква е продължителността на това лечение?

Това е различно при всеки човек, но лечението може да бъде спряно, когато организма укрепне, когато качеството и спокойствието на съня се възстановят в естествената им форма, когато апетита е на здрав човек, и когато при първото събуждане след изтичането на нощта няма признаци на умора. Налице е също и вторичен ефект – паметта значително се подобрява. Само когато всички тези условия са изпълнени продължението на лечението е ненужно.

В. Възможно ли е с този метод на лечение да се влоши състоянието?

При някои лица, които имат едновременно няколко различни заболявания, може да се наблюдава първоначално влошаване на състоянието. Това се дължи на първоначално премахване на основната инфекция, което може да позволи временна изявяване на вторични инфекции. След няколко дни вторичната инфекция може да изчезне, но да се появят други. Такива симптоми обикновено се появяват при хора, които страдат от хронични заболявания или терминални болести (като рак). При такива обстоятелства Dr.Karach препоръчва на засегнатите лица твърдо и целенасочено да продължат с лечението, дори и ако има налице треска (повишение на температурата).
Dr.Karach твърди, че когато тези симптоми се появят по време на олио-лечението то тогава само ще се улесни бързото изцеление.
В случай, че лечението се прекъсне по една или друга причина, общият лечебен ефект ще се забави. По тези причини Dr.Karach твърди, че първоначалното влошаване на състоянието е отличен признак, че болестта е започнала постепенно да си отива от тялото.

В. Колко често човек може да прилага този метод дневно?

Това зависи от общото здравословно състояние на човека и от степента на токсичност/замърсяване на организма.
Колкото по-често се прилага олио-лечението, толкова по-мощни са ефектите му.

Остри заболявания обикновено се излекуват от два до четири дни.
Хронични заболявания, които са се развивали в продължение на много години съответно изискват по-дълго време на лечение. В някои случаи това може да отнеме до една година. Не се отказвайте.
Пациенти с терминални (крайни/нелечими) заболявания, които са постоянствали с това лечение, са живо доказателство с подобреното си състояние и успешно излекуване за отличните резултати, постигнати чрез този метод на лечение.

*******************************************
Бележки:

(*) Австралийски-отглеждани фъстъци. Има съобщения че те имат много високо съдържание на алфатоксини (токсини от гъбички), така че изглежда, че студено пресовано слънчогледово масло може да бъде по-добър избор.

(**)Четката за зъби може да се почисти напълно с 3% водороден прекис (кислородна вода).

Това е напълно различен подход от Budwig Диетата, която използва студено пресовани ленени семена (ленено олио) като хранителна добавка. Да не се объркват методиките, тъй като те не са взаимозаменяеми.

148 comments

1 Хрис { 12.29.12 at 11:04 }

И още нещо се сетих да питам. Става ли със сусамово олио или задължително трябва да е слънчогледово или захтин? За студеното пресоване разбрах…

2 Роми { 12.30.12 at 12:49 }

Здравей, Хрис!

На мен лично ми е трудно да опиша как контролирам рефлекса за преглъщане. Във всеки случай, за да развиеш умението да контролираш този рефлекс, трябва да правиш процедурата.

Виж дали тези неща ще ти помогнат като начало. За улеснение, недей да вземаш пълна супена лъжица, а половин. За 20 мин. се отделя доста слюнка и се създава усещане за препълване на устната кухина. Старай се да не преглъщаш, но подхождай спокойно. Не драматизирай, ако преглътнеш някоя и друга капка. Страхът причинява повече вреди от капката, която го е предизвикала.

С практиката ще забележиш две неща. Първо, че отношението ти към процедурата влияе върху нейното изпълнение. Когато се страхуваш, че ще преглътнеш, то страхът усилва рефлекса за преглъщане. Когато вярваш, че спокойно можеш да издържиш 20 мин, тогава всичко става по-лесно.

Второ, ще усвоиш следното умение. Когато рефлексът за преглъщане се надига и няма как да не преглътнеш (макар че това ще се случва все по-рядко), тогава ще забележиш, че можеш да удовлетворяваш този рефлекс, без реално да преглъщаш нищо от течността, която се намира в устата ти. Получава се един вид “сухо преглъщане”, което се извършва доста по-назад в гърлото, без да има връзка с течността в устната кухина.

По другия въпрос – аз съм пробвал няколко вида масла, но впечатленията ми са, че слънчогледовото се справя най-добре. Няма пречка първо да изразходваш сусамовото, пък после продължи със слънчогледово.

Успех :-)

3 Хрис { 12.30.12 at 14:45 }

Благодаря много за съветите и бързата реакция! :) Днес сутринта пробвах и първоначално издържах около 7 мин, но мисля че ще се справя. От вчера не се чувствам много добре,май ме е „цапнал“ някакъв вирус, та се надявам жабуркането да помогне дори да е съвсеем мъничко :)

4 Роми { 12.30.12 at 22:01 }

Отново здрасти, Хрис!

Разгледай темите във форума на този сайт – има доста полезни съвети за здравословно и ефективно справяне с вирусни инфекции : )

Пожелавам ти бързо оздравяване : )

5 Аманда { 01.05.13 at 20:28 }

Здравейте! Преди около седмица открих този сайт и оттогава не преставам да го „препрочитам“.
Започнах с жабуренето – първо с рафинирано олио, след това със зехтин и накрая с шарлан (докато се снабдя с последния). Олиото побеляваше за разлика от зехтина. Шарланът също побелява след 15-тина минути. Може би е още рано, но засега не намирам някаква голяма разлика в усещането. Да, упоритото главоболие, което имах, изчезна почти напълно, но не зная дали се дължи на тази процедура.
Решена съм обаче да продължа, за което благодаря на Мер и всички, които са публикували своите мнения.
И понеже сме на прага на едно ново начало – желая благополучие и усъвършенстване на тези, които ги търсят! Спорна 2013 -та година!

6 Попов { 01.06.13 at 12:51 }

Здравейте, започнах олио терапията преди 2 месеца и не съм пропускал нито 1 сутрин. На втория ден се разболях, нямах сили да стана от леглото, но бях спокоен, защото бях прочел, че е нормално и просто си взех 2 почивни дни и чаках да се оправя, продължавайки с олио терапията. След 2 дни на легло се оправих и скоро започнах да усещам положителните резултати – много голям прилив на енергия, буквално имах нужда да бягам, да спортувам, носът ми се отпушва всяка сутрин след олио терапията, махмурлукът е много по-лек(веднъж седмично се напивам безпаметно). Имам няколко алергии – към домашен прах, към някои растения и животни и няколко пъти годишно в големи периоди съм със запушен нос и гадни бяло-жълтеникави налепи по езика до гърлото, но сега се отпушва всяка сутрин след олио терапията, жалко само, че се събуждам със запушен нос. Проблемът е, че като се събудя налепите са засъхнали и след минути стават воднисти, абе гадна работа и нямам търпение да си измия зъбите, но разбира се изчаквам жабуренето 20 мин. Въпросът ми е трябва ли да премахвам налепите по езика с лъжичка преди смученето на олио или да си се жабуря с олиото и налепите заедно? Трябва ли след измиването на зъбите да изплювам всичко 30 мин или повече време преди закуска? Имам сравнително бели зъби, но вътрешната страна на предните 4 долни зъби е черна (най-вероятно от дългодишното пушене, което за радост спрях със започването на олио терапията) и дали след време олиото ще успее да ги избели напълно? И последно дали олиото ще премахне налепите по езика, защото не искам да си прилагам зверските диети и гладуване. Благодаря много и поздравления за чудесния сайт.

7 Попов { 01.06.13 at 13:01 }

И още нещо, Mer и всички, които разбират, моля кажете защо ми се появиха по езика до гърлото множество малки образувания, подобни на малки пъпчици и 2 по-големи и дали ще изчезнат?

8 szsz { 01.08.13 at 23:28 }

Здравейте,искам да попитам има ли ефект при фиброаденом на гърдата.Днес започнах да жабуркам,издържах 20 мин-резултата беше бял цвят и д0 5 мин ми се появи пъпчица на езика(афта) и ме хвана глава.Мисля че е от процедурата.Но основно искам да разбера дали ще помогне за фиброаденома.И коллко дена,седмици или месеци трябва да се жабуря!Ще се радвам ако някой сподели!

9 EL EL { 03.24.13 at 15:37 }

Hallo ,DAn
ako mi napises liznen mail adres ,ste ti dam adres na edna zena ,kojato mi spasi djasnoto ramo:)) Pozdraw!moja mail e :elka_riano@yahoo.de

10 Янчо { 04.10.13 at 15:04 }

Здравейте!Правя олио терапията от 3 дни и така и не получих крайният ефект:бяла течност,просто винаги е жълта!Жабуркам с студено пресован зехтин по 15-20 минути!Моля кажете къде греша?

11 доби { 05.20.13 at 7:54 }

ЗДР

12 доби { 05.20.13 at 7:58 }

Здравейте , от няколко дни използвам този метод . Имам чудесни резултати с венците и
искам да попитам някой пробвал ли го е за ставни заболявания- артрит и подобни

13 Вероника { 05.31.13 at 10:08 }

Здравейте!
Някой знае ли дали този метод може да помогне на астма и хрема целогодишни и ежедневни:)
Пробвах с хомеопатия около година, но резултата беше силно влошаване за месеци наред и така и не се появи облекчение. За жалост отново се върнах към лекарствата.
Опитвах и със суровоядство и здравословно хранене без млечни и местни продукти,
но много трудно издържам на подобен режим. Макар също поне месец два да карах на този режим не получих облекчение с астматичните пристъпи.
Отслабнах много и постоянно ми падаше кръвното и ми се виеше свят.
Ще бъда балгодарна, ако някой даде идея какво друго мога да опитам:)

14 Georgi { 06.01.13 at 3:15 }

Имаш повечко натрупване на слуз особено в дихателните пътища и оттам идват проблемите. Сигурно и крайниците ти са винаги студени. Ще трябва да правиш пречиствания, но съобразени с твоята индивидуална конституция, поне на носоглътката ако не ти се занимава много. Ако си слаба суровоядството в студено и сухо- ветровито време ще те изстудява допълнително, ако не знаеш какви загряващи комбинации да правиш. Може да мажеш и кожата си със сусамово масло, дори и ноздрите отвътре, загряващо е и балансира доша вата.
За индивидуалните конституции прочети в книги за Аюрведа, на Гейбриъл Казънс „Съзнателно хранене“, препоръчвам ти най-добре и системно е показано в книгата на Малахов „Четирите кръвни групи и индивидуалната конструкция“.

15 Вероника { 06.03.13 at 9:36 }

Много благодаря за коментара!
Да, винаги са ми ледено студени крайниците, особено по време на пристъп на задух.
И кожата ми е винаги суха. По слабата съм от нормата и ми е трудно със суровоядството.
Много благодаря за книгите, ще ги прочета и ще опитам.

16 Деси { 06.03.13 at 17:12 }

Здравейте. От няколко дни започнах и аз да правя това пречистване, само, че със студено пресован зехтин. Едва днес си намерих шарлан. Но се колебая. На 3тия ден получих влошаване – сякаш карам нещо като стомашен вирус, не в много силна степен…с лека температура и неприятни спазми. Принципно при мен стомаха е проблемен. Но въпреки това продължих с жабуркането/смученето. Знам, че вероятно е реакция от процедурата.Но вчера ми казаха, че при гастрит трябва много да внимавам с тази процедура. Какво се има предвид, обаче не ми казаха. Някой запознат дали може да каже, защо може да е вредно? Ще бъда благодарна и на Мер, ако сподели неин опит с тази процедура.

17 Вероника { 06.04.13 at 14:56 }

А при мен след първото жабуркане ме заболя главата и ми се появи жесток пристъп на сенна хрема. Не знам дали е от процедурата с олиото или случайност, ще видим как е по нататък:)

18 Макси { 07.02.13 at 4:16 }

Искам да попитам, тъй като имам обеца на езика(от 4 години, не е прясна), мога ли да жабуря с олио или не е препоръчително? Чудя се, защото се притеснявам дали има вероятност тези извлечени токсини да попаднат по някакъв начин в дупката на обецата и да стане някакъв проблем? Моля ви, отговорете ми, защото много искам да пробвам този метод и искам да знам, дали като имам обеца-не трябва да го правя. Благодаря :)

19 Светлана { 07.06.13 at 14:48 }

Здравейте,
Прочетох внимателно статията, както и абсолютно всички коментари. На няколко места беше попитано дали е добре да се прави процедурата по време на кърмене, но за съжаление без отговор. Ще съм благодарна, ако някой от по-опитните може да отговори.

20 Ина { 07.09.13 at 1:06 }

Здравейте, не сьм специалист, но не виждам по какьв начин ще повлияе на кьрменето. Извлича токсини през устата т.е няма врьзка сьс самата кьрма.

Преди да имам дете си правех два пьти в годината пречистване с пиене на брезов сок. После кьрмих 2г4м и през това време се вьздьржах, защото ме беше страх, че токсините ще се отложат в кьрмата, но процедурата с олиото ми се вижда безопасна.

Това, което ми прави впечатление обаче, е че най-забелязвания ефект е подобряване сьстоянието на устната кухина и зьбите. Никой досега не каза да си е излекувал болест с него.

Познавам процедурата от 10 години. Майката на бившия ми приятел беше болна от рак на матката (който я отнесе) и някой й я беше казал. Правеше я системно, но това не й помогна да се излекува, дори не й подобри сьстоянието.

Аз тогава я правих известно време, защот ме беше хванал страха да не ме споходи сьщата участ.
Смятам сега пак да си направя един курс на лечение. Само не ми стана ясно колко дьльг да е той. Ще се опитам да чуя тялото си.

Поздрави

21 Ani { 08.12.13 at 19:06 }

Zdraveite poch nah prechistvaneto I mi e 3 den. Molia vi pomognete mi poluchih strashen za duh I hrachki. Nemoga da si poema vazduh, vsiakash njakoi me e hvanal za garloto. Kakvo da pravia da prodalja iLife da spra . Molia vi mnogo Sam pritesnena , nikoga predi ne mi se e sluchvalo takiva neshto.

22 Димитър Смилянов { 08.18.13 at 19:18 }

Това изисква доста търпение… Ама то май със всички хубави работи е така… :)

23 Джема { 09.12.13 at 14:30 }

Здравеите, саита е прекрасен! Аз от много години ползвам практиката с жабуренето на олио – за мен работи страхотно. По повод на Шарлан олиото – моля проверете дали това олио не е от фамилията на т.н. „pomace oil“ – ако е от този вид, това олио не е в никакав случаи добро – не само за жабурене, но и за ядене. Според Wikipedia : http://en.wikipedia.org/wiki/Olive_pomace_oil – този вид олио е с добавени много химикали и дори ето и самият текст :
Warnings about possible carcinogenic properties of olive-pomace oil have been issued by the British Food Standards Agency as well as others.[3]
Quoted from the above reference, „Olive-Pomace oil is made from the residue left after producing virgin olive oil. It is the lowest grade of oil and it represents only a tiny amount of the UK vegetable oil market, around 0.25% of the one million tonnes consumed each year.
In July the Spanish government told us that high levels of contaminants called polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs), some of which can cause cancer, were found in some olive-pomace oil products.
The contamination is believed to result from the process used to produce this oil. The Spanish government introduced a temporary ban on olive-pomace oil in response to these findings.
It has now set legal limits for the maximum amount of PAHs in olive oil.“
Може би затова може да се намери толкова евтино на пазара.

24 gfhgh { 10.26.13 at 14:59 }

Всички сте много тъпи. Ако това лекува всички болести тогава защо сте непрекъснато по доктори?

25 снежана { 11.17.13 at 23:42 }

Здравейте, кокосово масло студено пресовано може ли да ползвам?

26 Величка { 11.24.13 at 23:30 }

Здравейте, искам да попитам дали мога да приложа метода на олио лечението при алергий.Преди три – четири месеца ми откриха тежка форма на алергия. Която е хранителна и към домашен прах и полени.

27 iovana { 12.14.13 at 10:29 }

Здравейте! Искам да попитам, къде в сайта мога да намеря информация за уртикария и дали при това заболяване,може да се използва този метод.

28 Greshka { 12.28.13 at 17:28 }

Аз искам да попитам дали помага при проблем с червата,имам проблеми с тях след 6 месеца пиене на хапчета

29 Van { 03.03.14 at 16:18 }

здравейте, имам кожен проблем, лекарите не са сигурни какво е, мислят че е hidradenitis suppurativa. Всеки път мястото се възпалява и изтича гной, и така няколко пъти в месеца. Бях на сокове 4 дни и мястото се успокой, отказах месото, захарта и преди 1 месец млечните, моля помогнете, ако някой знеа лек за това заболяване. Благодаря

30 Пламен { 03.03.14 at 17:55 }

Здравейте. От седмица правя процедурата. Според стотията – „Тази процедура стимулира слюнчените жлези чрез движението на челюстта, като при дъвкане. Това освобождава смилателни ензими.“
Това не означава ли, че при дъвчене на дъвка например се отделят отрови?

31 Ned { 03.08.14 at 13:13 }

Van, пробвай с Пурин на Хималая – това е препарат на билкова основа, но трябва да се взема поне 2-3 месеца за да има ефект, тъй като е нужно известно време за да ти пречисти кръвта и за да изчезне инфекцията и гнойта.

32 HriShar { 03.08.14 at 21:07 }

Здравейте и от мен..Искам и аз да споделя опита си с жабуренето/смученето на олио. При мен нещата започнаха с една операция – ЧПВ в начален стадий, заради което трябваше да спра противозачатъчните таблетки които взимах ( дамите знаят,че те са и хормонални таблетки)…И така вече половин година след операцията и спирането на тези таблетки …“ежемесечната процедура“ по почистване на тялото ми изчезна…. В резултат на което лицето ми е изпъстри с всякакви пъпки и пъпчици и подобни нелицеприятни неща…От около месец всяка сутрин се жабуря с олио, мн от тези пъпки вече завяхват и изчезват ( ако се появи нещо ново не се задържа дълго). Та мисълта ми е, че след като при мен липсва природният момент за изчистване от токсините реших да им помагам да излизат с олиото, тъй като в статията прочетох че помага и при хормонални нарушения при жените…..Някой мже ли моля ви да ми каже дали наистина олиото ще помогне в тази насока….С мъжа ми искаме и детенце, а без регулирани хормони и цикъл не става…Опитват се да ме карат да ходя на лекари и ендокринолози да ме натъпче с хормони, ан е искам… :( При мен не се наблюдават споменати от другите лечебни кризи- по принцип не ям от години „джънк фуд“, от около година съм спряла всякакви сладки неща ( ако ми се яде сладко хапвам стафиди напр. или ябълка), сутрин и вечер си пия гореща вода на гладно и като цяло гледам винаги да пия топли напитки….Мн ще съм благодарна, ако някой ми даде съвет или поне да знам при хорм. нарушения колко месеца трябва да правя процедурата…

33 димитринкс { 03.14.14 at 12:17 }

Нормално ли е шарлана освен типично слънчогледов вкус и аромат да има и леко горчив вкус?

34 HriShar { 03.15.14 at 11:00 }

димитринкс, аз не го правя със шарлан (тук където живея не знам под какво име да го търся) , а със студено пресовано олио..накрая на процедурата и при мен има леко горчив вкус…отдавам го на факта,че олиото вече е силно токсично…

35 Ivan Vassilev { 03.20.14 at 15:15 }

Нито една процедура, била тя и с цел здравословен живот не трябва да се следва сляпо и без отчитане на индивидуалните специфики на човек, и като гени, и като моментно състояние. В тази връзка, само ще посоча, че според теориите за избор на храната по кръвната група, нулевата група, каквата са над една трета от населението, следва да избягват слънчогледово олио. Освен това, последното, дори да е студено пресовано, просто казано наистина има великолепни Омега 6 и 9, но е силно дебелансирано в тази посока в ущърб на Омега 3. Това означава, че използването му за жабурене не е много желателно при наличие на повече от следните фактори – нулева кръвна група (отрицателна са по-чувствителни), мъжки пол, дебалансирана диета в ущърб на Омега 3, дебалансирана хормонолна система, налични възпалителни процеси в кръвоносни съдове (да кажем висок холестерол), стави и пр., силно емоционално и химически интоксикирани и затлачени организми. В такива случаи да се обмисли използване на зехтин или друго олио, или въобще да се прецени дали да се прави жабурене. С очите си съм виждал задълбочаване на възпалителни процеси при употреба на шарлан от човек , при който са налични няколко от гореизброените фактори. Състоянието веднага се успокои след спиране на шарлана. Това разбира се не прави метода неефективен, просто за едни ще работи добре, за други – по-скоро не.

36 канйе { 07.08.14 at 13:02 }

Действително, най добрия метод за прочистване, само че ако нямаш четка и паста за зъби.
Сигурно пък не слюноотделяме по време на миенето на зъбите! Особено ако е силно ментова няма място за сравнение. Have a nice suckin’.

37 Росица Христова { 11.24.14 at 16:02 }

Здравейте и от мен!!! Искам да споделя опит за това жабурене с олио. ПРАВИ СЕ КАТО ЛЕЧЕНИЕ ЗА 21 дни до 28 , слее това не е нужно защото зъбите се изчистват от токсините. ВСЕКИ КАРИЕС Е СТРЕПТОКОКОВО ОГНИЩЕ И Е НУЖЕН ЗЪБОЛЕКАР НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ЧЕ САМО С ТОВА И ХОП СТЕ ОТКРИЛИ ТОПЛАТА ВОДА. АЗ ГО ПРАВЯ НА ТРИ , ЧЕТЕРИ МЕСЕЦА ТОВА КАТО УСЕТЯ ЧЕ НЕЩО НЕ Е НАРЕД, човек се храни според нуждите си и дали с месо или без месо е добре да си прави от време на време профилактика и е добре да започне от устната кухина. След жабуренетолично аз намерих спасение от кървящи венци за три дни от пастата с гъба РЕЙШИ, БЕЗ ОЦВЕТИТЕЛИ КОНСЕРВАНТИ, ПЯСЪК И УБИЙСТВЕНИЯ ФЛУОР, КОЙТО СЕ МАХАТ ПОСЛЕДИЦИТЕ БОЛКИ КАТО АРТРИТ ЧАК.СЛЕД ДЕВЕТ МЕСЕЦА. ДНЕС СЪМ В БГ.ДХН ЕДИН УСПЕШЕН МЕНИДЖЪР ЗАРАДИ ТАЗИ ПАСТА. АКО ЖЕЛАЕТЕ МИГА ПО ПОДРОБНО ДА ВИ ОБЯСНЯ КАК СТАВА ТОВА, АКО МИ ПИШЕТЕ НА ЛИЧНИ В СКАЙПА МИ rosiros363, или разгледате сайта ми http://www.ecocenterlotos.com

38 Диана { 01.16.15 at 9:42 }

Здравейте.Благодаря за интересният сайт.Имам въпрос:има ли във форума пушачи и как им действа метода с олиото ?Благодаря ви :)

39 dimi { 02.14.15 at 15:19 }

Здравейте,
Започнах пречистването с шарлан преди няколко дена и ме интересува мога ли да започна процедурата за пречистването за черен дроб и жлъчката или първо трябва да прекратя пречистването с шарлан!?
Благодаря предварително.

40 Радо { 02.15.15 at 11:36 }

Здравей Мер! Прочетох във форума (по темата жабурене с олио), че си изпратила коментар на жена имаща витилиго. Аз също страдам от витилиго. Може ли да ми изпратиш инфо в случай, че знаеш как мога да повлияя на това заболяване.
Предварително благодаря!

41 sne { 02.25.15 at 9:12 }

Здтавейте, интересуваме дали мога да правя пречистването по време на кърмене? Кърмя интензивно, от 3 дни жабуря. Но се сетих, че се отделят токсини и се притесних.

42 Aleks { 10.26.15 at 16:53 }

Здравейте,
А имам дупки между зъбите (от скоро се образуваха) отдръпване на венците. Сега съм и с брекети, искам да попитам дали мога да правя олио -терапията?
Благодаря

43 нин { 01.08.16 at 15:50 }

Става ли с рафинирано олио, че нерафинирано не знам от къде да закупя няма по хранителните магазини. ??

44 Карина { 05.06.16 at 9:06 }

Здравейте! Искам да попитам дали мога да изпробвам метода по време на Бременност?

45 Деяна { 05.19.16 at 10:13 }

Здравей, Карина! Мисля, че е чудесно да се прави и по време на бременността. Аз го правя! Виж: http://thegovernancecorporation.com/2014/12/02/getting-the-most-from-oil-pulling-during-pregnancy/ поздрави:)

46 Деяна { 05.19.16 at 10:37 }

Виж и това. Пише, че ако се започва по време на бременност, да бъде по плавно.. Oil pulling while pregnant or breastfeeding

I get a lot of questions about the safety of oil pulling while pregnant or nursing. Before you do anything, I would check in with your healthcare provider. Next, the general rule of thumb is if you’ve been oil pulling before pregnancy or nursing, you are probably fine continuing the practice of oil pulling. If you are new to it and in good health, I would say start slowly… a few times a week for 5 minutes and build your way up. Again, check this out with your healthcare provider as this has just been my experience.

47 Румен { 06.24.16 at 1:24 }

Здравейте! Това с жабуренето с нерафинирано слънчогледово олио или както е известно под другото му наименование – шарлан (не шафран :) ), го правя всеки ден сутрин – вече почти 3 години, по две супени лъжици 20 минути. По принцип съм вегетарианец (има стаж 25 години вегетарианец) и даже съм с нулева кръвна група, но използвам мляко и млечни продукти. Имах проблеми със зъбите но откакто се жабуря проблемите изчезнаха с болките. Но се забелязва пожълтяване малко на зъбите, макар че ги измивам след това с паста за зъби. Но по-важното е ефекта след това – превантивно здравословно. Спомням си веднъж си направих един експеримент по продължително жабурене – няколко 5, 6 пъти по 20 минути и изплювам на 20 минута, да усетя как ще ми се отрази. Сякъш целия стрес, ако мога така да се изразя се беше премахнал и от тялото ми се усещаше едно изумително спокойствие. Какво е мнението ви за това лекари и здравни работници или хора имащи компетентност и разбиране?!

48 Марин Маринов { 10.19.16 at 9:55 }

Имах тъпа болка в областта на черния дроб от миналия ден, на сутринта направих жабуркането за 20 м. Болката изчезна.

Leave a Comment