Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Фреш „Добро утро“

фреш от ябълки, лимон и тахан Тази сладка освежаваща напитка с кисела жилка и привкус на слънчоглед е блаженство за сетивата ни и още от първата глътка ни зарежда с енергия и настроение за цял ден. И както Диляна (чиято всъщност е идеята за напитката) обича да казва: „Това е моето утринно кафе“, за мен важи с пълна сила. Ето какво е забъркано в това „кафе“:

прясно изцеден сок от ябълки
фреш от лимон
1 лъжица слънчогледов тахан (по възможност суров)
1 лъжица мед (или кленов сироп)
няколко капки пчелно млечице

Начин на приготвяне: разбъркваме добре с лъжица тахана, меда и пчелното млечице и към тях постепенно прибавяме ябълковия сок. Продължаваме да бъркаме докато всичко се хомогенизира като същевременно добавяме и лимоновия сок. Който иска може да добави и кубчета лед в дните на летните жеги.

фреш от ябълки, лимон и тахан

12 comments

1 kaLiNa { 06.27.09 at 16:08 }

Привет 🙂
Благодаря за хубавия и вдъхновяващ сайт.
С удоволствие искам да споделя с вас един сайт за био и други качествени продукти, които се доставят на територията на град Пловдив. От скоро има пресни плодове 🙂

http://biodarma.org/

2 leyla { 06.29.09 at 10:49 }

Калина, благодаря много за сайта. Пловдив има нужда.

3 Des { 07.06.09 at 16:04 }

Звучи вкусно! Ще пробвам веднага след пълнолуние, че сега са ми водните дни. Мисля да прибавя и лъжица ябълков оцет на прах. Сигурно ще е малко трудно да се хомогенизира добре, но бъркането ще си заслужава…

4 nora { 07.07.09 at 13:54 }

Здравейте, може ли тахана да е сусамов?
И отдавна ми се иска да задам въпрос на които аз малко трудно мога да си отговоря.
Как успявате да правите различните разтоварващи и пречистващи диети?Чудя се как да започна защото като изляза сутрин в 8 се прибирам вечер в 9.Как се храните през деня и как си осигурявате нужното спокойствие за което се пише в статията за пречистване на черния дроб.Ако може някой да ме посъветва как да започна бих била безкрайно благодарна!Целувки и прегръдки от Холандия

5 mer { 07.08.09 at 1:16 }

Може и със сусамов тахан, но ще се получи различен вкус, но няма да е лош предполагам.
Нора, наистина понякога ежедневието ни притиска доста, но все се намира време да правим тези неща. Може да погледнеш във форума – http://forum.zemianazaem.com/ – там може да откриеш доста полезна информация както и дневници (http://forum.zemianazaem.com/index.php?board=24.0). От тях може да разбереш кой как се храни и при какво ежедневие, но и не само.
Спокойствието обикновено идва от вътре, независимо какво правим и какво ни заобикаля е добре да се научим сами да си създаваме вътрешно спокойствие (в началото е трудно, но не и невъзможно) или поне да избягваме ситуации, които биха ни разбалансирали.
Виж и тази тема – http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=84.0.
Въобще във форума ще получиш доста отговори, може да се регистрираш и да питаш каквото те интересува. Но и тук няма проблеми – както ти е по-удобно.

6 Atanassia { 08.05.09 at 15:34 }

Mer molq te kaji mi ot kude moga dasi kupq hubav blender, kakva marka i kolko pari gore-dolu. Ot tehnopolis v plovdiv ima li hubavi?

7 mer { 08.06.09 at 13:43 }

Ами вземи си някой, който е поне 800 вата. Например Филипс имат такъв, но по-добре запитай и във форума, че моя не е от БГ и с друг не съм имала опит, но другите са доволни от своите си. Би трябвало да има качествени в Технополис, но не съм ги разглеждала.

8 Petko { 08.07.09 at 0:17 }

Atanassia, моя е Филипс. Супер е. Има си наноцедка, различни режими…ето линк – http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09016454

9 Atanassia { 08.07.09 at 10:42 }

Petko, благодаря ти за инфото.

10 Tzvetita { 08.17.09 at 11:54 }

Здравейте, откъде може да се купи слънчогледов тахан в София? Благодаря!

11 mer { 08.17.09 at 12:37 }

Слънчогледов тахан се продава в здравословните вериги магазини и е вероятно да го намериш и в по-големите магазини на диетичните щандове. Но нека и някой от София да каже също.

12 Rashko Zaykov { 09.08.09 at 17:06 }

Ami,,,,,hajde da po4arpish……sigurno e mnoooooogo vkusno,zastoto vsi4ko pravish s ljubov!

Leave a Comment