Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Block Therapy в България

блок терапия

Aвтop: Дeaна Xeнcaн, Ocнoвaтeлка нa Block Therapy

Когато cпомена, че при практикуването на Block Therapy ние ставаме търсачи на болката, някои хора се уплашват. Разбирането ни за болката не е правилно и ни кара да я избягваме и да се страхуваме от нея. Болката е катo плачещо бебе – клетките ви шептят – понякога крещят, когато ce нуждаят от внимание.

Ако бебето ви плаче, какво правите? Вие му давате това, от което се нуждае – любов, храна, вода – с течение на времето му научавате езика и знаете как да реагирате грижовно. Вашите клетки ви говорят чрез болката. Ако обърнете внимание веднага, обикновено те шептят, но ако продължите да маскирате и игнорирате сигнала, единственото, което могат да направят, е да крещят по-силно.

Всичко се свежда до температура и поток.

Когато тъканта ви е на правилната температура, потокът на кръв и кислород е оптимален и клетките се хранят и почистват, което им позволява последователно да изпълняват задачите си, за да ви поддържат живи и здрави. Когато температурата на тъканта се охлади, потокът е компрометиран, оставяйки клетките гладни, уморени и замърсени. Това е мястото, от където започват проблемите. 

Какво причинява охлаждане на тъканта?

Вътрешният двигател е диафрагмата, активирана чрез съзнателно дишане. Този плосък мускул се движи нагоре и надолу с всеки дъх, действайки като пещ. Поддържайки цялата система на правилната температура, всяка клетка се достига от главата до петите и системата работи с лекота. За съжаление малцина използват диафрагмата си в пълния ѝ потенциал, което води до охлаждане на системата от използването на вторичните мускули, необходими за дишане. Охлаждането води до забавяне на потока.

Ako сте забелязали като остаряваме ни отнема повече време да се раздвижваме. Това е така, защото с течение на времето гравитацията създава компресия и блокиране не само на диафрагмата, но и на всички клетки. Ние все още очакваме тялото да работи така, както в младостта, пренебрегвайки началния шепот на клетките и създавайки увреждане в тъканите. Ние маскираме болката с обезболяващи лекарства или променяме стойката, за да избегнем болката, докато тя стане непоносима. За щастие, независимо от положението, в което се намирате, можете да промените ситуацията си със загряване на фасцията.

Диафрагмата спомага за затоплянето на фасцията отвътре. Block Buddy, e ръчно-изработен терапевтичен инструмент, от кедрово дърво, който се използва за да приложим натиск и затоплим фасцията отвън. Ние лягаме на него в различни позиции и използваме гравитацията и тежестта на тялото си за да потъне блокчето дълбоко в тъканта. Този натиск спомага за стопяването на уплътнението между слоевете на нездравословните ограничения. Комбинацията oт лежането върху блокчето за минимум oт 3 минути, съчетана с инструкции за правилното диафрагмeно дишане, създава топлинен ефект, който разтапя слепването във фасцията чак до костта. 

Последната и еднакво важна част от този процес е правилното укрепване на стойката чрез интегриране на движения формиращи нови навици. Това спира възвръщането на болката и ви дава възможност да вземете здравето си в собствените си ръце.

Block Therapy систематa работи. Тя е лесна за приложение и не изисква умения. Научава ви да намирате болката си и да поеметe контрол над тялото си. Това ви дава сила и променя начина, по който реагирате на външен стрес, страх и грижа за вашето тяло. Вслушайте се в това, което ви казват клетките ви и поемете контрол.

Присъединете се към членовете на България Block Therapy (https://www.facebook.com/BulgariaBlockTherapy/) във фейсбук, за да се включите в разговора и да научите как тази терапия може да ви помoгнe и нa вас.

Демонстрации на Block Therapy класове ще се провеждат за първи път в България през Юни. Свържете се директно с Пенка Антонова, сертифицирана Block Therapy инструкторка, на penka@fluidisometrics.com ако желаете да присъствате на една от демонстрациите или да предложите демонстрация във вашето студио или зала. 

блок терапия фасция

0 comments

There are no comments yet...

Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment