Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Пречистване на дебелото черво чрез клизми

дебело черво

Ако дебелото ни черво не е в перфектна форма, най-вероятно ще имаме оплаквания от най-различни неразположения до доста сериозни заболявания. Всъщност всички болести водят началото си от затлаченото дебело черво, но сега няма да обръщам внимание на последствията, а само на методите на пречистване с клизма.

Когато започнем цялостно пречистване на нашия организъм, първо трябва да се заемем с дебелото черво. Дори да направим всякакви пречистващи процедури, ако не сме се погрижили за червата си, ефекта от другите пречиствания ще бъде слабо осезаем, някой път дори незабележим или бързо след пречистванията проблемите ще се завърнат.

Пречистването на дебелото черво става много лесно – това може би е най-лесната процедура за изпълнение. Не отнема много време, няма никакви неразположения, болки, не се налага да си взимаме отпуска. А именно това е клизмата. Тя явно е все още табу в България. Когато се заговори за клизма се изпитва някакво неудобство, настъпва мълчание, споглеждания, шептене. А това всъщност би трябвало да се възприема като нормална здравна процедура, която би трябвало всеки да може сам да си направи и да не изпитва неудобство от споменаването на този термин. Всеки полага грижи за външната чистота, нормално е да се погрижи и за вътрешната си чистота, като започне най-напред с дебелото черво.

Какво ни е необходимо, за да си направим клизма:
* иригатор
* подходяща течност
* около 1 час свободно време и
* свободна тоалетна на изцяло наше разположение

Иригатор може да намерите почти във всяка аптека или в санитарните магазини. Има от 2-3 до 12 лева. Те са няколко вида. Търсете такъв, който е с по-дълъг маркуч и с приспособление за пристягане на маркуча или кранче.

иригатор

Течността, която ще ползвате за направата на клизма, може да е следните варианти.

* вода със сол – преварявате няколко литра вода, изчаквате да изстине до телесна температура и на всеки литър вода разтваряте 2 с.л. морска сол. Така получаваме физиологичен разтвор с малко повече концентрация на сол. Това е важно, защото когато вкараме в червата си по-солен разтвор от физиологичния се получава обратна осмоза или засмукване на течност от вътрешната ни среда към дебелото черво. Именно по този начин се предизвиква изкъртването на налепите от стените на червото и изчистване на чревните власинки. А това е и нашата цел.

* билкова отвара – може да си направим отвара от много полезните и антисептични билки жълт кантарион, лайка, змийско мляко и други. Тези билки много добре ще унищожат вредната микрофлора, но заедно с тях се премахват и голям процент от полезните бактерии.
* с лимонов сок или истински ябълков оцет – в 1 литър преварена, леко топла вода се разтварят 1-2 лъжици лимонов сок или ябълков оцет.
* слаб разтвор на калиев перманганат – оказва антисептично влияние.
* медена вода – в 1 литър преварена, леко топла вода разтваряме 1 лъжица чист пчелен мед. Той оказва леко благотворно действие върху чревния тракт.
* урина – всички по-горни течности са донякъде благотворни и биха изчистили дебелото ни черво от съдържанието му и от някои полепи и вредни микроорганизми, но също така биха унищожили и полезната микрофлора и няма да успеят да разтворят най-втвърдените наслоявания по стените и гънките. Затова те не са перфектната течност за пълноценното изчистване на червата ни. Перфектната за тази цел течност е урината във всичките й форми – прясна, престояла, стара, замразена, изпарена.

Защо урината е перфектната течност за тази цел:
* съставът на урината е такъв, че с лекота откъсва, всякакви налепи, утайки, наслоявания по стените и гънките на червата – високото й съдържание на соли предизвиква всмукване на течности от стените на дебелото черво и обкръжаващата среда и по-този начин се омекотяват фекалните камъни и втвърдените налепи по стените и гънките, като само така лигавицата остава чиста и власинките се освобождават от затвора на слузта и започват да функционират нормално.
* тя нормализира нормалното за вътрешната среда рН – тя самата е продукт на вътрешната среда и процеси в човешкото тяло и затова е с най-подходящото рН
* не дразни лигавицата на дебелото черво – урината не може да раздразни нищо в организма ни, дори премахва и лекува всякакви дразнения. Водата на урината е структурирана от самия организъм, съдържа антисептични вещества и затова е най-добрия възстановител на лигавицата в цялото ни тяло.
* не унищожава полезната микрофлора – като собствен продукт на същия организъм, тя има способността да не засяга полезната флора, а да унищожава само вредната такава (човешкото тяло е толкова съвършено).

Ако изберете да правите клизми с урина, може да ползвате следните варианти:
* прясна урина – тя е подходяща за хора, които за пръв път си правят въобще клизма или клизма с урина
* стара урина – тази урина има малко по-силно действие от прясната урина, поради завишеното количество на амоняк. За целта трябва да събирате урината си в продължение на няколко дена – съхранява се в хладилник.
* замразена урина – също като горното
* преварена и изпарена на половина урина – тази урина има по-силно изразено действие от горните и подготвя за най-същинското пречистване, а именно:
* изпарена на 1/4 урина (от 2 литра урина се получава 500 мл) – получената течност има най-силно изразени изчистващи свойства, като изцяло убива вредната микрофлора и всички паразити, мощно изкъртва всякакви наслоявания и полепи, силно стимулира перисталтиката на червата. Когато варите урината внимавайте да не премине границата от 1/4. Защото ако продължите с изпаряването се получава сгъстяване, което не е желателно.

И така, когато решите каква течност да използвате може да пристъпите към
подготовката:
1) Не е задължително, но е в помощ на доброто изчистване – няколко дена преди клизмите е добре да загрявате тялото си с някоя от следните спа терапии – парна баня, сауна, топла вана, обливане с топла вода в коремната област, масажи с растителни масла, кратки нагрявания с ел. възглавница. Топлината омекотява организма ни и твърдите наслоявания, разширява съдовете и подобрява кръвния поток. Същия този ефект може да постигнем с бягане.
2) Непосредствено преди клизмата, трябва да изпразним червата си или по естествен път или с разхлабителни. Не бива да се прави клизма с пълни черва или ако правим – тогава първо вкарваме малко течност, след като излезе, вкарваме малко повече течност и т.н докато излезе цялото съдържание на червата ни. Идеята на клизмата е не да изпразним червата си, а да ги накиснем и да ги изчистим от самите налепи (а не от фекалното съдържание). Но за да постигнем тази цел първо трябва и да ги изпразним от това фекално съдържание.

3) Ако решим да ползваме урината си, желателно е да положим усилия за подобряване на качеството й. За тази цел минимум 1 седмица преди това е добре да се храним само с естествена растителна храна. Може също да решим да направим преди това житен режим. Ако правим клизми с урина, която е замърсена от лошата храна, която поглъщаме е много вероятно да си навредим повече.

След като се подготвим може да пристъпим към
изпълнението на процедурата.

1) Напълнете иригатора с течността и го закачете на около 1,5 метра височина.
2) Намажете накрайника с растителна мазнина (също и ануса)
3) Застанете на земята на колене и лакти и пъхнете накрайника в ануса
4) Бавно започнете да пропускате течността (с притискане и отпускане на маркуча или със завъртане на кранчето, ако иригатора притежава такова). Може да има нужда от 10тина секунди почивка, за да се намести течността в червата (необходимостта от почивка се усеща от лекото напрежение).
5) Когато вкарате известно количество течност (по личен усет), легнете на пода по гръб и заемете поза СВЕЩ или РАЛО за около минута.

поза

Това спомага преминаването на течност нагоре по низходящия дял (а) и към напречния дял на червата (b). След това легнете отново по гръб и се обърнете на дясната страна за няколко минути. Това спомага движението на течността към възходящия дял (c) и сляпото черво(d). Много е важно течността да достигне до всички части на дебелото черво, за да може да се изчисти равномерно и пълноценно.

дебело черво

6) Полежете си така докато можете да издържите – обикновено между 5 и 15 минути. В началото ще издържате кратко време, но в последствие ще успявате и по-дълго. Идеята е добре да се накиснат червата. Ако след 15 минути още нямате позив за изхождане не се притеснявайте – станете, поразходете се, свършете нещо и след малко време ще усетите желание за изхвърляне на съдържанието.
7) След това направете още 2-3 клизми. Ако вкарвате повече течност наведнъж, ще успявате да задържате по-кратко време.
8). Когато завършите клизмите, може да усетите, че в червата ви има останала течност, която желаете да изхвърлите, но не можете. В този случай вкарайте допълнително течност (по-голямо количество) и веднага след това ще усетите позив. Това ще спомогне да отделите цялата задържана преди това течност.

За пълноценното пречистване на дебелото черво е необходимо да се следва следната
СХЕМА на изпълнение с продължителност 1 месец:
* първа седмица – правете клизма всеки ден по едно и също време (приблизително)
* втора седмица – правете клизма през ден
* трета седмица – през 2 дена
* четвърта седмица – през 3 дена
След това може да се прави още няколко пъти веднъж на седмица. Този курс на лечение може да се повтори след половин година или да се прави веднъж на година, обикновено на пролет или когато е активността на дебелото черво.

Добре е когато правим целия курс на изчистване да се храним предимно с естествена растителна храна (суровоядна), защото, ако продължим да се храним с вредни храни, прочистването до някъде се обезсмисля.

Няколко съвета:
* винаги намазвайте накрайника и ануса с растително масло
* най-подходящо място за изпълнение на процедурата е може би банята (тоалетната), а самото престояване в съседната стая
* най-добре е да правите процедурата непосредствено преди изпразването на червата
* добре е да се прави, когато има чувство на спокойствие и във ведра обстановка
* запознайте се с разположението на дебелото черво, за да може да разбирате по-добре процедурата

174 comments

1 amazonian { 01.03.10 at 1:35 }

За е4о: мисля, че е по-добре да се започне с дебелото черво, защото практиката е много по-лека от пречистването на черния дроб, а и очистването на ЧД е по-ефективно, ако се прави след очистване на ДЧ.

2 roman_soldier { 01.04.10 at 15:54 }

Здравейте,
Солта е много добър антидепресант и няма да ви увреди чревната флора както синтетичните антидепресанти. Пийте вода (минерална или изворна) със сол (морска нерафинирана) или така нареченото Соле (Sole).
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/
Благословение.

3 е4о { 01.04.10 at 16:40 }

Amazonian, и аз така съм чела, но един лекар ми каза, че е обратното, затова се учудих. Искам да ви питам какво ви е мнението за хидроколонтерапията, ефективна ли е, полезна ли е. Постига ли се същия ефект като с уринови клизми или напротив, с клизми се чисти по-добре? Клизмите могат ли да прочистят апендикса и как да разбера колко процедури са необходими?

4 amazonian { 01.04.10 at 17:04 }

Честно казано, не съм чела и не знам точно в какво точно се състои хидроколонтерапията. Мога да намеря в гугъл, разбира се. Клизмите не могат пряко да прочистят апендикса, доколкото знам той по принцип не се прочиства (може и да греша), виси си там – дано не се възпали :) Предполагам, обаче, че един по-здравословен режим на живот, съчетан с периодични очистителни процедури, влияе върху тялото като цяло и оттам – и върху апендикса. На ако има остро възпаление, пътят е един – директно под ножа :(
За лекаря какво мога да кажа – нямам представа, какви са били точно мотивите му. Всъщност може да е имал пред вид допълнително прочистване след завършване на прочистването на черня дроб.
Аз съм правила това на черния дроб веднъж и, да си призная, беше доста тежичко, въпреки че го издържах. Мисля да не го правя повече от веднъж годишно. А това на червата е лесно – даже и в пълния му вариант (не само дебелото, а и тънките черва) и ми се струва, че човек е по-добре да започне от лесното.

5 roman_soldier { 01.04.10 at 17:58 }

Основно очистване (Master Cleanse) на организма от токсини с вода и сол.
Както вземате баня всеки ден за да измиете тялото отвън, така трябва редовно да се почиства тялото отвътре. Един от начините за почистване на тялото отвътре е със солена вода. При измиване отвътре се постига изчистване на остатъци, отпадъци, токсини и депозити, които пречат на вашето тяло да функционира добре.
При използване на клизма или иригатор се почиства само част от дебелото черво, но при използване на солена вода се почиства цялата храносмилателна система. За очистването трябва да се използва морска сол.
Какво трябва да знаете за да направите очистване със солена вода? Процедурата е много проста. Пригответе си рано сутрин съд с 1.25 л. затоплена вода и две чаени лъжици морска сол. Пробвайте вкуса на водата, ако не е много солена, добавете още сол. Изпийте цялото съдържание на гладно. Наведете се и разтрийте коремната си област, така ще подпомогнете по доброто очистване. До един час ще почувствате чести движение в червата. Ако не, трябва да прибавите малко повече сол или да пиете малко повече вода за да подпомогнете очистителния процес. Това очистване е много безопасно и вие няма да станете зависими от солената вода, както се получава при някои билкови и синтетични разслабителни програми. Добре е вечерта да приемете по лека храна с повече сурови зеленчуци или това да ви е за обяд, а вечерята да я пропуснете. Евентуално може да си помогнете с разслабителен чай вечерта, така че очистването на следващия ден да се улесни.
Солената вода не се абсорбира от храносмилателната система. Поради голямото съдържание на сол, водата преминава през червата като метла и помита всичко след себе си и след това се изхвърля през ануса.
И така ако чувствате изтощение или необичайна умора помогнете на тялото си чрез очистване на храносмилателния тракт чрез солена вода. Очистване със солена вода не само подпомага очистването на дебелото черво, но и спомага за очистване от кандида и паразити. Запомнете, че при това очистване се изхвърлят и добрите бактерии. Добре е след процедурата да се захранете с добри бактерии (домашно приготвено кисело мляко с живи бактерии) или някои добри пробиотици. Благословение!
Блог: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/

6 amazonian { 01.05.10 at 2:38 }

Това, което е цитирал Римският войник :) е вариант на йогистката процедура, само упражненията са заместени с масаж на корема. Никъде, обаче, не се споменава, какво в случая означава „редовно“ – веднъж седмично, веднъж месечно, веднъж на три месеца? Това съвсем не е маловажно.

7 roman_soldier { 01.05.10 at 7:49 }

Здравейте,
Това очистване не е йогистка практика. Аз не съм си правил масаж на корема и въпреки това солената вода действа много добре. Спокойно можете да го пропуснете. Солта е най силният антибиотик, най силното антибактериално и антипаразитно средство. Също е и антидепресант. Колко често да го правите? Зависи от колко сериозна е констипацията. Според мен след едно такова очистване, ако не си промените диетата, начина на хранене пак ще имате проблеми. Според мен на 2-3 месеца е нормално да се прави. Ако пиете редовно Соле проблемите с констипацията ще изчезнат. Аз не съм привърженик да прекаляваме с очистването. Най добрия индикатор е как се чувстваме. Ако сме енергични, работоспособни, имаме здравословен сън и радост в живота е достатъчно да го правим 2-3 пъти в годината (мое мнение). Това не замества билковата програма за очистване на цялото тяло.
Благословение.

8 Polindova { 01.05.10 at 16:03 }

Здравейте и от мен, аз също се интересувам от прочистване на дебелото черво и ще правя клизма с урина. Попаднах на тази саттия, страхотна е, поздравления за нея и за целия сайт. Питането ми към вас е, дали мога да ползвам собствената си урина, обаче при положение, че при изследването й, в нея ми откриха трихомонас и хламидии.? Няма ли вкарвайки я в дебелото черво да го заразя. А и дали при преваряване на урината или изпарението й, тезигадинки измират? Въобще мога ли да ползвам собствената си урина за уринотерапия и лечение при положение че е зараена.Мерси предварително за отговора ви.

9 benato { 01.05.10 at 17:33 }

Именно- Шанка-пракшалана,много добре е описана и показана тук в сайта.Древна Йога практика. Очиства перфектно,но не е за бременни и кърмачки.

10 amazonian { 01.05.10 at 18:49 }

Моля за извинение, че и аз я описах (за Sank Praksalana става дума) – не съм изчела целия сайт и не знаех, че я има :) Понякога хората интутивно се ориентират към прочистване със солена вода – чувала съм за пиене на сок от кисело зеле, например, като очистително. Нищо ново под слънцето :)

11 feia { 01.05.10 at 23:56 }

От известно време /около 2 мес./след клизма,която правя по правилата с морска сол и лимонов сок
червата почват да ме болят по няколко часа след процедурата,което много ме притеснява и май скоро
няма да посмея да го правя.Чудя се защо ли?

12 feia { 01.06.10 at 8:05 }

Полиндова,според Малахов заразена урина не се използва,освен ако се преваря-малко са микроорганизмите,които издържат на температура на варене повече от 10 минути/спорообразуващите,а твоите не са от тях/

13 е4о { 01.06.10 at 10:11 }

А как да разбера дали ми е заразена урината и ако е, как се лекува?

14 бате Бино { 01.07.10 at 0:26 }

Мога да река нещо на колежката Polindova
1. Изследванията ,които се правят у нас за каквито и да са венеро-бацили не са точни. Може да ти ги „открият“ а пък да ги нямаш, а може и обратното. Говорил съм с абсолютни авторитети в областта , казват ми на ухо : „Няма кой да плати достоверните тестове ,затова се използват евтини и неточни. “

2. Може да се приеме ,че около 80 % от хората са заразени с тия твари. ( а сигурно и с допълнителни) Почти не се лекуват с лекарства и затова на някои места изобщо не ги разглеждат като проблем ( пример- модерната клиника “ ON CLINIC“ в София, тя е част от верига клиники в Израел и Щатите)
Имам книжки на „корифеят“ по трихомоните – Тамара Свищева. Мамма мия, не ви трябва да ги четете , няма да можете да заспите..Имало 200 разновидности трихомони :)

3. Да кажем,че са „изолирани“ нейде из тялото – това значи че те са навсякъде ,където си искат. По кръвен път си стигат до всяко кътче на организма. Та за „презаразяване“ или “ автозаразяване“ не може да става дума.

Малахов никъде не казва за „заразена“ , а за „нечиста“
. Има разлика. Ако видите списъка на бацилите , с които може да се зарази една урина ,че и един организъм, ще ви прилошее. Ако за всеки един се пусне изследване – вие ще се сетите дали на практика това може да стане.

15 amazonian { 01.07.10 at 21:25 }

feia: може би е по-добре да я направиш само със сол, без лимоновия сок.

16 Polindova { 01.08.10 at 12:59 }

Бате Бино, мерси за включването, знам, че доста голям % от хората имат тези паразити, но знаейки че са в мен, а тези изследвания го показват (дали са достоверни не мога да знам), аз искам да ги махна, това пречи най-вече на сексуалния ми живот… Но и не само…
Малахов има рецепта за трихомонас и хламидии, ще се чистя, но ме интересува тогава разликата м/у „заразена“ и “нечиста“ урина според теб? При Малахов не открих определение за „нечиста“. И моята, в която има трихомони – нечиста ли е?

До е4о: можеш да отидеш във всяка клинична лаборатория в твоя град, сутрин на гладно, да дадеш урина и да поискаш да ти направят изследване за трихомони и всякакви венерически болести, които могат да се установят чрез урината. За хламидиите се дава венозна кръв, пак сутрин на гладно.

17 feia { 01.09.10 at 10:22 }

Мисля,че заразена и нечиста визира едно и също.Не желая да споря с никого,още повече -включих се защото ви харесвам.
Във всеки случай от казаното от бате Бино си правя извод,че по-добре е да се вари урината за дезинфекция.

18 бате Бино { 01.09.10 at 22:12 }

Елементарно бе ,другарчета – „заразен „,значи ,че има живи организми в нея ( е не чак калинки :) ) а „нечист“ – значи замърсен . Например с токсини, шлаки от затлачен организъм… , има също и „информационно замърсяване“ да не забравяме- това е ПОСЛАНИЕТО за болест ,което съдържа в себе си урината на болния човек. Нали вече знаем, че не всичко е материя .. :) На здравия и чистия човек урината му има съвсем друга ЕНЕРГЕТИКА.

Хубаво че има Малахов рецепта за трихомони , пробвайте и споделяйте. Аз съм се отказал да се шашкам от тези неща , материята е тъмна Индия, дори за докторите .
За изследване ако ще си правите – само ДНК анализ . (при това не всеки днк анализ е добър) Правят ги в София и в Стара Загора . Другото е просто несериозно. Кръвен анализ на хламидия ? Това е най-остарелия метод – да търсиш антителата на нещо ,ВМЕСТО САМОТО НЕЩО, серологичен тест. Абсолютна заблуда – дава кръстосана реакция с други организми , както и дългото персистиране ( съществуване) на тези антитела в организма . Я да помислим : Търсенето на антитела за каквото и да е какво означава? Означава да регистрираш имунната реакция на организма срещу някой бацил. Нали така? И ако титърът ( количеството антитела) е висок – тълкуват го като голямо заразяване. Ами ако няма антитела? Значи няма и хламидии, така ли ? Неее, тарикат е бате Бино , досетил се е отдавна – това значи, че няма АДЕКВАТЕН ИМУНЕН ОТГОВОР от страна на организма , а не че не съществува самата хламидия. ( Тя може да е там, но организмът по различни причини да не се бори срещу нея и да не образува антитела)
ДНК анализът е вече друга работа – там се взираш директно за самия нашественик. ( Я да видим има ли го? Има го. Супер. Давай паричките чичо доктор да ти набоде дупето с инжекцийки :) После като прихванеш – пак да заповядаш :) )
А пък за трихомоните и уриновите тестове , колежке Полиндова , работата е да уцелиш в тъмна стая черна котка , която може и да не е в стаята.. Това е най-неточния метод , пише го дори в медицинските буквари – много ниска вероятност да ги видиш в урината . ( тоест силна вероятност от фалшиво негативен резултат. Докато при серологията/кръвния тест/ на хламидиите е обратното – голяма вероятност от фалшивопозитивен резултат )
Но И ДА ГИ ИМА тия гадинки ,мили мои , това не значи ,че имаме проблем с тях !! Моля прочетете (пак ги поствам) прозренията на уважаваната Олга Елисеева :

“….. Представените клинични примери добре демонстрират и потвърждават теориите на С.Ханеман ( откривателя на хомеопатията-бележката е моя) и Г.Ендерлайн.
Тези теории научно доказват , ЧЕ НИЕ СЕ РАЖДАМЕ С МОЛЕКУЛИТЕ НА РНК И ДНК НА МИКРООРГАНИЗМИТЕ, НЕ САМО НА ТЕЗИ, КОИТО СЪЩЕСТВУВАТ ОКОЛО НАС, НО И НА СЪХРАНЕНИТЕ ВЪВ ВИД НА ИНФОРМАЦИОННА ПАМЕТ. ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ВЪЛНОВИ ПРОЦЕСИ, КОИТО СЪОТВЕТСТВАТ НА УСЛОВИЯТА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНИ ВИДОВЕ МИКРООРГАНИЗМИ, ТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТ В НАШИТЕ ТЪКАНИ, А ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА ВЪЛНОВИТЕ ПРОЦЕСИ ТЕ СЕ ВРЪЩАТ В ПРЕДИШНОТО СИ СЪСТОЯНИЕ – ИНФОРМАЦИОННИ МОЛЕКУЛИ НА ДНК И РНК. Възможна е такъв задействащ механизъм да е енергоинформацията. Енегоинформацията съдържа разнообразен диапазон от върни: електромагнитни, радиоактивни, 4 вида въздействие на ГПЗ и др., все още неизучени от науката.Това добре се вижда, когато се проверява наличието на изброените вълни в поразения от рак орган Създава се впечатление, че действа отработена, целенасочена система, включена от невидим паралелен свят. Ето защо молитвите,събрани от светците и дадени нам в молитвеника, са всъщност кодове за прекратяване на насочените вълнови енергии от паралелен, невидим, с тъмна сила свят. Клиничните примери са ярко потвърждение, че с молитвите и покаянието до две трети от заболяванията и микроорганизмите изчезват. Разбира се,резултатите при отделните пациенти са различни, но положителен напредък се отбелязва при всички. Резултатът зависи от вярата на човека, от участието на собств. му съзнание, от степента на покаяние, от желанието му за оздравяване. ”

“………Силата на молитвите на отец Герман, покаянието за греховете и най-вече желанието на самия човек да се отрече от тях и никога да не ги повтаря затварят кармичните дупки в енергийното поле на човека, намаляват кармичния дълг, натрупан в процеса на съвр. живот, пречистват биоенергийното поле, а при продължително практикуване откриват напълно информационния канал на Висшия разум, на Бога и затварят низшия, отрицателен канал на геопатогенните зони изпод Земята “

По-голямата част от информацията е в темата „пречистване от паразити“ постовете ми от 6ти и 7ми октомври 2009. Прочетете ги , интересни са ,защото излизат извън шаблона на материята.

19 Tsveti Hristova { 01.18.10 at 22:18 }

От известно време червата ми са лениви.Прочетох публикувания материал и искам да опитам с клизма.Проблемът е,че имам хемороиди.Получих ги по време на бременността.Рядко се възпаляват и не кървят,не са болезнени.Въпроса ми е,няма ли една клизма да ги възпали,противопоказана ли е?Какво се прави в такива случаи?Цвети

20 rima { 01.21.10 at 10:19 }

Цвети, уредите за клизми в българия са с доста грубички накрайници. Трябва да се намажеш външно предварително със зехтин, но и това няма да е достатъчно вероятно. Ако известно време мажеш хемороидите със урина, ще се успокоят (тези които са външни) колкото да започнеш с клизмите. Клизми с урина няма да ти навредят на вътрешните хемороиди, напротив. Само с външните трябва да се внимава при вкарване на накрайника!
Друг вариант за оправяне на лениви черва е шанкпранкшалана. При него водата се пие, тоест прочистването тръгва от горе. Действа разхлабващо.Трябва да се слага една изравнена малка супена лъжица сол (не по-вече) на 1л вода и седмица след това да ядеш не дразнеща храна, защото този метод доста остъргва червата. Метода е описан подробно в „пречистване на душата и тялото“. Ще се оправиш :)

21 rima { 01.21.10 at 10:22 }
22 Tsveti Hristova { 01.23.10 at 23:35 }

Благодаря за отговора ти Рима.Благодарение на този сайт аз вече имам решение на проблема с ленивите черва.Какво направих ли?Ами взех се в ръце и почнах да следвам съветите дадени тука.
Като начало почнах с един ден на сокове,а след седмица цели три дни изкарах само на сокове.Чувствах се прекрасно,просто летях и кипях от енергия.Моята работа е тежка,и изисква физическа активност.Аз съм рехабилитатор и работя с увредени физически деца.
Другото нещо,което направих беше чашата топла вода сутрин на гладно.Имаше страхотен ефект,макар че ми бяха нужни три дни.Освен това изкарах една седмица на по-лека храна,без месо и не хапнах нищо сладко.Интересно,аз много обичам месо и тестени,сладки неща,но през тази седмица не ми липсваха.Просто нищо не сам правила насила,всичко беше лесно и приятно за мене и пиенето на скове,и безмесната храна.Така мойте черва отново проработиха и от десет дни аз всяка сутрин без усилие ходя тоалетната.Лицето ми светна и се чувствам свежа и лека.
Следващата стъпка ще бъде шанката,решила съм го вече.От доста време работя в Кувейт и иригатори по аптеките не можах да намеря.Така че ще пробвам със солената вода.
Аз сама не мога да се начудя на себе си как така започнах и как така лесно се настроих.Здравословния начин на живот и хранене не са ми били особено близки.Мисля,че статиите,които прочетох много ме мотивираха и благодаря на всички.които
имат принос за това,както и на участниците във форумите.Супер сте!
Трябва да има повече такива материали и хора като вас,които възпитават и пропагандират здравословния начин на живот и ни мотивират.Ще пиша подробно за резултатите от шанката.Засега чао!

23 mer { 01.24.10 at 2:01 }

Иска ми се да допълня нещо – важно е да си променим и отношението към света и хората около нас. Съчетани с оздравителни процедури като пречиствания и здравословно хранене ще постигнем 100% резултат.
Например ето един цитат от трудовете на Луиз Хей. Ленивите черва са породени от следния мисловен модел:
„Отказ да се освободим от старите идеи и стари събития. Затъване в миналото. Скъперничество.“
Тя съветва да променим начина си на мислене по следния начин:
„Освобождавайки се от миналото, давам възможност на новото, свежото и жизненото да навлязат в мен. Позволявам на живота да протича през мен.“

Доста често тази промяна на начина на мислене и възприемане на живота е последната частица от целия пъзел към пълното здраве. Но не всеки е склонен да повярва, че такава една промяна лекува.

Цвети, когато правиш клизма или шанка пракшалана винаги намазвай накрайника и ануса с растителна мазнина, за да не се възпалят хемороидите. Ако започнат да се възпаляват, спри ги и намери друг начин на лечение. Понякога за възстановяването на чревната дейност е достатъчно да изпълним всички останали методи, описани в статията и някои допълнителни:

* пиене на семена от живовляк – psyllium husk – http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=930.0
* приемане на пречистена хума (за вътрешно приемане)
* сокотерапия с приемане на сок от зелени стръкове – житени поници или сок от зелени ядливи листа
и др.

Цвети ако искаш да споделиш резултатите от шанка пракшаланата пиши тук. Благодаря ти и успех!

24 mer { 01.24.10 at 2:08 }

Тази статия е затворена за повече коментари. Ако имате нужда от съвет или искате да споделите нещо с нас, посетете http://forum.zemianazaem.com/ .