Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Процедура за пречистване на черния дроб и жлъчката

Това не е поредната диета. Това не е поредната лекомислена стъпка в пристъп на отчаяние. Това е оздравителна процедура, към която трябва съзнателно и сериозно да се престъпи и всички стъпки да се изпълнят без компромис. Ефектът е зашеметяващ.

Подготовка за пречистването – в продължение на 6 дена се пие по минимум един литър сок от зелени кисели ябълки и малко цвекло.

В ябълките има киселина, която омекотява камъните в жлъчката и черния дроб и това позволява безпрепятственото им преминаване през каналчетата. Ферментиращият ефект на ябълковия сок допринася за разширяването на каналчетата. Пийте ябълковия сок бавно през целия ден, между храненията. Избягвайте да го пиете непосредствено преди хранене, в двата часа след основно хранене или вечер.Освен ябълковия сок пийте и вода – между литър и половина и два литра на ден. Можете да си изплаквате устата със сода за хляб или да си миете зъбите на няколко пъти през деня, за да не се повредят зъбите ви от ябълковата киселина (най-добре пийте със сламка).
В продължение на 6-те дена избягвайте студени храни и напитки – те изстудяват черния дроб и намаляват ефекта на прочистването. За да помогнете на черния дроб да се подготви за основната част на прочистването, трябва да се изключат храни от животински произход – месо, яйца, мляко, както и пържени храни.

***За да има 100 процентов успех цялата процедура трябва всичко да се изпълни точно. Препоръчително е около 2 седмици преди пречистването да се премине на суровоядство (да не се приемат никакви храни с животински произход, да не се приема храна, в която има консерванти и изкуствени добавки, да се избягват тестени и нишестени храни, както и бързата храна тип макдоналдс, дори нищо в опаковка, да се изключат кафето и черния чай). Всяка сутрин на гладно и вечер преди лягане може да се пие леко топла вода с мед. Това допълнително омекотява камъните в черния дроб и ще се избегнат евентуални болезнени усещания. Още – сутрин на гладно може да се пие 2-3 супени лъжици зехтин с малко лимонов сок – това ще предизвика отделяне на жлъчен сок от черния дроб и така ще го подготви за самото пречистване, което доста ще го натовари. И още – за да се откъртят по-лесно камъните може да се бяга всеки ден около 30 мин или да се правят аеробни упражнения с разтърсващ ефект. Непосредствено 2 дена преди пречистването не трябва да се натоварва тялото, трябва да се избягват силните емоции, особено лошите и трябва много да се почива.***

Старайте се да не приемате лекарства и витамини през 6-те дни на подготовка, освен такива, които са абсолютно необходими. Важно е да не се натоварва черният дроб с излишна работа.
Препоръчително е на шестия ден да се направи клизма. Това осигурява безпрепятственото преминаване на камъните през отделителната система.

На 6-тия ден от подготовката изпийте цялото количество ябълков сок (един литър) сутринта. Ако усетите глад, хапнете нещо леко. Под леко се разбира плод или зеленчук и то пресни. Не яжте нищо (можете да пиете вода когато сте жадни) след 2 часа следобед, за да нямате трудности с изхвърлянето на камъните.

По долу са описани 2 метода на самата процедура. Едната е за хора, които не могат да си правят клизма в домашни условия, затова трябва да пият очистително, в случая английска сол. А при другия метод, който е за предпочитане, не се пие английска сол, а се правят клизми.

І метод

В 6:00 часа вечерта разбъркайте 4 супени лъжици (с връх, но не препълнени) английска сол (купува се от аптеките) в 800 милилитра вода (това се пие на 4 пъти по 200 милилитра). Изпийте първата чаша от 200 милилитра сега. Можете да изпиете няколко глътки вода (с малко лимонов сок) след това, за да неутрализирате горчивия вкус на солта. Aнглийската сол разширява жлъчните каналчета, което позволява лесното преминаване на камъните. Освен това и прочиства отпадъци, които биха затруднили отделянето на камъните.

В 8:00 изпийте втората чаша (200 милилитра) от водата с Английска сол.

Ако до 9:30 вечерта не сте ходили по голяма нужда, си направете клизма с вода.

По време на самото пречистване може да пиете вода, когато сте жадни, но не веднага след като пиете разтворената във вода английска сол и два часа след като изпиете зехтина.

В 9:45 изстискайте сока на 1 или 2 розови грейпфрута (или комбинация от лимон и портокал или само лимон) трябват ви 180 милилитра сок. В стъклен буркан с капачка сипете 120 милилитра зехтин и прибавете грейпфрутовия сок.

10:00 часа сложете си пижамата и застанете до леглото си. Раздрусайте добре затворения стъклен буркан – около 20 – 30 пъти. Изпийте течността наведнъж, ако е възможно без прекъсвания. Легнете веднага! Това е изключително важно, за да се улесни отделянето на камъните. Изгасете лампите и лежете по гръб с една или две възглавници под главата. Лежете абсолютно неподвижно за най-малко 20 минути. Не говорете. Може би ще усетите как камъните преминават през каналчетата на черния дроб и жлъчката. Няма да усещате никаква болка, защото Английската сол е разширила широко каналчетата. Опитайте се да заспите.
Ако през нощта усетите нужда да посетите тоалетната – направете го. Може да ви прилошее през нощта или на сутринта, поради отделянето на камъните и на токсини от черния дроб и жлъчката.
***Понякога прилошаването е силно, но най-важното е да не се притеснявате. Всичко ще премине и просто трябва спокойно да изчакате, да полежите и да си мислите колко ще е хубаво след това. Може също да ви се доповръща. Това е част от изчистването, дори е по-добре ако стане така.***

На сутринта:

6:00 – 6:30 – след като се събудите, но не преди 6:00, изпийте третата чаша от 200 милилитра вода с разтворената Английска сол.

8:00 – 8:30 – изпийте последната чаша вода с разтворената Английска сол.

10:00 – 10:30 – изпийте прясно изстискан плодов сок. Най-добре да е от цвекло + морков + ябълка. Точно този сок допълнително ще пречисти черния дроб. След половин час можете да изядете няколко парчета плод. След един час можете да ядете по-солидна храна, но задължително растителна. Най-добре си направете салата от настъргани цвекло, морков и зеле, без да я овкусявате – тя ще премине като метла през храносмилателната система и ще доизчисти евентуални заседнали в дебелото черво камъни. Вечерта или на следващата сутрин ще усетите първите признаци на подобрение. През следващите 2 – 3 дни яжте по-лека храна.

ІІ метод:
През целия 6ти ден е добре да загрявате областта на черния дроб с грейка (ел. възглавница). Около 17-18 часа си направете няколко клизми, с цел да освободим пътя на камъните, които ще се изхвърлят цяла нощ. От 20 часа започнете постоянно да нагрявате черния дроб, топлината ще омекоти дроба и ще разшири каналчетата. Във 22 часа изпийте коктейла от зехтин и лимон или грейпфрут и легнете. Продължете да загрявате дроба докато лежите неподвижно. Може или да заспите или след час и половина да извършите няколко неща, за да помогнете на черния дроб да се изчисти по-добре. Седнете върху пети, запушете лявата си ноздра с памук и започнете да дишате през дясната. Върху езика сложете малко лют пипер. Опитайте се да дишате бавно и плавно, като съзнателно се опитвате да движите диафрагмата. Всичко това ще възбуди черния дроб и той по ефективно ще изхвърли камъните. Мисловно може да си представите как излизат всички мръсотии и затлачвания. Между 1 и 3 през нощта може да усетите прилошаване и да ви се приходи до тоалетна или да ви се доповръща. Не се притеснявайте – това е защото в тези часове дробът ви работи най-усилено и всичките сили на организма са съсредоточени в него. За около максимум 1/2 час всичко ще отмине. Може пак да си сложите на езика лют пипер и да подишате.
В 6 часа станете. Направете си няколко клизми с урина или вода с малко сол и най-накрая с чиста вода. Целта е нито един камък да не остане заседнал в дебелото черво, защото той бързо се засмуква обратно и става по-лошо. Към 9-10 часа изпийте сок от цвекло и ябълки, който допълнително ще измие черния дроб. След час може да хапнете плод, а по късно и салата (описаната по-горе)

Необходимо е да се изхвърлят всички камъни. Това изисква няколко прочиствания. Те могат да бъдат правени на интервал от три седмици или един месец. Важно е да се знае, че щом започнете да прочиствате черния дроб и жлъчката, трябва да продължите с прочистванията докато при две последователни прочиствания не се изхвърлят никакви камъни. Ако оставите черния дроб наполовина изчистен за по-дълъг период (повече от три месеца), това може да доведе до по-голямо неразположение отколкото преди. Черният дроб ще започне да функционира по-ефективно скоро след първото прочистване. Болки ще намалеят, енергията ще се увеличи, мисловната дейност ще се подобри значително.
Няколко дни след прочистването обаче, камъни от задната част на черния дроб ще се придвижат напред към двете главни чернодробни каналчета, което може да предизвика появата на всички предишни симптоми. Това показва, че още камъни са останали и са готови да бъдат изхвърлени със следващото прочистване.

Когато се направят няколко прочистващи процедури, ще усетите многобройни положителни промени: кожата ще ви се изчисти от акне, екземи, петна, почти няма да се разболявате, грипът и вирусите ще преминават през тялото ви незабелязано, мислите и настроението ще са по-положителни, ще имате повече енергия за работа и почивката ви ще е по-ефективна … Какво чакате!

98 comments

1 eti { 02.05.09 at 1:06 }

Преди няколко години си пречиствах дроба, и спазвах всичко стриктно с изключение на Английската сол.Сега за пръв път виждам,че е трябвало да пия!Сега този месец имам намерение отново да повторя процедурата,защото найстина имаше голям ефект преди!:)

2 mer { 02.05.09 at 1:31 }

Не е задължително да се пие английска сол, само който я предпочита пред клизмите. Аз пих само първия път и понеже ми беше много гадна на вкус и едвам я изпивах, реших, че вече няма да пия. Действието й замествам с разхлабващи чайове, клизми и нагряване на черния дроб с електрическа възглавница. Тя като цяло даже не ми действаше разхлабващо :).

3 Атанасия { 02.27.09 at 21:08 }

Мер, моля те напиши една статия за клизмите с преварена урина. Може ли да си направим клизма, ако не сме правили никакви пречистващи процедури преди… ако искаме самата клизма да бъде 1-та прочистваща такава? Опиши също така как се процедира. Например ако искам утре сутринта да си направя клизма,какво количество трябва да събера, ако не успея да събера 1л например както се пише в повечето статии, може ли да я изварим пак??? Четох някъде също така,че трябвало като си направим клизмата да се обърнем в легнало положение първо на ляво, после на дясно, за да може да направим по-дълбоко прочистване. Ако Рашко Зайков прочете моят коментар също може да ми обясни по-подробно, защото знам, че в йогата се правят много процедури за прочистване. Е, това е от мен. Ще чакам отговор. Мерси предварително!

4 mer { 02.28.09 at 0:29 }

Ати, с удоволствие ще подготвя статия за пречистване на дебелото черво – аз и без това се каних от известно време. Сега подготвям и за кълновете и за още няколко други, но ми остава малко, за да ги завърша по-пълно.

5 Tsvetozar { 04.10.09 at 12:14 }

Здравейте,
Преди 15-ина години правих подобна процедура, както беше описана от Малахов.. без много подготовка, но имаше резултат. През м.Март опитах отново, както е описано в сайта на Здравен Център „ДАР“(http://www.dar-center.com/article/?article=777 ) с леки изключения, но резултатът беше нулев.
Това, което беше различно, е че пиех само по две чаши ябълков сок с малко сок от цвекло – сутрин и вечер (трудно е да си го приготвям на раб.място), а също и времето в което правех процедурите, малко се разминаваше с препоръчаното – 30 – 40 мин…
Ако някой може да ми помогне – ще съм благодарен. Идеята ми е да изкоментираме това, което точно съм направил и къде точно съм сгрешил.
А така също в кой точно ден се прави процедурата? Едни автори препоръчват пълнолуние, други на екадаши и т.н…. май това не е много важно.
Mоже да ми пишете tsmst@abv.bg

6 Валя { 04.10.09 at 15:26 }

Здравей Цветозар.Не знам какво точно препоръчват от здравен център „Дар“,но след като си правил прочистване по Малахов,защо не го направиш пак по същия начин или си забравил.В този сайт Мер подробно описва подготовката и самото пречистване как и с какво се прави,прочети! Времето за самото прочистване за мен е много важно ,обикновено го правя 1-2 дни преди пълнолуние,а и пролетта е сезона на активност на черния дроб и това време не трябва да се пропуска.В книгата „Биоритмология“,Малахов подробно описва фазите на луната и как гравитационните сили при взаимодействието между слънце , земя и луна действат върху човешкото тяло.Дните екадаши са 11 и 26 ден от новолуние,ако не се лъжа ,а пълнолунието е на 15 ден от новолуние,така че и в единия и в другия случай е добре да правиш прочистване.Количеството на зехтина и лимона е според килограмите,аз съм 57 кг. и пия по 100грама зехтин и още 100грама лимонов сок и това ми е достатъчно за прочистване,а и не мога да пия повече ,защото ми се гади от зехтина.Ако те интересува нещо друго,не се притеснявай да питаш и успех в четенето и прочистването!

7 Tsvetozar { 04.10.09 at 16:43 }

Благодаря ти Валя за коментара, но не отговаря на питанията ми, с изключение на споделения личен опит за деня в който го правиш. Явно не се изразявам добре… та отначало 🙂
Какво препоръчват от „Дар“ може да се разбере, като се проследи връзката, която поставих в предишния си коментар.
Не ме интересуват „принципни“ положения, а конкретните детайли, които макар и малки, може да са повлияли за неуспеха.
За да не се пълни страницата с повторения на едни и същи неща съм поставил e-mail-a си, когато разбера какво е било неправилно ще изнеса информацията тук, така че да е полезна на другите. Ако собствениците на този сайт нямат нищо против може да се пише и направо тук.
Конкретно: ако не пия по 1л сок на ден, а само по 1-2 чаши от 200мл, това би ли могло да е причина за неотваряне на черния дроб?
Как ще се отрази ако ям термично обработени храни през последните 2 или 3 дни преди прочистването?
А така също може да споделите и всяка подробност, която е била пречка за вас и сте я преодолели.
Може да ви изпратя и конкретна програма за това кое как и в колко часа планирам да направя, за да ми посочите къде би могло да има проблем.
Благодаря ти Валя, а така също и на всеки друг, който би помогнал.

8 mer { 04.11.09 at 0:18 }

Здравей, Цветозар.
Много пъти се описва, че когато правим за първи път процедурата е вероятно да не изкараме камъни, но вече на втория, третия ще има резултати (така беше при един приятел). Въпреки, че си я правил преди 15 години, минало е много време, от тогава може да си натрупал много замърсявания в дроба си и затова той сега да реагира без резултат. Но всъщност това се среща често при доста хора (първият път да нямат видими резултати).
Ако си спазил абсолютно всичко, описано в статията на Дар, би трябвало да се получи (пак казвам – въпреки, че няма видими резултати, това не означава, че процедурата не е преминала успешно, в случая тя е подготовката за следващото пречистване).
Смятам, че за подготовката най-вече трябва да се спазва строгия вегански режим (най-добре суровоядство) и да се загряваме често. Количеството на сока и времето и при мен и моите приятели варираше, но винаги се получаваше добро пречистване. Ако си хапнеш малко готвена храна през седмицата мисля, че не е кой знае какъв проблем, но има значение с какви съставки е – например ако има бяло брашно, то допълнително задръства черния дроб вместо да му помогне да се подготви за предстоящите събития. Затова най-вече е добре да се яде храна, която не само ще го подготви (сурови плодове, зеленчуци, напълно естествени храни…), но и ще го лекува в същото време. Също така готвената храна малко или много затруднява работата на всички органи и намалява силите на организма (имунни, защитни, жизнени…), които са много важно да запазим за деня на процедурата.

Струва ми се, че в статията на Дар не е описано с нужната подробност всичко както трябва. Това е много важна процедура, към която трябва да се отнесем много сериозно и ако се осланяме само на тази информация, може да не е много добре за нас. Ако искаш напиши ни програмата, която мислиш да следваш, за да изкажем мнението си.

Най-критичния момент при мен беше първият път, когато не знаех, че трябва да загрявам черния си дроб. И тогава имах проблеми. Но следващите пъти всичко беше наред. И аз не пия нужното количество ябълков сок, понеже обикновено нямам времето и мястото да си го приготвям, но това не ме отказва. Пия около 200 мл зехтин и още толкова сок от лимон или грейпфрут. Не пия английска сол. Правила съм процедурата по всяко време без да се съобразявам с лунните фази и винаги е имало добри резултати, но напълно съм съгласна, че е най-подходящо да се прави в седмицата преди пълнолуние или дните Екадаши.

Много е добре да пишем мненията и споделянията си тук, за да може всеки желаещ да почерпи опит от другите, а и все за някой информацията може да се окаже полезна.

9 Tsvetozar { 04.13.09 at 13:18 }

Здравей Мер ( от каквото и да е съкратено 🙂 )
Благодаря за добрия отговор!
Накратко за мен – много рядко консумирам продукти от животинки произход, но начина ми на живот – пътуване, социално срещи и т.н. налага да ям храна, която колкото и гледам да е „здравословна и чиста“, все пак е приготвена в заведение за хранене, съдържа най-малкото рафинирано олио, оцет, сол… а понякога и доста по-кофти съставки.
Вече схванах няколко малки грешки, които правя и които вероятно оказват влияние в/у резултата.
Смятам да направя следващия опит на 23-ти или 24-ти Април ( да имам малко време след Великден, че ще съм принуден да изям поне едно яйце 🙂 ) но от 20-ти съм само на растителни храни (без брашно и нишесте)
Питане: как би се отразило евентуално приемане на храна от рода на картофена слата или ориз със зеленчуци ( съдържа рафинирано олио)?
Ще пробвам последните два дни да съм само на сурова храна.
Сок от ябълки и цвекло – сутин една чаша от 200мл и вечер, след като се прибера в къщи и преди да вечерям, отново 200мл сок.
Пиене (евентуално вечер) на чай с разхлабващо действие.
Сутрин очистителна клизма – 1л вода с 2 с.л. морска сол (мисля да добавя и сок от половин лимон) като задържам течността поне 5-10 мин ( досега беше 2-3.. макс 5мин), след това – горещ душ.
Последния ден:
– последно хранене към 14:00
– към 19:30 (като се прибера от работа) – грейка на черния дроб
– 200мл зехтин и 200мл лимонов сок (досега загрявах само зехтина?!?) леко затоплени във водна баня ги изпивам на малки глътки до към 21:30 – 22:00.
Питане: докато пия зехтина и сока мога ли да гледам филм например или да съм в по-релаксираща обстановка? Легнал или седнал?
Двата пъти, които пробвах досега към 5:00-5:30 сутрината имах позив за ходене до тоалетната.
Предварително благодаря на всеки, които се опита да помогне!

10 Tsvetozar { 04.30.09 at 10:54 }

Здравейте,
Този път процедурата мина успешно. Благодаря на всички, които помогнаха или поне се опитаха.
Може би и първиат път нещата са минали добре, но явно не съм изследвал достатъчно задълбочено резултата 🙂 Това което се появи преди време, когато правих процедурата беше нещо съвсем различно… и явно съм имал очаквания и не съм обърнал внимания на по-дребните неща.
Основни правила, които според мен ми помогнаха: 3-4 дни да не се яденат продукти от животински произход, да се изчиства дебелото черво, ако може да се пие сок от цвекло и ябълки.. и нещата се случват. Ако пърият път не се получи – опитай отново! 🙂
Друго нещо, което научих от човек, които се занимава с лечителство, но няма да му споменавам името, е че първата година трябва да се направят поне 5 пречиствания( по едно за всеки дял + едно за целия дроб), като това може да става на 2 седмици. Така също ми спомена, че някакъв индиец му е казал , че когато направите 18 пъти Шанкт Пракшалана ще разрешите всички здравословни проблеми т.е. ще бъдете напълно здрави.
Благодаря още веднъж. До скоро.

11 mer { 04.30.09 at 22:58 }

Радвам се, че всичко е минало успешно този път. Не знам защо не съм ти отговорила на предния коментар и въпросите ти (от 13 април), заблудила съм се, че съм ти писала, но сега виждам, че само намерението ми си е останало. Извинявай, за което.

За черния дроб наистина е така – ако някой смята да го прави само веднъж, по-добре въобще да не започва. За някои хора е дори препоръчително да го направят към 11-12 пъти за първата година, но това са за много тежки здравословни случаи.
Това за Шанката е много интересно, не бях чувала до сега.

А ето отговор на горните ти въпроси, въпреки, че вече е без значение (но на някой друг може да възникнат подобни въпроси също).
Докато се пие зехтина е добре да занимаваме съзнанието си с нещо любимо за нас и естествено може любим филм да гледаме. Най-добре седнали, но ако пием на екс смес от зехтин и лимон, трябва след изпиването да легнем по гръб, без да говорим за минимум половин час. Дори може да си представяме през това време как се пречиства черния дроб. След изпиването на зехтина и лимона (или след изминаването на този половин час) може да легнем на дясната си страна. През цялото това време е задължително да загряваме черния дроб.
А за картофената салата и ориза, мисля че не чак фатално, но по-добре без тях. Няма да е никак добре да ги ядем повече от веднъж по време на подготовката.

И благодаря ти, че сподели с нас :).

12 Владо { 05.10.09 at 22:38 }

Здравейте!
Имам следния въпрос: Препоръчително ли е извършване на процедурите от човек боледувщ от хронично заболяване на черния дроб – хепатит Б . Има ли някакви рискове? Изобщо нека някой с подобен проблем да сподели опита си .

13 mer { 05.11.09 at 0:43 }

Владо, когато разбера със сигурност, че може, ще пиша пак. И аз много се надявам, някой с опит да сподели тук.

(не си длъжен да се съобразяваш с написаното по-долу, но много ми се искаше да споделя):
Няма неизлечими болести – само трябва да дадем шанс на тялото ни да включи механизмите си за самолечение.
Вярвам, че храната, която консумираш е от решаващо значение. Тя е основния фактор за нашето здравословно състояние.
Добре ще ти повлияе разтоварителен режим на плодове и чай. Може по време на режима да пиеш много сок от цвекло – той има чудодейни свойства. Виж още тези статии:
https://www.zemianazaem.com/?p=150
https://www.zemianazaem.com/?p=93
https://www.zemianazaem.com/?p=16
https://www.zemianazaem.com/?p=70

14 Ted { 07.11.09 at 10:27 }

Здравей мер, има ли опасност като се пречиства черния дроб да се засегне и жлъчката? Майкамиима големи камъни там. Благодаря!

15 бате Бино { 07.12.09 at 1:17 }

Тед ,да се включа преди Мер ако може.
„Големи“ и „малки“ са думи от инвентара на поетите 🙂
За да получиш отговор , дай точен размер.
До 2-3 см големина в школите на Семенова ( където всичко е под контрол и анализ от 15 г. и преминават годишно хиляди хора ! ) не е опасно.Процедурите си се провеждат.

16 бате Бино { 07.12.09 at 1:19 }

Ако са по-големи, се раздробяват с определени билки ( нямам опит тук) и пак се действа после.

17 mer { 07.19.09 at 19:06 }

Тед, това пречистване със сигурност изчиства и жлъчката, но ако камъните са големи по-добре да се промени първо начина на хранене – предимно сурова растителна храна, да се направят малко гладувания и соколечение, малко спорт и чак тогава това пречистване. Дори като цяло ако се направят първите 3 промени би трябвало да се нормализира всичко.

18 Кристина { 11.18.09 at 18:56 }

Здравейте,интересува ме дали някой от вас знае, за камъни в бъбреците помага ли тази процедура или как действа ако има бъбречни камъни?

19 кристиан { 12.14.09 at 10:02 }

тука говорите само глупости,не лъжете хората,че видиш ли е толкова лесно да се чисти злъчката,въобще ако е възможно

20 kriss { 12.14.09 at 12:43 }

Ако нямаш вяра нищо не става ,не само пречиствания – НИЩО!
От малки ни учат колко сме велики – най разумните и висши създания, и същевременно колко сме безпомощни . Болестите са заразни и няма спасение от тях – тялото ни не може да се лекува и чисти само . Вярвайте им ако искате – ако искате обаче можете да повярвате и в себе си – има доста хора който го правят и постигат доста добри резултати.

А дали е толкова лесно дапостигнеш каквото и да било – дали е лесно изгонването на плода, за едни е много страшен и болезнен процес – за други разбираем, планиран и лек !
Страха и незнанието са в основата на неуспехите – имайте вяра в себе си и се доверявайтена инстинктите си !

21 кристиан { 12.14.09 at 19:31 }

стига празни приказки,тази постановка с такива писаници всички отдавна я познават,дайте конкретен пример за нещо което се е случило-но нямате,никой още не съм чул да си изчисти злъчката,а думата (вяра) не я използвайте без да осъзнавате нейното значение.ОЧАКВАМ КОМПЕТЕНТНИ ИЗКАЗВАНИЯ.

22 benato { 12.14.09 at 19:43 }

Човече,не четеш ли ,поне 50 човека тук и във форума са си правили това пречистване,никаква вяра и там подобни,това е така,но е друг въпрос. Аз съм си правил,на майка ми направих и то след криза-жлъчна. То не е задължително да вярваш,всеки сам решава какво да избере,ако предпочиташ операция,има много добри хирурзи.
Сигурно и за Шанка-Пракшалана не вярваш и за клизмите и за шарлана и за повечето прилагани очистващи процедури.Твое право е.

23 кристиан { 12.14.09 at 19:46 }

разкажи ми за майка ти

24 benato { 12.14.09 at 19:55 }

http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=649.0
И тук съм го писал някъде,виж и другите теми за пречиствания.

25 кристиан { 12.14.09 at 20:23 }

от 1г. доста ми натежа злъчката,страх ме е ако са по-големи каманите да не се запуши канала и аз съм против махането,но ме е страх да не стане по зле с тази процедура

26 еличка { 12.19.09 at 17:05 }

Кристиан, на мен ми помогна това http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=alternhealt&Number=1944436474&page=0&view=collapsed&sb=5&vc=1 Описанието му го има в гугъл. Ето тук също може да погледнеш https://www.zemianazaem.com/soul_body/порция-чернодробни-камъчета/ Има си и традиционна медицина. Прочети, помисли и си реши сам кое е най добро за теб. Крайното решение е твое.

27 е4о { 12.31.09 at 0:13 }

Здравейте, трябва спешно да направя прочистване на черния дроб, обаче все още кърмя. Един лекар ми каза, че няма проблем, друг пък ми каза, че не е желателно. Какво ще ме посъветвате вие? Има ли други начини, освен със зехтин и лимон? Какво ви е мнението за тези детоксикатори /ванички/, където си топиш краката? Може ли да се разчита на тях, и изобщо вършат ли някакво прочистване? Също така искам да питам кое се прави първо – прочистването на черния дроб или на дебелото черво, или едновременно? Кой е най-добрия начин за прочистване на дебелото черво- Хидроколонтерапия или клизми? С клизма може ли да се прочисти апендикса? Чакам с нетърпение да ме светнете по въпроса, тъй като трябва да предприема нещо много бързо.

28 mer { 01.04.10 at 18:30 }

Много въпроси, ще се опитам да отговоря максимално пълно.
Пречистванията следват горе долу този път:
1. пречистване от паразити
2. пречистване на дебелото черво
3. на черния дроб
4. на лимфата
5. на бъбреците
и т.н.
Мнението ми за детоксикаторите-ванички, може и да изчистват нещо, но няма да е пълноценно изчистване, другите методи са по-добри.
За хидроколоно терапията – добра е, може да отидеш веднъж, но след това да продължиш с уринови клизми. И ако ти кажат след хидроколоно терапията да ядеш рибена чорба, не ги слушай (дано не попаднеш на такива съвети). Твърди се, че донякъде може да се изчисти и апендикса, но може би с повече усилия (подходящо е да се правят повече клизми с накисване на възходящото черво. За тази цел след вливане на течността се прави свещ и след това се ляга на дясната страна, след 10 се изправяме и си ходим докато изпитаме нужда да отидем до тоалетната. Но преди да правиш сама клизми прочети добре статията – https://www.zemianazaem.com/soul_body/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%BE/

Има и други начини за изчистване на черния дроб – с билки&
приготвя се (в билковите аптеки) равни количества от полски хвощ, пача трева, царевична коса, цвят от невен. 1 с.л. от сместа се добавят към 2 чаши завряла вода и ври 1-2 минути, престоява 30-40 мин и се пие 1 малка чашка 3 пъти на ден след ядене. Прави се в продължение на 3 седмици, и се повтаря след едноседмична почивка при нужда.////Моля те провери дали всяка билка е съвместима с кърменето преди да избереш този метод.

Малко ме притеснява да давам съвети за бременни и кърмачки, не съм добре запозната с тази област. Ако е подходящо да се правят някакви пречиствания, по-добре да се изберат по-щадящите. Клизмите и хидроколоно-терапията не мисля, че ще повлияят отрицателно върху кърмата, дори обратното.

Още някои препоръки:

1. Да се увеличи приемането на сурови плодове и зеленчуци (в тях има всички витамини, нужни на тялото, в лесноусвоима форма) – също така те изключително добре влияят на черния дроб и го промиват и изчистват

2. Да се прекрати употребата на неестествена храна, боклучава храна (trash food) – вафли, бонбони, близалки, солети, тесто под всякаква форма, чипс, пържени храни – всички те интоксикират още повече черния дроб

3. Да се намали или спре (освен ако не са животоспасяващи) приемането на всякакви лекарства (дори витамини, имуностимулиращи сиропи, минерали под формата на таблетки, аспирин, аналгин, разтворими таблетки) – те винаги натоварват черния дроб, по-трудно се усвояват от организма ни (отколкото в естествената си форма в суровата растителна храна)

4. Да се увеличи употребата на кълнове или да се приемат ензими – ензимите в живата храна участват във всички процеси в нашето тяло – дори усвояването на витамините става с помощта на ензимите. Ако до сега се е консумирало предимно мъртва храна, ензимния запас е твърде вероятно изчерпан и е добре да се възстанови възможно най-бързо.

5. Приемането на следните сокове много бързо възстановява функцията на черния дроб, лекува го, пречиства го –
* сок от моркови
* сок от зелени ябълки и цвекло
* сок от моркови, ябълка и цвекло
* сок от моркови, цвекло, краставица

https://www.zemianazaem.com/recipe/%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8/%D0%B0%D0%B7-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B1/

6. За изчистване на черния дроб по метода но Н.Уокър – всяка сутрин за месец да се пие чаша лимон с топла вода и след половин час – сок от моркови, цвекло и краставица. Да се яде друго чак след още половин час.

29 е4о { 01.06.10 at 16:30 }

Мер, благодаря. Аз соковете и топлата вода си ги пия всяка сутрин, но не става само с тях. Ще пробвам с клизми и билки засега.

30 е4о_me4o { 04.12.10 at 13:38 }

А да попитам как стои въпроса с менструацията при жените. Колко време преди и след менструация може да се прави пречистването? Ако менструацията съвпада с пълнолунието, коя дата да изберем? В дните на подготовка задължително ли се правят клизми или само в деня на прочистването и след него?

31 НАДЯ { 04.19.10 at 17:27 }

БЛАГОДАРЯ ,ЗА ЧУДЕСНАТА РЕЦЕПТА ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ .
РЕЗУЛТАТА БЕШЕ НЕВОРОЯТЕН,НАПРАВИХМЕ ГО ДВАМАТА СЪС СЪПРУГАМИ / ТОЙ БЕШЕ СОЛИДАРЕН С МЕН / НО И ТОЙ ИЗХВЪРЛИ НЕВЕРОЯТНО МНОГО КАМЪНИ .
ИЗПЪЛНИХМЕ ВСИЧКО СТРИКТНО САМО КЪДЕТО НА МЕН МИ БЕШЕ МНОГО ЛОШО ПРЕЗ НОЩА НО ИЗТЪРПЯХ .
НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПРЕЧИСТВАНЕ НАПРАВЕТЕ ГО ВЕДНАГА ЩЕ СЕ СПАСИТЕ ОТ ОПЕРАЦИЯ

32 silversmith { 04.20.10 at 21:27 }

И аз проведох наскоро първото си чернодробно прочистване -много съм доволен от резултата-изкарах стотици малки като семки зелени камъчета и поне 50-60 по-гопеми ,между 2 и 2.6 см,всички бяха зелени в различни оттенъци на този цвят.Общо взето спазих всичко по процедурата с някои малки изключения.Интересен момент беше лекото главоболие което получих докато нагрявах дроба,като болката се местеше от слепоочието в междувеждието и пак слепоочието,интересна работа.Към 12 00 си легнах ,през нощта нищо ,към 7.30 станах пак нищо,леко се разочаровах заради положените усилия реших че явно нищо не се е получило,но към 8.30 усетих позив и се започна -бях изумен да видя какви „съкровища“ съм имал в себе си.Нещо друго усещах устата си пресъхнала,езика лепкав-беше започнал да се облага.Мислех да почивам този ден,но за съжаление ми се наложи да пътувам ,през целия ден на моменти усещах някаква пека тежест и дискомфорт в обл. на черния дроб,вероятно защото процеса по изхвърляне продължаваше ,а аз бях на път,към обяд изкарах втора порция камъни-повече от първия път,а ок 19 00 трета порция -още по-голямо количество и това беше-„светна ми пред очите“ и се почувствах много добре.Смятам да продължа с процедурата през 3-4 седмици поне докато направя 4 прочиствания,определено си заслужава усилията.

33 делинда { 04.26.10 at 9:32 }

Бих искала да направя такова пречистване. Единия ми въпрос е: да спра ли фолиевата киселина, която взимам всеки ден тъй като опитваме за бебе, и друго: за месечния цикъл – играе ли някакво значение ако съвпадне с пречистването. Какво е мястото на обичната ми чаша кафе-съвсем да се изключи или по-късно през деня мога да си пийна 1 чашка.

34 mer { 04.26.10 at 15:09 }

е4о_me4o, ако искаш избери датата на второто екадаши за пречистване на черния дроб. Няма противопоказания за съвпадането с менструацията, но според мен ще е по-добре да не се прави по време на цикъла. А колко дни преди или след мисля, че е без значение. Най-добре е да установиш ти как се чувстваш и дали имаш сили да го направиш. Затова след като цикъла ти съвпада с пълнолунието, ако искаш го направи или на първото екадаши, което 3-4 дни преди пълнолуние или на второто екадаши, което след около 10тина дни след пълнолуние.
А дали да правиш клизми по време на подготовката – това е по скоро пожелание, може и без тях.

Силвърсмит, радвам се че процедурата е преминала така добре при теб. Успех с последващите процедури!

Делинда, ако искаш спри да взимаш фолиевата киселина няколко дни преди и след пречистването, със сигурност не я взимай по време на пречистването и деня след това. Същото е и за кафето – не го пий 2-3 дни преди и след пречистването. Аз не послушах този съвет и имах доста проблеми с черния си дроб от едно такова своеволие :).
Успех!

35 е4о_me4o { 04.28.10 at 17:04 }

Мер, благодаря ти. Извинявай за спама, но прякора ти има ли нещо обще с божествения материализъм?

36 усмивчица :) { 11.20.10 at 22:44 }

Здравейте,
Току що попаднах на този чудесен (предполагам) метод за пречистване. Имам въпроси относно медикаментите. Приемам еутирокс, т.к. съм с тиреоидит на Хашимото и хипофункция на щитовидната жлеза. В същото време кърмя дъщеричката си вече осми месец. По всяка вероятност, поради грешки в диетата започнах да чувствам тежест в дясното подребрие, която определено ме притеснява и ми създава дискомфорт. Въпроса ми е дали мога да спра медикаментите през периода на суровоядство, и дали да продължавам да кърмя ако реша да правя пречистване на черния дроб, т.к. зная, че доста от токсините се излъчват и през кърмата. Ще съм ви благодарна ако получа отговор на въпросите си. :)))

37 Gal { 12.28.10 at 0:25 }

Zdraveite! Radvam se da vidia tolkova mnogo komentari za tova prochistvane. Az naskoro popadnah na knigata na Andreas Moritz, v koiato to e opsano. Teoriata mu, che mnogo bolesti se daljat na kamani v chernia drob i jlachkata, e neveroiatna. Shte go izprobvam.

Mer, tai kato ti si opisala procedurata, bi li mi kazala kak da procedirat hora s kamani v jlachkata? Vijdam, che Ted e pital veche, no kakvi bilki tochno se priemat predi tova? Iska mi se da go napravi i maika mi, a tia ima kamak v jlachkata. Ne znam kolko e goliam.

Blagodaria vi predvaritelno!

38 Таня { 01.27.11 at 15:30 }

Здравейте!Сайтът е чудесен и много полезен!Поздрави и благодарности на всички,които споделяте!
Аз имам едно въпросче във връзка с чернодробното пречистване.Ще го правя тази вечер,за това се надявам,че някой ще ми види въпросчето и ще отговори скоро.:) Та – освен с ел.възглавничка,с какво мога да загрявам дроба?И още нещо – днес къмм 11 часа изпих чаша чай сена(англ.сол по принцип не ми действа разхлабващо,а клизми не съм си правила до сега).Предполагам,че до няколко часа ще се прояви ефекта на чая и ще си изпразня чревцата.Но мога ли да изпия още един разхлабващ чаъ преди приемането на зехтина и лимоновия сок.Примерно час преди приемането им,за да се изходя със сигурност сутринта(то даже ще е през нощта сигурно).Или е по-добре рано сутринта да си изпия чайчето и към обяд ще си се изходя?
Това са ми май неяснотиите за сега.Ще пиша тук или във форума какви са били резултатите,дори и да не ми отговори никой до вечерта.Хубав следобед!

39 Dolly { 01.27.11 at 19:46 }

Таня, идеята на английската сол е да отвори жлъчните пътища и заедно с топлината да облекчи детоксикацията. Един пакет се разтваря и се пие една четвърт в 18 ч., в 20 ч и в десет без петнадесет се изпива зехтинът с лимона. На следващия ден се пие една четвърт от английската сол в 6 ч. и в 8 ч. последната четвърт. Ще ходиш до тоалетна периодично.

40 Таня { 01.28.11 at 11:24 }

Благодаря за отговора,Доли!Аз го виждам чак сега…
Знам,че така е описано пиенето на английската сол и,че освен разхлабването,целта и е и разширяване на жлъчните каналчета.Но аз реших,че ако се нагрявам и пия разхлабващ чай,мога да мина и без нея.Из статиите и коментарите срещнах и такива варианти.Та.. така и направих.
Ето как мина пречистването до тук,за който му се чете. 🙂
Първо подготовката – направих я три дни.Първия бях на кисели ябълки и салата от моркови,цвекло и житни кълнове,подправена със зехтин и лимонов сок.Втория и третия само на ябълки и сок от ябълки,и разбира се много топла водичка.Тредия ден,това е вчера,към 11,на гладно(станах късно) изпих чаша чай сена.По-късно изядох две ябълки.Следобед се изходих,после още няколко пъти.След двете ябълки карах само на вода.От 9 вечерта до 9:15 нагрявах дясното подбедрие с торбичка със затоплена морска сол.След това изпих 120мл зехтин и 150 мл лимонов сок.Глъдка зехтин,глъдка лимонов сок,по-набързо,че не е много приятно… Веднага си легнах и отново сложих топла торбичка с морска сол,която предварително си приготвих и оставих до леглото.След време,не знам колко,започнах да усещам как нещо там се предвижва по каналчетата… 🙂 Не мисля,че съм си внушила,защото доста осезаемо се усещаше.Нагрявах се до 10 часа,в 10:30 станах и си приготвих нова торбичка,с която се загрявах до 11.По време на загряването и след това дишах доста през дяната ноздра.Искаше ми се да поспя,но не успях.Лежах си по гръб,главата започна да ме боли.Инъче започнаха да ми се случват интересни неща,не на физическо ниво,чувствах се особено,в добър смисъл.;) Към 2 часа ми стана зле,започна да ми се повдига,но не достатъчно,за да повърна.Заспала съм може би към 4,а в 6:30 трябваше да стана.Станах,не се чувствах никак добе.Направих си един чай сена,изпих го към 7.Трябваше да заведа дъщеричката на ясла.Честно казано,костваше ми услиля да я приготвя и заведа.. Прибрах се,облякох си пак пижамата и си легна,уж да си доспя,но не успях да заспя.Лежах час и нещо и станах.Реших да прекарам малко време на компчето и ето ме тук. 🙂 Все още не съм яла нищо и не съм пила,освен чая сутринта.Леко ми се гади и нямам желание да сложа нищо в устата си.Не съм ходила и до тоалетна все още.Това е до сега.Ще пиша пак.

41 swi { 01.28.11 at 17:10 }

Здравейте, Имам един много съществен въпрос. Познавам човек, който се нуждае точно от това пречистване, но проблемът е, че е алергичен към ябълки(може би към пектина…знам ли…). Та има ли някакъв друг плод, от който да си прави също толкова ефективен сок?
Благодаря предварително!

42 bibi { 03.04.11 at 14:48 }

Здравейте!Много хубава статия но не разбрах това пречистване е за хора които имат проблем или може профилактично и някой правил ли го е ,който не е имал проблеми?

43 Диян { 03.07.11 at 17:12 }

Здравейте! Прочетох всички отзиви /мисля, че не съм пропуснал/ и в крайна сметка никъде не срещнах в стегнат и разбираем вид какво се прави по-дни и часове за прочистването с тази чудодейна сила на природните дарове. Бихте ли написали в хронология от 1-вия до 6-тия ден как протича процедурата, както с приема на описаните съставки зехтин,цвекло,ябълки,моркови,лимони и др., така и с препоръчителната храна преди, през и след прочистването. Благодаря Ви, дано не ви затруднявам или карам да се повтаряте, ако това което желая е описано някъде в такъв вид. Моля насочете ме , ако има такава препратка и още веднъж Благодаря!

44 Margarita { 03.10.11 at 0:36 }

Задалжително ли е да бъде зехтин може ли да е някакво масло.Благодаря.

45 Таня Я. { 03.17.11 at 12:49 }

Здравейте,искам да попитам дали такова прочистване може да си направи човек на когото е премахната жлъчката? Тъй като от известно време усещам тежест в страната на черния дроб.Премахната ми е преди 17 години. На баща ми пък му откриха камъни в жлъчката той също може ли да пробва да ги изкара с този метод? Ще бъда благодарна на всички мнения и препоръки.

46 Darina { 03.17.11 at 19:35 }

Правих това пречистване няколко пъти миналата година и веднъж за тази. Страшно съм доволна, резултатите са отлични когато се спазва внимателно и точно процедурата. Не съм имала оплаквания преди процедурата, но мой приятел насочен за операция на жлъчката също го направи и е доволен засега. Чакам с нетърпение да видя какво ще му кажат лекарите, когато приключи с пречистванията (т.е. когато спрат да излизат камъни), но дотогава има още незнайно колко време.
Пречистването в ‘стегнат’ вид: https://www.zemianazaem.com/archives/94
Според нещата, които съм чела в сайта няма проблем, дори процедурата е препоръчителна за хора с премаханта жлъчка.

47 Lub4i { 05.02.11 at 4:57 }

Преди месец, точно след плодово-4аен режим по Лидия Кова4ева се вдъхнових от този прекрасен сажт (благодарq, Мер!:) и запо4нах доста усилена програма по възстановяване на здравето. Не съм правила про4истване на 4ерен дроб все о6те, но съм убедена, 4е е много полезно. Засега сйм все о6те на етап клизми, пйлноценно(предимно сурово) хранене, жабурене с 6арлан, про4истване на полевата форма на живот и тн 🙂
Бих искала да напомнq, както посо4ва и Мер нqкйде по-горе, 4е според Генадиж Малахов („Без про4истване нама здраве“) е добре да се подхожда кйм физи4еско про4истване в сётветен ред като се запо4не от дебелото 4ерво (последвано от 6анка прак6алана за про4истване и на целиq храносмилателен тракт), следва 4ерен дроб и жлй4ка, бйбреци, сйединителна тйкан, може и допйлни про4истваниq при нужда. Идеqта е, 4е за да могат успе6но да се елиминират натрупаните в про4истваните органи 6лаки и да не се полу4и втори4но за6лаковане, трqбва дебелото 4ерво да функционира пйлноценно.
От друга страна, много е важно да се вйрви целенасо4ено и кйм духовни промени (темата е много дйлга, но на кратко: да не таим обида, да не се qдосваме, да не сйдим/упрекваме себе си и другите, да (си) про6таваме, да сме благодарни, да оби4аме….) А за да се избегне рецидив на за6лаковане(вкл ново формиране на камйни и пqсйк в различни органи) сигурно е изли6но напомнqнето за наложителната промqна в на4ина на хранене. Ако консумираме месна, мле4на и терми4но обработена храна, а суровата храна е незна4ителен процент от общия рацион, вероqтността организмът да образува камъни, пясък, 6лаки на сй6тите места е по4ти гарантирана… Успех на вси4ки, които вqрват вйв вйзможностите ни за самоизцеление. 🙂

48 georgi { 05.20.11 at 0:45 }

здравейте, от давна имах проблеми с черния дроб болки… на 17 си направих си прочистването 2 вариянт с английска сол. стриктно спазвах процедурата.имаше ефект излязоха много малки зелени билирубунови камъни и един доста по голям камък 2,5см на 2см изчистих после всички камъни от дебелото черво.
Появихасе болки в дясното подребрие като се движа и като си завъртам тялото боли повече.Днес сутринта изпих 0,5 литра сок от ябълки с малко червено свекло.Загрявах черния дроб с ел вазглавница и нищо пак си ме наболява от време на време.
Искам да попитам вазможно ли е болката да се дължи това че след като са преминали камъните са наранили жлачните каналчета.

49 Bobby { 06.30.11 at 2:04 }

Гоше….шъ гризнеш кочана май?Не’кълви квот ти падне по сайтовете не ,че го отричам,но при толкова ботилки зад гърбъни нещтата стоят по’деликатно.Ама утре щте ти разправям ,че ми се спи вече.

50 Iva { 07.03.11 at 22:45 }

Здравейте! Тези процедури могат ли да се правят от кърмачки

51 Angie Varona { 07.31.11 at 23:01 }

Днес сутринта изпих 0,5 литра сок от ябълки с малко червено свекло.Загрявах черния дроб с ел вазглавница и нищо пак си ме наболява от време на време.
Искам да попитам вазможно ли е болката да се дължи това че след като са преминали камъните са наранили жлачните каналчета.

52 Виолета { 09.10.11 at 3:44 }

По повод питането на делинда: Всъщност ако се мисли за забременяване не е добре да се прави такова пречистване, защото до забременяването могат да остават 1 или 5 месеца, нали? А не е добре, ако не се завърши процедурата, т.е. две последователни пречиствания без камъни. После по време на бремеността сигурно също не е желателно. После по време на кърмене- пак.И ако се кърми пък дълго време – 2-3 години. То си отиде толкова време…Знам, че решението го взема всеки сам за себе си. Просто разсъждавам на глас (в случая на лист)…

53 vivian { 09.14.11 at 14:18 }

A има ли някой представа от къде бих могла да си набавя тинктура от орехови люспи?

54 silvia { 10.09.11 at 8:34 }

zdraveite niakoi znae li dali tova pro4istvane e dobro za nositel na hipatit B

55 Галимир { 10.18.11 at 0:34 }

Здравейте приятели!Случайно намерих този форум и давам линк на мойте опитности с изчистване на жлъчката http://horkekameny.webpark.cz/gallstonesBG.html

56 Маргарита { 04.19.12 at 16:52 }

Здравей, Мер. Възхищавам ти се! Не съм ти писала до сега, но да си знаеш. 🙂 Днес ме сюрпризираха неприятно с камъни в жлъчката – един със сигурност – 22мм., може би още по-мънички зад него. Тази процедура нали е за изчистване на камъни от жлъчката също така? Питам така, защото стигнах до един коментар, в който някой се притесняваше, че при прочистването се страхува покрай черния дроб да не би да се раздвижат и камъните в жлъчката на майка му… в смисъл… нали за това го правим? Или нещо не съм разбрала?? И едно питане – при проблеми със стомаха – язви и гастрити и др. – този метод подходящ ли е? Още се опитвам да свикна с мисълта за камъни в жлъчката и за това, че ми предлагат оперативното им отстраняване. Не мога да си обясня, защо именно в периода на великденското постене /дори все още постя/ ми се появиха тези кризи, които ме изпратиха при гастроентеролог, за да ми каже, че имам камъни в жлъчката. Просто не мога да си го обясня… нали уж е за добро? Нали постенето е за добро? Защо тогава именно по време на постенето се обостри този проблем? Исках да направя нещо добро за себе си, а дали не сторих обратното??? Благодаря ти! Поздрави.

57 Станчев { 05.02.12 at 14:12 }

Здравейте.Имам питане специално към Мер.Преди 10 ина дни ме изписаха от болницата с епикриза остър вирусен хепатит с положителни проби за Епщайн – Бар вирус и Цитомегаловирус.Та въпросът ми е мога ли сега да направя пречистване на черния дроб,при положение ,че резултатите от изследванията не са ми в нормата още.И да не забравя.Пия Легалон и изопринозин(знам че не бива ама….)
А пречистване съм правил преди две години с добър ефект. Три месеца слеед първото направих още едно,но без ефект.Вторият път не можах да се отърся от напреженеието(от работата).Мисля че затова не се получи.Чел съм книгите на Малахов за уринотерапията и за очистване на организма,но не мога да превъзмогна психологичната бариера все още.Това е с две думи.:)

58 пепи { 05.12.12 at 11:14 }

здравейте аз имам 16мм камък в жлъчката и диаметъра на жлъчния проток е 6 мм
сутрин по моя преценка пия топла вода една лъжица зехтин и после полови изтискан лимон.откакто го правя това и съм спряла да чм много неща се чуствам добре но вчера като бях на ехографа при докторката ми каза че ми препоръчва това да не го правя че било много опасно и сега съм много объркана защото ме кара да правя операция а аз не искам и знам че това с лимона го правя половинчато и незнам какво да правя моля за съвет

59 Ico { 07.29.12 at 15:02 }

Zdrawejte, molq da mi kazete, towa preporycwa li se pri leko uvelicen ceren drob.Polucih go w sledstwie na alkohol, no wse oste sym w mnogo ranen stadij i ne iskam da piq nikakwi lekarstwa.Alkoholyt e sprqn ot nqkolko meseca.Nqmam silni bolki.Prosto ot wreme na wreme usestam nesto kato shwastane w oblastta.

Wyprosyt mi e dali tazi dieta bi mi pomogmala, bez lekarstwa.

Btw ot kakto sprqh alkohola se custwam dosta po dobre.Pocti nisto mi nqma, no lekarstwa nqma da wzimam ako ne e krajno nalozitelno.Prosto se interesuwam dali tazi dieta e za men.

Molq wi pomognete mi

60 Мария { 08.01.12 at 3:34 }

Здравейте! Ицо, имам сходен на твоя проблем.Моето лично мнение е, че при заболяване по-добрият вариянт е омекотената процедура за пречистване.Успех!

61 мишона { 11.12.12 at 17:46 }

Здравейте, имам един въпрос, иска ми се да чуя мнение. Тъй като тридневното прочистване на жлъчката с билки, лимон, мед и зехтин, с нагряване и с клизми доста изтощава организма, чудя се преди да подейства, в тези 3 дни, дали по някакъв начин намалява имунитета. Въобще прочистването на жлъчния сок, който все пак минава през червата, има ли някакво пряко отношение за защитните сили на организма в този момент?

62 Вержи { 11.16.12 at 13:33 }

Здравейте, преди 3 дни започнах с подготвителната програма за пречистване на черния дроб. Храня се изключително и само с плодове, заленчуци и ядки, пия сок от ябълки и вода. Вечер и сутрин взимам по 1 с.л. зехтин и лимон, но ми става няколко часа след това страшно зле, гади ми се, отпаднало ми е, получавам и главоболие, все симптоми нетипични за мен 🙁 Преди 3 ч. изпих 1 чаша вода с английска сол, тъй като за клизма не съм все още подготвена. Въпросът ми е, нормално ли е да ми е толкова зле и кога ще почувствам подобрение? Какво би трябвало да направя, за да избегна тези неприятни симптоми? Имам мъничко детенце, което има нужда от мен по цял ден и не мога да си позволя да бездействам. И още нещо, да продължа ли с програмата или е по-добре да е прекратя?
Бладодаря Ви предварително за отговора.

63 Ask { 11.19.12 at 15:29 }

Прочети тази книга „Четирите кръвни групи и индивидуалната конструкция“ на Генадий Малахов, показва как на едни хора нещо много им помага на други наврежда, не става дума за кръвните групи, а за индивидуалния подход на човек към прочистването. Освен това първо пак според Малахов се прочиства дебелото черво.

64 zizi { 11.23.12 at 0:32 }

zdraveyte,otdavna se kanya da napravya 4ernodrobno pre4istvane no sim s edin bibrek dali 6te e mnogo uda4no ,da ne natovari bibreka molya za savet .Izvinyavam se za latinisata no nyamam kirilitsa . Blagodarya predvaritelno

65 Bambina { 04.12.13 at 17:11 }

Здравейте, от много години искам да направя това пречистване, но имам едно единствено притеснение – моя приятелка, която го е правила сподели с мен, че месец-два след това е заболяла от хепатит (този на мръсните ръце). По принцип е доста здрава, даже настинка трудно я лови, вегетарианка е от много години, както и аз – от повече от 15 год, а от 1 година съм и суровоядка 🙂 Та въпросът ми е възможно ли е според вас имунитетът на организма да се повлияе от пречистването и дали въобще имат някаква връзка? Чували ли сте за други такива случаи или нейният е по-скоро изключение или случаен съвпад на събития? Благодаря предварително! 🙂

66 Ани { 05.10.13 at 11:47 }

Здравейте! Имам възможност да направя цялата процедура, но се страхувам защото камъка в жлъчката ми е 2.5 см. Разбрах, че такава големина трудно излиза през каналите и може да доведе до запушване дори смърт. Моля за съвет.

67 Таня { 05.18.13 at 17:21 }

Здравейте,
бих искала да споделя прочистването,което възнамерявам да направя.То е в 3 етапа:
-черен дроб;
-стомах и черва;
-дебело черво
Първо ще прочистя черен дроб и жлъчка с този метод
След ден,два да започна да пия екстракти от млечен бодил,артишок и глухарче за около седмица,както и зелени сокове и сурова храна.
Следващата стъпка която съм решила да предприема е да прочистя стомаха и червата с практиката „Шанка-пракшалана“,както и да пия фибри на капсули отново за около седмица.
И третата стъпка е да прочистя дебелото черво с клизми с урина,пак за около седмица,може и повече.
Искам да ви попитам смятате ли че тези действия са драстични и дали бих могла да си навредя?
Съвсем скоро правих преглед на ехограф и не се видяха големи камъни в жлъчка,черен дроб и бъбреци.През последните месеци(2-3) започнаха да ми излизат много и големи и болезнени пъпки по лицето с които не мога да се справя и смятам че едно такова прочистване ще има много благотворен ефект.Ако някой е имал такъв проблем и иска да ми даде съвет ще бъда безкрайно благодарна.

68 Georgi { 05.19.13 at 10:57 }

Последователността ти е наобратно, започни от дебело черво, иначе ако първо чистиш черния дроб, много бързо пак ще се замърси от неизчистеното дебело черво. Виж книгите на Малахов, там ясно е обяснено, особено „Без прочистване няма здраве“ и внимавай с индивидуалната конструкция да не превъзбудиш някой принцип.

69 Nadya { 05.25.13 at 12:48 }

Здравейте,
Имам няколко въпроса относно прочистването:
1) Не ми стана ясно, дали и през 3-та дена на сокчета се пие зехтин с лимон или това важи само за 1-вия ден?
2) Прочетох и двете статии по темата – в едната пише, че зехтинът с лимона се пият около 19-20 часа, а в другата – в 22ч. Кой е по-добрият вариант?
3) Могат ли да се консумират ядки или не е препоръчително?
Благодаря предварително!

70 Didka_80 { 05.30.13 at 17:36 }

Очарована съм от резултатите. Много се притеснявах, че жлъчката ми е нагъната и може да се запушат жлъчните канали, но камъните не се оказоха това което си мислех – Бяха мекички, но като поизсъхнаха се втвърдиха. Направих процедурата по най-мързеливия метод без клизми с английска сол. 5 дни сокове от зелени ябълки с лека храна риба и салатки, сутрин 1сл зехтин сок от половин лимон и топла вода. На 6 ден последно ядох в 14 часа, след това сокове зелени ябълки и зелени чайове и топлене на дробчето. В 20 ч беше първия прием на английска сол, в 22 втория и в 12:00 изпих 100мл зехтин с 200мл сок от грепфрут(тежа 52кг)+тинктура зелени орехета, карамфил и пелин. В 2:00 се събудих чувствах се особено, много се потях. В 7:00 и 9:00 пак английска сол и резултатите не закъсняха. Освен камъчета имаше и червейчета.Продължавам със соковете изключително много енергизират. Много съм доволана, благодаря ти МЕР.А само като си помисля, че лекарите искаха да ме оперират – луда работа.

„Таня“ пробвай чистене от паразити. Аз направих един курс (моята тинктура е зелени орехчета, карамфи и пелин) лицето ми се изчисти още на 5-6 ден от приема – пих го 14 дни. Когато отидох при козметичката ми беше удивена. След това реших да повторя с чистенето на дроба. Бях решила на следващия ден сед чистенето да приема тиквени семки и после англ. сол, но се чувствах като цеден лимон и предпочетох да се възстановя, затова реших един месец да си хапвам всеки ден тиквени семки : )Успех

71 Didka_80 { 05.30.13 at 18:01 }

„Ани“ и мен много ме беше страх. Ако се решиш наблегни на прясно изцедени сокове от зелени ябълки те желират камъните. Топленето на дробът последния ден е много важно както и английската сол. Камъчетата са меки с малки твърси частички, някои излязоха разкъсани, други като неисъхнал още строителен материал, имах и много споени и твърди, но те бяха малки. Когато изпих голямото количество зехтин много съжалих и ме хвана страх, но разсеях тези мисли, силно се молех всичко да мине добре и Господ да бъде с мен. Трябва да си спокойна. Сега след процедурата дробът ме наболява, продължавам със сутрешното пиене на зехтин, лимон и топла вода.

72 митю { 06.18.13 at 14:16 }

Зддравейте,
отдавна чета в този сайт и съм много доволен от информацията, правих пречистване на черния дроб и жлъчката, по описанието тук в края на април, имаше поразителен ефект много меки зелени камъчета, се отделяха през целия ден след зехтина и лимона.
След това нещо все бях зает с други неща и чак сега (средата на юни) пак направих процедурата, този път не излязоха никакви камъни.
Възможно ли е сезона да има чак такова голям значение, нали е добре да се правят процедури докато напълно се пречисти дроба, въпреки че вече не е пролет? Възможно л е да съм запушил някое каналче на дроба ( в момента не чувствам дискомфорт)
Дали да пробвам с пак скоро или да чакам зимата?

73 vga { 07.06.13 at 20:26 }

И аз да кажа нещо за пречистването – с много магнезии, черен орех и цикория, но то толкова срам от евтината селска мафия, че по-добре да си мълча. То и не може човек да се занимава със пристрастени търговци и друга измет, и да успява да извършва такива процедури. Тя, като едно обгръщащо и пълнещо овче руно, явно е по-важна от всичко. Хроничните болести докарват какви ли не преки началници, защо пък да са здрави?

74 Крис { 07.09.13 at 11:36 }

Това е което аз изкарах тази сутрин:
https://www.dropbox.com/s/79yrt7tyos3tthy/2013-07-09%2007.36.35.jpg
https://www.dropbox.com/s/97rtxg3xtdgbju7/2013-07-09%2006.50.00.jpg

Направо се плаша какви гадости изкарах и това на снимките е само малка част, само най-големите.
Благодаря на Мер за подробното описание на процедурата!

75 Олив { 08.06.13 at 14:44 }

Здравейте! Искам да попитам има ли някой, който е бил с доказана диагноза на жлъчно-каменна болест и след провеждане на въпросната процедура, камъните да не се виждат вече при ехографско изследване?

76 ceco { 11.23.13 at 23:07 }

как седи въпроса с приемането на алкохол под различна форма/бира,вино,ракия/ по време на пречистването

77 Dalia { 12.08.13 at 21:28 }

Здравейте!
Опасна ли е процедурата при прегъната жлъчка?

78 esther veritas { 12.12.13 at 11:58 }

Здравейте ,
Това е , за да се информира широката общественост , че г-жа Esther Veritas , частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2 % лихва за физически лица , фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: ( estherveritas@live.co.uk )

79 Tanya Stoyanova { 12.23.13 at 15:25 }

Здравейте,направих процедурата за втори път,първия беше миналия месец и изкарах доста камъни. Сега,при втората процедура-нищо! И първата и втората процедура са правени абсолютно по един и същ начин. Спазих всичко описано-шест дни на плодове и зеленчуци,много чбълков сок и последния ден го завърших с 150гр.зехтин и същото количество лимон. Първия път през нощта имах невероятно къркорене на червата ,беше ми зле и на сутринта повърнах.Този път нищо ми нямаше,нямах къркорене на червата,сутринта бях добре,но и нищо не излезе.Жлъчката не ме боли,чувствам се нормално. Не мога да разбера защо не ми се получи? Възможно ли е причината да е в зехтина,защото втория път пих друга марка зехтин? Ще ви бъда много благодарна ако ми отговорите. Таня

80 Geo Nikolov { 12.23.13 at 23:55 }

С голямо уважение и респект прочетох за метода за пречистване на черния дроб, предложен ни тук.

Искам да добавя една смеска от билки, която най- ефективно повлия на мене във връзка със „затлъстелия ми черен дроб“.

СТАВА ВЪПРОС ЗА СМЕСТА ОТ:
КОПРИВА- 50%, ГЛОГ- 25%, И ЖЪЛТ КАНТАРИОН – 25% !
Ако не може да се намерят последните две билки, само чаят от коприва е отличен за пречистване на черен дроб. Но …… трябва да се внимава, защото копривата вдига кръвното !!!
Моя 10 годишен опит показа, че тази смес е най- доброто средство за профилактика на този орган.

След направата на чая от тази смес от билки, аз обикновено го „вкиселявам“, чрез поставяне в него на една тибетска гъба в него – т. н. гъбка „камбуча“.
Полученото питие от 5 дневното престояване на чая с камбучата, изпивам вечер в края на седмицата, на гладно. Ефекта е поразителен!

81 Alexander { 01.16.14 at 21:46 }

Здравей, Гео!
И аз имам проблем с омазнен черен дроб, който от доста време ми е оголемен и така и си остана, след заболяване. В момента показателите са ми в норма, а докторите ми казват, че имам стеатозен черен дроб и нямало проблем, само да не пия алкохол. Но аз искам да си го върна отново в норма. Спортувам доста, гледам да спазвам диета, но не строга.
Въпросът ми е, твоят черен дроб от какво е бил затлъстял, за да знам дали да изпробвам и аз сместа, за която казваш, че има ефект?

82 lucia { 03.03.14 at 0:37 }

Здравейте!Моля да ми препоръчате какво пречистване да направя ,като се има в предвид
че сам без жлъчка и имам хепатит Ц.
Работата ми е седяща и не спортувам.

83 Станислава { 04.01.14 at 22:38 }

Здравейте, имам въпрос
от около месец съм минала на почти пълно суровоядсто, като изключим, че на ден ям по 1 или 2 сварени яйца към салата и малко количество кубети. Много ли е фатално и може ли от утре да мина на трите дни на сокове?

84 Dido { 05.11.14 at 8:55 }

edno vuposche otkude kamuni v cherniq drob che neshto ne mi e qsno ,tova go prochetoh,kato spored men te ne se obrazuvat tam ?

85 Мария { 07.20.14 at 17:42 }

Dido, и аз се чудех за тези камъни, обикновено хората не са чували за тях, ето тук има обяснение на англисйки, както и много други интересни факти за черния дроб:
http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/liver-and-liverstones/
Камъните са кристализиран холестерол и се получават когато има повече холестерол в организма от необходимото.

86 Мария { 07.21.14 at 10:29 }

Здравейте,
искам да споделя моя скорошен опит в пречистването на черния дроб.
Проведох подготовката 5 дена с готови био сокове от ябълка – нямах възможност да изцеждам. В този период ядох и риба 3 пъти, знам че не е добре, но така се стекаха обстоятелствата – а трябваше да използвам уикенд без деца за да си осигуря пълно спокойствие, т.е. нямах избор за време на годината, лунна фаза… Следващият път ще съм по-внимателна тъй като децата ще са наоколо така или иначе, поне ще гледам да обърна по-сериозно внимание на подготовката.
Следвах описаният по-горе метод с английска сол като си направих и допълнително клизми вечерта в 21:30 и сутринта в 9:30.
Само да вметна, че първо пих магнезиеф хлорид /нигари – използва се за правене на тофу/ – не знам защо реших, че това е английска сол. След него английската сол ми се видя направо сладка! Но след като изпих магнезивия хлорид в 18:00 и ми стана доста гадно, той е и доста парещ, нещо почна да ми светва и проверих в интернет каква е работата… И тогава спешно до нощната аптека, за щастие имаше наблизо такава, и се сдобих с английска сол. Бях решила да продължа без английска сол ако не намеря и само с нагряване.
И така, взех си вана в 21:00 за да се затопля и другото както е описано.
Зехтинът и грейпфуртът ми се сториха направо приятни след нигарито и английската сол.
Заспах към 23:00 без никакви специални усещания в черния дроб.
Към 00:30 почна сериозно да ми се гади. На няколко пъти се опитвах да повръщам, но това не ми се отдава, препотих се три пъти и продължих да лежа – нямах сили за друго. И така спах не особено комфортно до 7:15. Знам, че по-рано трябваше да стана, но бях доста изтощена.
След английската сол и клизмите във всяко изхождане имаше по около 30 зелени камъчета – по-скоро малки – с размер 1,5 мм, а най-големите достигаха 3 мм.
През нощта като ми се гадеше много се чудех как ще мога това да го повторя няколко пъти, но сега се чувствам значително по-добре и вероятно ще събера сили да продължа.
Мер, много ти благодаря за сайта и за вниманието, което обръщаш на всички въпроси, невероятна си!

87 John Carlson { 09.01.14 at 1:00 }

СВИДЕТЕЛСТВО НА как съм попаднал MY ЗАЕМ
Здравейте
Аз съм г-жа Присила Gomez по име. Аз съм тук, за да препоръча усилията на Джон Карлсън, аз бях в нужда от сума консолидация заем от $ 85,000USD и веднага след като аз имам в контакт с Carlson Финансова Компания в петък миналата седмица, както и да получа сигнал от моята банка (Royal Bank от Scotland Group), че фондът се прехвърля в банковата ми сметка, искам всички на този сайт, за да се свържете с John Carlson сега чрез имейл за това как да получите заем, защото аз имам заем от тях, и аз съм много сигурен, че той може да ви помогне вие също съм толкова щастлива, се свържете с тях now.Email:carlsonfinance@yahoo.com

88 приятел { 09.03.14 at 22:05 }

Да, сайтът Земаназаем.com e съставен от нуждаещи се. Доказателство за това е явното предпочитание към връзкари и чичко паричко, те предават и себе си и идеите си за пари. Селска секта с някои елитни популярни учасници.
Аз сега преяждам с луканка и нямам нужда от заеми, но тяхната меркантилност ще вземе връх, а това значи че сте уцелили десятката с вашето предложение, г-жа При сила Gomez.

89 Тони { 11.03.14 at 13:04 }

Здравейте. Майка ми в момента се оказва че има механично увреждане на жлъчните канали ,което както знаете спира изтичането на жлъчния сок. Има ли някакъв шанс ,преди да се стигне до оперативна намеса ,а ако може и да я избегнем ,защото тя е възрастна /85 г/да се пречиства черния дроб ,за да се изхвърлят по друг начин токсичните вещества. Ще съм благодарна на всеки,който може да ми предложи вариант.

90 Anita { 11.21.14 at 15:35 }

Iskam da popitam ako kamacheto e goliamo kolkoto graxovo zarno ili leshnik, prochistvaneto shte imali sashtiat efekt ili moje da zapushi jlachnite kanali? Blagodaria Vi predvaritelno

91 руми { 02.01.15 at 22:54 }

аз преди 3 години ми откриха камък в жлъчката 10мм и нищо не съм правила досега но напоследък не мога да спя на дясната страна боли ме като се обърна и усещам тежъст.Тогава като ми го откриха казаха че има много специфична форма мн ръбест и продълговат но не бил за операция. Страх ме е да приложа този метод защото ако стане да вляза в болницата няма кой да гледа сина ми който е на 3 г.макар че и като неправя нищо пак може да стане нещо с жлъчката и да вляза в болница.

92 Али { 03.25.15 at 15:47 }

Привет, снощи и аз се подложих на процедурата след два неуспешни опита преди 15 и преди 10 години. Та искам да кажа за днес след пиенето на английската сол 2 часа след това започна силно повръщана изкарах зелен сок. В такива случаи трябва ли да се пие ново пакетче с англиийска сол? Също така този път направих клизма камачета са малки колкото оризови зрънца и са мн сигнално зелени, това нормално ли е?

93 Jp Lenders { 04.27.15 at 7:11 }

Добър ден на всички.

Имате ли нужда от заем? Вие сте в дългове? Искате ли да започнете бизнес и се нуждаят от капитал? Имате ли нужда от заеми или финансиране по някаква причина? Вашата помощ е най-накрая тук, тъй като ние даваме заеми за всички в една евтина и достъпна лихвен процент от само 2%, при проявен интерес, любезно се свържете с нас днес на Jp_lenders@outlook.com.

Нашите услуги са бързи и надеждни, заеми са одобрени в рамките на 3 часа след прилагане. ние предлагаме заеми от минимален обхват от $ 2,000 до максимум от $ 10 милиона. Ние сме сертифицирани и личните ви данни е 100% сигурен с нас. Притеснявайте, не повече за вашите заеми или финанси и се свържете с нас днес по електронната поща на адрес (Jp_Lenders@outlook.com) и да получите вашия мигновени одобрение заем днес.

94 Соня { 05.04.15 at 8:57 }

Здраавейте , един въпрос , и двата пъти нямах позиви за тоалетно докато не изядох салата метличка. Дори и след клизмата на сутринта нищо не излезе/може би не я правя като хората/ и сега 2рия път реших да си направя клизмата след салатата.Дано е правилно, явно по бавно стават нещата при мен. Исках само да отбелезе че в една от статиите на този сайт беше описана клизмата с вода и сол като обратна осмоза, аз намерих оределението „Обратната осмоза е процес, при който с помощта на налягане разтворителят (обикновено вода) се принуждава да преминава през полупроницаема мембрана от по-концентрирания към по-малко концентрирания разтвор, тоест в обратно на осмозата направление. При това мембраната пропуска разтворителя, но не пропуска някои от разтворените в него вещества.“
А тук беше написано че разтвора за клизмата трябва да е по концентриран от физиологичен с цел да се изсмучат течности от организма към червото. Или има грешка или ми обяснете моля! Понеше само тук е отворено за коментари тук го пиша май беше в някоя друга тема! Благодаря!

95 Иван { 07.27.15 at 16:25 }

Извинете, а може ли лимоновия сок да се замени с ябълков оцет?

96 Eлена Попова { 09.02.16 at 19:13 }

Здр.мили дами сега съм на 27 год.Проблема ми почна преди 6 год. близо пет години обикалях ме с родителитеми и похарчехме много пари да открият от къде ми пада косата отбаднала немога да се храня а пълнея.Добре че родителите ми работат в Гърция та оспявахме да плащаме докторе диагнози иследвания магнитнерезонан си лечения и нищо и половина.Стигнах до операция и в болницата срещнах жена която идваше на свиждане при жена от моята стая.Тя ми каза за един човек които и помогнал преди години и го слушала и оздравяла.Взех от нея телефона му,свързахсе с него и започнах лечение при него. ЩЕ ПОЧЕРТАЯ С ГЛАВНИ БУКВИ АКО ИМА ГОСПОД ДА МУ ДАВА ПАРИ И ЗДРАВЕ! ОТЪРВАМЕ ОТ ОПЕРАЦИИ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ ОТСТРАНЯВАНЕ НА ЖЛЪЧКАТА И ДЕСНИЯТ ЯЙЧНИК СЕГА САМ ЗДРАВА ВЕЧЕ ЕДНА ГОДИНА И ПОЛОВИНА И ПРЕГЛЕДИТЕ ГО ДОКАЗВАТ И ЖИВОТА МИ. БЛАГОДАРНА СЪМ НА Ходжа Маарем от гр.Плевен

97 Венета { 07.04.17 at 9:19 }

здравейте, първият път направих процедурата по метод 2- с клизми, нищо не излезе- само дето ми беше лошо и тежко между 1-3 часа. Поразпитах около мен- казаха ми, че най-вероятно нямам нищо за изхвърляне. Сега 4 месеца по-късно реших пак да пробвам, този път метод 1- даже не ми беше лошо през нощта. Бъркам ли и къде?

98 Tzvetetoooo { 03.22.22 at 21:27 }

Здравейте, при внезапни болки или други симптоми като гадене, повръщане, вдигане на кръвно как може да се спре процеса? Изобщо препоръчително ли е?

Leave a Comment