Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Пречистване на дебелото черво чрез клизми

дебело черво

Ако дебелото ни черво не е в перфектна форма, най-вероятно ще имаме оплаквания от най-различни неразположения до доста сериозни заболявания. Всъщност всички болести водят началото си от затлаченото дебело черво, но сега няма да обръщам внимание на последствията, а само на методите на пречистване с клизма.

Когато започнем цялостно пречистване на нашия организъм, първо трябва да се заемем с дебелото черво. Дори да направим всякакви пречистващи процедури, ако не сме се погрижили за червата си, ефекта от другите пречиствания ще бъде слабо осезаем, някой път дори незабележим или бързо след пречистванията проблемите ще се завърнат.

Пречистването на дебелото черво става много лесно – това може би е най-лесната процедура за изпълнение. Не отнема много време, няма никакви неразположения, болки, не се налага да си взимаме отпуска. А именно това е клизмата. Тя явно е все още табу в България. Когато се заговори за клизма се изпитва някакво неудобство, настъпва мълчание, споглеждания, шептене. А това всъщност би трябвало да се възприема като нормална здравна процедура, която би трябвало всеки да може сам да си направи и да не изпитва неудобство от споменаването на този термин. Всеки полага грижи за външната чистота, нормално е да се погрижи и за вътрешната си чистота, като започне най-напред с дебелото черво.

Какво ни е необходимо, за да си направим клизма:
* иригатор
* подходяща течност
* около 1 час свободно време и
* свободна тоалетна на изцяло наше разположение

Иригатор може да намерите почти във всяка аптека или в санитарните магазини. Има от 2-3 до 12 лева. Те са няколко вида. Търсете такъв, който е с по-дълъг маркуч и с приспособление за пристягане на маркуча или кранче.

иригатор

Течността, която ще ползвате за направата на клизма, може да е следните варианти.

* вода със сол – преварявате няколко литра вода, изчаквате да изстине до телесна температура и на всеки литър вода разтваряте 2 с.л. морска сол. Така получаваме физиологичен разтвор с малко повече концентрация на сол. Това е важно, защото когато вкараме в червата си по-солен разтвор от физиологичния се получава обратна осмоза или засмукване на течност от вътрешната ни среда към дебелото черво. Именно по този начин се предизвиква изкъртването на налепите от стените на червото и изчистване на чревните власинки. А това е и нашата цел.

* билкова отвара – може да си направим отвара от много полезните и антисептични билки жълт кантарион, лайка, змийско мляко и други. Тези билки много добре ще унищожат вредната микрофлора, но заедно с тях се премахват и голям процент от полезните бактерии.
* с лимонов сок или истински ябълков оцет – в 1 литър преварена, леко топла вода се разтварят 1-2 лъжици лимонов сок или ябълков оцет.
* слаб разтвор на калиев перманганат – оказва антисептично влияние.
* медена вода – в 1 литър преварена, леко топла вода разтваряме 1 лъжица чист пчелен мед. Той оказва леко благотворно действие върху чревния тракт.
* урина – всички по-горни течности са донякъде благотворни и биха изчистили дебелото ни черво от съдържанието му и от някои полепи и вредни микроорганизми, но също така биха унищожили и полезната микрофлора и няма да успеят да разтворят най-втвърдените наслоявания по стените и гънките. Затова те не са перфектната течност за пълноценното изчистване на червата ни. Перфектната за тази цел течност е урината във всичките й форми – прясна, престояла, стара, замразена, изпарена.

Защо урината е перфектната течност за тази цел:
* съставът на урината е такъв, че с лекота откъсва, всякакви налепи, утайки, наслоявания по стените и гънките на червата – високото й съдържание на соли предизвиква всмукване на течности от стените на дебелото черво и обкръжаващата среда и по-този начин се омекотяват фекалните камъни и втвърдените налепи по стените и гънките, като само така лигавицата остава чиста и власинките се освобождават от затвора на слузта и започват да функционират нормално.
* тя нормализира нормалното за вътрешната среда рН – тя самата е продукт на вътрешната среда и процеси в човешкото тяло и затова е с най-подходящото рН
* не дразни лигавицата на дебелото черво – урината не може да раздразни нищо в организма ни, дори премахва и лекува всякакви дразнения. Водата на урината е структурирана от самия организъм, съдържа антисептични вещества и затова е най-добрия възстановител на лигавицата в цялото ни тяло.
* не унищожава полезната микрофлора – като собствен продукт на същия организъм, тя има способността да не засяга полезната флора, а да унищожава само вредната такава (човешкото тяло е толкова съвършено).

Ако изберете да правите клизми с урина, може да ползвате следните варианти:
* прясна урина – тя е подходяща за хора, които за пръв път си правят въобще клизма или клизма с урина
* стара урина – тази урина има малко по-силно действие от прясната урина, поради завишеното количество на амоняк. За целта трябва да събирате урината си в продължение на няколко дена – съхранява се в хладилник.
* замразена урина – също като горното
* преварена и изпарена на половина урина – тази урина има по-силно изразено действие от горните и подготвя за най-същинското пречистване, а именно:
* изпарена на 1/4 урина (от 2 литра урина се получава 500 мл) – получената течност има най-силно изразени изчистващи свойства, като изцяло убива вредната микрофлора и всички паразити, мощно изкъртва всякакви наслоявания и полепи, силно стимулира перисталтиката на червата. Когато варите урината внимавайте да не премине границата от 1/4. Защото ако продължите с изпаряването се получава сгъстяване, което не е желателно.

И така, когато решите каква течност да използвате може да пристъпите към
подготовката:
1) Не е задължително, но е в помощ на доброто изчистване – няколко дена преди клизмите е добре да загрявате тялото си с някоя от следните спа терапии – парна баня, сауна, топла вана, обливане с топла вода в коремната област, масажи с растителни масла, кратки нагрявания с ел. възглавница. Топлината омекотява организма ни и твърдите наслоявания, разширява съдовете и подобрява кръвния поток. Същия този ефект може да постигнем с бягане.
2) Непосредствено преди клизмата, трябва да изпразним червата си или по естествен път или с разхлабителни. Не бива да се прави клизма с пълни черва или ако правим – тогава първо вкарваме малко течност, след като излезе, вкарваме малко повече течност и т.н докато излезе цялото съдържание на червата ни. Идеята на клизмата е не да изпразним червата си, а да ги накиснем и да ги изчистим от самите налепи (а не от фекалното съдържание). Но за да постигнем тази цел първо трябва и да ги изпразним от това фекално съдържание.

3) Ако решим да ползваме урината си, желателно е да положим усилия за подобряване на качеството й. За тази цел минимум 1 седмица преди това е добре да се храним само с естествена растителна храна. Може също да решим да направим преди това житен режим. Ако правим клизми с урина, която е замърсена от лошата храна, която поглъщаме е много вероятно да си навредим повече.

След като се подготвим може да пристъпим към
изпълнението на процедурата.

1) Напълнете иригатора с течността и го закачете на около 1,5 метра височина.
2) Намажете накрайника с растителна мазнина (също и ануса)
3) Застанете на земята на колене и лакти и пъхнете накрайника в ануса
4) Бавно започнете да пропускате течността (с притискане и отпускане на маркуча или със завъртане на кранчето, ако иригатора притежава такова). Може да има нужда от 10тина секунди почивка, за да се намести течността в червата (необходимостта от почивка се усеща от лекото напрежение).
5) Когато вкарате известно количество течност (по личен усет), легнете на пода по гръб и заемете поза СВЕЩ или РАЛО за около минута.

поза

Това спомага преминаването на течност нагоре по низходящия дял (а) и към напречния дял на червата (b). След това легнете отново по гръб и се обърнете на дясната страна за няколко минути. Това спомага движението на течността към възходящия дял (c) и сляпото черво(d). Много е важно течността да достигне до всички части на дебелото черво, за да може да се изчисти равномерно и пълноценно.

дебело черво

6) Полежете си така докато можете да издържите – обикновено между 5 и 15 минути. В началото ще издържате кратко време, но в последствие ще успявате и по-дълго. Идеята е добре да се накиснат червата. Ако след 15 минути още нямате позив за изхождане не се притеснявайте – станете, поразходете се, свършете нещо и след малко време ще усетите желание за изхвърляне на съдържанието.
7) След това направете още 2-3 клизми. Ако вкарвате повече течност наведнъж, ще успявате да задържате по-кратко време.
8). Когато завършите клизмите, може да усетите, че в червата ви има останала течност, която желаете да изхвърлите, но не можете. В този случай вкарайте допълнително течност (по-голямо количество) и веднага след това ще усетите позив. Това ще спомогне да отделите цялата задържана преди това течност.

За пълноценното пречистване на дебелото черво е необходимо да се следва следната
СХЕМА на изпълнение с продължителност 1 месец:
* първа седмица – правете клизма всеки ден по едно и също време (приблизително)
* втора седмица – правете клизма през ден
* трета седмица – през 2 дена
* четвърта седмица – през 3 дена
След това може да се прави още няколко пъти веднъж на седмица. Този курс на лечение може да се повтори след половин година или да се прави веднъж на година, обикновено на пролет или когато е активността на дебелото черво.

Добре е когато правим целия курс на изчистване да се храним предимно с естествена растителна храна (суровоядна), защото, ако продължим да се храним с вредни храни, прочистването до някъде се обезсмисля.

Няколко съвета:
* винаги намазвайте накрайника и ануса с растително масло
* най-подходящо място за изпълнение на процедурата е може би банята (тоалетната), а самото престояване в съседната стая
* най-добре е да правите процедурата непосредствено преди изпразването на червата
* добре е да се прави, когато има чувство на спокойствие и във ведра обстановка
* запознайте се с разположението на дебелото черво, за да може да разбирате по-добре процедурата

174 comments

1 Атанасия { 03.04.09 at 6:53 }

Мер, благодаря ти за статията. Изключително добре стилизирана и пише всичко,което ме интересува.

2 Весела { 03.14.09 at 22:32 }

Все пак, приблизително колко течност трабва да се вкара при първата и последващите две или три клизми? Може ли първата седмица да се ползва прясна урина, а следващите преварена, тъй като за един ден не мога да произведа достатъчно количество при положение, че се изпарява до 1/4?

3 mer { 03.14.09 at 23:25 }

По принцип трябва да следим собствените си усещания за това, колко течност да вкараме наведнъж, но средно е между 200 и 500 мл. Ако нямаме достатъчно урина, първата или втората клизма може да направим с вода и сол или с някоя от другите течности, докато изхвърлим съдържанието на червата си. След това може да направим клизма с урина.

Може, дори е препоръчително да се започне с използването на прясна урина (например първата седмица) и постепенно (в следващите седмици) да се премине към изпарена до 1/4 урина (първо до 1/2, след това до 1/3…). Добре е да не забравим да запазим най-вече сутрешната урина, тя има най-силни качества.

4 Атанасия { 03.19.09 at 10:44 }

Привет на всички! Аз ви чета упорито всеки ден,нищо че не се включвам и не пиша. Мер, днес съм решила да си правя клизма с прясна урина, за прочистване на дебелото черво. Преди няколко дена си купих книгата на Махалов и там пише, че е хубаво да се започне с прясна урина първо по 1л, като урината се събира от сутринта, целия ден и вечерта се прави. Смятам днес вече да пробвам този метод, а по-нататък и за черния дроб. Ще ви пиша по-късно какво е станало. Успех на всички, които се занимават с тези неща!

5 Rashko Zaykov { 03.28.09 at 21:11 }

Prijareli,otivame i malko podale4 –ZAPOMNETE i kogato ste gotovi zapo4nete….poneje imame 3 tela i 5 obvivki,za da postignem ABSOLJUTNO zdrave e neobhodimo trite tela da sa zdravi,fizi4eskoto,energijnoto i umstvenoto,ina4e se polu4avat vremenni rezultati.Zatova,kakvoto i da pravite opitvajte da vklju4vate pone v na4aloto pozitivizam v izvarshenite dela,kato 4istene,hranene it.n.Dishajte pravilno!Badete 4isti v moralno otnoshenie,zastoto kolkoto i da se 4istite,njama li pozitivni misli kamanite sa otnovo v 4ernija drob i jla4kata.Uspehi!

6 Atanassia { 05.14.09 at 10:15 }

Mer, намерих в аптеката до нас иригатор, по точно е като продълговат балон, пълен с течност, готов за употреба. За първи път виждам такова нещо. Все още не съм го изпробвала.

7 mer { 05.14.09 at 11:38 }

И аз не съм чувала и виждала такъв иригатор – странен е. С какво ли е пълен?

8 radosti { 05.23.09 at 20:38 }

A ще има ли ефект, ако вместо иригатор се използва гумена круша? Знам, само че събира по- малко вода…

9 kei { 05.24.09 at 11:15 }

Здравейте!Аз съм от хората,които се тровят с неподходяща храна.Имам и доста заболявания,които трябва да преодолея и знам,че това е пътя.Решила съм да проведа очистванията последователно и да се придържам към диета с предимно суровоядна храна.Има едно нещо,което много ме притеснява.Четох за очистването на червата на много места в интернет,като този сайт,Мер,е един от отличниците според мен.Благодаря за споделеното добро,Бог да помага на теб и близките ти!Отклоних се и пиша малко несвързано…та питането ми беше:как я варите тая урина в къщи?Не се ли усмърдява къщата на урина?Прочетох и в сайта на здравен център „Дар“,че най-добрата течност за клизма е урината.Няма ли резултатата да е същия,ако ползвам солена вода например?Във въпросния сайт има инфо и за прочистване на ставите и лимфата.Ако не се издъня дотогава,и това ще направя:))Оплакванията са ми предимно ставни.Моля те,Мер,отговори,когато можеш,ще се радвам да чуя твоето лично мнение,основано на опита ти и информацията,която си получила и обработила в главата си.Благодаря предварително:))

10 mer { 05.24.09 at 18:34 }

Повечето хора варят урината на балкона или в двора си (ако имат такъв). Вярно е, мирише доста, но след това бързо се отмирисва. Освен това ти може и да не я вариш като за начало – прави клизмите с прясна или престояла урина – също ще имат много добър ефект. Ето какви са предимствата на клизмите с урина спрямо тези със солена вода:
* урината има лечебен ефект върху стените на дебелото черво
* задържа се толкова колкото е необходимо
* не дразни лигавицата
* унищожава вредната микрофлора и благоприятства възстановяването на полезната
* стимулира перисталтиката на червата
* притежава супер-структура
* мощно разтваря и откъртва всички налепи, камъни по стените на дебелото черво и тези в гънките му
* нормализира нормалното за дебелото черво РН
и много други предимства.
Със солена вода също ще се извърши частично очистване и няма да е толкова качествено и благоприятно.

За ставните заболявания виж и тази статия – https://www.zemianazaem.com/?p=180. Препоръчвам ти да пиеш повече чай от дафинов лист и сок от целина. Много вкусен сок става от зелена кисела ябълка и целина на дръжки (селъри). Но определено суровоядството ще реши по-голяма част от проблемите ти. И 80% от менюто да ти е сурово, пак е много добре. Успех и всичко най-слънчево :).

11 radosti { 05.25.09 at 5:39 }

Mer, май си ми пропуснала въпроса;) A ще има ли ефект, ако вместо иригатор се използва гумена круша? Знам, само че събира по- малко вода…

12 mer { 05.25.09 at 10:46 }

Извинявай, наистина съм го пропуснала.
По-добре пробвай като начало с него, за теб може и да е подходящо. Балона за клизми най-вече се ползва за микроклизми, но някои хора го ползват и за всякакъв вид клизми. Евентуално може да установиш, че течността няма да ти е достатъчна. Понякога влиза течност до 1 литър, понякога повече – зависи от много неща.

13 toto { 05.25.09 at 13:41 }

как сам човек може да си направи процедурата? не трябва ли някой да помага? наконечникът от дамския душ е много твърд и дебел и може доведе до силна болка вътрешни разкъсвания на червото . по добре е да се използва мек ректален катетър.

14 radosti { 05.25.09 at 17:34 }

toto, не става въпрос за дамски душ, а за гумена клизма, която има различни размери и която се използва за клизми на малко деца;) Иначе си прав за опасността:) Прочетох в интернет, че гумените круши побират по-малко вода, затова реших да попитам Мер дали са подходящи…Изглеждат ми по-лесен вариант за начинаещ в прочистващите процедури:)

15 Bri { 05.25.09 at 21:56 }

Здравейте,
прекрасно е, че така систематизирано е описано как точно се осъществява клизмата.
прочетох всички инструкции относно начина на прилагане и имам един въпрос.Ако клизмата с урина (или каквото и да било друго) се прави при положение, че съществуват вътрешни хемороиди и много сериозен запек има ли нещо по-специално което трябва да се знае?
Надявам се да споделите каквото знаете.
Благодаря предварително! 🙂

16 mer { 05.26.09 at 0:21 }

Гумената круша за клизма е обикновено с 2 накрайника – един къс и един по-дълъг, и двата са по-тънки от този на дамския душ. За чуждата помощ аз съм против, понеже човек най-добре усеща какво точно да прави.
Бри, при наличие на запек е задължително предварително да се изпразнят червата чрез разхлабващи чайчета (майчин лист, зърнастец или сена) или английска сол. При наличие на хемороиди, накрайника трябва да се омазнява много добре, а при много възпалени такива може би е по-добре да се изчака докато се успокоят. Води се, че пречистването на червата (с урина) води до лечение и на хемороиди. Освен това запекът води до тяхното образуване и влошаване. Ленивите черва са основен здравословен проблем – най-лесно и бързо може да се избавим чрез изключване на всякакви животински храни и преминаване на минимум 80% сурова растителна храна.

17 toto { 05.26.09 at 9:13 }

има ли значение на каква дълбочина се вкарва наконечника защото в болниците съм виждал дълги наконечници?

18 mer { 05.26.09 at 11:53 }

Достатъчно е да се вкара толкова, колкото да премине сфинктера – обикновено 4-5 см са достатъчни.

19 kei { 05.31.09 at 17:34 }

Мер,голямо благодаря за бързия отговор!Засега се стремя да премина на вегетарианска храна,което ще е успех,тъй като досега се хранех с всякакви боклуци.Правя го от седмица,заедно с пиене на зехтин и лимонов сок сутрин на гладно.Вече има ефект!Невероятно!Не мога да повярвам почти!За една седмица,и то не строго веганско хранене,се чувствам в пъти по-добре!Продължавам!А на теб съм много благодарна за помощта,която ми оказа чрез този сайт.Всички добри чувства в мен са насочени към теб сега,дано го усещаш:)))Ще следя внимателно какво пишеш,и ако имам нещо полезно да кажа,ще се включвам.Прегръщам те;))

20 mer { 05.31.09 at 22:00 }

Кей, страшно много се радвам, че се чувстваш наистина по-добре. Наистина, понякога всичко е добре да става постепенно и с малки стъпки. И аз те прегръщам и знай, че няма нищо непостижимо за нас :)))).

21 toto { 06.02.09 at 13:10 }

защо mer@zemianazaem излиза като невалиден имейл адрес ?

22 mer { 06.03.09 at 0:28 }

Пощата ми е mer@zemianazaem.com – в горното липсва .com :).

23 бате Бино { 06.06.09 at 9:04 }

Здравейте,
да ви даде батко един съвет разрешавате ли? , ще се уверите ,че е ценно 🙂
НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПЛАСТМАСОВИЯ НАКРАЙНИК ! В началото се смеех на препоръката на Малахов ,викам си тоя човек уж е гуру, как може да е така непрактичен..? производителя нали е мислил, сложил накрайник, кранче.. ?!
Явно производителя не го е ползва лично :))
Това „удобство“ травмира тъканта !
Особено ако се налага да се направят няколко клизми подред.
От тоя накрайник хармоничният ми задник направо се вдървяваше ..:)
За целта се обгаря краят на гумения маркуч със запалка ,за да се стопят ръбовете – и готово. Малко е неудобно докато се свикне да се прищипва с пръсти. На нашия пазар иригаторите са боклук.Събират малко, капят, маркуча им къс,твърд ,кранчето им капе…мани.. Моят ми го донесоха от чужбина.

24 mer { 06.09.09 at 1:28 }

Има нещо вярно в това, трудно може да уцелиш добър иригатор, на който всичко да му е както трябва.

25 jenka { 06.11.09 at 12:04 }

Privetik!!;)
i az imam vaprosche;)..koga e naj-dobre da se izvarshva procedurata sutrin ili vecher..i dali moje da se qde sled tova..i kakvo e to?
blagodarq!!
;)))

26 mer { 06.11.09 at 12:17 }

Най-подходящо е да се прави сутрин между 6 и 9, защото тогава е активността на дебелото черво и позволява най-добро изчистване, но ако някой няма възможност тогава, може и вечер. По-важно е да се чувстваме спокойни и да не бързаме за някъде.

Може да се яде след процедурата, желателно е да преминем на сурова растителна храна по време на целия период на прочистване (всички рецепти в сайта са подходящи за тази цел 😉 ). Тъй като ако консумираме животинска храна, малко се забавя и утежнява прочистващия ефект.
Успех :).

27 Rashko Zaykov { 06.13.09 at 22:13 }

Както винаги МЕР е права,само добавчм,тези часове са така,но ако неможете в такова време,чистете когато може,но е добре след като сме били до тоалетната,храненето ,моля да не е веднага,не,че е грешно,но ……подготвяме сьзнанието кьм нов,правилен живот,да усетим кога е време да се храним ,не да бьде фалшив сигнала,породен от навик.Отново напомням,когато пожелаете да се храните пийнете вода и ако след 15мин сте гладни,значи време е да подьвчем храна.Здраве,Радост,Успехи!

28 Rashko Zaykov { 06.13.09 at 22:23 }

За иригатора,сьвет.В Бьлгария най-добрите са украинските.На мен ми подариха от Англия,супер е,но сьм ползвал останал от баба ми,като се грижиш и му говориш приятелски,той ти се отблагодарява.Много са добри и немски иригатори,водят ги за еднократна употреба,но ….не е така.Ако мажете накрайника и ануса сьс мазило от свинска мас премесена с невен,няма да имате проблеми.Мьдрост,Любов!

29 Дани { 07.02.09 at 15:45 }

Въпросът ми е при наличие на улцерозен колит могат ли да се правят клизми и какъв е най-подходящия разтвор?

30 mer { 07.02.09 at 22:17 }

Дани, не съм срещала някакви противопоказания за този здравословен проблем. Болестта ми е слабо позната и ще се въздържа да изказвам мнението си. Надявам се някой по-запознат да ти отговори.

Ако е подходящо да се правят клизми, течността ще да е урина – единствено тя не дразни лигавицата, пречиства много добре и не убива полезната флора, а само вредната, заздравява лигавицата и стената на дебелото черво и разтваря камъни и натрупвания, шлаки и слуз.

31 рос { 07.05.09 at 14:16 }

Боледувам от доста болести сенна хрема камъни в бъбреците болки в дясното подребрие запек търся начини за нетрадиционно лечение ако можете да ми дадете съвет .Приветствам очистването с клизма правила съм го само с вода но за да има здравословен ефект трябва да имам по различен подход.Как трябва да се подходи при клизмите с урина ако в момента пием лекаства.

32 mer { 07.06.09 at 0:58 }

Докато пием лекарства и се храним с неестествена храна не е подходящо да ползваме урината си.
За пречистване на дебелото черво може би ще е по-подходящо да се направи с приемането на семена от живовляк (псилиум-хуск) или за няколко седмици (може и 1) да приемаме само растителна сурова храна (червата ни дори ще започнат да работят по няколко пъти на ден). Гладуването с плодове или сокове също пречиства донякъде дебелото черво. Естествено нищо не може да замени клизмата, но ако не подобрим качеството на урината си по-добре да не я ползваме. Съществува варианта да се ползва урината на малко дете.
Ако разбера нещо по-точно, ще пиша.

33 Мари { 07.12.09 at 21:14 }

Здравейте!Имам известни затруднения при изпълнението на клизмата и много бих се радвала да получа съвет от вас. Става въпрос за това, че течността (избрала съм си лайкова отвара)не успявам да я придвижа достатъчно навътре, изтича малко, позивът за тоалетна идва мигновено и трябва да зарежа всичко още в самото начало. Каква е техниката, да не би иригатора ми да е супер измислица, макар да съм го купувала от аптека???Накрайникът, който се поставя в ануса е дълъг около 6-8 см..И така, очаквам всички възможни съвети и много благодаря предварително.

34 Мари { 07.13.09 at 11:48 }

Хей, всички ли са във ваканция.Моля ви, много ми е важно!!!!!!

35 Angie { 07.13.09 at 16:50 }

Мари, а заставаш ли в правилната поза? Трябва да си на колене и лакти, или ако можеш с изпънати крака и наведен надолу торс..И е важно веднага след като си излееш течността, да направиш свещ. Ако те преболяват червата докато си излизаш течността, спри за момент, аз така правя, иначе и аз имам позиви като теб, но стигна ли до свещта, нямам проблеми след това…и вече на 10-15та минута отивам обратно до тоалетната. Успех!

36 бате Бино { 07.13.09 at 21:42 }

Малко си поуплашена май ,Мари ? 🙂
Спокойно ,всяко начало е трудно. Ама и ти не си попрочела малко теорийка ,за да бъдеш по-смела. Вземи някоя книжка на Малахов, там с най-малки подробности е обяснено всичко.
Слушай сега тънкости, не е от позата , не е и от иригатора ,макар че той и така и така си е измислица, защото у нас няма качествени иригатори. Разни боклуци от по 5 лв.Дори и да е купен от аптека 🙂
( Че откъде другаде , в магазина за цигулки не съм виждал 🙂 )
Първите клизми и при мен бяха болезнени . Все съм се чудил на какво се дължи.
Първата клизма направи с малко вода ,да кажем половин литър. Задръж я 1-2 мин. поне. Но дори и хич да не можеш- няма проблем – изкарвай каквото има за изкарване. Точно „съдържимото“ на червото е причина за неприятни усещания. (При празно черво болки не трябва да има. )
Когато то излезе с първата клизма , веднага прави втората.Ще видиш,че е много по-лесно. Когато червото е съвсем празно, например правиш 2 дни глад на вода ,като същевременно и чистиш по два пъти на ден, тогава 2л. вода влиза ИЗОБЩО без да разбереш за 20 секунди ! Лично аз ако искаш да знаеш как практикувам ( това го научих в школата на Семенова ) правя една микроклизма с гумена круша -200 мл. чеснова настойка – във вряла вода от вечерта накисваш счукана скилидка или две чесън . На сутринта е готова . Първо микроклизмата – държиш 1 мин. Червото веднага реагира, освобождава се и тогава пристъпваш към основната процедура с 2 л. Пластмасовия накрайник не ти трябва ( колкото и да ти се струва нелогично) махай го, обгори със запалка крайчето на маркуча да не ти драска и действай. С малко опит ще свикнеш да контролираш струята с прищипване с пръсти. Не яж преди и след процедура ,да не се уплашиш , случват се доста специфични неприятни болки. Айде ,успех и да разказваш 🙂

37 Мари { 07.14.09 at 9:23 }

Еййййййй най-накрая някой да откликне. Не всички сте във ваканция, значи :)))Благодаря много за съветите, не знаех че са описани подробно от Малахов, май само него още нямам вкъщи..Благодаря още веднъж и бързам да видя какво ще стане.
Приятен ден!!!

38 Стефан Стефанов { 07.15.09 at 10:32 }

Здравейте,

И аз да споделя малко пресен опит с клизмите…Правя ги съвсем отскоро – откакто през април направих първото си очистване на черния дроб…Започнах само с подсолена вода и в началото ми беше много, много трудно да поемам и задържам клизмата (с около 1.5 литра). Сега е значително по-добре, свикнах с времето.

Вчера и днес за пръв път опитах с урина – след 2 дни гладуване на вода и след леката версия на Шанкапракшалана (Лагу – само с два литра подсолена вода и без захранване след практиката). Т. е., предполагах, че червата ми са изчистени от йога-практиката и от литрите вода, минали през целия ми храносмилателен тракт. Но – както пише и по книги, и по форуми – не би!! Прясната урина, с която направих клизмите изкара доста голямо количество „залежи“, които подсолената вода бе подминала. Така, че – опитътдопълнително ме убеди в това, на което и без това нямах причини да не вярвам. Същевременно, за мен това е и насърчение следващите ми клизми да бъдат с преварена урина – да видим тя какви „съкровища“ ще изкопае.

Успех на всички и хубаво лято…

39 Мари { 07.15.09 at 13:19 }

Сега се сещам и за друг въпрос(ще ви потормозя малко преди да купя Малахов- не е от мързел, просто не смогвам с всичко).Чувала съм че има вероятност от възникване на възпаления при често правене на клизма.Вярно ли е, и как да не се стигне до там, че само това ми липсваше като добавка. Много благодаря.Дано ви се пише 🙂

40 Стефан Стефанов { 07.16.09 at 23:24 }

Ами, може би Mer може да ти помогне тук. Аз нямам достатъчно дълъг опит с клизмите, но по принцип имам нюх на кого да се доверявам и засега нямам причини да подценявам Малахов. Нищо от това, което съм опитал не е създало проблеми, напротив. Опитай предпазливо сама, слушай тялото и енергията си и ако си добре, можеш да продължиш. Малко по малко. Не трябва да се бърза и да се правят силови експерименти. Трябва да се сближим с тялото си и едва тогава то ни позволява все повече и повече. При мен от първата ми Шанкапракшалана до първата клизма минаха 5 години. Просто имах задръжки и вярвах, че Шанкапракшалана върши работата и на клизмите. Сега виждам, че не е точно така.

41 mer { 07.17.09 at 23:08 }

Мари, вярно бях във ваканция, но то лятото е толкова примамливо, че хич не те задържа вътре (извинявам се, че е трябвало да чакаш за отговор). Няма какво много да добавя, освен, че и аз единствено признавам клизмите с урина – те не само, че разтварят всички налепи, но и лекуват лигавицата и я заздравяват. Също с урината не се унищожава добрата микрофлора, докато с другите се отмива всичко и затова е по-бавно възтановяването след това. Освен това с урината успяваме да задържаме докато е полезно да задържаме, тоест организма ни сам преценява, кога е подходящо да изхвърли течността – може да е след 15 мин. но може и след 1 час, това е също доста уникално свойство.

Това с чесновата вода звучи много интересно – ще гледам да пробвам.

42 бате Бино { 07.19.09 at 15:26 }

Мер, чесновата вода е част от пративопаразитната терапия на Семенова, тоест ,има и такова действие.( тоест -работи като част от комплекса)
А Неумивакин препоръчва даже поставяне на скилидка чесън( смляна ,омесена с някакво масло и замразена за твърдост) в дебелото черво всяка вечер. Това го дава за хроничен простатит. Вероятно изтребва там разни бацили..
Аз още не съм го пробвал, ама ще, защото имам тая болест в някаква по-лека форма.

43 nikol { 07.21.09 at 22:42 }

Здравейте,след като прочетох за прочистването на организма , реших и аз да започна,тъй като съм свободна и имам достатъчно време.От прочетеното си направих изводи,че първо трябва да изпия нещо очистващо,след това клизми в продължение на 1месец/може и да греша,защото ми се виждат много/,за да прочистя дебелото черво и едва след това да пристъпя към прочистване на черен дроб,стави и т.н.Не ми е много ясно ,затова ще се радвам на вашите съвети и опит.
От дълго време се храня най-вече със зеленцучи и плодове,но от време на време 1-2 пъти в седмицата похапвам и малко месо. Предварително Ви благодаря!

44 бате Бино { 07.22.09 at 1:10 }

Никол, ,можеш да прегледаш какво съм писал по същия въпрос на твоя колежка , и тя искаше да научи ядрената физика за 10 мин . 🙂 🙂

https://www.zemianazaem.com/?p=140#comment-12435

от 12.07.09.

45 mer { 07.22.09 at 21:00 }

Никол, добро пречистване на дебелото черво може да направиш за курс от 2 седмици, като първата седмица да правиш клизма всеки ден, а втората през ден и след това пречистване на черния дроб. И както ще видиш и в коментара на бате Бино, успоредно с пречистването на дебелото черво може да направиш пречистване от паразити. А очистително се пие преди първата клизма. Успех!

46 nikol { 07.24.09 at 23:23 }

Благодаря Ви за уточненията.Само не ми е ясно -урината от сутринта до вечерта ли се събира и след това леко се затопля.Доколкото разбрах 2-3дена преди процедурите трябва да премина само на растителна храна и докато правя клизмите да употребявам сокове.Ако след това искам да премина към прочистване на черния дроб и другите органи ,след какъв период мога да започна и каква трябва да бъде храната ми .Благодаря на всички за съветите и споделеното от собствения Ви опит!

47 Ani { 07.25.09 at 8:12 }

Здравейте! Наистина много полезни споделени неща. Като подготвяща се за практика, но все още непристъпила към нея имам един въпрос – моля ви, уточнете как се прави клизмата с урина. Разбрах, че началната доза урина е 50 грама, но това е крайно недостаъчно за клизма – нали трябва да се напълни и измие червото – вероятно количестовото урина се прибавя се към 1,5-2 вода, така ли е? И вторият ми въпрос е – може ли да се прилага при наличие на хемороиди, когато не са възпалени в момента. Предварително благодаря на всички!

48 Anto { 07.25.09 at 11:53 }

Здравейте! Наистина много полезни съвети намерих тук. Моля ви обаче да ми кажете още нещо за клизмите с урина – след като първта клизма се прави само с 50 грама, това значи, че това количество се смества с 1,5-2 литра вода, нали? Иначе 50 грама е нищожно количество, което не би могло да измие и прочисти червото.

49 бате Бино { 07.25.09 at 22:02 }

Ти другите направи ли ги ,преди да стигнеш до уринените ? 🙂

50 ели { 07.26.09 at 18:09 }

Здравете,
за това прочистване бях чела в една книга от една комшийка, може би на Малахов, но вътре имаше и още едно описание на прочистване – пие се солена вода по една чаша и веднага се правеше комплекс от упражнения, после пак солена вода , упражнения и така докато изпиеш 1 литър вода и отиваш в тоалетната може и по-скоро. Моля, ако сте запознати с този метод да ми припомните упражненията!

51 ели { 07.26.09 at 18:12 }

Здравейте,
Пак съм аз. Сетих се още един въпрос – може ли да използвам и моята урина и на детето ми /8г/?

52 Anto { 07.26.09 at 19:10 }

Ne, ne sam prawila nishto, prosto iskam parvo da razbera podrednostta – razbrah, che zapochvam s 0,5 litra wova. Tova dobre -prochistvam i adaptiram chervoto s tazi procedura.A posle? Iskam da izpozvam predlojania ot Malahov nachin s urina, no tezi 50 grama sa naistina nishtojni. Kakwo pravia?

53 New { 07.26.09 at 20:48 }

Zdraveite priyateli,
Ot kakto se pomnia imam problemi s 4ervata, ami ne rabotiat i tova e. Re6ila sam pri sledva6toto palnolunie da napravia pro4istvane va 4ernia drob, zatova ot sega zapo4nah s klizmite. Kato znam kakav tejak slu4ai sam, o4akvah s klizmite da izleze obemist material, no sa sega sam razo4arovana. Promivam sas solena voda, a posle s urina (sabrana ot v4era i dnes). Urinata siaka6 mi deistva nai dobre.V hladilnika imam gotova prevarena urina ot edna sedmiza, iskam skoro da zapo4na da ya polzvam. Vaprosat mi e: Vka6ti imam samo irigator. Ne mi e yasno kak da predvija tezi ni6tojni 50 ml urina v 4ervoto. Irigatorat podhodia6t li e, ili triabva da polzvam pompi4ka?
Blagodaria na vsi4ki, koito 6te otgovoriat.

54 New { 07.26.09 at 21:13 }

Iskam da spodelia s vas i sutri6nite si rituali. Pri parvoto pose6tenie na toaletnata ot sedmiza piya urina (s ednata raka stiskam nosa, taka e po-lesno). Kupih Sharlan (studeno presovano slan4ogledovo maslo, s koeto se jaburia 15 tina minuti. Prez tova vreme var6a ne6to. Sled tova smesvam 1 lajiza limonov sok (presen) s 1 lajiza studeno presovan zehtin i go izpivam. Mislia, 4e 6te podeistva podgotvitelno na 4erniya drob. Sled 15 min smilam 1-2 l. leneno seme s kafemela4kata + topla voda + med i go izpivam. Sled o6te 15-tina min pravia okolo 400 ml sok ot yabalki (zeleni – Grany Smith) i morkovi, i nego izpivam.
Predstavete si, dori i sled vsi4ko tova 4ervata mi ne rabotiat. Ako imate preporaki, o4akvam gi s netarpenie.

55 бате Бино { 07.26.09 at 23:00 }

Ели ,Анто , New, писано е достатъчно много по въпросите ,които задавате – във форума, в сайта също. Аз лично съм отделял дълги часове за това. Разровете и прочетете тук , щом по някаква причина не желаете да си купите съответната литература за това. Нали и ние от там сме се учили , не от учебниците по солфеж. 🙂
Ето , Малахов така хубаво обяснява всичко , че няма как да имаш въпроси ,след като го изчетеш. Тук никой няма да ви откаже помощ, но въпросите не са един и два ,после материята предполага известно осмисляне, и препоръки от сорта “ Прави едно, прави две “ няма да ви бъдат от полза на самите вас, защото ще породят нови въпроси или объркване.

NEW, ако червата ти не работят, то тогава ти ни пишеш от отвъдното. Какво имаш в предвид – куркат ли , тракат ли , скърцат ли…. Не знам, да ги види като чели някой докторчо ?
После ,какво очакваш да излезе от тях ? Голямо парче котлен камък едва ли ще видиш , то каквото трябва ,си излиза 🙂

56 New { 07.27.09 at 0:02 }

Bate Bino, mnogo se radvam, 4e se otzova na komentara mi, mnogo si mi simpati4en :).
Za sajalenie niamam vazmojnost da si kupya knigite na Malahov. Tozi sait e izklyu4itelno dobar i naistina vsi4ko e yasno opisano.
Kogato pravia klizmi sam zabeliazala, 4e v kraya na vsiaka, ostava te4nost v marku4eto (moiat irigator e s prozra4en marku4 i se vijda). 50 ml e kato koli4estvo malko i me pritesniava, 4e 4ast ot te4nostta (ako ne zialata) 6te ostane v marku4eto. Ako si pravil takava klizma, molia te, bate Bino da spodeli6.
6to se kasae za 4ervata mi – nito kurkat, nito srapzat, hi4 gi niana… Postoianno triabva da im pomagam, za da rabotiat, a na men mi se iska, kato pri vsi4ki normalni hora, 4revzata mi sami da se se6tat sutrin kakvo triabva da praviat.

57 бате Бино { 07.27.09 at 0:29 }

Благодаря , New, да ти река тогава нещо ,докато не съм заспал. Всякакви щуротии съм правил, затова ми е такъв хармоничен задника 🙂 Даже са ми го озонирали в центъра на Елисеева в Москва 🙂
Ама тези 50 ml много те мъчат. Пъхни ги с гумена круша. Но те са 50 само за да могат постепенно да стигнат до 500. ( за изпарената)
Не е фатално по принцип- ,описани са какви ли не разновидности с какви ли не съотношения.. – с кафе ,с мед, Неумивакин препоръчва даже с водороден прекис, сигурно някой някъде ползва и гипс 🙂 … Няма какво да ти стане .

„като на всички нормални хора ..“ разсмя ме. Не знам на колко си години , но в един момент (към 40те)на средностатистическия гражданин все нещо му се появява – ето само около мен -единия ми приятел има кръвно,подагра,затлъстяване, пясък в бъбреците,, други двама имат язва, трети (на 35г) е с операция на сърце и без жлъчка, друг е с много лоша пародонтоза -зъбите му се клатят,макар че е вегетарианец от 20години,спортува,въздържател..но. друг,който макар и силен като киборг, постоянно се оплаква от кръст,стави ,щитовидна. друг един е със силно разширени вени по краката ( това е опасно заболяване) Повече да ти разказвам ли ?
Просто при теб там е слабото място, няма нищо странно, Малахов казва – „Трябва да се сражаваме за здравето си „

58 Angie { 07.27.09 at 15:04 }

От известно време се каня да напиша за това тук… Една колежка си купи едни билки, специално подбрани за очистване на дебелото черво. Пиеш билките и хапваш фибри, процедурата трае 9 дена. Изкарала е от червата си точно това, което е и по снимките. Нейна приятелка е направила същото, и при посещение на лекар, при което посещение явно са и гледали червата с камера, лекарката възкликнала, че никога не била виждала толкова чисти черва. Билките мисля са описани на сайта на фирмата. Фибрите не знам какви са. Мисля си да опитам да събера тези билки, макар че са доста и вероятно ще е трудно; и да опитам процедурата с тях. По-лесно би било да си ги купя, но цената е 90 долара… Ето линка: http://www.blessedherbs.com/b1/colon_cleansing_kit
Ако някой има мнение, моля да сподели!

59 бате Бино { 07.28.09 at 19:43 }

Анджи, а приятелката на твоята приятелка – дали са й гледали червата преди да пие билките ,че да сравнят със след като ги е изпила ? 🙂

Предлагам ти да помислиш дали е въобще възможно някой да направи сравнение със този метод и да кажем с който и да е друг.
За да сравниш два метода -трябва да ги изпиташ върху себе си, нали? Лошото е ,че имаме само един чифт черва – след като приложим първия метод, все неще се е очистило ,така че следващият метод вече ще е при други условия и няма да е обективно . Не са на равен старт .. 🙂
Виж ако имахме по два чифта черва ,тогава можеше.. 🙂

Фирмите вече се усетиха и яхнаха вълната .От сега вече ще ни засипват със стотици капсулки и прахчета. Има и друга една ,дори по-популярна фирма – Корал клуб. Тя е руско-не знам каква си. Там има също една програма -за 4 дни. Коло Вада се казва. Знам,че в Русия ги купуват богатите,защото ги мързи и им е под достойнството да си чистят организма , та гледат само с хапченца да минат. Не знам,може и да успяват ..:)
Пак напомням – сериозни независими изследвания установяват ,че в голямата си част подобни продукти или изобщо не съдържат, или съдържат но в различно съотношение избоеното на етикета. (Става въпрос за американски продукти )

Всякакви такива продукти не се контролират от никой! ! Ако някога си правила някакъв бизнес, ще знаеш ,че това е манна небесна – да си правиш стоката ,без никой да ти я контролира. Малеее, и аз ако бях.. 🙂

60 Angie { 07.28.09 at 22:37 }

Бате Бино, аз съм съгласна с теб, че фирмите за здравословни продукти яко се възползват. Обаче, преди време тука имаше и разговор за спирулина. Аз намерих доста противоречива информация за нея, но понеже някой я беше пил, и му подействала добре, не-ефективността и бе отхвърлена като възможност. По тази логика, тази жена си е изхвърлила гадории от червата- и това се вижда, защо да не кажем, че и тези прахчета действат?! Аз лично никога не съм си купувала нищо на таблетки, никакви допълнителни витамини (освен Ц когато са ми го предписвали), и не мога да се оплача от нищо. Затова написах, че бих се опитала да си събера тези билки- основната от които е под-вид на живовлека, и се сещам че баба ми открай време го ядеше. И като стана дума за билки, на фестивала Беглика ще има уъркшоп точно за билките, ще го води д-р Иванов, лично го познавам и имам една тухла с автограф, в която описва билките у нас и техните свойства.

61 бате Бино { 07.29.09 at 20:25 }

Добре ,Анджи, пробвай с билките. Аз лично много повече вярвам на билките, отколкото на билковите капсулки :))
Освен това ,да ти подшушна нещо по-тънко, има голямо значение как се берат билки. Малахов някъде разказваше из книгите..
Това, да са от чисти места е едно на ръка. Трябвало в определено време от денонощието, с определено настроение да си, доколкото си спомням – да ги късаш с благодарност и още разни подобни “ подробности“ . Така казваше и моят познат билкар-изобретател от Варна – Христов : “ На всяко стръкче съм се кланял..“ .

За живовлека и дяда ми разправя ,че бил много полезен. Обаче да не забравиш и хвоща. Хвоща е най-богатия природен източник на силиций. А за силиция мога да пусна отделна тема. Лечителката Семенова има цели раздели в книгите си ,че май и цяла книга за важността на този елемент. то било страшна работа – един куп поразии могат да станат в организма ,ако сме в недостиг от него. В нейните школи ,където съм бил,както знаеш, го дават да го ядем под формата на каолинова глина. Обаче тя е неорганичен продукт, а хвоща – напротив.

Интересно ми е също ако някъде се предлага качествен витамин „C“ ,може и на капсули, но да е от органичен произход.
Теорията на Лайънс Полинг (който получи Нобелова награда за медицина ) за ударни дози витамин С е чудна ,обаче само ако е от натурален източник. Ако е синтетичен от аптеката- големи дози не са добри.

А този фестивал Беглика пък какъв е? Ще надзърна в нета да видя.Ако няма инфо, ще те питам .

62 Angie { 07.30.09 at 12:26 }

Бате Бино, за билките да ти кажа наблюденията на баща ми- понеже у нас чай много се пие, той казва че навремето от една чаша чай от подбел му минавало гърлото, а сега трябват литри.. А за това кога да се берат билките съм съгласна, в случая обаче се съмнявам, че той е започнал да ги бере от други места. Просто, предполагам, и те се повлияват от глобалните промени в климата. Иначе има една фирма която произвежда козметика на билкова основа, и техните билки са собствено, контролирано производство, и се берат също в определени дни и часове- Dr. Hauschka, те имат и хомеопатични лекарства. За витамин Ц- у нас се намират таблетки Bio-C на Алфред Вогел, извлек от карибски череши.
За фестивала на Беглика писах във форума;)

63 бате Бино { 07.30.09 at 23:44 }

Не излиза в нета инфо за този Вогел, Анджи, къде да го търся ,ако знаеш къде му са хаповете ,подшушни .

64 leyla { 07.31.09 at 0:17 }
65 Angie { 07.31.09 at 1:04 }

http://www.avogel.co.uk/- не знам защо не ми излиза първо швейцарския сайт, но мисля че и този ще ти свърши работа. Тук в Словения тези продукти са доста популярни. И цените мисля че идват мааалко по-ниски. Има едно месечно здравословно списанийце, което се разпространява безплатно по разните био-магазинчета, всеки месец има статия свързана с този човек. А за хомеопатичните на Dr Hauschka питах един съученик, който е фармацефт, и каза че ги няма у нас, а за козметиката не знам- евентуално по био магазините.

66 Angie { 07.31.09 at 1:12 }

Хм, малка поправка: сайта е http://www.avogel.com и оттам се избира държава.
А да знаеш нещо за магнезиевия стеарат?

67 bachkony { 08.05.09 at 23:33 }

Zdraveite bihte li mi dali sxvet za lekuvane na prostatit! Kato otpraviam tova pitane iskam i da obiashia che sxm hodil pri mnogo doktori no rezultat niama antibiotitsi ne mi pomagat.Vxf Frantsia mi kazaxa che triabva operatsia no tuk otrichat.Ako niakoi se seshta molia da mi preporxcha podhodiasht urolog s opit s prostatitite i uretritite–- e-mail bachkony@abv.bg shte sxm blagodaren ako niakoi mi pomogne

68 Мари { 08.06.09 at 11:54 }

Здравей, Бачкони. Тук, ако си разгледал малко повече, е място, където можеш да получиш съвети за здравословен живот, за прочистване на организма от отрови, които, казват, са в основата на всички заболявания – с билки и природни методи. Не знам дали някой може да те насочи към уролог, или пък да ти препоръча антибиотици. Реши си за себе си с методите на традиционната медицина ли искаш да си помогнеш или с алтернативни средства.

69 Нади { 08.06.09 at 13:41 }

Привет на всички тук!!!
Доволна съм че попаднах на този сайт и то съсвсем случайно като търсех как се правят клизми. За първи път може би преди 20 години ми направиха пйрвата медицинска клизма с цел изследване на дебелото черво. Беше ад – в болницата те надупват прав и те карат да се наведеш и на екс ти изсипват всичката вода. Беше много болезнено, защо си имах и болежки в червата и други работи. Но с годините с всичко се свиква. Пиша го за тези които се страхуват да си направят клизма и не са попадали в ръцете на санитарките.Впоследствие се научих и сама да си ги правя и то немая къде. Имам шест пълни упоики свързани с проблемите ми в началото на дебелото черво. Три операции и три делатации. Та мисълта ми е за тези които имат
хемороиди да внимават много с правенето на клизми, за да не ги раздразват.
Преди последното ми изследвание през юни се наложи да си направя доста клизми сутрин и вечер за да се изчистя добре, тъй като имам пилороспазъм и забавен пасаж на червата. Това означава че се задържа по-дълго време в мен храната. Какво ми беше учудването когато след изследването изхвърлих голямо количество жълто оцветена течност /не съм използвала урина/ веднага
уплашена се обадих на доцента а той ме успокои че това е жлъчен сок излязъл в следствие на раздразнение. Попитах го а опасно ли е това а той се смее и вика – не, няма да умреш а ще се почустваш по-добре. И наистина това подуване и болката в жлъчката ми изчезнаха. Сега отново си правя клизми и то профилактично. В момента ползвам един ден праварена вода с няколко капки йод и един ден с хума. Какво можете да ми кажете за тези процудури?
Преди 10 години имаше профилакторуим на Сливенските мин.бани и си нямате представа какъв благодат беше да ти правят клизма с мин.вода.

70 Нади { 08.06.09 at 13:56 }

МЕР, МОЖЕШ ЛИ ДА ГО КАЧИШ ТОЗИ САЙТ В НЕТЛОГ И ДА НАПРАВИШ ГРУПА – СУРОВОЯДСТВО?

71 mer { 08.09.09 at 3:25 }

Най-после стигнах и до тази тема. Най-вероятно вече е късно за отговор, но все пак ще напиша някои неща.

Ели – това за което питаш е шанка пракшалана – ето линк https://www.zemianazaem.com/?p=113. А на втория ти въпрос – може да ползваш урината на детето ти, освен ако не е болно или пие лекарства.

******
Anto и Ani, New, относно 50то грама – не се смесват с вода. Може и да са повече, например слагате в иригатора, пускате кранчето за известно време, колкото да влезне някакво количество, не е казано, че трябва да е точно 50 мл и на мен ми се струва крайно малко. Може и с гумена круша, но и с нея ще е малко трудо (аз не я харесвам). Идеята на малкото количество е да се задържи по-дълго време, за да може да накисне добре наслояванията и да успее е да си изпълни предназначението. Защото ако количеството е по-голямо, по-бързо настъпва момента за изхвърлянето.
При наличие на хемороиди, които не са възпалени в момента може да се прави клизма, но е по-добре без накрайник, а с обработен маркуч само (бате Бино беше писал за това), и постоянно да се маже ануса с нещо мазничко.

*******
New, сутришната ти процедура е много хубава, но и на мен не ми помогна (и аз я правих с цел да си накарам червата да работят). Струва ми се че интервалът от 15 мин е кратък, иначе всичко се смесва в стомаха ти в различен стадий на смилане. Силно ти препоръчвам да пробваш следното – сутрин на гладно да изпиваш 1-2 чаши топла до леко гореща вода и чак след час да пеш прясно изцеден сок или да хапнеш плод. Също пробвай за 3-4 дена да ядеш само плодове и зеленчуци в най-простото им състояние (без никакво овкусяване и смесване). Червата ми възвърнаха нормален ритъм след като си правих няколко поредни дни клизми с урина. А за да го запазя този ритъм трябва да съм предимно суровоядка и да пия сутрин топла вода и да закусвам единствено плодове.

*******
Анджи, чувала съм за тази система за пречистване на дебелото черво от моя много добра приятелка, тя я направи цялата (излезна й около 200 лева тогава, също си я поръча от чужбина, но от друг сайт). И тя беше изключително доволна (преди това беше пробвала всякакви други пречиствания – клизми с урина, колоно-терапия, прочистване от паразити и т.н.). Тази процедура с живовляка я направи след всички останали и въпреки това се е оттървала от много „страшни“ неща. Само, че не става въпрос за листа от живовляк, а за обелките от семената – наричат се още псилиум хуск. До колкото знам те имат способността да набъбват в червата и да увличат всичко застояло с тях навън. Но и не само това. Също така и хумата притегля към себе си токсините и така пречиства тялото от тях. Четейки какво съдържа тази програма ми звучи много добре – все хубави неща. Ако не се лъжа е добре да се гладува докато се прави програмата.

*******
bachkony, ето един цитат:
„Една група фактори, допринасящи за развитието на простатит, са свързани с местоположението на простатата в тялото. Тя е много нежна и деликатна жлеза с големината на кестен, която е разположена в началната част на уретрата, под пикочния мехур и в непосредствена близост до правото черво. Простатата контактува със стените на правото черво и когато то е замърсено, както е в повечето случаи при болни от простатит, токсините преминават по кръвен път от него към жлезата и я увреждат. Затова преяждането, употребата на рафинирана храна, продължителното седене, обездвижването, затлъстяването водещи до хроничен запек и до венозен застой на органите в тазовата област, са първата главна причина за възпалението на жлезата.
Втората главна причина за простатита е силната възбуда на простатната жлеза, предизвиквана от прекалено чести полови сношения /полови ексцесии/, обща нервна възбудимост, тежък физически труд и, не на последно място, злоупотреба с алкохол /особено бира/ и тютюн. Никотинът уврежда осем пъти по-често бъбреците, пикочния мехур и простата, отколкото белите дробове.
Фактор за възпаление на простатната жлеза може да бъде наличието на скрити огнища на възпаление в тялото: в зъбите, синусите, бъбреците и т. н. Тогава болестотворните организми от гнойните процеси достигат до жлезата по кръвен път.“

По принцип няма различни болести, има една – общо отравяне на организма ни – с пречистване на тялото ни и болестите една по една изчезват. От първо степенно значение е да си изчистим дебелото черво. Може и да направим гладуване за 10-20 дни. Или пък сокотерапия. Всичко това ще подобри до неузнаваемост състоянието ти.

********
Нади, благодаря ти, че сподели.
В Нетлог не съм влизала, но ако ми остане време ще го направя. Иначе вече си имаме група във Фейсбук – Земя на заем.

72 qnka45 { 09.13.09 at 17:29 }

Здравейте на всички които имат мнение по разисквания въпрос със изчистването на дебелото черво.Аз за първи път се включвам във форума.Изчетох много информация и ще продължа да се интересувам защото вече започнах процедурата с изчистването.
Най напред спазих условието на суравоядство с плодове и зеленчуци първата седмица.Втората седмица направих всеки ден по една клизма с прясна урина в 18 часа,като продължих да съм на плодове повечето и чайчета.Сега съм подготвила преварена урина ,1/2 преварка и след един час ще правя клизмата,но се чудя дали като начало да започна с 50грама или 100грама.Лошо ли ще е не знам ,но ще опитам.Ако някой може да реагира сега ще е добре за да не се притеснявам.Отслабването при мен не е желателно много ,но при тази продължителна диета е невъзможно.Бях в началото 62кг,а сега съм 58кг.След очистването на червата искам да продължа с чистене на черен дроб и злъчка.Ще се включвам с информация как протича всичко.

73 Petko { 09.13.09 at 19:51 }

Супер, но по-добре пиши и във форума – http://forum.zemianazaem.com/ 😉

74 mer { 09.13.09 at 21:42 }

qnka45, успех ти желая. Няма от какво да се притесняваш, може да пробваш със 100 грама при положение, че е изпарена на половина.

75 666 { 09.23.09 at 7:53 }

„венецианска“ клизма – що е то?

76 DIETOLOG { 09.29.09 at 1:02 }

Най важното за мен е прочистването на дебелото черво и възстановяване на чревната флора. Аз лично препоръчвам след прочистване задължително прием на ентеросан – основен.
Човек е подложен на въздействието на факторите на жизнената среда. Влошената екологична среда неминуемо оказва влияние върху нормалното функциониране на човешкия организъм. Отрицателните въздействия на обкръжаващата ни среда пряко влияят върху баланса на микрофлората в храносмилателния тракт. Върху равновесието на флората в стомашно-чревния канал оказват влияние непълноценното и недоимъчно хранене, консервираните храни, антибиотикотерапията и не на последно място количествения и качествен състав на храната.
Всяко отклонение в съотношението на микробните видове, населяващи стомаха и червата, води най-напред до смущения в храносмилателния канал, а на по-късен етап и до сериозни заболявания на храносмилателната система и свързаните с нея органи и системи на човешкото тяло.
Основните регулатори на микрофлората в колона са лактобацилите и бифидните бактерии. На основата на селекционирани щамове от родовете Lactobacillus и Bifidobacterium: Lactobacillus acidophilus 12, Lactobacillus delbruskii, Subsp bulgaricus 144, Lactobacillus casei, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus plantarum, Bif. bifidum, , Bif. breve, , Bif. longum, както и на подходящи среди за тяхното развитие с достигане на висока концентрация на живи активни клетки. Научих от едни йоги за едно аюрведично магазинче на Княз Борис 1 №84 в София в което се продават две много хубави индийски добавки за прочистване и не са скъпи 4.50лв.
ГЛЮКОМАНАН Аmorpho Phallus Konjac,
Растителни фибри от луковиците на Аmorpho Phallus Konjac, микронизиран гуар.
ДЕЙСТВИЕ: Стимулира и лекува и прочиства дебелото и тънките черва , увеличава перисталтиката на червата и елеминира мазнините. Прочиства организма от токсини, спомага за регулиране на храносмилането, препоръчва се за отслабване. Билката набъбва 60 пъти, приема се с много вода.
НАЧИН НА УПОТРЕБА: ¼ – ½ чаена лъжичка 30 мин. преди хранене се пие с 2-3 чаши вода сутрин и вечер.
И З А Б Г О Л Plantago ovata Люспест прах – 50 гр.
ДЕЙСТВИЕ: природен продукт съдържащ фибри с лаксативно действие. Улеснява пасажа на чревното съдържание и стимулира перисталтиката. Прави пълно прочистване на дебелото черво като извлича токсините, натрупани в него. Подпомага отслабването.
НАЧИН НА УПОТРЕБА: за възрастни и деца над 10 години 1 до 3 чаени лъжички вечер, преди лягане. Прахът се разбърква бързо в чаша вода и се изпива веднага и наведнъж. След което се изпива още 1 чаша вода.
Да не се приема като сух прах! Произведено в Индия.
За мен лично тези три добавки са подходящи за нежелаещите да си правят клизми.
Не на последно място са и грешно изобретените седящи тоалетни чинии, които не позволяват пълното освобождаване на дебелото черво. Само клечащитят стоеж е ефикасен.

77 Тодор { 09.30.09 at 22:22 }

Червата на повечето хора в съвременният свят са задръстени от налепи поради нездравословното хранене застоялият начин на живот. Можете да видите какво представляват червата на повечето съвременни хора ето тук:
http://www.youtube.com/watch?v=han3AfjevOc&feature=related
клипът показва японски доктор, разработил уред за снимане на червата отвътре както и метод за изчистване на черва с гореща вода.
Както описва по-горе mer, един от най-разпространените и препоръчвани методи за чистене на черва е чрез псилиум (смлени шушулки от бял индийски живовлек) и бентонит – това е клей който се добива от специфични почви. В България има бял клей – т.нар. хума. Всъщност има различни видове клей с различни цветове. Но най-добрият за детоксикация на червата е зеленият френски клей от областта Аргилетц във Франция. Той се ползва и за детоксикация на коса (прави се маска) защото е с най-богато съдържание на минерали.
Системата за чистене чрез псилиум и бентонит е добра, но ако се бръкнете по-дълбоко в джоба ще можете да си поръчате по интернет и нещо още по-добро като например:
http://www.drnatura.com/colonix_program.php
или това
http://www.amazon.com/Natures-Secret-Super-Cleanse-tablets/dp/B00014D14W/ref=pd_bbs_2?ie=UTF8&s=hpc&qid=1237069614&sr=8-2

Ако пък нямате никакви излишни средства може да пробвате изчистване с вода – всяка сутрин на гладно се изпиват от 500мл до 1 литър гореща изворна вода. Задължително е водата да е изворна и прясно налята защото минералната е информационно замърсена и дестриктурирана (виж филма Великата Тайна на Водата)

Най-бързият и ефективен метод е чрез английска сол с вода (магнезиев сулфат МgSО4) – пие се няколко пъти за пълно изчистване, но е доста неприятен. Другият бърз метод е в специализирана клиника където имат професионален уред за клизми, който е много по-различнен от домашните и е супер ефективен – изчиства червата напълно.

78 Nina { 10.03.09 at 12:42 }

Здравейте!
Много съм доволна от всичко, прочетено тук и искам да ви благодаря на всички за информацията и споделения опит.
Аз пепърва навлизам в това чудо Клизмата и се надявам да постигна това, за което съм я започнала. Наистина без вас, би ми било много трудно.
Направих първата процедура с преварена вода и едра сил, резултат имаше, ама малко количество поех. Първия път – около 750 мл, след това около 300. И страшни болки имах. Сигурно е нормално като за първи път, но ще се радвам ако кажете мнението си.
Чела съм книгата за пречистването на организма на Малахов и тя ми направи огромно впечатление и ме накара да се замисля. Сега я препрочитам пак.
Желая ви здраве и прекрасни дни 🙂

79 бате Бино { 10.18.09 at 1:06 }

НИНА ,писано е и по-горе доста за самата процедура, всеки е споделял опит.Намери го ,и аз съм споменал един много полезен способ.
В началото е по-неприятно наистина, но ако направиш първо бърза микроклизма ( както съветва и Малахов, но повечето не обръщат внимание) с гумена круша 200 мл с накисната от вечерта счукана скилидка чесън, (това е по Семьонова) се поизпразва червото за да се освободи място за същинската клизма. Колкото е по-празно вътре ,толкова е по-малко неприятно усещането.

ТОШКО ,наистина много информативни постове от теб.Браво. Обаче ,струва ми се , че доста смело даваш категорично мнение кое е добро, кое е по-добро и кое е най-добро 🙂 при условие ,че сам не си изпробвал всичко ,за което споменаваш (повярвай, не е така лесна категоризацията 🙂 )

ДИЕТОЛОГ, фибрите от 4лв ,за които споменаваш ,се наричат по научному – сорбенти . Ако тези 4-левовите са обикновени фибри, то тези ,произведени В Рускоговорящите страни са специално разработени и се използват широко и отдавна : Ентеросгел, Полифепан, Полисорб ит.н. ,( всеки чисти по различен начин ) стоят ми в шкафчето. Но не заменят по никакъв начин класическото прочистване чрез клизма. Имат си своето приложение ,необходими са много, но това ,което една уринова клизма вади, не можеш го изтръгна със сорбенти. Те са по-скоро за по-горните дялове , докъдето клизмата не достига ( освен ако не използваш компресор 🙂 )

80 kometa { 10.21.09 at 22:36 }

Здравейте,
От много дълго време чета тук- страхотен сайт! Все не смеех да пиша, но днес вече имам нужда да потърся съвет. Търсих подобна тема и във форума, но не намерих и тъй като не знаех къде мога да попитам , споделям тук.
От години имам проблем с дебелото черво страдам от така наречения „Синдром на раздразненото дебело черво ( СРДЧ ). Но до скоро си бях и заклета месоядка- мислех, че не мога да съществувам без месо. Направя бях като хищник. Аз по принцип имам завиден апетит , но поради моя проблем с червата , съм спряла доста храни. От няколко месеца насам имах шанса да ви открия, също прочетох и книга на Малахов. Отначало всички тези техники ми се струваха адски безсмислени и съпроводени с много усилия. Нямах волята да оставя лесното и вкусното и да помисля за здравето си. Още повече, че в семейството ми се яде безразборно – всякакви болкуци се съчетават по странни начини. И е трудно при такава среда аз да се различавам и да имам воля за нещо полезно. Макар на времето да съм спазвала принципите на разделното хранене и не мога да крия- бях възхитена от резултатите и от начина по който се чувствах.
Преди около два месеца се почувствах зле – имах усещането че съм задръстена до горе с мръсотии. Казах си, че ще имам волята да започна с грижите за себе си. Постепенно намалих месото. Опитах житния режим, но не издържах повече от 2 дни. Определено беше заради безвкусицата на житото, което поглъщах три пъти на ден. Започнах да ям само салати. Аз не готвя много в къщи, така че лесно преминах към суровоядство. За мен това не е никакъв проблем.
Прочетох за лимоновото пречистване на жлъчката по Малахов и реших да го приложа, макар и не толкова драстично като него. Всеки ден пиех по една голяма чаша прясно изцеден лимонов сок. Поняккога пиех и по две ( това са 10 лимона на ден) . Чувствах се прекрасно, урината ми стана зелена , а после се избистри. Но въпреки всичко си имах редовните болки на дебелото черво , там където ми е засегнатата област. Нищо не ми помогна за това.
На всичкото отгоре- не знам защо,след спирането на месото, след като свърших и лимоновото пречистване, получих невероятен запек. Нали уж от растителната храна трябваше да е обратното???
Днес започнах с клизмите. Исках да направя пълно пречистване, за да видя дали това ще има резултат. Събрах 500 грама прясна урина . За първоначалното изчистване на червата преди клизмата използвах „Бизалакс” . Знам, че може би това е напълно погрешно, знам за вредността от този медикамент. Но от скоро съм в чужбина и не познавам още техните билки, наименования и други такива , за да знам какво да търся по аптеките за разхлабване. Имах само това, което си бях взела от България. И дори с него пак не успях да изчистя всичко – дори не получих някакво подобие на разстройство. А невероятни болки горе- в стомаха. Направо все едно някой бъркаше с лъжица там. Превивах се от болка. Но упорито направих клизмата. Като за първи път успях без проблем да вкарам събраното количество урина. Изобщо не получих неприятни усещания, нито получих позиви веднага. Станах, свърших малко работа из къщи – нищо. Едва след около половин час течността започна да излиза. Три пъти ходих до тоалетната. Но след като се изчисти всичко – или така си мисля – пак започнаха болките. Сега ( часове с;ед процедурата ) още не мога да си намеря място. Боли ме стомаха, боли ме корема- особено в частта на дебелото черво, с която имам проблеми.
Много обширно стана, но съм разтревожена. Моля ви- дайте съвет. Какво не направих като хората. Къде сбърках? Да продължа ли с клизмите? Мислех си утре пак да направя, но сега съм малко поуплашена – не искам да ме боли така. Мер, ще се радвам да чуя и твоето мнение. Невероятни сте! Радвам се, че ви има!

81 Лейла { 10.21.09 at 23:58 }

Безалакса е проблема, и аз съм го пила, знам за каква болка говориш, не е от клизмите със сигурност.
Продължавай с клизмите и ще получиш резултатите които търсиш. Аз просто исках да те успокоя, но нека някой който разбира повече да се изкаже по всичките ти въпроси.

82 mer { 10.22.09 at 0:20 }

Здравей, комета. СРДЧ се предизвиква от много фактори, и понякога е трудно да се определи каква е точната причина. Може да е стрес, неправилно хранене (малко приемани фибри, животински мазнини, изкуствени добавки….), липса на физически упражнения….. Много е хубаво, че си започнала да променяш начина си на хранене. При едни такива промени, тялото ни в началото започва да се държи доста неочаквано. Но като му се даде шанс и достатъчно време да възстанови всичките си процеси и състояния, то след време всичко се нормализира. Ето една статия.

Долните разсъждения са много общи, не познавам в детайли здравословното ти състояние, затова прочети и отбери това, което ти се струва близко до теб.

Понякога, когато започнем да провеждаме практики на пречистване, се наблюдава и настъпване на запек и това е така заради отделената слуз и отрови най-вече – те парализират временно перисталтиката на червата ни, но след като ги изхвърлим всичко се нормализира. Приемането на много фибри е от съществено значение – може да започнеш да пиеш семена от живовляк, те прихващат всичко вредно по пътя си и спомагат перисталтиката на червата ни, буквално лекуват. На английски живовляк е psyllium husk.

Сега е важно да се успокоиш (макар, че не знам дали това е възможно при наличието на болки), да се убедиш, че в рамките на месец ще имаш здрави работливи черва. Не се бори с болестта, а я приеми като поредната преграда, която трябва да прескочиш. Не искам да звучи банално, но самоубеждението е от особено значение. Трябва да сме уверени и спокойни и твърдо решени на промяната.

За клизмата… не знам къде точно е грешката, може да е в Бизалакса, може да е в това, че не си успяла предварително да изпразниш добре червата си, може да е в това, че не е трябвало да я правиш точно сега (защото казваш, че малко насила си подходила). И аз самата съм правила разни неуспешни опити за какво ли не, но винаги си правих изводите за самата себе си. Така е и по принцип, правим нещо и установяваме дали е добре или не и според резултата знаем какво да правим следващия път.
Ако искаш отложи следващите клизми за по-нататък. Намери си правилните билки или може и да не използваш билки, а да направиш клизмата след някое ходене до тоалетната. Преди да правиш клизма с урина, направи една-две с вода с малко сол – колкото да изхвърлиш каквото има още в червата. И чак тогава с урината. Урината се задържа достатъчно време, за да си свърши работата. Може час, може два, може цяла нощ…

Според Малахов, урината (особено преварената) лекува всякакви неразположения. Не знам защо има болка след това. Някои болки са част от изчистването.
Но моят съвет засега е да започнеш да променяш храненето си към поне 80% суровоядство (био и натурално, без изкуствени добавки), да включиш много фибри (най-вече от живовляк), да се движиш повече (спорт любим си намери), да изключиш боклучавите храни, да намалиш животинските храни, да отрежеш източниците на стрес, да си повтаряш по 10 позитивни мисли всеки ден, да не се стягаш (някои твърдят, че проблемите с дебелото черво идват от притеснения, емоционални задръжки, стягане, стеснителност, безсмислено срамуване….). Изброявам всичко, което се сещам (тъй като не те познавам и писанията ми са доста субективни). Отдели малко време да анализираш храненето си, навиците си, начина на живот, характера си – това винаги е полезно, не само за този случай. Всичко е от значение.

Ще потърся малко инфо, ако намеря нещо важно за споделяне, ще пиша пак. Междувременно се надявам и някой друг да помогне със съвет. Успех и бъди здрава.

83 kometa { 10.22.09 at 16:58 }

Благодаря ви Лейла и на теб, Мер , че се отзовахте веднага. Наистина съм доста поуплашена, защото вече втори ден болките ми продължават – в стомаха и по цялото продължение на дебелото черво. Опитвам се да бъда спокойна и да мисля, както ме съветвате, знам че при мен СРДЧ се провокира много когато съм психически напрегната, а напоследък това ми е постоянно състояние. Както писах, вече съм минала почти 80 % на суровоядна храна, месото избягвам, но хапвам кашкавал и сирене от време на време.
Понякога се питам дали целулозата в салатите – ям много зелена салата, китайско зеле….., не е също така проблем при моите оплаквания.
Ще потърся тук има ли жиловляк, за да мога да вземама известно време от него. Ще оставя клизмите за след седмица, когато състоянието на червата ми се поуспокои. Ще чета редовно тук, защото очаквам ако някой научи още нещо, да пише.

84 mer { 10.22.09 at 22:15 }

Стресът е в действителност най-големия провокатор на всякакви здравословни проблеми. Затова е добре да премахнем по възможност причината за стрес, да се опитаме да осъзнаем маловажността на ежедневните проблеми. Личното щастие е по-важно от всичко останало…. но това е вече една друга много по-обширна тема. Ти знаеш най-добре.

85 бате Бино { 10.27.09 at 20:12 }

Комета, писал съм из постовете как да се правят клизмите и да не боли. В началото е неприятно ,после вече организмът се напасва. 🙂 Има тънкости ,намери ги, ще ти облекчат живота. 🙂
И браво за смелостта !

86 benato { 10.28.09 at 10:41 }

Комета,кашкавала запича много сериозно,премахни млечните и ще усетиш подобрение,до дни. Яж когато си истински гладна и не яж между храненията.Не яж след 19 часа.Не пий вода 20минути преди и два часа след хранене.Дъвчи хубаво,не бързай,не яж права. Това са съвети, за да се улесни максимално работата на храносмилателната система.Когато си с болки,не яж зеле,грах,яйца,те съдържат сяра и образуват газове.
Боляло те е от лекарството,при клизмата. Течноста трябва да е около 38 градуса,ако е студена червото се свива и трудно се седи с течноста. За предпочитане е вечерята преди деня за клизма да е много лека,растителна и на време. Също за предпочитане е да се лежи на една страна и да не се става 15-20 минути.Мер е описала как да се правят клизми,прочети го внимателно ,с времето, всеки намира най-подходящото за него. Ние след клизма,пием прясно изцеден сок от червено цвекло,кисела ябълка и морков. Това е за да се възтанови флората и течностите в организма.
Както правилно са споделили другите по горе,трябва време за да свикне организма с промените. Ти си рушила здравето си години,не може за броени дни да се решат всички проблеми.
Успех и имай волята и търпението, за да ти се отплати твоето тяло!

87 kometa { 10.31.09 at 13:21 }

Много ви благодаря за съветите. Сега болките попреминаха и мисля отново да почна очистителните процедури. Според Мер трябва първата да е само с топла вода и сол, а не урина. Може би ще опитам така. Но не знам с какво ( засега билки не съм търсила тук), бих могла да изчистя предварително червата си. Чакам да ми пратят английска сол от България, но през това време трябва да мина на много лек режим на хранене. Благодарение на всички вас и този прекрасен сайт, знам че ще успея. И друго исках да споделя – много добре се чувствам от доста време, след като всяка сутрин пречиствам токсините с лъжица олио. Тук намирам конопено, ленено и пшенично. Като , че ли най – добре ми е с конопеното.
Исках и друго да попитам. Четох за лененото семе, било много полезно. Опитах да накисвам семена за 10 часа и после пия водата. Два дни правих тази процедура, като забелязах обаче, че нощем не мога да спя. Дали има някаква връзка – може ли лененото семе да има възбуждащи вещества? Засега съм го спряла, но ми се ще пак да продължа да го вземам. Но не искам и да ми действа на съня.

88 zigzag { 10.31.09 at 15:43 }

Косумирам ленено семе в дози близки до допустимата.Нямам каквито и да е проблеми от това.По твоята технология комета,мисля,че пиеш чиста вода.Що се занимавате с глупости?Смели си ленене семе и си го яж.Утре някой ще измисли сложен химико-физичен метод за извличане на най-полезната съставка от най-полезното семе,а с отпадъка ще храним хора от третия свят.

89 mer { 10.31.09 at 15:57 }

Не знам водата от лененото семе да действа възбуждащо. Иначе тя също се води за полезна, има разхлабващо действие, но самото ленено семе е доста по-полезно. Меля си малко и го добавям в крекери, салати, кремчета….

90 malinka { 11.02.09 at 2:18 }

Здравейте!Малахов съветва количеството течност при първоначалното пречистване на дебелото да бъде 6-8 литра на процедура,от които 1-1,5 л урина.Като първо се вкарват 2 литра течност,след това оше толкова подсолена вода и след това урината.А пропорциите вода:сол отново ли са към литър вода 1-2 с.л морска сол.И трябва ли обикновената урина да кипне и да се остави да изстине до телесна температура?

91 mer { 11.03.09 at 0:27 }

1 литър вода с 1 супена лъжица сол най-добре – че с 2 може да ти е много силно.
Урината – зависи колко силна искаш да я направиш, може само да я кипнеш и ДА, трябва да изстине до телесна температура. Или също така може да я вариш докато стане на половина или максимум до 1/4. Но това последното по-нататък.

92 malinka { 11.04.09 at 0:16 }

Благодаря ти,Мер!

93 rima { 11.17.09 at 16:29 }

Ето къде била мойта темичкаа 🙂 Много се радвам!!
Моля, кажете ми за клизмите конкретно с изпарена урина по каква схема се правят. Всичко което имам на Малахов някак си не ми осветлява добре този въпрос.

Ясно е че се започва постепенно и като се стигне до 500мл. преварена до 1/4 урина се правят 4 клизми, ама в поредни дни или… защото аз толкова урина не мога да събера- все едно по 2л. на ден

Другото специфично нещо при мен е, че нищо особено не забелязвам да излиза за сега, а от малка като ми потрябва тоалетната първо трябва да се сетя къде се намираше… Излязоха само камъни, струва ми се, но и това не промени особено ситуацията (а и те излизат от сок моркови с цвекло и краставица, не от клизмите) Както и преди да излязат, така и сега основно ми помага горещата вода, ранната вечеря, плодове за закуска…
Един път да наруша режима и пак се затапвам!
Не ям месо от 10г. и почти млечни (тях от скоро)
А клизми си правя от известно време с изварена до 1/3 урина веднъж седмично с около 500мл. Няма кой знае каква реакця. По остро реагирам на изварена до 1/4 (правих веднъж), което малко ме стресна и ме накара да потърся инфо тук, че да не ги предобря нещата

94 mer { 11.17.09 at 18:30 }

Рима, може така да направиш – определи си един пречистващ период от една седмица. Събери предварително нужното количество урина (престоялата урина дори въздейства още по-силно). Прави всеки ден клизма с урината за 1 седмица, след това разреди през 2 или 3 дни за няколко пъти и след това се сещаш за това пречистване чак след 1 година. Идеята е, че е добре да се пречистваме, но не и толкова често и системно често. И с това не е добре да се прекалява.
Ако след клизмите не излиза нищо забележимо (чернилка, камъни, слуз, конци…..) – или не я задържаш достатъчно дълго време (половин, 1 час например), или дебелото ти черво е чисто, което ако е така е много добре и няма нужда да продължаваш с клизмите.

95 rima { 11.17.09 at 22:14 }

ax, сега като изгледах пак това клипче
http://www.youtube.com/watch?v=han3AfjevOc&feature=related
…изчистването едно на ръка, ами после възстановяване на тъканта трябва…сложничко си е!
Мер, старата урина до 7 дни ли се пази и фатално ли е ако не е в хладилника, че там никой не иска такива „продукти“ 😛

96 fly_to_rainbow { 11.23.09 at 1:14 }

ПОЧИСТВАНЕ НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО: МАЛКО ФИГУРИ ОТ ВИСШИЯ ПИЛОТАЖ 😀

1. Някои казаха че има болка от накрайника, такава няма да има ако се съсредоточите върху свинктера и отпуснете мускулите си, които по принцип неволево се държат стегнати, а при опит да се вкара там нещо може още повече да се свият. Просто казано: НЕ СИ СТИСКАЙТЕ ЗАДНИКА А ГО РЕЛАКСИРАЙТЕ 😀

2. За Иригатора и за тези които владеят Удияня Бандха и Наули от Йога:
Някои (виж поста на Мари) писаха че има болка след клизмата: това може да се получи от раздуването на дебелото черво и това че иригатора може да вкара количество течност която е повече от необходимото защото иригаторът не е ЕСТЕСТВЕНО СРЕДСТВО за клизма. Как може да стане това ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ? Това става с Удияна Бандха и Наули(и само на празен стомах):

Някъде бях чел че Йогите влизали в Ганг и по естествен път си правели клизма с вода. Моята баня не е Ганг, затова реших да пробвам да заменя реката с леген и пак се получи:) Става по три начина:
а.) Най простият е с тръбичка от свирчок дълга около 11 и дебела около 2 см, като края и който се поставя в ануса е заоблен,също така е малко изтънена в края и постепенно конично се разширява
б.) Без тръбичка помагайки си с пръсти(показазалец и среден) като с пръстите се следи и отпускането на мускулите на двата свинктера
в.) Без пръсти: след като напълно е овладяно отпускането на мускулите на двата свинктера

Подробно:
а.) сядаме клекнали в леген с топла вода комфортна за тялото, вкарваме предварително намазаната куха тръбичка като се стремим да отпускаме мускулите на свинктерите за да няма дразнене. Държим показалеца върху отвора и като клапа. С лявата ръка се подпираме на ръба на легена, а с дясната с показалеца контролираме отвора на тръбичката. Отпускаме отвора на тръбичката и в същото време правим първо Удияна преминаваща веднага в Наули и от вакуума водата започва да се засмуква през тръбичката. След като почувстваме умора от липсата на въздух първо запушваме тръбичката с пръст защото тя е блокирала временно свинктерите и после отпускаме наулито до спокойно релаксирано положение. Дишаме. Ако чувстваме че поетата вода не е достатъчно пак правим Удияна и после Наули отваряйки показалец „клапата“ чак след като е създаден вакуума, иначе съдържанието на дебелото черво ще изтече без нищо да го спира. После пак запушваме клапата. Ако вече поетата вода е достатъчно, бързо измъкваме тръбичката от ануса като държим отвора и запушен с показалец и даваме възможност вече на свинктера отново да държи течноста, след което можем вече да направим визита до тоалетната и се освободим…ЧЕСТИТО!:-)
Заб: Ако понякакъв начин водата в легена се замърси докато правим процедурата я сменяме с чиста

б.) Всичко е по същия начин само че сега няма тръбичка а намазваме показалеца и безименния с растително масло, МНОГО ДОБРЕ отпускаме мускулите на свинктера си при което двата пръста влизат без затруднение преодолявайки свинктера. използваме пръстите да контролираме отпускането на мускулите и ако те са добре отпуснати правим първо удияна и след това наули, и след поемането на вода измъкваме пръстите. Ако не сме поели вода достатъчно пак повтаряме. и т.н. При този начин вече се учим волево да ползваме контрола на свинктера.

в.) След като контрола над свинктера напълно е овладян и можем спокойно волево да го отпускаме, пръстите вече не са ни необходими и йогийската клизма се получава само с волево отпъскане на свинктера, удияна и наули ЛЕСНО, ПРОСТО, БЕЗ НАСИЛИЕ, БЕЗ РАЗДУВАНЕ НА ЧЕРВОТО, ПОЕМАЙКИ ВОДА ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ ТОЛКОВА КОЛКОТО ОРГАНИЗМЪТ НИ ПОЗВОЛЯВА

97 fly_to_rainbow { 11.23.09 at 1:34 }

МАЛКА КОРЕКЦИЯ ПО ДЕБЕЛИНАТА НА ТРЪБИЧКАТА: като се замисля понеже вече отдавна не ми е нужна, дебелината и беше 1,5 см. 2 см е май много. А тя е от свирчок(свирчовина) защото лесно се обработва и почиства сърцевината. Ако пък е много тънка отворът няма да е достаъчно голям за да може да влезе бързо достатъчен дебит течност, а Удияна последвана от Наули не могат да се се задържат толкова продължтелно че през тънък отвор да се изчаква да влезе достаъчно течност както при иригатор. В интересна истината иригатор съм ползвал само 1-2 пъти но нещо не ми се стори естествено а малко насилствено, след което реших да разработя и използвам гореописните а.) б.) и в.) техники.

98 benato { 11.23.09 at 11:17 }

На мен не ми звучи много естествено,да си вкараш тръба 1.5-2 см или два пръста 🙂 Гъвкавия накрайник на иригатора е 6 мм .Естествено,че на празно черво се прави,иначе какъв е смисъла?Когато температурата на течноста е точната,един литър си влиза много лесно и без болка или неприятно усещане. Всичко е въпрос на техника и да усещаме какво и колко иска тялото,може и 600мл. да са достатъчни за друг.
Това което описваш,колко хора биха го приложили? Сигурно не всички са йоги,нали? (Удияна и после Наули)
А и да не забравяме,че клизмата е с урина(преварена) и се стои с нея 15 и повече минути,а целта е да се разтворят налепите по червото ,ако ги има.Едва ли че вариш два часа урина и ще се вмирисваш и накрая ще си позволиш да я пилееш 🙂
Не се заяждам,ти си много напред и ти е по лесно,но тук има хора,на които и обикновенната клизма им се струва табу.
Но е хубаво ,че споделяш, има какво да научим. Това за шанката е супер.

99 fly_to_rainbow { 11.23.09 at 12:42 }

benato, benato 🙂 казах не на празно черво а на празен стомах, червото ти ще го изпразниш 😉 , колкото до тръбичката ще ти отговоря по следния начин: а когато ходиш по голяма нужда колко мислиш че е дебело онова което излиза? 6мм? 😀 НЕ СЕ ПОДЦЕНЯВАЙ моля те, възможностите ти са доста по големи отколкото си мислиш… А техниката с Удияна Бандха и Наули е за тези които ги владеят и практикуват Йога, за другите е иригатора и никой не е длъжен да прави пова което описах. …Колкото пък до Йогите те клизми с урина не правят защотото не им се налага по простата причина че няма какво да чистят 🙂 Комплекса от комплекса в Йога от асани, пранаяма(дишане), крия(очиствания), и ментални клизми 🙂 (медитация) е така хармонично създаден и съвършен че да не се задържат никакви физически и умствени отпадъци в тялото, защото в края на краищата всички болести и проблеми на тялото идват от ума… и той също има нужда от клизми… 😀

100 Света { 11.23.09 at 17:35 }

Здравей,Мер!От близо 15 години всеки божи ден се изхождам само с клизма. Правя я всяка сутрин с чиста топла чешмяна вода /изключвам дните ,в които правя очистителни клизми с урина/.Когато ми се налага да пътувам и отсъсвам от къщи дори и ден първото нещо,което слагам в чантата си това е крушата за клизми!Въпросът ми към тебе е следният-Каква е вредата за организма ми след това дългогодишно всекидневно използване на клизми?Благодаря за отговора,както и за цялата изключително полезна информация публикувана от теб!БЛАГОДАРЯ!

101 fly_to_rainbow { 11.26.09 at 7:43 }

Света, тъй като явно е заета с други добри дела Дамата-Батман все още не е долетяла 🙂 Но докато тя се появи ще се опитам и аз да отговоря. Но преди това би ли казала каква е причината от 15 години всеки божи ден да се изхождаш с иригатор а не по естествен начин предимно?

102 Лейла { 11.26.09 at 14:05 }

fly_to_rainbow мдам, Мер е Дамата-Батман, а ти яхвай метлата….

103 fly_to_rainbow { 11.26.09 at 21:23 }

Лейла, е кво поне чирак да стана на Дамата шанс нямам ли? 😉 То тва за метлата го знам, ученикът първо започва да чисти боклука при Гурото 🙂 …Аз и затова първо с дебелото черво и с канализацията се хващам де, за друго още не съм дорасъл и бая сурови семена има да изям докато стигна до там 😀

104 roman_soldier { 11.29.09 at 7:59 }

Здравейте, извинявайте че се намесвам с коментар по темата за почистване на дебелото черво. Аз съм също съм имал тези проблеми. Преди 5-6 години го използвах този метод на Малахов. Действително се чуствах много добре за известен период от време, даже доста добре. Но въпреки това си носех крушата когато пътувам за всеки случай. Въпросът е не само да се изчисти дебелото черво с клизма. Трябва да се извърши очистване от токсини на цялото тяло и по специално на черният дроб, бъбреците, жлъчката и разбира се и червата. Трябва да се подобри флората в червата и тогава наистина можем да се разделим със запека но и с много болести които са следствие от него. Това което трябва да се използва е Билкова Програма за очистване от токсини и подобряване дейността на дебелото черво. Преди няколко години използвах такава програма и се оправих много бързо даже не я довърших до край. Продължителността трябваше да бъде 30 дни. Сега когато ме налегнаха някои болести се хванах сериозно да изследвам какви са причините. И след четене на интернет 2-3 месеца и сега продължавам също стигнах до извода, че тялото първо трябва да се изчисти от токсини, което включва вредни бактерии, вредни микроорганизми, паразити и тежки метали. Второ, трябва да създадем подходяща среда или флора в червата и трето да започнем да се храним с повече сурови зеленчуци и плодове. Приблизително това трябва да бъде 50% от храната. Не е много лесно, понеже организма ни е свикнал на преработена храна , но се иска малко воля. В България такава Билкова програма продават на този сайт: http://www.framar.bg Казва се Тисилин Клийнс. Аз не я рекламирам, но понеже това се продава в България, което намерих. Аз използвах друга програма която се казва CleanseSmart, но в България не се продава. Най добрата в момента е Colonix. Продава се в Сев. Америка и може да се поръча по интернет, който има възможност. Но мисля че може да се намерят и други подобни програми. А.Vogel e швейцарска фирма, която също има подобен продукт. По време на тази програма и не само, трябва да се взимат достатъчно фибри, като смляно ленено семе, трици, овесени ядки и други. На ден се препоръчва да се изпиват между 6 и 8 чаши вода за по лесно отделяне на тосините. Аз започвам със закуска от кисело мляко смесено с 2 лъжици ленено семе и 1 лъжица тиквено семе. Киселото мляко е добре да бъде с живи(активни) бактерии, защото те създават добра флора в червата. На опаковката трябва да пише каква е културата. Тиквеното семе убива паразитите. Ако запека е свързан и с много газове или фекалиите са много милизливи, това е признак лоша флора в червата. Аз също изпивам една чаша вода смесена с една лъжица Бентонит( зелена хума) и Псилиум. Бентонитът очиства от токсини. Може да бъде друга зелена хума. Псилиумът увеличава обема си в червата около 15 пъти и способства да изтика токсините навън. Всичко това го започнах преди около 15 дни и сега се чуствам отлично, по млад с поне 15 години и благодаря на Бога за това. Трябва да се включат в храненето и много зелени листа като спанак, марули, листа от глухарче и др. Зеленчукови и плодови сокове, но в къщи направени със сокоизтисквачка. Чаят от коприва, глухарче и магарешки бидил е за очистване от токсини.
Трябва да имаме поне едно движение на ден в червата и позив, но най добре 2-3 пъти на ден.
Не искам да кажа че клизмите не са полезни, но не са достатъчни да се премахне причината за запека и от там следсвието на много болести. Една от причините и за мен най голямата за синозит и запушени синуси са кандида паразити в червата. В момента синусите ми са отпушени като никога. Също и парандонтозата е следствие от това. Екстракт от семената на грейфрут се използва също срещу паразити и вироси.
Бог е създал всичко за да водим здравословен живот и това зависи от нас. Желая ви успех и ако имате въпроси ще ви отговоря с удоволствие. Благословение!

105 rima { 11.29.09 at 9:12 }

Roman-soldier, мерси за ценната информация!
Ти как установи кандида на червата? И аз искам да се изследвам – имам основание, но не знам към какво да се насоча. Единственото ми посещение при гастроентеролог хич не мина добре, мързеше го да гледа човека, изобщо не му се занимаваше, само гледаше как да ме прати да си ходя. Това беше към здравна каса, сега ще пробвам на частно. Ти какви изседвания си правил?

106 Лейла { 11.29.09 at 22:14 }

Вече на българсия пазар има Colonix струва 171 лв. едномесечна програма. По горе е даден сайта на доктор натура където намерих кординатите.

107 roman_soldier { 11.29.09 at 22:52 }

Здравей Рима,
Някои от симптомите на Кандида са безсъние, болки в мускулите и ставите, непрекъснато отделяне на газове, честа вагинална гнойна инфекция, проблеми със синусите, страст към захарта, лош дъх, замъглено виждане, трудна концентрация или мозъчна мъгла, честа умора, честа промяна на настроението, чуствителност към храни и алергии.
Някои от симптомите на гнойната инфекция са напукана кожа и суха и люспеста кожа, безапетитие, хронична умора, сзващане на рамената и главоболие, запек и лош дъх, газове и стомашно разстройство, газове в червата, честа диария, сексуални проблеми, артрит, хронични обриви, непоносимост на глутен, загуба на паметта, хипогликемия, затруднения в ученето, проблеми с ушите, множествена склероза, акне и хормонален дисбаланс, глад за захар, проблеми с дишането, казват ти че това е само нерви или проблема е в ума ти. Газове и стомашно разтройство са най срещаните симптоми при гнойната инфекция. Вагиналната инфекция и инфекцията на пикочния мехур се причиняват главно от гнойна инфекция( yeast infections). Всички тези инфекции се подновяват и ще продължават докато не се възстанови имунната система.
Някои от симптомите на паразитите са самоубийствена депресия(склонност към самоубийство), аутизъм, влошен пременструален синдром, раздразнителност и промени в настроението, умора и липса на енергия, инпотентност, мускулна умора и болки, супер активност, уринални проблеми, инфекция в пикочния мехур, периодични vagintitus, менстуални проблеми.
От всички тези симптоми и болести можем да се отървем като преминем на 50% сурови зеленчуци в диетата, детоксиране на тялото, което включва изчистване на черен дроб, бъбреци, жлъчка, черва включително дебелото черво и захранване с добри бактерии. Добрите бактерии трябва да бъдат 80%, а лошите не повече от 20%. Бог е създал нашето тяло съвършенно и имунна система, която ни защитава от нападения.
Едни от моите симптоми бяха глад за захар периодично, сърбежи по тялото, синозит от дете, парандонтоза от много години, запек много години и други. Иследвания за Кандида не съм правил но просто усетих че трябва да взема някакви мерки.
Диетата която проложих и Програмата за детокс и също пиене на вода от зелена хума ми помогнаха страхотно. Ако имате въпроси за диетите ще ви пиша. Благословение.

108 roman_soldier { 11.29.09 at 23:09 }

Все пак добре че продават Colonix. Цената му е двойна и повече даже. Може да видите на този сайт за друга програма,
http://www.sibirskozdrave.com/index.php?option=com_content&view=article&id=286&Itemid=170

На този сайт има за Кандида информация.
http://www.citroseptbg.com/knijka_Alan_Saks

109 roman_soldier { 11.30.09 at 6:00 }

Здравей Rima,
Превел съм един тест за Гнойна инфекция и Кандида и съм го сложил в форум „Прочистване от паразити“ Моите точки са над 120, така че продължавам с диетата.
Благословение и изцеление!

110 rima { 11.30.09 at 9:48 }

Благодаря Soldier, бъди здрав!

111 benato { 11.30.09 at 17:20 }

Давайте си парите за разни програми,щом имате в повече и вярвате ,че някой и нещо ще ви излекува 🙂
Организма ни, е перфектна,саморегулираща се система,само и дайте време и условия.
Солджър,разгледа ли сайта и форума,толкова много има написано и споделено,просто трябва да се чете.
Кандидата може да се регулира по много начини,важно е да се избере най-подходящия. Противо-паразитни програми също са дадени и то изпробвани от съфорумниците.
Хранейки се със предимно сурова храна,правейки пречиствания изброени тук,правейки глад под различна форма,организма се очиства сам перфектно,започвайки от киселинното равновесие.
Йога също много помага,защото освен от дебелото черво,неправилната стойка и немощното,схванато тяло,са другата основна причина за заболяванията.
Клизма,не значи крушата да си я носиш с теб,аз и не съм виждал такава. Клизмите са по сериозно нещо,пак са описани по схема.
Шанка-пракшалана също е много мощно очистване,но най важното е да не се яде месо и млечни,те задръстват яко и постоянно,задръствайки със слуз и създавайки среда за развитие на паразити и гъби.
Хубаво е че си стигнал до тези неща сам и че споделяш опита си. Разкажи по подробно за очистването ти,за храненето ти.

112 roman_soldier { 12.01.09 at 2:26 }

Здравей Benato,
прочел съм почти всичко на тези форуми. Има различни природосъобразни методи и програми които могат да ни помогнат. Аз споделям това, което съм научил и това което ми е помогнало. Аз не съм фитотерапист, има хора които са учели за това и знаят, също и природолечители които уважавам. Всеки може да си избере програма или лечение. Аз споделям как съм се излекувал.
А по въпроса за йогите, аз съм се занимавал 20 год и също съм бил вегитарианец. Имай предвид че упражненията на йога са религия, няма значение дали само упражнения правиш и дишане. Започнал съм с йога 1968 год. От моя опит ще ти кажа че занимание с йога отваря врата в нас за влияние на духовни сили, които ние не можем да контролираме. Тези сили не са приятелски и могат да ни променят поведението, характера др. Тук може би не място да обсъждаме религия но ще ти кажа още няколко думи. Преди 11 год срещнах един мощен Бог, който е Създателя на всичко и Неговия син Исус Христос и Той промени живота ми. Тогава разбрах какви са тези сили и с какво съм си имал работа. В Библията се казва „Да не ви духа източния вятър“ т.е. учения от изток. Бог ме е изцелявал много пъти. Например 10 дни след молитва бях изцелен от диабет 2. Всяка нощ съм съм ходил до тоалетната по 3-4 пъти сутрин се събуждах уморен но на тази сутрин се събудих изцелен, тялото починало и не съм ходил до тоалетната въобще. Това е моя Бог в когото вярвам и затова при йога няма да се върна никога. Сега се изцелих по друг начин и това исках да споделя. Ако не ги приемате моите коментари мога да напусна. Мисля че най доброто е да се изслушваме един друг и да споделяме опита си. Добре е да участват и лекари в този форум, но ме ми прави впечатление че няма добро отношение към тях. Мисля че всички трябва да се уважаваме и ценим независимо дали си приемаме мненията. Това е. Благословение

113 roman_soldier { 12.01.09 at 6:08 }

Benato,
Питаш ме за очистването. Правил съм някои от тези неща които се описват тук за очистване. На Малахов съм правил но смятам че има временен много добър ефект. С урината не можеш да избиш бацили и паразити, а освен това можеш да ги вкараш и в дебелото черво.
Аз обичам билките, Бог ги е създал да ги ползваме, затова използвам Билкови програми. До сега съм използвал два пъти една и съща програма. Първият път я позвах преди 3 години, сега я ползвах втори път 15 дни. Спрях за известно време но ще я продължа още 15 дни. В момента съм на детокс с зелена хума. Описал съм всичко във някои от форумите. Доволен съм. Можем и да не си купуваме тези програми. Можем приблизително да си ги направим сами с билки. Ако има интерес мога да изкарам съставките на някои от тях.
За храненето ще ти кажа от повече от 10 години не съм вегетарианец. Ям месо когато чуствам нужда но не много но с изключение на свинско, което е с много токсини поради примитивната храносмилателна система на прасето. Увеличавам непрекъснато суровите зеленчуци. Правя си сокове от моркови, зеле, червено цвекло и понякога слагам една скалитка чесън. Ям много листа от глухарче, което е много полезно за черния дроб спомага за усвояването на желязото(имах анемия, сега нямам). Понякога постя, като обичам като постя да чета Библията. Увеличих водата до 1.5-2 л. понеже спомага за отделянето на токсините. Пия хумена вода в момента. Описал съм как се прави. Също обичам много подправки, които спомагат чудесно храносмилането като кимьон, кориандър, копър, малко черен пипер, червен пипер и други. Много от тях се съдържат в билковите програми ми направи впечатление. По това ще изследвам още въпроса. Подправките не са създадени напразно и трябва да се използват. Не се сещам друго ако те интересува още нещо питай ме. Мога да ти кажа нещо интересно за микроорганизмите в почвата. Става въпрос за чиста почва, почвата която използваме сега няма почти никакви микроорганизми. Изключително полезни са. Имам книга на едно младо момче, което се разболява внезапно на 20 години много тежко. Болест на хрон и други болести, при което отслабва изключително много поради диарията. Това продължава докато му препоръчват тези SOB(soil- based organism). Тези микро организми са изключително полезни за нашата флора на червата но за жалост почвите ни са много заразени сега. Ако имаш някакви въпроси пиши. Благословение!

114 roman_soldier { 12.01.09 at 6:19 }

Здравейте пак,
Искам да ви кажа че това е мое виждане и мнение по тези неща, някои неща съм ги научил от опит, така че не искам да влизам в спор с никой от форума. Мисля че може да има по голяма толерантност при споделянето на мнения по различни въпроси и това ще бъде в полза на всеки един от нас. Така ще има повече участници и рабира се повече интересни истории и опит за споделяне. Бог е създал така човека че в повечето случаи се учи от опит. Благословение.

115 rima { 12.01.09 at 10:33 }

Soldier, ти си човек с богат опит и за мен поне е ценно, че споделяш някой неща тук.
Аз съм съгласна с това, което казваш за йога – тя е инволюционна система – дадена на хората преди Христа да се развиват, не е подходяща за съвременния човек като идеология. Но няма по-добре измислени упражнения, който така подържат тялото и раздвижват енергията, дори там, където не си подозирал, че тя се натрупва и може да създаде проблеми… Доколкото съм се занимавала с йога – физически се чувствах много добре.
За нас е дадена паневритмията, но за съжаление от опит не мога да говоря все още.
Разкажи за микроорганизмите в почвата малко по-вече, ако може.
За сега съм позитивно настроена към този източен вятър – уринотерапията :), но ми е интересно да чуя алтернативно мнение, твоето на опит ли се базира?
А и от къде си взимаш хумата?

116 roman_soldier { 12.01.09 at 20:07 }

Здравей Rima,
Всичко, което го споделям тук е от опит. Не се притесняй, може да те подуха малко източния вятър, човек се учи от опит. Знам за йога и аз съм имал полза. Да това са физически упражнения, но малко по различни и с имена на животни. Бог е създал човека с тяло, душа и дух. Животните има тяло и дух. Когато започваме да ги имитираме е опасно.В самото начало йога е полезна, но когато се навлезе навътре тогава идват проблемите и те идват от духовните сили, които не познаваме нито можем да контролираме. Духовете в началото казват верни неща, но в последствие ни заблуждават. Те не знаят какво мислим, но ни виждат какво правим, з също могат да ни вкарват мисли от вън. Бог знае само какво мислим, какво има в ума ни. Не ти ли се е случвало понякога внезапно да имаш лоши мисли? Това е ако искаш да знаеш е нападение от зли сили. Тези сили се подчиняват само и могат да се махнат само когато се признесе Името на Исус христос. Познавам учението и на Петър Дънов много добре, и знам какво паневритмия. Чел съм книгите му 4-5 години. Обичат да се покланят на слънцето, аз предпочитам на се покланям на живия Бог. Най чудесно е да чуш, когато Бог ти говори. Това е по тези въпроси, не искам да досаждам може някои да не им харесва това което пиша.
За мен най доброто удоволствие е да отида в планината, 2-3 часа разходка на супер чист въздух очиства и снабдява с кислород всяка клетка в организма. По въпроса за хумата, аз живея в чужбина и тук се намира всичко и то 2 пъти по евтино от България. Нямам представа от къде можеш да намериш зелена хума. Най добрата е от Франция и Германия. A.Fogel е швейцарска марка, германска хума, много е добра. Разпитай.
Ако имаш въпроси ти или някой друг с удоволствие ще се постарая да отговоря.
Благословение!

117 rima { 12.01.09 at 21:03 }

Не се покланят на слънцето по такъв начин, упражненията са свързани със слънчевите енергии, но Дънов не знам да е замествал живия Бог със слънцето. Все едно, важното е човек да е уверен по своя път. Бог е написал завета си във всеки от нас – няма по добър коректив 😉
А за уринотерапията питах, защото според Малахов така се убиват всякакви нашественици. Нямам голям опит.

118 benato { 12.02.09 at 10:48 }

Солджер,благодаря ти ,че споделяш за йога.Аз съм още в началото и предимно на физическо ниво. Но чета много и ми е интересно какво си изпитал и до какво си стигнал. Можеш да влезеш във форума и да ми пишеш на лични съобщения,благодаря ти!
Или на bench@abv.bg

119 roman_soldier { 12.02.09 at 20:07 }

Здравей Бенато,
Тук в този форум да говорим за йога мисля, че ще променим идеята на форума, но предлагам на водещия сайта Mer ако може да отвори един форум „Духовно Здраве“, където ще можем да обсъждаме тази тема или други подобни. Можем да говорим за йога, за Ванга, на кой пророчица е тя и от какви духове взима това знание, за екстрасенсите, какви сили използват. Казват ли тези духове истината или лъжат. Коя е истината? Има ли абсолютна истина или само относителна истина. Кой с Святият Дух? Някъде се казва „Моите хора загинаха от липса на знание“ или кой е този който казва „Аз съм пътят, истината и живота“. Има ли други пътища или е само един. Откъде идва мъдростта и знанието. Защо хората се плашат от проклятие например. Имат ли сила думите които говорим? Защо човек се стреми да търси духовното? Така че ако имаме такъв форум ще бъде добре и в полза на много хора. Духовното ни здраве е много важно. Благословение!
Това е и моя емейл Plamen_shopov@hotmail.com

120 rima { 12.03.09 at 9:47 }

Soldier, това е форума – той така се и казва „пречистване на душата и тялото“. Те са свързани. Ако Мер реши да направи нова тема специално за душата… но мисля, че до тогава спокойно може и тук да си говорим. На мен примерно много ми е интересно за проклятието? Ще се радвам ако разкажеш повече

121 rima { 12.03.09 at 18:10 }
122 roman_soldier { 12.03.09 at 19:29 }

Rima, първо на въпроса за микроорганизмите които живеят в почвата. В почвите които въобще не са торени живеят полезни микроорганизми. Понякога сме виждали как малко деца ядат пръст и ни се е струвало че това е вредно но те го правят по инстинкт понеже тялото се нуждае от тези микроорганизми. В нашето тяло се намират всички хим. елементи които се намират в почвата. За мен това е доказателство че ние сме създадени от пръст, както се казва в Битие, първата глава на Библията. Ние се нуждаем от тези микроорганизми за нашата чревна флора. Те са направо като изтребители на вредни бактерии, вируси, плесени и гъбички. Растенията се хранят с тях и чрез тях ние ги приемаме. Въпросът е, че почвите сега са много отровени от хим. торове. и наличието на тези микроорганизми е много малко.
Давам един сайт, където може да се прочете повече за тези микроорганизми и свидетелството на Йордан Рубин, който е боледувал от болест на хрон и как се е излекувал. Страницата е преведена от Гугъл.
http://translate.google.ca/translate?hl=en&langpair=en|bg&u=http://www.crohns.net/Miva/education/articles/healthyliving_RubinHSOs.shtml&prev=/translate_s%3Fhl%3Den%26q%3Dhttp://www.crohns.net/Miva/education/articles/healthyliving_RubinHSOs.shtml%26sl%3Dbg%26tl%3Den

Благословение!

123 roman_soldier { 12.03.09 at 20:36 }

Да, Rima, включих се в този форум. Може би там е най подходящото място.
Благодаря. Благословение!

124 пчеларчо { 12.07.09 at 15:50 }

Здравей ,roman_soldier
Много се радвам ,че споделяш опита си. Доста неща разбрах и ще са ми полезни .Аз съм на 27 и вашия опит ми помага МНОГО.Намерих много общи неща и такива с които се съгласявам с вас и към които съм критичен също. Обаче много ми харесва начина по който разсъждаваш . Естествено и последователно ,достигайки до корена на нещата. Съгласен съм с мнението ви за йога ,за билките и търсещия естествен подход . Когато намерих този сайт преди месец бях много зле физически и умствено. Знаех причината ,но се бях отказал да правя каквото и да е .Просто чаках всичко да свърши . След вече месец на режим ,тоест не ям млечни от тогава . И седмица на без готвено и олио и всичко останало което е вредно, сега всякаш се усещам отново ,,възвръщащ се ,,. Най- трудно е началото докато се ,,стресна ,,и после нещата си продължават сами с много дързост и категоричност в решенията си. Но началото е адски трудно . Един показател което си е направо чудо е,че от 12 часов непъноценен изморителен сън преминах изведнъж на 7-8 часов .Вече се будя сутрин рано в 7 без причина ,а на вън е още тъмно 🙂
Много ми харесва ,че има хора които се досещат за почвата. За нейното качество и връзката й с нашето такова. Преди известно време започнах да се интересувам от почвознание и микрофлора в почвата ,както и от селекция и други,но е голям зор ,щото се разкъсвам на много парчета които после трябва да сглобявам. Определено вече накъдето и да се обърна виждам все общи неща . Като се почне от състава на почвата през микрофлората ,растенията ,животинките ,билките,храната и човека ,най-интерсното е ,че всяко с всяко е свързано и винага са УНИКАЛНИ ПО КАЧЕСТВО И СВОЙСТВА. Така,че моят метод е този , виждаш откъде започват нещата и накъде искат естествено да еволюират и разбираш как е правилно да се стремиш да се живее .

125 roman_soldier { 12.08.09 at 2:12 }

Здравей Пчеларчо,
Благодаря ти за хубавите думи. Бог да те благослови и напълно да се оправиш. Повече от 80% процента от болестите се причиняват от влошената флора на червата. Достатъчно е да сме взимали 1-2 пъти антибиотици, също и от синтетични лекарства и баланса на чревната флора се променя. В червата трябва да имаме 80% добри бактерии и макс. 20% лоши. Ако този баланс се наруши, ние не се разболяваме веднага но след време почваме със симптомите и ако не се усетим идва лошото. Когато се наруши чревната флора, се създава благоприятна среда да се развият патогенни бактерии, като вредни и инфекциозни бактерии, вируси, паразити и гъбички. Също да не забравяме че в тялото си имаме натрупвания и на тежки метали. Различните патогенни бактерии си имат любими места в тялото и в различните органи. Ако можеш най добре е да изкараш една Билкова програма за очистване защото няма да се натоварваш с някои по тежки прочиствания. Също е добре да намериш, зелена хума но от тестван източник и да пиеш
на първо време хумена вода и да се наблюдаваш. Не само трябва да се изчистим от вредните бактерии но също трябва да се захраним с добри. Не зная какви ти са болестите, но домашно кисело мляко направено с жива култура. Трябва да намерите добра закваска да е богата на добри бактерии lactobacillus buigarius и streptococcus thermophilus bacteria както и други. Домашно кисело зеле, което е направено само със сол, без други добавки. В една купичка кисело мляко има 100 пъти повече добри бактерии отколкото в пробиотицити. Може да пробвате и някои добри пробиотици. Разпитайте. С диетата която карате трябва и да захранвате червата с добри бактерии, които също се справят и с вредните. Не се оставяй на течението. Трябва да се бориш. Бог ти е дал сила. Казвай всеки ден молитвата в Матея 6:9. Пиши пак как си.

Благословение и изцеление!

126 Lara { 12.09.09 at 23:55 }

Здравейте, искам да попитам, ако по принцип човек няма проблеми с ходенето до тоалетната, пак ли трябва да прави прочистване на червата? Аз съм с много редовен стомах от този тип хора за които казват, че имат „право черво“. От както се помня всеки ден си ходя до тоалетната, а ако прекаля с храната – ходя и по 2, дори 3 пъти на ден. Това има ли значение и възможно ли е при това положение, въпреки всичко да се нуждая от пречистване? Т.е. след като нищо не задържам за повече от 24 часа максимум не е ли логично червата ми да си се чистят сами? Иначе съм фенка на здравословното хранене и се старая да се придържам към неговите принципи. Сега се каня да погладувам, но понеже отдавна не съм го правила, събирам кураж!!!

127 roman_soldier { 12.10.09 at 1:09 }

Здравейте,
От това което казвате се разбира, че червата и стомаха работят добре. Детоксация или очистване е добре да се прави профилактично всяка година 1-2 пъти. Независимо дали сме суровоядци или ядем и готвена храна токсини има в храната. Аз съм привърженик на Билкови програми за очистване, понеже се понасят по лесно и вършат добра работа. В този форум се препоръчват и други методи. Вие трябва да си изберете. Аз съм привъженик на клизмите да се правят умерено, защото ако се правят често, могат да повредят финните фласинки, които са по стените на дебелото черво и чрез които се всмукват хр. вещества. Важно е също с каква храна се храните. ПеХа-то на тялото трябва да бъде слабо алкално. От това зависи дали сме склонни да се разболяваме лесно. Яденето само на сурова храна не означава, добро хранене. Такава диета е добре да си направим за определен период от време и е много полезна и по късно да комбинираме с малко друга храна за да балансираме диетата. Трябва да внимаваме да не лишим организма си от важни минерални соли. Трябва да се включат достатъчно подправки в храната. Гладуването също е полезно. може да почнете с един ден на седмица. Трябва да пиете достатъчно вода. 6-8 чаши на ден, което спомага изхвърлянето на токсините. Вижте къде съм сложил листа на алкалните и киселинни храни. Добре е да приемаме 80% алкални и 20% киселинни.
Желая ви успех.
Благословение!

128 benato { 12.10.09 at 10:33 }

Lara,това че ходиш веднъж на ден,не означава,че нямаш нужда от пречистване. Колко често се къпеш? Защо се къпем и мием всеки ден? Защото нормалната ни дейност замърсява. Същото е и с вътрешната чистота,трябва да се грижим и за нея редовно. Много храни образуват налепи по стените на храносмилателната система,брашно,млечни,мазнини,меса. Застоялата жлъчка се натрупва във вид на камъни.В бъбреците също се образуват такива.Организма ни се бори с прекалено много тосини и отрови,с по големи количества храна понякога.Трябва да му помагаме с тези задачи.
Гладуването е хубаво нещо,стига да се прави с разбиране и познаване на теорията и практиката.Захранването е далеч по важно от самото гладуване.Клизмите са много необходими за да се изкарат отровите. Соковото е едно от най-приятните и лесни,а същевременно и полезни гладувания. Клизмата с урина,не може да навреди на нищо,прочети за тях в пречистванията. Не може да увреди власинките,тя е наш продукт.
Суровоядството не е диета,а е личен избор на хранене. Както при всяко хранене могат да се допуснат липси,така е и със суровоядството,трябва нюх и разбиране.
Минералните соли къде са най-много? Естествено в зеленчуковите сокове,ядките,семената и кълновете.И то в жива ,лесно усвоима форма!
Тук в блога и в сайта има много хубави неща,всичките са пробвани и доказани от самите участници. Всеки е уникален,не може да има еднакви решения и реакции.
Успех с начинанията!

129 Лейла { 12.11.09 at 12:12 }

Искам да попитам дали някой от вас дали е пробвал или знае нещо за клизма с английска сол вместо с морска. За английската сол знам, че извлича отровите от дебелото черво, но дали ще е същото ако се използва при клизма вместо да се пие.

130 Lara { 12.12.09 at 13:05 }

Благодаря за отговорите. Аз вчера говорих с една приятелка и тя ми каза горе-долу същото: „И ти си пазиш къщичката чиста, но въпреки това всяка седмица минаваш с прахосмукачката и парцала, защото все пак се събират прах и боклуци, нали? Каквато и чистница да си, няма как да го избегнеш“ Сигурно е вярно. Обещала ми е да ми даде книгата на Малахов за прочистването, като я прочета ще коментирам. Може и да пробвам. Проблемът е, че човек като се чувства добре и все ги отлага такива процедури.

131 бгдамини { 12.12.09 at 22:28 }

Здравейте на всички.
Много благодарности на roman_soldier. Такова виждане не само за здравето но и за живота е повече от здраве.
Аз имам също молба – от къде човек, живеещ на американският континент, може да си набави хума, като добавка за пиене. Хумата за коса, за която казват че има изкуствени оцветители, не е ли опасна. Ако някой има интернет адрес за покупка на хума годна за пиене или магазин, моля да сподели.

132 roman_soldier { 12.14.09 at 1:44 }

Здравей Lara,
Това е едно изречение от книгата на Д-р Уйлям Круг, Заболявания свързани с Гноероднa инфекция (Кандидоза). „Увеличение на Кандида Albicans следва след взимане на антибиотици или рязка смяна на диетата, което причинява Синдром на дразнимо черво (IBS).“ Мисля че, сте имали от преди Кандида бактерии в чревния тракт и промяната на диетата е причина за активиране на тези бактерии, защото когато не им харесва храната умират и отделят много токсини. Трябва да си изберете режим на хранене без захар и захарни изделия и ферментни храни. Трябва много сериозно да походите. Купете си книгата „Преодолей Кандида“ на Уотър Ласт. Аз не съм я чел, но това има в момента в България. Ще я намерите на Интернет по заглавието. Ако нещо повече се интересувате посетете блога ми на http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/.
Желая ви благословение и изцеление!

133 roman_soldier { 12.14.09 at 2:01 }

Здравей Лейла, английка сол се взима само вътрешно и не прекалявайте с клизмите. Вътрешните стени на червата са много финни. Спокойно може да използвате отвара от лайка.
Здравей бгдамите,
Благодаря за отзивите. Хума, когато си купите трябва да има указание, че може да се пие.
Пие се само зелена и червена хума. Bentonite има по магазините за хранителни добавки и алтернативно лечение. Продава се в 0.5 и 1л бутилки. Bentonite е зелена хума. Напишете името в Гугъл и ще намерите сайтове, които продават. Може да търсите и на A.Vogel, Green Clay(зелена хума) която е на прах. Трябва да пиете воден разтвор и започнете с по малка концентрация. Също можете да пиете и хумена вода, пак от зелена хума. Слагате малко хума в 1л вода, престоява 24 часа.
Благословение!
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/

134 roman_soldier { 12.15.09 at 21:39 }

Здравейте,
Кандида Тест на слюнката.
Преди да си легнете оставете чаша вода върху нощно си шкафче или в близост до леглото си. Веднага след като се събудите сутрин, преди да си миете зъбите или да ядете, съберете си слюнката в устата и я изплюйте в чашата с вода. Оставете чашата с вода за около 30 минути и след това погледнете в нея. Ако има гъсти линии от слюнка слизащи надолу, като коренчета или има мътни облачета или слюнката потъва на дъното е много вероятно да имате кандида. Здравословната слюнка ще плува отгоре на водата и няма да прави облачета или да пуска коренчета надолу.
Има картинка, която можете да видите на този сайт: http://www.candida-yeast-explained.com/candida-testing.html или на моя блог: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2009/12/blog-post_8270.html
Благословение!

135 пчеларчо { 12.16.09 at 14:59 }

Аз направих проба сутринта . Слюнката прави ,,коренчета,, много ясни и устойчиви ,като сталактити.

136 roman_soldier { 12.17.09 at 1:41 }

Здравейте,
За Солта, полезна ли е? Да или не.
Солта, която се продава обикновенно се състои от 40% натрий(хим. елемент) и 60% хлорид(хим. елемент). Натрия е един от основните електролити в тялото. Всичките четири катионни електролити (натрий, магнезий, калий и калcий) са налични в нерафинираната сол, както и други важни минерали необходими за оптималното функциониране на организма. Така, много или малко сол в диетата може да доведе до спазми, схващания, гърчове, замайване, световъртеж, електролитен дисбаланс, който от своя страна може да доведе до неврологични проблеми или до фатален край. Пиенето на много вода без достатъчно приемане на сол може да подложи човек на риск от водна интоксикаcия (hyponatremia). Риск от заболяване, дължащо се на приемане на недостатъчно или прекомерно много сол зависи от биохимичните процеси на всеки. Човешкото тяло се нуждае от сол да регулира електролитния баланс отвън и вътре в клетките. Намаляването на приема на сол се оказва благоприятно за понижаването на кръвното налягане, но в същото време може да причини други проблеми на организма. Учените и лекарите не са единодушни за ползата и проблемите, които са свързани при приемане на сол. Много проучвания на обичаи и навици при различни народи не са установили, че употребата на сол води непременно до високо кръвно налягане.
Нашето тяло се нуждае от натрий за да функционира добре. Това е основния електролит, който регулира флуидните нива в тялото. Натрия поддържа хидроокисляването, чрез вкарване на вода в клетките. Калият от своя страна спомага да изведе биопродуктите от клетките или елиминиране на отпадъците от тялото. Бъбреците спомагат за регулиране на нивото на натрий в тялото. Когато нивото е ниско, бъбреците задържат минералите, а когато нивото е високо бъбреците изхвърлят солта в урината.
Обикновенно в повечето страни се говори за намаляване консумацията на сол до 5-6 гр. Причината е предимно в преработената храната, която се консумира.
Недостиг на сол: Причина за много сериозни заболявания.
Солта е включена в лечителните методи на Хипократ. Древните гърcи са използвали пиенето на минерализирана вода при храносмилателни проблеми и вдишване на солени пари при дихателни проблеми
Връзката на солта с паразитите.
Извадки от интернет: http://www.lymephotos.com/
Свидетелство: След 13 години страдание от Лаймска болест, възможно лечение беше намерено. След твърде много търсене и изследване на различни източници бе установено практически, че приемането на сол и витамин С могат да победят тази неуловима болест. Няма да влизам в много подробности но Лаймската болест не е само бактериална болест но и на ларвени червейчета. Кърлежите могат да заразят тялото с много патогени като и да бъдат приносители на различни патогени с което се обяснява наличието на различни микроорганизми в тялото при тази болест. Използването на антибиотици не доведе до успех. Ларвените червейчета живеят симбиотично с бактериите и не позволяват на бактерията да бъде унищожена с антибиотици.
След експиримент със сол и витамин С, ние установихме доза от 3 гр сол и 3,000 мг витами С, четири пъти на ден. Дозата зависи от човешкото тегло, 1 гр на 4.5 кг тегло. Дневната доза не трябва да превишава 18 гр сол на ден или средно на човек дозата е 15 гр и вит. С. Солта може да се взима заедно с храната. Резултатите са мигновенни. Може да получите диария, като по този начин се изхвърлят патогените. Може да има реакция при умирането на патогените от токсините които отделят. Умирането им става на цикли. Старайте се да продължите, защото си заслужава и запомнете пийте достатъчно вода за да не обезводните тялото. Солта е електролит от който тялото се нуждае за да функционира нормално.
Каква сол да се използва?
Всяка чиста сол може да се използва, като например морска нейодирана и каменна сол. Готварската сол съдържа и други съставки. Важното е солта да бъде натриев хлорид. Направете възможно да намерите най чистата сол. Една чаена лъжичка се равнява на 6 гр сол.
Солта и вит. С са водно разстворими и като приемате достатъчно вода излишните количества се изхвърлят. Витамин С помага за въстановяване на клетките. Това лечение може да продължи дълго, защото тези бактерии и ларви се възпроизвеждат много бързо. Може да продължи и 2-3 год. Не е добре това лечение да се смесва с други. Старайте се да стоите на слънце поне 15 мин на ден и не използвайте защитни масла. Ултравиолетовите лъчи убиват бактериите, вирусите и др. микроорганизми. Правете също солни бани във вана. Слагайте достатъчно сол за да се насити водата. Солта се всуква чрез кожата.
Понякога тези микроорганизми излизат по странен начин. Един пациент обяснява как на два пъти след взимане на душ тези микроскопични червейчета са излезли през тъпанчетата на ушите. Друг път като струпеи на темето на главата.
Каква сол да употребяваме в храната? Рафинираната сол или готварската сол няма нищо общо с каменната сол. Тя съдържа не повече от 2-3 хим. елемента  допълнително поради промишлената обработка. Ако използваме такава сол ще имаме дефицит на много микроелементи. Каменната сол съдържа много минерали и следи от метали. Много е известна Хималайската кристална сол, която съдържа 84 минерали и следи от метали. Също можем да използваме качествена морска сол, нейодирана. Можем да смесим една чаша вода с една щипка сол и малко лимон, което е идеално за балансиране на pH фактора на тялото. Не се ограничавайте от използването на сол, освен ако не се налага за известно време. Солта е като лекарство, но разбира се не трябва да се прекалява.
Марк 9:50 Имайте сол в себе си, и мир имайте помежду си.
Статията тук е със съкращение. Цялата може да я прочетете на блога ми:
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/
Благословение!

137 roman_soldier { 12.17.09 at 2:38 }

Какво се случи с мен: Поради диетичното хранене много години, приемах ограничено количество сол, понеже си мислих, че солта е вредна. Нощем, често ми се случваше да ми се схване единият от краката и имах големи болки докато се освободя. От приема на хумата, която съдържа минерали това схващане изчезна. Напоследък често се събуждах нощем от недостиг на въздух и със се питал защо и какво има. Още първият ден, когато увеличих приема на сол(каменна) този симптом престана.

138 пчеларчо { 12.17.09 at 18:49 }

Roman_soldier, още веднъж благодаря за полезната информация. Бях ограничил солта през последните две седмици напълно. Дори днес се запитах дали това е нормално .Много ми се ядеше сол. Все пак първите живи същества са възникнали в солена вода.Солта е абсолютна необходимост според мен ,която не може да се задоволи с зеленчуци. Дори на вкус и кръвта ни е солена 🙂
При мен нещата са такива- От две години имам нощни задушавания и аритмия на сърцето от 4 години. Миналото лято обаче се появи и лаймска болест и всичко ми дойде на нагорнище. Една седмица на антибиотици в болница . Но след това никой не ме упъти за пробиотици или някакаъв режим на хранене. Депрсията ми се задълбочи още повече от тогава. Аз също имам понякога схващания в крайниците нощно време , болката е много силна .Благодаря ти за съветите ,аз при първа възможност ще започна с някоя билкова програма и хума . А сега съм на пелинова програма и диета. Обаче ми се струва менте ,защото е от ,,местният знахар,, и е някаква тинктура която е слабичка. Изяждам по две глави чесън на ден и лук ,чак езика ме боли 🙂

139 roman_soldier { 12.17.09 at 20:18 }

Здравей Пчеларчо,
Без да се бавиш започни да пиеш солена вода. Намери си чиста каменна сол без йод. Купи си изворна или минерална вода и в зависимост колко литра е бутилката на всеки литър сложи една чаена лъжичка каменна сол. Тя ще се разтвори много бързо. Само за 1-2 дни ще почустваш облекчение. Трябва да пиеш и достатъчно вода ако чустваш жажда. Общо поне трябва да приемаш поне 2 л вода. Ще можеш да спреш и всякакви други съмнителни илачи. Можеш да увеличиш приема на сол до 15-20 гр. на ден но постепенно. Това е най доброто и най сигурно лечение за Лаймска болест. Антибиотиците помагат само временно. Наблюдавай се и ще видиш как симптомите един по един ще изчезнат. Аз чуствам, че и моя метаболизъм се въстановява постепенно. Интересно, Бог ме е водил да да търся тези неща на интернет може би заради теб. Бог те обича да знаеш и ще ти даде живот и то изобилен. Просто вярвай в Него. Матей 6:9.
Благословение и изцеление!

140 roman_soldier { 12.17.09 at 20:26 }

Всички тези симптоми за които говориш са от дехидрация на организма ти. Обезводняването и недостатъчно приемане на сол благоприятства в организма да се развиват всякакви патогени. Солта е бялото злато, ако знаем как да я използваме, а не само да говорим против нея. Намаляването на солта в диетата води до много сериозни и тежки заболявания.
Благословение.

141 roman_soldier { 12.19.09 at 2:36 }

Как да си направим Соле (Sole) или Со-лей (So-lay)?
Вода и кристална сол се нарича Соле (Sole). Когато водата и солта се смесят заедно се получава един съвсем различен продукт, Соле. Думата Соле (Sole) произхожда от латинската дума „sol“, което означава слънце. Соле означава воден разтвор на сол.
Соле напитка захранва тялото ни с всички необходими минерали за метаболизата. Какво е метаболиза? Това е обмяната на веществата и енергията в човешкия организъм. Този процес е в основата на живота – ако няма метаболизъм, няма живот.
Соле напитка нормализира алкално-киселинния баланс на тялото и нормализира кръвното налягане.
Соле напитка разтваря и елиминира отлаганията и отпадъците(токсини), които причиняват образуване на камъни, като бъбречни и жлъчни камъни и различни форми на ревматизъм, като артрит.
Соле напитка намалява желанието(страст) ни да консумираме нездравословна храна.
Когато водата се комбинира със солта, позитивните йони на солта заобикалят негативните йони на водните молекули и обратно. Йоните се хидролизират. При този процес геометричната структура на солта и водата се променя в тотално нова форма, друга дименсия. Водата не е вече вода и солта не е вече сол.
Напоследък много популярна е Хималайската кристална сол.
Всяка сутрин пийте чаша с изворна вода смесена с една лъжичка Соле. Пийте това на празен стомах преди закуска. Количеството вода си определете вие, но запомнете е една лъжичка Соле с чаша вода всяка сутрин. Постоянството е много важно. От биохимична гледна точка само за минути стомаха и червата се стимулират. Това от друга страна подобрява храносмилането и метаболизма. Подобряване на електролитната среда в тялото повишава проводимостта, а от там стимулира циркулацията и нервната система.
Балансиране на pH фактора на тялото и освобождаване от тежки метали.
Соле напитка е превъзходна за балансиране на pH средата на тялото. Соле напитка премахва натрупванията на тежки метали, като олово, живак, арсен, амалгама и също натрупване на калций. За да се освободи тялото от тези депозити първо трябва да ги метаболизира, разлага молекулната им структура. Даже животинските протеини, които трудно се преработват и елиминират ще бъдат елиминирани чрез урината с помоща на мощната структурна формация на кристалната сол. Винаги подпомагайте този процес като пиете 8-10 чаши вода на ден.
Приготвяне на Соле напитка.
1.Сложете 2-3 лъжици Хималайска кристална сол в 1 литров стъклен съд (буркан) и го напълнете с изворна вода до горе. Солта може да е на кристали или на ситни зрънца.
2.След около 24 (ако на кристали, ако не след 1-2 часа) часа погледнете да видите дали кристалите са се разстопили. Ако са се разстопили добавете още, докато водата не може повече да приеме сол. Това ще разберете, ако на дъното има неразстопени кристали. Разтворът е наситен 26% със сол и е готов за консумация.
3. Вземайте е чаена лъжичка от разтвора с чаша вода всяка сутрин преди закуска.
Забележка: Стъкленият съд може да бъде периодично дозареждан отново със сол и вода.
Соле напитка спомага за балансиране кръвната захар, намалява усложненията при диабет, подпомага дейността на нервните клетки и пренасянето на информация по нервните влакна, подобрява усвояването на храната в червата, изчиства бронхите от слузни налепи, което е особено полезно при астма, муковисцедоза, емфизем и кистична фиброза на белите дробове, изчиства задръстените синуси, притежава антихистаминов ефект, предотвратява мускулни схващания, укрепва костите и намалява остеопорозата, регулира съня и облекчава безсънието, при гаргара облекчава сухата кашлица, възстановява сексуалното желание и подобряването на либидото, облекчава при разширени вени.
Помага разтварянето и изхвърлянето на натрупаните утайки, които водят до камъни в бъбреците и жлъчката, ошипяване, подагра, артрит, ревматизъм, намалена подвижност на ставите, артериосклероза и т.н. Соле е и много полезно при кожни болести като пречиства организма отвътре.
Нерафинираната и нейодирана морска сол, нерафинираната и нейодирана каменната сол и разбира се хималайската кристална сол са един натурален антибиотик с антибактериално действие. В древността хората са го знаели това, но ние напоследък пренебрегваме това, поради лошата слава на обикновенната сол (натриев хлорид).
В изцелителното действие на натуралната сол, аз всеки ден все повече и повече се убеждавам. Ако увеличавате приема на натурална сол правете го постепенно и наблюдавайте каква е реакцията на организма.
Благословение!

142 roman_soldier { 12.23.09 at 1:09 }

Здравейте,
Наближават празници и искам да пожелая на всички във форума Весело прекарване и Бог да ви благослови.
А на тези които продължават да имат проблеми със запек им препоръчвам постепенно да включат повече сурови зеленчуци в храненето, овесени ядки с 1-2 лъжици трици, повече фибри и зелени листа като спанак, магданоз, също много ядки, студено пресовано олио и др. А през лятото листа от глухарче, също и лобуда. Расте навсякъде като бурен. Листата разхлабват чудесно. Това го открих това лято, а на интернет много рядко се споменава за това. От лобуда се прави супа, но по добре са суровите листа. Не използвайте готварска сол, а нерафинирана и нейодирана сол. Не забравяйте да пиете и Соле за да ви се възстанови баланса. Запекът не се оправя с клизми. Това е временно решение и понякога може да се прави за прочистване. Използвайте и Билкови програми за очистване от токсини. Изключително полезни са. Не си мислете само за клизми, какви или с какво, а си направете горещи вани с 2 чаши английска или неравинирана морска сол за да ви се изчисти кожата и да стане по нежна (това е за дамите). Солта прониква чрез кожата в тялото.
Още веднъж Благословение на всички!
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/

143 фея { 12.24.09 at 5:07 }

Благодаря на всички за положения труд!!!
Отскоро си правя клизми всеки ден с преварена вода и сол, но тази вечер ми беше много зле-
повръщах и ме болеше всичко 🙁
Питам ви – това някаква очистителна криза ли е?
Благодаря!!! Весели празници и много любов!!!

144 roman_soldier { 12.24.09 at 22:57 }

Здравейте,
Не знам защо трябва да си правите всеки ден клизми. Не си съсипвайте червата. Направете 1-2 на месец ако искате. Искате да се очистите или имате констипация(запек). Ако имате констипация клизмите могат да ви помогнат но това е временно. Трябва да си промените диетата. Трябва да приемате достатъчно фибри(fiber). Прочетете това:
Неразтворимите фибри
Функция:
-предвижва храната в червата
-контролира и балансира киселинността (pH) в червата
Предимства:
-предразполага към редовно придвижване на храната в храносмилателния тракт и предпазва от констипация (запек).
-изхвърля токсините от дебелото черво много по бързо.
-предпазва от рак на дебелото черво като поддържа оптимален киселинен баланс, по този начин също предотвратява отделянето на канцерогенни субстанции от микробите.
Източници на неразтворими фибри:
Зелени бобови растения, зелени листни зеленчуци (най много в тъмнозелените), обвивката на плодовете и обвивката на коренните зеленчуци, пълнозърнени продукти, пшеничени ядки, царевични трици, семена и ядки.

Разтворимите фибри
Функция:
-свързва се с мастните киселини
-удължава усещането за пълен стомах, като по този начин захарта се освобождава и усвоява (абсорбира) много по бавно
Предимства:
-намалява общия холестерол, LDL холестерол(лошия холестерол), следователно намалява риска от сърдечни заболявания.
-регулира кръвната захар при хора с диабет.
Източници на разтворими фибри:
Овесени ядки/овесени трици, сух боб, грах, ядки, ечемик ( може да си направите доматена супа, като замените ориза с ечемик), ленено семе, плодове като портокали и ябълки, моркови, Псилиум.
Диетата ни трябва да съдържа 75% неразстворимите и 25% разтворими фибри. Много храни като зърнените ядки и трици, псилиум и лененото семе съдържат и от двта вида фибри. Приемането на достатъчно фибри е много важно. Препоръчва се между 25-35 гр. на ден. Препоръчва се пет сервирания на зеленчуци и плодове на ден и също толкова на зърнени храни (пълноценно зърно). По този начин се покриват изискванията за дневно приемане на фибри.
Приемайте достатъчно фибри и няма да имате проблем.
блог: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/

145 фея { 12.25.09 at 6:37 }

БЛАГОДАРЯ!!!

146 бате Бино { 12.31.09 at 2:06 }

Привет , Романе, аз бих искал да те питам , когато препоръчваш тази каменната или пък нейодираната морска сол имаш ли представа откъде може да се купи у нас ? Защото теорията и аз я знам, но ако не може да се намери на пазара , ще трябва да се утешаваме с йодираната морска сол, за която разбрах ,че я внасяли от Израел и не е много за пред хора. Аз такава съм ползвал от няма и къде.Това има в магазина. А тази , “ хималайската“ , ние сме я разисквали нея на времето – това е най-вече добър бизнес – някой смесил морска сол ( вероятно от същата ,израелската) с билки в нищожно количество и я кръстил хималайска. (Така пише на етикета- смес на морска сол с… ) Трябва да присъства и фактора “ осъществимост“ в препоръките 🙂

147 roman_soldier { 12.31.09 at 18:37 }

Здравейте,
Това са някои сайтове от където може да си я поръчате. Най сигурно е солта да е на кристали. Това което разбрах, след като говорих с моя позната от София е, най добре да се закупи химал. сол от Аква Сорс, американска фирма в България. Химал. сол е леко розова поради желязото, което съдържа.
http://www.royal-sense.com/objects.php?cid=47
http://superhrani.dir.bg/_wm/pbasic/?df=430702
http://superhrani.blogspot.com/2009/02/blog-post_27.html
http://www.vodorasli.info/product.php?id=683
Солта е и много добро очистващо средство за организма. Разтварят се в 1.25 литра топла вода( за предпочитане мин. или изворна) 2 чаени лъжички сол(химал. или необработена морска). Това се изпива сутрин на гладно и се чака между 15 мин до 2 часа за позиви. Ако няма раздвижване на червата се приема още вода или се добавя още сол. Това е най доброто средство срещу констипация(запек).
Бино, ако видиш някоя крава или овца да ближе камък, да знаеш че това е каменна сол и даже да ти се разсърди взимай го (шегувам се). По много места в планините има каменна сол. Просто трябва да разпитаме, а също и цвета подсказва за съдържанието. Трябва да се сигурни дали можем да я използваме откъдето я намираме.
Поздрави и поздравления с Новата 2010 година. Благословение.

148 amazonian { 12.31.09 at 18:51 }

Нека се включа и аз, докато не е изтекла годината 🙂 В йога се практикува една техника на пречистване, нарича се сангха праксалана и се състои в пиене на един до два литра подсолена вода – една лъжичка на литър (физиологичен разтвор) – леко затоплена. Това се прави не по-често от веднъж месечно (обикновено на два-три месеца) – в противен случай ще се увреди храносмилателната система. Прави се на гладно, като след всяка чаша се прави комбинация от упражнения, помагащи за преминаване на водата от стомаха към дванадесетопръстника и червата. Действително това, че водата е солена, осигурява преминаването й през стомашно-чревния тракт, а не през бъбреците. Изчистват се напълно и дебелото, и тънките черва. Хората с високо кръвно трябва да внимават при всички практики, свързани с приемане на солена вода и да измерват кръвното си преди това.
Хайде, весело посрещане :)!!!

149 е4о { 01.01.10 at 21:20 }

Здравейте, искам да попитам кое се прави първо – очистването на дебелото черво или черния дроб? Може ли клизмите да се заменят с хидроколонтерапия и доколко е безвредна тя?

150 borianna { 01.03.10 at 1:06 }

Здравейте!
Искам да ви попитам- в момента пия леки антидепресанти, реших да правя клизми с урина и днес направих първата. После прочетох, че не е препоръчително, ако се вземат медикаменти. Чудя се да продължавам ли, може ли да си навредя? Преди два месеца правих плодолечението на Лидия Ковачева. Оттогава се храня вегански и почти суровоядо. За съжаление не можах да избегна лекарствата.

151 amazonian { 01.03.10 at 1:35 }

За е4о: мисля, че е по-добре да се започне с дебелото черво, защото практиката е много по-лека от пречистването на черния дроб, а и очистването на ЧД е по-ефективно, ако се прави след очистване на ДЧ.

152 roman_soldier { 01.04.10 at 15:54 }

Здравейте,
Солта е много добър антидепресант и няма да ви увреди чревната флора както синтетичните антидепресанти. Пийте вода (минерална или изворна) със сол (морска нерафинирана) или така нареченото Соле (Sole).
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/
Благословение.

153 е4о { 01.04.10 at 16:40 }

Amazonian, и аз така съм чела, но един лекар ми каза, че е обратното, затова се учудих. Искам да ви питам какво ви е мнението за хидроколонтерапията, ефективна ли е, полезна ли е. Постига ли се същия ефект като с уринови клизми или напротив, с клизми се чисти по-добре? Клизмите могат ли да прочистят апендикса и как да разбера колко процедури са необходими?

154 amazonian { 01.04.10 at 17:04 }

Честно казано, не съм чела и не знам точно в какво точно се състои хидроколонтерапията. Мога да намеря в гугъл, разбира се. Клизмите не могат пряко да прочистят апендикса, доколкото знам той по принцип не се прочиства (може и да греша), виси си там – дано не се възпали 🙂 Предполагам, обаче, че един по-здравословен режим на живот, съчетан с периодични очистителни процедури, влияе върху тялото като цяло и оттам – и върху апендикса. На ако има остро възпаление, пътят е един – директно под ножа 🙁
За лекаря какво мога да кажа – нямам представа, какви са били точно мотивите му. Всъщност може да е имал пред вид допълнително прочистване след завършване на прочистването на черня дроб.
Аз съм правила това на черния дроб веднъж и, да си призная, беше доста тежичко, въпреки че го издържах. Мисля да не го правя повече от веднъж годишно. А това на червата е лесно – даже и в пълния му вариант (не само дебелото, а и тънките черва) и ми се струва, че човек е по-добре да започне от лесното.

155 roman_soldier { 01.04.10 at 17:58 }

Основно очистване (Master Cleanse) на организма от токсини с вода и сол.
Както вземате баня всеки ден за да измиете тялото отвън, така трябва редовно да се почиства тялото отвътре. Един от начините за почистване на тялото отвътре е със солена вода. При измиване отвътре се постига изчистване на остатъци, отпадъци, токсини и депозити, които пречат на вашето тяло да функционира добре.
При използване на клизма или иригатор се почиства само част от дебелото черво, но при използване на солена вода се почиства цялата храносмилателна система. За очистването трябва да се използва морска сол.
Какво трябва да знаете за да направите очистване със солена вода? Процедурата е много проста. Пригответе си рано сутрин съд с 1.25 л. затоплена вода и две чаени лъжици морска сол. Пробвайте вкуса на водата, ако не е много солена, добавете още сол. Изпийте цялото съдържание на гладно. Наведете се и разтрийте коремната си област, така ще подпомогнете по доброто очистване. До един час ще почувствате чести движение в червата. Ако не, трябва да прибавите малко повече сол или да пиете малко повече вода за да подпомогнете очистителния процес. Това очистване е много безопасно и вие няма да станете зависими от солената вода, както се получава при някои билкови и синтетични разслабителни програми. Добре е вечерта да приемете по лека храна с повече сурови зеленчуци или това да ви е за обяд, а вечерята да я пропуснете. Евентуално може да си помогнете с разслабителен чай вечерта, така че очистването на следващия ден да се улесни.
Солената вода не се абсорбира от храносмилателната система. Поради голямото съдържание на сол, водата преминава през червата като метла и помита всичко след себе си и след това се изхвърля през ануса.
И така ако чувствате изтощение или необичайна умора помогнете на тялото си чрез очистване на храносмилателния тракт чрез солена вода. Очистване със солена вода не само подпомага очистването на дебелото черво, но и спомага за очистване от кандида и паразити. Запомнете, че при това очистване се изхвърлят и добрите бактерии. Добре е след процедурата да се захранете с добри бактерии (домашно приготвено кисело мляко с живи бактерии) или някои добри пробиотици. Благословение!
Блог: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/

156 amazonian { 01.05.10 at 2:38 }

Това, което е цитирал Римският войник 🙂 е вариант на йогистката процедура, само упражненията са заместени с масаж на корема. Никъде, обаче, не се споменава, какво в случая означава „редовно“ – веднъж седмично, веднъж месечно, веднъж на три месеца? Това съвсем не е маловажно.

157 roman_soldier { 01.05.10 at 7:49 }

Здравейте,
Това очистване не е йогистка практика. Аз не съм си правил масаж на корема и въпреки това солената вода действа много добре. Спокойно можете да го пропуснете. Солта е най силният антибиотик, най силното антибактериално и антипаразитно средство. Също е и антидепресант. Колко често да го правите? Зависи от колко сериозна е констипацията. Според мен след едно такова очистване, ако не си промените диетата, начина на хранене пак ще имате проблеми. Според мен на 2-3 месеца е нормално да се прави. Ако пиете редовно Соле проблемите с констипацията ще изчезнат. Аз не съм привърженик да прекаляваме с очистването. Най добрия индикатор е как се чувстваме. Ако сме енергични, работоспособни, имаме здравословен сън и радост в живота е достатъчно да го правим 2-3 пъти в годината (мое мнение). Това не замества билковата програма за очистване на цялото тяло.
Благословение.

158 Polindova { 01.05.10 at 16:03 }

Здравейте и от мен, аз също се интересувам от прочистване на дебелото черво и ще правя клизма с урина. Попаднах на тази саттия, страхотна е, поздравления за нея и за целия сайт. Питането ми към вас е, дали мога да ползвам собствената си урина, обаче при положение, че при изследването й, в нея ми откриха трихомонас и хламидии.? Няма ли вкарвайки я в дебелото черво да го заразя. А и дали при преваряване на урината или изпарението й, тезигадинки измират? Въобще мога ли да ползвам собствената си урина за уринотерапия и лечение при положение че е зараена.Мерси предварително за отговора ви.

159 benato { 01.05.10 at 17:33 }

Именно- Шанка-пракшалана,много добре е описана и показана тук в сайта.Древна Йога практика. Очиства перфектно,но не е за бременни и кърмачки.

160 amazonian { 01.05.10 at 18:49 }

Моля за извинение, че и аз я описах (за Sank Praksalana става дума) – не съм изчела целия сайт и не знаех, че я има 🙂 Понякога хората интутивно се ориентират към прочистване със солена вода – чувала съм за пиене на сок от кисело зеле, например, като очистително. Нищо ново под слънцето 🙂

161 feia { 01.05.10 at 23:56 }

От известно време /около 2 мес./след клизма,която правя по правилата с морска сол и лимонов сок
червата почват да ме болят по няколко часа след процедурата,което много ме притеснява и май скоро
няма да посмея да го правя.Чудя се защо ли?

162 feia { 01.06.10 at 8:05 }

Полиндова,според Малахов заразена урина не се използва,освен ако се преваря-малко са микроорганизмите,които издържат на температура на варене повече от 10 минути/спорообразуващите,а твоите не са от тях/

163 е4о { 01.06.10 at 10:11 }

А как да разбера дали ми е заразена урината и ако е, как се лекува?

164 бате Бино { 01.07.10 at 0:26 }

Мога да река нещо на колежката Polindova
1. Изследванията ,които се правят у нас за каквито и да са венеро-бацили не са точни. Може да ти ги „открият“ а пък да ги нямаш, а може и обратното. Говорил съм с абсолютни авторитети в областта , казват ми на ухо : „Няма кой да плати достоверните тестове ,затова се използват евтини и неточни. “

2. Може да се приеме ,че около 80 % от хората са заразени с тия твари. ( а сигурно и с допълнителни) Почти не се лекуват с лекарства и затова на някои места изобщо не ги разглеждат като проблем ( пример- модерната клиника “ ON CLINIC“ в София, тя е част от верига клиники в Израел и Щатите)
Имам книжки на „корифеят“ по трихомоните – Тамара Свищева. Мамма мия, не ви трябва да ги четете , няма да можете да заспите..Имало 200 разновидности трихомони 🙂

3. Да кажем,че са „изолирани“ нейде из тялото – това значи че те са навсякъде ,където си искат. По кръвен път си стигат до всяко кътче на организма. Та за „презаразяване“ или “ автозаразяване“ не може да става дума.

Малахов никъде не казва за „заразена“ , а за „нечиста“
. Има разлика. Ако видите списъка на бацилите , с които може да се зарази една урина ,че и един организъм, ще ви прилошее. Ако за всеки един се пусне изследване – вие ще се сетите дали на практика това може да стане.

165 amazonian { 01.07.10 at 21:25 }

feia: може би е по-добре да я направиш само със сол, без лимоновия сок.

166 Polindova { 01.08.10 at 12:59 }

Бате Бино, мерси за включването, знам, че доста голям % от хората имат тези паразити, но знаейки че са в мен, а тези изследвания го показват (дали са достоверни не мога да знам), аз искам да ги махна, това пречи най-вече на сексуалния ми живот… Но и не само…
Малахов има рецепта за трихомонас и хламидии, ще се чистя, но ме интересува тогава разликата м/у „заразена“ и “нечиста“ урина според теб? При Малахов не открих определение за „нечиста“. И моята, в която има трихомони – нечиста ли е?

До е4о: можеш да отидеш във всяка клинична лаборатория в твоя град, сутрин на гладно, да дадеш урина и да поискаш да ти направят изследване за трихомони и всякакви венерически болести, които могат да се установят чрез урината. За хламидиите се дава венозна кръв, пак сутрин на гладно.

167 feia { 01.09.10 at 10:22 }

Мисля,че заразена и нечиста визира едно и също.Не желая да споря с никого,още повече -включих се защото ви харесвам.
Във всеки случай от казаното от бате Бино си правя извод,че по-добре е да се вари урината за дезинфекция.

168 бате Бино { 01.09.10 at 22:12 }

Елементарно бе ,другарчета – „заразен „,значи ,че има живи организми в нея ( е не чак калинки 🙂 ) а „нечист“ – значи замърсен . Например с токсини, шлаки от затлачен организъм… , има също и „информационно замърсяване“ да не забравяме- това е ПОСЛАНИЕТО за болест ,което съдържа в себе си урината на болния човек. Нали вече знаем, че не всичко е материя .. 🙂 На здравия и чистия човек урината му има съвсем друга ЕНЕРГЕТИКА.

Хубаво че има Малахов рецепта за трихомони , пробвайте и споделяйте. Аз съм се отказал да се шашкам от тези неща , материята е тъмна Индия, дори за докторите .
За изследване ако ще си правите – само ДНК анализ . (при това не всеки днк анализ е добър) Правят ги в София и в Стара Загора . Другото е просто несериозно. Кръвен анализ на хламидия ? Това е най-остарелия метод – да търсиш антителата на нещо ,ВМЕСТО САМОТО НЕЩО, серологичен тест. Абсолютна заблуда – дава кръстосана реакция с други организми , както и дългото персистиране ( съществуване) на тези антитела в организма . Я да помислим : Търсенето на антитела за каквото и да е какво означава? Означава да регистрираш имунната реакция на организма срещу някой бацил. Нали така? И ако титърът ( количеството антитела) е висок – тълкуват го като голямо заразяване. Ами ако няма антитела? Значи няма и хламидии, така ли ? Неее, тарикат е бате Бино , досетил се е отдавна – това значи, че няма АДЕКВАТЕН ИМУНЕН ОТГОВОР от страна на организма , а не че не съществува самата хламидия. ( Тя може да е там, но организмът по различни причини да не се бори срещу нея и да не образува антитела)
ДНК анализът е вече друга работа – там се взираш директно за самия нашественик. ( Я да видим има ли го? Има го. Супер. Давай паричките чичо доктор да ти набоде дупето с инжекцийки 🙂 После като прихванеш – пак да заповядаш 🙂 )
А пък за трихомоните и уриновите тестове , колежке Полиндова , работата е да уцелиш в тъмна стая черна котка , която може и да не е в стаята.. Това е най-неточния метод , пише го дори в медицинските буквари – много ниска вероятност да ги видиш в урината . ( тоест силна вероятност от фалшиво негативен резултат. Докато при серологията/кръвния тест/ на хламидиите е обратното – голяма вероятност от фалшивопозитивен резултат )
Но И ДА ГИ ИМА тия гадинки ,мили мои , това не значи ,че имаме проблем с тях !! Моля прочетете (пак ги поствам) прозренията на уважаваната Олга Елисеева :

“….. Представените клинични примери добре демонстрират и потвърждават теориите на С.Ханеман ( откривателя на хомеопатията-бележката е моя) и Г.Ендерлайн.
Тези теории научно доказват , ЧЕ НИЕ СЕ РАЖДАМЕ С МОЛЕКУЛИТЕ НА РНК И ДНК НА МИКРООРГАНИЗМИТЕ, НЕ САМО НА ТЕЗИ, КОИТО СЪЩЕСТВУВАТ ОКОЛО НАС, НО И НА СЪХРАНЕНИТЕ ВЪВ ВИД НА ИНФОРМАЦИОННА ПАМЕТ. ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ВЪЛНОВИ ПРОЦЕСИ, КОИТО СЪОТВЕТСТВАТ НА УСЛОВИЯТА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНИ ВИДОВЕ МИКРООРГАНИЗМИ, ТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТ В НАШИТЕ ТЪКАНИ, А ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА ВЪЛНОВИТЕ ПРОЦЕСИ ТЕ СЕ ВРЪЩАТ В ПРЕДИШНОТО СИ СЪСТОЯНИЕ – ИНФОРМАЦИОННИ МОЛЕКУЛИ НА ДНК И РНК. Възможна е такъв задействащ механизъм да е енергоинформацията. Енегоинформацията съдържа разнообразен диапазон от върни: електромагнитни, радиоактивни, 4 вида въздействие на ГПЗ и др., все още неизучени от науката.Това добре се вижда, когато се проверява наличието на изброените вълни в поразения от рак орган Създава се впечатление, че действа отработена, целенасочена система, включена от невидим паралелен свят. Ето защо молитвите,събрани от светците и дадени нам в молитвеника, са всъщност кодове за прекратяване на насочените вълнови енергии от паралелен, невидим, с тъмна сила свят. Клиничните примери са ярко потвърждение, че с молитвите и покаянието до две трети от заболяванията и микроорганизмите изчезват. Разбира се,резултатите при отделните пациенти са различни, но положителен напредък се отбелязва при всички. Резултатът зависи от вярата на човека, от участието на собств. му съзнание, от степента на покаяние, от желанието му за оздравяване. ”

“………Силата на молитвите на отец Герман, покаянието за греховете и най-вече желанието на самия човек да се отрече от тях и никога да не ги повтаря затварят кармичните дупки в енергийното поле на човека, намаляват кармичния дълг, натрупан в процеса на съвр. живот, пречистват биоенергийното поле, а при продължително практикуване откриват напълно информационния канал на Висшия разум, на Бога и затварят низшия, отрицателен канал на геопатогенните зони изпод Земята “

По-голямата част от информацията е в темата „пречистване от паразити“ постовете ми от 6ти и 7ми октомври 2009. Прочетете ги , интересни са ,защото излизат извън шаблона на материята.

169 Tsveti Hristova { 01.18.10 at 22:18 }

От известно време червата ми са лениви.Прочетох публикувания материал и искам да опитам с клизма.Проблемът е,че имам хемороиди.Получих ги по време на бременността.Рядко се възпаляват и не кървят,не са болезнени.Въпроса ми е,няма ли една клизма да ги възпали,противопоказана ли е?Какво се прави в такива случаи?Цвети

170 rima { 01.21.10 at 10:19 }

Цвети, уредите за клизми в българия са с доста грубички накрайници. Трябва да се намажеш външно предварително със зехтин, но и това няма да е достатъчно вероятно. Ако известно време мажеш хемороидите със урина, ще се успокоят (тези които са външни) колкото да започнеш с клизмите. Клизми с урина няма да ти навредят на вътрешните хемороиди, напротив. Само с външните трябва да се внимава при вкарване на накрайника!
Друг вариант за оправяне на лениви черва е шанкпранкшалана. При него водата се пие, тоест прочистването тръгва от горе. Действа разхлабващо.Трябва да се слага една изравнена малка супена лъжица сол (не по-вече) на 1л вода и седмица след това да ядеш не дразнеща храна, защото този метод доста остъргва червата. Метода е описан подробно в „пречистване на душата и тялото“. Ще се оправиш 🙂

171 rima { 01.21.10 at 10:22 }
172 Tsveti Hristova { 01.23.10 at 23:35 }

Благодаря за отговора ти Рима.Благодарение на този сайт аз вече имам решение на проблема с ленивите черва.Какво направих ли?Ами взех се в ръце и почнах да следвам съветите дадени тука.
Като начало почнах с един ден на сокове,а след седмица цели три дни изкарах само на сокове.Чувствах се прекрасно,просто летях и кипях от енергия.Моята работа е тежка,и изисква физическа активност.Аз съм рехабилитатор и работя с увредени физически деца.
Другото нещо,което направих беше чашата топла вода сутрин на гладно.Имаше страхотен ефект,макар че ми бяха нужни три дни.Освен това изкарах една седмица на по-лека храна,без месо и не хапнах нищо сладко.Интересно,аз много обичам месо и тестени,сладки неща,но през тази седмица не ми липсваха.Просто нищо не сам правила насила,всичко беше лесно и приятно за мене и пиенето на скове,и безмесната храна.Така мойте черва отново проработиха и от десет дни аз всяка сутрин без усилие ходя тоалетната.Лицето ми светна и се чувствам свежа и лека.
Следващата стъпка ще бъде шанката,решила съм го вече.От доста време работя в Кувейт и иригатори по аптеките не можах да намеря.Така че ще пробвам със солената вода.
Аз сама не мога да се начудя на себе си как така започнах и как така лесно се настроих.Здравословния начин на живот и хранене не са ми били особено близки.Мисля,че статиите,които прочетох много ме мотивираха и благодаря на всички.които
имат принос за това,както и на участниците във форумите.Супер сте!
Трябва да има повече такива материали и хора като вас,които възпитават и пропагандират здравословния начин на живот и ни мотивират.Ще пиша подробно за резултатите от шанката.Засега чао!

173 mer { 01.24.10 at 2:01 }

Иска ми се да допълня нещо – важно е да си променим и отношението към света и хората около нас. Съчетани с оздравителни процедури като пречиствания и здравословно хранене ще постигнем 100% резултат.
Например ето един цитат от трудовете на Луиз Хей. Ленивите черва са породени от следния мисловен модел:
„Отказ да се освободим от старите идеи и стари събития. Затъване в миналото. Скъперничество.“
Тя съветва да променим начина си на мислене по следния начин:
„Освобождавайки се от миналото, давам възможност на новото, свежото и жизненото да навлязат в мен. Позволявам на живота да протича през мен.“

Доста често тази промяна на начина на мислене и възприемане на живота е последната частица от целия пъзел към пълното здраве. Но не всеки е склонен да повярва, че такава една промяна лекува.

Цвети, когато правиш клизма или шанка пракшалана винаги намазвай накрайника и ануса с растителна мазнина, за да не се възпалят хемороидите. Ако започнат да се възпаляват, спри ги и намери друг начин на лечение. Понякога за възстановяването на чревната дейност е достатъчно да изпълним всички останали методи, описани в статията и някои допълнителни:

* пиене на семена от живовляк – psyllium husk – http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=930.0
* приемане на пречистена хума (за вътрешно приемане)
* сокотерапия с приемане на сок от зелени стръкове – житени поници или сок от зелени ядливи листа
и др.

Цвети ако искаш да споделиш резултатите от шанка пракшаланата пиши тук. Благодаря ти и успех!

174 mer { 01.24.10 at 2:08 }

Тази статия е затворена за повече коментари. Ако имате нужда от съвет или искате да споделите нещо с нас, посетете http://forum.zemianazaem.com/ .