Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Oтстраняване на отрови в организма със слънчогледово олио

пречистване с олио

статия предоставена ни от Любо в Пречистване с олио, 27.04.2009

Изумителните целителни сили на този метод, доведоха до по-нататъшни изследвания. Тези допълнителни проучвания относно олио-терапията сега са добре документирани, особено що се отнася до сходните физиологични ефекти върху различни физически лица.

Изненадващо е, че при този биологичен лечебен метод най-различни симптоми безусловно изчезват, без каквито и да са странични ефекти. Този прост метод лекува напълно широк спектър от заболявания, които обикновено се лекуват с операция или чрез силни лекарства, обикновено със значителни странични ефекти. Ефективността на тази лечебна система, в която олиото се жабурка в устата, се дължи на стимулиращият ефект, който олиото има върху отделителната (също-изхвърляща токсините) система на организма.

Чрез този метод е възможно да се лекуват едновременно като индивидуални клетки, клетъчни конгломерати (натрупвания) така и лимфни възли и по-сложни тъкани, като например тези във вътрешните органи. Това се получава, тъй като полезната микрофлора в организма (има се пред вид защитните тела), са свързани помежду си в едно здравословно цяло (континуум) – (това и на английски не е много ясно какво точно се има в предвид, но с 2 думи – метода е страхотен)

Без тези естествени телесни защитни вещества които се произвеждат от тази микрофлора, здравето на хората са може да се влоши. Dr.Karach обяснява, че редовното прилагане на това лечение повлиява на оздравителните процесите и допринася много за доброто състояние на човешкото тяло. Това мнение на Dr.Karach се поддържа от много други учени по целия свят.

С помощта на това лечение (олио-терапия) постоянно и неизменно се лекуват такива болести като мигрена, главоболие, бронхит, болни зъби, тромбоза на артериите, хронични заболявания на кръвта като левкемия, също така артрит и свързаните с него заболявания, невро-физиологична парализа, екзема, стомашен ентерит, перитонит, сърдечни заболявания, бъбречни болести, менингит, и хормонални нарушения при жените напълно се отстраняват от организма.

Олио-терапията има траен целебен ефект върху цялото тяло според Dr.Karach (дори се казва “за вечни времена”). Дори в случаи на терминални (крайни) заболявания като рак, СПИН и хронични инфекции е било демонстрирано, че този начин на лечение може успешно да замества всички други. Dr.Karach успешно излекува пациент с хронична левкемия с 15 години “тежки” методи на лечение зад гърба му. Острият артрит на един друг пациент, който бе на легло, се отстрани от тялото му за 3 дни, без очевидни странични ефекти като възпаление.

Въпрос: Как се прилага този метод?

Купете си слънчогледово олио или фъстъчено олио* в местния магазин за здравословни храни (важното е да е нерафинирано! – студено пресовано!! без термична и химична преработка – на Бг пазар такова са шарлан, зехтин – студено пресовани.) Трябва да е СТУДЕНО ПРЕСОВАНО олио. Уверете се, че бутилката е добре затворена веднага след употреба (отваряне) иначе ненаситените мазнини в олио бързо се превръщат в наситени при излагане на въздух (настъпва окисление), което означава, че впоследствие олиото става само за готвене. Сутрин, преди да си измиете зъбите, преди да сте пили каквото и да е, и преди ядене/закуска, поставете една супена лъжица олио в устата си, но не го поглъщайте. Изплакнете (жабуркайте) го в устата (без прекомерен натиск) за 15 до 20 минути, като се уверите, че олиото е прокарано между зъбите/ добре нажабуркано в устата. Тази процедура стимулира слюнчените жлези чрез движението на челюстта, като при дъвкане. Това освобождава смилателни ензими.

Токсините и бактериофагите в рамките на кръвоснабдителната система ще бъдат извлечени от олиото през слюнчените жлези като по този начин става пречистване на кръвта.
Не трябва при никакви обстоятелства да се поглъща дори капка от олиото при изплакване на устата, защото всеки остатък от олиото съдържа крайно токсични елементи. В началото олиото ще е високo вискозно, но след няколко минути то ще започне да става по-“тънкo” и бяло като избелена вълна. След 15 до 20 мин – ако олиото все още се появява с жълт цвят, е добре да се продължи с метода/жабуркането докато олиото се превърне в бяла течност.

След изплюване на олиото си изплакнете устата старателно няколко пъти с вода, и дори си измийте старателно устата с четка за зъби, и накрая изчистете четка за зъби**. Почистването на четката за зъби след това, както и мивката, ще ви гарантира, че отделените в големи количества бактерии, вируси и токсини и химикали от тялото ще бъдат премахнати. Когато се разгледа под микроскоп една капка от това олио смесено със слюнката се виждат гъбични спори, бактерии и други (микро-)организми в изобилие.

Малко след приключване на прилагането на олио се получава очевидно укрепване и стимулиране на лимфната система и засилване на кръвоснабдителната система в организма. Оздравителният ефект на това лечение действа на две нива: детоксикиране (премахване на вредните вещества) и стимулиране на автоимунната система. “Страничните ефекти” от този лечебен метод (олио-терапия) са: укрепване / заздравяване на разхлабени зъби, подобрение на кръвоснабдяването на венците и подобрена обмена на веществата (растеж) и избелване на зъбите.

Най-добре е ако олиото за лечение се приложи като първото нещо сутрин преди закуска, но когато са очевидни болестни симптоми, е полезно да се използва тази техника преди другите основни хранения за деня, когато не се консумирани течности преди това за поне двадесет минути.

В. Каква е продължителността на това лечение?

Това е различно при всеки човек, но лечението може да бъде спряно, когато организма укрепне, когато качеството и спокойствието на съня се възстановят в естествената им форма, когато апетита е на здрав човек, и когато при първото събуждане след изтичането на нощта няма признаци на умора. Налице е също и вторичен ефект – паметта значително се подобрява. Само когато всички тези условия са изпълнени продължението на лечението е ненужно.

В. Възможно ли е с този метод на лечение да се влоши състоянието?

При някои лица, които имат едновременно няколко различни заболявания, може да се наблюдава първоначално влошаване на състоянието. Това се дължи на първоначално премахване на основната инфекция, което може да позволи временна изявяване на вторични инфекции. След няколко дни вторичната инфекция може да изчезне, но да се появят други. Такива симптоми обикновено се появяват при хора, които страдат от хронични заболявания или терминални болести (като рак). При такива обстоятелства Dr.Karach препоръчва на засегнатите лица твърдо и целенасочено да продължат с лечението, дори и ако има налице треска (повишение на температурата).
Dr.Karach твърди, че когато тези симптоми се появят по време на олио-лечението то тогава само ще се улесни бързото изцеление.
В случай, че лечението се прекъсне по една или друга причина, общият лечебен ефект ще се забави. По тези причини Dr.Karach твърди, че първоначалното влошаване на състоянието е отличен признак, че болестта е започнала постепенно да си отива от тялото.

В. Колко често човек може да прилага този метод дневно?

Това зависи от общото здравословно състояние на човека и от степента на токсичност/замърсяване на организма.
Колкото по-често се прилага олио-лечението, толкова по-мощни са ефектите му.

Остри заболявания обикновено се излекуват от два до четири дни.
Хронични заболявания, които са се развивали в продължение на много години съответно изискват по-дълго време на лечение. В някои случаи това може да отнеме до една година. Не се отказвайте.
Пациенти с терминални (крайни/нелечими) заболявания, които са постоянствали с това лечение, са живо доказателство с подобреното си състояние и успешно излекуване за отличните резултати, постигнати чрез този метод на лечение.

*******************************************
Бележки:

(*) Австралийски-отглеждани фъстъци. Има съобщения че те имат много високо съдържание на алфатоксини (токсини от гъбички), така че изглежда, че студено пресовано слънчогледово масло може да бъде по-добър избор.

(**)Четката за зъби може да се почисти напълно с 3% водороден прекис (кислородна вода).

Това е напълно различен подход от Budwig Диетата, която използва студено пресовани ленени семена (ленено олио) като хранителна добавка. Да не се объркват методиките, тъй като те не са взаимозаменяеми.

152 comments

1 pagko { 08.11.09 at 8:30 }

В една от книгите си подобен метод разкрива и бай Малахов предложен от бактериолога П. Т. Качук, но там го наричат смучене на растителни масла 😉
Методът е почти същия: растително масло, в количество не по голямо от 1 с. л. се съсредоточава в предната част на устата и се смуче като бонбон. Маслото не трябва да се гълта. Процедурата се прави лесно, свободно, без напрежение, с продължителност 15-20 мин. Отначало маслото става гъсто, а след това – течно, като вода. Тогава е време да го излюете. Течността трябва да е бяла, като мляко; ако течността е жълта, процеса не е доведен до край…
Метода е добре похвален и в книгата на Малахов 😉 и мисля да почна да си го прилагам въпреки, че мазночите хич не са ми по вкуса 😛

2 Дако { 08.13.09 at 7:47 }

Още описан от Хулда Кларк в книгите й.

3 kyncho { 08.14.09 at 11:06 }

Zna4i 6arlan ne olio

4 бакшишчо { 08.18.09 at 23:12 }

как да се регистрирам?

5 peco { 08.29.09 at 8:09 }

Аз колкото и да жабуркам накрая излиза пак жълто.

6 asia { 08.29.09 at 12:39 }

Днес, резултата от жабуркането ми беше пресечена течност – като се замисля това ми се случва за 3-ти път! Само при мен ли се получава това и какво означава???

7 peco { 08.30.09 at 12:48 }

аз го правих със зехтин, но всъщност трябва да се ползва слънчогледово или сусамово олио според oilpulling.com други места в нета. При другите масла няма толкова добър ефект.

8 mer { 08.31.09 at 15:15 }

asia, обикновено пресичане се получава по средата на жабуренето – ако се жабуриш още 5 минути би трябвало да се оправи, но не го мисли, всичко е както трябва.
бакшишчо, в сайта няма нужда от регистрация, може да се регистрираш във форума.

9 Безименна { 09.06.09 at 21:23 }

Щом е студено пресовано, мисля че няма значение. Използвала съм и масло от гроздови семки, зехтин, шарлан, масло от рапица, всъщност накрая винаги се получава бяло мляко.

10 Вероника { 09.13.09 at 15:38 }

Здравейте
Може ли да е с обикновенно слънчогледово олио, не мога да намеря стъденопресовано, дори и зехтин такъв не намерих ? Какво точно трябва да пише на опаковката и къде ? Мерси предварително 🙂

11 Пробвал { 09.13.09 at 17:42 }

Първо пробвах с най-обикновено рафинирано и получих чудесни резултати. Изплютата течност става бяла както си пише. После пробвах със зехтин, но не се получава. Въпреки, че го търкалях над 20 минути, когато го изплюх беше жълтеникав. Смятам да си карам със стандартното олио за готвене. С него се получава чудесен ефект и нямам допълнителни разходи. Някой може ли да каже голям проблем ли е, че е рафинирано? Нали рафинирането е просто пречистване?

12 Petko { 09.13.09 at 20:00 }

Вероника, Пробвал,
не мисля, че е добре да ползвате обикновено слънчогледово олио, защото то е рафинирано. Което ще рече пречистено, обаче чрез химикали! Няма логика да вкарваме боклуци и с тях да се чистим. Истината е, че олиото не става за нищо. Най-добрият вариант е с шарлан. Може да го намерите във всеки магазин за здравословни храни и на щандовете на някои хипермаркети. На опаковката трябва да пише ШАРЛАН и да е конкретизирано, че е получено чрез студено пресоване. Не е скъпо като зехтина. А зехтин има буквално навсякъде. Гледайте да пише Extra Virgin. По принцип най-качествените са и най-скъпите – 15-20 лв за литър 🙂

13 mer { 09.13.09 at 21:18 }

Всяко олио, което е пресовано над 48 градуса, е загубило всякаква полезност. Превръща се в течност, която върши пакости в нашето тяло. Всяко масло различно от судено-пресованото е безполезно за здравето ни. Шарланът вече е много достъпен – днес го купих на 2,20 (преди беше 3,40) – има слънчогледов вкус – може да се ползва за овкусяване на салати, в ястия (но не за готвене), жабурене…

14 Пробвал { 09.14.09 at 2:05 }

Цяла вечер проучвам механизма на прочистването с олио. Истината е малко по-различна от това, което пише тук. Най-важното е, че става с всякакво олио защото ти не го гълташ и няма значение какъв му е състава. Номера е в консистенцията и реакциите в слюноотделянето, които предизвиква.
Чрез слюнката се изхвърлят токсини. Освен това в слънчогледовото олио има липолиева киселина, която примамва паразитите. Така се освобождаваме едновременно от отровите и от вредителите 🙂 . Не намерих никакво логично обяснение, което да сочи, че рафинираното олио не действа. Все пак, ако намеря нерафинирано ще го ползвам.
Имам чувството, че зехтина не действа. Пробвах с много хубав и скъп зехтин, екстра върджин и т.н., но резултата беше съмнителен. Изобщо не протече нужната реакция. Не се сгъсти и не си промени консистенцията до края и накрая като го изплюх беше жълтеникав. Явно просто трябва да се ползва слънчогледово олио, както пише в заглавието.
В момента си правя по две процедури сутрин и вечер с обикновено олио за готвене. Няма да обяснявам от какво съм болен, дълга история е, но ако случайно ми помогне ще споделя резултата.

15 Вероника { 09.15.09 at 16:50 }

Мерси много, днес си купих шарлан наистина много ефтин 2.20 лв. От утре почвам да се жабуря 🙂

16 veso { 09.16.09 at 13:02 }

Здравейте, аз също правя това нещо от коло месец без да прекъсвам и наистина има доста добър ефект и при мен. Първо веднага спряха да ми кървят венците, а при мен това си беше ежедневие повреме на миенето на зъби. Второ имах главоболие от около може би 7-8 години , което се изразяваше в целодневни болки отпред на главата ляво или дясно , дори и чак до окото. Болеше ме ведбъж на седмица горе долу и направо се бях примирил че ще си ме боли цял живот. По време на кризите имах свръхчувствителност към светлина , шум и единственото нещо , което ми помагаше беше да се наспя. От както съм започнал да се жабуркам с шарлан главоболието изчезна като с магическа пръчица и това е от месец . Такъв период без болки не съм имал до сега. Да се надявам , че ще продължи по същия начин, защото ако е така не смятам да спирам да се жабуркам дори цял живот. Усилието си заслужава макар да изглежда за някой хора малко неприятно. Свиква се и ефекта няма да закъснее както при мен се получи.
А относно самото действие като процес, аз лично съм чувал , че за около 30 минути цялата кръв минава през тази зона и чрез слюнчестите жлези се изхвърлят токсините , а олиото ги абсорбира. Относно венците това си е страничен ефект и то много хубав. При хранене под венеца винаги попадат частици от храната, които стоейки там започват да загниват и да възпаляват венеца , а от там и кървенето следва. И колкото и да се търка с четката неможе да се бръкне под венеца така, както олиото си прониква там и премахва наслагванията от храната. И по този начин венеца си остава чист и с бледо розов цвят и няма помен от кървене 🙂

17 Angie { 09.16.09 at 23:25 }

Към кометара на Весо: средство за лекуване на кървящи венци- лимон с чесън. Един приятел страдал от години от това, и случайно откри, че от тази комбинация кървенето спира. Поровил се в интернет и намерил и научна статия- дказателство на тази тема. Аз също я четох, но вече не се сещам къде беше точно. Но и без статия, важното е че действа 😉 От Форума взех съвет да си почиствам зъбите и с конец.

18 dam { 10.07.09 at 14:42 }

Имам локсация на рамото. Предлагат ми операция.Ако някой е преодолял такъв проблем може ли да сподели как.Предварително благодаря.

19 Андрей { 10.08.09 at 8:02 }

ТИБЕТСКА СУПЕРРЕЦЕПТА ЗА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

ТРЯБВАТ ВИ 350гр.ЧЕСЪН И 250гр. ЧИСТ СПИРТ.Изчиствате добре склидките чесън и ги счуквате в дървено хаванче докато се получи кашица.Поставяте я в стъклен съд и заливате с 250гр.спирт от 96 градуса.Затваряте добре съда с плътен похлупак и държите 10 денонощия сместа на тъмно.След това прецеждате течността през копринен плат.Прецедената течност оставате да престои 3 денонощия
КАК ДЕЙСТВА САМОТО ЛЕКУВАНЕ:Всяка сутрин,обяд,вечер сипвате прясно несварено мляко по 50гр. в порцеланова чаша.В него сипвате с капкомер от течността по следната схема:Първи ден-преди закуска 2 капки,преди обяд 2 капки,преди вечеря 3 капки.Втори ден:-преди закуска 4 капки,преди обяд 5 капки,преди вечеря 6 капки.Трети ден:-съответно 7,8,9 капки.Четвърти ден:10,11,12 капки.Пети ден:-13,14,15 капки.Шести ден:-15,14,13 капки.Седми ден:-12,11,10 капки.Осми ден:-9,8,7 капки.Девети ден 6,5,4 капки.Десети ден:-3,2,1 капки.Единадесети ден:-15,25,25 капки.Дванадесети ден:-25,25,25 капки.Тринадесети ден:-25,25,25 капки.Следващите дни се пият пак три пъти на ден по 25 капки до свършването на сместа
РЕЗУЛТАТИТЕ СА НЕОЧАКВАНО ДОБРИ:Организмът се изчиства от излишните мазнини.Подобрява се обмяната на веществата.Кръвното налягане се нормализира само за 5-6 дни.Ако в тялото има ТУМОРИТ те се стопяват,често изчезват.Кръвоснабдяването на сърдечния мускул се нормализира.Бързо се подобрява слединфарктно състояние на болните.Артритите се успокояват,костните болки също,слухът и зрението се подобряват.Лекува гастрит и колики
ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА СТРИКТНО,ДА СЕ ЗАПИШЕ ДАТАТА НА ЗАПОЧВАНЕТО ИЛИ ДА СЕ ЗАПОЧНЕ НА ДАТА КОЯТО СЕ ПОМНИ И ТОЧНО СЛЕД 5 ГОД.ДА СЕ ПОВТОРИ.

Рецептата е взета от тук – http://gesundheitsleben.blogspot.com/
Аз лично не съм я пробвал все още.

20 dam { 10.08.09 at 14:01 }

Извинете ме за грешката – ЛУКСАЦИЯ.

21 mer { 10.17.09 at 0:42 }

dam, аз не съм веща по твоя проблем, надявам се някой друг да помогне. Само ще добавя, че студено пресованите масла са много благоприятни за ставите – пиене, жабурене, мазане…. също и сока от целина, но в разумни количества, защото е много силен. Вярно, трудно е да се обърнат нещата при напреднала фаза на здравословния проблем.

22 Тодор { 10.19.09 at 15:26 }

Според форумите метода жабурене с масло (oilpulling) може да се прилага с всякакви видове студено пресовани нерафинирани масла. Но в зависимост от маслото ефекта е различен. Има един сайт където различни хора са тествали жабурене с различни масла и са дали своето мнение как им действат.
Ето вижте резултатите от тези тестове:
http://www.earthclinic.com/Remedies/oil_pulling.html

23 benato { 10.21.09 at 19:12 }

Много хубав сайт,благодаря 🙂

24 Jack { 10.25.09 at 19:47 }

Здравейте. Много съм впечатлен от сайт-а, информацията тук за мен е нова, дори и не подозирах, че има подобни форуми. Аз не съм суровоядец, дори не съм и вегетарианец. Аз съм един чревоугодник, който ежедневно яде месо, понякога и на всяко хранене. Имам добър и бърз метаболизъм, поради което мога да ям от всичко и по много. Естествено подбирам храната си и начина на приготвянето ѝ. Опитвам да имам здравословно хранене. Статията за олио-пречистването обаче привлече интереса ми. В мен се събуди желание да опитам този метод на пречистване, някак си усещам, че трябва да го направя за да изчистя тялото си от всякакви токсини и шлаки натрупали се в него с годините. Трябва ли обаче, да променя хранителните си навици? Не искам да спирам да ям месо, искам да се храня така, както и до сега. В този ред на мисли, ще има ли ефект от процедурата ако продължавам да се храня с месо? Според мен едното не пречи на другото, може би малко повече време ще трябва да правя процедурите, вие как мислите?

25 zigzag { 10.25.09 at 23:20 }

Jack,хората в този сайт не са секта,която фанатично отрича месото и потребителите му.Повечето от нас са се хранели с месо,някой още консумират определен вид,предимно морски.Да не се храним с месо е осъзнат избор.Всеки сам трябва да вземе това решение за себе си.Единсвеното правилно нещо,което можем да правим е да предоставяме информация и споделяме личен опит.Който търси промяна и подкрепа,ще направи сам избора си.На въпросите ти:трябва да промениш хранителните си навици,но когато достигнеш убеждението за това,като не спирай да се интересуваш от здравословен начин на живот.Процедурата ще има ефект,най-вече за по-здрави зъби и венци.Заблуда е да мислиш,че само с една процедура ще компенсираш цялата токсикация върху тялото ти.Но започвайки и с нещо малко имаш по-голям шанс за промяна.И най-дългия път започва от първата крачка.

26 Jack { 10.26.09 at 21:27 }

ЗигЗаг, мерси за уточнението. Да разбирам ли, че ти си пробвал/а олио-терапията? Нямам проблеми със зъбите или венците, но бих искал да използвам метода за подобряване на кожата и имунната система. Имаш ли допълнителни препоръки в тази посока?

27 Angie { 10.27.09 at 11:45 }

Не знам защо така, но цял месец се забурех в шарлан и не забелязах абсолютно никаква промяна…Продължавам да го правя просто за всеки случай..

28 mer { 10.27.09 at 12:02 }

Джак, какви проблеми с кожата имаш, ако е акнеична, тогава намали до минимум употребата на животинските продукти, поне млечните, но и месото е фактор, разбира се. Може да погледнеш тази статия – https://www.zemianazaem.com/?p=71. За кожата много добра практика е сутрин (или по всяко време на деня, на гладно) да се пият прясно изцедени сокове от ябълка, моркови, цвекло, например този – https://www.zemianazaem.com/?p=43. Започни да се храниш така – 80% сурова растителна храна, 20% друга. Това е лесния метод, има и други методи – бързи, качествени, по-трудоемки. Погледни методите за пречистване на организма, описани в категорията за пречистване, помагат както за кожата, така и за имунната система (прочети повечето статии там, със сигурност ще разбереш доста и ще осъзнаеш какво да правиш с храненето). Прави това, което ти се струва подходящо за теб и за което изпитваш желание. Не се насилвай.

29 VAL { 10.28.09 at 2:38 }

Анджи, аз също не забелязвам кой знае каква промяна от жабуренето с шарлана, но пак като теб не се отказвам и го правя всяка сутрин.
Jack: Аз ще бъда по-категорична и ще ти кажа, че според мен, ако се храниш с месо и всякакви нездравословни храни няма да се изчистиш от токсините в тялото, благодарение само на този метод. Поне така знам аз. Натрупаните с години в организма шлаки и токсини няма как да излязат само чрез слюнката като жабуриш. Но можеш с това да започнеш, после второ, трето и постепенно да минеш към истинския начин на живот. УСПЕХ!

30 Jack { 10.30.09 at 9:28 }

Благодаря на всички за подкрепата и съветите. Не мога и не искам на този етап да спра месото, макар че много рядко хапвам свинско то пилешко и риба ям всеки ден. Започнах с жабурене с шарлан, но константното прецеждане на шарлана през зъбите и стимулирането на слюноотделянето води до увеличаване количеството течности в устата и непрекъснатите позиви за преглъщане. Макар и волево да се въздържам, то все пак се получават леки преглъщания на нивото на носоглътката. Считам, че това е нормално, все пак имаме и вегетативни реакции, но ще се радвам ако споделите дали и при вас е така. Опасявам се, че малко количество дори и нищожно все пак навлиза в храносмилателния тракт по този начин. Благодаря.

31 eleonora { 11.07.09 at 19:34 }

здравейте,
аз искам да задам два елемнтарни въпроса и може би глупави:
1) предназначението на слюнката не е ли да прави поглъщането на храната по-лесно, и да предпазва от изсъхване устната кухина? на мен някак си не ми е логично със слюнката да се отделят токсини, след като цял живот я поглъщаме, а не изплюваме.
2) сигурни ли сте че мазнина в която е добавена течност и освен това и малко количество въздух, което става при жабурене, не побелява по същия начин? това не е ли нормален процес , а не отделяне на токсини в полученото „бяло мляко“?
ще се радвам ако някой отговори компетентно, защото наистина искам да пробвам този метод, но тези въпроси ме правят малко скептична.

32 светли { 11.08.09 at 12:15 }

Здравейте, първо искам да поздравя за чудесния сайт- истинско вдъхновение и удоволствие е за мен 🙂
В момента се опитвам да правя въпросното прочистваме с шарлан, но ми е абсолютно невъзможно да задържа първата лъжица олио за 15-20 мин., по-скоро максимум 7-8 мин. и направо ви се чудя как издържате,а може би аз не съм разбрала правилно… Мислех си дали ще повлияе на ефекта, ако на 2-3-4 пъти се постигнат тези 20 мин. време.

33 benato { 11.09.09 at 10:36 }

Елеонора,виж това,това е от линка на Тодор. :
„When Dr Karsch examined the gargled milk-white oil under a microscope with 600 magnification, he saw live organisms swimming in it. It’s poisonous, so never swallow it, he warns. These poisons are bacteria-embryos, which, if not eliminated, cause diseases. Apparently, Dr Karsach cured his own chronic blood disease and 15-year-old arthritis.

The first sign of improvement is in the teeth-they become firm and white, he says. Other healing indications: fresh, relaxed feeling on waking up, disappearing dark pouches below the eyes, anew appetite and energy, better memory and deep sleep.

Dr Karsch swears by the mouth oil-wash for anything from organ-disorders, skin-diseases, menstrual problems, paralysis to every ache and it is in the human anatomy. You can gargle even when you have fever, he says, adding, it takes anything from two days to a year to cure a disease.

And if these claims sound exaggerated, he told a conference of Ukrainian cancer specialists, try out the process yourself.

Interestingly, Ayurveda advises oil gargling „to purify the taste-buds and the entire system“, as explained by Dr Deepak Chopra in Perfect Health. According to this life science, the tongue is mapped by organ-locations – that is, each section of the tongue is connected to the kidneys, lungs, spleen, liver, heart, pancreas, small intestines, stomach, colon, and spine.

Thus, an oil-mouth-massage soothes and stimulates the key meridians where taste meets organ. Simultaneously, as in any skin-massage, the inner skin and lining of the mouth, palate and tongue become warm and supple and the lubrication prevents dryness (the vatic effect).

In modern dietetics too, dryness is discussed. For example, lack of Vitamin A (retinal) causes the outer lining of the eyeball to dry and wrinkle, and affects vision.

And as any dietician would tell you, all oils contain 960 micrograms of vitamin A per 10 gm (the recommended daily allowance of vitamin A per adult is 600 micrograms). So, it’s possible that oil gargling helps in reaching the required retinal to the eyeballs and keeps them elastic and smooth.

Likewise, the Ayurvedic `purification of taste-buds’ also has its equivalent in dietetics as `antioxidants’. Oxidation literally means `the putrefaction of body-tissues’.

And oil-soluble vitamins, A, C, D, and E are antioxidants that protect and prevent the decaying process and help maintain the integral functioning of cell membranes. That’s why, many people are ingesting vitamin E pills to stem `aging’ (oxidation
Анджи и Вал, първите резултати са свеж дъх и здрава уста.След това свежест и лекота в движенията,премахване на сенките около очите,повече енергия и апетит,добър сън и памет.
Другото интересно според Аюрведа и Дийпак Чопра,Езика е като карта на тялото,всяка яаст от него съответства на даден орган,сърце,бъбреци,черен дроб,черва,гръбнак и стави и.т.н.
Другото важно нещо са витамините в маслото(олиото) витамин А,Д,Е. усвоеният витамин А повлиява добре очната роговица.

Повечето знаете английски,така ,че ще разгледате сайта,много е интересен,има лечения за всички болести.
Щом лекува спин,анемия и рак, това жабурене,значи не е шега работа.

34 mer { 11.09.09 at 14:53 }

Бенато, благодаря. Ако някой не знае английски да го преведе през гугъл – обикновено е разбираем превода.
Светли, в началото е трудно, след няколко пъти жабурене става по-лесно. Но не знам дали резултатите са същите ако се направи няколко кратки пъти един след друг. Логически би следвало да е едно и също.

35 Draga { 11.26.09 at 18:58 }

Методът ми е известен от повече от 20 години- един колега беше го научил в тогавашния СССР и твърдеше, че е откритие на руски учен. Прилагала съм го с години, беше станал част от сутрешния ми тоалет. За щастие бях здрава /и сега съм, може би благодарение на олиотерапията), но бях убедена, че по този начин се пречиствам от токсини. Макар че като си помисля, токсините преди 25 години бяха предимно от психологически характер.
И аз мисля че всяка мазнина, подложена на интензивно разбиване, ще се сгъсти и побелее- нали така се прави майонезата.
В случая след побеляването олиото се пресича и пак се втечнява. Предполагам, че методът е източен, може би индийски, за да се разпространи тук от Русия.
Но за вашето поколение той всъщност идва от обратната посока. Не пречи да се опита, не вреди.
Аз благодаря за припомнянето, започвам от утре сутрин отново, още повече, че сега грижата за добрия ми вид и самочувствие е много по- належаща 🙂

36 марийчето { 02.15.10 at 12:20 }

Здравейте всички,
Искам да попитам и да помоля за отговор Мер, а именно: слид като три дни (сряда, четвъртък, петък) миналата седмица практикувах два пъти на ден (сутрин и вечер) олио-терапията, в петък вечерта така ме разтресе, да не говоря за нощта, съботата и температурата 38.5 градуса, искам да попитам дали това състояние не е предизвикано като реакция на олио-терапията? Нямах сили нито съботата, нито неделята да продължа, но днес продължих. Може би да съкратя вечерната процедура?
Това е от мен и хубав, макар и кишав, ден на всички!

37 аз { 02.15.10 at 14:39 }

Аз я правя сега олио-терапията… и какво да ти кажа, мен не ме е разтрисало чак толкова. Даже се чудя дали става нещо изобщо. Иначе всичко си правя както трябва ужким… в смисъл, всеки път си жабуркам около 20 мин., даже понякога и 30 мин. отива, нямам проблем с жабуркането на олио. Олиото си е шарлан, както пише тук. Интересно защо не усещам ефекта… не казвам, че няма де. Продължавам да си я правя терапията 2-3 седмици вече, сега жабуркам сутрин и вечер само 8)

38 Тути { 03.24.10 at 22:41 }

Аз като правих това жабурене 10тина дни и ме втресе. Имах леко завишена температура. Не знам от това ли беше, но имах страшно много слуз – сополи и храчки. Такова нещо не ми се е случвало да тече слуз без да спре. Наложи се да почина от жабуренето 3 дни. И сега пак започнах. Методът е индийски от аюрведа.

39 Таб { 03.25.10 at 18:21 }

Аз съм правила същата процедура със зехтин. Всъщност за пръв път чувам, че може да се ползват и други студенопресовани олиа.

40 Milena { 04.17.10 at 17:29 }

Здравейте, поздравления за сайта. Искам да попитам дали мога да направя тази терапия ако в момента кърмя?

41 Албена { 04.18.10 at 17:30 }

Здравейте!

Аз пробвах за няколко дена такова жабурене, но със сусамово олио. Интересувах се от лечебните му свойства и в Интернет прочетох, че много добре помага за прочистване на организма. Пишеше, че след като приключи жабуренето се прави друго с хладка вода, в която има лъжичка сол и сода. Така и направих, макар че не успях да го задържа 20 мин /събира ми се много слюнка/. Това, което забелязах, беше че зъбите ми моментално станаха по-бели и блестящи! Иначе стана бяло …, но ще е добре да го продължа – винаги на гладно. Препоръчваха го 3 пъти на ден.

Тути, тази треска която се е получила смятам, че е от прочиставането. Организмът реагира по някакъв начин…Дава сигнал…

42 Kami { 04.27.10 at 9:01 }

Здравейте и аз имам един въпрос.Започнах жабуренето, но дали защото чистя все още една настинка през цялото време ми стои на гърлото нещо като храчка, която инстинктивно искам да преглатна(да не кажа че първия ден си я глътнах).Това ли се има предвид(като се казва да не се поглъща и капчица) или при мен се получава защото все още не съм изчистила настинката.Иначе си издържам 20мин.без проблем и няма как да погълна това което жабуря, единствено това което се образува и стои на носоглътката…него ми е трудно да контролирам.Благодаря предварително…поне за успокоение,че не правя глупости:-)

43 Petko { 04.27.10 at 9:44 }

Kami, всичко е точно! Аз имам затихващ хроничен фарингит и също се събират храчки на гърлото. След като изплюя шарлана, изплювам и тях 🙂
Продължавай в същия дух 😉

44 Kami { 04.27.10 at 13:16 }

Мерси Petko…. значи ще внимавам повече, защото една глътнах:-)другата успях да задържа до края.А всъщност в тях ли се събират токсините или само при нас се получава:-)иииии sory за глупавите въпроси:-)

45 Petko { 04.27.10 at 16:33 }

Мисля, че е само при нас, Ками! 🙂
Но аз правя и промивка на носа с каничка(джала нети). Жабурям след ставане, миене на зъбите, остъргване на езика със специално(не с четка) стъргало за език и след това промивката на носа 😉

46 Kami { 04.27.10 at 20:11 }

Мерси…значи да не се притеснявам за това, че ги гълтам:-)явно това са си наши секрети:-)Аз съм новак и все още чета ли чета и се образовам….но най-хубавото в сайта и форума е, че какъвто и въпрос да имаш винаги има мил човек(като теб), който да ти помогне със съвет!

47 Petko { 04.30.10 at 13:20 }

Моля!
Ками, това са си нашите секрети, но не бива да ги гълтаме. Поне, ако е възможно, е добре да се изхвърлят. Аз сега си чистя синусите по един начин, който ми казаха преди почти 15 години. Ако Мер прецени, може да го публикува някъде.
Намираме качествен истински мед, леко или напълно захаросан. Вземаме с една лъжичка малко и с помощта на клечка за уши или направо с пръстите, правим две топчета с големината на грахово зърно. Слагаме по едно във всяка ноздра и лежим 5-10 минути, докато се разтопи медът. Веднага се усеща цялото движение на меда в ноздрите, синусите и носоглътката. При мен всичко е предружено с болка от остъргването и най-вече от чувствителните ми синуси. Резултатът е очевиден и очеваден – обилно изтичане на воднисти секрети от синусите, през носоглътката и падат надолу. Добре е да не гълтат, а да се изплюват. За 4 дни вече се разделих с над 600 мл боклуци. Гърлото ми светна. Никакви секрети, никакви проблеми.

48 Kami { 04.30.10 at 22:51 }

Досега не съм обръщала внимание какви секрети имам сутрин, докато не започнах с жабуренето…все нещо като храчка стои на гърлото и едвам се сдържам.Явно по-добрия вариант е да си прочистиш първо носът и след това да жабуриш.Имам въпрос за прочистването на синусите, което си предложил….лежим до разтапянето на медът и след това предполагам изплюваш и издухваш секретите.Задължително ще го пробвам, защото иначе ми е трудно да жабуря продължително време без да глътна нещо и общо взето се обезмисля това което правя…а и сега в Бургас медарите са опънали сергиите и мед…какъвто си пожелаеш:-))))Благодарности!

49 Мари { 05.01.10 at 7:32 }

Ками, да се вмъкна с едно мнение за меда , понеже ми е голяма слабост и сладост. Ако са същите медари , които идват и в Пловдив(Панаир на меда), препоръчвам горещо два вида мед (лично откритие!!!)- Билков пчелен мед на Драгомир Драганов от с. Оряховица – Старозагорско, другия- Натурален нектарен пчелен мед на производител Колю Иванов, с.Дюлево , Средец.След първото ми откритие на толкова ароматен мед, си мислех че всичкия мед , който се предлага там е такъв, с изразен вкус, ароматен. Но преди да открия второто ми попадение си взех 4 малки бурканчета от различни сергии(като ми дадат да опитам и не мога да откажа да си купя…)Нищо особено, не че не е натурален или нещо друго, но с нищо по-различен от тези с които сме свикнали. Всъщност е и въпрос на вкус.

50 Petko { 05.02.10 at 10:53 }

Ками, леко да те коригирам, ако ми позволиш 😉
Жабуренето с шарлан(с олио не е никак добре) е първото, което правим веднага след ставане сутрин. Но щом имаш повечко секрети, опитай да изплюеш силно…да отхрачиш каквото е възможно на сухо, без нищо. И веднага след това взимай да жабуриш с шарлан. След 20 мин изплюваме, плакнем устата с вода, която пак изплюваме. Мием зъбите, остъргваме езика с четка(стъргало) за език и чак тогава промиваме с каничка солена вода. Тук е дадено как става – http://www.yogabg.com/read.php?name=%D8%E0%F2%EA%E0%F0%EC%E8%20&lang=bg След това е добре да не пием и ядем нищо поне 15 мин, защото ще излизат секрети, които е добре да изхвърляме. Като цяло промивката действа благотворно и на хипофизата, а при йогите – за отваряне на третото око.
Ками, пробвай процедурите в този ред и само след няколко дни сутрините ти ще бъдат по-усмихнати, по-бодри и по-щастливи 😉

51 Kami { 05.04.10 at 10:34 }

Мари, благодаря за информацията за меда.Преди два дена смятах да си вземам, но нямах време да разгледам обстойно сергиите….и ето че е било за добро.Ще потърся тези хора и меда, който ми препоръчваш.

Petko, разяснението ми беше много полезно.Я общи линии го правех в тази последователност…а и самия организъм ме кара да правя това което ме съветваш.
Още веднъж благодаря на всички и усмихнат ден:-)

52 Константина { 06.19.10 at 21:07 }

Здравейте отново ,днес направих жабуренето със слънчогледово олио ,студено пресовано ,невероятен ефект ,още първите 5 миути олиото побеля ,явно имам доста токсини и само това са чакали да излязат .А самото олио е много ароматно ,на персен сланчоглед ,дори и зъбите и венците се повлияха ,много съм доволна. Хиляди благодарности Мер !

53 Lucy { 09.13.10 at 19:57 }

Здравейте, правя жабуренето от години. Методът е стар колкото хората. Моя приятелка ми е казвала, че баба и на село жабурела олио и плюела, а кокошка след нея която клъвнала това масло умряла – представяте ли си какво се изхвърля! Интересно ми е написаното заради твърдението, че различните масла действат различно. Маже би привличат различни микроорганизми. Аз го правя със зехтин. Напишете ако знаете нещо и научно и от собствен опит. Благодаря!

54 Диди { 10.05.10 at 13:08 }

Правя прочистването от около 12 дни, като преди това изкарах 20 дни на плодове и чай с последващо захранване. Същевременно брат ми донесе в къщи едно коте с наранено краче, за което се грижим вече един месец. Преди една седмица започнах да кихам, след това вечер като легна една серия кашляне, а от два дни е направо непоносимо – освен сухата кашлица получих и задух. Направо е невъзможно да спя и се принудих да пия нофилин за облекчаване на задуха. Вчера заключих, че състоянието ми е от котката /по принцип имам алергия, но не се изразявала никога по този начин/. Брат ми я прибра и всичката и посуда в неговата стая, а аз изчистих и изпрах основно всичко. Едвам го извърших, защото от кашлицата всяко по-интензивно движение ми причинява задъхване. Снощи спах спокойно само с едно събуждане, тъй като бях се напълнила със слуз. Днес ще отида на лекар, защото предполагам че съм получила астматичен пристъп.Въпросът ми е такъв – четох че по време на лечебните кризи се изостря някое заболяване, но след 2-3 дни минава. При мен продължава вече една седмица и нещата от кихане отидоха до задух. Възможно ли е това да е лечебна криза, или е от котката?В момента не ям нищо животинско и карам основно на салати. Не ми се иска да пия лекарства, но недостигът на въздух ме принуждава.

55 Даниела { 10.05.10 at 19:01 }

За съжаление мисля, че задуха е от котката…аз имам същата алергия….и получавах астматични пристъпи , също като теб:( Кашлицата бавно минава след това, при мен почти месец беше необходим….
Но алергията успешно се лекува със суровоядство, на мен ми изчезна алергията от домашен прах и плесен 🙂 за котките още незнам, не съм опитвала

56 Диди { 10.10.10 at 20:11 }

Да, оказа се че е от котката. Приеха ме в болница и ми отиде цялото пречистване на кино, но едвам дишах…. Сега ще почвам пак на плодове и чай. Благодаря за отговора и успех!

57 Ирко Бирко { 10.13.10 at 23:11 }

Днес е 8-ият ден от жабуренето ми със сусамово олио. В началото имаше видим резултат- още на 2-3 ден. Аз започнах да го правя тъй като имам от както се помня проблем с венците- кървят ми от най- малкото и са ми подути. Цялата съм в папили които ме болят. Откакто започнах да се жабуря венците ми се успокоиха значително и спряха да ме болят, дори ми изчезна единия папил- прибра си се. Но от вчера и днеска започнаха пак да ме болят много и едвам ям. Все едно ми се е отлепил венеца- така го чувствам и даже като се жабуря го чувствам все едно се е отлепил. Единият ми папил даже от началото почти се е разтворил леко и постоянно има нещо като засъхнала кръв- предполагам че се изчиства. Но незнам дали това влошаване сега се дължи на жабуренето и дали е оздравителен процес.
Също да споделя че аз също имам храчки постоянно- от наколко години немога да се изчистя от тях след прекаран грип. И сега като се жабуря на 3-4 пъти преглъщам храчките които ми застават на носоглътката, малко се притеснявам но не успявам да се въздържа и незнам дали не преглъщам така и нещо вредно… Как успявате да не преглъщате моля ви да споделите.
Ще пиша по- нататък да кажа далли има ефект!

58 veneta { 10.18.10 at 14:59 }

zdravei
za o4istvane ot hra4ki ima TAVIPEK NA KAPSULI
tova sa perli4ki s lavandula
na men mi e diestval mnogo dobre
dokato byah bremenna boleduvah 4esto ot kashlica i hrema i mi pozvolyavaha da piya samo tavipek i paracetamol
a za vencite pro4etoh za propolisa da se sma4ka v raka da se stopli i kato stane kato plastelin da se nalaga na vencite i da stoi prez noshta

59 Ирко Бирко { 10.28.10 at 18:27 }

Veneta благодаря ти много за отговора. Ще ги пробвам тези капсули. А за този прополис и аз съм чела но ми е много странно как така цяла вечер ще стои на венците- не може ли да се задавя така.

Също да кажа как върви жабуренето с олио. Днес ми е 23 ден и ефект още не виждам, даже до една от папилките се появи друга. Също така от около 5 дена насам като се жабуря и олиото на 20 тата мин е пак бяло но нее е така водно, а го усещам гъсто, дори един два пъти като го изплюх в тоалетната излезе на балони във водата, а си жабуря както досега. Не знам на какво се дължи това и въобще да продължавам ли. Вярно че венците ми са кървели с години но все пак мисля, че трябваше да има някакъв дори минимален ефект досега.

60 Petleto { 03.31.11 at 14:32 }

Здравейте, отдавна чета публикуваното тук, но за първи път се осмелявам да пиша. Причината е, че двамата със съпруга ми се жабурим със зехтин всяка сутрин, вече три месеца и искам да споделя с вас резултатите. Мъжа ми е с парадонтоза и още на втората седмица каза, че чувства зъбите си укрепнали (преди се клатеха при натиск), венцеца се е прибрал плътно около зъба, няма кървене и зъбите започнаха да избеляват. При мен един лимфен възел на врата вече е почти изчезнал. Искам да ви кажа, че дори и да не забелязвате резултатите метода работи. Аз също започнах да го правя редовно чак след като видях резултата при мъжа ми. Успех на всички! Благодаря за хубавия сайт и за добрия тон, който цари в него!

61 Milena Georgieva { 04.25.11 at 7:56 }

Знам за този метод от години, прилагала съм го за общо прочистване на организма, успоредно със супер -здравословен режим на хранене. Ефект имаше! Сега отново се сетих за жабурене с олио и попаднах на този форум. Като се уверя за някой негов благотворен ефект ще пиша. От известно време пия и топла вода сутрин( може и чай) , пак за прочистване.

62 Sisi { 07.15.11 at 17:39 }

Здравейте!Първо искам да поздравя всички за добронамерения тон,който цари в съветите и отговорите ви!В други форуми съм се натъквала на много пошъл език и липса на най-елементарно познаване на българската граматика…Поздравления!Научих всичко,което ме интересуваше-с каква растителна мазнина да се прави жабуренето и как.Съпругът ми започна от една седмица,а аз се колебая,въпреки че имам много хронични заболявания.Страхувам се,че няма да успея да се справя.Но като прочетох колко хора го правят и какви резултати са постигнали,реших да опитам.Ще споделя по-късно и моя опит.Бъдете здрави!

63 weas { 09.02.11 at 21:03 }

Здравейте, поздравления за чудесния сайт!
Имам следния въпрос – от 2 дни правя сутрешно жабуркане с шарлан.Дотук добре- Но днес ми извадиха мъдреца, тъй като създаваше проблемки разни.Въпросът ми е Утре дали ще мога да продължа или да чакам раната да заздравее..МНОГО СЕ НАДЯВАМ НЯКОЙ ДА МОЖЕ ДА МИ ОТГОВОРИ!!

64 mer { 09.06.11 at 21:11 }

weas, здравей! Извинявай, че не отговарям по-рано, но 2 седмици нямах достъп до интернет и сега чак… Какво реши да направиш с жабуренето – аз бих препоръчала да изчакаш да заздравее раната.

65 Diana { 09.07.11 at 14:28 }

Здравейте, просто се сетих, че познавам една жена , която на 90% си беше излекувала Псориазис със това жабурене с олио. Аз също, го правя, ефекта за сега е венци в добро състояние.
Поздравления за сайта!

66 weas { 09.07.11 at 21:14 }

Mer, много благодаря за отговора.. МИ , кво направих.. Изчаках един ден – дефакто следващия след ваденето и тъй като раничката много бързо се сви, започнах отново.., надявайки се на някво чудо- нещо в смисъл събудих се сутринта и всичко зараснало.. Да , ама нещо започна да ме понаболява и ще спра за един ден, да в идя какво ще е положението..Ако се влошат нещата – пак при стоматолога… А иначе , да – може би трябваше да изчакам да заздравее окончателно и тогава… Ама тая моята глава реши да си прави експерименти..Но лошо няма.. Ако има нещо интересно и поучително, ще разказвам.. Отново хиляди благодарности за отговора и чудесния сайт!!:))

67 Neli { 09.15.11 at 11:52 }

Здравей Мер, здравейте всички почитатели на този прекрасен сайт!
Отдавна се каня да пиша, но защо ли всеки път отлагах. Снощи си обещах и вече съм пред компютъра. Много съм щастлива, че те познавам лично! Всяко докосване до теб е празник за мен! Щастлива съм, че те има, че споделяш всичко с нас! Даваш ни Надежда и Светлина! Помагаш ни да бъдем по-здрави и по-добри! Бъди благословена! Радвай се на здраве и бъди обгърната от много обич, нежност и топлота!

За терапията с олио знаех много отдавна, но когато прочетох статията ти – реших да пробвам. Вече две години денят ми започва с жабурене с шарлан, после с остъргване на езика с малка лъжичка за кафе.Мисля, че това мое постоянство ми помогна да се заздравят венците ми- преди кървяха при всяко миене с четка и паста и имах така наречените „джобове“.Сега венците ми са здрави, с хубав розов цвят, прилепнали към зъбите и не кървят.И още нещо забелязах – нямам нито една пъпка по лицето и тялото. Струва си човек да опита тази терапия!!!

Благодаря ти за всички рецепти! Доста от тях съм пробвала. Всички вкъщи обожаваме сладките крекери – почти не оставаме без тях. Много ми харесват твоите торти, бонбоните, ядковото мляко, смутитата….Пробвах и суши Я- мо – стана великолепно!С нетърпение очаквам нови статии и рецепти! Благодаря ти отново!

68 КАРГО { 09.23.11 at 6:49 }

Здравей mer ! Здравейте всички приятели в този прекрасен сайт!
Mer искам първо да те поздравя за сайта и за всичко, което правиш за нас! Ако оздравеем аз и моето семейство искам непременно да ти се отблагодаря.
Аз страдам от Витилиго ( вид кожно заболяване ) от 3 години вече, нищо не ми помогна. От информацията, която четох в Интернет разбрах, че кожата страда заради черния дроб, т.е. всички кожни заболявания би трябвало да се излекуват ако се излекува черния дроб. Искам да знам с кой метод да започна – жабурене със Зехтин, или клизми на дебелото черво или може и двата и дали ще мога да го излекувам това Витилиго, че много ме притеснява външния ми вид. Сега съм на жабурене – 2 ден, моля дай ми съвет как да постъпя!
Благодаря ти!
Желая на всички ви скорошно оздравяване !

69 zigzag { 09.23.11 at 10:12 }

КАРГО, ако с жабуренето ще излекуваш витилиго, то и вечния живот изглежда проста работа.Събери воля, кураж и търпение, мотивирай се психически и не унивай пред неуспеха, защото ще ти се наложи да минеш през всички процедури за пречистване, през соколечение, гладуване, смяна на хранителни навици и още за каквото се сетиш на тази тема.И се надявай в някой момент да уцелиш правилната комбинация.Както и медицината няма хапче с което да се излекуваш, така и в алтернативата няма едно нещо което да направиш и готово.

70 КАРГО { 09.23.11 at 21:20 }

Благодаря ти zigzag!
Ще направя всичко възможно да съм сериозен към процедурите, защото никакви мехлеми и др. не ми помагат.

71 mer { 09.28.11 at 22:45 }

Карго, пратих ти мейл :).

72 КАРГО { 09.30.11 at 21:59 }

благодаря ти много mer!
скоро ще ти пиша!

73 нина { 10.16.11 at 11:17 }

а някоя да си е излекувала киста на яйчника?;)

74 viktoia { 01.19.12 at 2:09 }

здравейте, откриха ми фиброаденом в гърдата, искам да направо всичко, за да се размина с операцията. на 27 съм, но от 17-годишна съм запозната с гладуването с чай и плодове и съм го правила много пъти. от 2 години обаче не съм заради бременност и кърмене – отчитам го като грешка! сега искам да пробвам с жабурене – дали ще помогне за моя проблем? искам и чернодробно пречистване да направя, но трябва първо да погладувам малко, за да се подготвя, дали би попречило на кърменето ми, което е останало вече само веднъж на ден?

75 Boria { 03.09.12 at 13:21 }

Здравейте, сладури:)
Искам да споделя моите преживявания с този метод. От една седмица някъде жабуркам с Шарлан. Нямам никакви конкретни заболявания – нито на зъбите, нито на кожата, нито вътрешни. Ям 90% сурови храни – плодчета, зеленчуци, без никакви животински продукти (от почти година вече). От време на време хапвам готвени храни, но те са си приготвени вкъщи на ниски градуси и знам, че няма нищо лошо в тях.
Реших да правя този метод на жабуркане, защото ми се стори най-лесен и практичен за човек без много средства (като мен – студентка:)) За метода съм чувала още като малка – една приятелка ми каза преди много години, че нейния дядо правел това жабуркане всяка сутрин. Но тогава знаех, че целта е заздравяване на зъбите и венците. Пробвах още тогава за няколко дни, но с обикновено олио и ми беше много гадно, затова не ме грабна и спрях.
Та резултатите: нямах идея какво да очаквам, тъй като нямам някакви остри или хронични болести, които да са видими. Първите 3 дни веднага след процедурата започваше едно главоболие, което преминаваше бързо, но усещането от него беше като че се изтеглят някакви нишки от главата ми – аз се зарадвах, защото си представих как се махат от там лошите неща:) Сега, след една седмица, ефектът става особено видим – кожата ми като че си смени цвета – сега е по-матова, много лъскава – като намазана с някой лосион или масло; много е мека, гладка и красива – много съм доволна, кое момиче не харесва да й е хубава кожата хехе;) Забелязах още неща: не ми се яде много (дори бих казала, че съвсем не ми се яде – само си хапвам ябълки, банани и други плодчета, и марулка – обожавам марулки:)) Но генерално акцентът на мисленето ми се префокусира върху творчеството – идеите ми идват по-цялостни и съм по-сигурна в тях – няма го онова колебание дали е достатъчно интересна идеята, дали става за нещо изобщо. Изобщо, генерално подобрение на съществуването и то само за една седмица по 20 минутки жабуркане!
Ще продължавам практиката и ако се натъкна на по-фрапантни или просто различни резултати, пак ще пиша. Да сте живи и здрави всички, обичам ви 🙂

76 Georgi_D { 03.10.12 at 2:51 }

Boria браво на теб, много интересно, аз пробвах няколко седмици, но нищо не се промени, поне осезаемо, ще е интересно по-нататък да пишеш дали има още промени.

77 Мелани { 03.12.12 at 12:34 }

Здравейте, искам и аз да споделя моите резултати от жабуркането с шарлан, като уточня, че правя това вече 5 месец всяка сутрин. Спряха да ми кървят венците /още на 2 седмица/и да ми мирише устната кухина, а това ми беше проблем от много години, при което пиех антибиотика Родожил по 2 пъти на година. Другият положителен ефект е за кожата на лицето – изчистиха ми се пъпките, стана ми по-мека и еластична.
Благодаря на Мер, защото благодарение на прочетеното в сайта, от ден на ден се чувствам все по-добре.

78 дима { 05.14.12 at 23:52 }

Здравейте!
Жабурене с „шарлан“ правя от 12 дена. Още след първата процедура усетих промяна- основно в устата, а и устните ми станаха по- меки. Нормално е да е така, защото това е първото място на контакт. Мисля, че е нужна голяма мотивация и вяра- както и самонаблюдение. Няма как натрупани отрови с години да се изчистят за дни. При мен времето за жабурене минава много бързо- чета, попълвам кръстословица или правя нещо отвличащо вниманието. Успех на практикуващите!

79 Деси { 05.19.12 at 9:06 }

Здравейте!
Някой знае ли от къде да си купя нерафинирано слънчогледово олио в СТЪКЛЕНА бутилка. Мен лично много ме притесняват маслата в пластмасови опаковки. Аз съм с ендометриоза, което се получава от нарушен хормонален баланс. Твърди се, че пластмасовите опаковки са една от основните причини за подобно състояние.

80 дима { 05.19.12 at 14:51 }

От „Кауфланд“

81 svetla { 05.20.12 at 6:22 }

и аз знаех за този метод, но че е за премахване на зъбен камък и понеже аз си чистя зъбите със редовно ядене на сурови ягоди не го пробвах.
сега може и да пробвам ще помисля, само да допалня че е хубаво пастата ви за зъби също да няма токсини, аз си купувам една билкова и от време на време също си правя и домашна не знам дали знаете но продуктите преминават от езика в кръвта много по бързо и непреработени отколкото през стомаха
ако примерно за държите алкохол под езикаси ще се напиете много повече и по бързо отколкото ако го глътнете и се обработи, за това внимавайте с какво се жабурите

82 Vanya { 06.05.12 at 8:11 }

Здравейте, днес за първи път се опитах да си направя процедурата, но за съжаление безуспешно. Купих си шарлан и започнах да се жабуря, но на 5-6 минута го изплюх, защото докато жабурех усетих вкуса на олиото и то без да съм преглъщала. Реших, че щом усещам вкуса на олиото, значи съм погълнала от него и затова го изплюх. Вие усещате ли вкуса на олиото докато се жабурите или наистина не съм го направила както трябва. Иначе това, което изплюх, дори и на 6-тата минута беше станало бяло като мляко.

83 Ivan Ivanov { 06.05.12 at 22:46 }

Iskam da spodelia za procedurata s olio.Az tova sam go praktikuval predi mnogo godini,izkluchitelno polezno e za prochistvane na organizma.Isobsho niama znachenie kakvo e oloito,,,,vzema se edna supena palna lajica olio poema se v ustata,i se zapochva smuchne vse dno smuchete bonbon.,kato leko si navejdate glavata nadolu v sednalo polojenie.Izbiagvate da ptavite preglashania.A si postaviam timet za 15 min,za da ne gledam chasovnika postoianno,i kogato toi zvanne znam che sam svarshil s procedurata.Pri vsekie razlichno no triabva da se znae che kogato v organizma ima poveche otrovi pobeliavaneto anolioto se poluchava dori i predi 5 -tata minuta,za celta mojete da zastanete pred ogledaloto i da si otvorite leko ustata i ako e bilao efekta e postignat,V nachaloto na smucheneto(a ne jaburkane kakto niakoi se izraziavat) to e leko podvijno posle stava po gasto i sled kratko vreme stava kato vodichka podvijno.V mnog sluchai kogato polzvate virgin olive oil to ne moje da saten idealno bialo,a leko jaltenee,no tova da ne vi bezpokoi,,,,stane li trudno podvijno a posle vodnisto,,efekta e postignat…Az go izhvarliam v tolaetnata chinia,a si izmivam nekolkokratno ustata na mivkata.moje da polzavate i chetka za zabi koito she e prednaznachena samo za tazi cel,a ne tazi koito olzvate ejednevno.Uspeh.

84 Ivan Ivanov { 06.05.12 at 23:06 }

Angie,,,ti ne pravish pravilno procedurata,,,ne se JABURI,,,,a go SMUCHI kato bonbon,,,,,,,i neka tezi koito se pishat mnogoznaikovci da prestanat da go narichat JABURENE..Razberete za da se vsmukne olioto i se absorbira ot jlezite v ustata triabva da se izvrashvat smucheshi deistvia,,,vseki ot vas moje bi e zabeliazal che kogato e strashno jaden i e toplo vremeto i kogato piine voda ,zapochva da se izpotiava oshe v momenta,,tova e zashoto vodata se vsmukva oshe kogato e v ustata mnogo barzo,,,taka che da znaete che v ustata ima mnogo jlezi i kravonosni sadove,kapiliari ,koito za kratko vreme vnasiat tova koeto e podanalo tam(nai veche technosti) v kravonosnata sistema.I taka olioto podanalo v kravonosnata sistema se obmenia s otpadachnite produkti vsledstvie na goreneto v kletkata i gi prenasia v ustata ,kato nositelia e nenasitenata mastna kiselina.Mehanizma e slojen za obiasneie tuk v tozi forum,,ako iskate detaili,,,otvorete biohimiata i se ogramotete poveche.,no edla li e nujno tova.mehanizma si deistvuva bez vasheto saznaie da vzema uchastie.

85 Ivan Ivanov { 06.05.12 at 23:21 }

I oshe nesho,,,,,ako iskate da ste zdarvi i vav velikolepno samochuvstvie to az Vi preporachvam edin strashno efektiven metod za lechenie, stiga da ne Vi marzi.Ako imate travmi ot sport ili niakakvi drugi ,ako imate problemi ot vsiakakv rod,to prichinata e v narushenoto ravnovesie na dvete energii,IN i IAN.Ima eden nachin ,koito az izpalniavah pochti 6 meseca i se otarvah ot mnogo travmi na kolenete ,ramenete,i oshe mnogo drugi problemi,koito biah poluchil ot dalgogodishno zanimavane s KARATE. i bodibilding.Eto go i metoda…otidete na ploshad Slaveikov i si kupete knigata ‘ Pette tibetci’..ima ia v razlichni zaglavia .,no te prodavachite ia poznavat i she vi ia nameriat vedanga.Prochete ia vnimatelno nastroite se polojitelno i opredelete deniat v koito she otpochnete vasheto zanimanie,Praviat se vseki den, moje da propusnete samo edin den ot sedmicata.neobhodimi sa samo 10 ili 15 min,,za da gi napravite tezi 5 uprajnenia koito vrashat 7 chakri ot tialoto v tiahnoto normalno sastoianie i ot tam nastapva tozi ozdravitelen proces. Nacahloto e trudnichko no si struva, ako imate bolni stavi i postoianno imate bolki kogato vremeto se promenia.Uspeh i mi pishete ako imate rezultati.

86 Vanya { 06.07.12 at 8:10 }

Здравейте на всички, надявам се, че ви намирам в добър ритъм и ви пожелавам такъв. Аз пак се включвам с моите „радини вълнения“ и проблеми с жабуренето/смученето. Вече трета сутрин се опитвам да се изжабуря, но го изплювам на петата минута, защото се психясвам, че съм глътнала от течността и нещо много фатално съм направила. Сигурна съм, че проблемът е в мен, защото започнах да изпитвам някакъв страх от тази процедура, че не мога да я направя както трябва и непременно ще глътна. И от тази психоза естествено не мога да я довърша, защото решавам, че точно това съм направила. Аз разбира се ще упорствам докато преодолея тая паника, но според вас има ли някакъв ефект от това 5 минутно жабурене? Надявам се, че поне не си навреждам с тези опити.

87 Lara { 06.08.12 at 16:35 }

Здравейте, и аз реших да почна процедурата вчера. Като за 1ви път издържах 15 мин, и когато реших да видя какво се е получило в огледалото ми се повдигна от бялата пихтия…

Ваня, да усеща се вкуса на олиото определено, но не знам дали така трябва да бъде

88 Mira { 06.08.12 at 16:55 }

и аз реших да пробвам и днес опитах за първи път – не се притеснявам от поглъщане, но страшно много се уморявам и челюстта започва да ме боли и усещам парене в задната част на главата. Имам само студено пресован зехтин вкъщи и опитах с него – може би количеството бепе по-голямо – издържах 5 мин с почивки …утре пак …

89 mira { 06.13.12 at 17:20 }

искам да споделя няколко наблюдения след няколко дни жабурене:
1. наистина количеството сурово олио е било по-голямо и затова имах неразположение при първия опит – една непълна супена лъжица е напълно достатъчна.
2. не става с 20 мин жабурене от първия път.
На мен ми бяха нужни поне 4-5 дни и опити с прогресивно нарастване на минутите за жабурене – за да може тялото ми и мислите ми да се подредят и да няма стрес и да започна да не се притеснявам от поглъщане, да свикна с усещането и всичко да протече спокойно.
Препоръчвам много силно на всички – в случай, че настъпи силна паника заради поглъщане да прекратят незабавно жабуренето и да опитат на следващия ден отново, увеличавайки времето – поне с минута повече.
3. За поглъщането си мисля, че няма как да се случи ако всичко се прави бавно и без стрес и паника – има ли паника и стрес – нищо не става затова аз бях първият път с 5 мин, после със 7, после с 8, после с 12 и едва днес издържах 20 мин – дори си вършех работа вкъщи и не го мислех зашото вече познавам какво е усещането и няма паника,
4. И в случай на малко поглъщане, да не се стига до шаш и паника, не се притеснявайте прекалено – човешкият организъм е уникално силен и за толкова може да се справи – но поглъщане няма как да се случи ако се прави спокойно и без паника.

Благодаря много за статията, усещането за комфорт в устата е невероятно след няколко дни жабурене и не се отказвайте да опитате 🙂
Успех на всички, пожелавам ви здрав дух и здраво тяло!

90 irirna miteva { 06.30.12 at 23:43 }

Сайта е чудесен. Много ми харесаха мненията и резултати от жабуренето със студено пресовано слънчогледово олио. Непременно ще го пробвам и аз ще споделя резултатите от него, но първо трябва да го намеря в магазинната мрежа. Живея в малък град и не знам дали ще се продава такова олио.

91 Нел { 08.08.12 at 10:00 }

Здравейте! Фен съм отдавна на https://www.zemianazaem.com. Моите адмирации и благодарности към Мер и всички останали които споделят! Интересува ме дали смученето на олио би ми помогнало при дълготрайна хрема причинена от стафилококи, чието огнище е най-вероятно в сливиците ми(от години лекарите ме убеждават да ги извадя, а аз все се дърпам)? По-точно дали би ми излекувало хроничен тонзолит(възпаление на сливиците)??? Да уточня- не съм пълен вегетарианец(ям риба), но почти винаги залагам на суровите плодове,зеленчуци и ядки… Ще се радвам ако някой ми отговори, а междувременно започвам с олиото, защото не искам да ме режат. После ще споделя за резултатите.
За моя опит искам да кажа, че преди 8 години жабуренето на олио ми помогна при кариес с осезаема болка докато бях в чужбина(знаете колко е скъпо да се ходи на заболекар там). Премахна ми го напълно при упорито едномесечно жабурене всяка сутрин.
Благодаря предварително! По-здрави! 🙂

92 Роми { 09.18.12 at 15:06 }

Здравейте,

В края на август се прибрах от почивка и с неохота констатирах, че онзи шарлан, който през последните години се продаваше средно по 5 лв за литър в пластмасови бутилки, е изчезнал от магазините. Дано причината не е в слабата реколта на слънчогледа.

Ще се радвам, ако някой подскаже къде може да се намери?

Бъдете здрави!

93 Jane { 10.09.12 at 12:05 }

Моя проблем е следния, имам не отшумяла напълно уртикария( копривна треска) следователно съм минала границата на хистамина в организма и съм получила такава алергия, отделно по лицето ми излизат пъпки със зачервявания и често сърбеж в областта на брадичката и шията и ако започна да се стискам се подувам , получава като yхапанa от дървеница. Отделно след прекарана ангина от 2години на сам имам три малки по размер топчета на лимфните възли. Въпросът ми е да ли този метод на лечение ще е ефикасен, за всичко това което описах, и да ли е възможно да получа обратен ефект , в смисъл да ми се изостри пак уртикарията а тя е хронична и е вече над 3месеца ако продължи 6 месеца става опасно за мен.Благодаря предварително за отговора, или съвета който ми дадете.

94 до Роми { 10.09.12 at 16:53 }

Роми, в София може да купиш от шарлана на Балчо на Кирковския пазар в първите магазинчета за ядки.

95 Maia { 10.10.12 at 17:30 }

Здравейте, шарлан може да си купите от Карфур по 0.5 л или 1 л на добра цена. Още първия ден като направих процедурата се появи естествена руменина по бузите ми….не повярвах…болките в зъбите изчезнаха, а главоболието -което ме мъчеше по
цял ден…изчезна,кожата на лицето се изчисти, лъскава е и свежа…от година си правя ексфолианта за тяло и лице от сайта… не купувам нищо. …великолепен е ….кожата се усеща нежна и гладка,и много чиста…

96 Niss { 10.10.12 at 19:58 }

Я кажете по-подробно как да си дезинфекцираме четката за зъби след жабуренето и измиването. Само с кислородна вода ли става, кисне ли се или просто я поливаме. Със сребърна вода меже ли да се дезинфикцира или със спирт ….

97 Роми { 10.18.12 at 9:29 }

Здравейте и благодаря за отговорите : )

Jane, всеки очистителен метод е полезен за облекчаване на алергии. В твоя случай, както изглежда, прилагането на горната процедура едва ли ще ти гарантира трайно избавяне, ако не предприемеш и редица други мерки. Със сигурност това хронично състояние е преодолимо, но са необходими съществени промени в начина на живот.

Ако имаш интерес, влез във форума (на „Земя на заем“) и пиши на ЛС.

Здраве и сили!

98 Мари { 11.20.12 at 10:58 }

Здравейте,имам гъбична инфекция на езика,която не съм изследвала.От повече от година ми излизатбели петна винаги на едно и също място на езика през 3-4 дни.Чувството е като при афтите,дори не съм сигурна дали не са точно такива.Преди известно време пробвах метода с шарлан и за няколкото дни,в които го прилагах,нищо не ми излезна на езика.Искам пак да се пробвам,но проблемът е,че съм бременна почти в 8я месеци ме е страх от евентуално поглъщане на токсини.А иначе от около седмица афтите на езика ми дори не са изчезнали,което досега не се е случвало.Е,основният ми въпрос е,може ли методът да се прилага в напреднала бременност?!

99 Роми { 12.13.12 at 16:58 }

Мари, здравей!

При условие, че изпълняваш правилно процедурата, няма никаква опасност за плода. Тъкмо обратното – създаваш му по-благоприятна среда за развитие. Макар да е бавен и щадящ, методът е много ефикасен.

Ако имаш въпроси относно провеждането на процедурата, виж книгата на Олга Елисеева – „Класическо природосъобразно прочистване“ – там са дадени много ясни и точни инструкции.

Успех!

100 Хрис { 12.29.12 at 9:50 }

Аз искам да попитам как успявате да не преглътнете дори за секунда през тези 15-20 мин. Мисълта ми е, че на около минута-две човек преглъща несъзнателно и колкото повече се опитва да задържи това, толкова по-трудно става. Сещам се за пример – когато си на зъболекар 🙂 Дали ако съвсеем лекичко се преглтътне тази течност ще е толкова токсична за тялото и може да ми навреди?

101 Хрис { 12.29.12 at 11:04 }

И още нещо се сетих да питам. Става ли със сусамово олио или задължително трябва да е слънчогледово или захтин? За студеното пресоване разбрах…

102 Роми { 12.30.12 at 12:49 }

Здравей, Хрис!

На мен лично ми е трудно да опиша как контролирам рефлекса за преглъщане. Във всеки случай, за да развиеш умението да контролираш този рефлекс, трябва да правиш процедурата.

Виж дали тези неща ще ти помогнат като начало. За улеснение, недей да вземаш пълна супена лъжица, а половин. За 20 мин. се отделя доста слюнка и се създава усещане за препълване на устната кухина. Старай се да не преглъщаш, но подхождай спокойно. Не драматизирай, ако преглътнеш някоя и друга капка. Страхът причинява повече вреди от капката, която го е предизвикала.

С практиката ще забележиш две неща. Първо, че отношението ти към процедурата влияе върху нейното изпълнение. Когато се страхуваш, че ще преглътнеш, то страхът усилва рефлекса за преглъщане. Когато вярваш, че спокойно можеш да издържиш 20 мин, тогава всичко става по-лесно.

Второ, ще усвоиш следното умение. Когато рефлексът за преглъщане се надига и няма как да не преглътнеш (макар че това ще се случва все по-рядко), тогава ще забележиш, че можеш да удовлетворяваш този рефлекс, без реално да преглъщаш нищо от течността, която се намира в устата ти. Получава се един вид “сухо преглъщане”, което се извършва доста по-назад в гърлото, без да има връзка с течността в устната кухина.

По другия въпрос – аз съм пробвал няколко вида масла, но впечатленията ми са, че слънчогледовото се справя най-добре. Няма пречка първо да изразходваш сусамовото, пък после продължи със слънчогледово.

Успех 🙂

103 Хрис { 12.30.12 at 14:45 }

Благодаря много за съветите и бързата реакция! 🙂 Днес сутринта пробвах и първоначално издържах около 7 мин, но мисля че ще се справя. От вчера не се чувствам много добре,май ме е „цапнал“ някакъв вирус, та се надявам жабуркането да помогне дори да е съвсеем мъничко 🙂

104 Роми { 12.30.12 at 22:01 }

Отново здрасти, Хрис!

Разгледай темите във форума на този сайт – има доста полезни съвети за здравословно и ефективно справяне с вирусни инфекции : )

Пожелавам ти бързо оздравяване : )

105 Аманда { 01.05.13 at 20:28 }

Здравейте! Преди около седмица открих този сайт и оттогава не преставам да го „препрочитам“.
Започнах с жабуренето – първо с рафинирано олио, след това със зехтин и накрая с шарлан (докато се снабдя с последния). Олиото побеляваше за разлика от зехтина. Шарланът също побелява след 15-тина минути. Може би е още рано, но засега не намирам някаква голяма разлика в усещането. Да, упоритото главоболие, което имах, изчезна почти напълно, но не зная дали се дължи на тази процедура.
Решена съм обаче да продължа, за което благодаря на Мер и всички, които са публикували своите мнения.
И понеже сме на прага на едно ново начало – желая благополучие и усъвършенстване на тези, които ги търсят! Спорна 2013 -та година!

106 Попов { 01.06.13 at 12:51 }

Здравейте, започнах олио терапията преди 2 месеца и не съм пропускал нито 1 сутрин. На втория ден се разболях, нямах сили да стана от леглото, но бях спокоен, защото бях прочел, че е нормално и просто си взех 2 почивни дни и чаках да се оправя, продължавайки с олио терапията. След 2 дни на легло се оправих и скоро започнах да усещам положителните резултати – много голям прилив на енергия, буквално имах нужда да бягам, да спортувам, носът ми се отпушва всяка сутрин след олио терапията, махмурлукът е много по-лек(веднъж седмично се напивам безпаметно). Имам няколко алергии – към домашен прах, към някои растения и животни и няколко пъти годишно в големи периоди съм със запушен нос и гадни бяло-жълтеникави налепи по езика до гърлото, но сега се отпушва всяка сутрин след олио терапията, жалко само, че се събуждам със запушен нос. Проблемът е, че като се събудя налепите са засъхнали и след минути стават воднисти, абе гадна работа и нямам търпение да си измия зъбите, но разбира се изчаквам жабуренето 20 мин. Въпросът ми е трябва ли да премахвам налепите по езика с лъжичка преди смученето на олио или да си се жабуря с олиото и налепите заедно? Трябва ли след измиването на зъбите да изплювам всичко 30 мин или повече време преди закуска? Имам сравнително бели зъби, но вътрешната страна на предните 4 долни зъби е черна (най-вероятно от дългодишното пушене, което за радост спрях със започването на олио терапията) и дали след време олиото ще успее да ги избели напълно? И последно дали олиото ще премахне налепите по езика, защото не искам да си прилагам зверските диети и гладуване. Благодаря много и поздравления за чудесния сайт.

107 Попов { 01.06.13 at 13:01 }

И още нещо, Mer и всички, които разбират, моля кажете защо ми се появиха по езика до гърлото множество малки образувания, подобни на малки пъпчици и 2 по-големи и дали ще изчезнат?

108 szsz { 01.08.13 at 23:28 }

Здравейте,искам да попитам има ли ефект при фиброаденом на гърдата.Днес започнах да жабуркам,издържах 20 мин-резултата беше бял цвят и д0 5 мин ми се появи пъпчица на езика(афта) и ме хвана глава.Мисля че е от процедурата.Но основно искам да разбера дали ще помогне за фиброаденома.И коллко дена,седмици или месеци трябва да се жабуря!Ще се радвам ако някой сподели!

109 EL EL { 03.24.13 at 15:37 }

Hallo ,DAn
ako mi napises liznen mail adres ,ste ti dam adres na edna zena ,kojato mi spasi djasnoto ramo:)) Pozdraw!moja mail e :elka_riano@yahoo.de

110 Янчо { 04.10.13 at 15:04 }

Здравейте!Правя олио терапията от 3 дни и така и не получих крайният ефект:бяла течност,просто винаги е жълта!Жабуркам с студено пресован зехтин по 15-20 минути!Моля кажете къде греша?

111 доби { 05.20.13 at 7:54 }

ЗДР

112 доби { 05.20.13 at 7:58 }

Здравейте , от няколко дни използвам този метод . Имам чудесни резултати с венците и
искам да попитам някой пробвал ли го е за ставни заболявания- артрит и подобни

113 Вероника { 05.31.13 at 10:08 }

Здравейте!
Някой знае ли дали този метод може да помогне на астма и хрема целогодишни и ежедневни:)
Пробвах с хомеопатия около година, но резултата беше силно влошаване за месеци наред и така и не се появи облекчение. За жалост отново се върнах към лекарствата.
Опитвах и със суровоядство и здравословно хранене без млечни и местни продукти,
но много трудно издържам на подобен режим. Макар също поне месец два да карах на този режим не получих облекчение с астматичните пристъпи.
Отслабнах много и постоянно ми падаше кръвното и ми се виеше свят.
Ще бъда балгодарна, ако някой даде идея какво друго мога да опитам:)

114 Georgi { 06.01.13 at 3:15 }

Имаш повечко натрупване на слуз особено в дихателните пътища и оттам идват проблемите. Сигурно и крайниците ти са винаги студени. Ще трябва да правиш пречиствания, но съобразени с твоята индивидуална конституция, поне на носоглътката ако не ти се занимава много. Ако си слаба суровоядството в студено и сухо- ветровито време ще те изстудява допълнително, ако не знаеш какви загряващи комбинации да правиш. Може да мажеш и кожата си със сусамово масло, дори и ноздрите отвътре, загряващо е и балансира доша вата.
За индивидуалните конституции прочети в книги за Аюрведа, на Гейбриъл Казънс „Съзнателно хранене“, препоръчвам ти най-добре и системно е показано в книгата на Малахов „Четирите кръвни групи и индивидуалната конструкция“.

115 Вероника { 06.03.13 at 9:36 }

Много благодаря за коментара!
Да, винаги са ми ледено студени крайниците, особено по време на пристъп на задух.
И кожата ми е винаги суха. По слабата съм от нормата и ми е трудно със суровоядството.
Много благодаря за книгите, ще ги прочета и ще опитам.

116 Деси { 06.03.13 at 17:12 }

Здравейте. От няколко дни започнах и аз да правя това пречистване, само, че със студено пресован зехтин. Едва днес си намерих шарлан. Но се колебая. На 3тия ден получих влошаване – сякаш карам нещо като стомашен вирус, не в много силна степен…с лека температура и неприятни спазми. Принципно при мен стомаха е проблемен. Но въпреки това продължих с жабуркането/смученето. Знам, че вероятно е реакция от процедурата.Но вчера ми казаха, че при гастрит трябва много да внимавам с тази процедура. Какво се има предвид, обаче не ми казаха. Някой запознат дали може да каже, защо може да е вредно? Ще бъда благодарна и на Мер, ако сподели неин опит с тази процедура.

117 Вероника { 06.04.13 at 14:56 }

А при мен след първото жабуркане ме заболя главата и ми се появи жесток пристъп на сенна хрема. Не знам дали е от процедурата с олиото или случайност, ще видим как е по нататък:)

118 Макси { 07.02.13 at 4:16 }

Искам да попитам, тъй като имам обеца на езика(от 4 години, не е прясна), мога ли да жабуря с олио или не е препоръчително? Чудя се, защото се притеснявам дали има вероятност тези извлечени токсини да попаднат по някакъв начин в дупката на обецата и да стане някакъв проблем? Моля ви, отговорете ми, защото много искам да пробвам този метод и искам да знам, дали като имам обеца-не трябва да го правя. Благодаря 🙂

119 Светлана { 07.06.13 at 14:48 }

Здравейте,
Прочетох внимателно статията, както и абсолютно всички коментари. На няколко места беше попитано дали е добре да се прави процедурата по време на кърмене, но за съжаление без отговор. Ще съм благодарна, ако някой от по-опитните може да отговори.

120 Ина { 07.09.13 at 1:06 }

Здравейте, не сьм специалист, но не виждам по какьв начин ще повлияе на кьрменето. Извлича токсини през устата т.е няма врьзка сьс самата кьрма.

Преди да имам дете си правех два пьти в годината пречистване с пиене на брезов сок. После кьрмих 2г4м и през това време се вьздьржах, защото ме беше страх, че токсините ще се отложат в кьрмата, но процедурата с олиото ми се вижда безопасна.

Това, което ми прави впечатление обаче, е че най-забелязвания ефект е подобряване сьстоянието на устната кухина и зьбите. Никой досега не каза да си е излекувал болест с него.

Познавам процедурата от 10 години. Майката на бившия ми приятел беше болна от рак на матката (който я отнесе) и някой й я беше казал. Правеше я системно, но това не й помогна да се излекува, дори не й подобри сьстоянието.

Аз тогава я правих известно време, защот ме беше хванал страха да не ме споходи сьщата участ.
Смятам сега пак да си направя един курс на лечение. Само не ми стана ясно колко дьльг да е той. Ще се опитам да чуя тялото си.

Поздрави

121 Ani { 08.12.13 at 19:06 }

Zdraveite poch nah prechistvaneto I mi e 3 den. Molia vi pomognete mi poluchih strashen za duh I hrachki. Nemoga da si poema vazduh, vsiakash njakoi me e hvanal za garloto. Kakvo da pravia da prodalja iLife da spra . Molia vi mnogo Sam pritesnena , nikoga predi ne mi se e sluchvalo takiva neshto.

122 Димитър Смилянов { 08.18.13 at 19:18 }

Това изисква доста търпение… Ама то май със всички хубави работи е така… 🙂

123 Джема { 09.12.13 at 14:30 }

Здравеите, саита е прекрасен! Аз от много години ползвам практиката с жабуренето на олио – за мен работи страхотно. По повод на Шарлан олиото – моля проверете дали това олио не е от фамилията на т.н. „pomace oil“ – ако е от този вид, това олио не е в никакав случаи добро – не само за жабурене, но и за ядене. Според Wikipedia : http://en.wikipedia.org/wiki/Olive_pomace_oil – този вид олио е с добавени много химикали и дори ето и самият текст :
Warnings about possible carcinogenic properties of olive-pomace oil have been issued by the British Food Standards Agency as well as others.[3]
Quoted from the above reference, „Olive-Pomace oil is made from the residue left after producing virgin olive oil. It is the lowest grade of oil and it represents only a tiny amount of the UK vegetable oil market, around 0.25% of the one million tonnes consumed each year.
In July the Spanish government told us that high levels of contaminants called polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs), some of which can cause cancer, were found in some olive-pomace oil products.
The contamination is believed to result from the process used to produce this oil. The Spanish government introduced a temporary ban on olive-pomace oil in response to these findings.
It has now set legal limits for the maximum amount of PAHs in olive oil.“
Може би затова може да се намери толкова евтино на пазара.

124 gfhgh { 10.26.13 at 14:59 }

Всички сте много тъпи. Ако това лекува всички болести тогава защо сте непрекъснато по доктори?

125 снежана { 11.17.13 at 23:42 }

Здравейте, кокосово масло студено пресовано може ли да ползвам?

126 Величка { 11.24.13 at 23:30 }

Здравейте, искам да попитам дали мога да приложа метода на олио лечението при алергий.Преди три – четири месеца ми откриха тежка форма на алергия. Която е хранителна и към домашен прах и полени.

127 iovana { 12.14.13 at 10:29 }

Здравейте! Искам да попитам, къде в сайта мога да намеря информация за уртикария и дали при това заболяване,може да се използва този метод.

128 Greshka { 12.28.13 at 17:28 }

Аз искам да попитам дали помага при проблем с червата,имам проблеми с тях след 6 месеца пиене на хапчета

129 Van { 03.03.14 at 16:18 }

здравейте, имам кожен проблем, лекарите не са сигурни какво е, мислят че е hidradenitis suppurativa. Всеки път мястото се възпалява и изтича гной, и така няколко пъти в месеца. Бях на сокове 4 дни и мястото се успокой, отказах месото, захарта и преди 1 месец млечните, моля помогнете, ако някой знеа лек за това заболяване. Благодаря

130 Пламен { 03.03.14 at 17:55 }

Здравейте. От седмица правя процедурата. Според стотията – „Тази процедура стимулира слюнчените жлези чрез движението на челюстта, като при дъвкане. Това освобождава смилателни ензими.“
Това не означава ли, че при дъвчене на дъвка например се отделят отрови?

131 Ned { 03.08.14 at 13:13 }

Van, пробвай с Пурин на Хималая – това е препарат на билкова основа, но трябва да се взема поне 2-3 месеца за да има ефект, тъй като е нужно известно време за да ти пречисти кръвта и за да изчезне инфекцията и гнойта.

132 HriShar { 03.08.14 at 21:07 }

Здравейте и от мен..Искам и аз да споделя опита си с жабуренето/смученето на олио. При мен нещата започнаха с една операция – ЧПВ в начален стадий, заради което трябваше да спра противозачатъчните таблетки които взимах ( дамите знаят,че те са и хормонални таблетки)…И така вече половин година след операцията и спирането на тези таблетки …“ежемесечната процедура“ по почистване на тялото ми изчезна…. В резултат на което лицето ми е изпъстри с всякакви пъпки и пъпчици и подобни нелицеприятни неща…От около месец всяка сутрин се жабуря с олио, мн от тези пъпки вече завяхват и изчезват ( ако се появи нещо ново не се задържа дълго). Та мисълта ми е, че след като при мен липсва природният момент за изчистване от токсините реших да им помагам да излизат с олиото, тъй като в статията прочетох че помага и при хормонални нарушения при жените…..Някой мже ли моля ви да ми каже дали наистина олиото ще помогне в тази насока….С мъжа ми искаме и детенце, а без регулирани хормони и цикъл не става…Опитват се да ме карат да ходя на лекари и ендокринолози да ме натъпче с хормони, ан е искам… 🙁 При мен не се наблюдават споменати от другите лечебни кризи- по принцип не ям от години „джънк фуд“, от около година съм спряла всякакви сладки неща ( ако ми се яде сладко хапвам стафиди напр. или ябълка), сутрин и вечер си пия гореща вода на гладно и като цяло гледам винаги да пия топли напитки….Мн ще съм благодарна, ако някой ми даде съвет или поне да знам при хорм. нарушения колко месеца трябва да правя процедурата…

133 димитринкс { 03.14.14 at 12:17 }

Нормално ли е шарлана освен типично слънчогледов вкус и аромат да има и леко горчив вкус?

134 HriShar { 03.15.14 at 11:00 }

димитринкс, аз не го правя със шарлан (тук където живея не знам под какво име да го търся) , а със студено пресовано олио..накрая на процедурата и при мен има леко горчив вкус…отдавам го на факта,че олиото вече е силно токсично…

135 Ivan Vassilev { 03.20.14 at 15:15 }

Нито една процедура, била тя и с цел здравословен живот не трябва да се следва сляпо и без отчитане на индивидуалните специфики на човек, и като гени, и като моментно състояние. В тази връзка, само ще посоча, че според теориите за избор на храната по кръвната група, нулевата група, каквата са над една трета от населението, следва да избягват слънчогледово олио. Освен това, последното, дори да е студено пресовано, просто казано наистина има великолепни Омега 6 и 9, но е силно дебелансирано в тази посока в ущърб на Омега 3. Това означава, че използването му за жабурене не е много желателно при наличие на повече от следните фактори – нулева кръвна група (отрицателна са по-чувствителни), мъжки пол, дебалансирана диета в ущърб на Омега 3, дебалансирана хормонолна система, налични възпалителни процеси в кръвоносни съдове (да кажем висок холестерол), стави и пр., силно емоционално и химически интоксикирани и затлачени организми. В такива случаи да се обмисли използване на зехтин или друго олио, или въобще да се прецени дали да се прави жабурене. С очите си съм виждал задълбочаване на възпалителни процеси при употреба на шарлан от човек , при който са налични няколко от гореизброените фактори. Състоянието веднага се успокои след спиране на шарлана. Това разбира се не прави метода неефективен, просто за едни ще работи добре, за други – по-скоро не.

136 канйе { 07.08.14 at 13:02 }

Действително, най добрия метод за прочистване, само че ако нямаш четка и паста за зъби.
Сигурно пък не слюноотделяме по време на миенето на зъбите! Особено ако е силно ментова няма място за сравнение. Have a nice suckin’.

137 Росица Христова { 11.24.14 at 16:02 }

Здравейте и от мен!!! Искам да споделя опит за това жабурене с олио. ПРАВИ СЕ КАТО ЛЕЧЕНИЕ ЗА 21 дни до 28 , слее това не е нужно защото зъбите се изчистват от токсините. ВСЕКИ КАРИЕС Е СТРЕПТОКОКОВО ОГНИЩЕ И Е НУЖЕН ЗЪБОЛЕКАР НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ЧЕ САМО С ТОВА И ХОП СТЕ ОТКРИЛИ ТОПЛАТА ВОДА. АЗ ГО ПРАВЯ НА ТРИ , ЧЕТЕРИ МЕСЕЦА ТОВА КАТО УСЕТЯ ЧЕ НЕЩО НЕ Е НАРЕД, човек се храни според нуждите си и дали с месо или без месо е добре да си прави от време на време профилактика и е добре да започне от устната кухина. След жабуренетолично аз намерих спасение от кървящи венци за три дни от пастата с гъба РЕЙШИ, БЕЗ ОЦВЕТИТЕЛИ КОНСЕРВАНТИ, ПЯСЪК И УБИЙСТВЕНИЯ ФЛУОР, КОЙТО СЕ МАХАТ ПОСЛЕДИЦИТЕ БОЛКИ КАТО АРТРИТ ЧАК.СЛЕД ДЕВЕТ МЕСЕЦА. ДНЕС СЪМ В БГ.ДХН ЕДИН УСПЕШЕН МЕНИДЖЪР ЗАРАДИ ТАЗИ ПАСТА. АКО ЖЕЛАЕТЕ МИГА ПО ПОДРОБНО ДА ВИ ОБЯСНЯ КАК СТАВА ТОВА, АКО МИ ПИШЕТЕ НА ЛИЧНИ В СКАЙПА МИ rosiros363, или разгледате сайта ми http://www.ecocenterlotos.com

138 Диана { 01.16.15 at 9:42 }

Здравейте.Благодаря за интересният сайт.Имам въпрос:има ли във форума пушачи и как им действа метода с олиото ?Благодаря ви 🙂

139 dimi { 02.14.15 at 15:19 }

Здравейте,
Започнах пречистването с шарлан преди няколко дена и ме интересува мога ли да започна процедурата за пречистването за черен дроб и жлъчката или първо трябва да прекратя пречистването с шарлан!?
Благодаря предварително.

140 Радо { 02.15.15 at 11:36 }

Здравей Мер! Прочетох във форума (по темата жабурене с олио), че си изпратила коментар на жена имаща витилиго. Аз също страдам от витилиго. Може ли да ми изпратиш инфо в случай, че знаеш как мога да повлияя на това заболяване.
Предварително благодаря!

141 sne { 02.25.15 at 9:12 }

Здтавейте, интересуваме дали мога да правя пречистването по време на кърмене? Кърмя интензивно, от 3 дни жабуря. Но се сетих, че се отделят токсини и се притесних.

142 Aleks { 10.26.15 at 16:53 }

Здравейте,
А имам дупки между зъбите (от скоро се образуваха) отдръпване на венците. Сега съм и с брекети, искам да попитам дали мога да правя олио -терапията?
Благодаря

143 нин { 01.08.16 at 15:50 }

Става ли с рафинирано олио, че нерафинирано не знам от къде да закупя няма по хранителните магазини. ??

144 Карина { 05.06.16 at 9:06 }

Здравейте! Искам да попитам дали мога да изпробвам метода по време на Бременност?

145 Деяна { 05.19.16 at 10:13 }

Здравей, Карина! Мисля, че е чудесно да се прави и по време на бременността. Аз го правя! Виж: http://thegovernancecorporation.com/2014/12/02/getting-the-most-from-oil-pulling-during-pregnancy/ поздрави:)

146 Деяна { 05.19.16 at 10:37 }

Виж и това. Пише, че ако се започва по време на бременност, да бъде по плавно.. Oil pulling while pregnant or breastfeeding

I get a lot of questions about the safety of oil pulling while pregnant or nursing. Before you do anything, I would check in with your healthcare provider. Next, the general rule of thumb is if you’ve been oil pulling before pregnancy or nursing, you are probably fine continuing the practice of oil pulling. If you are new to it and in good health, I would say start slowly… a few times a week for 5 minutes and build your way up. Again, check this out with your healthcare provider as this has just been my experience.

147 Румен { 06.24.16 at 1:24 }

Здравейте! Това с жабуренето с нерафинирано слънчогледово олио или както е известно под другото му наименование – шарлан (не шафран 🙂 ), го правя всеки ден сутрин – вече почти 3 години, по две супени лъжици 20 минути. По принцип съм вегетарианец (има стаж 25 години вегетарианец) и даже съм с нулева кръвна група, но използвам мляко и млечни продукти. Имах проблеми със зъбите но откакто се жабуря проблемите изчезнаха с болките. Но се забелязва пожълтяване малко на зъбите, макар че ги измивам след това с паста за зъби. Но по-важното е ефекта след това – превантивно здравословно. Спомням си веднъж си направих един експеримент по продължително жабурене – няколко 5, 6 пъти по 20 минути и изплювам на 20 минута, да усетя как ще ми се отрази. Сякъш целия стрес, ако мога така да се изразя се беше премахнал и от тялото ми се усещаше едно изумително спокойствие. Какво е мнението ви за това лекари и здравни работници или хора имащи компетентност и разбиране?!

148 Марин Маринов { 10.19.16 at 9:55 }

Имах тъпа болка в областта на черния дроб от миналия ден, на сутринта направих жабуркането за 20 м. Болката изчезна.

149 Ели { 10.13.19 at 10:34 }

Ползвам вече 3 месеца слънчогледово олио за готвене, рафинирано. Ефектът беше, че наполовина ми намаля лимфен възел под челюста с размер колкото синя слива, който имам от поне 10 години след една тежка алергична криза. Зъбният камък се повлия слабо. Пробвала съм със зехтин без никакъв резултат, само зъбите ми тогава пожълтяха от зехтина.
Относно т.нар жабурене. Не се прави интензивно като с вода. Просто със задната част на езика затваряте гърлото. Олиото бавно прокарвате насам-натам около зъбите като го държите в предната част на устната кухина. Първите дни се прави само няколко минути като постепенно според усещането си започвате да увеличавате времето. Олиото извлича токсините, които изплюваме накрая. Според моя опит и обикновеното олио е ефикасно. Майка ми правеше процедурата преди години, когато нямаше откъде да се купи шарлан и зехтин. Най-добре е всеки да пробва кое олио е най-подходящо за него. Според мен обикновеното олио се понася по-леко и без гадене. Но вероятно студено пресованото олио е по-ефективно.

150 Mariana Bakalska { 07.12.20 at 16:18 }

Здравейте, жалко че страницата не се поддържа въпреки огромния интерес. Помня преди години някой някъде тук спомена за книга на един руснак мисля, в която той обясняваше как си е възстановил зъби с природни средства и т н.Сега не я откривам. Опитвам се да овладея една дупчица на преден зъб, която според зъболекарката ми още не е кариес, но пък е доста видима, та не знам. Правя жабуренето със зехтин, вече около 2 седмици – не виждам следи от промяна на каквато и да е било, но все пак продължавам, периодът е кратък. Смятам да сменя с шарлан…

151 Гиндев { 07.28.20 at 14:10 }

Механизмът не е ли такъв, че дъвченето на мазнина, отключва ензимът липаза. без да я ползвате за приета мазнина. Така тя разтваря други натрупани мазнини. При недостатъчни нива на липазата, се наблюдават редица нарушения като авитаминози, стомашни киселини и газове, подуване на корема, гастрити, лошо храносмилане и неспособност да се извличат достатъчно полезни вещества от храната.

Ензима е важен за тялото – помага му да разгражда мазнините, за да получава енергия и от тях. В допълнение – той обладава благоприятно действие и за имунната система.

Тя влие върху транспорта и обработката на триглицериди, мазнини и масла в човешкото тяло. Основната и функция е да хидролизира (разгражда) тези вещества до по-прости съединения, които се абсорбират от тънките черва в кръвта.
Липазата се произвежда основно в панкреаса – задстомашната жлеза. Някои видове липази се произвеждат и от слюнните жлези при хранене, както и от черния дроб.

152 Красимир { 12.03.21 at 10:32 }

Здравейте,

Използвам метода на жабурене със шарлан от 8 години. Правя го всеки ден без прекъсне, дори и когато не съм си вкъщи.

1. Използвам шарлан от био магазин. Видовете шарлан от хранителните магазини не са с добър вкус;
1. Сутрин, веднага след събуждане поемам една супена лъжица и в продължение на 30-тина минути (много често и повече) правя жабуренето със шарлан;
2. Изплаквам обилно с топла вода и си измивам зъбите с паста за зъби след това.

Просто е и го препоръчвам. Ако някой има притеснения или въпроси, моля да ги зададе. С радост бих отговорил.

Leave a Comment