Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Прочистване от паразити

Паразитите не са желани гости в нашето тяло. Те могат да си живеят в нас дълги години без да ги усетим, но могат и да ни причинят доста главоболия и сериозни здравословни проблеми. Едно е сигурно – по-добре да се избавим от тях. Съществуват редица начини и методи за борба с паразити. Всеки метод работи срещу определен вид или група паразити. Затова е добре да се направят няколко различни метода в последователен ред. Добре е всеки решен на това да прецени, коя от долните процедури ще му допадне.

*** Долните процедури са противопоказни при бременност и кърмене. ***

Противопаразитното лечение се състои в това, последователно да се изпълнят трите процедури, описани по-долу, с цел да бъдат унищожени всички възрастни паразити, техните личинки, яйца, а също и патогенни микроорганизми и гъбички. Ако не можете да изпълните и трите компонента, направете 1 или 2 от тях. Пак ще е много добре.

НАСТОЙКА ОТ ЗЕЛЕНИ ОРЕХЧЕТА

зелени орехчета

Как да си направим – набираме млади зелени орехчета в началото на юни месец (важно е да е първата седмица на юни – към 5-7 най-добре). Тези на снимката са по-големи от необходимите за това. Нарязваме ги на четвъртинки и ги заливаме с ракия или водка. Съотношението е: с 1 литър се заливат 40 орехчета. Оставяме да престои 40 дни на светло. След това прецеждаме получената настойка и съхраняваме на тъмно. „Ликьорчето“ на вид е като соев сос, има вкус на спиртна напитка и не е неприятно. Любопитно: в Италия приготвят подобен ликьор (nocino), но в него добавят и още няколко съставки, като лимон, карамфил, канелени пръчки и захар.

Как се приема – на гладно се изпива 1 супена лъжица от настойката в продължение на 7 дни. Желателно е да не се храним до 30 мин. след това, за да може да се усвои добре от организма ни. Ако усетите някаква непоносимост, може да започнете с приемане на по-малка доза, като постепенно я увеличите до 1 с.л. Ако ви е трудно да я приемате в чист вид, може да я разредите в 1/2 чаша вода, но не гореща, защото това ще убие нейните противопаразитни способности. Ако и това ви е много, може да изберете да следвате следната схема:

1-ви ден: вземете 1 капка, разредена в 1/2 чаша вода, преди ядене на празен стомах
2-ри ден: 2 капки в 1/2 чаша вода
3-ти ден: 3 капки в 1/2 чаша вода
4-ти ден: 4 капки в 1/2 чаша вода
5-ти ден: 5 капки в 1/2 чаша вода
6-ти ден: вземете 2 чаени лъжички, разредени в 1 чаша вода.
Когато разтваряте капките във водата, изчакайте 15 мин. и тогава я изпийте. Това е много щадящ вариант.

Важно:
Тези, които имат заболяване на щитовидната жлеза, не трябва да приемат тази настойка или само след консултация с лекар. Причината е високото съдържание на йод.
Препоръчително е останалите членове на семейството, също да приемат по 1 лъжица от настойката, докато трае лечението ви и малко след това, за да не ви заразят повторно. Те могат да бъдат носители на паразити без да проявяват някакви симптоми за това.

ПЕЛИН

пелин

Отдавна са известни способностите на пелина да унищожава паразити. С неговата помощ може да се избавите от прости микроорганизми:
„едноклетъчни камшични
хемолитичен стафилокок
протеус
котешки лямблии
трихомонас
хламидии и други,
които нарушават обмяната на веществата в организма, водят до възпаление на тънкото черво, причиняват различни болести на черния дроб и жлъчните канали, кожни заболявания (диатеза, алергия, копривна треска, екзема, псориазис…), различни простудни заболявания с отделяне на слуз и гной.“
В повечето случаи, организмът се заразява с тази гноеродна инфекция поради неправилното хранене и начин на живот. Системното приемане на отвари от пелин и влагалищни промивки са много ефикасни. Горчивината на пелина стимулира дейността на организма ни и ни дарява с прекрасен тонус.

В случая се приема билката пелин във вид на прах по следната схема:
1-ви ден: вземете 1 щипка преди хранене (с вода)
2-ри ден: вземете 1/4 чаена лъжичка преди ядене (с вода)
3-ти ден: вземете 1/3 чаена лъжичка
4-ти ден: 1/2 ч.л.
Увеличавайте постепенно дозата до достигане на 1/2 супена лъжица. Приемането на пелин продължава 2 седмици. След това се взима по 1/2 супена лъжица веднъж на седмица (за няколко седмици).

КАРАМФИЛ

карамфил

Схема за приемане на карамфил във вид на прах:
1-ви ден: приемайте по 1/5 чаена лъжичка 3 пъти преди ядене
2-ри ден: приемайте по 1/4 чаена лъжичка 3 пъти преди ядене
от 3-ти до 10-ти ден: приемайте по 1/3 ч.л. 3 пъти на ден преди ядене
след 10-тия ден: по 1 чаена лъжичка веднъж на седмица за няколко седмици

Добре е 3-те компонента (орехова настойка – пелин – карамфил) да се направят в тази последователност един след друг, за да е цялостно прочистването от паразити. В случай на нужда лечението може да се повтори след 2 седмици. А през годините добре е да се прави с профилактична цел.

* * * * *

Малахов препоръчва следното прочистване от паразити:
* чай от пелин – 1 ч.л. от билката се запарва с 250 мл вряща вода и престоява 10 мин. Пие се по 3 пъти на ден по 1 чашка. Така ще бъдат унищожени гноеродните микроорганизми, а освен това ще ни се активира кръвообращението, ще се подобри храносмилането, ще се засили обмяната на веществата (затова е добре да се пие при наднормено тегло и нарушена обмяна). Също така помага при подут корем и газове, недостатъчно отделяне на жлъчка, при камъни и пясък в бъбреците.
Със същия чай могат да се правят промивки сутрин и вечер.

* вътрешно приемане на урина – според Малахов това е един от най-съвършените методи за цялостно лекуване на тялото.

* гладувания – провеждането на 3-7 дневни пълни гладувания прочистват всякакви гноеродни инфекции. По време на гладуванията единствено може да се приема отвара от пелин или урина.

* чесънът успява да убие доста вредни организми в тялото ни, затова консумирайте повече от него (с всяко хранене яжте много чесън стига да не ви дразни стомаха)

* клизми с отвара от пелин или клизми с чеснова вода (пасирайте 2 скилидки чесън в 1 чаша вода, прецедете и направете клизма) – и двете ще убият острици, хелминти, глисти, аскариди и други.

* * * * *

Пречистване от паразити с ликьор

Какво ни е необходимо:
2-3 супени лъжици сладък ликьор
2 пакета английска сол или 60 мл рициново масло
леген с топла вода

Подготовката:
Добре е в деня преди процедурата, да си прочистим червата от съдържанието им за по-лесно и бързо излизане на паразитите. Може да пием някакъв билков чай с разхлабващо действие, който да ни подейства през деня.

Процедурата:
В 2 часа през нощта (тогава паразитите се активират и пробуждат) ставаме и изпиваме сладкия ликьор. Паразитите обичат сладкото, а алкохола ще ги „опияни“, те ще се отпуснат от стените на червата ни и ще започнат да се реят свободно в тях. Затова точно 30 минути след изпиването на ликьора трябва да вземем очистително с незабавно действие. Това може да е или английска сол или рициново масло. Но добре е всеки да пробва преди процедурата дали тези 2 очистителни имат незабавно действие (на някои хора дори не им влияят). Очистителното ще избута навън всички реещи се паразити. Желателно е да седнем в леген с топла вода, защото паразитите обичат топлото и натам ще се насочат. Когато очистителното ни подейства, може да разгледаме фекалиите, за да видим дали сме отделили паразити. Ако имаме, ще ги видим как шават.

230 comments

1 Весела { 03.19.09 at 0:35 }

Много ти благодаря, Мер! Някак си чувствам, че и аз трябва да направя нещо хубаво за теб, за да ти се отблагодаря за всички ценни съвети, които вече почнаха да променят живота ми в посока към неговото пълноценно изживяване. Някъде съм чела, че когато изпращаш положителни мисли и емоции към някого, той го усеща и това му помага по някакъв начин. В този смисъл съм сигурна, че се чувстваш щастлива, защото в наше лице имаш много приятели, които са ти много благодарни и ти пожелават само най-доброто и да продължаваш в същия дух.

2 mer { 03.19.09 at 1:03 }

Наистина е така, благодаря за подкрепата и положителната енергия! Надявам се да имам все повече сили и ентусиазъм да поддържам и развивам сайта, за да може повече да се обогатяваме!

3 benato { 03.19.09 at 11:02 }

Аз съм правил с орехова тинктура,след глада и захранването ще направя и с пелин и карамфил заедно,както Хулда Кларк ги дава,а и на Рашко схемата е подобна. Само да спомена,че пелина и карамфила са противопоказни при бременност и кърмене.

4 Валя { 03.20.09 at 22:28 }

Противопаразитната схема от орехова настойка пелин и карамфил Малахов мисля че я нарича „трайчотка“. Мер, мислиш ли ,че това би ме излекувало от парадонтозата и колко време трябва да се пие?

5 mer { 03.20.09 at 23:03 }

До колкото знам парадонтозата успешно се лекува с гладувания и суровоядство. Също много помага жабурене с разтвор на прополис (но трябва да се прави всеки ден дълго време, за да окаже влияние). Трайчотката е вероятно също да помогне, всичко зависи от първопричината на проблема. Най-добре е да се направи пълната програма от трите компонента, със сигурност ще окажат добро влияние (7 дни орехчета, 14 дни пелин, 10 дни карамфил).

6 Валя { 03.20.09 at 23:50 }

Благодаря за отговора Мер,но ми е трудно да започна гладуване тъй като съм пушачка.Спиртния извлек от прополис отлежава в хладилника вече от няколко месеца а няма кой да го ползва,просто трябва да взема проблема на сериозно, защото ако продължа в същия дух ще остана без зъби,а само на 44год. и с протези….!А трайчотката не трябва ли да се взима едновременно и трите компонента?

7 mer { 03.21.09 at 0:00 }

Може едновременно, но някъде препоръчват първо да се направи поотделно и след това вече да е заедно. Всеки сам може би трябва да реши как ще действа (и двата варианта са опция). Може също да си налагаш върху венците размекнат клей (например за през нощта) – малко е странно усещането, но се свиква.

8 Валя { 03.21.09 at 0:10 }

Аз съм конституция „вятър“ и особено през зимата суровоядството за мен е противопоказно-доста отслабвам,а и с тези клатещи се зъби трудно ям по-твърди зърна,но все пак това не ми пречи и от време на време да си правя покълнали .Може би трябва да наблегна на соята…!

9 axim { 03.21.09 at 7:38 }

Здравеи Валя.Аз също съм вата доша и през зимата имам проблеми със соровоядството и гладуването но му хванах цаката.Както и е препоръчително за нашият тип доши овиличих количеството студено пресовани мазнини и лютото.От това се почувствах и по добре.Също така неми исъхва чак толкова кожата вече.При мен има кървене на венците на този етап но то се появява когато си наруша режима и времено се върна към старият си начин на хранене…….

10 Валя { 03.21.09 at 8:27 }

Благодаря за отговора, Ахim! Кървене на венците също съм имала,но е било отдавна и ако тогава бях взела мерки нямаше да съм на това положение със зъбите.Явно и понижения имунитет си казва думата.

11 Rashko Zaykov { 03.28.09 at 20:59 }

Prijateli,probvajte star izpitan metod,daje dva ste VI dam i karveneto ste ostane v istorijata.Sutrin oste kato stanete, jabunete sas studeno presovano olio=sharlan ustata si pone okolo edna minuta,posle s topla voda izplaknete,posle ezika si izstarjete. I ve4er predi ljagane na mokreni prasti sas sljunkata si potopete v smes ot prah na karamfil smesen sas savsem malko sol i kapnato vatre 2 ili 3 kapki zehtin za da e gasta kashata i masajirajte venci i zabi.Ste imate neverojaten uspeh.Njama karvene,paradontoza,losh dah,i ve4no zdravi zabi.

12 Валя { 03.30.09 at 12:06 }

Благодаря за съветите,Rashkо!За смученето на олио съм чела в книгите на Малахов,но след твоя коментар вече го практикувам ,ще се възползвам и от рецептата с карамфил още довечера.Радвам се ,че има такива хора като теб в този сайт.

13 Rashko Zaykov { 03.30.09 at 16:52 }

Opitajte slednija variant,6 zranca karamfil smleni v kafemela4ka,postavete v kutijka,da se zatvarja dobre,porasete sas sol,okolo edna malka stipka,i dobavete kapka,dve ili tri,da se polu4i gasta kasha i tova e.Masajirajte vsjaka ve4er!Uspeh VI jelaja!!!

14 Весела { 03.31.09 at 22:31 }

Мер, доколкото разбирам настойката от орехи и 7 дневното гладуване помагат и при кучешка тения, нали? Питам те защото четох, че се лекува само оперативно, а мен от нея най-много ме е страх.

15 Observer { 04.06.09 at 1:11 }

когато нашите енергийни вибрации са високи и кръвта е чиста – това може да неутрализира дори паразитни организми.

пиенето на гореща вода – в по голени количества, на гладно и поне 30 минути след ядене
упражнения с дълбоко дишане – и особено през едната и другата ноздра
мислено произнасяне на мантрата АУМ – 500 пъти на ден – действа пречистващо и спомага и за здравето
посрещане на изгряващото Слънце

16 mer { 04.20.09 at 23:22 }

Весела, извинява, но някак си съм пропуснала този твой коментар и сега го видях. Това пречистване от паразити е способно да ни избави от много упорити паразити, но в някои случаи може да се наложи да се правят няколко курса с почивка между тях.
Гладуването също унищожава паразитите в тялото ни, но 7 дневното ми се струва кратко. Паразитите са изключително упорити и наистина е трудно да се избавим напълно и изцяло от тях (а тенията си е доста лоша), та за това за тази цел са подходящи по-продължителните гладувания (и по-строгите).

Observer, също даваш много добри техники. Благодаря ти.

17 Radula { 04.21.09 at 0:08 }

Знаете ли, тези дни гледах една конференция с д-р Гейбриъл Казънс, те наскоро правиха пост със сокове, йога, медитация и т.н, води се Fast for World Peace, и там той каза, че дори и само с 6-7-дневно гладуване (или такъв пост на сокове), клетките на тялото ни напълно се изчистват, дори на генетично ниво. Толкова ме зарадва това, защото кръвта се сменя на цели 7 години… представете си, дори като спрем месото и т.н, колко време обикновено трябва, за да се изчистим от енергията му в нас. Но с такива гладувания (а и с медитация и духовни практики), можем за броени дни да изчистим доста негативна информация, запаметена в клетките ни.
Не съм веща по паразитите, но явно дори и едноседмично гладуване или пречистване ще даде доста добри резултати, дори и отведнъж да не се пребори изцяло с паразитите. То са си и различни видове, де… Все пак, исках да споделя това с вас. Като гледам другите части, ако има още инфо, ще споделям! 🙂

18 Radula { 04.21.09 at 12:41 }

Всъщност е Juice Fasting for Peace, да се поправя 🙂

19 Безименна { 04.28.09 at 17:27 }

Здравейте!ДА, Observer,така е, но незнаех за горещата вода на гладно и след храна,…

20 mer { 04.28.09 at 21:27 }

И мен малко ме учуди горещата вода 30 мин след хранене. Не се ли разреждат стомашните сокове и така по-трудно да се разгради и смели храната?…

21 Слънчоглед { 05.22.09 at 3:07 }

Mer, имам въпрос. Тук където живея, успях да намеря само тинктура от орехчета и то дори черни, а не зелени. Има ли голямо значение или трябва задължително да са зелени? Освен това, как се процедира с нея и с пелин и карамфил, които имам в насипно състояние, а не на прах? Предварително благодаря.

22 mer { 05.22.09 at 12:00 }

Трябва задължително да са зелени и то мънички – горе долу с диаметър около 3 см. В началото на юни е подходящо да си ги наберем и сами да си направим тази настойка. Пелина и карамфила най-добре да смелим с кафемелачка. Карамфила може да се намери и смлян, готов за приемане.

23 Слънчоглед { 05.22.09 at 19:55 }

И все пак, мисля, че в коментарите след статията някой беше написал, че е правил прочистването с готова тинктура от зелени орехчета. Интересува ме дали процедурата е същата.

24 mer { 05.22.09 at 20:48 }

Настойката или тинктурата от орехчета е винаги черна на цвят – заради йода. Бенато беше писал за тинктура, предполагам, че става въпрос за едно и също нещо – в такъв случай процедурата би трябвало да е същата. Но ако не е така, Бенато да пише :).

25 chlorellov { 05.25.09 at 4:22 }

Това с йода в орехите може да се окаже мит и легенди. казват че щом в почвата го няма няма как да се появи в орехите. Някой да е виждал или правил анализ колко има и дали го има. На книга е лесно да разяга феноменаални лукуми тая Хулда Кларк. На практика никаква тения не може да се разкара с орехова тинктура.

26 mer { 05.25.09 at 10:32 }

До колкото знам, пречистващата сила на тази настойка не се дължи на йода, а на другите вещества като цяло.

Междудругото тази година ще пробвам да си направя такава настойка в два варианта – едната традиционна (както е описана по-горе), а в другата ще добавя мед, портокали и пръчка канела (до колкото си спомням – трябва пак да погледна) – получава се много вкусен ликьор, но няма да се напивам с него :).

27 axim { 06.01.09 at 21:14 }

Имам питане.Задължително ли трябва да се използва ракия или водка?????Не може ли да се ползва обикновен медицински спирт????

28 mer { 06.02.09 at 0:57 }

Ами предполагам, че се ползва ракия, защото е по-слабичка – около 40 градуса, а медицинският спирт нали е над 80 градуса. А в последствие нали пием това и може да идва доста силно ако е със спирт. Но може и да не е това причината, ако разбера нещо по-различно ще пиша пак :).

29 бате Бино { 06.06.09 at 8:40 }

Здравейте, поствам коментара си и тук ,ако не се сърдите.
По тая тема има да се пише още много.(А информацията е малко ! )
Това е традиционно подценявана тема дори от официалната медицина ,което си признават и самите медици,ако изобщо имат пипе да схванат сложността на проблема . Ама повечето от тях нямат хабер от нещата . Няма как и да имат, защото те знаят това, което им е преподавано в университета, а там в областта „паразитология“ се въртят и преписват само стари догми.
( Точно както мита за желязото в спанака. На времето някой написал учебник за храните, ама без да иска, преместил запетайката с един знак наляво и после 50 г. в научната литература се цитира същия тоя спанак като най-богат на желязо. Хубаво ,ама друг някой рекъл да провери опитно – дали наистина е така ? Оказало се ,че желязото в този спанак не е никак повече от колкото и другите подобни нему растенийца и разбрали за грешката :))

Почти всички доктори ,между другото, са на мнението на нашия „читател“ Мираж . Което означава ,че спокойно и той може да стане доктор по паразитология !:)) Нищо ,че от гладна точка на натуропатията ,от това ,което е написал – едно верно нещо няма, да ме извинява за оценката.. :))

По същество: От известно време вече има ОБЕКТИВЕН начин за проверка дали и какво точно си живее кротко или не толкова кротко , в нашето тяло . Това е КОМПЮТЪРНАТА ДИАГНОСТИКА. Да , за нея се говори в книгата на Х.Кларк. Но тя не е единствения корифей в областта…

До колкото виждам , тук за ДИАГНОСТИКА никъде не се споменава, и предлагам да се направи нова тема. Защото е много важно. Възможностите са неограничени, само трябва да попаднем там,където трябва..:))
Има много спекулации относно тоя начин на диагностициране, заради евтините апарати-ментета ,които бяха внесени набързо от жадни за бърза печалба докторчета – закачат ти някакви електроди, ти виждаш някакви картинки на екрана и ахваш. Айдее, готов си – 50лв за 30 мин. ( Вече са 80-100 лв подобни прегледи в София)
По тая причина дори ерудирани иначе специалисти стават смешни със заключенията си относно компютърната диагностика. Заради незнанието си. Проста човешка реакция : „ХОРАТА СА УСТРОЕНИ ТАКА – ТЕ ИЛИ ОБОЖЕСТВЯВАТ ИЛИ ОТРИЧАТ НЕЩАТА , КОИТО НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ“
Има апарати и апарати. Моето диагностициране в център „Олга Елисеева “ в Москва премина за 4 часа!! Поинтересувах се колко ще струва ако искам да си закупя техният апарат? Преди 3 г. цената беше 10 000 евро + 2 месеца !! обучение във фирмата производител. А не някаква кутийка за 500 долара и айдее -вече сме велики и закачихме табела „квантова медицина“
( Съветвам ви да не се ловите на по този начин рекламирания кабинет )
Та на качествените апаратури веднага лъсват всичките ти острици, тенийки, метилчета и стотици други… Интересното е, че самият апарат също може да ги убива. ( Тоест -работи като „Цепер“. ) С ток – пуска му неговата си му резонансна честота ( всеки паразит си има собствена резонансна честота) но с по-голям интензитет. Паразита се вцепенява , което прави лесно изхвърлянето му от организма. (Както Х.Кларк го описва)
Но както Мер споменава – МАЙ най-добре е да се редуват методите за противопаразитно лечение, защото към момента няма обективни сравнения – коя методика до колко е ефективна Но това можем да го установим опитно ако разполагаме с качествената диагностика. Тоест – пием тройчатка – гледаме какво сме махнали ,какво е останало..
. Позволявам си да звуча уверено ,защото дълбая в темата отдавна Различни са мненията дори на практикуващите специалисти. Затова , казвайте и вие ако имате някакви впечатления в тази материя. А на силните психически люде мога да изпратя снимка – какво се е случило на един японец, който много обичал да похапва суши. 🙂

Допълнение по темата за спиртната настойка : По-добре е да използвате черен орех – много по-концентриран е от към полезност! Още като го вземете в ръка и го помиришете , ще се убедите – мирише яко на орех :))
Черният орех не е лесен за намиране, почти го няма у нас, а 99,9% от хората въобще не знаят какво представлява. той е по-малък като плод, листата на дървото са по-тънки от на зеления орех. Пробвайте по ботаническите градини .

Вместо водка може и спирт да се използва . Разрежда се с вода. Същото е ,излиза дори по-евтино.
А за смелите има и многократно по-силнодействащо средство – керосинова настойка, ама за това друг път …

30 mer { 06.09.09 at 1:53 }

Бате Бино, страхотна информация споделяш, благодаря ти.
Аз не съм много запозната със самото диагностициране, най-вече защото и аз не вярвам на тукашните апарати. Навремето ходих на разни диагностики и всички се оказаха менте (не бяха за паразити, за други неща) и от тогава не вярвам на подобни.

31 Радостка { 06.15.09 at 15:51 }

Здравейте!!! (: Бих искала да узная някой прилагал ли е тройчатката?Виждат ли си паразитите?След това каква разлика е почувствал?
Разгледах доста материали за видовете паразите и съм ужасена.Възможно е и аз да имам такива.Мога ли да си направя тест при личният лекар за подобни?
Благодаря ви предварително.

32 Радостка { 06.15.09 at 15:54 }

Отново съм аз.Набрах орехчетата,ще купя домашна ракия и ще изчакам 40 дни.Пелина от някоя билкова аптека ли мога да си закупя?
Другото,което искам да разбера след приключване на процедурата мога ли да съм сигурна,че ще съм изчистена?Това веднъж в годината ли се прилага.
Благодаря на всички,които ще ми отговорят.

33 бате Бино { 06.16.09 at 1:09 }

Здравей, Радоскта, аз като че ли съм най-смел по тази тема :))
Информацията по тая тема е оскъдна Цитират се само Х.Кларк и Малахов,който се базира на Х.Кларк 🙂
. А и имам какво да кажа, все пак два пъти в Украйна съм изкарал противопаразитната терапия по системата на Надежда Семенова, която е абсолютен корифей в Русия и Украйна . Та тази терапия продължава 15 дни в санаториум и освен тройчатка , се „угощаваш “ с още 15 -ина илачи всеки ден.Почва се от 4ч сутринтае ! (Освен това има и едно ядене на 300 гр сурови тиквени семки наведнъж.) Така че само тройчатката май не е достатъчна. Може да надзърнеш в този сайт, (ама поеми въздух предварително ,че е страшничко ! )
да видиш за какво става въпрос, само тройчатката май май…
http://www.parazity.net/8221602083

Не е задължително ракия ,може и спирт разреден. Пелинът най-добре си го скъсай сега лятото, да е пресен, от аптеката ще ти продадат миналогодишен, а той изветрява. Орехите също може през юли.
Няма гаранция че ще се очистиш.Трудно. Не е като да си изчистиш мивката в кухнята.
Можеш да го видиш на свястна компютърна диагностика ,(не знам къде тук у нас ,че бъка от разни шарлатани )
А личният лекар е наясно с паразитите, колкото и с това – къде пиратът „Черната брада “ е заровил съкровището си.

34 ирина { 06.16.09 at 22:57 }

Моля, бате Бино да напише за керосиновата настройка. Чувам за нея от хора които търсят дестилиран керосин за свои приятели, а много бих искала да знам как се прави и ползва. Мой близък е много болен. Благодаря!

35 Радостка { 06.17.09 at 15:45 }

Здравейте! (: Мисля,че се омотах много с инфото.Благодаря бате Бино за споделеното.Не живея в милионен град,не съм и богата ,но искам в домашни условия да приложа това прочистване от паразити и да ги видя.Гледах филмите-аууууууууууу.Явно прочетох доста материали и искам всичко,но понякога има разминаване ,а аз съм стриктна.Допада ми много Малахов.Ще приложа тройчатката и ще споделя с вас за резултатите.Ще си набавя силен фенер и ще ги спипам (; (: (: /нямат мърдане/
С пожелания за здраве и много забавни моменти!!!

36 mer { 06.17.09 at 16:30 }

Радостка, наистина е трудно да се изкарат и унищожат абсолютно всички вредни паразити, може би методите с билките и ликьора биха ги унищожили на 60-80 %. Останалите проценти може да бъдат унищожени с правилната храна, с гладувания, със Зепера (ниско-честотен уред за унищожаване на паразити), с уринотерапия, с „посяване“ на полезни чревни бактерии….. Всичко е много комплексно, но това не означава, че трябва да се отказваме. Малко по малко ще си възвърнем правилния баланс на бактерии и гадинки в нас :).
Тройчатката може да се прилага няколко пъти в годината с почивки докато забележим подобряване на здравословното състояние. И аз не съм сигурна дали ще видиш гадинките с очите си. Процента на унищожените ще се състои най-вече от дрожди и яйца и миниатюрни едноклетъчни или многоклетъчни, но трудно видими с невъоръжено око (стига покосяването от паразити да не е наистина тежко).

37 Радостка { 06.18.09 at 15:22 }

Здравейте! (: Мисля си ,че в някои книги е упоменато,че по време на гладуване се изхвърлят всички токсични и подобни гадости от организма ни.
Бих искал да попитам има ли лаборант или лекар в този сайт?Ще бъде добре да се включват със съвети.
Благодаря предварително за отговорите и отделеното ви време за мен.
Нека сме по-жизнени и раздаваме усмивки и любов на близките си.

38 бате Бино { 07.06.09 at 12:10 }

Здрасти на всички, по случайност видях че има интерес към керосиновата настойка.

Ама преди това да дам мнение по предложението на Радостка дали има лекар или лаборант тук измежду нас. Малко ме досмеша даже, ама неволно.. И да има такива ,по-добре да не дават съвети.. Защото ще разстроят цялата система. И само ще внесат смут и объркване у недостатъчно опитните и мотивираните. Засега сме си добре – има почти само ТЕЗИ . Какво ще стане ако на всяка от тях се противопостави АНТИТЕЗА? А тези доктори и лаборанти,нали се сещате, ще изсипят само контратези- най-общо -“ Абе я живей си живота,не се занимавай с глупости , а пък като се разболееш, ела че ни трябваш“ ..те ще пеят в един глас това ,което са ги учили в университетите.Тоест – какви лекарства – по какви схеми -за кои болести !!! :)))

Питайте един доктор за 6 години учене колко лекции е имал за здравословното хранене. Ами нали доктори експерти редят менютата за „разнообразно хранене“ в детски градини, домове ит.н. И какво ядат дечицата там? Сутрин – кифла с мармалад + боза.! ( бозата по мое време поне беше натурална.Сега съдържа поне пет Е- та) На обяд -пържени кюфтаци с картофено пюре, за десерт- крем карамел или мляко с ориз.А може и диня.. Такива „експерти“ ли да ни съветват?

А за закаляване? А за увеличаване на имунитета? Там не ги учат КАК ДА БЪДАТ ЗДРАВИ ХОРАТА. Там ги учат КАК ДА СЕ ЛЕКУВАТ БОЛЕСТИТЕ ,при това –
само с Л Е К А Р С Т В А!
Е ,мисля ,че идеята на този сайт не е да си обменяме рецепти за лекарства,нали? :))
Съвсем малък процент доктори са малко по-осъзнати, ама вероятността точно те да са измежду нас е малка.
За лаборантите да не говорим. Специално по отношение на паразитите са гола вода. Стари диагностични методи, стари знания,..

За керосиновата настойка – това вече е тежката артилерия. На български има само малкото книжле на Малахов “ Лечение с газ,тодикамп“…Аз имам такава настойка, костваше ми много време и хамалогия за да се сдобия с подходящите съставки – летен керосин и черни орехи и да ги подготвя по схемата.
За сега съм я ползвал само външно и съм се жабурил с нея. (Веднъж като чели се готвеше да ме хваща гърло.. Направих два пъти гаргара и гърлото се отказа.. :))
Всичката останала литература ,която е МНОГО, е на руски.Смъквал съм я от руски сайтове ,имам и 2-3 книжки още на руски. Мога да пращам лесно по емейл на всеки интересуващ се. Доста хора я употребяват вътрешно и докладват отлични резултати. Разбира се,трябва внимателната, не е сок от цвекло все пак :))
Сега, по отношение на чистотата на керосина, Малахов казва ,че не било толкова важно да бъде чак толкова пречистен, защото в оригиналната рецепта на Тодик ,той не бил пречистен. Този довод на мен не ми се струва достатъчно убедителен.
Открил съм, а скоро смятам да вляза във връзка директно с тях, че най-напред в тази материя са във Волгоградския Институт по животновъдство. Там от години усъвършенстват тази керосинова настойка и я употребяват здраво. Страхотни резултати. Самият керосин бил много добре пречистен.
Малко ще се удължи постът ми , но мисля,че това е сериозно,все пак става въпрос за лекарство срещу рак ! Ще ви пусна малко м-л на руски:
И сейчас знаю его вкус, хотя в общем-то, вполне здоровый человек. Керосин вовсе не так ядовит и даже не так противен, как многие думают. Вспоминаю, как мальчишкой меня в школу часто подвозил наш местный тракторист. Мороз — под 30 градусов, а у него поломка. Повозился на свежем воздухе, заскакивает дядя в кабину, достает из-под сиденья бутылку, делает добрый глоток… Я сперва думал — водка. Оказалось, обыкновенный керосин. Так он согревался, и от простуды страховался, и говорил, что чирьи его перестали мучить, с тех пор как начал употреблять это средство. А моя бабушка, Матрена Филипповна, нас, мальчишек, любителей купаться в реке, начиная с апреля, не раз «щекотала» в горле гусиным перышком, смоченным опять же в керосине, — от ангины. Действовало безотказно. Кстати, трактористу этому сейчас 93 года, живет он по-прежнему в Урюпинском районе Волгоградской области и нам желает дожить до этих лет… — Что ж, если каждый ингредиент стал эффективен в отдельности, то что же говорить, когда они объединены в Тодикамп»? И. Г.: Напомню: в нашем исполнении препарат называется «Тодикамп-идеал». Так вот должен вам сказать, что не только я, но и все практически сотрудники нашего института знают вкус керосина. Во время эпидемии гриппа на сотню человек у нас болеют двое-трое, не более, это которые не любят запах. Кстати, вкус нашего экстракта совсем не противный. — Еще бы, с медовыми-то добавками… И. Г.: Дело не только в них. Просто наш институт имеет уже достаточно большой опыт работы подобного рода. Не зря же он награжден первой премией Минсельхозпрода России за создание лекарственных препаратов на растительной основе. Так что «Тодикамп-идеал» далеко не первый опыт. Наши ученые, кстати, отслеживают воздействие керосина на людей и животных уже около десяти лет! Конечно, мы начинали опыты по применению «Тодикампа» именно на животных — поросятах, цыплятах, и они крепли на глазах, избавляясь от разных заболеваний. Ну, а потом начали эксперименты… на самих себе и тех знакомых, которые, прослышав об удивительных свойствах экстракта, непременно желали его попробовать. В нашей институтской библиотеке заведена специальная папка «Керосин и «Тодикамп», она пухнет день ото дня. Мы не ломились в открытые двери, ведь о целебных свойствах керосина давно уже пишут даже такие солидные журналы, как «фармация». И вообще, по некоторым данным, очищенный керосин запатентован как средство против рака в 28 странах! Московская медицинская академия им. Сеченова также работала с авиационным керосином, он, конечно, гораздо лучше бытового, и мы на нем остановились. Но и этот, очищенный (остерегаться надо только керосина с присадками — это яд!), мы, тем не менее, тщательно «переочищаем».

Смятам да се свържа с тези агенти да видя какво предлагат. Но , Иринче , ако имате много болен, действайте бързо, аз каквото мога, ще помагам .

39 Maslinka { 08.05.09 at 15:10 }

Здравейте. Много искам да си направя тези прочиствания, но съм изтървала сезона на залените орехчета.Чудех се дали не мога да си я купя от някой билкар или някой, който има в повече. Не ми се чака до следващото лято. Искам да го направя възможно най-скоро, защото планирам бебе и не ми се ще да го отлагам повече (бебето) ,но преди това колкото се може повече прочиствания искам да направя.
Благодаря предварително.

40 бате Бино { 08.12.09 at 22:27 }

Маслинке, защо да си изтървала сезона, нищо че не е съвсем по рецептата, сложи повечко материал и може и да компенсираш това, че не са в млечна зрялост. Някои жени как дълго време стоят все на 39 , сигурно някъде има и орехчетата дето да си стоят в юлска възраст 🙂

Аз първият път августовски орехи изполвах. Ако откъснеш сега черен орех , той със сигурност ще е по-силен от нормалния юнски зелен орех. Просто черния е в пъти по-силен. Виж, къде може да го намериш, не мога да ти кажа. Ако не можеш, в Ботаническата градина в Балчик има.

41 Мари { 08.14.09 at 3:50 }

Мер, „билката пелин във вид на прах“ какво означава по-точно? Има някъде където продават специално направен прах или си взимаме от пазара билката и си я стриваме сами. А всъщност научих, че имало много видове пелин, как да се ориентираме, търсим по горчивина ли ;). Жената на пазара, от която си взех някакъв пелин така ми каза, „мнооооого е горчив“ :). Може би пропускам нещо, но никъде из литературата за паразитното почистване не виждам подробно обяснение.

42 Maslinka { 08.14.09 at 18:10 }

Благодаря за отговора ,бате Бино. Вече започнах да пия закупена от здравен център „Дар“ настойка. Не знам дали е каквато трябва, но при мен самовнушението е на много високо ниво, така че дори да не е добра пак ми върши работа. Иначе, вчера по Витоша все още имаше малки зелени орехчета.

43 mer { 08.16.09 at 22:58 }

Мари, пелина наистина е мноооого горчив, на някои им допада тази горчивина, на други не (подобна е малко на горчивината на люспи от грейпфрут, но може би по-силна). Изсушената билка обикновено се продава наситнена, но е добре преди употреба ние да си я смелим с кафемелачка на прах, защото силата й се увеличава и може би по-лесно се преглъща. Някои хора не могат да я изпият заради горчивината и затова предпочитат капсули от пелин, но не знам дали в България се продават. Други пък я увиват в залък хляб, но това аз лично не го предпочитам и не го препоръчвам. А за видовете пелин – не се упоменава какъв точно вид, предполагам, че всякакъв ще върши работа, но наистина – колкото по-горчив, толкова по-добре :).

Маслинке, виждала съм рецепта за тази настойка и от зелените кори на вече узрелите орехи, затова ако си закъсняла да си направиш, може да пробваш и с такива зелени обелки. Също съм виждала и рецепта от зелени орехчета, в които вече са се оформили 4те дяла и са с почти крайната си големи (от такива орехчета правят в Италия един много известен ликьор, но в него добавят портокал, канела и захар като допълнение).

44 бате Бино { 08.17.09 at 0:43 }

Аз имам такъв пелин на хапчета , от Украйна ми е останал, тука го няма , но и не трябва да го има май, изобщо не е горчив , друго си е натурален.
Аз навремето като се интересувах ,пелина по билковите справочници се делеше само на питомен и див . Дивият бил доста по-отровен. ( Този,дето го пием също е отровен, да не се забравя !)

45 sls { 09.05.09 at 1:13 }

здравейте,
включвам се да ви кажа, че за моя най-голяма радост оригиналната тинктура от орехчета и билките на д-р Кларк, вече се предлагат в някои аптеки. Наскоро ми попадна един вестник Доктор Натура, от тези които се разпространяват безплатно из болници и аптеки и там видях рекламата на сайта: http://www.doctornatura.net/bg/za-firmata
На този сайт има информация за аптеките в София и страната където могат да се купят алтернативни продукти за лечение, между които и тинктурата от орехчета , капсулите с пелин и карамфил. Също така има адреси и тел. на кабинети и центрове за консултация. Аз лично си купих тинктурата от орехчета само, /аптеката се намира на ул. Лайош Кошут 24, съвсем близо до Руски паметник/ и доколкото виждам на шишето като производител е отбелязана фирмата на д-р Хулда Кларк – така че това е оригиналната тинктура. Пелин продават в билковите аптеки. Карамфил в пакетчета, несмлян продават на пазара Кирков. Карамфилът трябва да е прясно смлян, ако го купим готов смлян и пакетиран рискуваме съставките които убиват паразитите, по-точно яйцата на паразитите – да са извтрели отдавна. Затова може да си го смелите с блендер. Аз лично с блендер смилам и карамфила и пелина , след това ги оразмерявам и ги приемам с мед, тъй като не знам от къде да купя капсули за да затворя билките в капсули. В капсули определено не се усеща горчивия им вкус, но и така се свиква. Тези три билки се използват заедно. Тинктурата от орехчета и пелина за възрастните паразити. А карамфилът унищожава яйцата им. Успех!

46 бате Бино { 09.23.09 at 3:30 }

Не ми се иска да ви развалям радостта от това ,че съставките ги има по аптеките или че можем и сами да си ги направим та да се зачистваме, но работата с паразитите изобщо не е така лесна ,както я е описала Кларк и съм длъжен да ви го кажа. Това че е изпита тройчатката не значи автоматично, че всичко е измряло. Основание за радост може да имаме само ако с подходяща диагностика направим замерване „преди “ и „след“ тройчатката.
Освен това има сериозни пукнатини в теорията на Кларк меко казано. По-конкретно , уредите цепери, сглобени по нейната схема от книгата й, не убиват почти нищо. Може и да тормозят паразитите , но не ги убиват. Сега в Киев се запознах с един физик-изобретател( и биофизик като второ висшо), според мен – човек-абсолютен уникат, за който ще разкажа допълнително, много е навътре в материята ( а и нематерията) , който е конструирал уреда и на практика в лабораторни условия е проверил ефективността му. Каза : „не действа. “
Аз имам дори най-голямо основание за лошо настроение,защото два пъти по 15 дни съм прилагал противопаразитната програма в санаториални условия под стриктен надзор на доктор Клешнев в школата на Семенова в Украйна. Колко пари ми е струвало – не искам да си спомням,макар и да не съжалявам.

47 Мари { 09.23.09 at 18:14 }

Бате Бино, не ти остава нищо друго, освен да срещнеш друг биофизик, който да потвърди, че уреда действа 🙂 Колкото хора, учени, изследователи, биофизици и т. н – толкова мнения.Ама и ти си се оплел в тази въртележка!!!Я стига!Хем го знаеш.

48 бате Бино { 09.24.09 at 14:16 }

В известна степен си права ,Мари, посоката на разсъждения е такава, но не забравяй един много важен постулат : Много изпитания са необходими за да се докаже, че определена теория (или изобретение) действа. Но само едно изпитание е достатъчно да я събори, ако доказва обратното !!

Ако някой някъде конструира вечен двигател ( перпетуум мобиле) ще докаже ,че не действа първият закон на термодинамиката : Законът за запазване на енергията . Според него енергия не може да се вземе от нищото и такъв двигател не може да бъде създаден. !
Да, но такъв уред съществува в дома на този физик .( Мога да ти дам адреса да го видиш и да си поприказвате 5 часа, както си приказвах и аз с него)
Можеш да прецениш сама дали човек ,изобретил : вечен двигател, уред за създаване на изкуствени геопатогенни зони, за измерване на аурата, йонизатори, биорезонансни стимулатори, уред за електроакупунктурна диагностика, уреди за измерване на положителното въздействие на светена вода, както и на иконите , работещ върху уред за лечение на рака.. и много други .. ще се затрудни с един обикновен генератор на честоти – цепер, какъвто всеки студент от първи курс по електротехника може да сглоби по схема ,дори и да е махмурлия.

49 Валентин Георгиев { 09.25.09 at 15:33 }

Здравейте
Темата започнах да я следя от средата. Иска ми се да имам дългогодишния опит на бате Бино: за да вземам правилните решения в морето от информация.
Преди да съм си навредил сериозно мисля да се допитам до вас. Хората тук сме малко и се борим за една и съща кауза. Искаме да се развиваме и усъвършенстваме.
И така моя оберон(компютърна диагностика ) от преди 6 месеца разкри лицето на врага с който да се боря. Що орехи пелин и карамфил съм изял безрезултатно. Дори без малко да се набутам с 400 лв за честотен генератор правен от пишман майстори изживяващи се като лечители вечер след като паркират таксито в гаража 🙂
Купих озонатор, естествено китайско менте за много пари. купих си и кислородна вода ( H2O2) водороден пероксид 3% и слагам по 10капки в чаша вода.
Вярвам че паразитите скоро ще се предадат особено ако ми стискате палци. Не смея да рискувам със билката змийско мляко (отровна е) . Склонен съм да употребя антихелминтни аптечни препарати като : vermox /pyrantel други…

50 Валентина { 09.26.09 at 16:05 }

Здравейте, а какво ще кажете за това:
Продукцията на NEWAYS
PURGE (Пърдж)
ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА: Таблетки, 60 броя.

СЪСТАВ:

Семена от тиква (Cucurbitae peponis semen), чесън (Allium sativum), кора от черен орех (Juglans nigra), семена от грейпфрут (Citrus paradisi), карамфил (Caryophylli flos), селена от лимон (Citrus lemon), семена от диворастящ джинджифил (Zingiber officinale), кора от бряст (Ulmus fulva), анасон (Anisi fructus), листа от папая (Carica papaya), прах от сушена смокиня (Fucus carica), артемизия (Artemisia annua), сухи плодове от клюква, гранат (Punica granatum), кора от сив калифорнийски орех (Juglans cinerea), Pau D’Arco (Tabebuia heptaphylla), червена детелина (Trifolium pratense), листа от маслина (Oleae folium), американски жен-шен (Panax quinquefolius), генциан (Gentianae radix), лечебен исоп (Hyssopus officinalis), мента (джоджен) (Mentha piperita), семена отрезенче (Foeniculum vulgare).

БИОЛОГИЧНИ СВОЙСТВА:

Формулата Purge помага на организма да се преодолее контакта с потенциално опасни паразити. Purge създава в организма среда, в която паразитите не могат да съществуват.

Първо – блокира органите, с помощта на които паразитите се прикрепят към различните тъкани.

Второ – препаратът активизира имунната система и по този начин подпомага организма да елиминира паразитите.

Трето – подпомага организма да изхвърли умрелите паразити.

Имуностимулиращото и общоукрепващото действие на препарата е толкова силно, че той може да бъде използван за поддържане състоянието на здраве дори при отсъствие на паразитна инфекция.

ПОКАЗАНИЯ:

•Паразитни инфекции с различен произход.
•Хипоимунни състояния.
НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРАНЕ:

Да се приемат по 3 таблетки след закуска и 2 таблетки след обяд. Продължителност на лечебния курс 25 дни, след това пет дни почивка. Да се повтори посочения курс от 25 дни.

За поддържане състоянието на здраве да се приема по 1-2 таблетки след закуска.

Някой да го е пробвал? Аз не съм, но в момента си хапвам по 3 пъти на ден на гладно от един илач – смлени зелени орехи с мед-тибетска рецепта. Още няма резултат /пия го от 2 седмици, а трябва 40 дни/.
Интересно ми е Валентин, как е разбрал от Оберона че е бъкан с паразити? Вальо, би ли ми казал, може и аз да пробвам?!!

51 Petko { 09.26.09 at 16:37 }

„ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА“…тва като го видях и…не ми го хвалете!
Това са преработени вещества…мъртви…а рецептата горе е от живи съставки – орехи, карамфил, пелин и т.н.
Това е също като за разликата между витамин С от лимон и такъв от таблетка 😉

52 бате Бино { 09.27.09 at 0:09 }

Вальо, избързал си,човече , трябвало по-рано да се обадиш, поспри , не бързай да изкупуваш всичко ,което ти се изпречи пред очите, колкото и да е похвален ентусиазма, с който ще го направиш.
1. За Оберона ти казах – хич не му се връзвай , това е апарат от най-първото поколение, закупен е от ловък играч за малко пари с единствена цел- яка заработка. Ниска диагностична стойност, чух за някои по-съвестни личности, които вече се чудят как да си ги продадат тези по-нискоразредните апаратури ,защото вече си ги знаят „колко струват “ . Да оставим, че може и да е фалшификат.. Щом си хвърлил толкова пари, дай още малко и на същият апарат направи още едно замерване , ще видиш,че ще покаже друго. За по-сигурно можеш да се дегизираш и да отидеш под друго име, да дадеш друга възраст, защото може да те надушат и да ти извадят старото изследване, те се запаметяват. Тук в нашия град идва регулярно и един руснак с такава апаратура ,била съвсем различна от другите ,самият той казва, че е учил енергоинформационна медицина и честно, като личност много ми хареса, но съвсем скоро ще се разбере дали и неговият апарат върши работа ,защото една позната,която е била при него преди месец ( нищо сериозно при тестирането) сега чака резултатите за рак , а е трябвало да излезе при тестирането ,щом е достоверно.
Има по-точни апарати от Оберона, но и те не са на 100% достоверни и силно се влияят от моментното състояние на човек. В Украйна са напред в това отношение – докторите, които познавам, от доста години сменят и тестват различни апарати !! ( ако всеки един работеше според рекламата си,защо ще има нужда от нов?? ) докато попаднат на някой по-точен.
Попаднали са вече – единодушно това са два модела украински машинарийки – много скъпи ( по 45 000 долара) , но макар да са най-доволни от тях- първият доктор използва освен този апарат, още 6 !!! други метода – ирисдиагностика, Кирлиан-диагностика, по капка кръв, някакъв Метатрон , на „Имедис“ (по Фол) и др. за още по-точно диагностиране ( сравнява резултите от всеки един от тях) ( Ако тоя скъпият беше достатъчно добър, защо да купува още 6 други ?? )
Вторият доктор каза ,че вярва повече на електроакупунктурната диагностика ( сравняват се потенциалите на различни акупунктурни точки по тялото) ,а самият уред представлява обикновен ( но не съвсем) амперметър със стрелка. И чак след това сравнява този резултат с този от компютърната диагностика .
( Между другото, аз лично обмислям да усвоя този метод, ако има желаещи , могат да дойдат за компания, обучението е в Киев .Ще говорим допълнително.)
Третият доктор ( Хрушчов от Евпатория, за който споменах-суровояд , гладуващ от 25 г и приемащ само по един пациент на ден ) пък каза ,че само накрая сверявал с апарата диагнозата, която , по правило гледал да постави след нормален оглед на пациента – събеседване, оглеждане, подушване вероятно.. 🙂
Ясно е, че бъдещето е на тези апарати, но все още им е рано да ги аплодираме безрезервно.

2. Честотният генератор хубаво, че не си го взел. Ще ти предоставя разговора ми с физика и ще добиеш представа. Пък и 400 лв. ..Всеки гладенн студент от МЕИ ще ти го сглоби и за 150 лв по схемата. А тя е една -на Х.Кларк. Една от фирмите разпространителки на поредните антипаразитни фитопрепарати „Хелмостоп“ казва ,че цеперите „Парацелс“ ( едни от най-известните) не убивали паразитите във всичките им стадии .Яйцата не ги поразявали , а какъв е смисъла да избиеш „възрастните“ с базука , а после от яйцата да се появи нова бодра смяна? Та фирмата казва ,че само с фитопрепарати може да се затвори цикъла. В случая това са Хелмостоп. Но има и други вече.Знам още за „Purex“ – може да се видят в нета. А вероятно и много други ще се появят, успоредно с появяването на литература по въпроса. (Бизнесът постоянно души за нови нишички )
Ето Валентина е писала и за трети. Какво да кажем, Вале, четем и вярваме, друго можем ли да кажем..

3. Честотен озонатор е изобретил „моят“ физик от Киев , лично го засякох ,че цяла нощ е спал пред него. Нещо се лекувал ми каза. Но няма нищо общо с тези ,дето са по 200-300 лв . Цената му също е различна.

4. По кислородната вода -Ако ще я ползваш и за жабурене) по-изгодно и по-удобно ще ти е да си купиш едно литрово шише 30% пероксид и да си го разреждаш до 3 %. Струва 3лв. Защото той изветрява и кислородната вода в шишенцата рядко е с необходимата концентрация. В Украйна като бях, ми продадоха ептен изветряла,излях я в мивката.

5. По антихелминтните препарати – консултирай се, аз знам ,че са много токсични. После,като се замислиш, ако вършеха работа ,защо ще се пускат фитопрепарати, тройчатки, че дори и цепери на ток ? Глътнеш едно хапче (както кучето у дома) и край – обезпаразитен си.

А иначе за дългогодишният опит 🙂 ,не се заблуждавай 🙂 И ти си достатъчно напред за да си разбрал, че колкото повече знаеш,толкова по-трудно вземаш решение. Ние знанието го гоним заради потребността от него , не заради готовият отговор, който ще ни даде 🙂
Своего рода- полуздравословно пристрастяване 🙂

53 Petko { 09.27.09 at 16:43 }

А защо да хабим средства за такава машинария, след като можеш да идеш при някой просветен йога и да те „сканира“ енергийно?!? 😉

54 бате Бино { 09.28.09 at 21:48 }

Петко, за пръв път чувам за такова сканиране. Освен това не познавам лично нито един просветен йога. Познавам просветени адвокати и монтьори на газови системи, но йоги.. вероятно тепърва ми предстои. Не съм видял и обява никъде : „Просветен йога прави енергийно сканиране “ . От днес започвам да го търся, но ако не се справя бързо, ще трябва да ме уредиш , а не да намигаш от разстояние. Готов съм да почерпя ,каквото си избереш до 24 лв.

55 Тодор { 09.29.09 at 0:35 }

Здравейте.
Проучвал съм стотици натуропатски сайтове – ако се поровите в google ще видитем, че според проучвания ад 90% от хората в света страдат от йоден дефицит заради изтощените почви, а особено в България липсата на йод е сериозен проблем.
В света има масова епидемия от т.нар. кандида – вид паразит който повечето хора дори не подозират, че живее в тях.
Паразитите, вирусите и бактериите измират от йода, а всяка минута през щитовидната жлеза преминават огромни количества кръв, които се пречистват от йода. За съжаление за да има необходимите количества йод за тая процедура трябва наистина да се заемете яко да пиете йод за да може щитовидната жлеза да се зареди с необходимите запаси.
Но йода от аптеката не става за пиене – това не е случайно, но е тема на друг разговор. Като цяло ако направите малък ресърч ще видите че преди 120 години един френски учен – Лугол е измислил универсално лекарство за вируси, бактерии и паразити, както и за пречистване на вода и това е Lugol’s Solution което е 5% йодин, 10% калиев йодид и 85% вода.
За сравнение йода по аптеките е на спиртна основа и е с малко съдържание на калиев йодид.
Можете да си купите Lugol’s Solution онлайн например от тук:
http://www.altcancer.com/lugols.htm

Друго яко средство за чистене на паразити е MMS – нещо уникално за всякакви болести
http://www.miraclemineral.org/

А като билка най-доброто е чай от wormwood.

56 Tanаna { 10.05.09 at 11:07 }

Здравейте,
Следя темата от доста време, намирам много полезни съвети, за което благодаря на всички. Имам един проблем от доста време, който е свързан с темата и реших да споделя тук, защото незнам как да подходя, какви мерки да взема. Откриха ми хламидия преди известно време. Преди 3 години аз си бях пуснала кръвен тест за хламидия, който беше положителен. Изследваха ми IgG i IgA, като IgG беше положително (1:128), а IgA беше отрицателно. Тогава един доктор ( ако въобще мога да го нарека така ) ми каза , че нямам никакви хламидии, тва били глупости и да не го мисля. Пусна ми ДНК тест, или там какъвто е, на влагалищен секрет, който излезе отрицателен и ми каза че съм здрава. Разбира се това че няма хламидия на едно място, не значи че няма на други, но той явно това не го знаеше.Тогава и аз не го знаех и се успокоих. Да обаче след 3 години по ред причини аз пак си пуснах кръвен тест за хламидия и пак беше положителна тази стойност IgG, но беше намаляла 1:64, незнам как е станало. Почнах да чета за паразитите и просто се побърках едва ли не няма отърване от тези неща. Сега мисля да започвам да пия тройчатка, но се притеснявах за това с йода в орехите, да не взема да надвиша допустимата дневна норма. То всъщност как ще разбера незнам, но мисълта ми беше, дали е напълно безопасно това с тинктурата от орехови кори. Абе големи глупости. Четох и за честотната терапия, но незнам на какво да вярвам. Искам да намеря най-безвредния път да премахна тези гадини. Бях ходила на такъв оберон, незнам колко да вярвам , но според него имам хламидии по най-различни места по органите, аз не бях споменала на този човек с оберона, че съм си правила кръвен тест. Опитвам се да се храня сравнително здравословно (наблягам на суровите неща), ям разделно, шоколада ми е проблем все още, но се боря с него 🙂 Правих чернодробно прочистване септември, поизлязоха доста, дребни като грахови зрънца, зелени камъчета. Мисля да продължа с пречистващите процедури и с хранителния режим ( така да се каже ), но май това само няма да ми помогне с тези паразити. Ако някой има някакъв опит точно с тези неща и може да ми даде някакъв съвет, ще се радвам да го чуя. Четох и за някакви честотни генератори, които сглобяват някакви хора тук и продават, но незнам дали е добре да се купувам, дали помагат и въобще безопасно ли е. Това е от мен, ще се радвам да чуя мнения по въпроса.

57 mer { 10.05.09 at 16:51 }

Тодоре, благодаря за полезните линкове и инфото. За ММС бях чувала, но в България не се продава, трябва явно онлайн да си вземе, който иска. Иначе за тези, които не знаят – wormwood е пелин.

Танана, ако пиеш до 1 чаена лъжичка от настойката на ден, няма от какво да се притесняваш, дозата е достатъчно малка, единствено е забранено да се приема при заболявания на щитовидната жлеза. Дори в Италия си имат такъв ликъор, но с добавен мед, портокал и канела и си го пийват доста.
Честотната терапия и генераторите са добре описани от Хулда Кларк в книгата си Лечение на всички болести.
В този форум има доста инфо за това – http://jivdom.info/forum/index.php?showtopic=1296.
Хламидиите са наистина много упорити, но може да се справим с тях, съчетай, пречистванията, третиране с генератора, веган-суровоядство, тройчатка, жабурене с шарлан, позитивно мислене. Прави това, което ти е приятно, защото паразитите най-вече умират от нашата силна положителна енергетика. Не изключвай и спортуването. Хапвай повече зеленолисти (почистени добре) и пий зелени сокчета, прясно изцедени, кълнове…, активния хлорофил в тях също мори паразити.

Иначе зепер и генератор до колкото знам всеки може да си направи, първият излиза до максимум 20 лева, мои приятели сами си направиха, генератора е по-скъп. Но повечето хора предпочитат сами да си ги направят, стига да разбират малко от електроника. Надеждни са и според Хулда Кларк вършат чудеса. Според нея всички болести са в резултат на паразитите. Но нека никой не се шашка. От всичко има изход, стига твърдо да сме решили, че ще се оттървем от проблемите си :).

58 бате Бино { 10.06.09 at 0:08 }

Танана, ако успееш да пребориш хламидиите и си патентоваш метода ,ще станеш милионер, обещавам ти.
Второ – дори да ги пребориш ,трябва да спреш да правиш секс ( ако изобщо си почвала) с всеки ,който не е девствен, защото ще си ги пипнеш отново. Ако имаш сериозен партньор – той също трябва да ги маха.Дали и той ще вземе да пие тройчатки обаче ?
Трето- защо мислиш ,че освен хламидиите нямаш и токсоплазма , вирус Епщайн -Бар и трихомони? За тези трите прави ли си тестове? Защото и трите са по-опасни от хламидиите. Имам дебела книга на руски САМО за хламидиите , от Тамара Свищева , тя е корифей по тия гадини и доказва ,че причиняват рак.
Четвърто- достоверни тестове в България за тези бацили не се правят. Всичко ,което го правят по лабораториите е симулация за малко пари . Добрите тестове струват много пари , затова не ги внасят,защото никой няма да ходи да си прави тест за хламидия за 200 лв, след като някой предлага за 25 лв. Затова и навсякъде ще ти излизат разлини стойности. Това можеш да го приемеш за истина , говорил съм с най-големите специалисти , тези неща ми ги признаха на четири очи. В София има някаква лаборатория,дето праща пробите в Германия ,ама докато отидат, че да се върнат, че да не ги разменят някъде над Албания …
Да не те шашкам, но , не знам на практика кой е излекувал такива нашественици. На теория е така,както казва Мер,наистина, ама на практика ….
На много места даже ,докторите дотолкова се чувстват безпомощни , че са обявили хламидиите за нормално присъстваща флора. И изобщо не ги лекуват ! За пример- клиника “ ONCLINIC“ в София.

59 Tanаna { 10.06.09 at 10:43 }

Здравейте,
Благодаря за коментарите. Все се надявах, че има някакъв изход от ситуацията, но може би не съм запозната с проблема достатъчно. Бате Бино, искам да попитам ти ако имаше такъв проблем как би постъпил? С кого би се консултирал, име на лекари или клиники и т.н ( няма значение в или извън България ) ? Въобще милишли, че има някакъв начин да се махнат паразитите и човек да води нормален жовот разбира се, защото май не ми се живее в изолатор 🙂 Значи да разбирам, че кръвното изследване не опредяла това имам ли хламидия или не, то е ясно че имам всъщност, но дори и да стане отрицателно, не значи че нямам, така ли ? Гладуването помага ли при лечението на паразити, и кое точно гладуване (с вода, без вода и т.н )? Изследване за трихомони и вирус Епщайн -Бар как се прави и къде ? Това с паразитите не е от вчера предполагам, а от много години преди нас, а има хора които си живеят до 90-100 години, едва ли нямат никакви паразити ??? Може би имунната система все пак може да се справи с паразитите? Дали пък толкова хора наистина имат хламидии, гледам забременяват, деца раждат и нямат проблеми на пръв поглед, а и нали ги изследват ??? Знам ли? Просто съм объркана!!!

60 rima { 10.06.09 at 14:48 }

Толкова пълно изчистване едва ли е възможно дори и да постигне, да подържа човек, освен ако не е някой светец!
Моя позната обаче, която претърпя операция от рак, в последствие стигнала до метода на тройчатката, го приложи и изследванията на кръвта и урината и след това според лекарите били като на бебе.
До колкото съм запозната и самата аз, методът води до стабилни резултати, когато се превърне в профилактика накрая.
Друго, което знам е вода държана на слънце с парче злато в нея и се взема по няколко капки – повишава честотата на вибрациите

61 rima { 10.06.09 at 14:53 }

Само да добавя, че за нейната настойка от орехи, мъжа и ходи специално по винпромите за чиста водка от ръж 🙂

62 Тодор { 10.06.09 at 21:35 }

Запера на Хулда Кларк е нещо много добро и лесно за направа. В щатите се продава и портативна версия с литиево-йонни батерии разработена от Дон Крофт, която може да се поръча онлайн. Има още един уникален уред, който унищожава паразити и вируси без да засяга добрите клетки на организма. Нарича се Радамир и е разработен по технологията на доктор Роял Райф, световно известен учен откривател на електронният микроскоп като съчетава и технологията на запера на Хулда Кларк. Д-р Райф успява да излекува цяла група от хора болни от рак, което става причина по-късно за засекретят разработките му. Руските учени разработили Радамир твърдят, че той унищожава всякакви вируси и паразити чрез електромагнитни излъчвания на различни честоти. Той има и режим в който излъчва лечебна вибрация съчетаваща енергията на множество известни силни билки, което замества приемането им като отвара. Принципа е, че човешките органи първо се разболяват енергийно и след това физически, т.е. лечението им също трябва да е енергийно, а не само физическо. Радамир дори има програма за симулация на макрофаги – имунни клетки които ядат вредните паразити, което кара организма да създаде повече такива.
Повече информация за уреда има тук:
http://www.radamir-bg.com/
и тук
http://www.radamir.ru/

63 бате Бино { 10.07.09 at 15:41 }

Тошко , и за Радамир знам, и за Биофон, и за Парацелс и за още много други, руските сайтове гъмжат от тях.За Биофон се пишат направо чудесии също. Да не знаеш на кого да вярваш. За Радамир – малко странно от къде руските учени са се сдобили с информацията от разработките на Райф, след като още навремето цялата документация му е задигната, поне според Гълъбов – „световната конспирация срещу здравето“ откъдето е и твоята информация вероятно.
Това за лечебната вибрация го могат и други апарати (украински) , моите познати доктори казват ,че давали резултат.
Моят познат физикът Жуков,дето ви разказах за него казва за цепера на Кларк (тук се поправям леко от предния пост) дословно :“ НЯКОИ от използвалите го докладват за отлични резултати. НЯКОИ. „Не всички. Разбира се , и това е достатъчно за да го пробваме ако имаме проблем. Може да сме сред тези „някои “ 🙂
може да го прочетете в статията му за цеперите. (дадох ви линк някъде)

ТАНАНА, много мъдри и правилни въпроси си задала. РИМА също е права,според мен. ТОДОР също .

Да ви кажа моето лично мнение тогава. По диагностиката не бих могъл да имам някакво обективно мнение, пълна обърквация е и за мен. Но може да се окаже ,че не ни трябва никаква диагностика. 🙂 Звучи опортюнистично ли ?

Точно така – почти всички имат хламидии ( според Елисеева и Семенова – 87 % от хората) и почти всички имат паразити. ( За толкова години практическа работа с пациенти – изследване и т.н Семенова казва, че е попадала само на двама души , чисти от паразити !! ) Имат също и Епщайн-Бар и златист стафилокок и зеленоока клепсиела … и прочие.
Но интересното е че някои се разболяват, а други – не. Защо?
Просто . И м у н н а с и с т е м а.

( Имам приятел,който НИКОГА не ползва кондом ,когато „уважава“ някоя дама. / имал проблем с ерекцията, ако наденел шушлек/
А е уважил стотици – по кораби, по екзотични острови, нощем по плажове .. тотално промискуитетен. ,т.е. с когото му падне. И вас може да уважи без да се замисли , стига да му харесате 🙂 . Та този човек нито веднъж не прихвана нещо венерическо! Викам му : Как е възможно бе ,брато, поне веднъж да не лепнеш нещо..? А е наивно да се вярва ,че това „нещо“ никога не го е имало. То си го е имало, той вероятно го приютява ( за кратко или за по-дълго време) но лично него не го разболява .Дали когато бацил попадне в него ,организмът му го убива или го кашира в някой тъмен ъгъл и после да го мисли – не мога да кажа, защото той никога не си е правил такова изследване понеже просто не се е налагало. Оговорът – ИМУНИТЕТ.

Стигаме да важното !
Дори в нетрадиционната медицина и истинското лечителство противоборстват две основни системи .
1)Първата е : да се лекува ВЕЧЕ ВЪЗНИКНАЛО заболяване с
„в ъ н ш н и“ средства – билки,добавки, хомеопатия, физиотерапия,рейки,цепер,Силва ,Милва, ТЕС, леене на куршум, на снаряд … и хиляди др.
Тоест – човек си я кара ,както си знае и както му е приятно
/ нещо като – скара ,бира и пачанга / , а като се разболее ( АКО се разболее изобщо , защото има и такива ,които при никакви обстоятелства не се разболяват,макар да са малко) – тогава почва да търси метод за да се излекува. Ако уцели добрия метод, се излекува ,след което, вече радостен и щастлив ,се връща към нормалния си порочен начин на живот. При следващо разболяване ,нещата се повтарят.

2) Втората система е понятна в добре синтезираната от Мер статия за натуралната хигиена. ( прочетете я ) Накратко – тя е за НЕДОПУСКАНЕТО на заболяване и или иначе казано – профилактика. Недопускането на заболявания си има лого – СИЛЕН ИМУНИТЕТ . Тогава нито хламидии ,нито брадавици ,нито вируси ще успяват да си разиграват коня . Дори и проникнали в организма – те или ще бъдат сразени или ще си стоят някъде мирно ,без да пречат ДО МОМЕНТА,КОГАТО ИМУНИТЕТЪТ вече не е така силен да ги възспира. ( Трябва да се има предвид,че с възрастта имунитетът естествено отслабва в някаква стпен)
При тази система обаче вече не можем да си правим и да ядем каквото ни хрумне ,ако искаме силен имунитет. Идеята на целия този сайт е именно тази – прави това и това ако искаш по- силен имунитет !

Кога коя система да използваме?

1/ Първо – при спешни състояния ,естествено – официалната медицина. За овладяване на животозастрашаващото събитие.

2/ При не -толкова спешни патологии – разни хронични , леки инфекции , гастрити ,запеци и мн. др. -тогава система първа с целия арсенал „нетрадиционни“ средства.
( Защото още Хипократ е казал: “ Медицината често успокоява, понякога облекчава и почти никога не излекува “ )
Силен, слаб ,какъвто и да е имунитета в дадения момент, лекуваме се ,защото никой не иска да е болен.,иска да е здрав, при това – бързо 🙂 Тогава действаме и с цеперите на Тошко, с билки , с хомеопатия и др. – ако можем, изтикваме ,каквото успеем навън за да можем да пристъпим към :

3/ Натуралната хигиена – за да не ни се налага да прибягваме до 1/ и 2/ . Тоест – почваме да спазваме основните препоръки на този сайт . 🙂
Естествено не на всеки му се суровоядства,гладува и играе йога , но поне вече знае – там някъде е ключа от бараката . 🙂

64 бате Бино { 10.07.09 at 15:57 }

Танана, в частност по диагностиката, ако имаш път или ти се разхожда до Украйна някой ден, ще ти дам координатите на приятеля ми д-р Герасименко. Живее и работи в едно забутано провинциално градче- Токмак ,(живее на „Пролетарская“,работи на ул. „Революционная“) .. В кабинета му има 6 -7 различни апарата за диагностика. ( единият от тях струва 70 000 $ ) Миналата година бях цял работен ден при него. Диагностицирах се на воля.

65 kasi { 10.07.09 at 17:31 }

Zapo4vam s troi4atkata, no po-skoro dvoi4atka, za6toto nqmam oreh4eta. izsledvah se i imam trihomonas, no simptomite mi ne otgovarqt,za6toto te4enieto e bez mirizma i sopolivo, protivno na simptomite. Pih flajil i globuli – nqma efekt. Gladuvah 7 dni- bez efekt. Pravq klizmi vseki den, ve4e 5-ti den pored, rano e da govorim za efekt. Moje bi pyrvo trqbva6e sa sym na klizmi sled tova na glad. No sled 2 sedm. pak 6te pravq jitniq rejim. Tvyrdo sym re6ena da se izlekuvam. Motivirana sym da se podlagam na vsi4ko i promenih celiq si na4in na jivot. Imah papiloma virus, no ot gladuvaneto sym mn. po-dobre. Imam i nqkakva alergiq,no ne znam kym kakvo. Naskoro prejivqh stres i tq se otklju4i kato predi tova ne sym stradala ot alergii. Pro4etoh za medole4enie i vsqka ve4er si slagam vaginalen tampon s med, no nqma efekt za sega(pravq go ot 6 dni). Pravq i joga. Molq daite mi syveti

66 kasi { 10.07.09 at 17:56 }

I o6te ne6to . Pelina go pih edna 6tipka predi hranene dnes za pyrvi pyt. Po vednyj dnevno li se priema ili predi vsqko hranene, t. e. 3 pyti na den? Predvaritelno blagodarq za otgovora.Vsi4ko nai za strahotni hora kato vas!!!

67 zigzag { 10.07.09 at 20:12 }
68 бате Бино { 10.07.09 at 21:39 }

Хилда Кларк съм я чел на руски, още когато никой нямаше хабер за нея . Ако това е първата лечебна книга в живота ти ,оставаш наистина силно впечатлен .Обаче ако не е , и имаш малко повече дълбочина на познанието, откриваш ,че за ВСИЧКО тя намира само МАТЕРИАЛНА причина. Тя търси проблема само в материята. Като един традиционен доктор. Тоест ,тя не признава енергията нито като причина,нито като лек.Не признава (вероятно въобще не е чувала) единството на човек и космос. По същество това схващане- че всичко е материя, е отдавна остаряло. Това е овехтялата теза на Пастьор – имаме бактерий–той прави проблем–убиваме бактерия с чук–няма проблем . Тезата ,(макар и логично оборена от „конкурента “ му Луи Бежан) , е приета в традиционната медицина ,защото ПАСВА на материалистичното мислене на прохождащата медицина, а и най-вече – защото омаловажава и даже неглижира ролята на ПРОФИЛАКТИКАТА. А от профилактика пари не се правят!
Та Луи Бежан още навремето опонира : Дали бактерия е причината за болестта или той е следствие от снижения имунитет? Мухите ли са причината за смърдящия боклук или са там, защото той е засмърдял предварително? Защо когато някой грипозен кихне три пъти в автобус „Икарус“ петима ще бъдат покосени , но други десетина няма? Медицината винаги се е насочвала как да излекува тези петимата и никога не се интересува защо онези десетимата не са се разболели.
Та и Кларк търси причинителя само на стъкълцето на микроскопа.

Но дори да останем на ниво материя,
, тя казва че метилът е единствената причина за всички видове рак.!??
Добре ,но Тамара Свищева (която е химик и биолог) е не по-малък авторитет от Х.Кларк и е посветила ДЪЛГИ години на този проблем и заключва ,че трихомоните са истинската причина за това.
А какво да кажем за доц. Олга Елисеева ,друг колос в научната и практичната медицина , която пък твърди ,че виновник за рака е гъбичката микозис фунгоидес ??
Е , кой е всъщност причинителят?

Аз нямам компетентността да преценявам ,може да бъркам, но лично мнение ми е – Хилда Кларк ми звучи посредствено. Особено ,когато се опитва да звучи така категорично по отношение на причините за рака. Твърде самонадеяно ,след като има толкова много теории за това , от не по-малко авторитетни изследователи.

За сравнение, нека ви прочета едно към едно , част от книгата на Олга Елисеева „Моят опит в лечението на рака“
Вие преценете сами за себе си .

Ще бъде в следващия пост.

69 бате Бино { 10.07.09 at 21:55 }

Продължение от горния ми пост.
Та значи Олга Елисеева казва :

“ При нарушаване на равновесието (първоначално това може да стане в резултат на некачествена или прекалено обилна храна, отрицателна наследствена информация, ,външни стресови въздействия) не само се привежда в действие механизмът на заложеният в нас микросвят да прогресира или регресира, но и се създават условия за заразяването с микроорганизми отвън. За човека става много трудно да се справи и с вътрешните ,и с външните врагове, нарушава се сътрудничеството, симбиозата. За да оцелее, той изразходва голяма част от енергията си, започва да се развива процесът на стареене. Ако не пречисти своето съзнание, емоциите си, тялото си, в него се натрупват много токсини , които карат микроорганизмите да се размножават и развиват. Токсините са храна за тях. Докато организмът има сили (имунитет) , той, чрез изостряне на симптомите , повишаване на температурата ( при което микробите загиват) , стомашни разстройства ( които изхвърлят от червата микробите, бактериите ,гъбичките), кашлица ( микробите се изхвърлят със сила) се справя с разрастналия се микросвят и продължава да живее. При заболяване,както знаете от собствен опит, апетитът изчезва, което е добър признак при остро заболяване. Организмът се освобождава от храносмилането и започва да унищожава вътрешните паразити и да изхвърля шлаките, като по този начин лишава от храна микробите. Така отново настъпва равновесие в симбиозата на човека с вътрешния микросвят , което се смята за практическо здраве.
Но когато нашето съзнание е обременено от стрес, от негативно отношение към живота, към околните, към себе си и собственото тяло , когато сме обсебени от страстта да трупаме, убиваме, нарушаваме десетте Божи заповеди, в организма чрез ДНК се включва механизмът за самоунищожаване. И тогава на фона на благополучието, на доброто самочувствие се проявяват всички паразити, които човечеството е натрупало за целия период на своето съществуване, настъпва буквално взрив в размножаването на организмите – и на вътрешните и на дошлите отвън, на „родните“ и на „чуждоземните“. „

70 бате Бино { 10.07.09 at 23:16 }

Реших да набера още текст от същата книга на Елисеева. Дълго е ,но е точно по темата , при това в съвсем друг мащаб от тесногръдото схващане на Хилда Кларк – имам паразит–бой по паразита – нямам вече паразит.
Ще даде посока за размисъл ( и отговори) и на Танана, и на Валентин, и на Каси, и на Тодор , и на Мер дори. Ценно е , прочетете го!

Тук вече Елисеева :
…………“ Жена на 29 се оплаква от безсилие, изтощение, безсъние, загуба на тегло, задъхване, болки в гръбнака. Година се лекувала в болница,преди това се чувствала прекрасно. В анамнезата чета : три аборта, няма деца, силен стрес ( фалит на фирмата,където е работила) ,имало опасност да я съдят.
Провеждам вегетативно -резонансна диагностика -(ВТР)
НАБЛЮДАВАНИ ИЗМЕНЕНИЯ: максимални нарушения в ДНК, силни нарушения в ендокринната с-ма от 3-та степен, изтощена имунна система, изтощени резерви за адаптация от 4-та степен.
ТЕСТИРАТ СЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ : менингит,разсеяна склероза,нефроза, пиелонефрит,лупус(кожна туберкулоза), кистозна базедова болест, холецистит, хепатит, цироза на черния дроб, левкоенцефалит, поражение на мозъчната обвивка, псевдомукозен кистоаденом на яйчника, остеомиелосклероза.
ВЪЗБУДИТЕЛИ: вирус на полиомиелит, човешки цитомегаловирус, херпес на Епщайн-Бар, токсичен грип,заушка,инфекциозна мононуклеоза,лупус.
МИКРОБИ: токсоплазмоза, малария,хламидия, кучешка чума, шап, златист стафилокок,стафило-стрептокок,зеленикам стрептокок, анаеробен лептострептокок, термолабилна интерстицинална пръчица, бруцелоза, кучешка лептоспироза, вирус на едра шарка, сибирска язва, ехинокок, влагалищна гарднерела, трихомона. И в допълнение- 19 вида гъбички.
Прави се онкологично изследване за наличие на тумори 3-5 единици, карцином (рак) във всички форми – от разсеяна и възпаление до образуване на твърди тумори.Злокаческтвен процес, гъбичката микозис фунгоидес се открива в щитовидната жлеза,жлъчните пътища,дебелото ,черва,матката, шийните и кръстните прешлени.
Такава проява на инфекции не бях наблюдавала през целия си стаж на диагностик! Сякаш по нечие указание в организма беше настъпил Содом и Гомор. Но откъде такова указание, такава страшна информация за бавна, необратима смърт? Бяха оживели всички известни микроорганизми и бяха започнали да правят това,което обикновено правят след смъртта на човека. От 66 кг за една год. пациентката беше станала 38. Тя вярваше в своята силна воля, уповаваше се само на себе сии ми каза,че сама ще се изправи на крака. За Висшия разум, за Бога не искаше и да чуе. ………..“

„……КЛИНИЧЕН ПРИМЕР:
Жена на 40 дойде при мен с оплаквания от болки в гърдите,стомаха,кръста,безсъние…Получила е направление за спешна операция- изрязване на матката заради миома и ендометриоза. ……..
При диагностиката с ВТР открих:
+ ГПЗ ( гиопатогенна зона) от 4-та степен,силни ендокринни нарушения, макс. нарушения в ДНК, имунен срив, психично натоварване от 8-ма степен
+ миокардионекроза,плеврит,муковисцидоза,белодробна хламидия
+ холецистит, хепатит,цироза ,възбудител новият хепатитД
+ болест на Крон, хроничен езофагит,хрон. гастрит, хемороиди
+ нефроза( възпаление на бъбр. клъбца),възбудител – уреаплазма,хламидия.
+лупус, аденом на щитов. жлеза, апластична анемия,преддиабетно състояние
+ вируси : човешки цитомегаловирус,Епщайн-Бар,хепатит Д,херпес
+паразити: трихинелоза,тения,аскариди,острици,токсоплазма
+бактерии : уреаплазма,хламидия,гонокок, златист стафилокок,зеленикав стрептокок,бактериоиди,трихомони и др.
+гъбички: 16 вида,вкл. злокачествената микозис фунгоидес
+ рак ,диагностициращ се в следните органи: млечни жлези,матка,яйчници,пикочен мехур,лимфни възли,бял драб,черен дроб, крътни прешлени ………..и др.
От диагностиката се вижда,че над жената е надвиснала сериозна опасност, включил се е мощен процес за нейното унищожаване.Програмата на рака, постъпваща в нейния организъм от геопатогенната информация от 4-та тепен максимално е изменила молекулата ДНК , довела е до имунен срив, до сериозни ендокр. изменения, до поява на редки микроорганизми, до размножаването на гъбичките, паразитите,вирусите.Създава се впечатление, че информационния канал от Бога е затворен, а организмът изцяло е завладян от информационния подземен канал на ГПЗ.
Нищо не предписах на тази жена,само й препоръчах да се покае и пречисти, да остане 5 дни при отец Герман в Сергиево-Пасадската лавра, да се черкува, а след това да дойде отново за диагностика.
Повторната диагностика установи:
+ ГПЗ от 4-та степен премина в по-слабата 1-ва степен,нарушението в ДНК от максимално беше станало 1-ва степен, силните ендокр изменения се бяха превърнали в средни, имунната система беше преодоляла срива
+ От 14 заболявания бяха останали 4:
+ от 5 вируса се наблюдаваха само 2
+ от 5 паразита не бе останал ни един
+ от 9 микроба в наличие бяха 2: трихомона и хламидия
+от 16 гъбички останаха 2
+Ракът се диагностицираше вече не в 16 органа , а само в 6.
Резултатът беше потресаващ! “

„….. Представените клинични примери добре демонстрират и потвърждават теориите на С.Ханеман ( откривателя на хомеопатията-бележката е моя) и Г.Ендерлайн.
Тези теории научно доказват , ЧЕ НИЕ СЕ РАЖДАМЕ С МОЛЕКУЛИТЕ НА РНК И ДНК НА МИКРООРГАНИЗМИТЕ, НЕ САМО НА ТЕЗИ, КОИТО СЪЩЕСТВУВАТ ОКОЛО НАС, НО И НА СЪХРАНЕНИТЕ ВЪВ ВИД НА ИНФОРМАЦИОННА ПАМЕТ. ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ВЪЛНОВИ ПРОЦЕСИ, КОИТО СЪОТВЕТСТВАТ НА УСЛОВИЯТА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНИ ВИДОВЕ МИКРООРГАНИЗМИ, ТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТ В НАШИТЕ ТЪКАНИ, А ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА ВЪЛНОВИТЕ ПРОЦЕСИ ТЕ СЕ ВРЪЩАТ В ПРЕДИШНОТО СИ СЪСТОЯНИЕ – ИНФОРМАЦИОННИ МОЛЕКУЛИ НА ДНК И РНК. Възможна е такъв задействащ механизъм да е енергоинформацията. Енегоинформацията съдържа разнообразен диапазон от върни: електромагнитни, радиоактивни, 4 вида въздействие на ГПЗ и др., все още неизучени от науката.Това добре се вижда, когато се проверява наличието на изброените вълни в поразения от рак орган Създава се впечатление, че действа отработена, целенасочена система, включена от невидим паралелен свят. Ето защо молитвите,събрани от светците и дадени нам в молитвеника, са всъщност кодове за прекратяване на насочените вълнови енергии от паралелен, невидим, с тъмна сила свят. Клиничните примери са ярко потвърждение, че с молитвите и покаянието до две трети от заболяванията и микроорганизмите изчезват. Разбира се,резултатите при отделните пациенти са различни, но положителен напредък се отбелязва при всички. Резултатът зависи от вярата на човека, от участието на собств. му съзнание, от степента на покаяние, от желанието му за оздравяване. “

„………Силата на молитвите на отец Герман, покаянието за греховете и най-вече желанието на самия човек да се отрече от тях и никога да не ги повтаря затварят кармичните дупки в енергийното поле на човека, намаляват кармичния дълг, натрупан в процеса на съвр. живот, пречистват биоенергийното поле, а при продължително практикуване откриват напълно информационния канал на Висшия разум, на Бога и затварят низшия, отрицателен канал на геопатогенните зони изпод Земята „

71 бате Бино { 10.07.09 at 23:20 }

Ако случайно отдадете предпочитанията си на Олга Елисеева пред Х.Кларк , на български има издадени 5 нейни книжки. 🙂
/ Аз ги имам и са ми много интересни /

72 Tanana { 10.08.09 at 9:14 }

Здравейте,
С голям интерес изчетох всичко написано тук. Бате Бино, благодаря за чудесната информация, мисля че ми е наистина полезна. В интернет намерих 7 книжки на Олга Елисеева. http://bgbook.dir.bg/ – могат да се поръчат от тук, в случай че някой има интерес. Имам да измина още път до оздравяването, което вярвам ще настъпии. Мисля, че започвам да осъзнавам какво да променя, не само в начина си на хранене, но и в начина си на живот и мислене.
Много е жалко, че в България, няма надежден начин за диагностика, или поне аз незнам такъв, и се радвам че има хора като вас, чиито съвети са много полезни.
Интересното при мен и партньотър ми е, че при изследване на кръвта, неговите резултати за хламидия са отрицателни ( изследването е правено в една и съща лаборатория, и не веднъж, колкото и да не са точни, все пак има някаква исктина мисля ). Просто неговия организъм не е позволил да се зарази. Аз имах много здравословни проблеми, и все още имам, но трябваше да премина през един куп глуспоти докато се установи, че тези гадини са същинския проблем. Едно от нещата е свързано с забременяването – забременявам, но немога да износя плода, просто бременността се прекъсва много рано. Разбира се лекарите казват: Е, като стане 3-4 пъти тогава има основание за притеснения“, но аз не мисля така. Проблема си го има и докато не се реши не мисля да рискувам с друга бременност. Положителното, което забелязвам от месец юни насам ( от тогава доста съм коригирала начина си на хранене, но има още какво да се желае ), е че няма болки по време на месечния ми цикъл( а тези болки определено са сигнал, че нещо не е наред и няма токова нещо като нормално е, както казват някои). Това преди не бях и вярвала, че ще стане. Аз имам проблеми от години с това, може би от момента когато започнаха всичките ми проблеми, за които е твърде възможно хламидията да е била проблема. Та сега си се чувствам много добре, не пия болкоуспокояващи и освен лекото неразположение, може да се каже че се чувствам много добре. Това доста ме обнадежди, но има още много неща за промяна и при мен най-вече са свързани с стреса, негативизма и още други неща, които осъзнавам като свои недостатъци. Ще поживеем, ще видим, както се казва. Надявам се да мода да споделя хубави резултати. Сега започнах да пия и тройчатка, мисля да направя пак чернодробно, незнам дали е уместно този сезон, но поне няма да навреди и все ще изкарам нещо. Ще гледам фазите на луната да съобразя. Има доста неща, които мога да направя за себе си и тогава пак ще помисля за диагностика. Партниорът ми прави всички неща с мен и напълно ме подкрепя. Надяам се да имаме успех. Споделих тези проблеми не за да се оплаквам, а защото мисля че може да вдъхнат надежда на хора с подобни проблеми. Цялата история е доста по цветуща и се проточи цели 5 години, чудене и пиене на някакви неща, но истината е че трябва да се обърнем не към лекари, а към себе си и да видим какво първо можем да променим. Лесно е да се каже, но ще видим как ще се справим 🙂

73 Kasi { 10.08.09 at 9:54 }

Tanana, absoljutno si prava. Mnogo hora sa bolni, a dori si nqmat ideq. Samo ne razbiram troi4atkata 4isti ot paraziti cqloto tqlo ili samo sebeloto 4ervo? Az zapo4nah da piq pelin i karamfil zaedno, za6toto nqmam tinktura ot oreh4eta, i re6ih, 4e taka rezultata 6te e po-dobyr. Osven tova zapo4nah i da se jaburkam s olio ot dnes, pravq klizmi, jiten rejim pravih predi 2 sedmici, joga. Mojqt problem sa trihomonas i edna alergiq. Dali troi4atkata 6te gi iz4isti? Ili samo deistva na debeloto 4ervo? Koga 6te doide6 ti, jelano zdrave? Nai- vajnoto e da vqrvame, da sme 6tedri i dobri. Pozdravi i uspeh na vsi4ki!!!

74 Kasi { 10.08.09 at 9:59 }

A hlamidia i az imah, predi godini, no q izlekuvah(ili pone se nadqvam,posledniq kryven test be6e otricatelen). Spomnqm si, 4e pih 3 razli4ni antibiotika 3 meseca zaedno s partnjora, no dade rezultat. Moje da sme q hvanali v na4aloto. Ina4e znam, 4e e uporita, jelaq ti uspeh!

75 Petia { 10.08.09 at 17:09 }

Здравейте,

Аз също имах здравословни проблеми за които ми отне около две години да се справя с тях или ако не съм се справила то поне се чувствам така. От личен опит мога да кажа, че наред със всичко друго при подобряване на състоянието от изключителна важност е движението. Аз също правя йога, но също така стоя и по цял ден на стол така, че за мен само йога не е достатъчно. Моята препоръка е особено към жени и особено ако водят застоял начин на живот – спортуването или движението е неразделна част от излекуването. И в случай, че проблема е свързан с някакви женски болести трябва да се правят упражнения при които се раздвижва тазобедрената част и голямо количество кръв нахлува в нея. 5 пъти в седмицата по 30-40 минути някакъв вид аеробни занимания са абсолютно необходими според мен.

76 Тодор { 10.08.09 at 22:14 }

Напълно подкрепям бате Бино. Здравословен начин на живот не означава само да се вземат добавки, билки и разни лекарства, но и много повече – промяна на личността из основи като начин на живот. Това включва:
– положително мислене във всяка ситуация, независимо колко стресова и тежка за приемане е тя;
– силна вяра в Бог, частица от който всеки човек носи в себе си, което значи вяра в Любовта като най-великата лечебна сила;
– вяра в силата на организма като съвършено творение на Бог – чел съм много случаи в които се вижда, че организма нарочно задейства определени болестотворни механизми т.е. нарочно се разболява за да спаси човек от неправилният му начин на живот и когато човек промени нещо в характера си, в отношението си към света и най-вече към хората около него, то организма започва да се лекува сам;
– пълна промяна на мисленето и отношението към заобикалящият свят – приемане на всичко от живота без страх, без стрес, без агресия и с максималнно смирение;
– търсене на доброто в света и във всичко което се случва, независимо че може да има ситуации които са много тежки и е трудно човек да види къде е доброто в тях, то все пак мисълта, че за всяко нещо в живота има някаква важна духовна причина, един урок който човек научава е много важна, защото след време може да се осъзнае защо стават тея неща и в какво греши човек стига да успее да надвие егото си чрез вътрешно смирение и запазване на вътрешното добродушие;

Има много неписани духовни принципи и закони които действат в света – в кните на Петър Дънов например са описани съвсем леко и разбираемо основните принципи. Също така в книгите на Лазарев „Диагностика на кармата“ може да се прочете как начина на мислене и приемане на света предизвиква неуспеха в живота и болестите и нещастията. В книгите на индийските мъдреци като Йогананда например може да се прочете как се работи Любовта като основен движещ принцип и енергия в живота (в книгите на Дънов също е писано много за любовта).
По въпроса с положителното мислене препоръчвам да гледате няколко много известни филма:
„What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole“
„The Secret“ (Тайната)
„The Opus“ (Продължение на филма Тайната)
„Великата тайна на водата“

Някои хора приемат филма „The Secret“ като леко комерсиализиран, но аз мисля, че филма е много добър, както и неговото продължение The Opus.

Все пак здравословен начин на живот значи комбинация от всичко:
– здравословно мислене;
– здравословно хранене;
– здравословно движение на чист въздух сред природата;
– здравословно дишане на чист планински въздух и повече слънчева светлина;
– спазване на елементарните духовни принципи на любовта;

А за методите на натуропатията може да се пише много, но най-общо тя включва пълно изчистване на организма, захранване с най-добрата възможна храна с цел усилване на имунитета и силата на организма, физическо движение на чист въздух и повече слънце и чиста изворна вода. В следващ постинг мога да пиша по-подробно за тези методи ако има интерес.

77 katia_a64 { 10.09.09 at 11:24 }

Здравейте на всички!
Поздравления за сайта – страхотен е! Съвсем случайно попаднах на него, ровейки се в интернет за да науча повече за изчистването на организма от натрупаните шлаки. Запалих се по тази идея преди повече от една година, когато вече напълно се бях отчаяла във възможностите на здравната ни система от опитите на докторите да се справят със здравните проблеми на дъщеричката ми и по-точно да се овладее хранителната й алергия към кравето мляко. Какво ли не опитахме – никакъв резултат! Няма да описвам подробно какво ми струваше на мен и най-вече на детето ходенето по доктори, пиенето на всевъзможни лекарства и на-вече на антибиотици (основно оръжие на българските доктори в борбата с обикновената настинка), антиалергични лекарства, имуностимулатори (уж!) на изкуствена основа и т.н. ….. докато в един момен не казах СТОП! – това нещо трябва да има край! И се заинтересувах от алтернативни източници на лечение – и най-вече от хомеопатия – защото се оказа че това е единственият полулегален метод в България, който е алтернатива на официалната медицина.
Пак случайно попаднах на форума на д-р Михайлов от едно предаване на БТВ – Часът на мама, който освен хомеопатия препоъчва и лечение чрез изчистване на шлаките от организма, посредством спазване на диети – подробно описани във форума, както и изчистване на организма по пълнолуние със сокове.
Прилагайки изчистването по пълнолуние върху себе си открих, че неусетно се оттървах от досадните сезонни настинки, проблеми с храносмилателната система, болки в костите (може и стави да са били никой не можа да ми отговори какво в същност е), вдигна ми се тонусът, винаги след приключване на тридневният курс се чувствах като новородена. Та за това се реших да приложа това разтоварване и на щерката, която е 8 годишна и резултатът беше също положителен, но трябва да продължим и задълбочим нещата при нея, че да се оттървем завинаги от тази алергия, която я съсипва.
Аз и преди бях чела за начини на изчистване на черния дроб, кръвта, лимфата, но тук единствено открих коментарии на хора, които директно са приложили този метод върху себе си и са получили резултат.
Поздравления за което!
На следващото пълнолуние и аз съм решила да пробвам чернодробното изчистване – набрах кураж, въпреки че малко се страхувам от страничните ефекти, но ще ги преживеем някак!
Хубав и усмихнат ден на всички желая! Нали положителното отношение към живота е част от излекуването на душата и тялото 🙂

78 Тодор { 10.09.09 at 13:57 }

Млякото и млечните храни особено тези които се продават по магазините в градовете са с неизвестен състав и произход са доста вредни и опасни за здравето. Ние с жена ми решихме да не даваме на нашето дете изобщо мляко – в началото то беше на кърма изцяло, а после го захранихме с безмлечни каши, плодове, зеленчуци и други подобни храни от био-органичен произход.
Ето тук една интересна статия за вредата от млякото:
http://www.xnetbg.com/new/content/view/585/1/
Моето лично мнение след четене във много форуми е, че млякото е полезно за малките деца и то най-добро е майчината кърма. След 3-4 годишна възраст всяка консумация на мляко и млечни продукти носи известна вреда – че има полезни неща като булгарикус бациликус – има ги, но има и вредни като образуване на слуз в червата която затормозява храносмилането, трудно усвояване което задръства черният дроб и може да е причина за алергии, да не говорим за хормоните на растеж които бият на кравите в масовите кравеферми и които са изключително устойчиви и стигат до кръвта на човека консумиращ мляко и водещи до странни нарушения на имунитета и алергии и т.н.
Отделно по отношение на алергиите има един интересен филм в колибка „vaccination the hidden truth“, който доказва до голяма степен как ваксините които слагат на бебетата прецакват днк-то и създават куп здравословни проблеми най-вече алергии, генерални слабости в имунната система, голяма податливост на дихателни болести и грип, нервни заболявания.
В световно известният форум curezone има описана процедура за изчистване на черният дроб която е разширена версия на процедурата дадена от Хулда Кларк и е прилагана от стотици хора, които след няколкократно чистене обикновено казват, че им изчезват напълно алергиите и дихателни проблеми като астма и други. Ето линка:
http://curezone.com/cleanse/liver/huldas_recipe.asp

79 katia_a64 { 10.09.09 at 16:22 }

Тодоре, благодаря за включването!
И да се извиня на всички за „замърсяването“ на темата! Сега видях че има по-подходящи места за писане по моя проблем, но още не съм изчела всичко тук! Твърдо съм решена да се справя с този проблем със средства различни от конвенционалната медицина и сега УРА! открих място където мога да споделям и да черпя опит и знания от хора – мислещи различно от мнозинството около мен! Още веднъж благодаря за помоща – ще го разгледам този сайт, както и ще попрочета и разуча препоръките на Хулда Кларк, Малахов и Олга Елисеева. Днес подробно прочетох, че преди да се пристъпи към изчистване на черния дроб трябва да се направи изчистване на дебелото черво посредством поредица от клизми……
Трябва първо да пробвам на мен този начин и после на щерката, че тя е една страхливичка – как ли ще я придумам…
Имам още какво да чета и да се уча – още не съм напълно навлязла в материята.
И все пак огромно БЛАГОДАРЯ за помоща!

80 Тодор { 10.11.09 at 0:52 }

По отношение на паразитите има различни видове, които се чистят по различни начини. Ако говорим за гъбички от сорта на кандида и други подобни, тогава дадената тук рецепта с тинктура от орехчета, карамфил на прах и пелин е добра и изпитана – в книгата на Хулда Кларк е описана оригиналната рецепта, а подробности и допълнения има ето тук: http://curezone.com/clark/parasites.asp
Също така се препоръчва и чай от кора на мравчено дърво Pau d’arco, който не се среща в България, но може да се поръча онлайн през ebay например.
От нашите родни билки най-силен е пелина и чесънът, който е естествен антибиотик. Срещал съм изследване правено от учен (Professor Kato), че ако човек взема след всяко ядене счукана скилидка чесън с чаша вода може да се излекува от астма, като допълнително чесъна унищожава всякакви вируси и бактерии. Проблема с чесъна е в лошият дъх разбира се.
Мощен естествен антибиотик открит напоследък е екстракт от листа на маслина (съдържащ веществото Oleuropein), които също унищожават всякакви бактерии, вируси, гъбички без никакви странични ефекти, т.е. е 100% безвреден и много силен – това е перфектната алтернатива на общоприетитие антибиотици. Обикновено се продава екстракт с максимум 20% олеуропеин.
Има един сайт за много мощни алтернативни продукти, който предлага две изключително мощни средства за бързо и ефективно чистене на големи паразити от рода на глисти:
http://www.altcancer.com/ailments/parasites.htm
Тези средства са ‘Old Amish’ Dewormer: http://www.altcancer.com/oldamish.htm
и специализиран руски запер, за който можете да прочетете на по-горният линк.

81 Pepelliashka { 10.11.09 at 16:28 }

Извинете да попитам орехчетата, пелина и карамфила наведнъж ли се взимат преди ядене или на всяко се изчаква 30 мин. и три пъти на ден от трите ли се взима? Благодаря! 🙂

82 zigzag { 10.11.09 at 20:05 }

Pepelliashka,освен в началото на темата виж и тук http://radionic.hit.bg/thecure.html

83 roman_soldier { 11.30.09 at 1:24 }

Добре е да използвате Билкова Програма за очистване от токсини и бактерии. Можете да я намерите на този сайт, /www.framar.bg и се казва Тисинин Клийнс. 15 дни цикъл. Най добрата е Colonix на DrNatura. Желателно е здравословно хранене с повече сурови зеленчуци, кисело мляко с активни бактерии, смляно ленено семе, трици с овесени ядки и др.
Друг начин за детокс е изпозването на Bentonite(бентинит, зелена хума) с psyllium husk. Псилиума се взима с една чаша вода, разбърква се и се слага една лъжица течна зелена хума. Изпива се веднага. Зелената хума има негативен заряд и има способност да привлича тежки метали, вредни бактерии и микроорганизми, вируси в червата. Псилиумът увеличава размера си в стомаха около 15 пъти и облекчава изхвърлянето. Аз имам много добри резултати за 3 седмици. Благословение!

84 roman_soldier { 11.30.09 at 5:54 }

Здравейте, това е тест за наличие на инфекции причинени от бактерии, микроорганизми и паразити.

Гнойна инфекция(Yeast infection), Kaндида(Candida) Tест

Секция А: Предистория

На края на всеки въпрос са означени точките при отговор „Да“

1.Взимали ли сте тетрациклин или друг антибиотик за акне един месец или повече?(35) ___
2. Взимали ли сте някога през живота си широкоспектърен антибиотик или антибактериални лекарства за дихателни, пикочни или други инфекции за 2 месеца или по дълго или на кратки курсове 4 или 5 пъти за една година?(35) ___
3.Взимали ли сте широкоспектърен антибиотик, даже само едно хапче?(6) ___
4.Имали ли сте проблеми в живота си с постоянен простатит, вагинит или други проблеми касаещи репродуктивните органи?(25) ___
5.Имате ли проблеми с паметта или с концентрацията, чуствал ли сте се някога отнесени?(20) ___
6.Чуствате ли се много болен, въпреки че сте посетили много лекари и причините не са намерени? ___
7.За жени. Били ли сте бременна? два или три пъти(5) ___, един път(3) ___
8.За жени. Взима ли сте противозачатъчни хапчета?(15) ___
9.Взимали ли сте стероиди орално, чрез инжекции или чрез инхалация за повече от две седмици?(15) ___, за по малко от две седмици(6) ___
10.Причинява ли ви миризмата на парфюми, инсектициди или други химикали сериозни симптоми?(20) ___ , малки симптоми. (5) ___
11.Имате ли непоносимост към миризмата на тютюн?(10) ___
12.Болестните ви симптомите влошават ли се при влажни и мъгливи дни или на плесенясали места?(20) ___
13.Имате ли (Athlete’s foot) инфекция на кожата м/у пръстите на краката, тения или други инфекции на кожата или на ноктите?
Тези инфекции са тежки и постоянни.(20) ___
Средни до слаби.(10) ___
14.Нуждаете ли се от захар или имате ли страст към захарта?(10) ___

Общо точки от секция А. ___

Секция Б: Основни симптоми

Точките зависят от интезивността на симптомите, средни до случайни. (3), чести и средно тежки(6), тежки (9).

Има те ли или чуствате ли се?
1.Умора, отпуснатост, сънливост
2.Изнемощял
3.Депресия
4.Скованост(numbness), парене(burning), изтръпване (tingling)
5.Главоболие
6.Мускулни болки
7.Мускулна слабост или парализа
8.Болки или подуване в ставите
9.Коремни болки
10.Подуване на корема, оригване
11.Запек или диария
12.Вагинално парене, сърбеж, отделяне на гной или секрет
13.Простатит
14.Импотентност
15.Липса на сексуално желание и чуство
16.Ендометриоза(заболяване, при което тъкан от вътрешната обвивка на матката се установява извън матката
17.Мускулно схващане или нередовна менструация
18.Применструално напрежение
19.Атаки на безпокойство или плач
20.Студени ръце или крака, ниска температура на тялото
21.Хипотиреоидизмът (понижена функция на щитовидната жлеза)
22.Треперещ или раздразнителен когато сте гладен
23.Цистит или интерстициален цистит

Общо точки секция Б. ___

Секция В, допълнителни симптоми

Точките зависят от интезивността на симптомите, средни до случайни. (1), чести и средно тежки(2), тежки (3).

1.Сънливост, внезапна сънливост
2.Раздразнителност
3.Некординираност
4.Честа промяна на настроението
5.Безсъние
6.Световъртеж или залитане
7.Напрежение в ушите, чуство на подуване в главата
8.Проблеми със синусите, чуствителност на синусите или на челото
9.Склонност да се наранявате лесно
10.Екзема, сърбеж в очите
11.Псориазис
12.Хронична треска
13.Храносмилателни проблеми или киселини в стомаха
14.Чуствителност към мляко, житни и царевични храни
15.Слуз в изпражненията
16.Сърбеж в ануса
17.Сухо уста и гърло
18.Обриви в устата, „побелял“ език
19.Лош дъх
20.Миризма по краката, косата или тялото оставаща даже и след изкъпване
21.Запушване на носа или кървене
22.Сърбеж в носа
23.Възпалено гърло
24.Ларингит, загуба на гласа
25.Кашлица и периодичен бронхит
26.Болки и схващане в гръдния кош
27.Хриптене и късо дишане
28.Често уриниране или спешно уриниране
29.Парене при уриниране
30.Блуждаещо виждане(очи)(erratic vision) или петънца в очите(spots in front of eyes)
31.Парещи или сълзливи очи
32.Периодична инфекция и течност в ушите
33.Болки в ушите или глухота

Общо точки от секция В. ___

Общо точки от теста. ___

Жени – над 180, мъже –над 140, положително имат инфекция
Жени – над 120, мъже –над 90, имат здравословни проблеми, дължащи се на инфекция
Жени – над 60, мъже – над 40, здравословните проблеми е малко вероятно да се дължат на инфекция.

Това е тест разработен от др. Уйлям Крук в книгата му за Гнойни инфекции
Yeast Connection by William Crook, MD
Извадил съм го от книгата на Janet Maccaro, PhD, CNC, Immune System Makeover

При наличието на инфекции причинени от бактерии или паразити много важна е диетата. Ще се опита да преведа някои диети. Благословение и изцеление на всички!

85 Андрей { 11.30.09 at 14:52 }

В случая се приема билката пелин във вид на прах по следната схема:
1-ви ден: вземете 1 щипка преди хранене (с вода)
2-ри ден: вземете 1/4 чаена лъжичка преди ядене (с вода)
3-ти ден: вземете 1/3 чаена лъжичка
4-ти ден: 1/2 ч.л.

Това по веднъж дневно ли се има впредвид?

86 Даниела { 11.30.09 at 15:56 }

благодаря за теста- оказах се с 145 точки ….

87 benato { 11.30.09 at 17:39 }

За две седмици тези билкови програмки(соленки ,много кинти бре) не може да имат по добър ефект от глад или суровоядство,от пречистващите системи.
Това е капан за мързеливи наивници.
Пиеш хапчетата и те действат,вместо теб.
Много американско е това 🙂
Да речем .че действа,оправяш се и какво,яж си пак същите боклуци поркай си и си мезвай мръвка.Хубаво е и млечни да се включат,за да може за един месец,всичко да е по старо му ,а,ако може и по лошо 🙂

Много е просто,живей в хармония с природата,яж сурово и семпло,бъди вегетарианец!

88 fly_to_rainbow { 11.30.09 at 18:04 }

Абсолютно BENATO на едно мнение см с теб! То не е зле човек първо да прочисти мозъка си от мании че да не му се лепят паразити които да му смучат паричките. Всички инструменти за душевното и психическото ни здраве са в нашите ръце и в самите нас, но човек кой знае защо обръща поглед навън а не навътре в себе си, може би защото е по лесно…

89 benato { 11.30.09 at 20:04 }

То това е целта на матрицата,да ти кажат кое да ядеш и после да ти кажат как да те лекуват. От теб се иска да хапваш,да бачкаш,да плащаш осигуровки,да пиеш хапчета, колко е просто 🙂

90 roman_soldier { 11.30.09 at 21:28 }

Здравейте, тези Билкови програми за мен са много добри, защото съм пробвал и виждам как се чуствам сега, но действително са скъпи. А освен това в България се продават на двойни цени. Една такава програма ако се купи в С. Америка струва средно 35 лева. Много от билките можем да си ги намерим от аптека или през пролетта да си наберем. Аз ще извадя спецификациите на някои програми и ще ги пусна. Повечето от тях съдържат магрешки бодил, който е в основата на почистване на черния дроб и други като:
1.Цветове от червена детелина – изчиства кръвта
2.Ехинацея- изчиства лимфата
3.Корени от глухарче, листа-изчиства черния дроб и кръвта
4.Корени от джижифил-стимулира цирколацията
5.Лют червен пипер-изчиства кръвта, повишава отделяне на течности, пот
6.Корен от женско биле-изчиства от токсини, слабо разхлабително, биохимичен баланс
7.Корени от репей-изчиства кръвта и кожата
8.Корен от жълт лапад-изчиства кожата, кръвта, черния дроб, съдържа витамин C, желязо
9.Листа от магданоз-диоретично, промива бъбреците
10 Хидрастит-изчиства кръвта, черния дроб, бъбреци, кожата, стимулира отделянето на токсини. Не се приема при бременност.
Има друг и много евтин начин за детоксиране и много ефикасен. Това е зелената хума.
една лъжичка течна зелена хума, предварително разстворена във вода, 2 лъжички олио от шаран с една чаша вода и се пие сутрин и се яде една купа овесени ядни(сварени или накиснати) и трици една, две лъжици. Трябва да се ядат много фибри за да се изхвърлят токсините и да не се задържат в червата. Може да се пие също хумена вода(от зелена хума само). В един литър вода се слага една лъжица течна хума и се оставя 24 часа докато се утаи. Аз го практикувам това.
Оригиналната рецепта за инфекции и детоксиране е:
Bentonite(зелена хума) 1 течна лъжичка, 2 лъжички олио от шаран и една лъжичка Псилиум(Psyllium Husk) в една чаша вода се разстваря всичко и се изпива веднага.
Друга рецепта: 1 течна лъжичка зелена хума се смесва с една чаша ябълково пюре(пектин).
Някои обяснения как действа зелената хума.
Вътрешно приета подпомага чревната система за елиминиране на токсините. Бентонит глина, се състои от голям брой малки тромбоцитите, с отрицателни електрически заряди на техните плоски повърхности и положителни такси на техните ръбове.
Когато бентонит глина абсорбира вода и набъбва, тя се разтваря, като е силно пореста гъба. Токсините са въвлечени в тези пространства чрез електрически привличане и обвързване. В действителност, според канадски вестник на микробиология (2), глинения бентонит може да привлича патогенни вируси, както и хербициди и пестициди. В крайна сметка бентонита елиминира от организма токсините.
Повече подробности за хумата на този сайт, страницата е преведена:
http://translate.google.ca/translate?hl=en&langpair=en|bg&u=http://www.healingdaily.com/detoxification-diet/bentonite-clay.htm&prev=/translate_s%3Fhl%3Den%26q%3Dhttp://www.healingdaily.com/detoxification-diet/bentonite-clay.htm%26sl%3Dbg%26tl%3Den

Все пак си струва, защото с една такава програма ,зелената хума, здравословно хранене и Божията помощ се излекувах от кожен рак само за 3-4 седмици, като преди това претърпях 2 малки операции и имах проблеми няколко години. Все пак като погледним ние харчим за синтетични лекарства и други глупости много повече пари. Желая ви Благословение и изцеление!

91 roman_soldier { 12.01.09 at 5:16 }

Кандида диета

не захар, може подсладители като стивия
не плодове и плодови сокови, поради съдържанието на захар в тях
може зелени ябълки, боровинки, къпини, малини, авокадо, грейпфрут, лимони
Авокадото е много добър източник на полезни мазнини
не панирани меса, други може
не заместители на яйцата, може яйца
не маргарин и заместители на маслото
ниско калорично кисело мляко, крема сирене, масло, сметана
не картофи и бобови храни, след две седмици може малко картофи ако не причиняват проблеми
пресни зеленчуци и пресни зеленчукови сокови
много малко кафе и черен чай
бутилирана вода, най добре дистилирана вода за премахване на токсините но максимум половината от количеството вода което трябва да се изпие, билкови чайове
не зърнени храни, тестени храни
никаква мая, хляб, гъби, алкохол
не мариновани зеленчуци, кисело зеле други подложени на ферментация зеленчуци
лимонов сок вместо оцет
зехтин, олио от ленено семе, от гроздови семки, от кокосов орех
не продукти от фъстъци
бадеми, орехи, тиквени семки
не на разни сосове, кетчуп, соя сос, майонеза
не туна, поради наличието на живак

Кандида диета и зеленчуци
Добре е да се ядят зеленчуци като зеле, броколи, моркови зависи-съдържат обикновенна захар но действат противопаразитно и предпазват от разпространение на кандида инфекция. Също е добре целина, глухарче, патладжан, копър, чесън, марули, лук, тиква, спанак, домати.

Кандида диета и месо
Добре е телешко, говеждо, козе, агнешко, свинско, пилешко месо, риба, малко кремвирши, салам, малко бекон с яйца.
Добре е чай от мента, който успокоява храносмилателната система. Добре да пиете 4 чаши дестилирана вода на ден и 4 чаши минерална или изворна вода на ден за да се изчистят токсините от тялото. Ако нямате дестилирана пиете минерална само.
Както виждате може да се ядят много неща и няма причина да сте гладни и несамо ще убиете тези паразити но и ще свалите излишното тегло.

Кандида диета и закуска
Кандида диета за закуска е яйца приготвени по различен начин със салам, телешко, пилешко или бекон. Грейфрут и зеленчукови сокове са добре, специялно от свеж сок от моркови със скалитка чесън. Ако на някой му омръзнат яйцата може да замени закуската с ядене което яде за вечеря или обяд. Може пилешко месо, сурови ядки, или кисело мляко. Нужно е малко въображение. Няколко пъти в седмицат е добре овесени ядки с бадеми.

Кандида диета за обяд
За обяд може да имате пилешко, риба, или телешко парченца с зеленчукова салата с олио.
Не се безпокойте за мазнините които ядете при тази диета вие се нуждаете от енергия нужна за организма ни. Нашият организъм не е предназначен да използва захарта като источник на енергия, затова много хора са пълни и захранват Кандида и Гнойните инфекциозни бактерии.

Кандида диета за вечеря
Яжте всичко което е подходящо от списъка даден по горе. Пържоли, риба, пилешко, свинско е добре. Сурови или леко сварени на пара зеленчуци е най добре така че да не убиете ензимите . Билкови чайове е добре да се пият.
След две седмици може да добавите малко конфитюр, малко бобови храни. Овесени ядки, кафяв ориз, басмати ориз, просо, куиноа(Quinoa), каша(гречка), ечемик и само малко хляб поради маята която съдържа.
Кандида диета за повишаване на pH на тялото
Има два вида храни които формират алкална и киселинна среда. Разбира се храните имат и от двата вида съставки. Другото е че храните когато се приемат формират алкална или киселинна среда в стомаха. Например лимона е много кисел, но когато се приеме и се храносмила създава алкализиращ ефект в организма. Абсолютно най добрите храни за алкалинова диета са без изненада зелените.
Аз се постарах да ви дам колкото се може по приемлива диета за Кандида и Гнойна инфеция, но обаче ако някои храни от списъка ви причиняват проблеми спрете ги.
Високо Алкалинни Храни:
Морската сол, минералната вода, сода бикарбонат, лук, тиквени семки, сладки картофи, лимони, малини, ананас, лотус корен, морски водорасли.
Средно Алкалинни Храни:
Зелени ябълки, подправки, авокадо, малки плодове като къпини, боровинки и др., кестени, чушки, чесън, аспарагус, кале, грейфрут, магданоз, аригула, джинжифил, бобове, зелена горчица, броколи, марула, моркови, ягоди, натурален ябълков оцет.
Ниско Алкалинни Храни:
Повечето билки, бадеми, зелен чай, артичок, брукселско зеле, кокосов орех, яйца, краставици, патлажан, сусам, праз, бадеми, къдряво зеле, олио от риба треска(cod oil), олио, суроватка, зехтин, целина, ленено олио, различни семена.
Неутрални Храни:
Краве масло, обикновенно кисело мляко, повечето видове от студено пресирано олио
Много ниски на киселинност храни:
Олио от семки на грозде, масло, сирене, спанак, риба, просо, каша(гречка), кафяв ориз, шарен боб, тиквички, кокосов орех.
Ниски на киселинност храни:
Бял боб, бадемово олио, червен боб, лима боб, домати, черен чай, агнешко, патишко.
Средно киселинни храни:
Телешко, пилешко, зелен боб, червена боровинка, нар, мас
Високо киселинни храни:
Говеждо, лешници, орехи, какао.
Гледайте да ядете алкалинови храни 70%
Други киселинно формиращи съставки:
Повечето лекарства са крайно киселинни, алкохола също. Химикалите които използваме за почистване в къщи са силно киселинни. Киселинната среда спомага за увеличаване на вредните микроорганизми в тялото, които могат да причинят заплашващи живота болести, които могат да причинят смърт.
PH може да се мери с pH лентички. Ако вие е ниско може да изпиете веднага чаша вода с лимонов сок. Благословение и изцеление.

92 без име { 12.01.09 at 9:41 }

Благодаря за теста !!!! Супер съм!!! Но…. профилактиката е задължителна!!! 🙂 🙂 🙂 Благодаря и успех на всички в профилактиката!

93 rima { 12.01.09 at 14:33 }

Soldier, тук нещо не ми е ясно – „олио от шаран“ това някакво рибено масло ли е или си имал предвид студено слънчогледово олио – шарлан?

94 roman_soldier { 12.01.09 at 18:52 }

Здравей Rima,
Това е Carp oil(oleic acid), олио от риба шаран, другото е рибено масло(Oleum Iecoris). Не съм изследвал защо използват Carp oil, но не се притеснявай опитай с рибено масло.

Рибеното масло съдьржа Omega-3 полиненаситени мастни киселини, които не се произвеждат в човешкия организъм и трябва да се добавят с храната. Омега-3 мастни киселини намаляват нивото на холестерола, подобряват състоянието на кръвоносните съдове. Притежават противовъзпалително действие. Подпомагат възстановяването на чернодробните функции. Повишават имунната защита на организма.
На този сайт можеш да прочетеш за ползата от рибеното масло и антиоксидантите. Не задължително да се купуват, просто трябва да се хранем здравословно. Зеления чай например е много богат на антиоксиданти. http://fitnesinstruktor.com/tag/%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE/
Благословение!

95 roman_soldier { 12.06.09 at 6:20 }

Здравейте,
Para Protex е хранителна добавка с широк спектър на действие, който осигурява антипаразитна, антибактериална, антивирусна и противогьбична защита. Той е комплексен препарат и съдържа следните съставки:
Rangoon Creeper Fruit
(червен жасмин) 150,0 mg
Wormseed Powder
(меризлива-лобуда) 100,0 mg
Barberry extract
(кисел трън) 50,0 mg
Myrrh Gum (мирта) 50,0 mg
Cloves Oil (карамфилче) 50,0 mg Pau d’Arco Powder
(прах от тахебо) 50,0 mg
Black Walmut Powder
(черен орех) 37,5 mg
Walnut Oil (орех) 37,5 rng
Grapefruit Seed Extract
(грейпфрут) 25,0 mg
Garlic Powder,
high allicin (чесън) 12,5 mg
Това е сайта: http://dalgoletie.hit.bg/%5B3%5D_files/paraprotexT.html
Благословение!

96 val { 12.06.09 at 20:38 }

Правете всичко, с което можете да се прочиствате, защото ние се презаразяваме.Да си увеличим имунитета както и положителната емоционална настройка.
Сайта е чудесен ,защото има какво да се научи,а и си припомням забравени неща,той ме активира да действувам.

97 бате Бино { 12.14.09 at 20:38 }

Разбира се, VAL , точно тъй е и според мен.

Романе, нали няма да се сърдиш ако ти препоръчам малко литература за паразитите , защото виждам, че си предложил огромно количество краставици , без да се знае кой е краставичарят. Краставичарят се казва Надежда Семьонова.
Учен,изследовател, практик,абсолютен авторитет, вече 30 г. бори паразитите, има двайсетина центрове за „обезпаразитяване“ из Русияи Украйна
( курсът трае 15 дни + 7 дни за чернодробното прочистване, започва се от 4 сутринта…, както се знае ,аз съм бил там два пъти)
Има много книги, за сега са само на руски. ( аз имам десетина) Ако й се обадиш да й препоръчаш тия капсулки, ще те възнагради с благодарност + емоция, която много бих желал да споделиш тук 🙂

98 benato { 12.15.09 at 10:48 }

Парапротекта, са го пили доста хора в БГ,един приятел също,няма голям ефект,особенно ,че той си яде всякакви меса 🙂
Да не говорим ,че е скъпо. Количеството на билките е даже в нано грамове,за да подействат трябва няколко месеца.:)
Обезпаразитяването е много сериозен въпрос. Както знаете,паразитите се намират в няколко фази.
Аз ще правя по Хулда Кларк след нова година. За сега съм правил само с орехчета,мое производство 🙂

99 бате Бино { 12.31.09 at 1:40 }

Споделяй и ти , Бенато. Аз също може да се каже че по нея действам- веднъж седмично изпивам юнашки дози от трите компонента смесени заедно с малко водица за да не ми засядат по кюшетата 🙂
Усещането не е за рекламиране обаче. Освен на онези – търсачите на силни усещания 🙂

100 mer { 01.04.10 at 17:48 }

Тройчатката си е наистина много гадно преживяване, но някои хора не изпитват никакви проблеми при пиенето на карамфил или пелин. Завиждам им (мои двама приятели могат да пият какви ли не неща без никакво неразположение, все едно вода преминава през гърлото им 🙂 ).
roman_soldier, благодаря ти за теста, за билките и инфото, което споделяш с нас, аз чак сега прочитам коментарите от преди месец.

Всъщност всички много ценна информация и опит споделяте, благодаря ви от сърце.

101 Катя { 01.08.10 at 11:20 }

Здравейте!От няколко дни чета този,бих казала, уникален сайт и също толкова уникални участници.Понеже скоро не бях срещала толкова полезна информация на едно място,не мога да стана от компютъра, да си свърша ежедневните задължения.Всички вие сте страхотни!Браво!От къде знаете толкова много бе хора?!Понеже от известно време живо се интересувам от темите разглеждани в този сайт,но същевременно съм много объркана от многото информация,бих помолила хората тук да ми помогнат с подходяща литература.Освен здравословния начин на живот,по горе срещнах понятия като „матрицата“,“информационен канал“ и подобни,моля тези от вас ,които са запознати също да ми помогнат с подходящи заглавия по този въпрос.Ще ви бъда безкрайно благодарна!
Още веднъж – страхотни сте!

102 jumil { 01.09.10 at 2:10 }

Добре ли е да се приема тройчатката по време на житния режим или първо да се направи пречистването от паразити и след това житния режим, или обратното?

103 mer { 01.09.10 at 18:44 }

jumil, не ги смесвай двете. Направи ги поотделно, житния режим има и други цели освен пречистването (духовно израстване, хармония в емоциите, мислите и чувствата…), които ще се развалят ако не се направи както трябва. Пък и по време на режима се изнежва храносмилането (за повечето хора), тъй че по-добре да се направи точно както е описано.
По-подходящо е първо да направим пречистването от паразити и след това житния режим!

104 jumil { 01.09.10 at 19:39 }

Благодаря ти, mer! Аз и така смятах да го направя-първо пречистването от паразити, но понеже ще мога да го започна след 20.01., а за житнияt четох, че започвал от 03.02., та последните 2-3 дни евентуално ще се застъпят.
Аз си поръчах ореховата настойка от мед. център „ДАР“ и там в инструкциите е дадено, че и тя се пие 15 дни, както пелина и карамфила, а тук четох, че ореховата се приема 7 дни. Та се чудя колко време да я приемам.

105 Мария { 01.09.10 at 22:49 }

Здравейте,
нямах време да изчета всичко написано, искам да попитам някой дали знае дали с тези отвари мога да се отърва от Кандида Албиканс? Имам по цялото тяло, стомаха и пол. органи. Ще бъда благодарна ако някой сподели нещо:) Мария

106 mer { 01.10.10 at 2:14 }

Мария, някои твърдят, че може да се излекува с този метод, а други – че това не е достатъчно. Според доктор Казънс, кандида се лекува с много строг режим на хранене за достатъчно дълго време (от 1 до 3 или 6 месеца в зависимост от степента на засягане). Режима е съставен единствено от консумацията на сурова растителна храна (без компромиси), като се изключват всички сладки плодове, мед, сушени плодове, ферментирали храни (оцет, соев сос, туршия…). Приемат се пробиотици и за подслаждане се разрешава единствено стевията. Много хора са се излекували с този режим – нооооо, наистина е много труден за изпълнение. Ако пробваш за 2-3 седмици, вярвам ще установиш подобрение. Но в момента, в който започнеш лош начин на хранене, и проблема се връща. Деси от форума беше споделила, че се е излекувала като е пила пробиотци. Може и ти да пробваш. Обичаш ли сладките неща – ако ядеш доста сладко, подобрение може да настъпи и само като го съкратиш наполовина, колкото по-малко сладко толкова по-добре. Сладкото и готвеното е основната храна на гъбичките и паразитите.
Успех ти желая!

jumil, може и 1 седмица, може и 2, или нещо средно. Няма да е проблем. Дори в капки е дадено, за тези които са по-изнежени към пречистващи процедури.

Катя, ето линк към някои от книгите, които може да прегледаш. Освен това за пречистване ти препоръчвам книгите на Малахов, Пол Брег, Лидия Ковачева, Кулвинскас, Шаталова….. Може да прочетеш и нещо на Вадим Зеланд. Виж също и този раздел от форума – http://forum.zemianazaem.com/index.php?board=4.0 – там има предложени доста книги с много мнения към тях.

107 фея { 01.12.10 at 20:13 }

Действително пробиотиците помагат при Кандида. Аз съм вземала и сега вземам на Лактофлор, на проф. Мургов също са добри/“Ентеросан“/.
А пелина от аптеката ли да го вземам?
Навремето съм пила чай и ми се отрази добре.

108 Катя { 01.13.10 at 11:48 }

Здравейте отново! Брагодаря ти mer,аз имам известен опит в здравословното хранене и по – точно правя 20 – дневно плодолечение вече четири или пет пъти.На мен не ми се получават нещата след това,понеже отново се връщам към стария начин на хранене.Затова смятам,че всички тези книги ще ми помогнат в това отношение.На всички,които питат за Кандида мога да кажа,че след такъв курс тя изчезва,но не безвъзвратно.Важно е как ще продължиш.Не да намалиш,а напълно трябва да забравиш за сладкото,ако искаш да се оттървеш от нея(от опит)Трябва да промениш коренно начина си на хранене(това ,което всички вие пишете в този сайт).Аз нямам астма и алергия от както практикувам този начин на лечение,като гледам да го направя два пъти в годината.

За Кандида можете да поотърсите информация,свързана с прополисов вазелин и ако не можете да направите двадесетдневно гладуване,направете ежемесечната детоксикация със сокове.

109 Арманда { 01.20.10 at 10:12 }

Гладувам по метода на Лидия Комвачева от дълги години за здраве. Правя си едно две по-дълги гладувания, особено лятото, дори това 32 дена издържах. Уж съм здрава, имунната ми система е добре, не боледувам от никакви хреми и настинки зимата, но гадинките са много упорити. Заразих с Кандида дали от морето или дамска некачествена превръзка, незнам. Четири месеца няма ефект от никакви лечения. Вече се отчаях. Сега пак гладувам и се изостри. Ще пробвам трайчотката. Отказах захарта, а бяло брашно по принцип не консумирам. Упорити мутанти. Пия месеци масло от чесън капсули и се мажа с крем от чаено дърво, който е най-добрия, но гадинките свикнаха с тях и не им правят впечатление. Четох как жени по 10 години не могат да се излекуват, изобщо всичко изчетох по форумите за гъбичките.Сега мисля да пробвам и хомеопатични продукти. Ето на какво попаднах, в тях ми е надеждата.

Хомеопатичното лечение на вагиналната кандидоза е ефикасно, безвредно и трайно.

Рецидивиращата вагинална кандидоза е много чест здравословен проблем при жената.

Кандидозата е заболяване, което се предизвиква от прекалено голямо размножаване на гъбичката кандида албиканс в организма.Тя може да засегне почти всеки орган от човешкото тяло. Особено чести са кандидозите в областта на половите органи.
Причинителят на заболяването Кандида албиканс
Най-честото начало на вагиналната кандидоза е след употреба на антибиотици. Немалко жени получават оплаквания след прием на противозачатъчни таблетки. Други предразполагащи фактори са: бременност, менопауза, диабет, намалена имунна защита, някои стомашно-чревни заболявания, както и употреба на лекарства, които потискат имунната система/например,кортикостероиди и имуносупресори/.При редица жени гъбичките във влагалището хронифицират и оплакванията им се засилват около всяка менструация.

От личния си опит като лекар-хомеопат съм се убедила, че хомеопатичното лечение на вагиналната кандидоза е много по-ефикасно, отколкото традиционната терапия. Особено добре се повлияват жени с рецидивираща кандидоза. Обикновено в нашата практика идват пациентки, които многократно са се подлагали на лечение със стандартната антимикотична/противогъбична/ терапия или малки момиченца, склонни към повтарящи се гъбични инфекции.

Масово използваните за целта противогъбични средства имат редица странични ефекти – увреждания на черен дроб, бъбреци и стомашно-чревен тракт. Целта на традиционното лечение е да се унищожи кандидата, но скоро след като лекарството се спре, тя отново се размножава.Така се завърта един порочен кръг.

От друга страна хомеопатичните медикаменти са напълно безвредни. Стратегията на хомеопатичния метод на лечение е друга – да се стимулира имунната система, след което организмът сам се справя с този свръхрастеж. Прилага се индивидуално лечение за всеки пациент.Най-често се използват лекарствата Сепия, Силицея, Сулфур, Натрум муриатикум, Псорин, Туя окциденталис.Към тях може да се прибави и хомеопатичното лекарства Монилия албиканс, което се изготвя от самата гъбичка –причинител.Самостоятелното лечение с монилия не дава трайни резултати. То винаги се съчетава с хомеопатично лекарство, което повлиява организма като цяло.

Сърбежът, паренето и характерното течение намаляват и изчезват още през първите дни. Пълният курс на лечение обаче трае 3-4 месеца, за да се предотвратят рецидиви. Лечението с хомеопатия е многократно по-евтино, отколкото лечение с традиционните антимикотични средства.

По принцип лечението с хомеопатия рядко е свързано със спазване на някаква специална диета. Хората, които имат чести проблеми с тази гъбична инфекция , е добре да са информирани, че начинът им на хранене може да окаже въздействие върху размножаването на кандидата. Важно е да ограничат максимално храните, съдържащи захар , дрожди, мая, ферментирали храни, туршии. За лечението на гъбичните инфекции ще помогне употребата на свежа храна/а не на консервирани храни/, на чесън, цинк и желязо.

110 benato { 01.20.10 at 10:53 }

Като ги храниш с тези плодове,как да изчезне,а и медец ако хапваш ….. 🙂
Не разбрахте ли ,че системата на Лидия Ковачева не е решението на много въпроси. Две седмици на зелеленчукови сокове дава много по добри резултати и се понася много по лесно.
На плодове,та на плодове,ден ,два,става,но повечето жени си мислят,че това е всичко и са изчерпали натуралните терапии,а те са много.
Мер съвсем скоро прави нещо полезно за кандида,спря плодовете и меда,мисля колкото бяха постите.
Купи си книгата на др.Уест за кандидата.
Правиш ли си промивки с нещо? Ентеросан след промивките?

111 jumil { 01.20.10 at 16:18 }

Трябва ли да се правят клизми или да се пие очистителен чай докато се приема тройчатката?
И понеже в тази тема споменахте за разни уреди, някой има ли впечатление от СКЕНАР терапията?

112 benato { 01.20.10 at 16:40 }

И аз ще го започвам,мдаааа,карамфила е достааааааа натрапчив,меко казано 🙂
ТБХ,както се казва (трай бабо за хубост) 🙂 А орехчетата са приятни,може и с мезе,но се предполага ,че то си е вътре вече 🙂
В момента правя вино терапия за ошипяване,по-точно против ошипяване. В три литра вино(домашно) се нарязват три глави целина,пие се вечер по чашка,до изпиване на количеството,наздраве 🙂
Рашко ме „светна“ за този метод. като го свърша след месец,ще рапортувам. Надявам се да не се алкохолизирам и да продължа без целина 🙂

113 Арманда { 01.22.10 at 16:07 }

Има ли я тази книга на др.Уест навсякъде. Веднага ще я купя. Благодаря за информацията. Промивки правя с вода с етерично масло от чаено дърво. Сега купих тези хомеопатични лекарства и от утре ги почвам.

114 Наско Арнаудов { 01.25.10 at 3:09 }

Слушайте – roman_soldier – много е напред!!! Всичко е изпитано от мен !

115 албена { 01.31.10 at 20:29 }

Здравейте, в гр.Габрово има частна клиника в която правят компютърна диагностика и прочиствания. Там се подложих на 3 дневно прочистване на черния дроб и междувременно ми направиха преглед за паразити по метода на радиестезията/с махало/. Сега мисля да се подложа на курс за пълно прочистване на организма, който е 21 дена и включва много от нещата за които пишете тук. Бих искала да чуя най-вече мнение, дали е възможно чрез този метод да се открият паразитите в органите, тъй като курса е доста скъп. Бих се радвала някой, който се е подлагал на такъв курс да сподели мнението си за ефикасността му при очистване на паразитите.

116 бати Бино { 02.03.10 at 22:05 }

Здрасти , Албенке. Нещо гнило има както в Дания , така и май в този Габровски център 🙂
Дай повечко информация или пусни направо телефона им (на мен ми е интересно също) , аз ще им се обадя и ще им задам въпроси, които няма да са очаквали и от отговорите им ще преценим доколко може да им се вярва .
Има твърде странни неща в така представената от теб информация.

1 . Защо ще използват махало за диагностика на паразити, след като имат компютърна диагностика? 🙂 Тя само брадавици ли открива ? 🙂
Верно, има компютърни диагностики, които не могат да откриват директно паразити, но това са по-евтини и по-неточни апарати. Можеш да си направиш сама извода от този факт. 🙂

2. За компютърната диагностика по принцип съм писал. В кратце : не й вярвай НАПЪЛНО. ( А щом не е на 100 %, какъв е смисъла? ) Но забележи, когато го твърдя това, имам предвид НАЙ-ДОБРИТЕ апарати , които струват по 50 000 долара !! На такива съм се диагностирал в Украйна и в Москва и съм запознат.Общо съм ходил 7 пъти на компютърна диагностика. ( напр. КМЭ и КСК Барс , също и на ИМЕДИС . У нас такива няма – скъпи са, а нашите шашмароци искат бързо да забогатяват.) А за тези , с които се наводни тука по нашите ширини , и дето са по 1000 долара разни фалшификати, за тях не си и помисляй. ще си дадеш паричките на вятъра. (Уж по-скъпите – ОБЕРОН , Метатрон, Сенситив и прочие – къде познават, къде не …)

3. По повод 21 дневното прочистване на организма ,дето СТРУВА СКЪПО – предлагам да ни платиш половината от сумата на нас тук , ние ще ти предложим същите процедури + някои допълнителни още по-ефективни 🙂 🙂
По изключение , може да го направим и безплатно , така и така информацията я има в сайта и във форума 🙂

4. Ти всъщност не каза КАК ТОЧНО ще махат паразитите? Айде за откриването разбрахме – ще махат с махалото.. Знай ,че в България , (като се изключат традиционните лекарства ,които са силно токсични) традиция или опит в това направление НЯМА. Има само една СИЛНО СЪМНИТЕЛНА система на Хилда Кларк – приемането на тройчатката, както и моренето на паразитите с ток с различни честоти , посредством ЦЕПЕР . Така че и на мен ми е много интересно те какъв метод ще ти продадат .

( Да, Х.Кларк нашумя с няколко книжки,които аз прочетох още преди години ,преди да са издадени на български дори. Но трябва да се знае , че тази жена няма НИТО ЕДНА НАУЧНА ПУБЛИКАЦИЯ ! / „Публикация “ е нещо различно от патент! Патент може и да не ти дадат по много разбираеми „корпоративни“ причини, но публикация никой не може да те спре да направиш… / Верно, и Малахов я цитира , но се усеща,че не е убедителен ,защото не е анализирал какво е било „преди“ и какво „след“ лечението на паразитите. Учен физик и биофизик, кандидат на физическите и математ. науки , преподавател по енергоинформационна медицина , изобретател на десетки прибори ( моят приятел от Киев) направи опити в лабораторни условия като използва сглобен от него ,точно по схемата на Кларк, генератор на токове ( Цепер) Сложи паразити под микроскоп и им пускаше токове МНОГОКРАТНО по-големи от препоръчваните от Кларк , но установи ,че паразитите устояват. ( Кларк препоръчва миливатове, той им пускаше и по 500w. !! )

Освен това ,една сериозна фирма ,продаваща фитопрепарати против паразити , също споделя , че пациенти, лекувани с Цепери, после идвали при тях, защото нямало ефект. От фирмата казват,че дори и да ги убива , Цеперът не може да се справи с яйцата и личинките, от които после пак се излюпвали млади жизнерадостни паразитчета. Разбира се , на фирмата може и да не вярваме, защото тя си е търговец, но на физика вярвам, защото той не продова апарати касаещи паразитите.
А щом с токовете Х.Кларк нещо не се справя , нормално е да се усъмним и за това ,че САМО една тройчатка може да убие нещо. Верно съставките ги водят антипаразитни , но в школите на Семенова , освен тези три съставки ,предписват още поне 33, които се приемат 15 дни, като се съчетават с общо очистване , специално хранене, потене, клизмиране, ,а , да не забравим и пиявиците , които също имат такъв ефект..
Това от мен ,друг ако знае повече – да казва.

117 Арманда { 02.20.10 at 5:56 }

Мисля че успях. Разработих си смеха. Изчетох доста неща по форумите и реших да засиля имунната система и тя сама да се справи с кандидата. Всеки ден – пчелен прашец сутрин и вечер. Взех си на Милко Тошков Лакторея и Ехинацея – за подсилване на имунитета и внасяне на Lactobacillicus bulgaricus. Така, неред с тях, всеки ден желязо, клеева тинктура, хималайския септилин, сребърна вода пих 3 пъти на ден плюс тампон вечерта- 20 дена, чесново масло хапчета от немска фирма, медитация, разговор с клетките, билкови чайове, мате, пиене на вода от зелена хума, поне 2 литра на ден, чаено дърво намазване вътре и отвън, хомеопатичните – Моnilia albicans 15 CH – пон-ср-петък по 5 зрънца, направено лекарство от самата гъбичка кандида. Thuya 15 CH – вт-четв- събота по 5 зрънца, за прочистване на организва от вредата от антибиотици за гъбички, които пих. За 20 дена постоянно със списъка бях навсякъде и в къщи и навън да не забравя да пия нещо и постоянно си отбелязвах, че по два пъти на ден ги пиех и приемах, имунната ми система стана супер, пращя от здраве и сили в момента. Започна борба. Преживях няколко ужасни нощи. Имах чувството, че ме гризат тези спори. Беше нетърпимо. Звярът преди да си тръгне хапе, както се казва. Почнах да слагам и чесново масло хапче във влъгалището и това най имаше ефект. Дори не се усеща. Сега ще пробвам тройчатката на Малахов задължително. Захарта естествено съм я отказаха, а бяло брашто от 15 години не употребявам. Четете, ровете се, ще намерите всичко в нета, благодарение на него си направих тази програма и за кратко време успях. Избийте гадните гадинки и спорите им и всички паразити. Можете ! Няма невъзможни неща ! Не ходете при лекари ! Лекувайте се с природните неща ! Задължително направете тази трайчотка ! Даже може и да е достатъчна. Изтеглих си всички руски филми за паразитите и предаването на Малахов. Карамфила дори можело да не се смила, а да се направи в топченце от хляб и лесно се гълта. Иначе на прах било ужасно да се пие. Явно стомашната киселина добре си го разгражда дори и цяло. За първи път изпитвам облекчение след 5 месеца. Продължавам с продуктите обаче…зная, че е възможно всичко с тези гъбички. Но вярвам, че успях.

118 бате Бино { 02.20.10 at 19:03 }

Заразяваш с ентусиазма си , Арманда, супер е и за нас 🙂 🙂
Споделяй и по нататък какви са успехите. (Дали ще се задържат)

С прашеца внимателната – това е най-специалният хранителен продукт сигурно. Ако не се купи от много близък човек, не е бил изсушен и съхраняван правилно – няма никакъв смисъл да се купува от магазин или от сергия. Иначе си даваме паричките . Най-добре сами да си го купим през май-юни (когато се произведе) и САМИ да си го изсушим. Защото 5 градуса отгоре и край – всичко се прецаква.

За карамфила мисля ,че не си права. В Украйна в школата на Семенова ни караха да го сдъвкваме добре , а аз предпочитам сега да го раздробявам на прах с машинката. Наистина не е хубаво на вкус, но се изтрайва . ПРи това аз пия по една пълна чаена лъжица прах от карамфил, също такава лъжица прах от пелин и 3 супени лъжици от спиртната настойка с чер орех. Гледам да се забаламосам с нещо и го изпивам със скоростта на светлината.После 2 глътки вода и толкоз .

119 mer { 02.21.10 at 21:22 }

Благодаря, Арманда, че сподели с нас – страхотно постижение. Пожелавам на всички хора, желаещи да постигнат добро здраве, да придобият твоята увереност, воля, последователност и ентусиазъм. И на мен предаде доста хъс, ще се заема и аз отново с тия гъбички :).

120 mer { 02.21.10 at 21:59 }

Възникнаха ми няколко чуденки :).
Хапчето чесново масло на капсули ли е и успява ли да се разтвори напълно?
„разговор с клетки“ – може ли да поясниш малко повече.
„чаено дърво намазване вътре и отвън“ – чисто ли го ползваш или разредено в растително масло. Има ли парене или някакви усещания от чаеното дърво. По принцип знам, че винаги трябва да се разреждат етеричните масла в растителни и тогава да се ползват, понеже са много силни, но ми е интересно ти как си го ползвала.
По време на цялата тази комбинирана терапия промени ли начина си на хранене и ако да – как.
Благодаря отново за споделеното.

121 Ortodoksalen_A { 02.22.10 at 0:15 }

Арманда
Kandida не се предава лесно. След месец е добре пак да споделиш дали победата е окончателна.
Пау дарко, чаеното дърво, ехинацеята, алое нектар, отдавна съм им хвърлил мерак да ги пробвам на вкус. Ей така за обща култура.

122 албена { 02.22.10 at 0:35 }

Бате Бино, тъй като вече започнах курса мога да ти разкажа накратко какво правим. Първо минахме на специален биорезонансен апарат за откриване на паразити, а не само с метода на махалото, и за мое най-голямо удивление апарата показа същите видове. Там няма как да стане измама, защото не се задават никакви параметри освен вида на паразита и самият апарат ти показва дали го има в тялото ти или не. Пием по строго определена програма – в определени часове, определени дози и определена последователност различни неща,вкл. и хомеопатични, билкови и т.н.без лекарствени препарати .Клизмите и промивките са ежедневие и се правят със специални разствори.Храната също е специално подбрана. Пие се само структурирана вода. Правят се и ежедневни процедури като апаратна детоксикация, биорезонанс, виброакустична терапия и апаратно дишане на някви специални соли, има 3 дневно прочистване на черния дроб, което е в строго определени дни, падат се другия уикенд. Курсът е 21 дена, защото освен паразитите борбата е с техните яйца и с гъбичките. След курса ти дават за още 6 седмици неща за пиене в къщи по специална програма, за да се доунищожи ако е останало нещо.Тук всеки пие неща по индивидуална програма в зависимост кой какви паразити има. Дойдох с недоверие и предубеждение, днес е 7-ия ден който е основен за чистене на паразитите и с определена програма различна от другата, и като видях следобяд какво взех да изхвърлям от червата си, а после и при колонхидротерапията какво изхвърлих изчезнаха всякакви съмнения. Освен това се правят и упражнения на Норбеков. Мисля, че са направили комплекс от най-доброто от Х.Кларк и руската школа. Телефона го има в сайта им на МЕДБИО Габрово. Надявам се, че ти бях полезна.

123 бате Бино { 02.22.10 at 2:52 }

Благодаря , Албенке. Така както го разказваш, звучи сериозно . Ще взема да дойда на място някой ден. А ти по после ще те моля да разкажеш с по-големи подробности какво се случва. Ако не е много за пред хора , на лични 🙂 Ти имаш ли профил във форума ?

124 Арманда { 02.22.10 at 6:39 }

Здравейте отново !
Да, за прашеца знам, изчетох всичко за него и тогава си купих, много действа, големи сили дава на организма. Изобщо всяко едно нещо, което взех, първо се осведомих много добре и тогава си разработих схемата.
За Candida albicans най-добро си е чаеното дърво, използвам това от 3 месеца
http://www.rsi-bg.com/16314.aspx
(Но също си купих и етерично масло от чаено дърво, което смесих с бадемово масло, лично аз към 20 капки на шишенцето с бадемовото.) Усещания почти няма, освен ако има сърбежи, усещане на облекчение. Между другото изключително много жени го използват за доста гинекологични проблеми, лично познавам жени, които са се излекували от сериозни неща. Кутийката е доста голяма, към 20 лева и нещо. Има промоции, може да улучите, стига за половин година.
Както и чесъна, също е за кандида.
http://www.rsi-bg.com/16273.aspx
Него също 3 месеца го пия, на ден по 2 пъти по 2. Благодарение на тези продукти виждах рядко гъбичките, но войната със спорите беше жестока. В една капсула чесън има масло и полезни вещества все едно от 3 глави чесън. Имам учебника от фирмата за самия продукт, доста страници са. От малка имах ниско кръвно, благодарение на чесъна и него си оправих. Още навремено си купих българската книга за чесъна. Някъде по форумите четох, че българките едно време са си слагали скилида чесън, намазана със зехтин във влагалището. От тук ми дойде идеята да пробвам със самите капсули. Каквото и друго да съм слагала се усеща, не и чесновото масло. Напълно се разтваря и поема от тъканта и дори на сутринта и чеснов дъх не се усеща почти. (Пробвах с Лакторея, но те почти не се разтварят, дори и 20 часа да са вътре). Но странното е, че аз напипвах спорите по кожата отвън особено последния месец, и още след първата капсула изчезнаха. Не мога да ви опиша с какъв кеф спа вече, дискомфорта от месеци го няма. Но продължавам да си вземам всички неща. Чувствам се прекрасно !
Изтеглете си тези неща от това духовно радио:
Медитации за изцеление – Вътрешният лечител 1
http://radio.changewire.info/?p=19
Вътрешния лечител 2
http://radio.changewire.info/?p=45
Също много ще ви помогнат !
Разговор с клетките – да кажете на всичките си клетки, че ги обичате, но така, с цялата си любов, така че всяка една от пръстчетата на краката до върха на главата да усети тази любов. Казвайте на всичките си милиарди клетки, че ги обичате и им благодарете за непрестанната работа, която вършат. Имунната система от това ще грейне ! Гарантирам ви го ! Обръщаме внимание на дадено място, ако го ударим. Ако ли не може и цял живот да не му обърнем това внимание. А клетките имат нужда от нашата любов. Всички те са като малките деца, които без внимание се затварят, страдат, линеят и „загниват“. Клетките са невероятно интелигентни и разумни ! Обичайте ги ! Обичайте се ! Това е разковничето. Към народната медицина – вашата любов към самите себе си !
Всяка болест идва от определена причина в душата ни. Паразитите се проявяват, ако не захвърлим ненужното, ако не се освободим от зависимости, привързаности или може би ако имаме приятелства, връзки, хора, които може би „използваме“ като паразити или сме с тях, защото ни е удобно на нас. Подобното привлича подобно. Добре е човек да анализира отношенията си с хората и да види дали не греши някъде. Изправят ли се мислите и лечението е лесно.
mer, да, храненето се промени лекичко. Развам се, че поне нещо положително ми донесоха тези гъбички. Отказах бялата убийца Нейно Величество Захарта завинаги. Четох различни мнения за храните, даже за зърнените. Но аз си ям любимата елда и всичко друго, каквото ми се яде. Без бяло брашно, естествено. Правя и по 2 дена на глад или плод отвреме на време, на 10 дни. За кандида разбрах, че е лошо да са повече дните на гладолечението. Ям повече зеле и моркови салата, портокали, бадеми, грейпфрути, масло, от картофите никога няма да се откажа.
Бате Бино, вчера ми подариха спиртната настойка от черен орех. Тъкмо се чудех къде да я намеря. Ще си я направя трайчотката за по сигурно сега. Само това се чудя, дали смляни на прах каранфила и пелина или завити в хляб като хапчета да ги вземам за по-голямо удобство ? Ама изобщо не обичам горчиво. Незная как бих могла да ги сложа в устата си. Жената, която е била направо на индалидна количка пред умиране, с възможно най-много и различни паразити в организма, в хляб ги е вземала.
И още, Бате Бино, рецептата горе ли е най-добра ? Срещам я с различия. Жалко, че в руското предаване на разговорен руски не всичко схващам като обясняват. Там карамфила е втори. После пелина. На повечето места чета, че заедно се вземат, но различни дни. И незная как точно да действам. И общо колко дни трябва. Понеже искам профилактично да я направя с цялото семейство за здраве.
Ще кажа на всички, ако имат проблеми наистина, веднага да се захванат да се освободят веднъж завинаги от всякакви такива твари. Няма невъзможни неща ! Верно е, че дори с един тумор човешкият организъм по-лесно би се справил, отколкото с паразитите, тъй като е нещо, което става в самия организъм с клетки от самия организъм. А паразитите са изключително хитри създания, и организмът изпада в шок да се бори с нещо, което не му е свойствено, чуждо, отвън. Но ние можем да му помогнем ! Няма да им се оставивиме ! Успех на всички ! Не се съмнавайте, че ще успеете ! Няма невъзможни неща ! Ще ви информирам по-нататък да ви давам хъс за стимул !
Бъдете благословени !!!

125 Деси { 02.22.10 at 10:19 }

Кандидата не е паразит /като глистите например/, а по принцип си живее в нас. Тя се разраства при киселинна среда т.е когато се храним с предимно животински и рафинирани продукти. Аз преди година и половина проведох лечение с пробиотици и от тогава не се е проявявала. Но започнах да се храня и с предимно сурови растителни храни. Ако имунитета отслабне тя би могла да се разрасне отново, просто защото си живее в нас.

126 албена { 02.22.10 at 17:02 }

Бате Бино, нямам регистрация, но ако имаш предложение къде мога да ти разкажа по подробно или да ти го напиша тук, кажи

127 Арманда { 02.22.10 at 17:56 }

Научих че чесъна ще има промоция март към средата, може да си го поръчате от 0898414569 Валентина Огнянова. Обадиха ми се жени, на които бях казала да го слагат директно при кандида. Невероятно доволни са. Как не се сетих и аз да го използвам така още преди 2 месеца.
Да, не е съвсем паразит кандидата, но това че някой се е излекувал бързо, не значи че всички могат. Четох за жени, които и по 10 години не могат… Може да си живее в нас в малки количества, но заразата стане ли отвън, както при мен от морето, от плажа, положението беше станало ужасно. Затова и споделям как съм се оправила. Видиш ли добро, ражкажи го. На този принцип съм.

128 ribkata { 02.22.10 at 22:12 }

Momicheta, vnimavajte s upotrebata na tea free oli, chaenoto darvo, kakto i s podobnoto oil-iperico (to daze e po silno), zashtoto sam chuvala che inibirat protivozachatachnite…i samo pri vanshna upotreba mogat da anulirat efekta na homonite na protivozachatachnite, taka che da ne stane bez da iskate – niama kandida a ima bebenze :)…

129 mina { 02.24.10 at 10:24 }

Здравейте на всички !
Радвам се че ви открих……….
Очаквам допълнителна информация от Албена ,аз също знам за този курс на доц.Атанасова и д-р Кръстев от Габрово и обмислях включване в тази група , но не ми достигна нещо…
Бате Бино те работят по метода на Семьонова ….

130 mina { 02.24.10 at 12:03 }

Отново имам нужда да ви пиша…
Въпросът който ме вълнува е – може ли да очакваме ,че наркозависимостта е провокирана или свързана с наличието на паразити или други …. в тялото ни ?
Възможно ли е марихуаната да „храни“ патогенни елементи и това да води до потребността от пушене и в последствие зависимост и към други вещества ?
Може ли да има връзка между заболяване например астма и по -лестна прилепчивост към такива вещества ?

131 бате Бино { 02.24.10 at 17:44 }

Славни момичета сте , поздравления за приоритетите ви !

Арманда, щом имаш съставките ,значи нищо не ти спира вече 🙂
А с дозировките много -много може да не се съобразяваш, няма да е фатално. Как да ти кажа и аз , ( а пък и който и да е друг) ,като всеки от авторитетите ( Х.Кларк, Елисеева, Семенова ) си дава своята система . Да не говорим ,че дори да избереш една от тях , пак има огромни диапазони за дозите , аз бях разнищил темата някъде , това са – възраст, килограми, съществуваща патология, състояние на микрофрлората в дебелото черво, биоритморлогия на органи, лунен цикъл (знаем в едни дни имаме „всмукване“, в други – „освобождаване“ ) хранене, разлика в киселинноста на стомашните сокове, индивидуалните конституции ( вата,пита ,кафа. при различните типове има сериозни различия и в метаболизма ..) толкова е сложно, че просто не си струва да се задълбочаваме. (Това важи за всяко лекарство,витамини прочие.За всичко. ) Затова , действай смело, няма страшно 🙂 . Кое преди, кое след.. Аз пия веднъж седмично огромни дози от трите компонента- смлени и заедно в чашка . Нямам оплаквания.Ползи – надявам се да имам. 🙂
Ама по-добре е да ги смилаш, това важи за всеки илач. Ти ще си решиш. ( аз както гълтам по една пълна чаена лъжица смлян карамфил и още една такава с пелин- трябва да използвам половин хляб или поне топче с
големината на гюле, че да напъхам в него цялото количество 🙂 )

Албенке, ако искаш пиши на binobambino@abv.bg ама да мине още малко време – да събереш повече впечатления. 🙂

Разгледах го този център ,сайтът им е много хубав -видео,интервюта..ориентирах се общо взето.
Явно са взаимствани различни системи и като цяло е сглобено нещо си.
Мина, методиката не е на Семенова, или поне не всичката..
Семенова не обича хидроколонотерапията, биорезонанс не прави, както и не препоръчва ядене на мляко и месо, както е при габровците( пише го в сайта им) Апаратурите са повече приоритет на Елисеева. (също и колоното) Тя използва същите апарати на „Имедис“

За лечението им не мога да кажа, вероятно ще е отлично. НО
За т.нар. компютърна диагностика пак искам да ви предупредя : ВНИМАТЕЛНАТА !
Единият им апарат -Метатрон е много стара технология и си е жив майтап като диагностика , да не говорим като лечение. ( Ходил съм на такъв, даже водих четирима близки, нито един от тях не смята да повтори… като един от тях е и майка ми- доктор, доцент, която силно се озадачи на резултатите ..) Накратко – гола вода!.
Другият – „Имедис“ е друга работа ,наистина . На такъв се изследах при Елисеева в Москва.Позна доста неща, но някои диагнози някак си не се връзваха.. Интересно ,след като д-р Василевска е карала някакви курсове в Украйна , не се е заинтересувала от украинските диагностични апарати. В Украйна бях при 4 МНОГО СЕРИОЗНИ И МИСЛЕЩИ специалисти (доктори) (д-р Раман от Киев, д-р Хрушчов от Евпатория, д-р Герасименко от Тотмак, Сергей Алексеевич от Днепропетровск) ,които не се познават единдруг и нито един от тях не преглеждаше с „Имедис“ , въпреки ,че са работили с него навремето, а двама от тях го имаха дори в кабинета си !! и въпреки това не го използваха.Използваха двата украински апарата ( КМЭ и КСК „Барс“ ) . Като се има предвид ,че украинските струват 45000 долара , а „Имедис“ е около 10000 (навремето и той е струвал към 50000 ) , и интересно защо са избрали да работят с по-скъпите модели ,след като най-добрият бил на „Имедис“.. 🙂
Затова , не мога да кажа ,че Имедис не работи добре ,(макар че човекът ,имащ тази компетенция , го казва !! -това е ученият физик,биофизик ,кандидат на физико-матем. науки ,преподавател по енергоинформационна медицина в Киевския Университет и изобретател на подобни по сложност десетки апаратури и мой приятел В.Жуков) но ако някое от „заключенията“ му ви се стори неадекватно , да знаете че може да се дължи и на апарата. Просто не е 100% верен, но и 90% да е – все трябва да се има едно наум. 🙂
Това е положението ,колкото и да ви уверяват в противното. (Аз самият бях върл фен на компютърната диагностика, общо 7 пъти съм се подлагал на такава , даже исках да закупя такава и по този повод бях в Киев, но след като срещнах онзи учен и поговорих с него 5 часа / разговорът го имам на запис,мога да го изпратя на всеки желаещ/ , реших че се отказвам..засега 🙂 )

132 jumil { 02.25.10 at 1:28 }

Бате Бино, имаш ли впечатления от уреда СКЕНАР?

133 Арманда { 02.25.10 at 2:30 }

Да, вече пия тройчатката за профилактика. А се плаших от това как ще пия горчивия пелин и парливия капрамфил, обаче никакви проблеми нямам веднага с водичката, даже са ми приятни. Така че на всички я препоръчвам. Не е лоша програмата. Правя с повече количество, една приятелка ми даде схема.
В предаването на Малахов за изчистване от паразити дадоха че се слага леко на едно тензухче, само се бележи лекичко с капчици и се слага на черния дроб да престои и едно памуче на пъпа с настойка от орехи също за три дена и нощи.
mina, според мен е абсолютно възможно това за наркозависимостта.

134 бате Бино { 02.25.10 at 22:35 }

jumil, Скенар е евтинийка, при това съществува от доста години , когата тази диагностика като цяло си караше детските болести. Смятай щом съм разочарован от двата най-скъпи апарата (украинските, по 45000 долара) ,какво ще ми е мнението за останалите..:) Но понеже не е възпитателно да се отрича нещо , до което конкретно не си се докоснал ( макар че си вече близък със събратята му ) можеш да си направиш експеримент. Изследвай се два поредни дни , или даже през няколко часа , но гледай да уловиш принципа на действие на апарата, защото ако е един и същ доктора, той ще се светне защо пак отиваш.. 🙂 Ако се редуват различни доктори на смени – тогава е по-лесно. Та , ако и двата пъти ти даде един и същ резултат – все нещо може да познава .( ПРи компютърната диагностика това почти никога не се случва )
Или пък най-достоверно за всички подобни уреди – намерете някой познат, на който да му е махнато нещо – например жлъчка , и го пуснете да се прегледа ,като се направи на луд и пита например : “ Абе докторе , нещо ме наболява жлъчката , какво й има.. ?“
Ако апаратът познае ,че човекът е без жлъчка – бинго, това е подходящият апарат! (Правени са подобни опити – апаратурите дават каквито си искат диагнози – я че има камъни в нея, я че има дискенезия , или пък че е здрава … )
Верно , ще струва малко повече, защото ще трябва да се плати изследването и на „интервента“ 🙂 ,обаче на 99% апаратът няма да се справи и автоматично ще ти се испари желанието да се „прегледаш“ и ти 🙂 Тоест – и в двата случая се плаща само едното изследване 🙂

Сега за у нас, най-точния ( доколкото може да бъде такъв) апарат се води Сенситив Имаго. (има десетки версии и още толкова фалшификати този модел) Тази есен го имаше и на Пловдивския панаир. Специално ходих да разговарям с представителя . След като разбра ,че съм компетентен по темата и усети ,че няма да купя, САМИЯТ ТОЙ ппризна на ухо, че в някои сфери апаратът не се справя никак добре и трябва да се търси потвърждение с друга диагностика. Той изброи патологиите по очите, гръбначния стълб, и още нещо (което забравих) След като си призна за някои неточности , можем само да гадаем дали те са единствените … 🙂 🙂

135 mina { 02.27.10 at 11:09 }

Албена дано да не звучи като неприятно любопитство, но има ли какво да споделиш от програмата в която участваш ?

136 benita { 03.09.10 at 16:23 }

Случайно попаднах на страницата… и залепнах на монитора, докато не изчетох всичките ви коментари 🙂
Горе долу да загатна какво ме накара да търся подобна информация…
Дъщеричката ми на почти 3 годинки, си каря яко ясленските боледувания. От есента насам, обаче започна да прави бронхити. Съответно почти и беше сложена диагноза астма. Да отбележа, че я лекувам с класическа хомеопатия. Стремя се да пазя организма и чист от продуктите на любимата фармация. Личната ни лекарка предложи да направим изследване за паразит – токсокара, който може да предизвика същите екстри като акстмата.
Е, оказа се, че има токсокароза. Изчетох, де що намерих за гадните червеи.
До тук консултациите със специалити ми предлагат 3 варианта за лечение. „По-щадящ“ за малкото и организъмче – Вермокс, който може да се окаче, че само ще ги погъделичка, по-силен – Зентел или абсолютно нищо медикаментозно. За сега съм решила да изчакам с химиите. Ще пробвам каквото мога от природните илачи. Бронхоспазмите ги увладяваме успешно с хомеопатията, но за съжаление тя не предлага нещо, което може да убие гадовете. Един добър билкар и е приготвил някаква смеска, не знам какво точно има вътре, но ще ги пие. Давам сок от ябълка и моркови… ще включа и клеева тинктура… Иска ми се пробваме и с орехчето, карамфилчето и пелина, но не знам дали ще успея да я накарам да го изпие. Някой има ли опит с прилагането на този метод при малки деца?
Приемам всякакви идеи и предложения 🙂

137 Арманда { 03.10.10 at 11:07 }

benita, виж тука детската програма на трайчотката:
http://radionic.hit.bg/thecure.html
Незнам в България има ли желатинови празни капсули, за да може да се пълнят с пелин и карамфил за малки деца. Ако някой знае, да пише.
Дъщеря ми беше болничка, кашлица я мъчеше, давах й хомеопатични, ама май най-добре й се отрази карамфила, пи два дена по една лъжичка и се оправи.
Аз днес тъкмо привършвам последния ден на тройчатката и така ме боля сърцето цяла седмица, жестоко, ад. Вчера най-накрая спря. И то точно сърцето, не гръдния кош или дробовете. Нищо чудно да съм имала паразити. Като гледам това:
http://www.youtube.com/watch?v=OeSzgWNV-8A
Често срещано явление. Явно са измрели вече, такова облекчение настана.
Ако някой си мисли, че няма паразити, жестоко се лъже.

138 benato { 03.10.10 at 11:07 }

А,имам си адашка 🙂 То хубаво хомеопатия,ама преди това напомпихте ли я с ваксини?
Имунната система се срива изцяло. Какво я храниш? Антибиотици пила ли е? Създавайки среда за паразити,сами ги каним. Карамфил и пелин може да се пълнят в капсули. Орехчета на капки в нещо подсладено с мед. Но прочети повече за даването на деца, виж и се консултирай в сайта на Дар,или в габровската клиника,ако не намериш някой друг да ти помогне.

139 benita { 03.10.10 at 15:29 }

Много благодаря 🙂 Точно преди малко попаднах на схемата за деца. Все още нямам идея от къде да се сдобия с материала за обезпаразитяването. Личната лекарка ми намекна, че има някакви билки в капсулки… Тя е дистрибутор на много, уж, природни продукти. Трябва да се поинтересувам, дали случайно не са търсените 🙂
Бенато, за съжаление късно стигнах до истината за ваксините. До тръгването и на ясла си беше едно прекрасно здраво дете… и не ми се налагаше да изчитам тонове информация на здравословна тематика 🙂 Иначе, е кърмена до 2 години, късно е захранена… още от бебе си получаваше дозата море и балкан… Докато си бях в майчинство се гледахме по парковеи градини… После яслата и разказа играта 🙁 Тогава открих хомеопатията. Минах през боароно-самолечение, докторско боаронолечение и накрая открих, че класическата хомеопатия е вариантът. За съжаление се оказа, че проблема не е толкова в сринатя имунитет, а в разни гадове, които са се приютили в нея. Вече започнах да и давам чайчето от билкаря. Мисля да и направя една доза тиквени семки. Имам един буркан сладко от глухарчета и него съм приготвила. Започнах да добавям зехтинче към сока от ябълка и морков… Сега остава да намеря и тройчатката… Пък ще му мисля как да и я давам. Тя не е научена да гълта хапчета – смуче ги 🙂 Трябва да пробвам да и ги пъхам като на кученце- директно в гърлото.

Сетих се нещо, което малко ме притеснява. Вие след като сте наясно с проблема ПАРАЗИТИ, применихте ли си възгледите за обкръжаващия свят? Аз съм притеснена, че изведнъж започнах да гледам на обкръжаващите ни животинки като на развъдник на гадости. А винаги съм била приятелка на животните. Понеже живеем на тясно поисках родителите ми да гледат куче, за да може малката от малка да израсне с животинка и да има отношение към природата. При последните ни посечения при тях, обаче душата ми се сви в момента, в който дистанцията премина 50см… Много се надявам и психологичния ефект фърху мен да не е траен.

140 бате Бино { 03.14.10 at 0:14 }

Да отглеждаш малко дете редом с животно си е жива руска рулетка. Рисковете са несравними с евентуалните ползи.
А пък – „формиране на отношение към природата чрез отглеждане на куче в тесен апартамент“.. Не знам, моето мнение е ,че „любовта “ към домашния любимец най-често е една маскирана и подсъзнателна потребност от допълнителна доза обич . Някакво мило същество те обича постоянно и безрезервно ,независимо дали му крещиш или го галиш.. супер комбинация за авторитарни и егоцентрични люде . То точно такива са и собствениците на големите кучета. А това че това животно има потребност да тича по 5-6 часа на ден , а не само да го изпикаят за 5 мин. пред блока, че има нужда да общува с други кучета, а не само когато го „разплождат“ ( най-често с комерсиален интерес) ,че има нужда да яде естествената си храна , а не някакви изсушени гранулки с Бог знае какво съдържание.. никой не се запитва.
По „цивилизованата“ Европа почти повсеместно ги кастрират домашните любимци . Питал съм собствениците им : “ Добре , защо лишавате кучето или котката си от природните му потребности за секс, за родителство ..А уж го обичате.. ?
Казват ми : “ Ами по-лесно се гледа ,иначе се разгонва постоянно ,мирише , става шумно, и т.н. “
Ясно, викам – това е то „обичта “ към животното – на нас да ни е комфортно , а пък на него какво му е – маловажно. Нашите потребности да са задоволени , а пък неговите..
Освен това , много е лесно да си обичаш своето животно , ама навън живеят и други животни .. и те са гладни , и те имат нужда да ги погалиш..
А пък най ми е смешно ,когато някой каже : „Аз много обичам животните! “
И като го питам : „Ами месо ядеш ли ? “ и той рече : “ Охаа, редовно, че как иначе.. “
И как на практика е възможно това , го (я) питам – хем да обичаш някого ,хем да го изяждаш.. Казвай поне „Обичам моето си животното “ а не „обичам животните “ .. Нали така ?

141 Арманда { 03.14.10 at 2:37 }

Аз след като месеци си патих от кандидата, открих сега, че точно кучето на дъщерята на приятеля ми е виновника. Изчезваха и пак се появяваха всеки път у тях, независимо от засилването на имунната система и отличното ми здраве. Лично аз никога не бих държала животно в къщата си. Никога ! Антибиотиците дори при хората не действат втория и третия път, вирусите мутират и се адаптират към всичко, а какво остава за паразитите. Хората си мислят, че като им дадат на животните едно хапченце на месец и всичко е окей. Те имат паразити още на първата седмица. И дори хапчето да помага за 50 вида паразити, ами другите 250 ??? Кучетата ходят навън по тревата, където е бъкано от гадинки и прах от изсъхнали изпражниния на всички котки и бездомни кучета, точно тя е най-опасна. Прибират си кучето, то ходи по леглата, а дори и да не ходи, краката на живеещите разнасят всичко във всичките стаи. С въздуха може да попадне в храната. Който е развеждал кучето пипа дръжките на вратите…Под ноктите на хората с животни е бъкано също и не могат да са унищожат с вода и сапун, а само със спирт. Кой го прави това ? Никой ! Кой мие лапите на кучето абсолютно всеки път след разходка ? Едва ли има такъв човек ! Ето защо рискът от болести е най-висок при хора с животни. Родителите искат да зарадват децата си с животинка, но не си дават сметка, че гриповете, настинките, хремите – тези най-леки болести се дължат на бактерии и паразити. Всеки има избор дали да гледа животно или не. Но и Хулда Кларк пише, че дори и трайчотка да се приложи, дори и бъбречно и чернодробно прочистване, има ли животно у дома, паразитите отново влизат в организма и става един кръговрат на прочиствания и заразяване наново. Това е. Доказано е, замерено е, проверено е. Всеки има избор как да се грижи за здравето си. И друго, който не е патил сериозно, по никакъв начин не може да разбере сериозността на проблема и може да му се струват такива хора, предпазващи се от паразити – вманиачени и какви ли не, но само те си знаят. Когато се опарят ще го разберат. Четете повече и се информирайте. Има ли животно, всички си имат паразитчета, това е истината.

142 Pipi { 03.15.10 at 14:18 }

Здравейте,
извинявам се предварително и знам , че не е тук мястото, но тъй като в другия форум никой не ми отговори искам да попитам – може ли да се прави чернодробно пречистване от човек, на когото му е правена операция от жлъчка и тя е премахната? Благодаря предварително.

143 кристиан { 03.15.10 at 15:53 }

На майка (бог да я прости)…и бяха махнали злъчката,имам приятел на който я махнаха преди 5г.,препоръчвам ти на никакви стресови ситуаций да не подлагаш организма,диетите сигурно ги знаеш,а и това че при липса на злъчен мехур сокът се излива директно в стомашно-чревният тракт,което някога при мазна храна (която е забранена в този случай)..се получава сериозен дискомфорт,тъй като злъчният сок не е престоял в мехура.Общо взето стой си тихо и мирно без излишни експерименти.

144 Pipi { 03.15.10 at 16:46 }

Благодаря, моля ако има още мнения пишете ми в „Механизъм на чернодробното пречистване“.

145 албена { 03.16.10 at 23:43 }

Съжалявам, че отдавна не съм писала, но съм много заета и много пътувам. Завърших курса и мога да ви кажа, че резултатите са неочаквано добри, чувствам се страхотно , пълна с енергия, много от проблемите ми изчезнаха.Отидох изпълнена с недоверие, но сега съм техен почитател и мисля периодично да изпълнявам техните програми. Да спомена само, че в центъра срещнах малки деца, които ги лекуват и от родителите разбрах, че имат значително подобрение. На курса имаше една жена с извадена жлъчка, която идваше за 4 път на чистене на черния дроб.Ако направите запитване на сайта им те ще ви обяснят всичко подробно. И аз бих ви разказала, но просто времето ми е мн ограничено. Питайте ме нещо конкретно ако искате.

146 roman_soldier { 03.23.10 at 17:16 }

Здравейте,
Чета от коментарите тук и разбирам, че очистването от паразити е сериозен проблем. Някои хора непрекъснато се чистят от паразити с билки или прочиствания. Най доброто средство за очистване от паразити е солта (чиста нерафинирана морска или каменна сол, може и хималайска кристална сол). Ако си осолим достатъчно тялото паразитите умират. Тялото е 80% вода и ако тази вода не е добър електролит, процесите в организма ни се забавят. Имунната ни защита пада. Бог ни е дал най добрата защита на организма ни, това е имунната система, която да се справя с нападения отвън и най доброто средство, солта. Без сол няма живот. Много от симптоми и болести в организма се развиват поради недостатъчно соли. Направете си Соле и пийте всеки ден 1-2 литра на ден, но постепенно увеличавайте, като започнете с 1-2 чаши на ден. Жизнената ви енергия ще се възстанови, съня ви ще се оправи и ако имате депресия само 2-3 дни ще изчезне.
Прочетете статиите за солта и водата на: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html
Пийте достатъчно вода на ден 2-2.5 литра.
Благословение и изцеление!

147 Kriskata { 03.28.10 at 19:23 }

Да попитам от къде в Бг може да се купи медицинска бентонитова глина за прочистване на червата.
Роман, който е писал за електролитните свойства на глините може би знае.
Чудя се наща родна хума от Рупите дали може същото?
Друг въпрос, който ме безпокои е: дали консумацията на глина няма да съсипе изрядното ежедневно изпразване на червата?

148 roman_soldier { 03.30.10 at 5:11 }

Някои обяснения за зелената хума (глина)
Една чаена лъжица течна зелена хума (Green Clay), предварително разтворена във вода, средно гъст разтвор или от готов течен разтвор на зелена хума Bentonite, две чаени лъжици олио от риба шаран (Carp Oil), една чаена лъжица Псилиум (Psyllium Husk) сe разтварят в една чаша вода и се пие сутрин един час преди ядене. Ако не можете да намерите олио от шаран заместете го с рибено масло, също добре е Псилиум, но ако не можете да намерите заместете го с една купа овесени ядни(сварени или накиснати), смесени с две лъжици трици. Трябва да се ядат много фибри както и сурови зеленчуци за да се изхвърлят токсините по лесно и да не се задържат в червата. При констипация (запек) трябва задължително да пиете билкови разхлабителни чайове.
Важно!…….Зелената хумата съдържа много калций. Ккалция се усвоява с магнезий, ако няма достатъчно магнезий в храната, калция не може да се усвои и се депозира в някои органи като черен дроб, бъбреци и други. Най много магнезий има в тиквените семки. Дневната нужда от магнезий за жени е 320 мг., а за мъже 420 мг. Най добрата зелена хума и с доказан произход е от Германия и Франция, а също от Бентон, Съединените Щати. Може да търсите Bentonite, течен разтвор на зелена хума или на A.Fogel, швейцарска фирма с гарантирано качество на зелената хума. Продава се на прах в опаковки по 450 гр и 900 гр. В България не зная дали се продава.
Може да се пие също хумена вода(от зелена хума само). В един литър вода се слага една чаена лъжичка течна хума и се оставя 24 часа докато се утаи. Аз го практикувам през деня.
Обърнете внимание на резултатите първата седмица и след това постепенно увеличавайте дозата до не повече от 4 пъти на ден. Приемайте хумата на гладно с вода или по начина, който описах по горе (става въпрос за зелена хума, псилиум и олио от шаран)
Някои обяснения как действа зелената хума.
Вътрешно приета, хумата подпомага чревната система за елиминиране на токсините. Бентонит глината, се състои от голям брой малки тромбоцити (малки тяла с плоска повърхност), с отрицателни електрически заряди на техните плоски повърхности и положителни заряди на техните краища. Когато бентонит глината абсорбира водата, тя набъбва и се разтваря, като силно пореста гъба. Токсините се въвличат в тези пространства чрез електрическо привличане и обвързване. В действителност, според канадски вестник по микробиология, глиненият бентонит може да привлича патогенни вируси, както и хербициди и пестициди. В крайна сметка, бентонита елиминира от организма токсините. Трябва да се наблюдавате и да бъдете внимателни по време и на тази програма. При наличии на сериозни симптоми, спрете я за известно време.
Повече информация на http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2009/12/blog-post_09.html, а в тази статия има информация от къде да си я поръчате от чужбина:
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/03/blog-post_3.html

Хумата за да не действа запичещо може да се взима с трици или псилиум хъск и рибено олио ( може и зехтин). Рецептата е написана по горе. Трябва да се пие и достатъчно вода. 30 мл на 1 кг тегло. В България доколкото знам не се продава зелена хума, но съм сигурен че има някъде по полетата или планините, но проблема е че трябва да се изследва.
Само зелената и червена хума се приемат вътрешно. В Blitz.bg има една статия за хумата, за човек на 82 г, който използва за лечение хума. http://www.blitz.bg/article/1095

Благословение и изцеление!

149 Maritta { 04.03.10 at 19:15 }

Купих си Psilium Husk и Bentonite clay ot UK, 2 пакетета по 250 гр прах. В пакета имаше и подробно описание на стъпките за приготвяне на т.н. шейк и схема по която да се приема.
Виждам, че roman_soldier е запознат, моля да се включи и да каже дали тези продукти са подходящи. Ето линк:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=380213537749&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

След като получих пакета видях че бентонита е съставен от монтморилонит, който се съдържа още и в нашата Родопска зелена глина. Разполагах с едно пакетче, но според указаното нашата глина е само за външна употреба. За целта се консултирах с човекът, от когото купувам минерали в Бг . Само да кажа, че той повече от 20 г. се занимава с минерали, изучава техния състав, има издадени книги, статии, ходи конференции в чужбина и т.н. Та той ми каза че монтморилонитът (съответно бентонита) не се приема вътрешно! Има действието на много силен антибиотик и вярно че унищожавал токсини, ако човек е натровен например, но в същото време унищожава и полезната микрофлора в стомаха. Единствено може да се приема водата от тази хума.

2те пакетчета си стоят все още и не смея да експериментирам със себе си тъй като и без това имам дисбактериоза и нарушено храносмилане, а мислех така да започна прочистването…

150 бате Бино { 04.03.10 at 23:26 }

Марита, питай твоят човек , дето му вярваш – за каолиновата глина , тази чуждоземската един Бог я знае каква е, сякаш си нямаме тука глини… Ако каже ,че не знае или че не е подходяща – да заляга да чете още. 🙂
Освен това, калцият няма отношение към прочистването на организма ,отношение има силицият. Да оставим ,че калцият от глината е НЕОРГАНИЧЕН. Тоест – добър е за растенията.За човеците е добър ОРГАНИЧНИЯТ калций.
За тази цел за която си даваш парите за тая глина има специални препарати – ентеросорбенти – ентеросгел, полифепан, сорбентММС, полисорб, които ще свършат по-голяма работа от глината . Верно , руски са и тук ги няма , но при желание човек всичко намира , ето ти как си се сдобила с тая глина. А за дисбактериозата си има отделни препарати..само глината няма да оправи нещата , верно че е много добре да се яде понякога , но да очакваме да свърши толкова неща… не е реално.То и затова в школите на Семенова глината е само един от многото компоненти.
За глината имам цяла книжка , само че е на руски ,от Надежда Семьонова – абсолютен капацитет и практик в противопаразитната терапия и прочистването на организма . Тия дето ги препоръчват тези зелени хуми – кои са? Само са препечатали нещо отнякъде или имат и практиката? Кои са им клиниките, колко души са приели в тях за една година , къде е описано какви резултати са постигнали. Семьонова има верига от центрове по Украйна и Русия където годишно сигурно минават 5-6000 човека.

За да няма объркване и забатачване в методиките, най-изпитаният способ е гладът. Сух или на вода. За 20-30 дни на вода ( като се усвои методът обаче) ще си рестартираш целия организъм, ще минат и дисбактериози и шлаки и всичко , и дроб ще се изчисти , и черво . Това е че трудно се наканяме. 🙂

151 roman_soldier { 04.05.10 at 5:35 }

Здравей Maritta,
Разгледах сайта. Това е точно зелена хума или Bentonite, която се препоръчва за детокс. Рецептата, която имам и съм правил включва и 1-2 лъжици рибено олио, предполагам че може и някакво друго олио, защото хумата може да предизвика констипация. Взима се сутрин 1 час преди закуска. Също е добре да приемате и овесени ядки с 1-2 лъжици трици, за да улесните изхвърлянето и на токсините.
Пийте достатъчно вода на ден, 2-2.5 л и добавяйте нерафинирана сол. Солта е най доброто антибактериално средство. Намерете си хималайска кристална сол.

Книга за ползата от водата и солта:
Water and Salt The Essence of Life, Barbara Hendel MD(мед. Доктор), Peter Ferreira
Глината и солта ще възстановят минералния баланс на организма.
И най важното е да захранвате с добри бактерии чревната флора.
Желая ти благословение и изцеление.

152 Maritta { 04.05.10 at 23:07 }

Безкрайно благодаря на бате Бино и на роман за насоките и информацията!

153 Кокимото { 04.15.10 at 13:46 }

бате Бино, ти си цяла енциклопедия бе човек. Честно ти казвам такъв човек като тебе не съм срещал до сега… на всичкото отгоре от мненията ти лъха много позитивизъм… направо ме шашна.. прочетох постовете ти с огромен интерес до 7 октомври съм стигнал и си записах датата и ще си ги дочета, че съм на работа и имам работа.

С наднормено тегло съм и от доста време се „боря“ с него и затова реших да прибегна до цялостната диагностика на организма и се запознах с методите и средствата за това и реших да се изследвам. Ходих да се изследвам с апарат „метатрон оберон 4011“ в София и ми казаха, че имам „глистни инвазии“ на руски казано, а на български – паразити. Тук докъдето стигнах и изобщо познания ми в тази област за доста ограничени, но при присъствието на тези паразити организма отслабва и изобщо и тялото отслабва, а аз съм пълен и на всичкото отгоре ходя на фитнес. След фитнеса правя кардио упражнения. И като цяло не мога да кажа, че организма ми е слаб или, че съм заслабнал, НО не мога да отслабна. На мен това ми е основния проблем и затова тръгнах да си правя диагностика на организма, а то какво стана намериха ми тея паразити… започнах да чета в интернет… и направо се сдухах… аз за какво отидох, а то какво стана… и в крайна сметка не знам до колко може да се има доверие на този апарат ОБЕРОН 4011 и може ли вследствие на тези паразити да е напълняването ми и да не мога да отслабна. Храня се здравословно. Избягвам пържени храни. Особено сега пролетния сезон наблягам на овесени ядки за закуска и салати за обяд и вечеря. Хапвам месо. Тренирам 4 пъти седмично. Кажи според това, което ти обяснявам може ли да му имам доверие на този апарат и изобщо дай някакъв съвет какво да правя. БЛАГОДАРЯ предварително.

154 Кокимото { 04.15.10 at 14:02 }

Купих си тази книга на Г. Малахов : http://www.book.store.bg/p39786/prechistvane-na-organizma-i-zdrave-g-p-malahov.html

Чакам да ми изготвят „оздравителната програма“ от този център, в който се изследвах с ОБЕРОН-а… но не знам какво да правя…

Не знам какво ще ми предпишат за тези паразити от този център… НО искам да чуя твоето мнение какво да правя в тази ситуация. Фитнеса едва ли ми пречи… по-скоро ми помага.. поне така си мисля. Помага ми да се справя със стреса. Работата ми е на бюро и е свързана със стрес и напрежение.

155 katia_a64 { 04.19.10 at 14:16 }

Здравейте!
От доста време ви чета и се надъхвам да започна едно прочистване на тялото от всякакъв ви паразити (наскоро при щатен преглед ми откриха трихомони), та в тази връзка искам да ви попитам – от къде си набавяте капсули с пелин. Оказа се, че в целия европейски съюз били забранени – така ми казаха в една от аптеките, в които продават продуктите за прочистване от паразити по метода на д-р Халуда Кларк. Та пробвах аз да вземам смления на прах пелин с вода – така се задавих, че си направих пълно изчистване на червата…….. Помислих, че е нещо временно – на другия ден сутринта отново пробвах с една щипка – както е описано в схемата по-горе – и пак същото……. Явно така няма да мога да го приемам.
Ако някой знае къде се продава на капсули или как мога да си го поръчам по интернет – моля да ми пише! Другия начин е да ми кажете къде мога да си намеря празни капсули – и това е начин, ако няма готови.
Дано някой отговори по-скоро, защото наистина няма да се справя с тази билка без капсули!
Поздрави!

156 е4о_me4o { 04.19.10 at 23:52 }

Някой знае ли откъде може да се купи тази зелена хума?
Аз също ходих в Габрово на изследване, но само на Метатрон. Ами мога да кажа, че ми позна повечето проблеми. Интересно ми е за тези курсове, които провеждат за черния дроб и този 21 дневния.
Албена, разкажи повече моля те. Къде се провежда, какво правите 21 дни, каква е цената. Тези неща не могат ли да се правят вкъщи?
На този апарат Имедис излизат ли всички паразити, които има човек?
Задължително ли е да се пие тройчатката преди или по време на прочистване на дебелото черво и черния дроб? Може ли тези две прочиствания да се направят първо, а на по-късен етап противопаразитната терапия? Колко време се пие тройчатката, правят ли се почивки и по колко се пие?

157 roman_soldier { 04.23.10 at 2:54 }

Здравейте,
В тази статия може да прочетете повече за зелената хума (бентонит или френска зелена хума) и също има информация за поръчка.
http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/04/blog-post_20.html
Благословение и изцеление!

158 Кокимото { 04.23.10 at 11:49 }

Романе, тази статия е добра и предполагам наистина ще помогне за чистене от токсините. А за прочистване от паразитите какво може да се прилага? Дали тази хума помага и за паразитите ?

159 Antoana { 04.23.10 at 14:38 }

Има ли мнения за изследването с апарата Оберон?

160 е4о_me4o { 04.25.10 at 23:53 }

А какво ще кажете за това: http://zaper.artcom.bg/
Дали е надеждно?

161 roman_soldier { 04.26.10 at 6:59 }

Здравей Кокимото,
Зелената хума се използва и срещу паразити. Успешно е използвана срещу холера и дизентерия. Това е сайта, където се споменава:
http://stores.homestead.com/hstrial-HOlson1/-strse-266/European-Green-Clay-Powder/Detail.bok
На друг сайт препоръчват да се комбинира с билки спрещу паразити, като се вземат след 1-3 след приема на хумата.
Пробвай при всички случаи ще имаш подобрение, защото зелената хума е много полезна.
Благословение!

162 mina { 04.27.10 at 10:50 }

Привети хора………..
Някой има ли лични координати на Албена, имам нужда да поговоря с нея но нещо по-лично и по-спешно…….
Може да ми ги препрати на mina_stamatova@abv.bg

Предварително благодаря !

163 Кокимото { 04.30.10 at 15:44 }

В нашите аптеки има ли качествена хума или трябва от този сайт да си поръчам? И как става поръчването с кредитни карти ли или ? Моля те дай някакви разяснения. Тази хума пише, че дозата е 1 супена лъжица директно ли се взема – орално или се маже някакси ? Защото на някои места пише, че е напълно безвредна на други пише, че е най-добре да се маже, че орално ако се взема неща разбърквала микрофлората… ама общо взето само хубави работи пише за нея… Помогни малко с твоя опит.

Хиляди благодарности човек.

164 roman_soldier { 05.08.10 at 6:20 }

Здравей,
Зелената хума е безвредна. Разреждаш 1 ч.л. с вода и я пиеш, ако искаш сутрин или по малко през деня преди храна. Желателно е да пиеш повече вода. Можеш да започнеш с по малко количество или да пиеш само хумена вода. Пробвай и се наблюдавай. Зелената хума съдържа много минерали необходими за обмяната в организма.
Повече подробности на: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/04/blog-post_20.html
Поръчва се с кредитна карта.

165 Емо { 05.15.10 at 19:51 }

Това е тема, по която колкото повече се информирам, толкова повече се притеснявам. Как се чистят примерно паразити в главния мозък? Излиза, че 50% от американците и 70% от хората в Русия имат вътрешноклетъчни паразити в гл. мозък.(по изследвания на здр. организации в съотв. страни) За Америка го разбрах по телевизията и не съм сигурен за точния процент и вида паразит, но за момента за мен това не е най-важното. Важното е, че процента на заразени, които не подозират за това е огромен, че няма нито сигурна диагностика, нито сигурно лечение и че не съм убеден че здравословното хранене и начин на живот(или това което за сега знаем за него) ще ни предпази. Благодаря за информацията! Здраве и щастие на всички!

166 бате Бино { 05.22.10 at 9:56 }

Ехо. Тук са се появили нови „съратници“ ,които също искат бързо отслабване , оздравяване , разхубавяване… Само така! 🙂
Кокимото , благодаря за похвалите по мой адрес! Виждам , че си усвоил добре урока на Волтер “ изкуството да се харесваме започва с изкуството да хвалим“.. 🙂 Е, малко се шегувам. Но е твърде възможно да си от тези хора , дето майсторски успяват да предразполагат другите , за да получат някоя облагичка 🙂
Няма лошо , дори и да е така, но поне наистина да се “ консумира “ облагичката.. 🙂
Имам предвид, че си почнал да изчиташ постовете ми ( благодаря за доверието)
това добре , ама пак питаш за разни диагностики и Оберони и шашмалогийки подобни, за които съм писал надълго и на широко .. Само че ти само тук в сайта ли четеш? Аз поствам най-вече във форума. Заповядай там, има още повече за четене. А и ще видиш , че има и други дето знаят, ( в никакъв случай не съм само аз) че и доста повече от мен практикуват !
Специално по “ компютърната диагностика“ явно съм от по-запознатите, който иска да рови из постовете ми , надълго и нашироко съм развил темата.
Накратко – от апарат до апарат разликата е като от автомобил до автомобил. Тук у нас накупиха стари модели евтинии и почнаха да заработват здраво.( То е малко дрогирващо и затова хората се лепят – като да отидеш на врачка – седиш удобно и чакаш да ти направи обстоен „скрининг“ , след два дни си забравил (почти всичко ) и си си я подкарал както си знаеш… 🙂

НА 100% достоверност не трябва да се разчита. На 90% също. Различните апарати са с различна достоверност. Най-достоверните ( украинските ) са скъпи и тук не съм чувал някой да си ги е купил. Ясно е че бъдещето е на компютърната диагностика, но за момента тя е все още на етап „прохождане“ , въпреки ,че докторчетата ще кажат друго ( има си хас, нали чакат паричките ни .. 🙂 )
Още повече има голяма разлика – дали имаме някой бацил ли паразит НО И ДАЛИ този бацил или паразит ни прави проблем? ( много е съществена разликата)
Защото ако вземем да трепем паразити и бацили , трябва денонощно само това да правим и пак няма да насмогнем..
Емо е прав , наистина е огромен процентът на „опаразитените“ . ПРи това с такива неприятни нашественици като хламидия , токсоплазма, ехинокок ( да не дава Господ)
Пак прочетете поста ми от 7ми октомври!! Изложените тези ( от Олга Елисеева) съвпадат с тезите на сериозни и интелигентни учени като Ханеман( бащата на хомеопатията), Витулкас ( Нобелов лауреат за алтернативна медицина за 1996) , Ендерлайн, и мн. други . Трябва да се излезе най-сетне от погрешния модел на Пастьор – “ има бацил – има проблем“ . Това просто никога не е било напълно вярно. Че даже и наполовина..
Тук по-подробно : ( е , може би кофти , но пак е от мен 🙂 )

http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1137.msg23917#msg23917

Понеже ме питаш за съвет ( Какимото) , моето мнение е, че най-добрата оздравителна ( и профилактична) програма за теб ще бъде тази , която ТИ САМИЯТ си направиш след полагане на малко усилия – да прочетеш малко книжки. Нищо ,че понякога се объркваш от противоположните мнения. ( То и иначе е така – и в 10 центъра за алтернативна медицина да отидеш – 10 различни програми ще ти предложат! )
Хубаво си почнал с Малахов. Продължавай. Ако изнамериш и доц. Олга Елисеева ( на български около 7 книжки има) Борис Болотов ( вече почнаха да го превеждат и него) акад. Неумивакин ( на руски засега) Кацузо Ниши ( май само на руски) – достатъчно ти е. Ще си съставиш твоя си система , в която няма да се съмняваш дали е подходяща или не, ще си я обичаш ( защото е твоя ) , ще си я следваш и ще си щастлив.

167 Docy { 06.09.10 at 13:00 }

Здравейте на всички и от мен! Започнах да приготвям и аз тази комбинация от орех,пелин и карамфил.Но искам да попитам дали мога да използвам семена на карамфил ,тъй като аз се намирам в Испания и тук няма по билковите аптеки никакъв вид карамфил(а това е единствената съставка , която ми липсва) и май ще се налойи да си го изсуша сама,но незнам как става това и коя част на цветето да използвам.И така ако някои знае дали мога да използвам семената или ако знае начина на сушене моля да ми сподели.Баща ми е в болница и спешно се нуждая от това нещо.И също искам да попитам мога ли да го приложа при химиотерапия и трябва ли да спре всички хапчета които пие ,докато пие тези разтвори???Благодаря ви предварително !!!….

168 бате Бино { 06.10.10 at 0:37 }

Карамфилът е и подправка. Щом я няма в билковите, ще я има в хранителните 🙂

Но за баща ти , там вече нещата са задълбочени в съвсем друга материя..

169 mer { 06.16.10 at 10:59 }

Карамфилът-подправка е различно нещо от карамфилът-цвете ( http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BC%D1%84%D0%B8%D0%BB_%28%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0%29 ).

170 дмк { 06.17.10 at 11:53 }

Искам да споделя, че зиамта пих гореспоменатите билки на два пъти през зимата по 10 дни, вярно не се разболях нито веднъж, намам бактериите които съм имала преди, само дето се разболях от базедова болест, което много усложнява останалите ми заболявания, най-меко казано, по точно е коварна болест, която ако се излекува въобще отнема години.

171 mer { 06.18.10 at 0:06 }

Здравей, дмк. Ще питам, че малко не разбрах – в следствие на това че си пила тройчатката си се разболяла от базедова болест, правилно ли съм разбрала?

172 Tedi { 06.18.10 at 22:31 }

Според мен ако се прекали е напълно възможно . Базедовата болест е хиперфункция на щитовидната жлеза. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82 Ето повече инфо. Аз вече правих такова прочистване 10 дена и мислех след една седмица почивка да повторя, но малко ме е страх да не направя някоя беля.

173 бате Бино { 06.18.10 at 23:15 }

А като похапвате шоколадче или тортичка не ви ли е страх , че ще се разболеете от диабет? 🙂 🙂

174 дмк { 06.21.10 at 16:48 }

Здравей, mer. Преди 2 години съм правила изследвания на щитовидната жлеза и всички хормони са били ок, сега след като съм пила от тези билки вече е доказано, че имам хиперфункция. Много е вероятно болестта да се е отключила от тях, няма как да се доказва, просто е факт.

175 бате Бино { 06.23.10 at 19:04 }

ДМК, уважаемата Мер би могла да отговори по същество, но едва ли някой тук е ходил повече по диагностики , отколкото бате ви Бино. 🙂 ( причините са по-скоро прозаични , не че ми е имало кой знае какво..)

Та по този повод мога да кажа на теб и на всички : Не се доверявайте на първите резултати , получени в първата случайна лаборатория , направени от първото полузадрямало докторче ! МНОГО ЧЕСТО има сериозни разминавания с действителното положение !! Зависи от много неща – от самият тест, от самата апаратура, от самото „вещо“ лице, извършващо изследването. Самият организъм също е много динамичен – в различни дни или часове може да даде сериозни отклонения , които могат да хвърлят в шах по-слабите духом..
Ако си направила поне 6 изследвания , в различни лаборатории, по различните методики , в разстояние на 2 седмици поне и всички резултати съвпаднат- тогава вече може да се смята за що годе достоверно.
(Има поне 15 метода за изследване на едни глупави хламидии и нито един ,който се прави у нас, не е достатъчно надежден)

Така че само Зевс знае дали наистина преди всичко е било ОК ,а сега не е ОК.
И откъде идва твоето убеждение, че е „много вероятно“ именно това да е причината , а не нещо друго?? Защо на никой от 5000 пациенти , минаващи за година през школите на Семенова в Русия и Украйна, и прилагащи много по-драстични методики за прочистване от паразити не му се отключва нищо?

176 Ани { 06.27.10 at 20:11 }

Правила съм очистване на организма на петте системи, има си програма, която е разработвана 20 години, направо е съвършена. 14 дневна е, има 4 дни, от които се гладува, но се пият едни пррахчета, които подобно на желатин набъбват в стомаха и глад не се усеща. Невероятен ефект за отпушване на всички шлаки и започване на обмяната да работи. Доста хора са го направили около мен. Има и едни билкови комбинации, ( те са за различни неща- противопаразитна, за храносмилането, детоксикираща, за простатата при мъжете, за жените,др.) една от тях има пак детоксикиращ ефект, но по-лек. Това са продукти на фирма Корал Клуб, изключително качествени и не са скъпи.( по 20-на лева са им билковите комбинации). Който се интересува мога да му помогна с информация 0888 977721, както и anndm@mail.bg

177 Ortodoksalen_A { 06.28.10 at 19:24 }

ДМК . В специализираната литература се споменава и предупреждават да се взема по една капка от ореховата тинктура. При хора наследствено обременени с хашимото или други щитовидни проблеми, орехите, карамфила и kelp са противопоказни.
Но какво от това? Вземете всичко противопоказно в много големи дози, смесете всичко заедно и го изпийте. Аз си правя фреш от пресен пелин, слагам 2 супени лъжици орехова тинктура вътре, пълня догоре около 100 грама пелин и слагам 5-6 грама карамфил. Блендирам 3-4 минути да стане на пяна, прецеждам през тензух. Има вкус на зелен джин с тоник. За тинктурата ползвам 99% спирт и тези 2 лъжици са напълно достатъчни да се получи първокласен абсент. Напитката е силно тонизираща и доста пристрастяваща. Веднъж седмично смущавам спокойствието на тениите .

178 swi { 07.03.10 at 21:25 }

Здравейте,
Извинявам се предварително, ако отговорът на въпроса ми се съдържа в някой от коментарите по-горе, но просто нямам време да ги прочета всички…
Та, набрах зелени орехчета и ги залях с ракия (това намерих :)). Киснат се от около 7-8 дни, а цветът на течността вече е черен. Та искам да попитам, дали това е нормално и също така – проблем ли е, че орехите са набрани към края на юни (бяха си зелни, лесно се разрязваха и диаметърът им не минаваше 3 см)?
Благодаря!
Поздрави 🙂

179 Ortodoksalen_A { 07.04.10 at 19:22 }

Swi Добре си е домашната ти орехова тинктура. Сега по важното е да я съхраниш правилно. Трябва да прелееш течността в стъклено шише догоре без да има въздух. Пийвай сега, защото е най силна с времето отслабва.

180 swi { 07.05.10 at 9:02 }

Ortodoksalen_A, благодаря за отговора!
Само да изясним – моята тинктурка е на 10-ина дни все още.. а горе пише, че трябва да престои 40…. Та не трябва ли да я поизчакам още малко, преди да махна орехчетата 🙂

181 bosi { 07.05.10 at 9:25 }

Здравейте, аз също съм на вълна правене на тинктура, преди няколко дни си набрах орехчетата, а днес ще ми донесат пелин на пазара на Красно село. Като чета Малахов обаче „Без прочистване няма здраве“ – там той, цитирайки Х. Кларк, пише, че орехчетата стоят в спирта или водката ДВА дни, след което се прецежда. Дали е някаква печатна грешка според вас или пък е достатъчно, защото на цвят тя вече е тъмно зелена към кафяво? Благодаря ви. И още – предполагам, че ще е по-добре ако през това време сме на някакъв облекчен зеленчуково- вег. режим /тоест без млечни, аз месни вече почти не ям/?

182 Ortodoksalen_A { 07.05.10 at 16:13 }

Няма печатна грешка. Различията в рецептите са от различията в градусите на спирта. Тъмно зеленият цвят е за предпочитане пред кафевият. Аз си правя тинктурата със спирт 98 градуса и за няколко часа е готова. Ако вие ползвате ракия или водка 40 градуса трябват 2-3 дни. Да стои 40 дни няма особен смисъл но и не вреди.

183 ВАН { 07.07.10 at 20:42 }

Някой запознат с прибор Хомеотон? http://homeotech.com/?p=140

184 nanji { 07.12.10 at 19:32 }

Zdraveite,az imam problem s bakteriite i reshih da si napravia retseptata s orehite.Moje li niakoi da mi kaje tinktyrata ot orehi,pelina i karamfila zaedno li se piat v edin den po shemata ili purvo se pie timktyrata ot orehi ,a sled tova kato se prikluchi se pie pelina,a posle ikaramfila?Blagodaria Vi!

185 benita { 07.15.10 at 16:19 }

Тъкмо влизам да задам въпросче за приготвянето на ореховата тинктура и гледам вече се разисква 🙂
Моята тези дни ще направи 40 дни, но цвета си е доста бистър, жълтеникаво зелен. Майка ми също направи, от същите орехи, но бяха престояли два дни откъснати докато и ги занеса. Нейната на втория ден беше тъмно кафява. И двете са в ракия, но различна, де.
А тинктурата, която си купих от „Дар“ беше с мътен тъмно зелен цвят, но с времето потъмня до кафяво.
Значи ли, че моята бистра водица няма да става за нищо?

186 бате Бино { 07.20.10 at 0:06 }

Доста интересно. Повечето хора се появяват,задават си въпросчето и изчезват завинаги, даже недочакали отговоррчето 🙂
А ние се мъчим да разясняваме…

187 swi { 07.20.10 at 14:30 }

бате Бино, това са коментари под тема (които вече са станали 37 страници за тази!!) и целта им е да се изясни напълно поставеният въпрос, за да бъде максимално полезен… Та… мисля, че това е правилният подход – някой задава въпрос, друг отговаря подобаващо. Ако започнем да пишем безмислени коментари като този(моя) например, или „да, благодаря, ще опитам“, „днес започвам“, „жив и здрав“ и т.н. … ще стане доста неудобна и непрактична каша 🙂
Та, мисълта ми е – разясненията ви не са напразни! Сигурен съм, че всеки, намерил отговорът си е благодарен и ще приложи предложеното. 🙂

188 Si { 07.20.10 at 17:57 }

Здравейте! Да се включа и аз по темата хламидия след като прочетох всичко, което е написано тук. Вече направо не помня откога я имам – 3,4, или 5 години. Пия антибиотици – различни – 1-ви, 2-ри, 3-ти месец, след това – кръвен тест и цервикален секрет – отрицателни. След 3 месеца – отново положителни. Сигурна съм, че няма външно внасяне. По отношение на начина ми на живот – сравнително здравословен е. Почти не се храня с месо, но все още си похапвам мляко и млечни продукти и шоколад. 2 пъти съм правила прочистване с орех, пелин, карамфил – без резултат. Вече мисля, че хламидията е нелечима, а ми причинява големи неприятности: много неприятна болка в коленете най-вече и по другите стави, непрекъснато парене в очите, направо ми иде да се гръмна.
Моля ви за съвет.

189 бате Бино { 07.22.10 at 2:47 }

Си, почти всички имаме хламидия , не се безпокой 🙂 Ако не е хламидия , ще е токсоплазма. Ако не е токсоплазма, ще е Епщайн-Бар… Въпросът е къде кога ще избие. 🙂 Но при теб май не е добре, симптомите са като на Синдрома на Райтер , едно от усложненията при хламидиаза.
Но средствата , които си избрала – антибиотиците, няма да ти свършат работа. И един вагон от тях да изпиеш – пак няма. Само ти влошават положението , прецакват ти микрофлората в чревцето, става дисбактериоза, намален имунитет и пак си на изходната права.
Има метод , при който със сигурност ще се отървеш не само от хламидии, ами от всичко токсично в организма ти. Нарича се ГЛАД. Ама не доктор Емиловския „глад“ на плодченца и чайченца. НЕ. Як глад или на вода или сухо каскадно гладуване. Няма да остане помен . Но грамотно, под указанията на някой опитен, а не юргулешката.
Даа, не на всеки му се гладува обаче. Има и други средства , но не се продават у нас. ( Ние сме вече в матрицата, не се допуска да се узаконят лекарства ,които ще те направят здрав и после ще спреш да посещаваш аптеката. Било е навремето… ) В Русия и Украйна все още ги има обаче. Ама не всеки ще се реши да ги пие , особено ако вярва сляпо на официалната медицина , както теб например. Трябва малко идейна подготовка. Лекарствата , които наистина вършат работа няма да ти бъдат изписани от „класически“ доктор. Някои от тях даже не са сертифицирани за употреба от хора. Продават ги във ветеринарните аптеки.( това не пречи да пресекат започващ грип още след един час от приемането им обаче 🙂 проверено е многократно. )
Когато си готова да минеш на отсрещния бряг, намигни , ще ти кажа какво да търсиш 🙂

190 Si { 07.22.10 at 16:01 }

Бате Бино, (макар че, едва ли си ми „бате“ 🙂 ), благодаря ти за отговора. Не вярвам на официалната медицина, ама досега не съм имала кой знае какъв избор. Пробвала съм и по-нетрадиционни методи, напр. хомеопатия, ама никакъв резултат (просто не искам да правя лоша реклама на лекарите-хомеопати – може на друг подобно лечение да помогне, знам ли).
Дали съм готова за отсрещния бряг? Аз съм готова да се гръмна и това го мисля почти сериозно, така че готова съм, макар че може би ще ме бъде малко страх. На глад също съм готова и съм пробвала за по 1,2 дни – даже честно казано, не знам защо ям, не ми доставя удоволствие. Е, както се вижда в яка депресия съм от тези хламидии и от какво ли още не… Така че всеки съвет от теб ще ми бъде полезен.

191 бате Бино { 07.22.10 at 21:47 }

Бързо отговаряш, Си, значи ентусиазъм има достатъчно 🙂
Хомеопатията не решава точно такива проблеми, хламидията е супер устойчива и се изисква по-тежка артилерия. Освен това ( ако изровиш мои постове, разяснявал съм подробно) хомеопатия и хомеопат най често са съвсем различни неща 🙂 Тоест – ако хомеопатията може да излекува нещо, то за това ти трябва най-вече читав хомеопат.Защото там не е като при официалната ( скудоумна) медицина – като се установи диагнозата, да се отвори в справочника и да се приложи една от изброените схеми за гълтане на лекарства- на всички едно и също по шаблон, без оглед на никакви индивидуални различия..
Хомеопатията изисква дълбоко познание и юнашко мислене . ( Нещо ,което болшинството от хомеопатите не притежават. Изкарали по един 6-месечен курс и айдее, давай да лекуваме.. )
Освен това , хомеопатията не възпитава промяна на вредните навици на пациента , най-честата причина за една болест. От пациента не се изисква нищо, освен да гълта сладки хапченца и да не пие мента. Затова не е хубаво да се свиква с нея. За отделни случаи – да ,разбира се, но като цяло е най-добре да се поддържа силния имунитет, което от само себе си ще ни държи здрави и далеч от всякакви лечения. Даже в известен смисъл тя е вредна , защото свикнали да си мислим , че ако се разболеем , тя винаги ще ни се притече на помощ, ние ще си я караме по нашему, докато в един момент така ще го загазим ,че тогава и тя няма да може да ни помогне.
Абе сетих се – ти по какви методи ги изследваш тия гадинки? Повечето от тестовете в БГ са за боклука – или недостатъчно достоверни , или остарели…Аз като обикалях навремето най-елитните лаборатории – навсякъде все различни резултати излизаха.
Гладът е голяма тема. Попрочети първо.
За другото – дай някаква поща да ти изпратя малко материали. Дано да знаеш руски.

192 swi { 07.23.10 at 15:10 }

имам (отново) едно запитване – правв прочистването и съм на фаза – пелин. От утре, обаче искам да направя детоксикацията със сокове (пълнолуние е понеделник). и въпросът е – мога ли да ги съчетая и да си пия и пелина сутрин?
Благодаря! 🙂

193 indri6e { 07.26.10 at 14:15 }

Божеее! Два часа чета тук (и по някои от линковете) – се втрещих. Какви ли ненаситни организми ме ядат отвътре!?! Навсякъде започнах да усещам дискомфорт и болки. Чудно ми стана за впечатляващия бате Бино. Той безспорно е вещ и навярно перфектно диагностициран – как ли се чувства здравословно…Май ще си спестя петтях пари от апаратура. Бях тръгнала да търся инфо къде-как се проверява щитовидната жлеза.

194 бате Бино { 07.26.10 at 19:43 }

Индришето ми е любима подправка 🙂 С него компотите от праскови стават много вкусни 🙂

Даа, въпросът за паразитите не трябва да се подценява , не трябва и да се преекспонира. ПРосто трябва да си имаме едно наум..
Аз се чувствам добре засега. Което не значи ,че хора които изобщо не са така информирани или диагностирани като мен , не се чувстват много по-добре.. 🙂
Имам си някои кахърчета и аз , но май не са във връзка с физиологията на организма. ( нещо по енергетиката имало пробойни, чакрите не били съвсем таман) Поне така казва човекът , създал една от най-достоверните диагностики. Между другото – жив шанс да усвоиш тази диагностика и да си проверяваш жлезата по всяко време , при това – умно! „Умно“ значи – дори и да има някакви отклонения в някой от органите ни , дали това изобщо се отразява на организма като цяло. Тоест – дали си струва да го лекуваме. Защото може да се окаже излишно..
Може да прочетеш тук :
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1357.0
Правил съм противопаразитни прочиствания , при това в пълния им вариант – 22 дни санаториално , в школата на Семенова. Ама какво съм почистил – Бог знае…
Тези противопаразитни мероприятия обаче не се правят само веднъж, а трябва регулярно.
Но аз споделям мнението, че ако се държи имунитета висок, той сам би трябвало да ги пъди успешно. Той ще пъди и паразити и бацили …
Но в наше време това не е така лесно , да му се не види – да докараш висок имунитет. Пълно е с разни отрови отвсякъде. Затова противопаразитните процедури може и да не са задължителни , но другите , очистителните , е добре да се правят регулярно , като едно „необходимо недостатъчно условие“ за висок имунитет.
За някои може и нищо да не е необходимо, но дали и ние сме сред тях? 🙂

195 Si { 07.27.10 at 20:21 }

Bate Bino, izviniavam se za latinicata, no sym na pochivka i polzvam comp, na koito niama kirilitza.
Hlamidiata si ya izsledvam s kryven test i s cervikalen sekret; obiknoveno pravia i dvata testa ednovremenno. Fact, che pri polojitelni testove imam bolki v kolenete i parene v ochite – vsyy6tnost otivam da pravia testovete kato se poyaviat tezi simptomi; kogato bolkata spre (sled antibioticite)- pak otivam i testovete sa otricatelni. I taka, prez 3 meseca 🙁
Kaji, molia, kakvo da cheta za glada.
Lichen e-mail, naprimer s777777@abv.bg. Chakam s netyrpenie materialite, koito shte mi izpratish, s ruskiia shte triabva da se spravia.
Niama da byda mnogoslovna, 4e 6te podludia vsi4ki s tazi latinica.
Ima li ne6to, koeto moga da zapochna da pravia za sebe si ot dnes? (Mnogo typ vypros, no… eto zadadoh go)

196 bosi { 07.27.10 at 22:01 }

И аз май имам още едно „въпросче“ /благодаря за всички съвети и коментари дотук/ – пих 6 дни настойката /прясна, много хубава стана/, пия вече 14-ти ден и пелина, но нещо хич не ми е добре на корема – постоянно имам дискомфорт в червата, гади ми се, даже няколко пъти еднодневно разстройство. Възможно този пелин да е малко драстичен за червата, но все пак реших да не спирам. Май се налага да си взема някакви ензими или въглен, и аз не знам, уж внимавам какво ям, не пия никакви лекарства, купих си хуск, ям салати и истинско кисело мляко когато намирам /е, пия вино от време на време/. Гледам да не ям нищо, което не може да се измие, виждам опасност от паразити навсякъде…Явно имам някаква дисбактериоза или някаква непоносимост към нещо. Не знам как се диагностицира такава хранителна непоносимост. Те май станаха много въпросчетата. Вчера слушах д-р Папазова при Гала – и тя като говореше за дисбактериоза спомена за настойка от орех и пелин и ОТВАРА от карамфил. Но май е прав Бате Бино, че нещата не трябва да се разглеждат само на физиологично ниво, има полеви или кармични причини за повечето симптоми – за запека, за паразитите и т.н. Ако някой прецени, че не трябва да занимаваме всички, а има какво да ме посъветва, може да ми пише на bosilukanova@abv.bg Желая ви мир и любов на всички

197 Арманда { 08.18.10 at 10:51 }

Може ли някой да ми каже дали тройчатката може да се пие от бременни жени? Много е важно!!! От деца може, но от бременни в случай на нужда или профилактика?

А иначе ако някой желае да си набере черен орех, в Бургас има един в морската градина, близо до летния театър. Орехите, дори и паднали на земята от миналата година в пръстта ухаят превъзходно – между ананас, ароматни пръчици и други екзотични ухания. Сега зелените по дървото все още могат да се берат. Във Видин също. Иначе е много рядко срещано дърво, но се намира по парковете.

198 бате Бино { 08.22.10 at 22:40 }

Арманда , за краставиците най-добре да питаш краставичаря 🙂
А той се казва Надежда Семенова. Сайтът й ще намериш лесно . С нея лично няма как да се свържеш , но с някои от сътрудниците й. Ще ти коства малко време , но поне ще знаеш ,че водата е от извора. Защото вероятно има и значение – в кой месец , какви дозировки…
Аз специално за теб разрових малко из нейните книги ( на руски са , у нас не са превеждани още ,вероятно предстои) но не можах да попадна на необходимата информация.
Като цяло принципът обаче е : Прочистване преди забременяването!
По време на бременността можеш да гладуваш на вода ( със сигурност) някой и друг ден- това разтоварва сериозно от неприятните усещания , присъщи на този период от живота на жената
( средностатистическата.Водещите природосъобразен живот жени не изпитват дискомфорт. Дискомфортът е всъщност следствието от очистителната работа на организма да осигури добра почва за кълна )
и прочиства в някаква степен също. ( но не и от паразити. От паразити прочиства сухото каскадно гладуване -най-мощният вариант на гладуването и вероятно най-мощният оздравителен метод въобще . Действа на всички нива , не само на ниво физическо тяло . )

А ти би ли била любезна да дадеш по-точни напътствия за намирането на този орех около Летния театър? Аз съм от Варна , но виждам зор докато си набера от този орех – има го само в Ботаническата градина в Балчик. Едни високи клони, бруля с един дълъг прът 4м , падат орехи, листа, покрай мен минават същисани туристи .. не е работа. Ще ми е по-удобно от Бургас, обаче стига да позволява дървото да се качиш. От земята не е добре , трябва да се скъсат. В Балчик има три дървета , обаче са абсурдни за катерене дори и с 5 м стълба.

199 Арманда { 08.25.10 at 11:52 }

Благодаря за отговора, бате Бино!
Вчера приятелят ми набра листа и орехи от черния орех, но и тук много е пораснал и ходи със служебната кола и стълба, поне 3 метра високо са. Иначе такъв дълъг прът няма как да открием. Научих, че имало и още един по-малък черен орех до новия басейн в морската градина също, но още не съм го открила.
Ако идваш в Бургас някой път, ореха се намира като застанеш с лице към летния театър и тръгнеш наляво отстрани, където е входа за излизане и оттам покрай горната алея с пейки, от входа за излизане на 50 метра се намира до плосък паметник като стена. Този паметник е единствен такъв там, наред с многото други. Мога да го снимам и да дам линк тук да се види, ако има хора на зор. Друго си е човек да си направи безплатно количество да си има за цялото семейство в нужда до другата година. Иначе едно малко шишенце е 40 лв в една фирма. Наистина ухаят прекрасно. Добре, че беше брат ми. Той ме напъти да го намеря. Есента винаги ходил като нападат по земята и си събирал по един чувал. Иначе на никой от разхождащите се хора дълги години не е направил впечатление този божествен орех.
Да, и аз не намирам информация за бременни и тройчатка никъде другаде. Да, ще видя при Симеонова. Благодаря!

200 мони { 09.21.10 at 5:10 }

Привет.Радвам се че има хора(все още), които мислят за другите като за хора,а не купувачи.От около 8 месеца почти постоянно се занимавам с търсене на проблемът които ми се появи,а именно шум в ушите,нервно напрежение,хемероиди,обриви.След няколко опита за консултация с лекар разбрах,че лекарите са само едни хора които знаят нещо за медицината и нямат никакъв опит и желание да научат нещо повече,защото това би било начин да лекуват хората.Та постепенно минаваики през много варианти и четейки във форума информация която е доста по покрита с факти и практически познания отдруги места все повече разбирам колко раним е човек и колко навързано е всичко.От известно време съм спрял напълно всякакви лекарства и пия алое вера,билкови екстракти и пробиотоци,но се усетих след толкова време.преди 4 години имах clamidia trahomatis и от тогава сум пил доста антибиотоци което явно е оказало влияние и съответно никой не споменава колко важно е да се възстанови микрофлората.Всичко което казвате е добре само че споменавате само руски учени и апарати.Аз живея в испания и тук все още дори незнам как правят диагностиката.Както бе опоменато по горе може би всички имат паразити или поне почти всички,но незнам как точно може да водим здравословен начин на живот след като вече няма храни без консерванти,токсините са навсякъде,а разходки в природата е силно казано понеже природата е доста ограничена откъм възможност,а и имам котка и сме имали и преди цели 15 години.Въпросът ми е сега вече края на септември няма зелени орехчета,но във вид на екстракт може ли или не защото искам да започна тройчатката.Гладуването преди или след приемането или по време.Ако при гладуване се приема пелин кога се приемат другите.До скоро и успех.Ако може накой който е минал процедурата да сподели ще съм благодарен.

201 Арманда { 10.22.10 at 17:28 }

Мони, настойката от зелени орехчета я продават в малко аптеки, както и готови капсули пелин и карамфил.

202 роки { 10.27.10 at 11:44 }

Здравейте!Радвам се,че има мислещи за здравето си хора!Искам да споделя с вас моя опит за прочистване на жлъчката и черния дроб.От два месеца пия розова вода три пъти на ден по 1 супена лъжица на гладно.Приключих с проблемите с камъните,освен това изчезна подуването на стомаха и запека.Жена ми също започна да пие и изчисти лицето си от петна,което е знак,че черния дроб се прочиства.Купувам от водата на дамасцена,казаха ми,че е проверена.Едва я намерих в халите!Ако някой също е пробвал нека пише!Хубав ден на всички!

203 Sabinka { 10.27.10 at 17:10 }

Здравейте и от мен! Бих искала да се вкюча по темата. Преди месец на моя приятел/който между другото хич не живее здравословно, а и много не желае, т.е.няма воля/ му откриха кандида в червата и му изписаха безумно скъпи лекарства -80 лв. една опаковка. Аз бях категорично против , но той си ги изпи. Оттогава насам търся методи за премахване от паразити. Натъкнах се на т.нар. Бяла книга на живота, която много ми допадна и реших да експериментирам с кислородна вода. Едновременно с това приемах и орехова тинктура, капвам и на мъжлето си, въпреки че той едвам я пие-гадна му била и т.н. Пелинът го приемах на прах, но щях да се задавя и го слагам в чай, в супи. Сега си купих мелничка и ще меля карамфил. Наистина, изтеглете тази Бяла книга на живота/който не я е чел/ и прочетете да видите за какво става на въпрос. Как всички, ама почти всички болести се дължат на паразити. Аз лично се притеснявам заради приятеля си, тъй като искам да имаме дете, но той миличкия хич не живее здравословно. Искам малко да го попречистя, защото съм чувала, че някои от паразитите в нас се отразяват на дацата ни. Що са отнася до мен, повече от 36 часа не съм гладувала, а и ми е много трудно особено като съм на работа. Сега си взех отпуск, гладувах на вода, но на втория ден започна да ми се омайва главата, нямах сили, а трябваше да свърша нещо и се захраних. Освен това си направих и клизма,което се отрази добре на стомахчето ми. Затова съм много заинтересована от това, което бате БИНО споделя за някакви лекарства от Русия и бих желала, ако може да ми пише на е-мейла. Бих искала и да споделя нещо с него , което се слчи с мен след приемането на водороден прекис.
Благодаря и се радвам, че има и други „луди“ като мен, които вярват най-вече на природните методи, и за които здравето е най-важно. Ако знаете само колко ми се подиграха личната лекарка със сестрата като казах, че съм карала един ден на вода, на плодове и т.н. За правенето на клизми вече не споделям, защото срещам само подигравки. Колко е жалко, че хората вярват само на традиционната медицина.

204 бате Бино { 10.31.10 at 16:08 }

Здрасти , Сабинче. Хич да не ти пука ,че ти се смеят тези с белите престилки . Много скоро смехът им ще премине в охкане , ако си я карат както си знаят.. Не че злорадстваме , напротив. Ето, опитваме се да им подшушнем по някое природно методче даже , ей така безвъзмездно.. . Ти им казваш гордо ,че си направила нещо за здравето си , а самите те „здравни “ работници ти се присмиват..
Ами сподели да видим каква е работата с прекиса и с паразитите. Ето ти един имейл : unikatev@abv.bg

А за паразитите не се шашкай чак толкова , вярно е че ги има и в нас и навсякъде , но ако повдигаме имунитета си ( или поне да не му пречим да си бъде висок) той би трябвало да се грижи достатъчно и да ни варди включително и от тях. Ще ги тормозим с някой и друг препарат регулярно , ама не трябва да се преекспонира влиянието им, че да не се разболеем по-скоро от страха от тях 🙂

205 roman_soldier { 11.13.10 at 18:14 }

Здравейте, много трудно ще се изчистите от паразити, ако. карате на вегетариански безсолни диети. Аз нямам нищо против вегетарианството, бил съм такъв.
Солта е била в миналото по ценна от златото и сега трябва да се научим да я ценим. Солта избива всякакви паразити и вредни бактерии. Важно е също захранването на червата с добри бактерии, за да се възстанови чревната флора, като истинско кисело мляко, кисело зеле, кефир и други.
Кандида е следствие от безсолни диети или използване на готварска сол (съдържа само натриев хлорид с разни вредни примеси) или разни други соли, които не нямат нищо общо с натуралната сол (повече от 80 минерали). Организмът загива, ако няма достатъчно соли в него, всички процеси се забавят и освен това се създава среда за всякакви бацили.
Направете си основно почистване със сол и вода. Описанието е тук: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/01/master-cleanse.html
Тук става въпрос да се приема достатъчно сол, за да работи организма нормално. Тялото е една химическа лаборатория и ако му липсва нещо важно залинява.
Не си давайте парите за някакви сложни изследвания за паразити със скъпи апаратури. Това е бизнес. Бъдете мъдри и обърнете внимание на значението на водата и солта за организма.
Не прекалявайте със силни билкови тинктури. Ползата може да се превърне във вреда.
Щом като единственото лечение за лаймска болест е приемането на сол (прочетете статията за лечение на Лаймска болест: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html) какво остава за Кандида. Най доброто лечение е с вода и сол.
Трябва да благодарим на д-р Батманжелидж за преоткритието на ползата от водата и солта. Неговите книги са пробив в тази закостеняла от много време медицина. Той казва в миналото лекарите бяха мислители и философи, а сега са в повечето случаи търговци на фармацевтичните компании. Неговите книги можете да си купите от книж. Пингвините или от друга книж. или по Интернет
1. Ти не си болен, а просто жаден
2. Водата лекува, а лекарствата убиват
3. Тялото жадува за вода
4. Водата – натурално лекарство срещу затлъстяване, рак, диабет и депресия.
5. Лечение на болките в ставите и гърба чрез пиене на вода

Използвайте само натуралната морска или каменна сол. Чиста каменна сол продават на буци във ветеринарните аптеки.
В книгите си д-р Батманжелидж обяснява, как дехидратацията (обезводняването) е причина за повечето здравословни проблеми. Продължителната дехидратация води до трайни промени в организма, които се проявяват в началото като симптоми, а в последствие като сериозни заболявания.
Информацията и препоръките за приема на вода се основават на обширната научноизследователска дейност и личен опит на автора върху метаболизма на водата в тялото. Намерението на автора е само да предложи информация за важността на водата за доброто физическо здраве и за вредния ефект на обезводняването от детството до старостта.
Как да пием вода?
На един килограм телесно тегло се падат 30 мл вода. Например при тегло 70 кг се приема малко повече от 2 литра вода дневно (2.1 л.). На 2 литра вода се прибавя една чаена лъжичка сол. Вода се пие половин час преди ядене и 2.5 часа след ядене.

Прочетете някои извадки от книгите му на: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html
Благословение и изцеление на всички!

206 desi82 { 11.13.10 at 19:34 }

Здравей Роман! И аз съм на мнение че солта не бива да се изключва. Това пречистване което предлагаш е лека версия на шанка за която има подробна статия тук в сайта. И не мога да разбера защо му казваш Master Cleanse като в Америка така наричат гладуването с вода кленов сироп лимон и лют черен пипер.

207 ortodoksalen_A { 11.14.10 at 3:08 }

1. Ти не си болен, а просто жаден
2. Водата лекува, а лекарствата убиват
3. Тялото жадува за вода
4. Водата – натурално лекарство срещу затлъстяване, рак, диабет и депресия.
5. Лечение на болките в ставите и гърба чрез пиене на вода

Ехаа научих още 5 книги от някой си д-р Батман, които в никакъв случай не трябва да чета.
Само да се намери спонсор да плати на Дейвид Улф да издаде от негово име книга „Чудото на екскременталотерапията“ и знам кой първи ще папка здравословен суров материал 🙂

208 Zloqd { 11.14.10 at 16:51 }

Разбира се не трябва да забравяме, че зимно време (особено в началото на зимата) излишъците от сол причиняват подуване на лицето и намалят защитните сили на организма срещу грип.

209 roman_soldier { 11.15.10 at 1:54 }

Здравей desi82,
Права си за името. Master Cleanse се свързва най много с лимонената диета, за която казваш. Това е сайта, който ми е източника: http://hubpages.com/hub/salt_water_flush
Водата и солта са дар от Бога и трябва да не лишаваме или ограничаваме организма си от тях. Безсолните диета са една глупост, която помага само на фармацевтичните компании.

Здравей Zloqd,
Книгите на д-р Б. са само препоръка. Ако се пие достатъчно вода излишната сол се изхвърля от бъбреците. Ако няма достатъчно вода бъбреците ни зациклят, но и мозъкът ни също. Така че трябва да се внимава с обезводняването и да не го допускаме. Ако се пие само вода, водата е диуретик и се изхвърля и освен това помита и солите, затова трябва да прибавяме малко сол.

Поздрави и благословение!

210 Ива { 01.18.11 at 2:55 }

Аз пък нямам изчистване на тези острици!От 2г.на 3 мес.се появяват:(-и лекарства съм пила за изчистване както е дадено и няма ефект!Бременна съм,и пак се появиха!Някой да знае как да ги изчистя???

211 mom4e { 01.19.11 at 23:59 }

zdraveite otnosno tezi knigi sas vodata na batmandjelik – golqm privarjenik sam mu!!
ot 4 godini pazq elementarnite mu preporyki!!!
no tova lqto me spoletq urinarna infekciq s esherihiq koli i sled tova trihomonas vag.
sedqh i se 4udeh ot kade i zashto kak i ot kakvo (vsi4ki me bazikaha 4e sam kryshnal na priqtelkata si no e fakt 4e tq q nqma a az q imam)
ve4e peti mesec q vla4a i napravih nqkolko proceduri s antibiotici – no neuspeshni:):)
maika mi vinagi e bila privarjenik na zdravoslovnite hrani i zdravoslovniq na4in na jivot ta zatova i kam vsi4ki tezi antibiotici pih sumati bilki (leneno seme,citrosept-koito go davaha mnogo nadejden) i sega sam po4nal s tazi programa taka nare4enata troi4atka , poneje useshtam 4e nehstata ne sa izlekuvani!!! ima leki simptomi ot vreme na vreme?!?!
iskam da popitam ima li efekt varhu tova, zabolqvane koeot mi e na mene(ako ne sam spomenal – to e uroinfekciq,koqto mina, no posledva prostatit,sarbeji i pareniq pri urinirane,sled koeto se otkri trihomona vag. v semennata te4nost+pylna nepodvijnost,koqto moje bi e ot trihomonata) ta nakraq kato simptomi mi ostana samo lekiq sarbej koito se poqvqva v kraq na denq za 2 3 sec. i iz4ezva!
ako nqkoi q e pravil programata za tezi bakterii specialno neka spodeli po kakyv red i rejim q e upotrebqval!!!
ako slu4aino se nujdae ot dopylnitelna info shte dam (samo da znam 4e moga da raz4itam na nego)
Blagodarq predvaritelno!

212 Edenflower { 01.23.11 at 11:41 }

Ива, здравей,пробвай с тиквено масло всепризнато е против паразити.

213 zoaki { 01.24.11 at 1:22 }

Здравейте, тези които търсят празни желатинови капсули могат да намерят тук
http://www.iherb.com/Empty-Capsules.

214 Ками К { 01.24.11 at 14:41 }

не намерих информация от какъв желатин се правят тези капсули …

215 Elena { 01.25.11 at 10:04 }

Здравейте,

Можете да си поръчате настойката от 3те билки – орех, пелин и карамфил от следния сайт:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Fresh-Green-Black-Walnut-Wormwood-Complex-2-fl-oz-60-ml/591?at=0

http://www.iherb.com/Now-Foods-Niacinamide-500-mg-100-Capsules/704?at=0

Ако използвате и този код – !!! SEV289 !!! преди да платите ви приспада 5$ от цялата сметка!

Това е сайт – американски !Но доставката до България е само 3$ и колетите идват страшно бързо в България.Много са коректни!

Аз съм много доволна от тези билки, чувствам се много по- добре от както ги пия- определено се чувства прочистване !!!

216 zoaki { 01.29.11 at 1:30 }

Ками К нямам представа от какъв желатин се правят. Аз си ги купих за пелина и карамфила тъй като не понасям нито горчиво нито люто. Без капсулите нямаше да ги пия. Защо не пишеш на производителя?

217 zoaki { 01.29.11 at 1:32 }

Аз също съм мноооого доволна от iherb

218 Ива { 01.31.11 at 22:21 }

Edenflower здравей!А от къде да си намеря тиквено масло,това като олио от тиквени семки ли е? А мога ли да си направя сама като си пасирам семките?-сигурно трябва и да са сурови!!!И по колко да вземам на ден!Благодаря ти!!!

219 Тиквичко { 02.09.11 at 12:15 }

„А от къде да си намеря тиквено масло“

От хипермаркет ХИТ, има и ленено и сусамено и орехово и т.н.

220 Petko { 02.09.11 at 19:55 }

Само внимавайте какво ви продават за студенопресовано масло… дали не е обработено… Булдара са най-добрите в това отношение. Балчо заблуждават с лъскави етикети и дизайн 🙂

221 Тиквичко { 02.10.11 at 14:02 }

Не помня коя марка беше тиквеното, но ми се стори истинско. Малко шишенце (80 или 100 ml) 4-5 лв., на дъното има утайка около 1/2 см, трябва да се джурка доста яко за да се разбърка добре. Лененото масло обаче не ми хареса.

222 Margarita { 02.10.11 at 17:05 }

И трите билки ли се пият едновременно.Благодаря предварително.

223 Крум Бруталния { 02.10.11 at 19:29 }

Шефчето от Булдара купува златна превъзходна тиква, осветена от Манек и препикана от брат му. Вади семките на екадаши в полунощ, на южния склон в Непал. Далай лама и екип монаси от Шаолин мачкат семките механично с бамбукови чукове, докато им излезе всичкото масло. Налива се всичко това в бамбукови бурета и по DHL след 3 дни е в нашенските магазини.

224 Крум Нежния { 02.10.11 at 22:29 }

Адаш, ако можеш да ми ги снимаш тия горните как мачкат семките ? Ще почерпя.

225 Ива { 02.11.11 at 21:49 }

А какво количество тиквено масло трябва да се приема,и по кое време на деня,за да се изчистя от остриците?

226 Светлана { 02.13.11 at 0:52 }

От няколко часа не мога да спра да чета и чак сега изчетох коментарите. Всичко е страшно интересно и ми даде голям повод за размисъл и още страшно много материал за четене. Много благодря на всички ви!!!

227 Margarita { 02.14.11 at 22:56 }

Кажете де заедно ли се пият трите билки!!!!!!

228 zigzag { 02.15.11 at 1:28 }

Margarita,толкова време да чакаш за отговор….http://radionic.hit.bg/thecure.html

229 mer { 02.19.11 at 18:08 }

Някои предпочитат да ги приемат и 3те билки наведнъж, няма проблеми, но все пак трябва и да се наблюдаваме и ако има остра реакция на организма – да променим приема. Аз предпочитам да ги пия и 3 заедно, но ги редувам през деня – сутрин карамфила, на обед орехчетата, вечер пелина или нещо подобно.

230 mer { 02.19.11 at 18:13 }

Темата е затворена за повече коментари. Нужда от повече информация, въпроси или помощ посетете http://forum.zemianazaem.com/ .
Благодаря :).