Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Прочистване от паразити

Паразитите не са желани гости в нашето тяло. Те могат да си живеят в нас дълги години без да ги усетим, но могат и да ни причинят доста главоболия и сериозни здравословни проблеми. Едно е сигурно – по-добре да се избавим от тях. Съществуват редица начини и методи за борба с паразити. Всеки метод работи срещу определен вид или група паразити. Затова е добре да се направят няколко различни метода в последователен ред. Добре е всеки решен на това да прецени, коя от долните процедури ще му допадне.

*** Долните процедури са противопоказни при бременност и кърмене. ***

Противопаразитното лечение се състои в това, последователно да се изпълнят трите процедури, описани по-долу, с цел да бъдат унищожени всички възрастни паразити, техните личинки, яйца, а също и патогенни микроорганизми и гъбички. Ако не можете да изпълните и трите компонента, направете 1 или 2 от тях. Пак ще е много добре.

НАСТОЙКА ОТ ЗЕЛЕНИ ОРЕХЧЕТА

зелени орехчета

Как да си направим – набираме млади зелени орехчета в началото на юни месец (важно е да е първата седмица на юни – към 5-7 най-добре). Тези на снимката са по-големи от необходимите за това. Нарязваме ги на четвъртинки и ги заливаме с ракия или водка. Съотношението е: с 1 литър се заливат 40 орехчета. Оставяме да престои 40 дни на светло. След това прецеждаме получената настойка и съхраняваме на тъмно. „Ликьорчето“ на вид е като соев сос, има вкус на спиртна напитка и не е неприятно. Любопитно: в Италия приготвят подобен ликьор (nocino), но в него добавят и още няколко съставки, като лимон, карамфил, канелени пръчки и захар.

Как се приема – на гладно се изпива 1 супена лъжица от настойката в продължение на 7 дни. Желателно е да не се храним до 30 мин. след това, за да може да се усвои добре от организма ни. Ако усетите някаква непоносимост, може да започнете с приемане на по-малка доза, като постепенно я увеличите до 1 с.л. Ако ви е трудно да я приемате в чист вид, може да я разредите в 1/2 чаша вода, но не гореща, защото това ще убие нейните противопаразитни способности. Ако и това ви е много, може да изберете да следвате следната схема:

1-ви ден: вземете 1 капка, разредена в 1/2 чаша вода, преди ядене на празен стомах
2-ри ден: 2 капки в 1/2 чаша вода
3-ти ден: 3 капки в 1/2 чаша вода
4-ти ден: 4 капки в 1/2 чаша вода
5-ти ден: 5 капки в 1/2 чаша вода
6-ти ден: вземете 2 чаени лъжички, разредени в 1 чаша вода.
Когато разтваряте капките във водата, изчакайте 15 мин. и тогава я изпийте. Това е много щадящ вариант.

Важно:
Тези, които имат заболяване на щитовидната жлеза, не трябва да приемат тази настойка или само след консултация с лекар. Причината е високото съдържание на йод.
Препоръчително е останалите членове на семейството, също да приемат по 1 лъжица от настойката, докато трае лечението ви и малко след това, за да не ви заразят повторно. Те могат да бъдат носители на паразити без да проявяват някакви симптоми за това.

ПЕЛИН

пелин

Отдавна са известни способностите на пелина да унищожава паразити. С неговата помощ може да се избавите от прости микроорганизми:
„едноклетъчни камшични
хемолитичен стафилокок
протеус
котешки лямблии
трихомонас
хламидии и други,
които нарушават обмяната на веществата в организма, водят до възпаление на тънкото черво, причиняват различни болести на черния дроб и жлъчните канали, кожни заболявания (диатеза, алергия, копривна треска, екзема, псориазис…), различни простудни заболявания с отделяне на слуз и гной.“
В повечето случаи, организмът се заразява с тази гноеродна инфекция поради неправилното хранене и начин на живот. Системното приемане на отвари от пелин и влагалищни промивки са много ефикасни. Горчивината на пелина стимулира дейността на организма ни и ни дарява с прекрасен тонус.

В случая се приема билката пелин във вид на прах по следната схема:
1-ви ден: вземете 1 щипка преди хранене (с вода)
2-ри ден: вземете 1/4 чаена лъжичка преди ядене (с вода)
3-ти ден: вземете 1/3 чаена лъжичка
4-ти ден: 1/2 ч.л.
Увеличавайте постепенно дозата до достигане на 1/2 супена лъжица. Приемането на пелин продължава 2 седмици. След това се взима по 1/2 супена лъжица веднъж на седмица (за няколко седмици).

КАРАМФИЛ

карамфил

Схема за приемане на карамфил във вид на прах:
1-ви ден: приемайте по 1/5 чаена лъжичка 3 пъти преди ядене
2-ри ден: приемайте по 1/4 чаена лъжичка 3 пъти преди ядене
от 3-ти до 10-ти ден: приемайте по 1/3 ч.л. 3 пъти на ден преди ядене
след 10-тия ден: по 1 чаена лъжичка веднъж на седмица за няколко седмици

Добре е 3-те компонента (орехова настойка – пелин – карамфил) да се направят в тази последователност един след друг, за да е цялостно прочистването от паразити. В случай на нужда лечението може да се повтори след 2 седмици. А през годините добре е да се прави с профилактична цел.

* * * * *

Малахов препоръчва следното прочистване от паразити:
* чай от пелин – 1 ч.л. от билката се запарва с 250 мл вряща вода и престоява 10 мин. Пие се по 3 пъти на ден по 1 чашка. Така ще бъдат унищожени гноеродните микроорганизми, а освен това ще ни се активира кръвообращението, ще се подобри храносмилането, ще се засили обмяната на веществата (затова е добре да се пие при наднормено тегло и нарушена обмяна). Също така помага при подут корем и газове, недостатъчно отделяне на жлъчка, при камъни и пясък в бъбреците.
Със същия чай могат да се правят промивки сутрин и вечер.

* вътрешно приемане на урина – според Малахов това е един от най-съвършените методи за цялостно лекуване на тялото.

* гладувания – провеждането на 3-7 дневни пълни гладувания прочистват всякакви гноеродни инфекции. По време на гладуванията единствено може да се приема отвара от пелин или урина.

* чесънът успява да убие доста вредни организми в тялото ни, затова консумирайте повече от него (с всяко хранене яжте много чесън стига да не ви дразни стомаха)

* клизми с отвара от пелин или клизми с чеснова вода (пасирайте 2 скилидки чесън в 1 чаша вода, прецедете и направете клизма) – и двете ще убият острици, хелминти, глисти, аскариди и други.

* * * * *

Пречистване от паразити с ликьор

Какво ни е необходимо:
2-3 супени лъжици сладък ликьор
2 пакета английска сол или 60 мл рициново масло
леген с топла вода

Подготовката:
Добре е в деня преди процедурата, да си прочистим червата от съдържанието им за по-лесно и бързо излизане на паразитите. Може да пием някакъв билков чай с разхлабващо действие, който да ни подейства през деня.

Процедурата:
В 2 часа през нощта (тогава паразитите се активират и пробуждат) ставаме и изпиваме сладкия ликьор. Паразитите обичат сладкото, а алкохола ще ги „опияни“, те ще се отпуснат от стените на червата ни и ще започнат да се реят свободно в тях. Затова точно 30 минути след изпиването на ликьора трябва да вземем очистително с незабавно действие. Това може да е или английска сол или рициново масло. Но добре е всеки да пробва преди процедурата дали тези 2 очистителни имат незабавно действие (на някои хора дори не им влияят). Очистителното ще избута навън всички реещи се паразити. Желателно е да седнем в леген с топла вода, защото паразитите обичат топлото и натам ще се насочат. Когато очистителното ни подейства, може да разгледаме фекалиите, за да видим дали сме отделили паразити. Ако имаме, ще ги видим как шават.

230 comments

1 Арманда { 10.22.10 at 17:28 }

Мони, настойката от зелени орехчета я продават в малко аптеки, както и готови капсули пелин и карамфил.

2 роки { 10.27.10 at 11:44 }

Здравейте!Радвам се,че има мислещи за здравето си хора!Искам да споделя с вас моя опит за прочистване на жлъчката и черния дроб.От два месеца пия розова вода три пъти на ден по 1 супена лъжица на гладно.Приключих с проблемите с камъните,освен това изчезна подуването на стомаха и запека.Жена ми също започна да пие и изчисти лицето си от петна,което е знак,че черния дроб се прочиства.Купувам от водата на дамасцена,казаха ми,че е проверена.Едва я намерих в халите!Ако някой също е пробвал нека пише!Хубав ден на всички!

3 Sabinka { 10.27.10 at 17:10 }

Здравейте и от мен! Бих искала да се вкюча по темата. Преди месец на моя приятел/който между другото хич не живее здравословно, а и много не желае, т.е.няма воля/ му откриха кандида в червата и му изписаха безумно скъпи лекарства -80 лв. една опаковка. Аз бях категорично против , но той си ги изпи. Оттогава насам търся методи за премахване от паразити. Натъкнах се на т.нар. Бяла книга на живота, която много ми допадна и реших да експериментирам с кислородна вода. Едновременно с това приемах и орехова тинктура, капвам и на мъжлето си, въпреки че той едвам я пие-гадна му била и т.н. Пелинът го приемах на прах, но щях да се задавя и го слагам в чай, в супи. Сега си купих мелничка и ще меля карамфил. Наистина, изтеглете тази Бяла книга на живота/който не я е чел/ и прочетете да видите за какво става на въпрос. Как всички, ама почти всички болести се дължат на паразити. Аз лично се притеснявам заради приятеля си, тъй като искам да имаме дете, но той миличкия хич не живее здравословно. Искам малко да го попречистя, защото съм чувала, че някои от паразитите в нас се отразяват на дацата ни. Що са отнася до мен, повече от 36 часа не съм гладувала, а и ми е много трудно особено като съм на работа. Сега си взех отпуск, гладувах на вода, но на втория ден започна да ми се омайва главата, нямах сили, а трябваше да свърша нещо и се захраних. Освен това си направих и клизма,което се отрази добре на стомахчето ми. Затова съм много заинтересована от това, което бате БИНО споделя за някакви лекарства от Русия и бих желала, ако може да ми пише на е-мейла. Бих искала и да споделя нещо с него , което се слчи с мен след приемането на водороден прекис.
Благодаря и се радвам, че има и други „луди“ като мен, които вярват най-вече на природните методи, и за които здравето е най-важно. Ако знаете само колко ми се подиграха личната лекарка със сестрата като казах, че съм карала един ден на вода, на плодове и т.н. За правенето на клизми вече не споделям, защото срещам само подигравки. Колко е жалко, че хората вярват само на традиционната медицина.

4 бате Бино { 10.31.10 at 16:08 }

Здрасти , Сабинче. Хич да не ти пука ,че ти се смеят тези с белите престилки . Много скоро смехът им ще премине в охкане , ако си я карат както си знаят.. Не че злорадстваме , напротив. Ето, опитваме се да им подшушнем по някое природно методче даже , ей така безвъзмездно.. . Ти им казваш гордо ,че си направила нещо за здравето си , а самите те „здравни “ работници ти се присмиват..
Ами сподели да видим каква е работата с прекиса и с паразитите. Ето ти един имейл : unikatev@abv.bg

А за паразитите не се шашкай чак толкова , вярно е че ги има и в нас и навсякъде , но ако повдигаме имунитета си ( или поне да не му пречим да си бъде висок) той би трябвало да се грижи достатъчно и да ни варди включително и от тях. Ще ги тормозим с някой и друг препарат регулярно , ама не трябва да се преекспонира влиянието им, че да не се разболеем по-скоро от страха от тях :)

5 roman_soldier { 11.13.10 at 18:14 }

Здравейте, много трудно ще се изчистите от паразити, ако. карате на вегетариански безсолни диети. Аз нямам нищо против вегетарианството, бил съм такъв.
Солта е била в миналото по ценна от златото и сега трябва да се научим да я ценим. Солта избива всякакви паразити и вредни бактерии. Важно е също захранването на червата с добри бактерии, за да се възстанови чревната флора, като истинско кисело мляко, кисело зеле, кефир и други.
Кандида е следствие от безсолни диети или използване на готварска сол (съдържа само натриев хлорид с разни вредни примеси) или разни други соли, които не нямат нищо общо с натуралната сол (повече от 80 минерали). Организмът загива, ако няма достатъчно соли в него, всички процеси се забавят и освен това се създава среда за всякакви бацили.
Направете си основно почистване със сол и вода. Описанието е тук: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/01/master-cleanse.html
Тук става въпрос да се приема достатъчно сол, за да работи организма нормално. Тялото е една химическа лаборатория и ако му липсва нещо важно залинява.
Не си давайте парите за някакви сложни изследвания за паразити със скъпи апаратури. Това е бизнес. Бъдете мъдри и обърнете внимание на значението на водата и солта за организма.
Не прекалявайте със силни билкови тинктури. Ползата може да се превърне във вреда.
Щом като единственото лечение за лаймска болест е приемането на сол (прочетете статията за лечение на Лаймска болест: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html) какво остава за Кандида. Най доброто лечение е с вода и сол.
Трябва да благодарим на д-р Батманжелидж за преоткритието на ползата от водата и солта. Неговите книги са пробив в тази закостеняла от много време медицина. Той казва в миналото лекарите бяха мислители и философи, а сега са в повечето случаи търговци на фармацевтичните компании. Неговите книги можете да си купите от книж. Пингвините или от друга книж. или по Интернет
1. Ти не си болен, а просто жаден
2. Водата лекува, а лекарствата убиват
3. Тялото жадува за вода
4. Водата – натурално лекарство срещу затлъстяване, рак, диабет и депресия.
5. Лечение на болките в ставите и гърба чрез пиене на вода

Използвайте само натуралната морска или каменна сол. Чиста каменна сол продават на буци във ветеринарните аптеки.
В книгите си д-р Батманжелидж обяснява, как дехидратацията (обезводняването) е причина за повечето здравословни проблеми. Продължителната дехидратация води до трайни промени в организма, които се проявяват в началото като симптоми, а в последствие като сериозни заболявания.
Информацията и препоръките за приема на вода се основават на обширната научноизследователска дейност и личен опит на автора върху метаболизма на водата в тялото. Намерението на автора е само да предложи информация за важността на водата за доброто физическо здраве и за вредния ефект на обезводняването от детството до старостта.
Как да пием вода?
На един килограм телесно тегло се падат 30 мл вода. Например при тегло 70 кг се приема малко повече от 2 литра вода дневно (2.1 л.). На 2 литра вода се прибавя една чаена лъжичка сол. Вода се пие половин час преди ядене и 2.5 часа след ядене.

Прочетете някои извадки от книгите му на: http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html
Благословение и изцеление на всички!

6 desi82 { 11.13.10 at 19:34 }

Здравей Роман! И аз съм на мнение че солта не бива да се изключва. Това пречистване което предлагаш е лека версия на шанка за която има подробна статия тук в сайта. И не мога да разбера защо му казваш Master Cleanse като в Америка така наричат гладуването с вода кленов сироп лимон и лют черен пипер.

7 ortodoksalen_A { 11.14.10 at 3:08 }

1. Ти не си болен, а просто жаден
2. Водата лекува, а лекарствата убиват
3. Тялото жадува за вода
4. Водата – натурално лекарство срещу затлъстяване, рак, диабет и депресия.
5. Лечение на болките в ставите и гърба чрез пиене на вода

Ехаа научих още 5 книги от някой си д-р Батман, които в никакъв случай не трябва да чета.
Само да се намери спонсор да плати на Дейвид Улф да издаде от негово име книга „Чудото на екскременталотерапията“ и знам кой първи ще папка здравословен суров материал :)

8 Zloqd { 11.14.10 at 16:51 }

Разбира се не трябва да забравяме, че зимно време (особено в началото на зимата) излишъците от сол причиняват подуване на лицето и намалят защитните сили на организма срещу грип.

9 roman_soldier { 11.15.10 at 1:54 }

Здравей desi82,
Права си за името. Master Cleanse се свързва най много с лимонената диета, за която казваш. Това е сайта, който ми е източника: http://hubpages.com/hub/salt_water_flush
Водата и солта са дар от Бога и трябва да не лишаваме или ограничаваме организма си от тях. Безсолните диета са една глупост, която помага само на фармацевтичните компании.

Здравей Zloqd,
Книгите на д-р Б. са само препоръка. Ако се пие достатъчно вода излишната сол се изхвърля от бъбреците. Ако няма достатъчно вода бъбреците ни зациклят, но и мозъкът ни също. Така че трябва да се внимава с обезводняването и да не го допускаме. Ако се пие само вода, водата е диуретик и се изхвърля и освен това помита и солите, затова трябва да прибавяме малко сол.

Поздрави и благословение!

10 Ива { 01.18.11 at 2:55 }

Аз пък нямам изчистване на тези острици!От 2г.на 3 мес.се появяват:(-и лекарства съм пила за изчистване както е дадено и няма ефект!Бременна съм,и пак се появиха!Някой да знае как да ги изчистя???

11 mom4e { 01.19.11 at 23:59 }

zdraveite otnosno tezi knigi sas vodata na batmandjelik – golqm privarjenik sam mu!!
ot 4 godini pazq elementarnite mu preporyki!!!
no tova lqto me spoletq urinarna infekciq s esherihiq koli i sled tova trihomonas vag.
sedqh i se 4udeh ot kade i zashto kak i ot kakvo (vsi4ki me bazikaha 4e sam kryshnal na priqtelkata si no e fakt 4e tq q nqma a az q imam)
ve4e peti mesec q vla4a i napravih nqkolko proceduri s antibiotici – no neuspeshni:):)
maika mi vinagi e bila privarjenik na zdravoslovnite hrani i zdravoslovniq na4in na jivot ta zatova i kam vsi4ki tezi antibiotici pih sumati bilki (leneno seme,citrosept-koito go davaha mnogo nadejden) i sega sam po4nal s tazi programa taka nare4enata troi4atka , poneje useshtam 4e nehstata ne sa izlekuvani!!! ima leki simptomi ot vreme na vreme?!?!
iskam da popitam ima li efekt varhu tova, zabolqvane koeot mi e na mene(ako ne sam spomenal – to e uroinfekciq,koqto mina, no posledva prostatit,sarbeji i pareniq pri urinirane,sled koeto se otkri trihomona vag. v semennata te4nost+pylna nepodvijnost,koqto moje bi e ot trihomonata) ta nakraq kato simptomi mi ostana samo lekiq sarbej koito se poqvqva v kraq na denq za 2 3 sec. i iz4ezva!
ako nqkoi q e pravil programata za tezi bakterii specialno neka spodeli po kakyv red i rejim q e upotrebqval!!!
ako slu4aino se nujdae ot dopylnitelna info shte dam (samo da znam 4e moga da raz4itam na nego)
Blagodarq predvaritelno!

12 Edenflower { 01.23.11 at 11:41 }

Ива, здравей,пробвай с тиквено масло всепризнато е против паразити.

13 zoaki { 01.24.11 at 1:22 }

Здравейте, тези които търсят празни желатинови капсули могат да намерят тук
http://www.iherb.com/Empty-Capsules.

14 Ками К { 01.24.11 at 14:41 }

не намерих информация от какъв желатин се правят тези капсули …

15 Elena { 01.25.11 at 10:04 }

Здравейте,

Можете да си поръчате настойката от 3те билки – орех, пелин и карамфил от следния сайт:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Fresh-Green-Black-Walnut-Wormwood-Complex-2-fl-oz-60-ml/591?at=0

http://www.iherb.com/Now-Foods-Niacinamide-500-mg-100-Capsules/704?at=0

Ако използвате и този код – !!! SEV289 !!! преди да платите ви приспада 5$ от цялата сметка!

Това е сайт – американски !Но доставката до България е само 3$ и колетите идват страшно бързо в България.Много са коректни!

Аз съм много доволна от тези билки, чувствам се много по- добре от както ги пия- определено се чувства прочистване !!!

16 zoaki { 01.29.11 at 1:30 }

Ками К нямам представа от какъв желатин се правят. Аз си ги купих за пелина и карамфила тъй като не понасям нито горчиво нито люто. Без капсулите нямаше да ги пия. Защо не пишеш на производителя?

17 zoaki { 01.29.11 at 1:32 }

Аз също съм мноооого доволна от iherb

18 Ива { 01.31.11 at 22:21 }

Edenflower здравей!А от къде да си намеря тиквено масло,това като олио от тиквени семки ли е? А мога ли да си направя сама като си пасирам семките?-сигурно трябва и да са сурови!!!И по колко да вземам на ден!Благодаря ти!!!

19 Тиквичко { 02.09.11 at 12:15 }

„А от къде да си намеря тиквено масло“

От хипермаркет ХИТ, има и ленено и сусамено и орехово и т.н.

20 Petko { 02.09.11 at 19:55 }

Само внимавайте какво ви продават за студенопресовано масло… дали не е обработено… Булдара са най-добрите в това отношение. Балчо заблуждават с лъскави етикети и дизайн :)

21 Тиквичко { 02.10.11 at 14:02 }

Не помня коя марка беше тиквеното, но ми се стори истинско. Малко шишенце (80 или 100 ml) 4-5 лв., на дъното има утайка около 1/2 см, трябва да се джурка доста яко за да се разбърка добре. Лененото масло обаче не ми хареса.

22 Margarita { 02.10.11 at 17:05 }

И трите билки ли се пият едновременно.Благодаря предварително.

23 Крум Бруталния { 02.10.11 at 19:29 }

Шефчето от Булдара купува златна превъзходна тиква, осветена от Манек и препикана от брат му. Вади семките на екадаши в полунощ, на южния склон в Непал. Далай лама и екип монаси от Шаолин мачкат семките механично с бамбукови чукове, докато им излезе всичкото масло. Налива се всичко това в бамбукови бурета и по DHL след 3 дни е в нашенските магазини.

24 Крум Нежния { 02.10.11 at 22:29 }

Адаш, ако можеш да ми ги снимаш тия горните как мачкат семките ? Ще почерпя.

25 Ива { 02.11.11 at 21:49 }

А какво количество тиквено масло трябва да се приема,и по кое време на деня,за да се изчистя от остриците?

26 Светлана { 02.13.11 at 0:52 }

От няколко часа не мога да спра да чета и чак сега изчетох коментарите. Всичко е страшно интересно и ми даде голям повод за размисъл и още страшно много материал за четене. Много благодря на всички ви!!!

27 Margarita { 02.14.11 at 22:56 }

Кажете де заедно ли се пият трите билки!!!!!!

28 zigzag { 02.15.11 at 1:28 }

Margarita,толкова време да чакаш за отговор….http://radionic.hit.bg/thecure.html

29 mer { 02.19.11 at 18:08 }

Някои предпочитат да ги приемат и 3те билки наведнъж, няма проблеми, но все пак трябва и да се наблюдаваме и ако има остра реакция на организма – да променим приема. Аз предпочитам да ги пия и 3 заедно, но ги редувам през деня – сутрин карамфила, на обед орехчетата, вечер пелина или нещо подобно.

30 mer { 02.19.11 at 18:13 }

Темата е затворена за повече коментари. Нужда от повече информация, въпроси или помощ посетете http://forum.zemianazaem.com/ .
Благодаря :).