Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Общата Интоксикация

Съществува една единствена болест, която поразява различни области на нашето тяло.

За да сме здрави и жизнени, трябва да полагаме от време на време усилия в профилактичното пречистване на нашите органи. Така както изчистваме тялото си отвън, така трябва да се постараем да го изчистим и от вътре. Цялостната вътрешна хигиена е добре да започне от дебелото черво.
Защо дебелото черво е толкова важно? ( този абзац може да ви се стори твърде натурален, затова може да го пропуснете). Ако дълги години се храним с лоша, мазна храна, бедна на фибри и полезни вещества, неминуемо по стените на дебелото ни черво започва да се наслагва слуз, тя придърпва към себе си вредни налепи и започва да запечатва повърхността на дебелото черво, чревните власинки са почти блокирани, повечето от гънките са нефункциониращи поради това, че са тотално запушени с гниеща маса. По този начин дебелото черво е силно затруднено да засмуква полезните хранителни вещества (например витамините главно се абсорбират от дебелото черво), тъй като цялата му повърхност е покрита със слуз, шлаки и вредни налепи. Всичко това предразполага развитието на гнилостни процеси и на неблагоприятна чревна флора, които допълнително отделят отровни газове и вещества. С течение на годините, при един непрекъснат поток от вредни и тлъсти храни, наслояванията в дебелото черво стават все по удебелени и твърди. Всичко това намалява функционалността на червото, то става лениво и престава да върши полезна работа за нас. Отровните газове и отровните шлаки се засмукват непрекъснато обратно в кръвта и се разпространяват по целия кръвен поток до всички органи и клетки. Тези от органите, които са слабото ни място, започват да боледуват. И от там се оформя цялата номенклатура от болести. А болестта е само една – интоксикация. Интоксикацията веднага се забелязва по неразположението на даден орган. Тялото първоначално ни дава слаби сигнали, първични сигнали, такива, на които почти не обръщаме внимание, но всъщност те са първия признак за съществуващ проблем. И какво правим ние – пием хапче за лечение на органа, който ни е дал сигнала. С лекарствата ние просто потушаваме сигнала, но не разрешаваме същинския проблем, източник на болестта. Ето един пример за това как се справяме с проблема – един от двигателите на самолета спира да работи, започва да сигнализира за това мигаща червена лампа, пилота чупи лампата. Проблемът решен ли е?

Високата температура е типичен пример. С нея тялото ни дава сигнал, че има проблем, възпаление. И веднага се започва пиене на шепа лекарства и сиропи за сваляне на температурата и с постигането на тази цел проблема се смята за разрешен. Така си мислим всички – свалихме температурата и вече сме добре – хайде да продължим със стария си начин на живот. А всъщност това неразбиране на действителния проблем често води до фатални последствия.

Друг пример – неочаквано започваме да повръщаме. Веднага отиваме до аптеката и купуваме няколко прахчета за спиране на повръщането, а всъщност не разбираме, че тялото ни жадува да се пречисти и да изхвърли част от отровите, с които сме го затрупали.

Ами лошото състояние на кожата – акне, екземи, псориазис. Последното вече е крайната фаза на интоксикацията. Кожата е най-големия по-площ отделителен орган и тялото я използва, за да изхвърля токсини, пренасяни от кръвта и лимфата. А какво правим ние – мажем се с какви ли не химии, подлагаме се на какви ли не процедури, за да я направим чиста и гладка, а тя все не става такава. Е това със сигурност би трябвало да ни подскаже, че явно проблема не е в кожата, а някъде другаде и трябва да спрем, да помислим, да анализираме начина си на живот и неминуемо ще осъзнаем очевидното.

Още примери могат да се дават безброй. Раковите клетки са също напреднала фаза на интоксикация. И има лек за рака, само че никой не го рекламира, защото е безплатен и не могат да се печелят пари от лечението му. А то е много просто – пречиствания, глад, естествена био храна, живот с елиминиран стрес и положителни, светли мисли. Но хората нито искат да се замислят, предпочитат сляпо да вярват на разпространените методи, не желаят да положат усилия, а чакат да се появи чудотворното лекарство. Защото този път на режими, гладувания и пречиствания наистина не е лесен, но е понякога единственото спасение.
И не трябва да чакаме да достигнем до крайната фаза, а да потърсим информация още в зародишна форма на здравословните проблеми. И когато проумеем, че всъщност не сме болни от хипертония или от акне и т.н., а от цялостна интоксикация на организма и започнем да се борим срещу тази интоксикация – само тогава имаме шанс да се преборим напълно с проблема.

А начините са много, ето някои от тях:
* суровоядство – ако преминем напълно на сурови растителни храни за достатъчно дълго време и съчетаем с няколко пречистващи процедури, ще усетим след известно време огромна промяна
* пречистване на дебелото черво
* пречистване на черния дроб
* гладуване
* житен режим
* соколечение
и много други…

45 comments

1 Шпльонк { 03.12.09 at 2:05 }

Хей, искам да те питам каква вода пиеш. Бутилираната ми се струва неподходяща, тази от чешмата – още повече. Нямам възможност да си наливам от извори. Знаеш ли процедури или уреди за пречистване и облагородяване на водата? Преварената хубава ли е, или „мъртва“?

2 Шпльонк { 03.12.09 at 2:08 }

П.П. Някъде прочетох, че имаш проблеми с пиенето на вода. Аз пия наистина по много и се научих много лесно – сложих си трилитрово шише и чаша до компютъра. Като ти е под ръка, се научаваш много бързо. Сега съм вечно жадна и усещам, че като изляза някъде много ми се пие вода. Преди се чудех на хората, които ходят навсякъде с шишенца.

3 Шпльонк { 03.12.09 at 2:10 }

П.П.П Много качествен сайт наистина. Можеш да се гордееш със себе си. Вдъхновяваш много хора и като нищо след време да се окаже и че си спасила един-два живота или поне една-две женски фигури.

4 axim { 03.12.09 at 6:54 }

Шпльонк,доскоро и аз имах същата диалема с водата.Говоря за качеството.При мен количеството винаги е голямо ,от малък пия много вода,но когато опрем до качеството тук изпадам в чуденка…
В началото пиех само Горна Баня минерална вода,но се заринах в пласмасови бутилки.Тогава реших да си наливам като всеки от минералният извор до банята.Въпреки силният серен вкус се научих да я пия в големи количества а и боноса беше че доста дълго време си стои топла….след това в един от саитовете на братството на Дънов прочетох че е наи добре да се пие Девин изворна…но пак опряхме до амбалажа….Накрая за да нете изнервям вече ще ти кажа до какви лични изводи стигнах и какво практикувам.Първо изгледах страхотния фил за таината на водата и отидох на лекцията на японският професор в ндк тогава очите ми се отвориха и сега си пия иди речи всяка вода като наблягам на топлата,Но първо и се помолвам да стане лечебна за моят организъм и когато вече съм я изспил и благодаря….според мен това е един от наи правелните начини в нащо зъбързано и стресово ежедневие.
Благодаря за търпението.

5 Деси { 03.12.09 at 9:12 }

Хубаво е да се пие изворна водаи аз се стремя да приемам достатъчно количества течности около 1.5л. без плодовете и зеленчуците, да не забравяме, че и те имат голямо съдържание на вода. Но като приемате толкова много вода не посещавате ли доста често тоалетната. Аз примерно вечер си ставам около 4-5пъти, а лятото и повече. Така си разстройвам съня, но съм свикнала, защото от малка съм така.

6 axim { 03.12.09 at 9:32 }

Здравей отново. Лично аз пия по 4л само вода. Зимата намалявам количеството на около 2 и половина литра. Пия и доста чай или по-скоро билкова отвара, защото зелен чай не консумирам. Колкото до честото ориниране. Защо не??? Така си изчистваш организма. В началото и аз доста ставах нощно време, но после организма ми свикна и сега ставам само по веднъж и то рядко. А имай предвит, че преди лягане изпивам около 1 литър топла вода с лимон и мед. Страхотно ме отпуска и ми помага за прочистването на червата…..Така че пий и не се бой. Водата няма градус и на другия ден не те боли главата….хехеххе….

7 Шпльонк { 03.12.09 at 10:10 }

Хм, аз изпивам по три-четири литра вода, а не ставам до тоалетната през нощта. Но наистина, ходи се по-често.

8 Radula { 03.12.09 at 12:23 }

Аз преди пиех само минерална и Девин изворна. Но се отказах от тях по същата причина като Аксим – много бутилки, с които не можах да се примиря. Още повече, че в моя квартал няма кофи за разделно изхвърляне на отпадъците и реших, че няма да продължавам така. Оттогава пия филтрирана вода. На мен ми е сладка и мисля, че все пак е пречистена, определено има различен вкус от просто чешмяната. Това е най-екологичният и най-достъпен вариант за мен на този етап. Мер е описвала разни начини за пречистване на водата в други статии тук, но на този етап не мога да ги прилагам и ми е добре с филтрираната. Каните Брита са доста разпространени.

9 Шпльонк { 03.12.09 at 12:28 }

Хъм, не съм видяла. Ще поразровя.

10 Radula { 03.12.09 at 12:34 }

В Метро, Пикадили, май в Била…. не съм сигурна, но май и в Технополис ги имаше. Но не само в тях.

11 Алия { 03.12.09 at 23:02 }

Поздравления Мер,това е най-страхотния сайт!!!

12 Алия { 03.12.09 at 23:04 }

Какво ще кажете за протиевата и преварената вода?

13 mer { 03.12.09 at 23:42 }

И аз пия филтрирана вода, въобще ако пия вода. За сега на ден ми се събира най-много половин литър чиста вода, може би защото пия много чай и сокове, също ям много плодове и зеленчуци – не знам дали това оказва влияние на малкото количество вода. Но мои приятели веднъж ми казаха, че е важно да се пие вода, освен всички останали течности.
И аз като Аксим и Радула отдавна приключих с пластмасовите бутилки и вярвам в промяната на всяка вода към по-полезна, но няма как да се избегнат тежките метали и хлора в чешмяната вода, затова я филтрирам и наистина има осезаема разлика. Във водата може да се добавят няколко капки сребърна вода, силициев камък (променя структурата й), да потапяме сребърна лъжичка, да сложим каната или бутилката между 2 по-силни магнита… Протиевата вода е много подходяща, но наистина е малко трудоемка, преварената е мъртва вода, а дестилираната също е много подходяща, дори за гладуванията.
Благодаря за съветите, ще се пробвам и аз така – да си сложа вода до компютъра, та да видим :).

14 Александър { 03.13.09 at 17:22 }

Вода до компютъра не ми се струва много добра идея от гледна точка на структурата й(за справка филма „Великата тайна на водата“, за който някой беше споменал по-горе).

15 Атанасия { 03.13.09 at 20:51 }

E, dobre de prevarena i destilirana voda ne e li edno i sushto? Pol Breg kazva, 4e e edno i sushto tvurdenie.

16 Атанасия { 03.19.09 at 10:56 }

Мер, може ли да ми отговориш дали преварената и дестилирана вода не са едно и също нещо,защото аз имам книгата на Пол Брег и той твърди,че е едно и също нещо.

17 mer { 03.19.09 at 12:37 }

Извинявай, пропуснала съм някакси въпроса ти.
Според мен не са едно и също. При преваряването на водата, тя става мъртва, всички органични елементи в нея се унищожават (което е добре) или преминават в неогранични, а всички неорганични елементи си остават в нея (мед, олово, кадмий, алуминий….). Така като пием преварена вода, всъщност приемаме и всички тези елементи.
При дестилацията водата преминава през 2 агрегатни състояния, от течна в газообразна и след това отново се втечнява. Така всички елементи остават в старата вода, а новата е абсолютно чиста вода без никакви други примеси (чиста Н2О). Също при сменянето на агрегатните си състояния, водата подобрява структурата си.
Поради тези причини смятам, че ефекта от пиене на преварена и дистилирана вода е доста различен. До сега, от това, което съм чела от Брег, съм останала с впечатлението, че той навсякъде препоръчва пиенето на дестилирана вода.
Това, което ти си чела, обяснява ли се нещо по-подробно?

18 Шпльонк { 03.19.09 at 13:06 }

Тъй като кисна пред компа по цял ден, водата до компютъра е с по-близка структура до водата в тялото ми и следователно се усвоява по-добре :Р. Майтапа настрана, и аз съм чувала, че хич не е оферта. В Щатите се продавали разни филтърчета, магнетизаторчета и минерализаторчета, дето се монтирали под мивката. Има-няма 2000 долара, ако ти се дават. Ще трябва да се проучи дали и в БГ има подобно нещо.

19 Observer { 04.06.09 at 1:32 }

Най-добре чиста изворна вода. Ако се пие минерална – е хубаво да се сменят периодично марките, за да не се натрупват едни и същи минерални вещества, а ако се вземат големи тубички 5-7 литра с помпа за туба е по-удобно.
Ако се ползва вода от чешмата, хубаво е преди това поне да е минала филтриране с кана Брита, помага, след това може да се кипне – това влияе енергийно, и накрая като изстине – да се сложи парче чисто сребро в съда с вода поне за една нощ или да си стои там докато свърши водата, такава вода може да действа лечебно и пречистващо, за мен даже освежаващо. В Първа Инвестиционна банка продават малки сребърни кюлчета от сребро с висока проба 5 грама под 20 лв беше, но според мен си струва инвестицията:)

Водата може да действа пречистващо, особено сутрин на гладно гореща, също така пиене на гореща вода за предизвикване на изпотяване, чрез което също се изхвърлят токсини от организма, след това обтриване с кърпа и смяна на дрехите – с потни дрехи да не се се стои за да не попиват токсините обратно.

20 Деси2 { 05.13.09 at 13:13 }

С коя продцедура е желателно да се започне пречистването на тялото?

21 mer { 05.14.09 at 2:11 }

Винаги е препоръчително да се започне с пречистване на дебелото черво. Ако го пропуснем и започнем с другите пречиствания, няма да получим очакваните добри резултати. Дебелото черво е в основата. И заедно с пречистванията е добре да се спазва суровояден режим. Всичко зависи от това какво искаме да постигнем и колко бързо.

22 Петя Иванова { 05.14.09 at 19:37 }

Здравейте на всички в сайта,
От доста време чета темите и коментарите тук. Реших да започна гладолечението на Л.Ковачева, днес ми е 4-ти ден, но много взех да отслабвам и си мисля да спра сега 2дни да се захраня, преди да премина към каквото и да е хранене. Разгледах предложените схеми, но такава двудневна не видях и не знам точно как да постъпя. Ако 1-я ден добавя домат, а втория-краставица, то значи, че ще ми трябват повече от два дни захранване. Също ми се искаше след захранването да направя пречистване на черния дроб със зехтин и лимон. Някой може ли да ме посъветва? Благодаря предварително!
P.S. Съжалявам, че пиша тук за глада, но в темата за него е затворена за коментари, регистрирах се във форума, но тук ми се стори по-лесно да обясня 🙁

23 mer { 05.15.09 at 8:55 }

Петя, може би захранването ти зависи от това, как се храниш по принцип. Ако ядеш всичко може да се захраниш така.
1 ден – домат и краставица
2 ден – добавяш варени на пара картоф и морков например и пак си ядеш малка салата
3 ден – добавяш малко ядки и зърна, хляб
4 ден – млечни
и чак след това месо, ако ядеш такова
овкусяванията ги остави след 3-4тия ден – сол, оцет, олио
най-важното е да не преяждаш – яж по малко и всичко ще е наред

Ако искаш да правиш чернодробно пречистване – захрани се само с растителна храна и го направи тогава, когато се почувстваш добре захранена, тоест не изпитваш чувство на глад. Може например след седмица и половина да го направиш. Всичко зависи от това как усещаш нещата и как се чувстваш.
Успех!

24 Петя Иванова { 05.15.09 at 12:18 }

Сърдечно ти благодаря, Мер!
Ще следвам тази схема и ще пиша как съм! Днес не се чувствам много добре, но най-вероятно защото тази сутрин се появи и месечният ми цикъл, дано нещо не си навредя сега със захранването, което съвпадна с този период.
Още веднъж благодаря за вниманието!
Поздрави!

25 mer { 05.16.09 at 1:20 }

Не се притеснявай, няма да имаш проблеми. Първият ден от цикъла е обикновено по-труден, и причините за това са много, и надали се дължи на гладуването. Всичко ще е ок :).

26 Петя Иванова { 05.16.09 at 17:19 }

Благодаря, днес вече 2-ри ден се захранвам, по-добре съм.
Поздрави!

27 бате Бино { 06.16.09 at 1:22 }

Тука гледам ,че Обсървър е дал мнение : „Ако се пие минерална – е хубаво да се сменят периодично марките, за да не се натрупват едни и същи минерални вещества,“

Това го знае дори продавачката в бакалията ,която е завъвршила селскостопански техникум. Ама ако я питаш защо ИЗОБЩО е необходимо да се натрупват НЕОРГАНИЧНИ минерали в организма , почва да гледа умно като голям камък.
Неорганичните минерали са добри за растенията. За нас са добри минералите от растенията.
А чешмяната вода ,както и да я кръщаваш, хлора нема как да го махнеш, филтър-милтър , дай я после на изследвания в Хеи и ще видиш къде е хлора- пак си е там.

28 Angie { 06.16.09 at 16:16 }

Привет!
Аз гледах снимки на кристалите на различната вода направени от г-н Емото и наистина е впечатляващо. Axim, а той даде ли обяснение къде се дяват тежките елементи във водата? Предварително благодаря, ако можеш да ми обясниш, или насочиш къде да прочета! Макар че получавам по имейла един нюзлетър от Life Enthousiast точно за водата, но признавам, нямам време да чета всичко.
Само минерална вода не е добре да се пие. Ние сме от Велинград и баща ми тества всички минерални извори там, за да прецени от коя вода му е добре, но накрая си купи Брита. Просто организма се натоварва само с минерална вода. Тя си е за лечение. Има и по-лека вода, но който не познава изворите, няма как да я знае, ако е дошъл само за събота и неделя.
Имам въпрос относно деня на Двете тръби. Нали тогава се препоръчва и вода да не се пие? Как тогава токсините излизат от организма? През последните Две тръби не пих и вода, едва веднъж посетих тоалетна и само от едното ухо забелявах че ми излезе някаква течност. И накрая реших че трябва да ида на сауна, за да излязат някак тези токсини. Само че пих пресен портокалов сок с лъжичка мед с пчелно млечице преди да ида, защото ми беше паднало кръвното и не ми се стори умно да ида така на сауна.
Благодаря!

29 mer { 06.17.09 at 17:50 }

И за мен сухото гладуване си е още малка мистерия. Това, което съм разбрала до сега е, че когато се провежда сухо гладуване, изчистването от токсини е с още по-голяма сила, понеже средата в тялото не се разрежда. При някои практикуващи дори урината става черна на цвят. През лятото не е много добре да провеждаме сухо гладуване (но отново е строго индивидуално), както и не е подходящо за абсолютно всеки човек. За мен съм усетила, че не е подходящо.

30 бате Бино { 08.17.09 at 1:19 }

Анджи, този сър – Емото , е свършил някаква работа ,ама има още да довършва. При това – свършил е по-лесната част от работата :)) Това че кристалите придобиват различна форма при различна музика или дума , изобщо не ми дава информация как това ми се отразява ПРАКТИЧЕСКИ на мен. А може и въобще да не ми се отразява.
“ Идеалист е този, който като забележи, че една роза мирише по-хубаво от зеле, заключава ,че от нея ще стане също и по-хубава супа “ 🙂

31 Доди { 10.24.09 at 23:59 }

Само да добавя към уводният пост.Според мен-няма неизлечима болест-има неизлечими болни!Тоест хора,които не искат да се лекуват.На скоро четох за диабета,че се причинява от метил.Метила всички знаем е паразит,който се намира в месото.Ето защо преди се смяташе ,че диабетика не може без месо.Какво се получава на практика.Когато диабетика спре консумацията на месо,паразита ,който е в тялото му започва да страда от липсата на „храна“…диабетика не се чувства добре и трябва да поеме порцията месо,за да нахрани метила.Защо трябва да го храни?Доказано е,че диабетът е заболяване,което се причинява от прекомерната употреба и злоупотребата на човека със животински продукти /в частност месо/…Когато човек с такова заболяване мине на вегетариански режим на хранене,метила не получава храна,дискомфорта изчезва след 1-2 седмици.А ако продължи да се храни вегански-метила умира.Край на хапчетата,край на диабета.Много малко хора го осъзнават обаче.Свекърва ми е диабетичка и пробва този режим.При нива на кръвната захар не по-ниски от 10-12 със суровоядски режим на хранене само за седмица я смъкна на 6.
Няма чудодейни лекарства в аптеките.Няма чудеса!Чудото е нашата нагласа,нашата мисъл и стремежа ни да се самоосъвършенстваме.Ето например дядо ми е убеден,че захарта му дава енергия и сила,че тя кара мозъка му да работи и го държи винаги в бодро състояние.Не си дава сметка обаче откъде е толкова агресивен и нервен.Захарта разсипва нервната система.Гледайте как се хранят бебетата-така трябва да се храним и ние.Няма нищо по-хубаво за човека от суровата храна-в чист непреработен вид-такава каквато ни я дава природата.И Атерхов казва:“Много по-лесно е да отгледаш 100 деца суровоядци,отколкото едно с готвена храна“
От нас не се иска нищо друго ,освен да променим хранителните си навици.Нищо не губим,но колко само печелим!Който не е пробвал-само той не знае! А който е пробвал-не иска да се връща назад!

32 бате Бино { 10.27.09 at 20:07 }

Доди ,Добри разсъждения , добра мотивация.
Но не са така прости нещата за съжаление. Ако прочетеш повечко, ще научиш за поне още 30 ппричини за тоя диабет. Ти даже не спомена захарта. Не забравяй, че има диабет 2 и диабет 1 . Този първия е много лош, той се среща при деца,юноши ,като цяло – млади хора. Кога едно 12 годишно дете ще има време да се задръсти НА МАТЕРИАЛНО НИВО ?
Паразитарната теория не може да обясни за съжаление всичко. Аз също много я харесвам. Прочети двата ми силни поста ( силни,защото цитирам авторитети 🙂 ) в раздела за паразитите.
Как при някои хора паразитите си стоят тихо и спокойно цял живот , а при други правят зловещи патологии. Значи има и друго- най-често извън материята .. 🙂

За свекърва ти , според мен специално за намаляване на кръвната захар, много по-голяма роля е изиграла спирането или намалянето на ПРОСТИТЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ ( където влизат дори бял ориз и картофи! , да не говорим за бял хляб,бисквити и прочие) Кръвната захар е най-сил
но зависима от въглехидратите ,не от месото.
Иначе , чудесни разсъждения . ( според мен)

33 roman_soldier { 11.30.09 at 1:28 }

Добре е да използвате Билкова Програма за очистване от токсини и бактерии. Можете да я намерите на този сайт, /www.framar.bg и се казва Тисинин Клийнс. 15 дни цикъл. Най добрата е Colonix на DrNatura. Желателно е здравословно хранене с повече сурови зеленчуци, кисело мляко с активни бактерии, смляно ленено семе, трици с овесени ядки и др.
Друг начин за детокс е изпозването на Bentonite(бентинит, зелена хума) с psyllium husk. Псилиума се взима с една чаша вода, разбърква се и се слага една лъжица течна зелена хума. Изпива се веднага. Зелената хума има негативен заряд и има способност да привлича тежки метали, вредни бактерии и микроорганизми, вируси в червата. Псилиумът увеличава размера си в стомаха около 15 пъти и облекчава изхвърлянето. Добре е да се пият между 6 и 8 чаши вода на ден. Аз имам много добри резултати за 3 седмици. Благословение!

34 roman_soldier { 12.01.09 at 19:06 }

Здравейте,
За сухото гладуване, което се споменава тук, мога да кажа ако имате предвид гладуване без храна и вода. Трябва да се внимава много, човек може да издържи макс. 3 дни. Преди това е добре да се очисти организма, вътрешно и външно чрез клизми. Аз съм го правил, макар и да не съм се очиствал предварително, има полза и физическа и духовна. Съчетавал съм го с четене на Библията. Благословение!

35 roman_soldier { 12.04.09 at 7:29 }

pH или Пе Ха-то на нашия организъм е много важно да бъде в нормални граници. pH е съотношението на позитивно заредените йони(кисилинни) и негативно заредените йони(алкални). Кои са нормалните граници, това са между 7.0-7.5. Когато е 7.0 нашия организъм е неутрален, нито киселинен, нито алкален. Ако е 6.0 е киселинен. Тази среда е бедна на кислород. Какво става в киселинната среда? Това е среда в която спокойно си живеят вредните бактерии, вредни микроорганизми, Кандида бактерии и Гнойно инфекцизионни бактерии и вируси разбира се. Склонни сме да се разболяваме от най -безобидни болести до най сериозни. В алкална среда тези бацили не могат да живееят. Храната с която се храним и водата която пием определя каква е средата в нашия организъм. Различните видове зеленчуци и плодове се различават, а някои например като лимона, който е киселинен когато се приеме спомага за алкализирането на средата.
Така че, независимо дали сме суровоядци или вегитарианци, имайки предвид химическите торове с които се тори е добре да знаем какво ни е pH. To се измерва с pH лентички в урината рано сутрин. Киселините от тялото се изхвърлят чрез урината. Някои препоръчват да се пие урина, но ви съветвам внимавайте средата ви може да стане по кисилинна. Мерете си pH редовно. Между другото зелената хума спомага за алкализиране. Хората, които са болни от рак, язва, гастрит и други, Кандида бактерии, вируси, които често се разболяват от грип и настинки, които се оплакват от постоянна умора често имат киселинна среда. Нормални здрави клетки са алкални и раковите клетки са киселинни. Много изследвания са доказали, че рак, кандида и вируси не могат да оцелеят в алкална среда. Раковите клетки не могат да оцелеят в алкална среда, богата на кислород. При рН 7,4 раковите клетки в летаргия и при рН от 8,5 на раковите клетки умират. Когато тялото е киселинно може също да има тенденция към гастрит, язва, склонност към диария и / или запек, кожни проблеми, артрит и други.
Кръвта трябва да бъде слабо алкална 7.35-7.45. Ако храната, която приемаме създава киселинна среда, тялото, това се отразява и на кръвта и тялото се опитва да балансира pH. Koгато това е проблем различни минерали се вземат от много важни органи за да неутрализират киселините и те да се изхвърлят от тялото. От това организма започва да страда и това доста често не се забелязва с години и но често довежда до сериозни болести. Ако pH на урината е между 6.0-6.5 сутрин рано и 6.5-7.0 вечер преди вечеря нашето тяло се намира в сравнително добро състояние. pH теста на урината ни показва как нашето тяло се освобождава от киселините и как асимилира полезните минерали като калций, магнезий, калий и натрий. Тези минерали играят ролята на буфери, които подържат pH баланса на тялото. Ako кисилинността ни е много висока за продължително време трябва да се храним само с зеленчуци, плодове, да пием минерална вода и да се откажем от бял хляб, червено месо, газирани напитки, черен чай, кафе, алкохол. Медикаментите създават силно киселинна среда. За да си възстановим здравето трябва да приемаме 80% алкално формираща среда храни и 20% киселинно формираща среда храни.
Следва списък на храните според средата, която създават:
Силно алкални: зеленчукови сокове, магданоз, суров спанак, броколи, листа на целина, чесън, сушени смокини и стафиди, билкови чайове и вода с лимонов сок, а от подсладителите стивия.
Алкални: Моркови, зелен боб, лима боб, цвекло, маруля, тиквички, фурми, касис, грозде, киви, круши, папая, бадеми, лешници, зелен чай, оризов сок, сироп от клен.
Ниско алкални: аспержи, царевица, гъби, лук, зеле, грах, цветно зеле, листа на ряпа, картофи, олио, соя, тофу, кокосов орех, вишни, домати, портокали, череши, ананас, авокадо, грейфрут, манго, ягоди, лимони, диня, леща, сладка царевица, див ориз, просо, коноа, каша(гречка), мляко от соя, козе мляко, козе сирене, краве масло, суроватка или натурални протеини за спортисти, зехтин, олио от ленено семе, рапично олио, непреработен мед, сурова захар.
Киселинни: фасул, готвен спанак, сладки картофи, тъмни боровинки, червени боровинки, сливи, банани, преработени плодови сокови, ръжен хляб, черен хляб, овес, кафяв ориз, черен дроб, дреболии месо, стриди, пълноценно мляко, масло, кисело мляко, сирене, сладолед, сметана, тиква, сусам, слънчогледови семки, слънчогледово олио, маргарин, мас, бяла захар, преработен мед, какао, нейви фасул, пинто фасул, компоти, бял ориз, бял хляб, спагети, макарони, фиде, бисквити, риба, пиле, агнешко, пуешко, яйца, твърдо сирене, ядки пекан и пиштун, кашу, вино, газирани напитки, млечен шоколад, кафява захар, моласа, конфитюр, майонеза, горчица, оцет.
Силно кисилинни: туршии, говеждо, телешко, раци, консерви туна и сардина, топено сирене, орехи, фастъци, черен чай, кафе, бира, ликьор.
Благословение и успех!

36 roman_soldier { 12.04.09 at 7:42 }

Малка грешка, за киселинните храни. Това е правилния текст.
Ниско киселинни: фасул, готвен спанак, сладки картофи, тъмни боровинки, червени боровинки, сливи, банани, преработени плодови сокови, ръжен хляб, черен хляб, овес, кафяв ориз, черен дроб, дреболии месо, стриди, пълноценно мляко, масло, кисело мляко, сирене, сладолед, сметана, тиква, сусам, слънчогледови семки, слънчогледово олио, маргарин, мас, бяла захар, преработен мед, какао.
Киселинни: нейви фасул, пинто фасул, компоти, бял ориз, бял хляб, спагети, макарони, фиде, бисквити, риба, пиле, агнешко, пуешко, яйца, твърдо сирене, ядки пекан и пиштун, кашу, вино, газирани напитки, млечен шоколад, кафява захар, моласа, конфитюр, майонеза, горчица, оцет.
Силно кисилинни: туршии, говеждо, телешко, раци, консерви туна и сардина, топено сирене, орехи, фастъци, черен чай, кафе, бира, ликьор.

37 roman_soldier { 12.04.09 at 7:51 }

И още нещо. Създаването на добра среда в организма води до повишаване на имунната ни защита, а от там до изцеление от много болести. Малко го накъсах коментара но ще ме извините. Благословение!

38 бате Бино { 12.14.09 at 21:07 }

Малка корекцийка за сухото гладуване , ако може. По принцип го дават максималния срок – 5 дни. Но пак е строго индивидуално- силно зависи от типа индивидуална конституция ( вата ,пита, кафа ) За Вата не било препоръчително / макар ,че аз съм правил сухо 2 дни и нямаше никакво неприятно усещане/ ,докато кафа ( по-пълните хора) могат да издържат доста повече. Един приятел- Бисо още в казармата направи без проблем 10 дневно „гладуване“ само на кафе и цигари, а пък имало някакъв шемет спортист, дето за да слезе в по-ниска категория, направил 15 дни сухо, но не изглеждал никак добре. / Но не е умрял де /

39 atanassia { 04.08.10 at 22:32 }

Здравейте отново. Благодаря Ви за съветите, със сигурност ще пробвам тези неща, но сега искам да ви питам за нещо по-сериозно. Както вече повечето от вас знаят, аз имам проблеми с кг-те и още преди бременността ми се появиха отоци по глезените и празците. Като отидох да раждам преди 2г. ми даваха там Pflebodia, но аз сега нямам възможност да си ги купувам/те са ампули/. Според вас ако си правя компреси с урина дали ще мога поне малко да постигна някакво подобрение/ те са ми оттекли и зачервени, особено,когато е студено времето мн ме болят/. Ще ми е интересно да чуя и вашите мнения,за да знам как да постъпя…Аз знам как…,но в момента продължавам да пълнея на нервна почва,което хич не е хубаво за мен и го осъзнавам…,но за в момента е така. Имам дразнител на главата, от който не мога все още да се отърва… изчервен

40 atanassia { 05.02.10 at 21:22 }

MER, MOJE li da mi otgovorish na vuprosa :)))

41 mer { 05.07.10 at 23:03 }

Атанасия, извинявай – често се случва да пропускам коментари, поради нестигането на времето….. мнението ми надали ще е компетентно.
Разбира се нищо не пречи да пробваш с уринови компреси, те доста спомагат за облекчаване на състоянието ни, а много често и за лечение на проблеми. Също може да пиеш и диуретици – зелен чай или фреш. Но всъщност друго мисля…

Понякога здравословните проблеми са следствие именно от дразнители на нервна почва. Пълнеенето влошава проблемите с отоците. А дразнението спомага пълнеенето. Затова преди да се прибегне към каквито и да е оздравителни процедури, трябва да разрешим проблема с дразнителя. Това много често е 100%овата причина за проблемите ни. Ако се замислим – истински щастливите хора са здрави тялом и духом – независимо какво ядат и какви грижи полагат – обикновено нулеви (макар че суровоядството ни пробужда по-лесно и спомага да видим истината и да се докоснем до вътрешното ни Аз по-бързо). Щастието и безкористната любов лекуват всичко.

Ако искаш прочети нещо, например Луиз Хей, всъщност има доста литература със съвети как да постигнем вътрешно щастие и да се оттървем от стрес и неприятели…

Успех ти желая – бързо да се справиш с това.

42 silvia stoeva { 09.30.11 at 10:19 }

da kajete ne6to zaa bolen ot xipatit b po gore napisanoto yda4no li e

43 Divcho { 09.30.11 at 16:59 }

Извинете всички, но нека започнем от там, че ролята на дебелото черво не е да „засмуква хранителни вещества“. Има си около 5 метра тънки черва преди него, на които това им е основната функция. При дебелото черво тази роля е по-скоро второстепенна. Въпросната „омразна“ слуз не е нещо екзогенно и вредно. Тя се отделя от специални клетки в епитела на ДЧ и има за цел да улесни пасажа, т.е. преминаването на а.к.и.т.а.та ви по пътя към „митницата“. За да няма болезнен запек , например. Колкото до шлаките, те са друга работа. За пиенето на повече вода също съм с две ръце за.
Забележително е как въз основа на няколко погрешни схващания, се е изградила цяла философия с доволен брой последователи.

44 бате Бино { 08.12.13 at 10:10 }

А кой, любезни Дивчо, казва , че това са погрешни схващания? Сигурно онези медици , които не напрягат и една от гънките си , след като си вземат дипломата и цял живот не могат да предпишат нищо различно от фармацевтично лекарство ..:) И на които средната продължителност на живот е 59 години!!! ( официална статистика)
Тук ние говорим за едни други медици, с по-творческо и прогресивно мислене.. Те доказаха със себе си верността на теориите си.. Д-р Норман Уокър почина на 103 , до последно физически и умствено активен! Д-р Галина Шаталова в момента е на 97 и продължава да прави семинари , погледни също акад. д-р Николай Амосов, Борис Болотов , Микулин, и стотици още лекари – натуропати , които прилагат върху себи си тези „погрешни схващания“. 🙂 🙂

45 Sis { 08.15.13 at 9:45 }

Само уточнение Шаталова е починала 2011 на 95г.

Leave a Comment