Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Титан, по Лечебният глад, 10 януари, 2009

вдъхновение

По принцип, ако имаш стабилна психика, а не лабилна, както е при повечето хора, лекарско наблюдение не ти е нужно. В книгите се споменава лекарското наблюдение проформа, за да не бъдат преследвани авторите от фармацевтичните и химически концерни, които правят законите.
Защото без лекарите не могат да си пробутват боклуците, от които нямаме нужда.
Захранването е важно да се спазва стриктно, но то може да варира в зависимост от продуктите, които има и ти харесват.

Чух за някакъв идиот – 20 дни нищо не ял и на 21-вия опухал една тава с кебапчета и кюфтета и ритнал бакърчето. Не могли да го спасят. Така че внимавайте :). От лекарите май помагат само в хирургията :)) и то около 30 % :).
Аз лично гладувам от 14-21 дни само на вода – в никакъв случай минерална, аз ползвам или изворна или пречистена и структурирана, след което 1-2 дни плодови сокове разредени с вода и след това още 5-6 дни плодове според сезона. Това ми е част от захранването, след този период минавам и на зеленчуци като много е важно дълго да дъвчиш и с много слюнка. Има много схеми на захранване, всеки си избира тази, която му харесва най-много. Аз по принцип не ям животинска храна, с изключение на кр. масло и то в минимални количества и рядко така, че ми е много лесно… за едно гладуване свалям по 15-20 кг в рамките на 40 дни ако разбира се съм прекалил с картофите, нахута, боба и ориза. Изключително важно е да не се преяжда, основна грешка, която допусках в продължение на 20 години. Порциите трябва да са малки, но добре комбинирани с необходимите храни. Аз преди една тенджера с боб я нямах за нищо, а сега една малка купичка и стомаха постепенно започва да се свива и да функционира нормално.

Тук видях едно момиче, което било на вегетариански режим, пък имала недостиг на белтъчини и затова почнала да яде месо отново. Мога да ви уверя, че тя е приемала еднообразна храна, бедна на аминокиселини и термично обработена, за да стигне до това положение. Не се страхувайте, просто яжте разнообразна храна… бобови (боб, нахут, леща, бакла…), варива там всякакви, зърнени, особено кълнове и различни сурови ядки, всеки ден максимум 50 грама да е суровата ядка, може по 5-6 бадема или кашу, орехите не забравяйте, лешници, кедрови ядки и никога сурови фъстъци, а печени само на нова година :). Есента е най-богата на продукти и е най вкусно всичко тогава :).

източник

5 comments

1 Иван Йонков { 03.22.09 at 2:01 }

Искам само да попитам „никога сурови фъстъци“. Защо?

2 Петя { 03.22.09 at 2:47 }

салмонела…

3 benato { 03.22.09 at 10:36 }

Шаталова казва,че суровите фъстъци съдържат инхибитори които пречат на храносмилането,те не са ядки а от семейството на бобовите.

4 Иван Йонков { 03.22.09 at 10:58 }

Знам, че са бобови, но ако ги накиснеш за по-дълго време във вода стават ли за консумация?

5 mer { 03.22.09 at 11:49 }

При накисването във вода инхибиторите излизат и се изхвърлят с водата. А един приятел вчера ми сподели, че ги покълва – ставали с дебели сочни кълнове (стига да не са твърде остарели). И аз ще пробвам тия дни – трябва по-често да се промиват.

Leave a Comment