Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Енергията

За да сме в хармония със себе си и околния свят, са ни необходими добро здраве и високо енергийно ниво. Ето някои прости и действени препоръки как да повишим жизнения си тонус и да издигнем енергията си на нужното ниво. За тази цел изобщо не е нужно да се измъчваме с тренировки, диети и други насилствени методи.
Не се борете за здравето си и не трупайте енергия. Пуснете ги в себе си.Вадим Зеланд

Да предположим, че смятате здравето си за добро. Но вероятно просто не знаете как се чувства истински здравият човек. Ако сутрин не ви се става, не ви се ходи на работа или на училище, ако следобед се вкисвате и ви се спи, ако вечер нямате други желания освен да се пльоснете пред телевизора, значи изобщо не сте здрав. В този случай енергията ви стига само да поддържате еднообразно съществуване.
Под енергетика ще разбираме способността да се усвоява и да се използва енергията. В човешкия организъм можем условно да я разделим на две форми: физиологична и свободна. Физиологичната се получава от усвояването на храната. Свободната е космическата енергия, която преминава през човешкото тяло. Двете заедно оформят нашата енергийна обвивка. Човешката енергия се изразходва за определени физически функции и се излъчва в околното пространство.
Космическата енергия се намира в околния свят в неограничено количество. Но човек може да усвоява минимална част от нея. Тя преминава през човешкото тяло в две посоки. Първият поток върви отдолу нагоре и е разположен на около 2,5 см покрай гръбнака на мъжете и на приблизително 5 см на жените. Вторият поток върви отгоре надолу и е разположен почти плътно до гръбнака. Количеството на човешката свободна енергия зависи от ширината на централните енергийни канали. Колкото по-широки са те, толкова по-висока е енергетиката.
Хората отдавна са открили централните енергийни потоци. Енергията циркулира в човешкото тяло по много сложен начин, но това не бива да ви безпокои. За нашите цели засега е достатъчно да се спрем на двата централни потока.
Когато нормалното протичане на енергията се нарушава, т.е. някъде се появяват „тапи“ или „пролуки“, тогава възникват различни болести. И обратно, ако вътрешен орган е заболял, енергийната картина се променя. Трудно е да се прокара точна граница къде нарушението в енергийната циркулация е предизвикано от физиологични причини, например задръстване на организма с отпадъци, и къде физиологичните нарушения са предизвикани от изменение в протичането на енергията. Иглотерапията, точковият масаж и други подобни методи могат да възстановят нормалното циркулиране на енергията и тогава болестите, предизвикани от нарушенията на циркулацията, ще изчезнат. Но ефектът ще е временен. За да бъде всичко в нормата, необходимо е да се грижим както за физическото, така и за финото си тяло.
Човешката енергетика е тясно свързана със състоянието на мускулите. Напрегнатите мускули затрудняват нормалното движение на невидимите потоци и смущават полевото излъчване на човека. Да, човек излъчва енергия и когато той е напрегнат това се усеща от околните несъзнателно, във въздуха „увисва напрежение“.
Настроението и жизненият тонус са пряко свързани с енергията. Потиснатото състояние, стресът, вътрешната празнота, умората и апатията показват липса на енергия. Само физиологичната енергия не стига за поддържане на висок жизнен тонус. Човек може да е изморен физически, но да е доволен и бодър. И обратно, ситият и неизморен човек може да се чувства потиснат и вял.
Главна роля в активната жизнена позиция играе именно свободната енергия. Ако нищо не ти се иска, значи не ти достига свободна енергия. Когато тя не достига, можеш да се принудиш да изпълняваш рутинни функции, но да твориш и да изпълняваш активни действия ще ти бъде трудно. Зад всяко активно действие стои намерението. Ако няма свободна енергия, значи няма и намерение.
Физиологичната енергия се изразходва за самото изпълнение на действието. Ние се интересуваме главно от първия вид, който отива за оформяне на намерението. Точно това е енергията на намерението. Именно благодарение на нея у нас се появява решителност да имаме и да действаме.

СТРЕС И РЕЛАКСАЦИЯ
Потиснатото или напрегнато състояние предизвиква блокиране на централните потоци и енергията спира да протича през нас. В стресово състояние човек не е способен да действа ефективно, тъй като намерението е блокирано. Стресът може да въздейства на енергийните канали и по обратния начин. Те внезапно се разширяват и тогава човек извършва невероятни действия, на които в обикновено състояние не е способен. Такива примери са известни, но се случват рядко. В повечето случаи способностите и възможностите на човек в състояние на стрес рязко намаляват.
В продължение на един ден човек минава през множество стресови ситуации. Те варират по силата на въздействието си от съвсем слаби, за които обикновено веднага се забравя, до силни, които за дълго го изваждат от равновесие. Естествената реакция на организма срещу стреса е напрягането на едни или други мускулни групи. Напрежението дотолкова ни е станало навик, че просто не го забелязваме.
Според един стереотип можем да се отървем от стреса чрез релаксация. А всъщност когато се отпускате, вие се опитвате да се борите със следствието, без да премахвате причината. Причината за физическото напрежение е психическото. Състоянието на потиснатост, безпокойство, раздразнение, страх предизвиква спазматично напрягане на мускулите. Разбира се, съзнателното им отпускане ще даде временен ефект на облекчаване. Но психическото напрежение отново ще върне нещата. За да се премахне психическото напрежение, е необходимо до голяма степен да се намали важността. Вие сте в напрегнато състояние само заради смешната значимост, която придавате на засягащите ви неща.
Стресът е следствие на важността.
Можем мигновено да се отървем от него — просто трябва да се откажем от важността. Да се поддържа тя е безполезно и вредно. В какво се състои тя, лесно ще определим във всеки конкретен случай. Напомнете си: отхвърляйки важността, вие се освобождавате от напрежението и можете да действате ефикасно. Трябва да си давате сметка, че повишеното значение винаги работи против вас. Съзнателно се опитайте да намалите важността на проблема – по-важните сте самите вие и вашето здраве и хармония, нищо друго не е толкова важно и значимо и проблемите винаги имат разрешение.
Ако сте свикнали да обръщате внимание на състоянието на душевен комфорт, няма да ви е трудно навреме да си спомните. Всеки път, когато изпитвате дискомфорт, се попитайте – защо? Къде съм повишил значението? Колкото и „важно“ да е за вас, откажете се съзнателно от важността. Постъпвайте единствено в рамките на изчистеното намерение. Само в този случай ще действате ефикасно.
За да добиете имунитет срещу стреса, е необходимо да замените стария навик да се напрягате по всеки повод със състоянието на релаксация. Отпуснатото състояние не означава вялост или апатия. Това е състояние на хармонично съществуване в околния свят, на равновесие. То предполага липса на вътрешна и външна важност: аз не съм лош и не съм добър – светът не е лош и не е добър; аз не съм жалък и не съм значителен – светът не е жалък и не е значителен, и т.н.
За да отворите каналите на енергията, е необходимо да се научите да влизате в състояние на релаксация във всякаква обстановка, макар и за кратко време. Мускулите се управляват не от думи, а от намерения. Повечето мускули можете да отпуснете съзнателно, стига да им обърнете внимание. Обикновено не им обръщаме внимание, докато не почувстваме болка или дискомфорт в тях. Ето защо е достатъчно с мислите си да преминем през цялото тяло и да отпуснем блокажите. Има обаче група мускули, които са отвикнали да се подчиняват на намерението. Това е следствие от съвременния заседнал начин на живот. Например много е трудно да се управляват съзнателно мускулите на гърба, затова с възрастта той започва да боли. Колкото и банално да звучи, редовната гимнастика- особено за мускулите на гърба -е абсолютно необходима.
И така, цялата процедура се състои в следното.
Без да бързате, но и енергично преминете с мислите си през цялото тяло и отпуснете блокажите. Представете си, че кожата ви е обвивка, която внезапно се нагрява отвътре. Фокусирайте вниманието си върху повърхността на тялото си. Представете си по желание, че кожата ви се нагрява или чувствате мравучкане или енергийно пощипване. Главното е да усещате, че имате кожа. А сега почувствайте, като че ли енергията прелива по цялата повърхност на тялото като проблясъците по сапунен мехур.
В този момент вие сте част от Вселената и сте в равновесие с нея.
Не е необходимо непременно да усещате нещо особено. Всеки човек чувства различно. Не е нужно изобщо да се стараете. Направете го сякаш между другото, но решително. Интегралното усещане на повърхността на вашето тяло с преливащата се по него енергия представлява именно състояние на релаксация, равновесие и единение с околния свят. След няколко опита това ще става мигновено и скоро ще влизате в състояние на релаксация толкова лесно, все едно че скръствате ръце на гърдите си.

ЕНЕРГИЙНИТЕ ВАМПИРИ
Всички плуваме в океан от енергия. Но да я получим не е толкова просто, защото тя не се разпределя диференцирано спрямо нас. За да я получи съзнателно, човек трябва целенасочено да разшири енергийните си канали и осъзнато да пусне там енергийния поток. Например пиете вода осъзнато и преднамерено, но не можете със същото ясно усещане да пуснете в себе си енергията. Човек по принцип има възможност целенасочено „да се зареди“ от Космоса, но тази способност се намира в зачатъчно състояние.
Много по-лесно е да се получи чужда, вече усвоена енергия. Така правят т. нар. енергийни вампири. На всеки се е случвало да каже: този човек ме натоварва, или този ме изпива с поглед, или пък има хора, които постоянно разказват своите неволи, болежки, притеснения и страхове, без да осъзнават, че натоварват с негативизъм околните и така им взимат от енергията.Тя се усвоява лесно, защото има определена честота. За да се получи, е достатъчно да се настроиш на тази честота.
Това се проявява по различен начин. Той мазно-мазно ви задава някакъв незначителен въпрос, нахално ви гледа в очите, старае се да ви докосне, да ви държи ръката, досажда ви с разговори, умее да се нагоди към характера и темперамента ви – изобщо промъква се в душата ви и се опитва да напипа слабото ви място. Това е вампир тип „мазник“. Той е добър психолог, общителен е, но не е обаятелен, а досадно нахален и това веднага се усеща. Наистина той познава тази своя черта и се мъчи да не изглежда такъв.
Другият тип вампири са манипулаторите. Те играят на чувството за вина. Подобен вампир подсъзнателно търси хора, потенциално разположени да се подложат на чуждо осъждане или да помолят за съвет в трудно положение. Човек и с най-малкото чувство за вина също подсъзнателно търси някой да го осъди и веднага да го помилва. Подкрепата и съветът са нужни на онези, които поставят убежденията си под съмнение и се предават на чуждия съд. И така, вампирът и донорът се намират един друг и всеки получава онова, от което се нуждае. Манипулаторът с лекота се настройва на честотата на своята жертва. Технологията е елементарна: изисква се само уж случайно да докосне вълнуващия човека проблем и той веднага се разкрива и сам предлага енергията си.
Третият тип е най-грубият и агресивен вампир – „провокаторът“. Без особено да се замисля, той веднага предприема фронтална атака и се мъчи да изведе жертвата си от равновесие. Добре ви е известно как действат провокаторите. Те използват всички средства, започвайки със скрита подигравка и завършвайки с груб натиск. Главното е донорът да излезе извън себе си, а каква ще е реакцията му – грубост, раздразнение, негодуване, страх, неприязън, не е важно, всичко е от полза.
Човек става енергиен вампир несъзнателно. Също несъзнателно той се стреми да се възползва от чуждата енергия. Забелязва ситуациите, при които получава удовлетворение и прилив на сили, и се стреми да ги повтори. Докато донорът се чувства разбит. Ако след общуването си с някого усещате потиснатост, опустошеност, слабост или треперене, значи са се „възползвали“ от вас.
Когато нещо ви тревожи или гнети, енергетиката ви е отслабена. Заобикалящите хора и животни го чувстват интуитивно, на енергийно ниво. Значи осъзнатостта и увереността ви са отслабнали. На улицата точно вас ще ви залае куче. Ще ви се лепне циганка и ще ви проси пари. Енергиен вампир може да получи от вас значителна доза енергия. Лесно ще бъдете въвлечени в проблемна ситуация.
Не бива във всеки човек да виждаме потенциален вампир. Ако бъдете нащрек, вече отваряте път към своето био-поле. За да се зашитите от нежеланото въздействие, е необходимо да укрепвате енергийната си обвивка, да следите нивото на важността и да развивате в себе си осъзнатостта.
Тя ще ви позволи в нужния момент да си дадете сметка, че се опитват да ви въвлекат в играта или в капан. Ниското ниво на важността ще затрудни настройването на вашата честота. Особено внимание обърнете на характерните й признаци и на най-малкото чувство за вина. Като направи един-два неуспешни опита, манипулаторът ще ви остави на мира. А здравата енергийна обвивка ще ви послужи за сигурна защита срещу чуждото нахлуване.

ЗАЩИТНА ОБВИВКА
Всеки от нас е обгърнат от невидима енергийна обвивка. Обикновеният човек не я чувства, но може да си я представи. Усетете цялата повърхност на тялото си, сякаш се потапяте в гореща вана. Не казвам „опитайте се“. Просто го направете. Когато не се опитвате, а го правите, се получава веднага и не са ви необходими тренировки. Енергията се разпространява като бавна вълна от центъра на тялото ви, излиза на повърхността и се превръща в балон.
Представете си балон около себе си. Това е вашата енергия. Няма значение, че реално не я чувствате. С въображението си вие вече правите първата стъпка към управление на обвивката. С времето ще дойде и реалното усещане.
Хората с развити екстрасензорни способности виждат както обвивката, така и всички дефекти по нея. Всеки по рождение има екстрасензорни способности, но просто не ги използва и затова те са в спящо състояние. Можете да ги събудите или чрез дълги тренировки, или внезапно – това е само въпрос на силата на намерението ви. Разбира се, да се постигне подобно намерение е доста трудно. Но за целите ни ще бъде напълно достатъчно да се приведе енергетиката в здраво състояние. Слабата обвивка е беззащитна пред насилственото нахлуване.
Здрава енергетика може да се развие и да се поддържа, като изпълнявате специална гимнастика. Много просто е и не заема много време. Застанете изправени, както ви е удобно, без да се напрягате. Вдишайте и си представете, че енергийният поток излиза от земята, влиза в областта на перинеума, движи се покрай гръбнака (на посоченото по-горе разстояние), излиза от главата ви и отива в небето. Сега издишайте и си представете, че от небето се спуска енергиен поток, влиза в главата ви, движи се покрай гръбнака и влиза в земята. Не е задължително физически да усещате потоците. Напълно достатъчно е просто да си ги представите. С времето чувствителността ви ще бъде толкова тренирана, че ще се научите да ги усещате.
После си представете, че двата потока се движат един срещу друг, без да се пресичат, всеки по своя канал. Отначало го правете при вдишване и издишване, но по-нататък се постарайте да се откажете от свързването на потоците с дишането. Със силата на въображението си (намерението) можете да ускорявате потоците, да им придавате мощ. А сега си представете, че възходящият поток излиза и бликва над главата ви като фонтан. Аналогично низходящият поток излиза и също бликва под краката ви.
Вие имате два фонтана – отгоре и отдолу. Мислено съединете струите им така, че да се окажете вътре в енергийната сфера. После обърнете внимание на повърхността на тялото си. Почувствайте кожата си и продължете усещането към сферата – както балонът се разширява при надуване. Когато мислено надувате повърхността на кожата си, сферата на затворените енергийни фонтани се фиксира. Правете го без напрежение. Не е нужно с всички сили да се стараете, за да почувствате нещо.
Не се тревожете, че физически не усещате централните потоци. Толкова сте свикнали с тях, че сте престанали да ги чувствате, както и всеки друг здрав вътрешен орган. Когато от време на време, но редовно концентрирате вниманието си върху потоците, скоро ще имате и физическо усещане. Не толкова силно, както, да речем, осезанието, но достатъчно реално.
Точно това се нарича енергийна гимнастика. Като затваряте потоците в сфера, създавате около себе си защитна обвивка. Разтягайки повърхностната енергия в балон, задържате обвивката в стабилно състояние. Ползата от такава гимнастика е много голяма.
Първо, обвивката ви защитава от удари.
Второ, тренирайки енергетиката си, изчиствате фините канали. Тапите, които пречат на движението на енергията, изхвърчат, а дупките в обвивката, откъдето тя излиза, се затварят. Всичко това обаче не става веднага, а постепенно. Но не е нужно постоянно да се обръщате за помощ към рефлексотерапевт или екстрасенс. Самите вие ще възстановите нормалната циркулация на енергията.

ПОВИШЕНА ЕНЕРГЕТИКА
Повишаването на енергетиката не означава натрупването й. Може да ви се стори странно, защото сме свикнали с фрази като „не ми достига енергия“ или „изпълнен съм с енергия“. Можем да натрупваме само физиологична енергия във вид на калории. За тази цел е достатъчно добре да се храним и редовно да си почиваме.
Човек няма откъде да натрупа свободна енергия.
Тя влиза в тялото ни от Космоса. Ако каналите са достатъчно широки, енергия има, ако са тесни – няма. Ето защо високата енергетика означава преди всичко широки канали.
Във всяка точка винаги има свободна енергия в неограничено количество – вземай, колкото можеш да носиш. Необходимо е да се научите да я пускате в себе си и да се усещате част от Вселената. Това не трябва да бъде обаче кратковременен акт. Необходимо е постоянно да се стремите към енергийно единство с околния свят.
На човек му се струва, че ако натрупа много енергия, ще стане силен и ще постигне успех. Но подобно натрупване служи само за подготовка към въздействие върху света със силата на вътрешното намерение. Както вече ви е известно, опитите да се промени или победи света чрез силови методи са неблагодарна и неефективна работа, изискваща голям разход на енергия. Човек, който взаимодейства със света чрез силата на вътрешното си намерение, твърде много си въобразява за себе си. А всъщност той е просто една капка в океана.
Външното намерение не променя света и не се бори с него. То просто избира от света каквото му трябва. В „магазина на пространството на варианти“ на външното намерение не му е необходимо нито да се пазари за стоките, нито да ги отнема от продавачите. За работа с външното намерение не е нужно да се натрупва енергия. Тя и без това е в изобилие навсякъде – ние буквално се къпем в нея. Да я натрупваш е все едно да плуваш в езерото с пълна с вода уста за резерв. Не се старайте да натрупвате енергия, а й позволете свободно да преминава през вас като два насрещни потока. Понякога можете да ги свързвате в два противоположни фонтана. Това е всичко.
Не се стремете да се превърнете в кълбо от енергия, а си представете, че сте капка в океана. Признайте и усетете, че сте едно цяло с Вселената, че сте част от нея -тогава цялата енергия ще бъде на ваше разположение. Не я концентрирайте в себе си, а се слейте с енергията на Вселената. Разширете енергийната си сфера и я разтворете в околното пространство, като не забравяте, че сте отделна частица. И тогава, само като помръднете кутрето на външното намерение, ще направите това, което никога не ще бъде възможно със силата на вътрешното намерение.
Говоря за постигането на вашата цел, а не за вътрешното намерение да цапнете някого по мутрата. Непосредствените потребности наистина могат да се задоволят само със силата на вътрешното намерение.
Ще имате достатъчно свободна енергия, ако енергийните ви канали не са стеснени. А това става по две причини: замърсяването на организма и непрекъснатото въздействие на стреса. В задръстения организъм енергията не се движи свободно. В стресово състояние каналите се стесняват още повече. Кратковременните изблици на енергиен подем обикновено се сменят от дълги периоди на спад. В такива периоди човек не живее пълноценен живот, а влачи сиво съществуване.
С времето енергийните канали още повече атрофират, което е свързано с факта, че с възрастта човек престава да се развива, влиза в коловоза на ежедневието и работата с каналите практически прекъсва. Каналите се тренират, когато се налага намерението да се използва максимално. Като се бори за жизненоважни цели, човек стимулира намерението, а следователно и каналите си. Щом върхът е покорен, летвата на намерението постепенно спада. Идва времето, когато вечерта ти се иска единствено да се пльоснеш в креслото пред телевизора. Енергийните канали са тесни, няма енергия на намерението, животът не е радост, а тегоба.
За щастие всичко може лесно да се поправи. Не е необходимо да карате намерението си да покорява нови върхове. Енергийните канали се тренират с енергийна гимнастика. Но ще е по-добре, ако усещането на централните потоци и на финото тяло е винаги с вас. Това състояние има редица предимства. Вие сте в хармония и равновесие с околния свят, чувствителни сте към промените и успешно се движите по течението. Включени сте към информационното поле – неограничения източник за творчество. Получавате достъп до космическата енергия. Транслирате хармонично излъчване, което създава около вас оазис на благополучие и успех. Но главното е, че действате на границата на единството между душата и разума, т.е. близко до външното намерение. Така вашата способност да управлявате външното намерение се развива, а желанията започват да се изпълняват все по-бързо и лесно.
Ще бъде достатъчно от време на време през деня да включвате фонтаните на енергийните потоци и да се опитвате мислено да ги засилите, но без да се напрягате. Ако усещате известна тежест в главата, значи възходящият поток е по-силен от низходящия. В този случай трябва да фокусирате вниманието си върху низходящия поток и да го засилите малко. Потоците трябва да са в равновесие, така че централната точка да бъде приблизително в средата на тялото. От тази точка мислено насочвайте излъчване към цялата енергийна сфера, като усещането на финото тяло явно се засилва. И така, трябва да получите комплексно усещане за възходящия и низходящия поток заедно с усещането за своето енергийно тяло.
Ако концентрирате вниманието си върху низходящия поток, енергийният център ще се премести надолу. И обратно, съсредоточите ли се върху възходящия поток, енергията ще се натрупва в горната част на тялото. Физическият център на тежестта ще се премества също както и енергийния.
Това свойство може да се използва в спорта. Ако се изисква устойчивост на краката – например в ски-спорта, трябва да се засили низходящият поток. А ако е необходимо да скачате, засилете възходящия поток. Майсторите на източните бойни изкуства добре познават тези свойства на енергийните потоци. Някои от тях дори не могат да бъдат помръднати от мястото им – така са концентрирани върху низходящия поток. А ако са концентрирани върху възходящия поток, могат да изпълняват невъобразими скокове.
Когато правите физически упражнения, обръщайте внимание на централните потоци. Не се старайте твърде – с усърдие нищо няма да постигнете. Просто от време на време хвърляйте вътрешен поглед върху областта пред гръбнака и си представяйте как възходящият поток се движи нагоре, а низходящият – надолу. Ако редовно движите мислено централните потоци, постепенно ще развиете навика да ги усещате. Може да ви се стори, че някои движения не се съгласуват с визуализацията на потоците. Не бързайте, с времето ще се научите да свързвате с лекота всички движения с усещането за потоците.
Ако се занимавате със силови упражнения, можете осезателно да повишите енергетиката си, концентрирайки вниманието си върху централните потоци. Когато движението е с напрягане на силите, вниманието е върху мускулите. Когато движението е възвратно, при което мускулите се разслабват, вниманието се прехвърля върху централните потоци. Трябва да задържите за секунда-две момента на разслабване и да почувствате движението на потоците.
Да вземем например повдигането на лоста. В началото на повдигането дъхът се задържа, вниманието е съсредоточено върху усилието. После при слизането надолу се издишва, мускулите се разслабват и вниманието се прехвърля върху централните потоци. Представете си как при разслабването енергийните потоци се движат едновременно и в двете посоки. Необходимо е да опънете ръце докрай и да повисите секунда-две. Тогава ясно ще почувствате енергийните потоци – те сякаш се освобождават и започват бавно да се движат. В момента на разслабването не бива да ги ускорявате, пуснете ги и им дайте възможност да се движат свободно.
По този начин вече стимулирате засилването им. Редуването на напрежение с релаксация ги стимулира още повече, ако вниманието е насочено правилно. В стадия на напрягане те спират и се свиват като пружини. При разслабването пружините се отпускат и силата на потоците нараства. След напрягането натрупаната енергия се освобождава и буквално със сила се изтласква през централните канали.
Повишаването на енергетиката не само ще подобри жизнения ви тонус, но и ще ви направи по-влиятелна фигура. Излъчването ви ще е осезателно. Това ще ви е от полза, когато трябва да повлияете върху някого или да го убедите в нещо. Известни са силови методи на енергийно въздействие върху хората, но те са в разрез с принципа на транссърфинга, според който вие нямате право да променяте нищо, а само да избирате. Не бива да се борим с околния свят и да прилагаме натиск върху него. Това е твърде слабо ефективен начин за постигане на целите ни. Както знаете, на силовия натиск светът обикновено отговаря със същото.
Колкото по-висока е енергетиката ви, толкова по-добре хората се отнасят към вас, защото подсъзнателно чувстват енергията и дори в определен момент я консумират. Но обикновените хора не се подхранват целенасочено с чужда енергия като махалата. Те сякаш се къпят в чуждата енергетика, ако енергията ви е в излишък и прелива през вашите „фонтани“.
Като предоставяте излишъка на енергията си на хората, вие получавате тяхното разположение. Те толкова са свикнали да дават енергия на махалата, че винаги ги радва източник, който захранва тях самите. Подобни източници са т.нар. магнетични или харизматични личности. За тях казват: те притежават необяснимо обаяние. И това не е чудно. Кое предизвиква по-голяма симпатия у вас: локвата със застояла вода или чистият извор? Не се тревожете, ако околните използват вашата енергия. Неголемият излишък, който им давате, ще бъде от полза за вас.
Да предположим, че ви предстои важна среща. Откажете се от важността и включете централните си потоци. Нека те да бликат като фонтани. Ще са ви необходими много по-малко умни приказки и убедителни доводи. Просто включете фонтаните си. Привличайки и пропускайки през себе си свободна енергия, вие правите дар на околните. На подсъзнателно ниво те ще го почувстват и без да си дават сметка, ще започнат да ви симпатизират. Тайната на вашето обаяние ще остане загадка за тях.

Това са откъси от книгата на Вадим Зеланд „Трансфъринг на реалността“ с леки съкращения или добавки.

11 comments

1 Desislava { 07.12.08 at 18:32 }

А трябва ли постоянно да затваряме в кръг потоците? Или може да не се сливат 🙂 И каква е разликата? Приятен и усмихнат ден 🙂

2 mer { 07.15.08 at 16:36 }

Самата аз съм голям новобранец във всичко това :), но според мен няма задължителни трябва и не трябва – за всеки е така, както го чувства и докъдето стига съзнанието. Ако някой разбира повече, може да сподели своите усещания.

3 Alenka { 04.05.09 at 4:35 }

Однажды один великий человек сказал – „Кто умеет — делает, кто не умеет — учит“. Автор, подумайте над этим на досуге. Без обид.

4 benato { 04.05.09 at 8:36 }

Този „велик човек“ просто го е мързяло да учи.

5 Observer { 04.06.09 at 0:56 }

въпреки че има верни неща, определено не бих ви препоръчал именно конкретните техники! – нещо подобно има в така наречената школа деир, която за някои е ..повече от съмнителна!

това че има определени упражнения за работа с енергиите не значи че те са насилствени – важно е да са от истински Духовен Учител и да са безопасни.

http://novosemeistvo.bg/forums/index.php/topic,33.0.html

6 maister { 07.04.09 at 14:06 }

Здравейте,
изключително интресна е за мене тази тема, макар, че от няколко години насам обръщам повече внимание на хранене, гладуване, уринотерапия, прочиствания, движение и пр. и нямам достатъчен поглед върху нещата от тази им страна. Оказа се обаче, че дори след толкова усилия нещата много бавно се променят поради стрес, негативни мисли или емоции… Наскоро се оказа, че всичките ми чакри са запушени (въпреки изключителните ми усилия откъм хранителен режим). Не знам доколко може да се вярва на всеки, който се опитва да провокира отпушване на енергийните канали. В тази връзка ви моля, ако някой има информация за човек, който има опит в тази обаласт, нека да го сподели.
Благодаря Ви предварително и здраве.

7 Radula { 07.05.09 at 0:51 }

Здравей, Maister!
Когато искаме да изчистим тялото, правим глад, уринотерапия и прочее. Това, разбира се, повлиява добре и на всички по-фини нива. Обаче по никакъв начин не може тези процедури сами по себе си да влияят и пречистват духа ни.
Когато работим да духа ни трябват „нематериални“ похвати. Тогава не само чакрите се прочистват, а и много по-висшите нива от нашата Същност.
Според мен не е добра идеята да се ходи при хора, които отпушват канали. Най-доброто, което можем да направим, е сами да култивираме себе си, за да нямаме нужда някой друг да ни чисти. Най-висшият метод за вътрешна себереализация, духовна храна и хигиена, това е медитацията. Разбира се, има колкото си искаш методи и учения и човек много внимателно трябва да проучи коя е неговата пътека, ако е готов да тръгне по духовен път изобщо… Най-добре и безопасно е, ако си има духовен Учител, който да му помага по пътя…

Но, ако все пак предпочиташ по-физически подходи, и хатха йога би свършила работа. 🙂 Успех!

8 бате Бино { 07.12.09 at 1:28 }

Колега ,майстер, кой ти установи ,че са ти запушени чакрите?
Това се вижда обективно от Кирлиан диагностиката, но се съмнявам да си правил такава.. Да не би някой машинист с багети да те е забаламосал ?

9 Валя { 03.11.14 at 13:41 }

Здравейте, много ми хареса материала, много наистина, бих искала да споделя и мои наблюдения по въпроса. Смятам, че на истински талантливите хора всъщност тази енергийна обвивка им е доста зле, което им позволява до тях да достъпват някакви източници на информация, защото, както и много други хора смятат, мисля, че произведенията на изкуството не идват от самия човек, а от някакъв друг източник. И когато защитната енергийна обвивка е силна, това са щастливите хора, които с лекота минават през живота си, без да им влияят неблагоприятните фактори на средата, но и тяхната креативност е трудно да бъде достъпена в областта на изкуството поне, в областта на творенето на собствения им живот мисля, че до голяма степен нещата са си в техните ръце.

10 Валя { 03.11.14 at 14:13 }

Казвам това от личен опит, по принцип работата ми изисква креативност и се справям без особени усилия, но в един период по определени причини се чувствах точно с дебела защитна енергийна обвивка и когато трябваше да измисля корица примерно, бях безпомощна, да ви кажа, и това не е приятно усещане, така че ако питате мене кой какъвто се е родил и да не търси огърлицата, която е на врата му.

11 Viki { 11.22.15 at 13:18 }

Здравейте,
как да се защитя от енергийни вампири, които са в най-близкото ми обкръжение? След посещение у дома ни на сестрата на майка ми не се чувствам добре. Майка ми започна да се среща с нея в мое отсъствие, но като се прибера я намирах като труп, нервна и груба. На следващият ден майка ми ставаше различна, отново се връщаше моята майка. Казах й да се среща по-рядко със своята сестра, но не успявах да я убедя, че трябва да го направи. Така здравето на майка ми изведнъж се влоши и тя почина. Преди да си отиде от този свят е казала на сестра си „Да не идва вкъщи, ако аз не я потърся“. Мисля, че в края на живота си е разбрала, че съм била права, но тя не можа да се справи. Обичта към сестра й не и позволяваше да разбере, че срещите с нея й вредят. Живея с чувството на вина, че майка поиска да си тръгне от този свят за да спаси мен, но че аз не можах да спася нея. Докато беше жива не можеше да каже на сестра си да не идва в дома ни.

Leave a Comment