Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Водораслите

водорасли
Това е част от мейла, изпратен ми от наша приятелка, и ми се стори, че е важно да го споделя с всички вас:
Реших да споделя щастието си от една група супер храни – микроводораслите АФА, хлорела и спирулина. Те са известни като супер-храната на 21в.

Микроводораслите са в основата на хранителната верига. Останалите биологични видове се появяват милиарди години след тях. Заедно с макроводораслите те са източник на 80% от естествената храна на планетата и подсигуряват 90% от кислорода. За разлика от повечето храни, които се отглеждат в замърсения горен почвен слой, микроводораслите растат в чиста вода. Приемат се в органичен вид, без да се подлагат на термичната обработка на готвенето.

Микроводораслите са най-богати на:

– белтъчини – около 60%, пълноценни и лесноусвоими

– всички заменими и незаменими аминокиселини, близки по съотношение до тези в човешкото тяло

– хлорофил – зелен пигмент с мощен кръвотворен ефект и антиоксидантен ефект

– фикоцианин – син пигмент със силно изразено противовъзпалително действие

– бетакаротин

– пълна гама жизненоважни минерали и витамини в лесноусвоима, органична форма

– фенилетиламин, вещество повлияващо добре концентрацията

– ненаситени мастни киселини, особено Омега-3 и Омега-6

– ДНК – съдържат 4%, което има силен подмладяващ ефект

водораслиСпецифичното за водораслите е, че освен, че са изключително питателни като храна за тялото, те също балансират и пречистват организма, както и са превъзходна храна за ума. Силно повлияват повишаването на бистротата на ума, вниманието и концентрацията. Патентовано е изследване на лекарите Кристиан Драпо и Гите Йенсен за храненето с АФА. Издадения през 2004г. в САЩ патент No 6814961 регистрира храненето с АФА като средство за активиране придвижването на зрели стволови клетки – съпътстващо лечението на болестта на Паркинсон, Алцхаймер, диабет, множествена склероза, сърдечен инфаркт и регенерация. Пет грама от водораслото АФА засилва производството и циркулацията на зрели стволови клетки от костния мозък, които, пътувайки чрез кръвта, попадат на увредени клетки от сърце, черен дроб, мозък, мускул и ги възстановяват, т.е могат да се превърнат във всеки един вид клетка. Това е революционна теория за лечението и възстановяването. Съгласно тази теория не е нужно да се взимат ембрионални стволови клетки, да се обработват и след това обратно да се инжектират в човека. Според нея костномозъчните стволови клетки напускат костния мозък и пътуват из тялото, грижейки се за лечението и възстановяването на увредени органи през целия живот на човека. Единствената такава природна съставка, известна досега е АФА. Д-р Драпо е посещавал България, има издадена негова книга „Извечната храна”, посветена на АФА.

Спирулина платенсис съдържа 2000 ензима, богата е на магнезий, както и зекасентин, който изключително добре повлиява зрението. Съдъдържа и фикоцианин, гамалиноленова киселина GLA, бетакаротин, също елиминира тежките метали и радиацията. Съществуват различни видове спирулина както като вид, така и като произход. Спирулина платенсис е най-качествената в света и притежава абсолютно всички сертификати за органичност и качество при производство.

хлорелаА сега накратко и за хлорелата. Най-характерен за нея е растежния фактор, както и богатото съдържание на хлорофил. Хлорофилът има кръвотворен ефект. Хлорела спомага за извеждането на тежки метали от организма, подобрява храносмилането, усвояването и отделянето. Съдържа фибри, които стимулират перисталтиката, спомагат за растежа на полезните за тракта бактерии и за редовното отделяне. Има много случаи на хора, които са преодолели язва и гастрит, приемайки хлорела. Външни рани също много бързо заздравяват, когато ги поръсим с малко хлорела.

И така имайки предвид кратката информация за микроводораслите, да пристъпим и към това как се приемат. Няма никакви противопокзания по отношение на количеството, няма опасност от предозиране. Количествата и комбинациите са свободни, според нуждите на всеки. Приемат се под форма на прах, разтворен във вода или сок, капсули, таблетки.

Предимството на водораслите е освен, че са питателни, имат доказан регенериращ ефект (АФА), но така също и са много чиста храна. АФА е диворастящо водорасло, не се използват никакви торове, химикали или пестициди за отглеждането му. Всички водорасли притежават сертификати за органичност.

122 comments

1 Вери { 05.08.10 at 18:09 }

Хлорелата е и пречистващо. Мисля, че трябва да се внимава с нея. Също така мисля, че много зависи от състоянието ни на черния дроб. Дали ще може да поеме този пречистващ ефект.

2 sunny { 05.09.10 at 15:33 }

joy, мисля, че водораслите, които zoya продават, са на Златната ябълка.
Аз съм купувала от продуктите на Златна ябълка.
Започнах най- напред с хлорела, защото дъщеря ми се разболя от нещо, което кожните лекари нарекоха биполярна афтоза. За тези, които не знаят какво представлява това, както бях и аз тогава ще кажа, че това са афти с големина на грахово зърно, че и повече, и са страшно болезнени. Лечението е с кортикостероиди /за мой ужас/. Опитахме се да стимулираме имунната система на дъщеря ми с природни средства и хомеопатични лекарства, но това не помогна, а и тя така страдаше, че започнахме лечение с Дехидрокортизон. Близо месец се мъчихме с това- инжекции и лекарства и почти никакъв резултат! Само дето натъпкахме детето с отрови. През цялото това време търсих в нета информация за алтернативни форми на лечение и така попаднах на хлорела и по- специално на това, че за нея е характерен растежният фактор, че се препоръчва за бързо зарастване на рани и за хора след операция, че стимулира имунната система наред с другите видове водорасли. Обадих се в Златна ябълка и на следващия ден имах водораслите в ръцете си. Консултирах се с личната ни лекарка и една приятелка кожна лекарка, които са две страхотни жени, те казаха ДА и започнахме веднага. Два дена след това тези ужасяващи рани започнаха да се затварят. Не можех да повярвам..
Дълго време след това си мислих дали точно водораслите помогнаха да оздравеем- все пак изпихме толкова лекарства, може пък някое да се е задействало със закъснение? Докато наш близък не се разболя от същото и се обади за съвет. Лично му занесох водораслите и познайте- след няколко дни започна да се оправя, а се беше мъчил и той като нас почти месец!
Така че препоръчвам този вид водорасли на всички хора с подобни проблеми.
А дали става за бременни- не знам. Може би трябва да се обадиш в офиса и да питаш. Телефона им го има на сайта на Златна ябълка.

3 sunny { 05.09.10 at 15:41 }

joy, ето и линк към сайта им : http://www.goldenapple-bg.net/
Между другото, Деси от форума е ползвала /а може би и сега ползва/ водорасли на АкваСорс- можеш да я попиташ за мнение.

4 Ortodoksalen_A { 05.09.10 at 18:18 }

Полезността на водораслите е безспорна. Не могат да станат масова храна, тъй като са неприятни на вкус. При бременност трябва да се подходи изключително предпазливо, защото вносителите на прах от тези водорасли за България ги купуват от най-евтините китайски ферми. Сертификатът или многото сертификати, важат за някаква партида, изследвана някога от някого. Водораслите не могат да бъдат пресни, понеже в България нямаме ферма за тях. Таблетките на Златна Ябълка са от Китай, а на ZOYA, от неясен произход. Беше попитана и се измъкна от ситуацията тактично с „НЕ ЗНАМ ЩЕ ПИТАМ“.
В момента ползвам маркови водорасли, вакумно запечатани в USA, и обезпечени с всички сертификати за органичност и безвредност. Комбинацията с естествен витамин C и водорасли се прави за да се усвои желязото в тях. В дебелите книги така пише :)
http://www.picbg.net/u/53924/37155/431464.jpg

5 desi82 { 05.09.10 at 19:10 }

Тези продукти на NOW съм ги виждала и тук да ги продават.

6 atanassia { 05.09.10 at 22:21 }

I sega posledno, koq firma e nai-dobrata, za polzvane na produktite i?!

7 atanassia { 05.09.10 at 22:23 }

Neshto vzeh da se oburkvam. Edni kazvat ZLatna qbulka, drugi Akva sors, treti Zoya……Kajete mi,zashtoto az imam jelanie da zapo4na upotrebata im, a vse oshte se dvouma, kum koq firma da buda.

8 Ortodoksalen_A { 05.10.10 at 3:03 }

atanassia Освен избор на продавач, трудности ще срещнете и при избор на сорт и избор на метод на сушене. В РИОКОЗ България нямат лабораторен метод за изследване наа водорасли. При внос на найлонов плик 25 килограма от Китайска десета глуха провинция, никой не гарантира състава и безопасността му. Аквасорс са гарантирано безвредни, понеже влизат запечатани в БГ.
Ако цената не ви смущава, както и идеологията на мрежовия маркетинг изберете тях.
Само си отваряйте очите да са чисти капсули афа а не смесени с разни люцерни и други субстанции със съмнителна полезност. Или направете като мен, поръчвайте онлайн от Германия и Англия. Опаковка на NOW USA с транспорта ми стъпи на 50 долара /454 грама. Сорта е далеч по приятен на вкус от pyrenoidosa, и оранжевия етикет много ми допада ( напомня ми тибетска дреха ).
http://old.religiology.org/image.php?id=115.
Досаждайте на регионалния представител на NOWBG, аз се изморих на скайп да му обяснявам, че търсене има но той не знае. След седмични кандърми, склони и внесе 24 опаковки органична хлорела и я разграбили още в склада. И така се наложи сам да се снабдявам. Тази американската проявява странни магнетични свойства. Загребана в метална лъжичка образува форми, подобно на желязо на прах с поставен магнит отдолу.

9 desi82 { 05.10.10 at 11:49 }

Ортодоксален, много изгодно си я взел хлорелата наистина. Аз сега като се замисля по нашите магазини съм виждала водорасли на NOW само под формата на капсули. А на прах не се предлага каквато всъщност си си купил.

10 Miro { 06.18.10 at 16:26 }

Кламатски водорасли си поръчвам от Щатите на приемлива цена от http://www.iherb.com/Klamath-Blue-Green-Algae-500-mg-130-Veggie-Caps/6522?at=0 доставката е 4 $ до БГ ако ползвате и код за отстъпка доставката излиза безплатно

11 Miro { 06.18.10 at 16:55 }

до – Ortodoksalen_A: виж тази хлорела http://www.iherb.com/Certified-Organic-Chlorella-100-Pure-Powder-1-lb-454-g/514?at=0 ( 35 $ + 4 $транспорт -5 $ отстъпка с код ) но да си призная не съм я ползвал

12 Jen { 09.02.10 at 14:34 }

Някой да е пробвал водораслите на NOW FOODS? Имат и спирулина и АФА, много искам да ги започна…
А какво ще кажете за goldenstempower на „Златна ябълка“?
Поздрави от мен :)

13 Яна Кънчева { 10.10.10 at 23:01 }

Искам да се свържа с човек от форума на име Валентин Георгиев, ако може д ами пише на майла yana_kuncheva@abv.bg– видях че е доста запознат с биохраните. Аз пия Афа от 4 мес но още сле дпървата седмица усещам зависимост. Моляте пиши ми, за да се свържа с теб.

14 anelia { 10.11.10 at 13:56 }

Здравейте!
Лекар съм и от години си помагам в лечението с водорасли – спирулината е номер едно, особено за дечицата, които имат анемии и не поглъщат достатъчно аминокиселини, които са градивни за тъканите, клетките.
С водорасли се постига оптимално клетъчно хранене, защото растителните белтъци са много лесно усвоими, попадат директно в кръвта и изиграват своята важна роля.
Много време ползвам изключително качествените продукти на Кораловия клуб, които имат не само водорасли, но и всякакви други важни елементи( антиоксиданти, витамини, минерали ). Най-хубавото при тях е, че са минали 6 етапа на контрол на качеството, произвеждат се в Америка и Канада, познавам ги и гарантирам за тях, а и наблюденията ми върху пациентите са 100% ефективност.
Така че по-добре тях, отколкото златна ябълка :) Отново е мрежови маркетинга на Корала и е само с дистрибутори, както са и Аквасорс. За разлика от аквасорс цените на Корал са по-добри и достъпни.

15 Maya { 11.19.10 at 23:40 }

Zdraveite! Imam vapros kam po- informiranite po otnoshenie na vodoraslite. Ima li niakakva sastestvena razlika mejdu spirulina platensis i spirulina maxima, i kakva e osven pazlichniat im proizhod ( amerika i afrika). Namerih v aptekata do nas spirulina maxima na prah, pritesniava me malko niskata i zena – 30 evro/ kg. spored vas normalno li e ili se dalji na nisko kachestvo.. ( inache v drugi apteki namerih razlika v zenite i do 200 evro /kg). iska mi se da davam i na 2 god. mi dete , zatova ne iskam da riskuvam.

16 ssgg { 12.19.10 at 22:01 }

Здравейте, аз искам да питам дали коментираните по-горе Спирулина и Хлорела са подходящи за приемане от хора с онкологични заболявания. Четох че подобряват кръвообращението, ако това е така и за кръвоснабдяването на тумора, не е ли противопоказно?

17 Jane { 02.01.11 at 20:20 }

Здравейте, в България могат да се намерят и спирулина и хлорела на сравнително добри цени,при това са биопроизводства. Можете да проверите сайтовете Биосвят – спирулината е около 25 лв -300 табл,хлорелата 36 лв- 300 табл, Балев биомаркет имат няколко вида спирулина и хлорела, във вид на таблетки и на прах, като на прах цената е супер изгодна -напр. опаковки от 200 гр.спирулина или хлорела е около 27 лв, но не са особено приятни на вкус и не всеки може да ги приема в този вид. Има също и проидводство на Nature’s way- представител са Ревита. Колкото до въпроса дали са подходящи за онкологично болни мисля, че са задължителни, тъй като и двете имат противотуморни свойства, и мощно пречистващо действие върху организма, като извличат тежките метали и токсини (особено хлорелата) , а това е важно за оздравителния процес. За ползата от спирулина и хлорела можете да се убедите в тази онлайн книга(можете да си я преведете с гугъл преводача) – http://www.chlorellafactor.com. За хлорелата е важно да е с разбита клетъчна стена(broken cell wall), защото тогава усвояемостта от организма е значително по-голяма. Златна ябълка рекламират тяхната хлорела че е единствената в България с разбита клетъчна стена, но хлорелата на Nature’s way е също такава. Колкото за другите които предлагат хлорела трябва да се провери, защото това че не се изтъква в рекламата на продукта не значи че не така. Намерих в USA много добра цена за хлорела и спирулина, но разфасовките са по- големички http://www.chlorellafella.com

18 Kalenia { 02.22.11 at 14:01 }

здравейте
най-изгодно е да си поръчате от Америка, напр. на http://www.iherb.com, доставката до БГ е 4 долара, а цените им са доста по-прилични от българските. Днес открих и едно истинско зелено чудо Green Vibrance, което съдържа всички видове водорасли и много други суперполезни храни. Фирмата твърди, че това е най-продавания продукт в категорията в Америка.

19 Марго { 02.24.11 at 17:35 }

Здравейте. Искам да попитам, в крайна сметка от коя фирма в БГ да си поръчваме спирулина и хлорела? И вторият ми въпрос е, и двата вида ли трябва да се приемат, или може да се редуват? Моля който е компетентен да отговори.

20 Веси { 03.06.11 at 21:01 }

Здравейте! Искам да си направя комбинация от Спирулина, Хлорела и Стръкове от люцерна на прах. Някой може ли да ме ориентира в какви пропорции мога да ги комбинирам и изобщо какво количество от трите продукта заедно може да се приема дневно? Мога ли да ги взимам с храната?

21 mer { 09.30.11 at 19:01 }

Здравей, Веси! Писала си отдавна, но сега виждам коментара ти и ще дам моето мнение. Може да се смесят трите, но пропорции мисля, че няма точно установени. Аз бих ги направила в равни количества. Могат да се приемат с храна. Стандартно се започва с малко количество, като се увеличава постепенно. Средно на ден аз съм приемала по 1 супена лъжица водорасли в смутита, суров шоколад или в мус с авокадо (но без хлорелата, тя и Афата са много силни и затова може би 1 чаена лъжичка е добре). Поздрави!

22 mer { 09.30.11 at 19:02 }

Темата е затворена за повече коментари. За дискусии, въпроси и споделяне посетете форума – http://forum.zemianazaem.com/. Благодаря!