Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Порция чернодробни камъчета

Скоро една приятелка се избави от доста тежък товар. Това, от което се е отървала звучи невероятно и дори ако не бяха снимките трудно щях да повярвам. Но всичко, което ми разказа е толкова вдъхновяващо, че ми се прииска да споделя и с вас час от нейните мисли:

„Направо като ги видях (камъчетата) настръхнах, и така ми стана жал за дробчето ми… Молих го да ми прости за това, което съм му причинила. Изведнъж, за мен то стана като живо същество, което даже ми се искаше да прегърна, така ми дожаля….. Така както аз съм жив организъм и в мен живеят толкова живи органи, трябва аз да им помагам, за да ми помагат и те на мен.“

И ето снимки на малка част от огромното „богатство“, с което тя се раздели :). Невероятни размери и количества.

чернодробни камъни

чернодробни камъни

чернодробни камъни

чернодробни камъни

174 comments

1 Petko { 01.16.10 at 22:27 }

Те младите, ако почнат да си правят клизми и другите изчиствания, проблеми няма да имат.
А ти, Кристияне, спазвай добрия тон! Ако не си съгласен с нещо, дай основателни доводи, свързани с опитност. Хората тук споделят опита си, а не се оплюват :)

2 Даниела { 01.17.10 at 0:37 }

Кристияне, един съвет, ще се радвам ако се замислиш.
Аз също имах проблеми с жлъчката. Доста книги прочетох и години минаха докато осъзная от къде тръгва проблема ми- проблема ми е в мен- често мислено или гласно си позволявах да съдя или критикувам хората около себе си, в такива моменти ме изпълваше някаква агресия към всички, и не закъсняваха болките… така че и клизми да правиш и само сурово да ядеш, не промениш ли отношението си към хората, няма да се справиш с тая болест :) Успех и повече усмивки

3 daniela { 01.17.10 at 2:09 }

MISLIA 4E DANIELA KOIATO DADE SAVET NA KRISTIANMAI TAKA SE KAZVAHE MAI KRISTIAN E PRAVA ZAHTOTO AZ SAHTO IMAM PROBLEM SAS STOMAXA BLAGODARIA

4 amazonian { 01.17.10 at 14:40 }

Кристиан, има нещо положително в твоята намеса, защото противоречието е доста полезно – стимулира ответна реакция, активизира умовете :) Така че нищо лошо да си палецът (пръстът на ръката, който е противоположен на останалите). Що се отнася до младите, които са лабилни – няма как да се цензурира интернет, за да бъдат предпазени и сайт, в който се говори за клизми :) е най-малката опасност. Какво ще кажеш за фитнес сайтовете, в които наред с физическата активност – който по принцип е полезна – се рекламират какви ли не химии и по принцип са много по-привлекателни за младите? Мога да ти кажа, че към пречистващи процедури ще бъдат привлечени само два вида хора: 1. такива, които имат проблеми със здравето; 2. тези, които вече са се насочили към нещо „различно“. А и тези процедури не объркват метаболизма – особено на здрави хора. Не виждам как пречистването на дебелото черво или на черния дроб може да разболее някого – по-скоро ако вече имаш проблеми, тогава трябва да се подхожда с внимание – да не се правят в период на обостряне и пр. Истината е, за съжаление, че при храната, която консумираме, водата, която пием, въздуха, който дишаме и емоционалната атмосфера, в която сме през повечето време, няма как да сме дълго здрави, ако не се замислим навреме и не променим нещо. Не е ли така? Без съмнение пътят не е само един и суровоядството едва ли е иденственият и задължителният път, но е един от възможните и го намирам за положителен. :)

5 кристиан { 01.17.10 at 14:54 }

Никой не говори за болните,проблемат е в новата ЕКО мода и модата по здравословният начин на живот…и от цялата тази симбиоза се влияе най-вече интернет-поколението на което живота му минава пред компютъра.Четете какво пиша и не се измятайте.Пак казвам един човек който иска да повлияе положително няма да направи един такъв едностранчив сайт…все едно аз да почна да уча хората как се дават подкупи или се правят интриги,или как да натрупаш честно капитал….естественно че ще стана смешен.Никой не обяснява на младите, който са здрави като бикове(дано да се хранят рационално и полезно)…че абсолютно им е излишно да си правят каквито ида е процедури.Всички сте захапали едностранчиво нещата и се изливат едни безкрайни акъли,който са нужни на болни хора.Оня ден Бенато се изцепи ,че стеатозата била предраково….пълни глупости.Мер явно е готина мадама и това го е направила с идеална цел,но пак й препоръчвам да смени политиката и тактиката,защото идеята на форума много бързо ще залезе.Нещата трябва да се правят всеобхватно,за да изглеждат сериозни.

6 Petko { 01.17.10 at 16:57 }

Нещата се правят на много високо ниво. И резултатите го показват. А ти стига си се цупил, а направи нещо положително за себе си 😉

„Никой не обяснява на младите, който са здрави като бикове(дано да се хранят рационално и полезно)…че абсолютно им е излишно да си правят каквито ида е процедури.“
Тва беше най-смешното, което бях чувал напоследък 😀

7 amazonian { 01.17.10 at 17:18 }

„Проблемат е в новата ЕКО мода и модата по здравословният начин на живот“ – оххх де да беше това проблемАт :)

8 benato { 01.18.10 at 10:57 }

Вярно е ,че за да има баланс,трябва и добро и лошо,така,че явно съм сгршил с коментарите . :)
Бенато се е изцепил за стеатозата,ама по добре прочети малко и странична литература,не само интернет. Прочети „Целебното хранене“ на Галина Шаталова,Известен руски лекар,хирург,доцент. Нали искаш лекарски писания, :) та прочети я и тогава се включи. И по добре чукай на дърво тези пълни глупости да не ти дойдат до главата.(стеатозата)
Малко ако помислиш,ще рабереш,но ти си по критиките.
Трябвало Мер да смени тактиката и политиката,защото форума ще залезе, като гледам направо е залязал,всеки ден нови и нови хора се регистрират,а за четящите гости не коментирам.
Щом даваш съвети за политиката, можеш да станеш съветник на президента :)
Съвет и помощ се дават ,когато ти ги искат!

И понеже аз не съм празнодумец ето :
Проф. Никола Григоров: Стеатозата на черния дроб е коварно заболяване

Проф. Никола Григоров, републикански консултант по гастроентерология и началник на Клиниката по гастроентерология към Клиничния център по гастроентерология на МБАЛ „Царица Йоанна“. Председател е на Българската асоциация по ултразвук в медицината, член на ръководството на Дружеството по гастроентерология, член на борда на директорите на Европейската федерация по ултразвук в медицината и на научния съвет към същата организация, както и на американския институт по ултразвук в медицината.

Ако мастния черен дроб не се лекува своевременно и правилно, постепенно се развива стеатозен хепатит, при който се променя архитектониката на хепатоцитите. Ако стеатозният хепатит не се овладее, може да се стигне до стеатозна цироза, при която коренно е променена структурата на черния дроб и той навлиза в едно хронично прогресиращо заболяване, завършващо със смърт.

Може да се каже, че стеатозата е коварно заболяване, тъй като не съществува ранна симптоматика, по която пациентът да разбере, че има здравословен проблем.

Е ,кажи сега катто си толкова отворен,Бенато ли се е изцепил или ти си разбирач по всичко (по -точно,нищо не зацепваш от здравословно хранене)професора го казва,че няма ранна диагностика,и че стеатозата води до цероза и смърт ,ако не се лекува и се продължи същия начин на живот.
Това за здравите млади е хумореска,особенно тези които не изтрезняват,пушат като комини,плюскат сандвичи макдоналдс,кока кола. А да не говорим ,за лекуваните с антибиотици и други вълшебни лекарства.
То за такива е направо опасно, да не се запалят по клизмите и чернодробните пречиствания. :)

9 кристиан { 01.18.10 at 12:07 }

Драги Бенато,доста отдавна съм запознат с чернодробните проблеми и тяхното развитие,а това че ти се изцепи неподготвен си е вярно,помисли как звучи ако на теб ти кажат,че имаш рак…няма да ти стане особенно приятно,а всъщност то не било рак.. Надявам се вече си разбрал какво е стеатоза.

10 benato { 01.18.10 at 14:55 }

Казах ,че е пред раково,да слагаш думи в устата на хората е твой специалитет,това е последното което пиша на твои коментари,кръчмарския манталитет не може да се промени у теб.
Остани си със здраве и по малко ни навестявай,няма да липсваш на никого.
Много по мъжко е да кажеш,да,допуснал съм грешка,извинете,а не да извърташ и да спорим заради спора.
В крайна сметка,ако някой е научил или прочел нещо полезно от теб,нека да го сподели,защото на мен и на доста хора от форума не ни се е отдало до сега.
Освен голямата грижа за здравите ,млади и глупави хора. :)

Модераторите и администраторите са много толерантни,иди напиши такива думи в друг форум и засичай за колко време ще те заличат като потребител!
цитат от МЪДРОСТИТЕ на Кристиян:
„Мер явно е готина мадама и това го е направила с идеална цел,но пак й препоръчвам да смени политиката и тактиката,защото идеята на форума много бързо ще залезе.Нещата трябва да се правят всеобхватно,за да изглеждат сериозни.“

11 кристиан { 01.18.10 at 15:11 }

Само едно нещо искам да кажа….,човек колкото по здравословно се храни(всъщност мисли че се храни здравословно)….толкова повече се отдалечава от идеята да стимулира имунитета си,защото ние постоянно мутираме(не си мислете че нашият организъм е толкова кекъв,дори и нафта да пием хората пак ще ги има)…никой не знае какво ни очаква в бъдещето.Ние мутираме постоянно и ще продължаваме да мутираме…т.е. да се приспособяваме към новите концепций на хранене,защото нас ще ни бъде и никой не може да спре това.НО трябва да се замислим как да обитаваме нашите тела…….не трябва да робуваме на нашето физическо здраве,някой ще кажат че всичко е свързано….НО НЕ Е ТОВА ПЪТЯТ КЪМ УСПОКОЕНИЕ НА ДУХЪТ….който обитава нашето тяло..нашият дух иска да види надеждата….независимо дали се дрогира или алкохолизира……….духът не го интересува дали ще изгуби това тяло от рак или обикновенна настинка………той желае да остави нещо ,което ще е от полза за другите след него……а едното тяло ….кой ти мисли за хего,то е само временна опаковка.

12 Neda { 01.18.10 at 17:32 }

Дев Мурти през юли 2009 в София каза:
Не добивайте храната си с насилие, защото това не е добре за духа. Не убивайте животните! Те също обичат децата си, точно така, както Вие обичате Вашите“.

13 amazonian { 01.18.10 at 23:55 }

Трябва да има хармония между дух и тяло, природа и човек, земно и небесно. Конят може да е само средство за да докара каруцата някъде, но трябва да обичаш и да се грижиш и за коня – сиреч за тялото, а не да го пращаш по дяволите, защото току виж те закара в някоя канавка.

14 amazonian { 01.18.10 at 23:58 }

Неда, аз действително харесвам суровоядството и вегетарианството като здравословно хранене, но по отношение на насилието и възможността да избягаме от него съм малко скептична. Кълновете също са живи, много живи. Растенията – също. За да се храним ги убиваме – освен чрез „слънчево хранене“ как ще избягаме от това?

15 sunny { 01.19.10 at 2:41 }

Кристиане, ти нещо май съвсем се обърка.
И кой ти каза, че младите са здрави като бикове? Щеше да е чудесно да е така, но за жалост истината е съвсем друга. Повечето от днешните деца страдат най- вече от наднормено тегло. От там започват високо кръвно налягане /и то при 7- 8 годишни!/, сърдечни и белодробни проблеми, астма.. Да не ти изброявам и СТРАННИТЕ, необясними и трудно лечими болести като афти, кисти, алергии и … да не продължавам, пази Боже!
Освен това, колкото е по- здрава „временната опаковка“, толкова духът е по- бодър, мисълта по- ясна , съзнанието по- чисто…
Не става въпрос за никакво робуване, човече, изкривяваш нещата…

16 Neda { 01.19.10 at 12:04 }

Ролята на растенията в природата е да се явяват продуценти на всички хранителни вещества и да изхранват планетата. Природа мъдро ги е лишила от нервна система и насилието в случая е неудачна дума. През дългите милиардеи години еволюция, растенията и животните, които те изхранват, са в абсолютен синхрон и симбиоза. Така например красивите, ароматни и язящни цветове на растенията са изработени в еволюцията за да привличат колкото се може по-успешно различни животни-насекоми, птици и др., които хранийки се с тях и нектара и полена им осигуряват живот /опрашват ги, разселват ги на големи разстояния и т. н./, а не им отнемат живота. -защо мислите, че плодовете са толкова ярко оцветени, ароматни, и привличащи окото от далечно разстояние- това е един вид конкуренция между растенията да бъдат изядени техните плодове навреме , и да бъдат разнесени по този начин семената им на далечни разстояния. / Тъй като растенията са неподвижни/. Ако откъснем няколко от листата на растението, то в в никакъв случай не умира, а появява нави листа и то много бързо и енергично. Дори може да отсъкваме част от корените на растенията и това да не им вреди особено. Съжалявам, но с животните нещата стоят съвсем принципно различно. Появята на нервна система е дало силен тласък на развитието както на самите животни, така и на растенията /споменах за цветовете и плодовете/. Когато има нервна система има и насилие. Животните не предлагат с охота на никой да ги изяде-напротив имат винаги твърде добра защитна окраска и др. подобни приспособления. Само отровните и опасни животни имат ярки цветове. Това е т. нар. предупредителна окраска, която отблъсква и предупреждава всички останали животни за опасност. Такива са и хищниците-много често имат пъстра предупредителна окраска. Те принципно са най-болнавите същества. На края на хранителната верига, те нямат никакви други врагове, освен инфекциите и паразитите, към които самата им храна доста добре ги предразполага. Така природата е намерила начин съвършено да организира кръговрата на живота. Видовете никога не могат самоволно да сменят местата си в хранителната верига. Само човекът се опитва да прилича на лъва и да се храни с крави, когато изправен с голи ръце срещу крава едва ли може да направи друго освен да каже „Мууу“, камо ли да я изяде. Човешкият мозък невероятно е ускорил собствената си еволюция, но физиологията и анатомията, които имат дълга и добре утвърдена като полезна еволюционна памет , не могат да еволюират със същите темпове.

17 кристиан { 01.19.10 at 15:11 }

Здрасти Съншайн реге,…искам да кажа че с течение на поколенията(най-много две)…ГМО-то няма да е никакъв проблем за човеците.Ние много бързо се нагласяме…това че ще имаме житейски драми свързани с много болести….на кой му пука …….НАС ЩЕ НИ БЪДЕ….успокойте се …нищо страшно не се случва,децата ни се възнасят,после родителите…имали значение кой кога си заминава…..ЖИВОТА ПРОДЪЛЖАВА…..Нещата постоянно се случват,а ние трябва ли да правим драми от това.НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ОТ БОЛЕСТИТЕ…..и най вече от краят на тялото ни…живейте си живота СЕГА..отпуснете се и не робувайте на всякакви догми и ограничения…яжте каквото ви се яде… пийте алкохол…пушете…ако трябва дрогирайте се,защото ТАКИВА СА ВРЕМЕНАТА и душата си го иска….а после ще видим каво ще дойде…………………И ПАК ЩЕ СЕ НАГЛАСИМ…..нищо не се губи безвъзвратно.А по повод на Неда за мозъкът и т.н….мозъкът не се развива много-много…той си е статукво…единственно духчето решава КАК И КОГА ДА ГО ИЗПОЛЗУВА………….някой по-мъдри от нас бяха казали ПРАВЕТЕ КАКВОТО ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ……Вие преценете дали да оставите духът НА СВОБОДА……….или да го поставите в поредният шаблон………….Не се стахувайте от сегашният финал,нищо лошо не ви очаква после.

18 Neda { 01.19.10 at 15:31 }

😀 ха-ха – „мозъкът не се развива много- много…..“ развеселяваш ме успешно, Благодаря!
Появата на нервна система и по-специално централизирана нервна система у живите организми е един от най-големите еволюционни скокове и се развива най-бързо, защото лесно може да дава предимство и адаптация в естествения отбор.-наред с появилите се преди това многоклетъчност на организмите , кислородно дишане и полово размножаване…… напр.
Това го казвам за инфо на „духчето“, ако „си го иска“, както казва Кристиан…..

19 feia { 01.19.10 at 18:26 }

Кристиан,толкова ли нямаш с какво да се занимаваш,че още се включваш в теми,от които явно си твърде далече?

20 кристиан { 01.20.10 at 13:28 }

Защо не можете да възприемете човек който мисли коренно различно от вас.Както казах по горе тази процедура явно върши работа,но не съм склонен да я втълпявавате на младите…защото точно така се получава.НО ……най-лошото е че всички ние сме продукт на материализма…и това ни се отразява във всички аспекти…страх ни е да не ни одраскат колата,страх ни е как ще си платим данъците…и най-вече ни е страх за нашето тяло…А ТРЯБВА ЛИ….може би духчетата който ни обитават да са още много,много млади и ненаучени как да използуват тази временна опаковка…Някой ще кажат, чети йога и виж какво ти казват за хранене,процедури и т.н…Вярно е това всичко се прави с цел духчето да се успокой,.. да осъзнае духът къде се намира и да се мотивира относно временното си пребиваване…но пак да се върна на клизмите.. В Индия всеки знае какъв е климата,там се консумира и доста люто……това че от там идва това учение ,не значи че е много идеално например за един ескимос.ВСЪЩНОСТ НЯМА ИДЕАЛНИ НЕЩА…това изкам да се помъчете да разберете……….А относно мозъкът …недейте да бъдете Дарвинисти…..човека просто е продукт на своето време.

21 Елена { 01.20.10 at 14:28 }

Не разбирам какъв човек трябва да си да се възмутиш на пречистваща процедура, защото вреди на „младите“ и в същото време да препоръчаш да се дрогират ?!?!?!

22 amazonian { 01.20.10 at 19:34 }

За растенията „Природа мъдро ги е лишила от нервна система и насилието в случая е неудачна дума“ – съжалявам, но това е лицемерие. Има изследвания, които показват промяна в отчетени излъчвания на растения, когато влиза човек, който ги храни и съвсем друга промяна, ако влизя човек, който е чупил клоните им. Морална разлика между това да ядеш домат и яйце не съществува. Може да съществува здравословна.

23 Neda { 01.20.10 at 22:07 }

Видимите без уреди драстични разлики в положението на плодовете и животните може да са мотивиращи все пак. Разбира се, че всяко живо тяло има аура, която се променя от различни въздействия. растенията имат много добре развита хуморална регулация на процесите /чрез хормони и други сигнални молекули/ , докато при животните предимство има нервната регулация при стрес, като хуморалната също е запазила своята изключителна важност в приспособяването и реакциите в стресова ситуация-например насищане с адреналин, които може да направи всички реакции съвършени и безгрешни до неузнаваемост и може също да осигури механизми на енергетична обезпеченост на всички мускулни, нервни и всякакви други телесни реакции за много дълго време.

24 mer { 01.24.10 at 1:29 }

Темата е заключена за повече коментари. Ако някой има въпроси или желае да научи повече може да направи това в http://forum.zemianazaem.com/.