Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Механизъм на чернодробното пречистване

механизъм на чернодробното пречистванеЗащо чернодробното пречистване лекува и възстановява здравето? Защо се прави пречистването точно със зехтин и лимон? Защо се пие английска сол или се загрява областта на черния дроб? Малко или много ще разбулим тайната около това пречистване и ще отговорим на често задавани въпроси.

Първо да започнем с обобщаване на основните етапи, през които се минава при този метод:
* подготовка състояща се в промяна на хранителния режим
* пречистване на дебелото черво (с клизма, шанка-пракшалана или разхлабителни)
* пиене на английска сол (това може и да се пропусне, ще обясним по-долу)
* нагряване на областта на черния дроб
* изпиване на солидно количество зехтин (или друго студено-пресовано растително масло) и лимонов сок
* в края на процедурата пречистване на дебелото черво или приемане на английска сол

Основната идея на пречистването се състои в следното: ако достатъчно добре подготвим черния си дроб, с помощта на засилено отделяне на жлъчен сок (който ще премине през всички каналчета на черния дроб, през жлъчката и накрая ще се отдели в дванадесетопръстника), ще се извърши едно основно промиване и освобождаване от всички наслоявания и задържания по чернодробните каналчета.

За тази цел се взима силно жлъчегонно средство. Известно е, че приемането на големи порции растително масло (особено зехтин) предизвиква силно отделяне на жлъчен сок, свиване на жлъчния мехур и максимално разтваряне на всички жлъчни канали.

механизъм на чернодробното пречистванеКиселините предизвикват силното отделяне на жлъчка от черния дроб. Лимонената киселина в лимоните спомага за обилното отделяне на жлъчни сокове, но също така разтваря и стопява твърдите издатини – куки, върху които се задържат камъните и струпванията в каналчетата. Освен това лимоновата киселина има и антисептичен ефект.

Английската сол е известна с жлъчегонното си действие, с разхлабващия ефект и със способността й да разширява чернодробните каналчета. Затова някои предпочитат да я взимат вместо да се нагряват, а също и като заместител на изчистващата клизма. Други я приемат допълнително като средство в помощ на цялата процедура (лично за мен съм установила, че не ми действа благотворно – много трудно я пия, и впоследствие ми прилошава от нея).

Нагряването на черния дроб има успокояващо действие. Освен това топлината отпуска мускулатурата, намалява възпалението и спазмите на дроба. Знае се, че голяма част от камъните се състоят от холестерин, а последният под въздействието на топлината омеква и се стопява. Така се осигурява по-лесно освобождаване от такива. Жлъчните каналчета са с гладка мускулатура, която под въздействие на топлината се отпуска и каналчетата търпят разширяване до значителни размери (до 2 и повече сантиметра).

Черният дроб е с усилена активност от 23 часа до 3 часа през нощта. В тези часове е най-подходящо да се извърши тази процедура, но самото приемане на зехтина с лимона става часове преди това, за да се остави време на зехтина и сока да си свършат работата.

Защо да дишаме през дясната ноздра – според йога такова дишане затопля организма и така по-лесно се разлагат и размекват вредните образувания.

След няколко часа засилено отделяне на жлъчен сок, наслояванията и вредните образувания по всички каналчета в черния дроб и жлъчния мехур заедно с жлъчката се изхвърлят в дванадесетопръстника. След това поемат пътя на храната – преминават в тънките черва, след това в дебелото черво и накрая в тоалетната чиния. Затова е важно да сме сигурни, че изцяло сме се отървали от тях – оставайки за по-дълго време в червата, те отново се засмукват в кръвообращението и попадат обратно в черния дроб. За целта хапваме салата Метличка и се правят няколко клизми (много вероятно е да заседнат в някоя гънка и да останат там).

В момента, в който черния дроб се освободи от целия ненужен товар, събиран с години от нездравословни навици, той започва да работи като чисто нов – с много по-голяма сила и по-качествено пречиства кръвта и тялото ни, справя се с вируси и инфекции, и още куп важни процеси. Самите ние усещаме подобрение и ведрина още на сутринта след процедурата.

И така – нека да обобщимтова пречистване по своята същност е много просто: създава се силно отделяне на жлъчен сок, който откъртва и повлича със себе си всички наслоявания, образувания, непринадлежащи оригинално на черния ни дроб и от които тялото с благодарност ще се отърве. Но за да се случи точно това и накрая на процедурата да сме с добри резултати, трябва да я изпълним стъпка по стъпка без нито един компромис.

68 comments

1 bubi { 01.05.10 at 22:52 }

е не може ли без клизми… :s

2 amazonian { 01.05.10 at 23:06 }

Аз го правя в по-различен вариант, при който три дена преди прочистването правя тази очистителна процедура https://www.zemianazaem.com/soul_body/%D1%88%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%88%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B0/, после три дена пия само вода и ябълков сок, така че минавам без клизмите.

3 Petya { 01.06.10 at 3:20 }

Ok…tazi statia mnogo me zaintriguva, no ne razbiram kakav vsashtnost e rejima.
Osven che se pie zehtin i limon, kakvo vsashtnost se pravi, kolko pati na den, kakav hranitelen rejim se spazva ili vaobshte ne se iade, a se pie samo zehtin i limon.
Neshto ne mi e iasno, a me interesuva.
Mnogo shte sam blagodarna, ako niakoi moje da mi otgovori.
Mersi

4 Kris { 01.06.10 at 11:12 }

Здравейте, и мен ме интересува какъв точно е режима стъпка по стъпка. Благодаря предварително

5 mer { 01.06.10 at 21:26 }

Извинявам се! Трябваше да сложа линк към самата процедура, но сега виждам, че съм забравила да го направя! Горната статия е всъщност пояснение за механизмите по които работи това пречистване! Много хора не разбират какво всъщност става по време на процедурата затова реших да я обясня малко по-подробно!

Иначе ето линк.

6 Жени { 01.06.10 at 22:31 }

Zdraveite nqkoi probwal li go e towa i da znae qe raboti 100%. Dali ima efekt ?

7 mer { 01.06.10 at 23:07 }

Много хора сме го правили – особено тези, които искаме да се отървем от някоя болест. За повече инфо може да прочетеш коментарите към самите статии. Ето и линк към прочистването на една моя приятелка.

Благодарение на това пречистване, съчетано със суровоядство, се избавих от акне, екземи и постоянно главоболие. Един мой приятел се излекува от хипертония, но съчетано с веганство и гладувания. Не са само това примерите, многобройни са….

8 Petya { 01.08.10 at 1:21 }

Zdraveite, mnogo blagodaria za linka kam samata procedura. Izglejda dosta seriozno
zanimanie i nai-veche glad..:))) Na men mi e mnogo trudno da pazia dieti i da spazvam
rejimi nai-veche zashtoto stomaha zapochva da me boli i starje kogato sam gladna,
a s iabalkite mi stava oshte po-zle, bolkite sa ujasni. Izpivaneto na 2 litra iabalkov sok
na den napravo me plashi, ami stomaha shte mi se probie ot tolkova kiselina.
Ima li niakakav nachin da se izbegnat bolkite v stomaha pri praveneto na tozi rejim?
Mnogo mi se iska da go opitam, zashtoto se chuvstvam zadrastena, no me e strah, che
parvo niama da uspeia zaradi glada, a posle shte si vazstanovia svalenite kilogrami, a moje da dobavia i oshte. Vsashtnost stomaha mi nai-mnogo me pritesniava.
Blagodaria Vi predvaritelno!

9 Арманд { 01.09.10 at 16:17 }

Самата идея “ пречистване на черния дроб “ е абсурдна. В черния дроб няма вредни вещества. Черният дроб разбива вредните химични съединения на други, а каквото не успее пропуска през себе си. Възстановяване или лекуване на черния дроб – да, но пречиестване – вземете проучете малко как стоят нещата преди да пишете.

10 mer { 01.09.10 at 17:08 }

Петя, по принцип има стъпки, по които се минава преди да се стигне до чернодробното пречистване. Първоначално може да опиташ за 3 дни да ядеш само растителна храна в суров вид. След това за 7 дни. По нататък може да опиташ и за 1 ден да си само на плодове, след това за 3 и т.н. В началото всичко изглежда много трудно. Не е казано, че всичко това е задължително, но щом искаш да направиш нещо добро за себе си, аз само мога да дам информация и да оставя ти да прецениш дали и какво е подходящо за теб.

Пречистването на черния дроб наистина е лечебна процедура и трябва да се възприема като такава. Това не е диета или лесен козметичен метод. Сериозността не бива да се подминава. Преди пречистването на черния дроб е желателно да си направиш пречистване на дебелото черво. Прочети още повече информация и тогава реши какво е подходящо за теб.

За стомаха ти – когато постепенно увеличиш процента на суровата растителна храна, болките постепенно ще изчезнат. И аз преди много се чувствах „остъргана“ от 1 ябълка и имах болки, но вече цял ден мога да ям ябълки или да пия сок и никога не ме боли стомаха. Разбира се не е изключено твоето тяло да реагира различно (което почти винаги е така – всички хора сме много различни).

Арманд, черният дроб е пречиствателната станция за цялото ни тяло. С неправилен начин на живот, ние често му пречим да елиминира всичко вредно и за съжаление той не може да се справи с всички отрови, които вкарваме в тялото си всеки ден. Не става въпрос само за храната, но и за това колко сме физически активни и какво е емоционалното ни състояние. Може да приемем, че пречистването му е еквивалентно на лечение (резултатът е един и същ). Но нямам предвид лечение в болнично заведение, а за процес в самите нас. Човешкото тяло е способно да се самовъзстановява и самоизлекува, стига да му се даде възможност за това. Ако черния дроб успяваше да елиминира всичко вредно, то тогава нямаше да съществуват проблеми като висок холестерол, камъни в жлъчката, хипертония, цироза и т.н.

11 кристиан { 01.09.10 at 17:14 }

Иман резон Арман в твоят коментар,чреният дроб се грижи за качеството на кръвта,той е един вид микро биологична лаборатория,която преценя какво да усвой и какво да изхвърли,но това става на база на кръвта която преминава през него.Мозакът управлява тялото,а дробът преценя с какво да захранва това тяло.

12 Petya { 01.09.10 at 20:18 }

Mnogo ti blagodaria za tozi otgovor Mer, iavno triabva parvo dosta da proucha vaprosa i da se zahvana da pravia neshtata malko po malko. Imash pravo, che vseki organizam e razlichen. Predi vreme mnogo se staraeh da se hrania zdravoslovno i
se opitah 2-3 pati da pravia posti okolo koleda i velikden. Vinagi rezultata beshe
ujasno napalniavane. Za tova se varnah kam nachina mi na jivot s poveche pileshko i
mlechni produkti, iaica i t.n. Mnogo chesto slusham i cheta kolko e vredno mesoto, no pak zashto togava kato se hrania s drugo, mi se otraziava tolkova zle
na figurata. A prichinata otnovo da tarsia drug nachin na hranene e, che veche imam ogromni senki pod ochite, koito ne se mahat i imam dosta nezdrav vid, makar che sam uj zdrava…))) Sas sigurnost shte se vslusham v savetite ti i shte zapochna da opitvam malko po malko. Blagodaria ti oshte vednaj!

13 Арманд { 01.11.10 at 1:18 }

Tова, което се опитвах да кажа е за самата дума – не може да се пречиства нещо, в което няма вредни вещества. А в черния дроб няма, те не се съдържат там, а преминават през него. За това думата е неточна .. лечение, възстановяване и тн . – да.

14 mer { 01.11.10 at 1:29 }

Ами там е работата, че в каналчетата на черния дроб (от където се извежда жлъчния сок до жлъчния мехур и след това дванадесетопръстника) се натрупват наслоявания, които с времето стават все повече и му пречат да работи правилно, затова пречистването е много уместно като термин, защото с него се премахват тези наслоявания (но и не само). Всъщност, няма значение как го наричаме, по-важен е резултатът.

15 benato { 01.11.10 at 11:56 }

Когато го ударите на тестени,картофи,разни сладкарски произведения,тогава се качва от пости 🙂 Количеството е важно също.
Пост означава да се лишиш от удоволствия,да останеш сам със себе си,да потърсиш Бог,да наблегнеш на духовното,а не само да спреш месо и млечни и да ги замениш с други кулинарни изкушения.
Когато човек иска нещо,намира начин,ако искаш да се чустваш добре,има много информация и начини.Успех.

16 Selia { 01.24.10 at 22:15 }

mer,iskam da te popitam dali niakoga si si pravila izsledvania na babrecite i nivoto na kravnata zaxar ? Ako ne si ,i imaj takava vazmojnost napravi go i mojebi 6te nameri6 prichinata za sininite pod ochite koito ima6.Za tova, che te boli stomaxa ot iabalkite i iabalkoviat sok moj da ima6 neponosimost kam pektina ili plodnata zaxar.Az znam ot sobstven opit za6toto az imam takava neponosimost samo kam edin vid iabalki i chernite chere6i,osven che bolkite v stomaxa sa neponosimi stigam do pripadak, no sled kato moia lekar me podloji na izsledvanie se okaza ,che ot tezi plodove pri priemaneto na malko po golliamo kolichestvo kravnata mi zaxar se povi6ava do nivo na glukokoma/kato pri diabeticite/.Az se xrania mnogo pravilno i zdravoslovno ,sportuvam /veche ne tolkova aktivno/ no pak imam ugolemen cheren drob koito „poluchix“ sled mnogo tejko boleduvane ot jaltenica/xepatit/ po vreme na poberteta.Opitala sam vsichko koeto moje da se nameri no ni6to ne pomaga i sam pod postoiano lekarsko nabludeni.S takav cheren drob kato mene vednaga use6ta6 stara xrana ,izpolzvano vtori pat olio ,alkoxol nemoga da poemam nikakav, mazninite ….poemam tolkova kolkoto sa mi nujni na organizma inache bolkite sa ujasni.Az izkarax jivota si v tarsene i prouchvane na zdravoslovni xrani i prochistvania ,za sajalenie niakoi ne6ta mogat samo da se kontrolirat no ne i da se vaztanovit do jelanoto sastoianie.Taka che predi da opita6 ne6to badi sigurna, che poznava6 organizma si i lekaria e saglasen s tebe.Vseki organizam e razlichen i priema po razlichen nachin kakto i obrabotva po razlichen nachin.Izviniavam se opletax se v sobstvenite si obiasnenia .Ako ne moje6 da pie6 iabalkov sok moje6 da go zameni6 s ananasov i moje bi s portokalov ,te imat sa6toto deistvie.Probvai i sama 6te razbere6 koe e ponosimo ot organizma ti.Uspex.

17 mer { 01.25.10 at 0:55 }

Предполагам, че горното запитване се отнася до Petya, или греша?

18 Milen { 02.01.10 at 1:56 }

Selia, мисля, че може да се чуем (ако имаш желание и да се опитаме да „поработим“ над твоя чернодробен проблем. Това си е мое лично мнение, но ТИ трябва да смениш подхода към проблема и да не търсиш следствието от болеста и как да го потушиш, а именно ПРИЧИНАТА за дисфункцията. Ако решиш, че имаш желание да опиташ сама да се излекуваш, може да се свържеш с мен по ел. поща и т.н. канали. Спести си разходите и промени мирогледа си към болестите 😉

Мер, причината да ти се гади от английската сол е именно нейния химичен състав, който в едно с разширяването на чернодробните каналчета напряга силно черния дроб. Тук не става изобщо дума за отвратителния вкус на това „пречистващо биле“. Ако се зачете човек, причината да се приема орално английска сол е магнезия във нейната химична формула (магнезиев сулфат хептахидрат). ГОРЕЩО ПРЕПОРЪЧВАМ на всички потребители и читатели, които са наясно с причините и следствията от чернодробното пречистване и са решени да го опитат да ЗАМЕНЯТ АНГЛИЙСКАТА СОЛ с чист магнезий (обикновено се продава по аптеките като магнезиев цитрат).

19 Milen { 02.01.10 at 2:22 }

Пропуснах да спомена също нещо много важно за приемането на магнезия под каквато и да е форма – не бива в никакъв случай да се прекалява с приеманите дози, тъй като това може да доведе до ХИПЕРМАГНЕЗЕМИЯ и дори до СМЪРТ. Магнезиевия сулфат в английската сол представлява около 35%, от които около 3-4гр. са чист магнезий. При положение, е нормалната доза на ден за 1 човек е 300-400мг. това са си сериозни количества, които при по-честа консумация могат да имат най-малкото нежелани ефекти и доста усложнения!!! ЗАТОВА НЯМА КАК ДА НАТЪРТЯ ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА – БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ, ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ И СИ ОТГОВОРЕТЕ САМИЧКИ НА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ, ПРЕДИ ДА СЕ ЗАХВАНЕТЕ !!!

20 София { 02.05.10 at 0:45 }

Силно повлияна от написаното тук и от книгите на Малахов, започнах пречистване на организма.В продължение на година проведох няколко гладувания. Веднъж месечно и преди гладуване правя Шанк Щракшалана.Разбирайки, че самa по себе си практиката Шанк Пракшалана не е достатъчна започнах и с уриновите клизми.Междувременно прочетох книгата „Ензимният фактор“ от д-р Хироми Шиния(книгата я има в Спиралата).
Д-р Хироми Шиния е лекар гастроентеролог и през дългодишната си практика има над 300 000 пациенти.Препоръчва кафеените клизми. Запитах се- защо пък точно клизми с кафе? Kафето буквално пречиства дебелото черво, цялата коремна кухина и отива право към черния дроб. Терапевтичното действие на клизмите с кафе е да се подобрят възможностите на черния дроб и жлъчката за отстраняване на токсините в организма. Глутатион S-трансфераза(GST) e ензим участващ в детоксикацията.По време на клизмата(12-15 мин) се увеличава притока на кръв през черния дроб, което е вид форма на диализа и води до ефективна детоксикация.Дали такива клизми могат да заместят пречистването на черния дроб, което се препоръчва тук или сами по себе си те не са достатъчни?

21 Petya { 02.07.10 at 5:28 }

Zdraveite mili hora,
Mer, sas sigurnost zapitvaneto na Selia se otnasia do men, prosto malka greshka…
Radvam se, che horata se otzovavat i davat saveti. Sigurno naistina triabva da si
napravia izsledvania…
No pak da vi se pohvalia, veche okolo 1 mesec, blagodarenie na tozi sait, minah osnovno na surova hrana. Ami to bilo mnogo priatno, goliama naslada. I nai-interesnoto e, che naistina veche niamam takav problem s iabalkite, hapvam si gi s
orehi /lyubimoto mi iadene ot detstvoto/ i se naslajdavam. Pravia izklyuchenie samo
s riba i skaridi naposledak. No nai vajnoto e, che vsashtost sapruga mi zapochna da pravi tova prochistvane – drugo e v borbata da sa dvama…Tazi vecher shte pie tazi
magia sas zehtin i limon i sled tova shte vidim…Shte imam da razkazvam…)))
Chao na vsichki i blagodaria za saita Mer!

22 amazonian { 02.07.10 at 11:18 }

София, някъде четох и за метод на клизми с кафе за раково болни, предполагам, че е насочено към черния дроб или към подобно пречистване на кръвта.

23 feia { 02.07.10 at 21:22 }

На мен кафеената клизма ми действа много дразнещо.Не мога да я задържа и 2
минути.Едвали за толкова има полза в организма ми.Вие как я правите?Колко кафе слагате за варене и какво количество р-р вкарвате?Разреждате ли го за клизмата?

24 София { 02.09.10 at 0:36 }

Кафеените клизми добиват популярност покрай д-р Марк Герсон като част от неговата антиракова терапия.
Проготвяне на кафеения разтвор:
В 950 милилитра вода /това е американския 1 кварт/ добавете 2 супени лъжици с връх мляно, неразтворимо кафе. Разбърквате и оставяте до точката на кипване, като съдът през цялото време е без капак /така изкипява маслеността на кафето/.След лекото кипване поставяте похлупак и варите на много бавен огън още 15 минути.Отстранявате съда и след леко поизстиване премервате течността.Доливате от предварително преварена вода до първоначалната мярка от 950 грама,тоест възстановявате онова количество , което се е изпарило,оставяте още да поизстине и после прецеждате през едра цедка.
Д-р Хироми Шиния ги препоръчва по-скоро като профилактично и пречистващо средство:
„Имам приятел лекар, който въпреки здравото си тяло, продължава да си прави по две кафеени клизми дневно. Това не е защото няма добра перисталтика, а по-скоро защото неизбежно поглъща някои хранителни вещества, които ферментират ненормално или остават несмлени в дебелото черво, дори и при нормално изхождане. За тялото е по-добре да изхвърля изпражненията, колкото е възможно по-скоро, особено от лявата страна на дебелото черво, където изпражненията лесно се застояват. Като следва моя съвет, моят приятел е добил навика да си прави клизми с кафе вече близо двайсет години и физическото му състояние е по-добро отпреди.
Дори и аз често си правя кафеени клизми. Както вече казах почистването на червата означава почистване само на лявата страна на дебелото черво, така че това не засяга функциите на тънките черва, където се извършва смилането и абсорбирането на хранителните вещества. Така че може да си правите клизми, без да се тревожите.“

25 Мишика { 02.09.10 at 16:31 }

Мер, първо огромни поздравления за site-а! Изключително качествена и необходима селекция. Днес влизам за първи път в него, но предчувствам, че ще го посещавам доста често. Благодаря от все сърце!

По темата имам едно запитване. Видях, че за житната диета е минал подходящия период от годината (тюх, за малко), но преди време, когато правих подобно чернодробно пречистване сякаш беше добре да се съобрази с постите. Сега сме в сирната седмица според християнския календар и си мислех, че мога да започна след Заговезни (този уикенд). Какво би ме посъветвала?

26 mer { 02.10.10 at 0:39 }

По време на постите е много подходящо да правим гладувания и пречистващи процедури. Житен режим може да се прави по всяко време, независимо от лунния календар, но наистина ако се съчетае с постите се получава още по-добре. А за чернодробното пречистване е най-подходяща седмицата преди пълнолуние.

27 mer { 02.10.10 at 0:48 }

Петя, ще се радвам да разкажеш как е минало пречистването.
Кафеени клизми и аз съм си правила, бях доволна от резултата, но не толкова колкото от уриновите – последните надминават всякакви очаквания. Предполагам, че ако се храним лошо и урината ни не е с добро качество, е подходящо да се правят кафеени клизми, но не смятам че трябва да се прилагат ежедневно.

28 Мишика { 02.12.10 at 18:43 }

http://lunaf.com/bulgarian/fazi-na-lunata/lunen-kalendar-2010/ – пускам лунния календар за годината. Следващото пълнолуние е в края на втората седмица от Великденските пости.

По повод на луната, имам една книга – „Философия на вегетарианството“, от която научих, че 3 дни преди ново- или пълнолуние е най-подходящото време за гладуване (в съчетание с „жадуване“ 🙂 – много е важно да не се пият и никакви течности!) Минималната продължителност е 1 денонощие, максималната е 3. Аз съм опитвала и двете – ефектът е много добър и се чувстваш отлично, с много сили без храна и вода!

29 Petya { 02.15.10 at 17:55 }

Zdrasti Mer,
eto me otnovo tuk veche lyuta fenka na surovoiadnia sait…:)))
Prochistvaneto beshe dosta trudno za maja mi, edvam go ponese i beshe dosta
pisimistichen, no v kraina smetka izvadi kamani i sled 2 dni kaza, che e chisto nov chovek…))) Sega i dvamata se hranim osnovno sas surova hrana i nai-strannoto e, che ako iadem drugo imame glavobolie. Parvo az si misleh, che sigurno si vaobraziavam, no i toi sashto se oplaka.
Sega e moi red da napravia prochistvaneto, no chakam da izliaza v otpusk, zashtoto smenite sa mi nevazmojni za takova neshto. Inache az sega si hapvam mnogo poveche i po-chesto ot predi i mi e tolkova vkusno, a sam svalila veche pochti 4 kg.,
prosto ne moga da poviarvam…Naistina se chuvstvam strahotno. No za procedurata s prochistvaneto malko me e strah, zashtoto neznam kak shte izpia tolkova mnogo zehtin. Kajete kak e po-dobre da go pia – smeseno ili pootdelno? Tova mi se vijda nai-trudno ot vsichko.
Chao na vsichki ot men i da znaete, che s udovolstvie cheta vsichki komentari tuk..:)))

30 Гери { 03.01.10 at 15:33 }

Най-добрия ден за прочистване на черния дроб/за тази година/ е 28 март.
Засега си мисля, че ще пробвам, но има време дотогава.

31 Petya { 03.01.10 at 17:05 }

Zdravei Mer,
vijdam, che ot dosta vreme nikoi nishto ne e kazval, no se nadiavam, che vse oshte
poglejdash ot vreme na vreme, zashtoto imam edin vapros i se nadiavam da mojesh da
mi otgovorshi. Napravih chernodrobnoto prechistvane kakto e opisano, kato izpolzvah
razhlabitelen chai i klizmi v denia na prechistvaneto, a na sledvashtia den samo klizmi.
Predi da izpia zehtina s limona biah sigurna, che veche niamam nishto, ama nishto za izkarvane.
Ciala vecher mi beshe mnogo zle i prez noshtta se sabujdah ot gadene.
Na sutrinta obache, sled klizmite, taka i ne razbrah dali izlizat kamani ili ne. Useshtah niakakvi
drebni topchesti i kato che li pihtiesti obrazovania, no dali e tova niamam idea. Misleh, che shte moga da gi razlicha, no ne stana. Moje bi ne sam napravila neshto kakto triabva ili pak si e minalo normalno. Pri teb taka li beshe? Blagodaria ti predvaritelno za otgovora.

32 Pipi { 03.04.10 at 14:45 }

Здравейте,
искам да благодаря на създателя на този сайт, благодарение на който получих безценна информация. На 27 .02.2010 г. си направих чернодробно пречистване и сега се чувствам като нов човек. Бях чувала за това пречистване, но не знаех с подробности как точно става. Нямам търпение другия месец да си направя и второ.
Искам да попитам дали това пречистване може да се прави от човек който е опериран от жлъчка и тя му е премахната? Става дума за моя близка.

33 Мишика { 03.15.10 at 17:05 }

Здравей Мер,
От почти месец съм суровоядец, благодарение на този сайт и едва ли ще се спра скоро! 🙂
Имам един въпрос към теб: Според книгата на Малахов чернодробното пречистване било най-добре да се прави наесен след съответната подготовка по прочистване на храносмилателния тракт (най-вече на дебелото черво). Имайки предвид, обаче, че чернодробното пречистване трябва да се прави няколко месеца последователно ми се струва, че следващата седмица (преди пълнолуние) е идеална за тази цел. Информирайки се от различни източници по повода се натъкнах на т.нар. колоно хидротерапия: http://www.zdraveto.eu/catalog/folder_12/12_01.htm
Какво ти е мнението за нея и знаеш ли (ти или някой от читателите/писателите тук) къде точно мога да се подложа на такава процедура преди да се заема с дробчето ? 🙂

34 Гери { 03.16.10 at 16:25 }

Здравей Мишика!
Вчера бях на процедура хидроколон терапия и съм страшно доволна. Мястото е Magic line, а процедурата се провежда от медицинска сестра със срашно дълъг стаж. Ако искаш още инфо – питай.

35 Мишика { 03.16.10 at 20:22 }

Здравей Гери, това е страхотна новина! Може ли да ми пратиш малко повече инфо къде се намират? Не ги открих с чичко Гугъл 🙁 Apropo, като питах за тази терапия в Исул, поликлиника Вита и кварталната поликлиника ме гледаха така непонятно и втрещено, че накрая и личния лекар ми изтърси – „Абе, вие младите с какви извратени неща се занимавате?“ :))) Зная, че работи, защото и други хора са я прилагали и са доволни от резултата… 😉

36 Гери { 03.23.10 at 15:59 }

http://www.magicline-bg.com/ – това е сайта на Magic line. Друго място, доколкото съм чувала, е клиниката на д-р Мазнейкова.

37 Гери { 03.24.10 at 16:35 }

Здравейте колеги! :))
Поради ред причини няма да мога да си направя прочистването на черния дроб този месец. Отсега обаче съм си избрала дата за другия месец – 24.04.
Има ли друга по подходяща дата за това начинание преди тази дата? И кога всъщност са най-подходящите лунни дни за провеждането му – ДТ или пълнолуние. Дните на Екадаши доколко са подходящи за тази цел?

38 mer { 03.24.10 at 17:48 }

Извинявам се, че не съм отговорила навреме на запитванията ви и може би сега ще е малко късно за отговори, но все пак…
Петя, всичко е минало успешно, дори и да не видиш видимо различими камъни, пречистването е минало успешно. При някои хора първият път е по-скоро подготвителен и дори често нищо не излиза, но това не означава, че е направено нещо грешно. Тъй че не се притеснявай.

Пипи, понеже преди време още един човек имаше такова запитване, и тогава му отговорих, че според Малахов няма никакъв проблем да се прави това прочистване и от хора с премахната жлъчка (аз нямам мнение по въпроса, понеже нямам нужните знания, заради които да заявя точен отговор).

Мишика, пролетта е най-подходящото време за пречистване на черния дроб (според биологичния ритъм на органите, тогава той е най-активен). Но и през есента да се прави, пак ще има добри резултати. За хидроколоно терапията – една позната ходи преди време и беше доволно, но тя самата сподели, че много по-добри резултати е имала от уриновите клизми.

Гери, според Малахов седмицата преди пълнолуние е много подходяща за чернодробно пречистване. Той също пише, че дните Екадаши и ДТ са още по-подходящи, заради засилената способност на тялото ни да изхвърля токсини тогава. Виж този календар – https://www.zemianazaem.com/archives/130/comment-page-1#comment-13739 – може да избереш да го направиш и на 10 април.

39 Мишика { 03.26.10 at 23:15 }

Утре е Денят! 🙂 Няма да бъда чак толкова стриктна да чакам господина Екадаши да дойде (а той даже вече взел, че и отминал днес следобед ;)) или ДТ-то, което пак се пада в работен ден, Та… започвам утре.

Гери, благодаря за инфо-то, може да се подложа някой ден на тази терапия (за този месец вече е късно), засега ще си остана на клизма и шанка пракшалана, с която имам добър опит.

Мер, благодаря за препоръката за уриновата клизма… струва ми се, че ще почакам до следващ месец за нея, за да се поизчистя от там каквото има (ще се разбере тия дни). Суровоядството ми се отразява като манна небесна… чувствам се великолепно! – изяждам невероятно малко, но качествена Жива храна (купичка измити и накиснати сурови ядки и сушени плодове, пресен плодов сок и салата със зеленчуци, зехтин, лимон, семена и кълнове – всеки ден различни) и кипя от енергия. Тялото ми е готово за чернодробното прочистване 🙂

… и да, сега е сезона за грижа за черния дроб и според китайците. 😉

40 Мишика { 03.28.10 at 14:12 }

Ужас, досега писах и ми се изтри съобщението.

Вкратце сега как мина прочистването ми.

Предистория:

Суровоядствам от месец и половина и се чувствам великолепно… а и много нови неща научих! 🙂

В седмицата преди прочистването пих много ябълков сок с цвекло. Тичах и подскачах на място. Ходих и на биоароматерапевтичен масаж при феята от Green hills – http://bioaromatherapy.net/

Същинската процедура:

Избрах деня 27.03., защото е три дни преди пълнолуние, пада се ден след Екадаши и два преди Двете тръби според лунния календар.

Вчера запонах деня с половин литър сок от кисели зелени ябълки с червено цвекло. Отидох на масажа. Изядох една голяма зелена ябълка преди 14 ч. Пих още литър сок от ябълки с цвекло. Запонах с клизмите. Първите две бяха медни, третата с лимонов сок (леко болезнена) и позледната с розова/хималайска сол. Йога асаните (свещ и рало) наистина много благоприятстват доброто разпределяне на течността в дебелото черво! Подготвих си 400 мл. преясно изцеден лимонов сок и още толкова студенопресован зехтин (общо 800 мл.), загряти на водна баня. Запонах да пия сместта на малки глътки в легнало положение с електрическа възглавница около дробчето. Между 20 и 23 ч. ми прилошаваше неколкократно. След 23 ч. настъпи затишие, даже отидох да подредя и изчистя банята и кухнята. В полунощ си легнах, но не мога да кажа, че успях да заспя. В 3 ч. усетих раздвижване. Смених часовата зона на лятно време (с един час напред) и в 6:30 получих първия „позив“ (много ме забавлява тази думичка). Уви, не открих никакви камъни в това, което излезе 🙁 Течността, обаче, беше много романтично розова заради цвеклото 😀 Всъщност разбрах, че не е минало успешно, защото се оказа, че зехтинено-лимонената смес си е останала в стомаха цялата нощ и на сутринта я повърнах (не се сдържах). Заспах като пън след това. Все пак направих още 3 клизми след 2 часа сън – медна, солна и с чиста вода (ползвах велинградска минерална за всичките) и изпих половин литър сок от ябълки с цвекло. Поспах още малко и хапнах салата Метличка (много добре ми дойде). Сега се готвя да се позахраня с добавки като LactoFlor, Liver rescue 4+ Vegan Caps, Maca Force, Spirulina Manna на Helath Force Super Foods – apropo, гледайте филма за суровоядството и супер храните „Food matters“ – има го с добър превод на български в kolibka.com)

Ами това е от мен. След месец – пак. Междувременно житен режим от пълнолунието на 30.03. и може би водно-чревна терапия.

Честит празник на Цветята! 🙂

41 Petya { 03.28.10 at 14:30 }

Здравей Мер,
благодаря ти за отговора, бях се обезкуражила и не направих
прочистването втори път, но сега мисля, че отново ще се амбицирам,
защото си мисля, че доста неща излязоха и ще е добре
да го направя отново преди да са минали 3 месеца.
Вече все повече и повече се отдавам на
суровоядството, дори си купих дехидратор за храна и най-вече месото и млечните произведения са почти изцяло изключени от менюто ми, незнам как се получи, дори не ме съблазняват, а преди бяха основна част от храната ми.
Имам един въпрос, които силно ме интересува – какво е мнението на суровоядците
за храни като фасул, леща, ориз и други такива, които не могат да се
консумират сурови и все пак трябва да се сготвят. Трябва ли да се изключат от менюто или имат други начини за приготвяне?
Благодаря предварително за отговора и поздрави на всички участници в сайта.

42 Petya { 03.28.10 at 19:42 }

Здравей Мишика,
току-що прочетох внимателно как е минало чернодробното ти
прочистване и мисля, че всичко си е било наред, но сигурно
сместта от зехтин и лимон е била в повече и за това си повърнала.
От това, което прочетох за процедурата, разбрах, че трябва да е
между 150 и 300 лимон и толкова зехтин. Това значи, че ако сложиш по
150 от двете ще е 300 мл., съвсем по-поносимо. Аз го направих с по
150-200 общо към 350-400 и ми беше адски зле цялата вечер и през нощта.
Не успях да повърна, но през цялото време ми се гадеше, а и на следващия ден
не се чувствах добре. Може би някои трябва да каже кое всъщност е
правилното количество?!?!

43 Ivanina { 03.29.10 at 17:37 }

Ако човека е с цироза?

44 Ками { 03.30.10 at 0:57 }

Здравейте 🙂
Количеството зехтин и лимон всеки трябва да си го усети сам – на някои хора са им необходимо по около 200 мл и от двете течности, а при някои и по по-малко.
Преди няколко години пиех по около 180 мл, след това намалих на около 150 мл, а сега пия по около 100 мл и от двете течности. Но всеки трябва да усети сам по време на пиенето и ако започне да му става лошо, то е добре да спре да пие за малко и после ако му е станало по-добре, само тогава да продължи.
А по отношение на повръщането – може да повърнеш и към 12 ч вечерта, може да се случи и по-късно през ноща, може и сутринта, а може и изобщо да не ти се доповръща. НО при всички случаи трябва да се направи промивка на стомаха – като аз го правя по този метод : изпиват се 1 –2 литра топла вода в клекнало положение ( стъпалата са изцяло на пода, а не на пръсти както при клизмата ). Навеждате се под ъгъл от около 85 градуса, поставяте лявата си ръка върху стомаха ( ляво подребрие ), а с дясната ръка предизвиквате повръщане ( като поставяте II-ри, III-ти и IV-ти пръст в гърлото ).
Ако все пак почувствате ‘тежест’ през ноща, то е добре да направите промивката още тогава.
Повечето пъти даже изпивам и по-малко от 1 л, защото иначе ми става много тежко.

Пожелавам ви успешни пречиствания, все така да споделяте и да имате желание да подобрите физическото и душевното си здраве . . . и нека силата бъде с вас 🙂

45 Мишика { 03.30.10 at 15:11 }

Благодаря ви за напътствията, момичета. Всъщност нещата се развиха успешно, но с известно забавяне (дори днес още изкарвам разни „камъчета“, като снощи дълго се нагрявах с електрическата възглавница – пиша камъчета в кавички, защото май не са много твърди или са омекнали от зехтинено-лимонената смес, което май ме подведе онзиден, когато все пак излзиаха разни пихтиести мъници). Чувствам се много добре сега *

Вероятно стомашното пречистване наистина няма да е излишно преди изпиването на целебната смес за черното дробче! При всяко положение си давам сметка, че най-доброто решение от вчера и днес беше пиенето на много течности – свежи плодово-зеленчукови сокове, топла вода и чай с мед.

Браво за откритието, Мер, страхотна естествена процедура за самолечение и подобряване на здравословното състояние!

46 Ками { 03.30.10 at 16:54 }

Мишика, радвам се, че пречистването ти е минало успешно 🙂
А стомашната промивка, за която писах – имах в предвид, че тя се прави след няколко часа след като са изпити зехтина и лимона ( примерно през ноща, ако ви е станало лошо или на другия ден сутринта ).
Желая ви много сила, живот и здраве :-)))

47 Valyo { 04.16.10 at 18:22 }

Браво на автора! А за другите -не се плашете! Малахов подробно описва процедурата и режима и даже омекотени варианти.Но твърдия метод си е най добър – Но да отбележа – Тибетските монаси след деня на процедурата задължително почиват – чак на третия ден ти светва !А КАТО СВИКНЕ чОВЕК И С МАЛКИ КОМПРОМИСИ ПАК СТАВА !ВАЖНО Е ДА СЕ ЯДЕ ЛЕКА ХРАНА-3 дни преди процедурата ,а не гладуване ,иначе организма ще изяде зефтина и лимона !После затоплянето е задължително и накрая -очиставане на системата! Успехи!

48 Valyo { 04.16.10 at 18:27 }

Prdon i za gre6kite !Ot ve4noto barzane !

49 Petya { 04.18.10 at 0:28 }

Няма нищо Вальо, и аз все на латиница я карам и все
по бързата процедура за съжаление, но нямам избор, няма
как да използвам кирилицата и аз се надявам останалите да
не ми се сърдят и най-искрено се извинявам.
Много здраве и успех на всички!!!

Бележка от Мер: горното го конвертирах – може да се ползва този линк http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php за това 🙂 за съжаление и аз нямам много време да ги обръщам всичките коментари от латиница на кирилица 😉

50 izaura { 08.08.10 at 9:22 }

Здравейте 🙁 Искам мнението ви дали днес е подходящ ден за чернодробни процедури.
Купила съм зехтин и лимони. От 3 дена пия само сок от моркови и ябълки ( цвеклото не мога да го понасям ). Само сокове означава два пъти дневно по 600 милилитра и никаква друга храна.
Сега пия морковен сок и се надявам до 20:00, когато ще пия фантастичния зехтинов фреш да ме консултирате.
На 37 години съм, след раждане на второто дете надебелях и сега съм 86 килограма при ръст 174. До сега не съм правила никакви здравословни процедури, освен забраната да влиза свинско в жилището ми 🙂

51 benato { 08.08.10 at 22:10 }

Изаура,много бързаш,прочисти си червото първо.Смени си храната-мини на сурово,предимно.
Чети първо подробно,не си на тръстиката я 🙂
И дано си загряла дроба,иначе е кофти работата.
Дроб се чисти на пролет.

52 бате Бино { 08.22.10 at 22:06 }

Да да , първо дебелото черво. Не че няма да се получи и директно черния дроб , но нали гледаме всичко да е оптимално 🙂
Леко е рисковано направо да се чисти дроба. В школите на Надежда Семенова ( която е абсолютен авторитет и практик ! в тази област) няма да ви приемат за прочистване на черен дроб , ако не сте отработили дебелото черво.
Иначе дроба го чистят целогодишно и ефект винаги има. Напролет е по-добре , разбира се , но както казва Елисеева (която също има център за прочистване) : „Дробът ще ви бъде благодарен ,независимо от периода или лунният цикъл „

53 nadka { 09.30.10 at 19:22 }

наблюдавам невероятни резултати при хората на които провеждаме хидроколон терапия ,по време на подготовката им за „чернодробното пречистване“/наистина този израз се наложи , защото отразява,какво се случва/ и след това, ТОЧНО тогава ,при това детайлно изчистване на дебелото черво визуализирането на съдържимото през машината убеждава и най -заклетия противник ,че всичкото усилие си е струвало.Аз съм убедена , че всеки човек дори и не дотам просветен и разпитал, може да се довери на нашия център ,защото ние сме абсолютно запознати с методите на Д-р Андреас Мориц, Малахов и съчетаваме тези постижения със провеждането на хидроколон терапията.Като лекар с дълга практика по вътрешни ,детски болести и обща медицина съм в състояние да дам консултация на всеки пациент .http://hydrocolon-medea.eu

54 Darina { 03.15.11 at 15:18 }

Аз се оттървах от мигрена, депресия и 15 излишни килограма. Разбира се и от малко количество камъчета 😉 . Вероятно и от колит, но не мога категорично да твърдя – доста неща около колита не успях да си обясня. Като цяло съм страшно доволна!!!

55 nvfndjfv { 03.18.11 at 19:39 }

Вместо сок от кисели ябълки може ли да се ядат ябълки?

56 Maya { 05.04.11 at 23:48 }

Zdraveite! komplimenti za chudesnia sait! Predi 1o dni provedoh provedoh chernodrobnoto prochistvane za pyrvi pyt ( spored men neuspeshno), kamyni ne izkarah. Osven tova 3 – 4 dni po- kasno mi se poiaviha bolki v oblastta na jlachkata, ne mnogo silni, no predi tova nikoga ne sam imala, imam chuvstvoto, che nesto mi e zasednalo tam. Vasmojno li e spored vas da se daljat v greshka v pro4isvaneto.Izpih dosta sok ot iabalki i zveklo, spazvah vegetarianska dieta, ponesoh sravnitelno leko zehtina s lim. sok.Edinstveno ne sam pravila klizmi i mislia , 4e ne pochivah dostatachno, rabotih do sabota na obed ( pravih go sabota vecherta).Molia da me posavetvate kak da deistvam , kade sbarkah spored vas, da predpriema li novo pro4istvane, strahuvam se da ne si navredia..

57 Тори { 06.18.11 at 17:30 }

Maya, и на мен ми се случи след чернодробно прочистване да усетя като че нещо е заседнало в областта на жлъчката. Тогава аз също не изкарах камъни, но и не повторих процедурата поне 3 години. Оттогава все нещо ме „подпираше“ в тази област. Скоро си направих прочистването, бях спокойна и се получи – излязоха доста камъни. Мисля, че психическата нагласа има много голямо значение за успеха. Ти как разбра, че не си изкарала камъни без да правиш клизма?

58 Darina { 10.24.11 at 14:02 }

Привет, имам проблем. Не за пръв път правя това пречистване, но сега ми се случи нещо много неприятно: самото пречистване беше наред, мина чудесно, но в късния следобед на втория ден имах изхождане с доста чиста и ясна кръв и оттогава имам силни спазми и болка на няколко часа в корема. Днес това продължава и не знам какво да правя. Явно междувременно ми се е появил някакъв проблем в червата за който не знам, но досега не ми се беше случвало. За пречистването ползвах 1 пакет английска сол, разделен на две, а също и клизми с вода и сол. Ако някой има идеи какво може да е – нека пише.

59 Mariana { 10.25.11 at 10:53 }

Дарина, здравей! Не знам дали вече не си получила отговор на въпроса ти.., поне тук не виждам някой да е взел отношение. Искам да ти предложа да се посъветваш с Мер, пиши и на мейла, надявам се да ти отговори по-бързо.. Всичко хубаво!

60 mer { 10.31.11 at 21:38 }

Дарина, сега виждам коментара, какво се случи за тази 1 седмица, откри ли се каква е причината, сега като мисля какво може да е няколко причини ми изникват…

61 tjyggjhygju { 11.01.11 at 15:09 }

Може ли да се прави пречистване на черния дроб,докато се пият лекарства?(лекарствата не мога да ги спра поне още няколко месеца)

62 Darina { 11.14.11 at 14:18 }

В крайна сметка се оказа че английската сол ми е подействала особено силно (точно 8 дни без прекъсване след това). Никакви други неприятни усещания нямаше, нито притеснителни симптоми. Явно съм ‘престъргала’ в първия момент от старание – съчетавам много клизми с английска сол, вместо само едно от двете. Това е моето обяснение на ситуацията, а поуката другия път да изпълнявам по-точно.

63 Магдалена { 10.12.12 at 15:53 }

Мер аз съм оперирана и жлъчката ми е премахната преди две години,само че сега имам
омазняване на черния дроб.Въпросът ми е трябва ли да правя и аз такива прочиствания и да пия лимон със зехтин.Всъщност аз започнах от няколко дни а и сокове да правя и пия……

64 Sozo { 10.29.12 at 17:21 }

Здравейте Всички,
Да споделя и аз. От началото на предната седмица, минах на сурова лека храна, направих 3 хидро-колонотерапии през ден, всяка сутрин вземах по две лъжици зехтин и сокът на един лимон, малко след това, чаша топла вода и лъжица мед. Пих всеки ден по около две чаши ябълков фреш(може би не е било достатъчно). Вчера, 28-ми до 14:00 пих ябълков и морков фреш и хапнах няколко моркова. В 14:00 започнах да нагрявам областта на черния дроб с грейка. В 16:00 пих една лъжица английска сол в чаша вода. За съжаление, не получих никакъв позив. От 19:00 , за около 50 минути изпих 200 мл зехтин и 200 мл лимонов сок. След час и половина ми стана леко тежко и след около половин час премина. Продължих да нагрявам и в заспах някъде след полунощ. Станах днес 29-ти към 08:00. Никаква тежест не усетих. Пих 0.5 Литра сок от ябълки. Пропуснах да взема английската сол. Към 09:00 имах позив , съдържанието- обикновени фекалии. Към 11:00 изпих две чаши сок от грозде. Никакви позиви. Към обяд изядох „метличка“-та. И след като не можах да изкарам моите „камъни‘‘, наложи се да изкарам тези на бойлера(протече, много нагар падна). И сега реших да споделя

65 Stephani { 12.03.12 at 0:07 }

Zdraveite! Mer moga li da te popitam neshto? Az nqmam 18 godini, vegetarianka sum, no vse pak reshih da napravq tova pro4istvane. Pih tri dena sokove ot morkovi, zeleni qbulki i morkovi s cveklo. Ne qdoh prez trite dni. Zagrqvah 2 puti na den 4erniq si drob. Na tretiq den ve4erta izpih 120 mililitra limonov sok i 120 mililitra zehtin. Na drugata sutrin se subudih v 5 4asa. Malko mi se gadeshe i mi se hodeshe do toaletna. Znam 4e se pravi klizma ili se pie podsolena voda kato razhlabitelno, no na men ne mi trqbvashe. Ne vidqh da sa padnali nqkakvi kamani… Znam 4e vseki ima, kolkoto i zdravoslovno da se hrani dori deca imat… Ne sum li napravila procedurata kakto trqbva? Ili prosto moje da sum nqmala kamuni? Moje li kamunite da sa ostanali v debeloto 4ervo? Blagodarq!

66 Zdravka { 12.15.12 at 17:54 }

Здравейте! Майка ми има сериозен проблем, с който не може да се справи и лекарите искат да я правят какво ли не след като вече са я правили какво ли не та сега е в това трудно положение. Преди години и бе махната жлъчката в последствие и се възпали и черния дроб и от години не е много добре. Тези дни бе на лекар и и казаха, че пак има жлъчка!?! и то много уголемена и пълна с какво ли не и е за операция. Отново! Тази операция искат да я правят по старата“ технология“ с разтварянето на целия стомах…майка ми се е уплашила и не смята, че на тези си години и с тези и проблеми би издържала операцията и евентуалното възстановяване в последствие. Сега я убеждавам за някакъв алтернативен начин на лечение, но освен прочистване друго не се сещам. Но не знам какво би могло да е и дали това за черния дроб не би навредило някак след като тя вече няма жлъчка. Моля за някаква насока, помощ или поне литература по въпроса. Благодаря!

67 Ask { 12.15.12 at 22:40 }

http://www.helikon.bg/books/257/%D0%A7%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D0%B8-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F_122309.html Виж тази и другите книги на Генадий Малахов, той най-добре описва за пречистването на черния дроб, колкото повече се запознаете с неговите съвети и препоръки, толкова по-лесно и ефективно ще си помогне. Има доста книги търси издадените от последните години, има много обновена и допълнена информация.

68 Стеф { 12.13.13 at 21:12 }

Здравейте!
Януари 2014 искам да направя (за първи път) чернодробно прочистване. Можете ли да ми кажете, кои са оптималните дни за това?

Leave a Comment