Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Омекотена процедура за пречистване на организма

Процедурата за пречистване на черния дроб със зехтин и лимонов сок е доста екстремна стъпка за повечето хора и затова по-долу ще бъде описан омекотен метод за пречистване на черния дроб, а и на цялото тяло.
Този метод е по-бавен, но също много ефикасен. Може да се изпълнява от всички хора, които искат да изчистят тялото си, но се притесняват от тежки процедури, клизми и режими или имат непоносимост към пиене на зехтин. Методът е с продължителност минимум 1 месец (колкото повече толкова по-добре) и трябва да се изпълнят няколко фактора, които са взаимно допълващи се:

1. Бягане около 30 мин. до 1 час на ден – ако не сте свикнали с 30 минутно бягане, пробвайте в началото с 10, след това с 20 и т.н. Бягането е много благотворно за отделяне на шлаките от организма ни. Защо това е така. При правилното бягане (не на пръсти) се създават трусове на цялото тяло. При тези трусове отложените шлаки и задръствания в органите се откъртват от вътрешните стени на органите, кръвоносните съдове, дебелото черво и жлъчните пътища. Камъчетата в жлъчния мехур и черния дроб се удрят едно в друго и по този начин се натрошават до пясък и без проблем се извеждат от организма.

2. Приемане на прясно изцедени сокове всеки ден – може да си правите следните комбинации от сокове:
* цвекло + кисели ябълки + моркови (също пийте и поотделно, може и 2 от тях)
* моркови + цвекло + краставица
* моркови + спанак
* моркови + целина + кисели ябълки + магданоз
* моркови + зеле + кисели ябълки
Всички те страхотно пречистват целия организъм, промиват органите и разтварят шлаките. Приготвяйте в момента, в който ще пиете сок, а не предварително, защото ензимите и витамините се разрушават много бързо.

3. Суровоядство – най-добре е докато изпълнявате тази процедура да консумирате единствено сурови плодове, зеленчуци, ядки, студено пресовани масла и никакви животински продукти. Единствено така ще има истински ефект цялото това начинание. Ако не преминете на такъв режим организмът ви няма да може да се избави от цялата натрупвана с години слуз, а от там и изхвърлянето на шлаки ще бъде затруднено. Ето тук ще откриете рецепти за сурови ястия.

4. Загряване на организма – много са полезни загряващи процедури като парна баня, топла вана, топли и контрастни душове, нагряване с топла грейка или ел. възглавница областта на черния дроб. Всички тези процедури влияят най-добре на черния дроб и жлъчката, тъй като топлината разширява жлъчните пътища, прави жлъчката по течна и омекотява замърсяванията и камъните и те по-лесно преминават по пътя на тяхното изхвърляне. Също така парната баня влияе много добре на отделянето на токсини чрез кожата.

5. Всяка сутрин е добре да се пие сокът от 1 лимон с 1 лъжица зехтин. Ако това е трудно за преглъщане тогава пийте лимонов сок, разреден с топла вода. Приеман всеки ден лимоновия сок действа изключително пречистващо на целия организъм.

И така, ето ви план на действие: ставате рано сутрин, 6-7 е перфектното време, отивате да бягате, след това си взимате топъл душ като добре се напарите, след това изпивате лимона от точка 5, след 1 час изпивате и прясно изцедения сок от точка 2 и след още 1 час може да закусите, най-добре с плодове. През деня продължавате да пиете сок между храненията. И така всеки ден.

В началото на периода на пречистване може да се наблюдава влошаване на състоянието ви – кожните проблеми се усилват, главоболие, гадене от време на време – това е в следствие на обилно отделяне на токсини от тялото ви. Това е още един показател, че сте имали отчайваща нужда да преминете към такава процедура.

Какво ще кажете лесно е нали. Единствената трудност е да намерите Волята и да отделите малко време в забързания си живот.

24 comments

1 Elena { 07.21.10 at 22:41 }

Здравей Мер, бих искала да пробвам този метод на прочистване на черния дроб и ме интересува дали е толкова добър колкото другия метод?

2 Stu { 06.21.11 at 16:46 }

Страхотна статия! Аз определено съм за омекотеното пречистване, някак си основната процедура ме стряска и възпира. Благодаря за ценните съвети, но ежедневния ми ритъм малко трудно ще се нагоди към препоръчания план за действие, само защото като стана в 6-7 и трябва да тичам на работа :(. За сега не съм измислила как да пия сокчетата прясно изцедени и през правилния интервал от време, освен в почивните дни… Но продължавам да мисля по въпроса… Все пак това е пътя който съм решила да вървя.

3 Castiel { 06.22.11 at 20:54 }

Имам астма. Може ли вместо бягане да карам колело? То ме разтърсва не малко.

P.S. Благодаря за хубавият блог и труда ти!

4 kremena { 09.02.11 at 8:03 }

zdravei iskam da popitam moje li vmesto sok ot iabalki prosto da si gi hapvam

5 mer { 09.06.11 at 21:13 }

kremena, също може, но препоръчително е да се пие сока, понеже има по-силно въздействие.

6 матраци цени { 01.19.12 at 21:18 }

Лимоните вършат много добра работа 🙂

7 Стефан { 03.19.12 at 13:40 }

Здравейте, аз искам да попитам лимона може ли да се пие с някакъв чай (и ако може кои е най-добрия вариант? Примерно черен чай подходящ ли е?) вместо с топла вода.

8 Светлана { 03.28.12 at 18:48 }

Здравейте! И аз искам да попитам нещо – мога ли да заменя бягането с танци? Те са не по-малко интензивни 🙂 Мер, Благодаря Ви! Страхотен блог! 🙂

9 mer { 04.14.12 at 12:53 }

Стефан, никакъв черен чай, лимона се пие чист или с малко вода.

Светлана, с две ръце съм за танци, даже още по-добре :).

10 petq { 05.27.12 at 22:10 }

Zdraveite ! Tvyrdo sym re6ena da probvam tozi metod,samo 4e ne razbrah soka ot cvekloto kak se polzva to4no,slu6ala sym,4e zadyljitelno trqbval da prestoi 2 chasa na tymno i togava da se pie. Ima li ne6to vqrno ? Tuk ne vidqh da e napisano podobno ne6to.
Blagodarq Vi predvaritelno !

11 andrusha { 07.14.12 at 8:26 }

Страхотно, този вариант е много по лек и приемлив наистина, онзи другия малко ме плаши 🙂

12 Мария { 07.22.12 at 15:49 }

Здравейте! Много харесвам сайта!Открих ви наскоро и се радвам, че ви има!
Мер, искам да направя това пречистване, но ситуацията ми е малко сложна.На кратко- очаквам резултат от биопсия на черен дроб със съмнения за билиарна цироза, или автоимунен хепатит.Ще разбера резултата на 7-ми август /докторът ми е в отпуск до тогава/.Докато текат изследванията не мога да бездействам.От около месец съм на чай с мед, плодове, салати, сок от моркови и цвекло/1,5 л. на ден/, варени зеленчуци и круска/по системата на Аре Веерланд/, сушени плодове,пълнозърнест хляб, кисело мляко,никакво месо и риба.От както се храня по този начин реших много важен за мен проблем- ходенето по голяма нужда. Преди ходех по веднъж на седмица, а сега всеки ден. За съжаление обаче усещането на тежес и тъпа болка в областта на черния дроб не се променя.
Не мога да бягам , защото имам две операции от дискова херния и в момента пак имам проблем.
От Пловдив съм и с удоволствие бих участвала в програмата „10 дни старт за по-добър живот“, но не живея в Блгария и не мога да взема отпуск сега.
Това е накратко моята история.
Мер, ще се радвам на мнение, съвет, а и от останалите,ако някой може да помогне със същото!
Благодаря, предварително! 🙂

13 Мария { 07.22.12 at 15:54 }

p.s.s. Извинения! България.:)

14 di { 06.02.13 at 9:40 }

ako ne hodite na rabota vsi4ko e 6 a kato I si na rabota /bez koeto nestava za6to tiama ot kade da doidat parite za vsi4kite tezi plodove zalen4uci/nito stava da si izcedi6 sok nito ni6to.Da stavam 6h ok I bez tova togava stavam no da biagam da se kapia da piya sok koito predi tova da si izcedia ami niama kak da stane.a zabravih zakuskata koiato moga da vzema s men na rabota.Vsi4ko e hubavo ako moje da e istina no ne I v tozi na4in na jivot.stavane v 6h opraviane izlizane v 7.20h za da stigma v 9h na rabota trudno a vie kak mislite?pozdravi ot men

15 Ляляля { 06.18.13 at 19:32 }

Ди, нали знаеш, че има ли желание – има и начин? Аз си лягам в 22;00 и се събуждам в 4 часа без аларма(вече). Ходя на работа, на фитнес, сутрин тичам.. но естествено аз нямам деца. Ти ако имаш това вече е проблем, но все пак не забравяй, че винаги човек има нужда да отдели за себе си, за здравето си поне 1 час на ден. Поздрави!

16 miglena { 05.01.14 at 20:15 }

🙂

17 miglena { 05.01.14 at 20:18 }

tova e mnogo hubavo. kajete mi pri ponigen imunitet podhodq6to li e tova pro4istvane i dobre li se ponasq? predvaritelno blagodarq !!!!

18 Дени { 08.28.14 at 11:30 }

Здравей Мер,
Въпросът ми е, може ли сутрин вместо или след зехтина и лимона да се приема смес от сяра и мед, както и след това да се изпие билково чайче за прочистване?

19 приятел { 09.03.14 at 21:52 }

Всичко може, Дени! Кога играе парата по празниците Мъжество Христово може и с чаша разтопена патешка мас и две супени лъжици мед да си направиш топла напитка. И сярата, разбира се – нея по половин(1/2) лъжичка на две-три глътки от сместа.

20 Милен { 11.14.14 at 1:15 }

Никъде от всички методи из всички сайтове никой не обясни как функционира лимона и зехтина върху черния дроб .Какво точно се случва в него ? Някои пишат че лимона може да се замени с грейпфрут а маслото може да е и тиквено , слънчогледово и др. , важното било да е директно пресовано ? Моля някой да опише какво точно се случва в черния дроб и какви са функциите на на зехтина и лимона ?

21 Ани { 01.14.15 at 16:00 }

Може ли да се пие зелен чай?

22 Марияна { 05.29.16 at 18:02 }

хора това с лимона и зехтина е много добро но не е за хора с язви и гастрити като мен защото много предизвиква остри болки. Иначе действа безотказно ако приемате сутрин и вечер по купа смлян лимон със зехтин, от това си докарвате едно разстройство в което са събрани доста токсини. препоръчително е да прочетете бялата книга за здравето където пише че ако имате хемороиди или проблеми с ануса е хубаво първо това да очистите защото иначе много ще боли при дефекация. Там пише че всеки гурел и гной в очите е резултат от изходните маси на микроорганизмите които увреждат вс органи!

23 Дени { 06.06.16 at 19:14 }

Явно това не е подходящо за работещи 🙁 Ставам в 6 всяка сутрин и нямам толкова много време за всички тия процедури. Може ли някакъв вариант в тази ситуация?!

24 Христина { 09.20.16 at 12:58 }

Здравейте на всички, след дълга веган диета си докарах много проблеми, основното са алергии. Какво бихте ми препоръчали да ям, тъй като не мога да консумирам ядки и големи количества плодове? Не бих могла да изкарам 1 месец само на зеленчуци, семена и 1 плод…
Благодаря!

Leave a Comment