Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Масло „След епилация“

След епилация, кола маска, бръснене, кожата ни е раздразнена, а порите широко отворени. Когато се мажем с конвенционалната козметика, кожата ни приема с пълна сила всички консерванти и петролни съставки и те бързо преминават в кръвообращението. Лесно може да си направим масло, което да успокои и дезинфекцира кожата и да тушира възпаленията. Ето как:

30 мл бадемово масло
20 мл кайсиево масло
10 капки етерично масло от лавандула
5 капки ет. масло от чаено дърво

Всичко смесваме в тъмно стъклено шишенце и поставяме етикет. Ако нямаме бадемово или кайсиево масло, може да ползваме и друго студено пресовано масло.

6 comments

1 Vesi { 05.03.10 at 9:00 }

Mer, az opredeleno imam problem sled epilaciq, za6toto kojata mi se za4ervqva i stava dosta gruba. Sigyrna li si 4e tova 6te podeistva? Su6to taka pomaga li za podkojnite kosum4eta?

2 mer { 05.12.10 at 0:00 }

Веси, не мога да съм сигурна, че това ще подейства и при теб, всички сме много различни. Ако можеш пробвай, ако не ти действа така както очакваш, така или иначе няма да отиде зян, все е благотворно, може да продължиш да го ползваш като масло за тяло особено преди лягане – аромата на лавандула е доста успокояващ. Но все пак се надявам да ти подейства добре за след епилация :).

3 Petko { 05.16.10 at 23:24 }

Тази седмица изпробвах натуралния афтършейв и съм много доволен. Не става прекалено мазна кожата, както предварително се опасявах. Дори леко се бях порязал на две места и не тече изобщо кръв след като нанесох с лек масаж. За първи път след бръснене почувствах не паренето на спирта, а лекия хладен повей на маслата. За себе си вече реших – спирам да давам пари за химикали! Кожата ми нека бъде галена само от природата 🙂

4 arahna { 10.02.10 at 17:43 }

Откъде мога да си набавя маслата на територията на София? Благодаря предварително!

5 Ini { 07.08.13 at 18:07 }

Аз ползвам маслата на Икаров и съм доволна

6 Ваня { 04.07.14 at 12:44 }

Vesi { 05.03.10 at 9:00 }

Mer, az opredeleno imam problem sled epilaciq, za6toto kojata mi se za4ervqva i stava dosta gruba. Sigyrna li si 4e tova 6te podeistva? Su6to taka pomaga li za podkojnite kosum4eta?
Веси,пробвай да почистваш кожата след епилация с масло от жожоба.Аз го пробвах и така не ми се възпалява кожата след това,а и много добре почиства всички остатъци от епилиращата маса:)

Leave a Comment