Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Има ли в нашия организъм паразити?

Почти всеки от нас има в себе си паразити. Някои повече, други по-малко, а може и да сте един от малкото щастливците и да си нямате такива гадинки. Но дефакто, не е лесно да установиш със сигурност дали имаш паразити или нямаш. Може да се окаже, че имаш паразити и че заради тях не се чувстваш толкова добре, въпреки, че живееш природосъобразно и се храниш максимално здравословно.

Присъствието на паразити може да се съпровожда от следните външни белези: „различни по вид пъпчици, себорея, груба кожа, лунички, разни петна, ранни бръчки на лицето, ранна плешивост, пукащи се пети, пукаща се кожа на пръстите, чупещи се нокти – можем да определим дали в стомашно-чревния тракт има заразяване. Това могат да бъдат прости паразити или букет от всички видове.
И най-простата инфекция изважда от строя саморегулирането и имунната защита на организма.
Признаците за поразяване при жените са: възпаление на яйчниците, болезнена менструация, отпадане на силите, нарушаване на менструалния цикъл, след това последователно развиват фиброми, миоми и други, възпаления на бъбречната жлеза, на пикочния мехур и бъбреците, а така също и нарушения в климакса.
У мъжете – простатити, импотентност и други аденоми, цистити, пясък и камъни в бъбреците, в пикочния мехур.
От инфекция може да бъде нарушена психиката на три поколения. Поколението, идващо на смяна на своите родители, умира 10-15 години по-рано. Прояви на инфекцията могат да бъдат ангини, хронични тонзилити, синозит, полипи, а така също и хъркането по време на сън.
Децата се заразяват с паразити още при раждането си. Поразяват се всички слузести органи – очи, уста, нос, вътрешности. Страда и кожата. Много бързо заразяването става общо и вече в 5-8 месечна възраст се усеща изтощаване на задстомашната жлеза, което нерядко довежда до „неочакван“ диабет.“
Още, паразитите може да са виновни и за следните неразположения и проблеми: необяснимо слабеене, гадене, малокръвие, нестабилна температура, интоксикация, главоболие, разстройство на нервната система, бърза умора, авитаминоза, намаляване защитните сили на организма, сред тях и признаци на онкологични заболявания.
Много често търсим причините за заболяванията не където трябва, като дори не се предполага, че всъщност паразитите са в тяхната основа. Това се отнася и за децата ни. Най-добре, преди да посегнем към поредната доза лекарства, сиропчета, прахчета и антибиотици, да се изследваме – ние и децата ни – за паразити. Ако има наличие на такива, то тогава трябва да се избавим от тях възможно най-бързо. А как, ще пишем в близко време!

9 comments

1 Мираж { 02.24.09 at 10:53 }

това са глупости. човек може да полудее само като ги чете. човешкото тяло е устроено така, че да ес преборва с голяма част от паразититите, да се пречиства само. Освен в случаите, когато има проблеми с имунната защита или болести заложени по рождение. Не съм специалист по медицина, но не бива да прекалявате с тези прочиствания на тялото и прочие. Очевидно ние трябва да сме заети само със себе си, да си приготвяме специална храна, да преценяваме какво да ядем и каво не и така да губим ценно време от живота си. Живата храна е около нас, полезната храна – всеки я разбира по реакцията на организма си. Плодове и зеленчуци, месо или мляко, всеки сам преценява кое е харесвано и предпочитано от неговия стомах. Стига сте раздавали правила наляво и надясно. Сякаш живота ни трябва да мине в борба с някакви въображаеми паразити, токсини и тлаки. вярвайте ми и тогава няма да се спасите от болестите, които са заложени в нас, още от самото ни зачеване.

2 Radula { 02.24.09 at 11:21 }

Никой не ви заставя да четете или да правите каквото и да било в този сайт. Но има хора, на които е полезно, приятно и необходимо, така че, не се тревожете, че може да пилеем време от живота си. И нашият организъм и съзнание ни казва какво да правим и какво не, а на нас този сайт и тези „раздавани на ляво и дясно правила“ ни харесват и с удоволствие и желание им отделяме време. Най-лесно е да се критикува! Щом се чувствате толкова добре, защо изобщо се занимавате с нас и със сайта…. Както и да е, всичко добро!

3 mer { 02.24.09 at 18:30 }

Здравейте, Мираж!
Наистина, всеки е свободен да прави каквото чувства за правилно. Сайтът е просто информативен, за тези които се интересуват.
Само ми се иска да споделя, че благодарение на тези пречиствания и суровоядството аз и някои мои приятели вече не пием една шепа лекарства и се избавихме от редица сериозни заболявания, като хипертония, анемия, тежка форма на акне, екземи, лениви черва, мигрена и други не се разболяваме от настинки, грипове и вирусни епидемии (но може би вече сте чела за това). „Борбата“ с тях беше около половин година при някои до 1 година, но след това пречистванията се правят рядко и с профилактична цел.
Естествено, никой не е казал, че трябва да се правят задължително всички процедури, пречиствания и т.н. – и без това съществуват страшно много методи (които още не са в сайта). И това разнообразие е страхотно, защото всеки може да избере най-подходящите за себе си.

На мен този начин на живот ми спестява повече време и парични средства от преди, защото вече не губя време в лекарски кабинети, козметични салони, аптеки, двучасово готвене на манджи и ми е донесло хиляди други бенефити, в това число морални, духовни и сетивни. Дори ми е трудно да опиша с думи… Най-вече обожавам да усещам лекотата на тялото и ума си, с която ме даряват този начин на хранене и повечето процедури.

И съм убедена, че тялото ни притежава перфектните механизми за самооздравяване, стига да не му пречим и да му дадем възможност за това. А на мен просто ми се иска повече хора да разберат, че съществува ЖИВОТ БЕЗ ЛЕКАРСТВА.
Всичко добро!

4 Rashko Zaykov { 04.20.09 at 20:47 }

Хубаво е, че в сайта всеки може да сподели свободно мнението си за всяка тема, съобразно това, какво е чел, чул, видял или му се е случило, нека се поклоним дълбоко на момичето, което разгаря огъня на мъдростта, чрез този сайт. Всеки има право на свое мнение, ще кажа и моето, ЙОГА е всеобхватна, многозначна, носи мъдрост и светлина на всеки, който практикува, от тази гледна точка ще кажа, ЙОГА лекува всички болести, разбрахте ли – ВСИЧКИ болести, понеже се гледа от най-фините структури на телата НИ коя е причината и се отстранява. Когато се погледне в очите човек, или аурата му, се вижда къде е причината. Тук се казват верни причинители на болести, да не говоря, че по-често те се появяват от нашите мисли и действия. Но да не прекалявам, че да не влезе в раздела мистика. Нека темите са като бипване с клаксон, да ни обърне внимание, че има и такова чудо. Ние сме космос, той е в НАС и колкото и да не искаме всичко, което непочистваме е в НАС. Ние определяме какво да бъде и какво не от КОСМОСА в НАС. Помислете върху това,ако пожелаете. Здраве,успехи!

5 бате Бино { 06.06.09 at 8:27 }

Здравейте,
по тая тема има да се пише още много. Това е традиционно подценявана тема дори от официалната медицина ,което си признават и самите медици,ако изобщо имат пипе да схванат сложността на проблема . Ама повечето от тях нямат хабер от нещата . Няма как и да имат, защото те знаят това, което им е преподавано в университета, а там в областта „паразитология“ се въртят и преписват само стари догми.
( Точно както мита за желязото в спанака. На времето някой написал учебник за храните, ама без да иска, преместил запетайката с един знак наляво и после 50 г. в научната литература се цитира същия тоя спанак като най-богат на желязо. Хубаво ,ама друг някой рекъл да провери опитно – дали наистина е така ? Оказало се ,че желязото в този спанак не е никак повече от колкото и другите подобни нему растенийца и разбрали за грешката :))

Почти всички доктори ,между другото, са на мнението на нашия „читател“ Мираж . Което означава ,че спокойно и той може да стане доктор по паразитология !:)) Нищо ,че от гладна точка на натуропатията ,от това ,което е написал – едно верно нещо няма, да ме извинява за оценката.. :))

По същество: От известно време вече има ОБЕКТИВЕН начин за проверка дали и какво точно си живее кротко или не толкова кротко , в нашето тяло . Това е КОМПЮТЪРНАТА ДИАГНОСТИКА. Да , за нея се говори в книгата на Х.Кларк. Но тя не е единствения корифей в областта…

До колкото виждам , тук за ДИАГНОСТИКА никъде не се споменава, и предлагам да се направи нова тема. Защото е много важно. Възможностите са неограничени, само трябва да попаднем там,където трябва..:))
Има много спекулации относно тоя начин на диагностициране, заради евтините апарати-ментета ,които бяха внесени набързо от жадни за бърза печалба докторчета – закачат ти някакви електроди, ти виждаш някакви картинки на екрана и ахваш. Айдее, готов си – 50лв за 30 мин. ( Вече са 80-100 лв подобни прегледи в София)
По тая причина дори ерудирани иначе специалисти стават смешни със заключенията си относно компютърната диагностика. Заради незнанието си. Проста човешка реакция : „ХОРАТА СА УСТРОЕНИ ТАКА – ТЕ ИЛИ ОБОЖЕСТВЯВАТ ИЛИ ОТРИЧАТ НЕЩАТА , КОИТО НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ“
Има апарати и апарати. Моето диагностициране в център „Олга Елисеева “ в Москва премина за 4 часа!! Поинтересувах се колко ще струва ако искам да си закупя техният апарат? Преди 3 г. цената беше 10 000 евро + 2 месеца !! обучение във фирмата производител. А не някаква кутийка за 500 долара и айдее -вече сме велики и закачихме табела „квантова медицина“
( Съветвам ви да не се ловите на по този начин рекламирания кабинет )
Та на качествените апаратури веднага лъсват всичките ти острици, тенийки, метилчета и стотици други… Интересното е, че самият апарат също може да ги убива. ( Тоест -работи като „Цепер“. ) С ток – пуска му неговата си му резонансна честота ( всеки паразит си има собствена резонансна честота) но с по-голям интензитет. Паразита се вцепенява , което прави лесно изхвърлянето му от организма. (Както Х.Кларк го описва)
Но както Мер споменава – МАЙ най-добре е да се редуват методите за противопаразитно лечение, защото към момента няма обективни сравнения – коя методика до колко е ефективна Но това можем да го установим опитно ако разполагаме с качествената диагностика. Тоест – пием тройчатка – гледаме какво сме махнали ,какво е останало..
. Позволявам си да звуча уверено ,защото дълбая в темата отдавна Различни са мненията дори на практикуващите специалисти. Затова , казвайте и вие ако имате някакви впечатления в тази материя. А на силните психически люде мога да изпратя снимка – какво се е случило на един японец, който много обичал да похапва суши. 🙂

6 Александър { 09.18.09 at 15:47 }

Tъй като в статията сред инфекциите са споменати и полипите в носа, може ли да ми препоръчате някакъв вид лечение, тъй като според лекарите единствените 2 начина са чрез антибиотици и оперативно? Благодаря.

7 бате Бино { 09.23.09 at 3:45 }

Ха ха , има си хас лекарите да предложат нещо друго 🙂 все ми е чудно как вземат дипломи след като един пърхот не могат да излекуват.
Сашо , почти съм сигурен, че Малахов предлагаше смъркане на някакъв вид урина( възможно най-миришещата). А и щом така се махат полипите от дебелото черво..
Можеш да надзърнеш във форума на Малахов – genesha.ru
Там е много оживено и си споделят кой какво е изцерил и с чия помощ. Напред са доста с практиките по оздравяването.

8 roman_soldier { 11.30.09 at 1:41 }

Проблемите в синусите, аз мисля че главният фактор за токсините и паразитите в организма. Вижте на форум „Пречистване на дебелото черво чрез клизми“ съм пуснал 2 коментара за очистване на токсини и паразити чрез Билкова програма и зелена хума. Аз имам от дете синозит, полепи но само след 3 седмици имам страхотно подобрение след детокса на тялото.

9 zeleno choveche { 03.23.13 at 8:58 }

здравейте ,
може ли да се направи изследване в лаборатория за паразити и какво изследване се прави? Все пак човек да знае с какво се бори?

Leave a Comment