Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Домати с „моцарела“

домати с крем сирене

Преди година обичах да си хапвам домати с моцарела и сос песто. Вече си правя страхотен песто сос, намират се и домати. А сега вече открих как да си правя и 3-тата липсваща част. Това не е моцарелата, това е по-хубаво от нея. Много по-здравословно и уникално по вкус.

моцарела

1 чаша сурово кашу
1 чаша макадамия
2 с.л. соев сос
сока на 1 лимон, около 3 с.л.
1/4 чаша вода

Всички съставки се слагат в блендер или кухненски робот (може и пасатор), като водата се добавя на части до получаване на желаната консистенция. Може да го направим по-гъсто или по-кремообразно – зависи каква ни е целта. Ако го направим по-гъсто може да го изсушим за през нощта върху хартия за печене и така, на сутринта ще имаме нещо като плочки сирене (а как се изсушава – върху хартия за печене правим плоски кръгчета от горната смес, с дебелина например около 1 см, и поставяме директно върху решетката на фурната, нагласяме я на 40-48 градуса и оставяме така за през нощта или за около 8-10 часа). В случая не съм правила изсушаване, тъй като нямах търпение, но иначе изсушената версия би била много подходяща за сандвичи.

моцарела

6 comments

1 Валя { 03.20.09 at 17:43 }

А какъв соев сос използваш? Няма ли и в него консерванти? Извинявай, не съм прочела всияки рецепти, може някъде да има отговор на моя въпрос…

2 mer { 03.20.09 at 23:09 }

В началото писах, че трябва да се ползва суров соев сос (но след това спрях), който е полезен и няма лоши неща в него. Не съм срещнала такъв в БГ, но тъй като си мислех, че може и да има в София или Варна, та затова го включвам в рецептите – той не е задължителен като цяло. От време на време си купувам един на Кикоман, който е по-скъп от другите и в съдържанието му отсъстват Е-та и консерванти.

3 Angie { 06.05.09 at 22:54 }

Мер, бързах да пробвам тази рецепта с новия си кухненски робот (взет с цел специално да се опитат всичките ти рецепти). Страхотно е! Приятеля ми те обяви за професионален готвач 😉

4 mer { 06.09.09 at 1:32 }

Анджи, много се радвам, че ви е харесала рецептата. Надявам се и другите да ви допаднат, не забравяйте да изменяте малко пропорциите или съставките според вашия вкус :).

5 Димитър { 04.18.11 at 20:02 }

изглеждат великолепно

6 Slavena { 08.05.11 at 21:57 }

Прекрасни са!Благодаря ти,много ни помагаш!

Leave a Comment