Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Бананов крем

бананов крем

Онзи ден се чудех какво да направя с кашата, която остана след като прецедих ядковото мляко от орехи и кашу, и понеже имах и няколко доста узрели банана, реших да направя следния крем.

2 – 3 банана
кашата от прецеждането на ядково мляко
1/2 чаша ядково мляко (може и без него ако искате по-гъст крем)
1 ванилия (по-добре от шушулка)

Всичко се пасира добре с блендер, кухненски робот или пасатор. Може да поръсите с кокосови стърготини или да аранжирате с плодове. Добре е веднага да се консумира, защото банана бързо потъмнява.

бананов крем

9 comments

1 Лина { 02.05.09 at 12:55 }

Браво Мер,
Изглежда супер! Аз вече съм на житния режим, но преди това успях да пробвам хлебчетата с маслини, бонбоните Ема и пестото! Какво да ти кажа – нямам думи!!!!! Супер са! Усях да се поразровя и в интернет и има много интересни рецепти за сурова пица, спагети и т.н. Ти пробвала ли си ги? Как стават в БГ условия, ще е супер ако можеш да споделиш!
Слъчеви поздрави,
Лина

2 mer { 02.06.09 at 0:24 }

Много се радвам, че са ти харесали. В сайтовете на английски наистина има страшно много рецепти, за съжаление повечето съдържат продукти, които не се намират в БГ. Но повечето от тях с няколко промени стават. Точно тази събота се каня да правя пица и сега си набавям необходимите продукти и ще споделя рецептата. Спагети съм си правила, но не съм публикувала рецепти, защото използвам уред за спирализиране на тиквичката, който го няма в БГ и малко няма да е коректно (но може следващия път като си правя да я публикувам, току виж се укаже, че може да се спирализира с подобен уред, за който аз не знам :))

3 Лина { 02.06.09 at 11:23 }

Ще чакам с нетърпение!

4 nora { 02.13.09 at 22:55 }

mmmmmmmmm Krema e neveroqten Mer!I ako ne vazrazish edna recepta za boza s banani:Za 1 chasha 1-2 banana,1-2 s.lajici tahan i malko voda vsichko se obrabotva v blender .S topli pojelaniq Nora 😉

5 mer { 02.13.09 at 23:09 }

Нора, звучи много вкусно, ще пробвам и тази идея, щом приключа с житния режим, благодаря ти :).

6 Слънчоглед { 05.29.09 at 5:12 }

Mer, тези двете оранжевите отгоре какво са? Чисто любопитство.:)

7 mer { 05.29.09 at 9:44 }

Това са плодчета физалис – като видях снимките (след като ги направих) много ми заприличаха на малки сурови жълтъци :).

8 nadia { 05.29.09 at 10:50 }

Банановият крем е невероятен. Често го правя за децата ми от най ранна възраст като дабявям четвърт авокадо и някоя фурма по желание. Тези вкусни десерти ги открих,когато дъщеря ми пострада в последствие на ВАКСИНАЦИЯ в бебешка възраст и няколко последващи лекарски грешки и 2 години ходене по мъките . Мили майки не се редете на опашки да се сдобиете с 3 бурканчета от детската кухня . Полезните храни се приготмят бързо , лесно и децата ви ще ги харесат. Децата ми са вече в 4 и 6 клас, и до днес си носят плод за закуска в голямото междучасие , а сутринта започват с фреш. Отказват мазната баница или кифла, която държавата ни така „благородно“ им доставя.

9 Слънчоглед { 05.29.09 at 21:54 }

И аз затова попитах.;) Усмивки.

Leave a Comment