Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Пречистване на черния дроб със сокове

Този метод допълва метода на пречистване със зехтин и лимон до 100 % пълноценно изчистване. Това е лесен и достъпен за всеки метод и със сигурност ще подобри значително здравословното състояние на всеки.
Подготовката за тази процедура е същата като основното пречистване – 1 седмица се консумират предимно плодове и зеленчуци и се пие много прясно изцеден ябълков сок и сок от цвекло.

След това се преминава на петдневна сокотерапия, като не се яде и пие нищо освен посоченото, с изключение на протиева или магнитна вода:
Първи ден: 300 г сок от моркови + 100 г сок от цвекло + 100 г сок от краставици
Втори ден: 300 г сок от моркови + 300 г сок от спанак
Трети ден: 500 г сок от моркови
Четвърти ден: 100 г сок от цвекло + 100 г сок от моркови
Пети ден: 60 г сок от целина + 60 г сок от магданоз + 300 г сок от моркови
За да се ускори прочистването и за да е по-пълноценно е желателно да се прави клизма всеки ден (най-добре клизмата да е с обикновена или изварена урина).

8 comments

1 Данелия { 10.05.08 at 17:11 }

Здравейте, виждам, че количеството и вида на соковете са точно посочени и се питам дали спазването им е от голямо значение – сокът от моркови, наистина, е най-вкусен, но човек може доста да се затегне от него, докато цвеклото и зелето правят чудеса (личен опит), а това е от първостепенно значение особено след като се гладува..

2 mer { 10.05.08 at 21:20 }

Здравей, Данелия, ето и моята теза и извинявай ако е твърде дълга. Не мога по друг начин.
Всеки човек има индивидуална система, която реагира уникално. Каквото си установила, че е добре за теб, значи това трябва да си следваш.
Малко поясняваща информация:
Сокът от моркови е един от най-благотворните сокове, особено за черния дроб. Той е най-добрата органична вода, от която се нуждаят нашите клетки и тъкани. Изключително бързо се усвоява от организма. Извънредно богат е на витамин А, В, С, Д, Е и К, живи алкални елементи – натрий, калий; калций, магнезий, желязо, фосфор, хлор, сяра, силиций. Всички те ни лекуват. При приемане на големи количества морковен сок може да настъпи прочистваща криза, защото е способен да разтваря жлъчните камъни, шлаки и затлачвания в черния дроб и то толкова силно, че бъбреците и червата да не могат да смогнат да ги изхвърлят( и затова постъпват в кръвта и оцветяват кожата в оранжево – което пък е доказателство за затлачване на организма с токсини и шлаки).
Сокът от цвекло също е изключително полезен (дори за мен е на първо място), но приеман в по-големи количества води до силни прочистващи кризи придружени от виене на свят, главоболие, прилошаване, безсилие – това действа доста стряскащо за повечето хора. Сокът от зеле също има подобно влияние върху организма. Комбинацията от тези сокове с морковен сок засилва общата им полезност. При комбинацията се получава нова течност, която е още по-лековита и взаимодопълваща се. Морковения и ябълковия сок са най-подходящата основа за комбинации от сокове. Всяка една комбинация извършва различни неща в нашия организъм. Но със сигурност морковения, ябълковия и сока от цвекло промиват нашия черен дроб, който след един такъв режим остава чист и обновен (въобще всяка наша клетка ще ни е благодарна за това, което правим).

По принцип, когато започнем да пием само сокове без да приемаме други храни, може да настъпи запичане, тъй като спираме да даваме на червата си фибри, и перисталтиката може да замре за известно време. Но това не е така при всички хора. При някои перисталтиката се засилва, поради усиленото отделяне на токсини. При мен лично също спира да действа, но така е когато премина на приемане на какви да е сокове (защото спирам да давам на червата си обемна храна и те са в застой). За това когато правя такива режими винаги приемам и някакви слабителни отвари в началото, средата и края на режима.
Тази система със соколечението е на Н. Уокър, в негови трудове се описва по-подробно защо тези комбинации от сокове и защо такива количества. Но той много държи да се пият определени комбинации в определено съотношение за дадени проблеми или болести. За него морковения сок е най-ползотворния от всички сокове. Аз самата се водя от неговите съвети, които са ги възприели Малахов, Лидия Ковачева, Пол Брег и много други големи имена в тази област.

Но важното в случая е да се ПИЕ сок от изброените зеленчуци, а дали ще се пие в точно това съотношение – въпрос на личен избор.
Просто пийте сок – това е по-важно от всичко друго.

3 Алия { 03.12.09 at 17:22 }

Mer,pre4istvaniqta pre4at li na kyrmeneto?

4 Алия { 03.12.09 at 17:23 }

Poradi tazi pri4na ne si pozvolqvam da gladuvam pove4e ot 42h

5 mer { 03.13.09 at 0:09 }

В книгите казват, че не пречат, но има тънкости, освен всичко останало в процедурата. С тях не съм запозната много добре. Затова по-добре изчакай докато спреш да кърмиш. За всичко ще има достатъчно време – преди всичко е добре да сме разумни и търпеливи :).

6 petq { 06.01.12 at 14:23 }

Zdravei Mer,az iskam da popitam sokyt ot morkovi prqsno izceden li da se pie ili zadyljitelno trqbva da prestoi 2 chasa na tymno

7 mariq kacarova { 08.18.13 at 10:25 }

в Момента пия антидепресанти пречи ли соколечението на тя лекарства

8 Даниела { 02.27.20 at 18:48 }

Здравейте,
От около седмица пия по около литър и полодина морковен сок на ден и имам повишаване на чернодробните показатели (лекарите казаха, че не са драматични и засега няма нужда от намеса). Това трябва ли да ме притеснява, ще отмине ли от самосебе си? Да намаля ли дозата и с колко? Пия го с цел смаляване на тумори. Знам, че 3 чаши на ден не са достатъчни. Дали има някой няасно по този въпрос? Благодаря предварително!

Leave a Comment