Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Наука или лъженаука

анастасия

Това е откъс от книгата за Анастасия – „Кои сме ние“ от Владимир Мегре, много ми хареса и реших да споделя с вас. Откъсът е разговор между Анастасия (А) и Владимир за генното инженерство и мутацията на видовете и човека.

Днес почти всички знаем за генно-модифицираните храни и знаем, че трябва да ги избягваме, но не сме винаги сигурни това, което купуваме, дали не е генно-модифицирано. С този контрол в България… Добре е за нас самите да избираме качествените продукти и тези, които са био и които сами сме отгледали от качествени семена. Представете си – всеки да си има малка градинка, пълна със зелени подправки, домати, чушки, моркови, 2-3 плодни дръвчета…

А: Например, ти Владимир, считаш ли за учен, човекът занимаващ се със селекцията на растения и с генно инженерство?
– Разбира се. Такива хора от всички ни за учени се смятат, те работят в научни институти. Създават нови сортове зеленчуци и плодове, и други растения.
А: Да, разбира се, създават, но нали е важен резултатът от дейността
им, нейната значимост.
– Има резултат – създадени са сортове студоустойчиви, издържащи на дълго съхранение картофи, които колорадски бръмбар не яде. Във високоразвитите страни дори от клетка живо същество създават, сега се готви отглеждането на разни органи за пресаждане на болни хора, бъбреци например.
А: Да, така е. Но не си ли се замислял Владимир, защо в страните
високоразвити се появяват все нови и нови болести? Защо те са на първо място по раковите заболявания? Защо им трябват все по-големи количества лекарствени препарати? Защо все повече страдат от безплодие?
– Защо?
А: Защото много от хората, които ти наричаш учени, изобщо не са разумни същества. Тяхната човешка същност е парализирана, и чрез техният външно човешки облик, действат силите на унищожението. Помисли сам Владимир, тези така наречени учени, започнаха да видоизменят съществуващите в природата растения, и следователно, донасяните от тях плодове. Започнаха да изменят, без при това да определят предназначението на тези плодове. А нали в природата и във Вселената всичко е в тясна взаимовръзка. Ако, например в
твоят автомобил механикът премахне или измени някой детайл, да речем филтърът, колата ще върви още известно време, но скоро какво ще стане?
– Ще излезе от строя цялата система на подаване на горивото, ще заглъхне двигателя.
А: Значи, всеки детайл на автомобила изпълнява своя функция, и преди да се докосне трябва да се определи предназначението му.
– Разбира се! За това не е задължително да си механик.
А: Но нали природата също е съвършен механизъм и той засега от никого не е изучен докрай. Всеки детайл на този велик жив механизъм има свое предназначение, тясна взаимовръзка с цялото мироздание, и изменението на свойствата или премахването на някой детайл неизменно повлиява на работата на целия природен механизъм. Природата има много защитни функции. Отначало тя ще сигнализира за недопустимите действия. Ако това не помогне, природата ще бъде принудена да унищожи негодния механик. Плодовете човек употребява за храна, и ако започне да се храни с плодове-мутанти, то и сам постепенно ще се превърне в мутант. Такова видоизменение е неизбежно при употребата на видоизменени плодове. И това вече се случва. Слабее имунната система на
човека, разумът и чувствата му. Човекът започва да губи присъщите само нему способности, превръща се в леко управляем биоробот, загубва своята независимост. Появата на нови болести е потвърждение за това, това е сигнал за недопустимостта на човешките действия.
– Да допуснем че си права. И на мен самият не ми харесват тези хибридни растения. Отначало ги рекламираха, а сега правителствата на много страни започнаха да издават закони, да се залепват специални етикети в магазините върху продуктите, получени в резултат на генното инженерство. И в нашата страна е издаден такъв указ. И много хора се стараят да не купуват продуктите-мутанти. А напълно да се избавим от тях, както казват, засега не
можем, защото твърде много са се разпространили, а истинските продукти са малко и струват скъпо.
А: Ето виждаш ли, на силите на разрушението се е удало да поставят човешкото общество в положение на икономическа зависимост. Успели са да внушат:»Ако не ядете нашите продукти ще умрете от глад.» Но това не е така, Владимир. Човекът ще загине ако ги яде.
– Възможно е Анастасия, но не всички ще загинат. Мнозина вече знаят за това и не ядат мутанти.
А: По какъв начин ти, например, Владимир, ги разпознаваш?
– Не купувам вносни плодове… Многократно по-вкусни са тези, които по пазарите продават местните жители от своите стопанства.
А: А откъде те вземат семената?
– Как, откъде вземат? Купуват ги. Сега има много фирми, които търгуват със семена.
А: Така значи, хората купуват семената, ориентирайки се по информацията на опаковката? Без да знаят с абсолютна точност, доколко тя съответства на съдържанието на опаковката.
– Искаш да кажеш, че семената могат да бъдат мутанти?
А: Да. Днес, например,на земята са останали само девет ябълки, раждащи от първоначалните плодове. Ябълката е едно от най-вкусните и полезни за човека Божии творения. Но то е било едно от първите, подложени на мутация. Още в Стария Завет се среща предупреждение:»Не правете присаждания… » Но такива упорито са правени и в резултат няма ябълки. Това, което ти можеш да видиш в градините или в магазините не съответства на Божествения плод.
Тези, които чупят, унищожават първоначалния вид на Божествените творения ти наричаш учени. Но как могат да се нарекат тези, които възстановяват функциите на всички детайли на природния механизъм?
– Също учени, но навярно, по-грамотни и знаещи.
А: Руските семейства, живеещи в именията, които ти сега виждаш, възстановяват това, което е било развалено.
– А откъде са получили по-големи знания от учените-селекционери и генетици?
А: Тези знания съществуват у всеки човек изначално. Целта, помислите, осмислеността на своето предназначение им дават възможност да се разкрият.
– Значи, излиза, че живеещите в именията хора са и художници, и учени, а тогава кои сме ние, днес живеещите на планетата хора?
А: Всеки сам може да даде на себе си определение, ако поне за девет дни може да освободи своята мисъл.

3 comments

1 Валя { 03.10.09 at 15:46 }

Книгите за Анастасия с автор Владимир Мегре са страхотни,имам седем от тях и съм ги чела преди 3-4 години. Това за мен са книги, от които човек във всеки един момент може да изпита нужда и да намери нещо ново в тях, от което да се поучи.Много подробно е описан процеса на засаждане на семената…и как хората ,които консумират храна -собствено производство,не боледуват!

2 Андрей { 08.10.09 at 10:46 }

Генно модифицираните храни може да крият риск за здравето на населението
http://spidersport.com/gmo-foods.php

3 Андрей { 08.11.09 at 9:11 }

Прах в очите на оценителите на ГМО
http://bg.mondediplo.com/spip.php?article47

Leave a Comment