Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Книгите: хранене за здраве

книги

Има много литература за здравословното хранене, за диети и режими. И понеже на мен ми отне доста време в търсения и четене, за да открия най-подходящите книги, затова тук ще предложа списъка от тези, които най-много са ми допаднали като идеология и принципи. А обобщено, каквото и да откриете от авторите Малахов, Кулвинскас, Брег, Мейеровиц, Казънс, Морс, няма да съжалявате.

*****

Доктор Георги Гайдурков – Човешкото хранене

човешкото хранене

„Има формула, която гарантира живот без болести и лекарства. Днес тази формула е известна. Можете да я последвате и вие.“
„Науката се развива, но има фундаментални истини, които остават.
В този смисъл, това не е поредната книжка по здравословно хранене. Целта на написаното е не да ви поднесе информация, а след като го прочетете и преживеете, да бъдете едни здрави и инициативни човешки същества, поели съдбата си и отговорността за нея в свои ръце. Нашият опит показа, че това е възможно.
Схванали червената нишка на живота, подобно на камъчета от загубена мозайка, вие ще си припомните и вашето съзнание ще подреди всичко друго, прочетено досега.
И тогава, пред очите ви ще се открие една прекрасна картина: Пред вас ще застане един нов и строен човек. Това ще бъдете вие самите!“

Това беше една от първите ми книги, които прочетох няколко пъти от кора до кора и които ме накараха да преосмисля доста навици в храненето си.

*****

Гейбриел Казънс – Съзнателно хранене – част 1 и 2

съзнателно хранене съзнателно хранене

„Книгата „Съзнателно хранене“ разкрива как начинът на хранене се отразява на телата, умовете и емоциите ни, а също и на нашия духовен живот. Авторът набляга на това, че няма универсални диети, а по-скоро съзнателен подход към индивидуалните нужди.
Д-р Казънс е противник на веригите за бързо хранене, замразените храни и полуфабрикатите, така широко разпространени в съвременния свят. Той е провел подробни проучвания за това, как некачественото хранене (с голямо съдържание на захар, бяло брашно и пестициди) се отразява на някои туземци, като например Зулусите. Изучаваните групи били хранени с преработени въглехидратни храни и след време започнали да страдат от сърдечни болести, диабет и рак.
Авторът дава насоки за здравословно хранене, основаващо се главно на органични и предимно свежи и живи сурови вегетариански храни, с преобладаване на сложните въглехидрати и умерен прием на мазнини и протеини. Според него генно модифицираните и облъчваните храни трябва да се избягват. За още по-добър ефект това хранене трябва да се съчетава с редовен контакт с енергиите на природата – подходящо излагане на слънчева светлина, дълбоко дишане, водни процедури, градинарство и разходки.
Специално внимание се обръща на ролята на витамините и минералите, антиоксидантите, ензимите и т.нар. суперхрани като микроводораслите АФА и Спирулина, незаменимите (есенциални) мастни киселини, житните сокове и много други. Казано накратко, тази книга е Библията на вегетарианството.“

Доктор Казънс ни предоставя информацията увлекателно и същевременно научно подкрепена с факти, примери и изследвания. Няма как да остане съмнение за нещо в нас, когато четем книгата му.
От първа част ще разберем:
* как да си изградим лична диета (начин на хранене) според нашата конституция (доша)
* въздействието на храната върху ума, тялото и духа
* за киселинно-основния баланс
* гладът
* за В12
* как и защо да преминем към вегетарианство

а от втора част ще разберем повече за:
* за месото, рибата, вегетарианството, водата, ензимите
* живата храна и суровоядството
* как да се предпазим и изчистим от радиоактивна радиация
* хранене през бременността
* суровоядни рецепти

*****

Атерхов – Суровоядство

Суровоядство

„Двете деца на Атерхов умират вследствие неправилно хранене и отравяне с лекарства. Цели 18 години той учи медицина и установява причините за тяхната смърт – неправилно хранене. Третото дете, което отглежда като абсолютен суровоядец, се радва на съвършено здраве. Самият той чрез суровоядството се излекува от редица болести.“

В книгата ще откриете отговори на въпросите:
* защо е вредна готвената храна
* как се пораждат болестите
* как да храним децата си
* принципи ползи и предимства от суровоядството
* 200 рецепти за приготвяне на сурови ястия
* включени са и рецепти за домашно приготвяне на сирене, кашкавал, кисело мляко, извара

*****

Рори Фрийдман и Ким Барнуин – Кльощавата кучка

Кльощавата кучка

„Ръководство, написано без превземки и с нужната доза строгост,
за отворени момичета, които искат да престанат да ядат гадости,
за да изглеждат страхотно!
Ако не можете да издържите още един ден, прекаран в самоотвращение, значи сте готови да чуете истината:
Не може да се тъпчете с все едни и същи гадости и да се надявате, че ще отслабнете.
Рори Фрийдман и Ким Барнуин са новите ви приятелки, които са леко цапнати в устата и най-после ще ви обяснят какво ядете.
От тях ще научите информацията, която ви е нужна, за да взимате самостоятелно интелигентни решения за храната.
Те може да са кучки, но са кльощави кучки. И вие ще станете като тях – след като възприемете програмата на Кльощавата кучка и започнете да се храните правилно.“

Тази книга направо ме отрезви, цапна ме с мокър парцал, поля ме с ледено студена вода. Толкова истинска, неподправена, с уникален стил на изразяване. Една част от книгата се отнася специално за Щатите (около 20%), но цялата останала информация си е доста вярна за съжаление и за България и за храненето като цяло.
В нея ще откриете:
* защо е добре да спрем да употребяваме алкохол, газирани напитки, захар, кафе, аспартам, лекарства, боклучава храна…
* митове, лъжи и истини за протеините и въглехидратите
* жестоката действителност в месната индустрия
* истината за млякото
* информация за вредните съставки, за витамините и минералите – каква полза допринасят и в кои храни да ги открием

*****

Викторас Кулвинскас – Подмладяващата сила на ЕНЗИМИТЕ

Ензимите

„Подмладяващата сила на ензимите“ ще ви разкрие тайната на съвършеното здраве.
Желаете ли да дадете нов старт на живота си с помощта на ензимите? Искате ли да опознаете науката на суровите и живи храни?
Какъв е ключът към жизнеността, силата, здравето и дълголетието? Можете да преоткриете живота с помощта на ензимите.“

*****

Стийв Мейеровиц – Енергийни сокове и супер напитки

Мейеровиц

Знаете ли, че:
* Пресният сок от ананас намалява подуването и възпалението при артрит
* Плодов шейк от папая, мента и копър облекчава лошото храносмилане по-бързо от прословутите антациди
Соковете, чайовете, млеката и други напитки, приготвени от соя, ориз и ядки, са чудесен начин да се заредим с енергийна храна, от която се нуждаем, за да предотвратим или победим болестите. Ще се научите как да извличате лечебната сила на натуралните плодове, зеленчуци, билки и семена при следните състояния: анемия, астма, грип, депресия, загуба на паметта, кожни проблеми, наднормено тегло, пародонтоза, рак, сексуални смущения, увеличена простатна жлеза, хронична умора.
Тази „Пълна енциклопедия“ съдържа повече от сто бързи и чудесни рецепти за приготвяне на сокове, напитки и шейкове, достатъчно лесни за всеки. Ако искате да възстановите здравето си и да постигнете неизчерпаема жизненост, изберете „Енергийни сокове и супер напитки“ още сега!

*****

Петър Дънов – Книга за здравето

Дънов

Здраве, болести, начин на живот, лечение, рецепти, формули, песни на Учителя.

Страхотна книга, в която ще откриете информация (през погледа на Петър Дънов) за:
* човешкото тяло – устройство, нервна и храносмилателна система, клетки, сърце, черен дроб, сетива, енергии…
* болести и здраве – причини, диагностика, стареене
* различни видове лечения – чрез хранене и пост, с вода, чрез дишане, слънце, цветове, музика…
* природо-съобразен начин на живот

*****

Пол и Патриша Брег – Здравословен начин на живот

Брег

Системата на Брег „Здравословен начин на живот“ ви учи как да контролирате здравето си и да го поддържате в бъдеще. Пол и Патриша Брег съветват милиони хора по целия свят и ги обучават в тази система. Техните последователи се радват на съвършено здраве и често празнуват стотния си рожден ден. Сред най-известните имена на техните привърженици са Клинт Ийстууд, пртежателят на най-голямата световна хотелска верига Конрад Хилтън, най-големият експерт на планетата по здрави и красиви крака и стъпала – основателят на световноизвестната фирма за обувки и стелки д-р Шол, американският президент Дуайт Айзенхауер, британското кралско семейство, Джак Лалан – телевизионният крал на фитнеса, Марк Виктор Хансен – съавтор на книгата „Пилешка супа за душата“, Джон Грей – автор на книгата „Мъжете са от Марс, жените от Венера“, известната тенисистка Мери Пиърс, Дж. Пени, Дел Уеб, Харви и Мерилин Дайъмънд – автори на известните книги „Сила за живот“, известният тибетски духовен водач Далай Лама, популярният амеркански писател Ъптон Синклер, много бизнесмени и актьори, лекари и природолечители. Пол и Патриша Брег имат изключително много привърженици по целия свят, във всички страни. Смята се, че общият тираж на книгите на Брег на планетата е около 120 милиона екземпляра.

*****

Викторас Кулвинскас – Обичай тялото си

Кулвинскас

Повечето хора днес нито обичат, нито познават тялото си. Обикновеният човек няма представа за разположението на вътрешните си органи, жлези, съдове, нерви… и не е запознат с техните функции.
Тази книга може да послужи на всеки, който има благоразумието да обича тялото си като най-чудесното си притежание. Всяка страница е наситена с концентрирана мъдрост, любов и загриженост. Викторас Кулвинскас се посвещава на изучаването на науката за естественото лечебно хранене. Той представя програма, запознаваща ни с методите на отглеждане на кълнове и зелени израстъци в домашни условия, използването на живи храни, растителни ензими и натурални източници на витамини. Разгледани са въпросите на вътрешната телесна екология, вегетарианството, фрутарианството и пътят към дълголетието.

*****

Викторас Кулвинскас – Чудодейната сила на кълновете

Кулвинскас

Кълновете са не само храна с висока хранителна стойност, но и източник на пълноценни, лесносмилаеми протеини
* Искате ли да се почувствате отново млади и да обновите цялостно организма си?
* Искате ли да възвърнете своите сили и жизненост?
* Какъв е ключът към пълното изцеление от различни заболявания?
Превърнете кълновете в своя основна храна и КАЖЕТЕ ДА НА ЖИВОТА!

––-Списъкът от книги ще бъде добавян с течение на времето––-

34 comments

1 axim { 02.28.09 at 8:05 }

БЛАГОДАРЯ.Наистина съм впечетлен.Мислех си че доста неща знам след прочита на Гладът на Л.Ковачева и Жизнени до 120г на П.Брег но изглежда не е така….съмнението вечно ме гложда дали правилно се храня……БЛАГОДАРЯ

2 Деси { 02.28.09 at 11:44 }

Много интересни заглавия! Ще ги потърся и добавя към колекцията си от здравословни книги. Бих споменала още 2заглавия за суровоядството, които притежавам. Това са:
-Обичай тялото си-рецепти за жива храна-Викторас Кулвинскас. Между другото видях и новата му книга, която споменаваш в книжарницата, но нещата като че ли се препокриват и затова не я купих.
-Кълновете-лечение и здравословно хранене-Мирослава Бирицка. В тази има много интересни рецепти.

3 mer { 03.02.09 at 21:37 }

Аксим, книгите, които си прочел са основата, тъй че не се съмнявай, че си поел по правилния път към здравето – просто всичко изисква време :).
Много е хубаво, да споделим любимите си здравословни книги. Ще е полезно за всички ни. Деси, благодаря ти за което.

4 axim { 03.08.09 at 22:57 }

Здравеи отново Мер.Трогнат съм от твоята подкрепа и одобрение.Бързам веднага да споделя изадам естествено въпросите си……..хехеххе…..Купих си три от изброените книги от теб.На един дъх прочетох книгата на Атерхов и казано честно останах краино изумен.Първо идеите които проповядва чисто политически и икономически бяха доста сходни с моите ,но изомението ми беше тотално когато прочитаики цялата книга и стигаики до рецептите останових че там се дават рецепти за правене на домашно мляко кашкавал и сходни млечни продукти.Та ето въпроса ми.Какво ще рече суровояцво тогавва??Ти казваш на всякъде че не консомираш животински продукти а бащата на този вит хранене дава рецепти за правенето на млечни продукти..Доста съм изненадън….но осещам как назрява момента когато и аз ще поема знамето на живата храна…но лакомията още гговори при мен….ех…

5 Radula { 03.08.09 at 23:50 }

Аксим, и аз съм потресена от „суровоядски“ книги, в които авторите дават рецепти със сурови яйца и млечни продукти. Направо се отвратих. Някак си е неразбирнане за мен на идеологията на суровоядството. С цялото ми уважение към Атерхов и колеги! Искрено се надявам хората, поемайки по този красив път, да тръгват по него с осъзнатост. Но, уви, има суровоядци и вегани суровоядци. На мен ми чеше чудно в началото като срещах на английски винаги vegan raw foodist, не просто raw foodist. Но като се порових в разни книжарници за „сурови“ книги и разбрах защо си го упоменават изрично хората… Аксим, успех в суровото начинание!! Друго си е като човек има подкрепа на много съмишленици, било то и виртуални 🙂 Май всички усещаме, че моментът назрява! 🙂 Хубаво е, че сме заедно! 🙂

6 axim { 03.09.09 at 6:55 }

Радула благодаря за виртуалното рамо което ми подаваш ще ми е нужно.При мен наи голям проблем се оказа мазната храна и естествено млечните.Умирам за кртофи нарязани на малки колелца и заляти ОБИЛНО с олио на фурна.За това ядене съм готов на физическа саморазправа……..колкото до млечните от 1г гледам да консомирам преди всичко козе сирене.В него поне има далечно осещане за коза а не като стандартните където думата крава нищо не значи…..Сега съм се зачел в „Съзнателното хранене“и се чувствам като в първи клас….мда…..

7 Деси { 03.09.09 at 9:45 }

И аз си купих Съзнателно хранене/ 2-ра част/и в момента я чета.

8 mer { 03.09.09 at 15:22 }

Аксим, наистина има няколко течения в суровоядството и както споменава Радула идеологията суровоядство в този сайт е веган-суровоядство. Това е и най-разпространеното (особено в Щатите). При другите разновидности се включват сурови яйца, мляко и дори сурово месо от домашно отгледани животни или био такива.
А Атерхов е възприел наистина здравословен начин на хранене, който би бил добър за много от хората, но не и за мен. Рецептите с животински продукти ги игнорирам :). Заглавието малко заблуждава може би.
Горните книги не са специализирани суровоядни книги, но във всяка от тях има значителна доза извънредно полезна информация за храненето като цяло. В последствие сам ще прецениш коя информация да възприемеш като вярна за самия теб.
На английски литературата е много по-богата за суровоядството в най-чистата му форма :).

9 Алия { 03.12.09 at 17:01 }

Mer,koq ot gorespomenatite knigi ti dopada nai-mn.?Kakvo mislish za D-r Gaidurkov?

10 Алия { 03.12.09 at 17:12 }

Az syshto mislq,4e vsqka kniga sydyrja po neshto tzenno!Blagodarq ti Mer ,4e spodelqsh vsi4ko tova s nas.

11 benato { 03.12.09 at 18:37 }

Кирилица имаш ли? 😉

12 Алия { 03.12.09 at 22:58 }

Да!!

13 mer { 03.13.09 at 0:05 }

Алия, всички книги са ми любими. Всяка е толкова различна по стил и излагане на информацията. Например Кльощавата кучка прочетох на един дъх – много е забавна и същевременно жестока и сурова – особено една от главите. Книгата на Гайдурков в началото се беше превърнала едва ли не в настолна книга за мен (препрочитах я постоянно), но не знам нищо за д-р Гайдурков като човек и лекар. А Съзнателното хранене е толкова пълна и изчерпателна и подкрепена с науката, написана е увлекателно и те кара да не спираш да четеш – кара те да искаш да узнаеш все повече и повече. Може би тези 3 книги имаха съществено значение в моята трансформация като цяло. Но и не само те.

14 Radula { 03.13.09 at 2:36 }

Аз съм се срещала с д-р Гайдурков. Една моя приятелка си беше записала час при него и аз от любопитство отидох с нея като придружител. Но не го познавам човека, върши си работата, ако се срещам пак с него, ще споделям впечатления 😉

15 Алия { 03.13.09 at 18:47 }

Аз също предпочитам Съзн.хранене/книгата/,споделям твоите мисли.А за Д-р Гайдурков-възнамерявам да го посетя!

16 Алия { 03.13.09 at 18:54 }

За възрастните-добре,макар и трудно в тези условия може да се храним по вегано-суровоядски н-н,а децата?Някой да е чул за нещо от рода на клуб,детска градина ВЕГАНСКИ!

17 Radula { 03.13.09 at 19:20 }

Бях чула за една вегетарианска детска градинка в София. Дано да не е само слух. Трябва да я проуча и да я посетя. Ако наистина са такива, заслужават награда тези хора за осъзнатостта си и за доброто, което правят на толкова дечица. Ще проверя като имам време и ще ви кажа 🙂
А иначе, познавам млади семейства, които от малки дават на децата си веганска храна. Сигурна съм, че има и цели семейства-суровоядци. Пример за това, въпреки че не в България, е сем. Бутенко. В едно интервю със сина Сергей, той казва, че разбира се, докато ходел на училище е търпял доста подигравки (всеки по-различен е под прицел, за съжаление), но после, като влезнал в колеж, не само, че намерил много приятели и съмишленици, но и много хора му се възхищавали, с 2 думи, нещата се обърнали на 180 градуса.
Не можем да избегнем навиците и предразсъдъците, залегнали в обществото, но съм убедена, че може да живеем така, както сме убедени, че е правилно и нещата просто ще се наредят от само себе си. Когато правиш правилното нещо, винаги се нареждат. Още повече, децата, когато им се подава правилната информация, в частност, като се учат да се хранят най-здравословно от малки, те самите няма да искат да вкусят всичките гадости, които се предлагат, или които другите ядат. Сещам се и за едно интервю, което преди време гледах с една лекарка ли беше… не помня, за вредата от захарта. Тя каза, че не давала на децата си абсолютно никаква захар, нищо!! И когато дъщеря й била примерно на детски рожден ден, претрупан с торти, сладкиши, близалки и какво ли не, дъщеря й автоматично се насочвала към купата с плодовете и изобщо не я блазнели другите шарени работи. Та, децата ще се приспособят в обществото неминуемо, а и обществото все повече ще започне да приема за нормално и веганите, и суровоядците, като се появяват по-често и по-явно. Така че, дерзайте, мили приятели! 🙂

18 benato { 03.13.09 at 19:28 }

Препоръчвам ви „Целебно хранене“ На Галина Шаталова. Невероятна книга,аз я имам повече от 10 години,но и сега я има и е евтина. И естествено на Пол Брег „Лечебен глад. Също хубава книга е „Гладуване със сокове и детоксикация“ на Стийв Мейеровиц.
Аз си падам по гладолечението 🙂 даже в момента съм на глад.

19 Атанасия { 03.13.09 at 20:59 }

e dobre de, kak togava shte si nabavqt malkite deca kalcii, proteini. Kajete mi primerno, kak az da xranq moeto bebe, koeto e na 11meseca, taka, 4e da my osigurq vsi4ko neobhodimo. I az ne iskam da my davam meso i takiva bokluci, zashtoto sum gledala materialite, koito ste poblikuvali tuk za jivotnite, no ot druga strana,decata se nujdaqt ot raznoobrazna xrana,zashtoto sega rastqt. A kak shte my nabavq vsi4ko neobxodimo, ako ne my davam sirene, domashno podkvaseno kuselo mlqko, i t.n. Daite suvet.

20 Radula { 03.13.09 at 21:16 }

Скъпа Ати,
Нямам опит с новородени и не мога да дам конкретен съвет за това, но ето тук мисля, че ще намериш мъничко полезна информация и за малки бебенца и дечица:
http://www.ecovege.com/practica/36-practice/223-veg-starter-kit
http://www.vegebg.org/forum/index.php?showtopic=186
http://www.vegebg.org/forum/index.php?showtopic=187
http://www.vegebg.org/forum/index.php?showtopic=184

Никой не оспорва, че децата (а и порасналите) трябва да се хранят разнообразно! Това важи за всеки вид хранене, за всяка възраст, ако искаме добро здраве. Но е погрешно виждането, че тъй като децата се нуждаят най-много от калций, трябва да ядат с литри/килограми мляко, млечни и месо. Вече е доказано и все повече достига до хората, че тези „храни“ НЕ доставят необходимите за човека протеини и минерали. Калцият изобилства в растителните храни. Протеините също. Едно разнообразно хранене с много плодове, зеленчуци, ядки, семена, варива, зърнени, ще достави на всеки организъм всичко необходимо.
Не съм свръх конкретна, но информация в кои растителни храни по колко калций и протеини се съдържат има на много места и е дълго за коментар. Надявам се, отговарям поне мъничко задоволително..

21 Алия { 03.14.09 at 17:53 }

Radula,най-добре си купи „Съзнателно хранене“на Казънс ,там ще намериш необх.инф-я.

22 Radula { 03.14.09 at 18:22 }

С удоволствие, Алия! Благодаря ти за съвета! 🙂

23 Алия { 03.14.09 at 21:55 }

RADULA,на коя дата е събитието на ул.“Ст.план.“?

24 Алия { 03.14.09 at 22:00 }

Радула,извини ме,препоръката за книг.Съзн.хр. се отнасяше за Атанасия

25 Алия { 03.14.09 at 22:08 }

Атанасия,моят съвет е да разгледаш книгите на Д-р Казънс и сама да прецениш как да подходиш!Мер е посочила достатъчно добри книги,може би не си прочела тези публикации.

26 Radula { 03.15.09 at 0:07 }

Алия, така и така исках да си я взема 🙂 След всичко написано за нея 😉
Събитието мина… беше на 22.02, но пак ще правим семинари, непременно ще ти кажа 😉 Благодаря ти за интереса!!

27 Radula { 03.16.09 at 23:30 }

Мили хора, някой от вас попадал ли е на информация/книга за така наречената RAVE diet? Не знам защо я разграничават от raw, като ми изглеждат напълно идентични.
http://www.ravediet.com/whatsinbook.htm
Най-хубавото е, че отново дава доказателство, че болестите в живота ни са пряко следствие на храната, с която се храним и съответно, ключът към здравето ни, е начинът ни на хранене. Суровата растителна храна се изтъква като най-здравословна и подходяща за всички хора и възрасти, както и за бременни и деца, и лек за множество, да не кажа всички, болести. Същите принципи както и при (веган) суровоядството. Та, ако някой знае нещо повече по въпроса, ще е интересно да видим що е то RAVE diet 🙂

28 Radula { 03.29.09 at 2:28 }

Привет на всички! 🙂
Много ми се иска да споделя една книга с вас, въпреки че е с по-езотеричен характер, а не за здравословното хранене.
Имам я от години и когато попадна в ръцете ми, определено промени живота ми. Сега, след като пътува през много приятели, познати и непознати, отново се завърна при мен и преоткрих красотата и истинността й.
Не се подлъгвайте по името и най-вече по корицата (ако е същата). За мен тази книга е великолепна – „Завръщане към любовта“ на Мериън Уилямсън, изд. Аратрон.

29 Кети { 04.11.09 at 20:34 }

Здравейте!
Един приятел си взе книгата за Rave Diet от амазон. Лошото е, че рецептите в нея са пригодени за американските условия, но филма, който върви с нея е уникален…много достъпно са обяснени принципите и грешките, които поставят хората в устите си… Мер, точно този филм искам да ти дам… дано успея да ти го доставя в близките месец – два.

30 Radula { 04.11.09 at 21:03 }

Оооо, и каква е разликата между Raw и Rave накратко? Ще споделиш ли с нас? 🙂

31 Borislava { 11.25.09 at 18:58 }

Mnogo mi hareva saita,za koito moq priqtelka mi kaza.Sega purvoto ne6to,koeto pravq kato sedna na komputara e da si otvorq „Zemq na zaem“.
Iskam da spodelq knigi,koito moi priqteli mi podariha za rojdeniq den i koito sa svurzani s podobni znaniq,koito otkrih v saita.

„Enzimniqt faktor“- D-r Hiromi Shiniq
„Lekarstvoto glad“- Cvet Gavrilova

Nadqvam se da gi otkriete i da vi haresat

32 фея { 01.11.10 at 18:14 }

Една от книгите на д-р Шаталова в оригинал:
http://yavor-moskov.narod.ru/shatalova.pdf

33 Alex { 02.22.10 at 5:28 }

🙂 Zdraveite vsichki(niamam kirilica,sorry).Blagodaria za informaciata,mn neshta otkrih tuk,no…… Niakoi bi li mi kazal kakvo tarsi tova v knigite na drKAZANS? „Той е провел подробни проучвания за това, как некачественото хранене (с голямо съдържание на захар, бяло брашно и пестициди) се отразява на някои туземци, като например Зулусите. Изучаваните групи били хранени с преработени въглехидратни храни и след време започнали да страдат от сърдечни болести, диабет и рак.“
😀 😀 Ako ima i kapka istina v tova,to e ne samo otvratitelno,no i prestapno!!

34 сава { 05.12.11 at 17:02 }

Моля, дали някой има или е запознат с книгата на Ъптон Синклер, лекуване чрез глад, той е приложил на себе си правилата още като млад и е доживял 90 години
1878-1968

Leave a Comment