Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Сок от нар

сок от нар

Сокът от нар е поливитаминен продукт и е много подходящ за общо укрепване на организма. Може да си приготвяме сок от нар ако сме изтощени или продължително време сме се претоварвали, също е подходящ при малокръвие, атеросклероза, заздравяване на рани, ангина, респираторни заболявания и др.

2-3 узрели нара

Сокът от нар може да изстискаме по следния начин:
– с цитрус-преса – разрязваме плода на 2 и с притискане и въртене върху цитрус пресата изцеждаме сока. Малко пръска, тъй че трябва да внимаваме с какви дрехи сме.
– с блендер – разрязваме нара на половина 3 или 4 пъти (получават се малки резени). След това отделяме зрънцата от кората (вътрешната ципа не пречи) и слагаме всичко в блендера. Може да добавим малко вода, за да спомогнем пасирането. Когато е готово прецеждаме през цедка, тензух или торбичка за ядково мляко.

Изберете варианта, който смятате за по-лесен. Ако изберете втория вариант, към нара може да добавите и други плодове.

сок от нар

1 comment

1 lenseffect { 02.02.11 at 16:58 }

Здравейте, обожавам го, исках само да споделя как го правя. Обелвам и слагам зрънцата в голяма метална ситна цедка, след което с метална обла чаша ги пресовам докато останат само семената. Нещо вълшебно е този сок, правя от време на време на бременната ми жена 🙂

Поздрави

Leave a Comment