Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Часът на Земята

часът на Земята

Запиши се за Часът на Земята!


Остават 11 дни!

„През 2009 София ще бъде център на Часът на Земята в България, като угаси светлините си и създаде по този начин информираност и обществено съзнание за проблемите на глобалното затопляне. Разгръщайки успеха на инициативата, Столична община вече заяви още по-сериозна подкрепа за кампанията, насочена към икономии на енергия и потвърди, че фасадните светлини в центъра на града ще бъдат угасени.
Катедралният храм-паметник „Св. Александър Невски”, най-голямата източноправославна катедрала на Балканите, ще стане централна точка на Часът на Земята в София. Други знакови сгради като няколко национални музеи и галерии, столични театри и обществени сгради също ще се включат в инициативата. Хиляди хора ще се присъединят към световната инициатива срещу глобалното затопляне.
През 2009 милиони хора, различни по раса, националност и религия ще се обединят в Часът на Земята, за да покажат на света, че се налагат спешни действия срещу глобалното затопляне.
Присъединете се към Часът на Земята 2009, угасете осветлението си в 20,30 часа на 28 март 2009, събота! Заявете своята съпричастност и участие в Часът на Земята на earthhour.org“

Миналата година загасих светлините за 1 час. Не усетих как измина. Използвах този час, за да се вгледам в пламъка на една свещ. Мечтаех. Бленувах. Реех се. В друг свят или в този свят, по-чист и по-ведър. Видях Земята толкова зелена, живописна и прекрасна. Усмивката ми не слизаше от лицето дълго време след това.

Прекарайте времето сами или с любимия човек, или с децата си. Играйте, разговаряйте, прегръщайте се, мечтайте. Всеки знае, че този час без електричество надали ще направи чудеса, но си струва да го направим само заради идеята, че в един и същи час милиони хора по света правят това и отправят една и съща мисъл към вселената – красива и чиста Земя.

1 comment

1 Anubis { 03.18.09 at 18:22 }

Това е една чудесна кампания,записах се още преди няколко седмици,защото още миналата година се регистрирах и организацията ми праща мейл месец по-рано 🙂

Leave a Comment