Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Радула, по Житен режим, 11 февруари, 2009

вдъхновение

И знаете ли, ще споделя нещо, което наблюдавам, че ми се случва, и съм много щастлива. Не помня кой и къде беше писал за това, че му е трудно да се откаже от някаква храна и много му се прияжда това и онова. Кой не се е сблъсквал с това?!

Но, ето какво забелязвам. От едно известно време усещам, че не само желая, но и някак си съм готова и узряла да стана изцяло или почти изцяло суровоядка. Ключът при мен е, че си казах, че няма да се упреквам, ако ям и готвена храна, ако много ми се прияде. В мига, в който си го казах, умът ми сякаш се успокои и ме остави и мен на мира. Колкото повече свобода си давам, толкова по-малко ям готвена храна. Самото ми тяло усеща колко превъзходно се чувства като е на сурова храна и си я иска. Второто много важно нещо е, че се старая да пия зелено нектарче всеки ден, или поне през ден, най-много през два, като наистина нямам време да мия старателно листа (иначе то става за 30 сек. точно). Колкото повече пия от тази фантастична напитка, толкова по-малко желания имам за каквато и да било храна. Просто ми дава ВСИЧКО, от което се нуждае организмът ми. Нямам силни пориви за сладко дори, което преди време ми беше проблем. Но когато ми се яде нещо шоколадово, си правя само суровоядски неща, най-бързото, от които е един смачкан на пюре банан с какао на вкус и смлени ядки по избор – много бързо и много вкусно.
Споделям тези неща, защото може да са от полза за някой. Пийте повече зелени смутита и няма да имате проблем според мен с желанията за определени храни.

Успех на всички!! Изпращам ви много любов!

източник

12 comments

1 Radula { 03.26.09 at 1:39 }

Искам нещо да споделя с вас, и тъй като не знаех къде да го поместя, ще го напиша тук.
Откакто в този тъй прекрасен сайт се запознах със суровоядството, започнах усилено да търся най-различна информация, най-вече споделен опит от други суровоядци, и предимно, да не кажа основно, в youtube.
Последно попаднах на един симпатяга Филип, който направо ме разтърси с историята си. Изключително много ме вдъхновиха клипчетата му, и тъй като са 100%-тово потвърждение на всичко, което Мер споделя от собствения си, и от този на близки и приятели, опит, реших, че и на вас може да са ви много вдъхновяващи. Неговите клипчета бяха просто черешката, която да успокои съзнанието ми и мисля, че най-накрая намерих покой. 🙂

За да разберете историята му, може да започнете с това:
http://www.youtube.com/watch?v=f1RgkVpYDeo&feature=channel_page

Профилът му е LovingRaw, така че може да изгледате които искате други негови клипове, но не пропускайте ето тези:
http://www.youtube.com/watch?v=399mBhaGkQM&feature=channel
http://www.youtube.com/watch?v=GcNld53xLGA&feature=channel

Наистина горещо ви препоръчвам да отделите време и да се поровите из клиповете му. Има и сайт, разбира се, но той не ме впечатли особено.
Дано ви хареса и ви е полезно! 🙂 Изпращам ви много обич!

2 Rashko Zaykov { 03.27.09 at 12:01 }

Radula,slan4ice,radvam se za tebe!Eto kak vseki zapo4va ot njakade i varvi po svoja pat kam varha,dobre e kogato ima,,PRIJATELI,,-za da se oblegnesh v momenti na samnenie i slabost i otnovo kam varha….Svetlina po patja TI!!!

3 talita { 03.27.09 at 12:44 }

Здравейте на всички:)))
След като изгледах вдъхновяващите клипчета, които ни е препоръчала Radula, попаднах на нещо много интересно и сладко. Супер ми стана мило и доказва колко могат да са щастливи едни деца суровоядци!!! http://www.youtube.com/watch?v=1_gfdStODZM Няма да съжалявате, ако го изгледате, макар и да не дава много съществена информация:)))

4 Radula { 03.27.09 at 12:52 }

Рашко, много благодаря за топлите думи! Определено с подкрепата на хора със сходни идеи се върви лесно напред! 🙂 Но най-вече с любов, насърчение и разбиране – а тези неща всички ги получаваме в този сайт! 🙂 Благодаря ти още веднъж! Бъди благословен! Всички да бъдат благословени!!

5 Radula { 03.27.09 at 12:57 }

Хахахах,Талита, страхотно клипче!! Малката е тоооолкова сладка!!

6 talita { 03.27.09 at 13:23 }

Една прекрасна малка суровоядка:))) Направо се влюбих в нея:)

7 kate { 03.28.09 at 22:56 }

здравейте,
искам да попитам подходящ ли е житният режим или каквото и да е прочистване за кърмачки? моето дете е на 2 години и половина и все още го кърмя вечер и понякога през деня когато си поиска. дали докато се отделят токсините от тялото 4аст от тях ще преминат в кърмата?
много мислих и стигнах до извода, 4е тялото е достатъ4но умно и пречистването би следвало да става само през отделителните органи, но все пак си имам едно наум и затова реших да питам. иска ми се да пробвам с житния режим или с постепенното пречистване на организма описано в една от статиите тук.
между другото, опитах някои от рецептите – истински вкусни са!

8 Анна { 03.28.09 at 23:16 }

Здравей, kate, в „Лечебния глад“ малко коментирахме по този въпрос и решихме, че пречистването не е подходящо за кърмачки, пък макар и само по веднъж на ден да суче детето. Моята дъщеря се отби на 2 г. и 7 м., изчаках я да се отбие окончателно и тогава започнах. Търпение! 🙂

9 kate { 03.29.09 at 12:42 }

благодаря ти Анна за отговора, преди малко прочетох и коментарите от „Лечебния глад“ и реших да по4акам докато се отбие детето. през това време, мисля да се започна на тичам всеки ден и да изключа до колкото мога вредните и ненужни неща от храненето си. вече един месец мина откакто спрях да ям месо, млечни и яйца. от време на време хапвам по малко домашно овче сирене със салата и си правя рецептите от тук. вече опитах някои от тях, основно от разделите „хляб и сандвичи“ и „десерти“ и много ми харесаха на вкус. а като знам, 4е всичко полезно се запазва в тях, още пове4е ми харесват 🙂

10 Radula { 03.29.09 at 12:50 }

Кате, това е чудесно!!! Поздравления за промяната ти!!! Да изключиш животинските продукти от живота си е най-прекрасната, най-благородната и най-благодатна стъпка в в живота на човек! И изобщо не преувеличавам!! Това е наистина най-доброто, което може да направиш за себе си, но по-важното за детето си, за цялото човечество, за прекрасните ни съжители, за Майката-Земя! Много се радвам за теб!! (heart)

А колкото до кърменето, се сетих още нещо, подкрепящо тезата, че не е добре дас е правят пречиствания, докато детенцето още кърми. Една моя приятелка веднъж ми разказа как майка й много рано е спряла да я кърми, защото когато баба й починала (майката на майка й) кърмата на майка и от силната скръб станала синя и лекарите били категорични, че ако продължи да я кърми, ще си отрови детето. Така че, да, организмът е съвършен, но е и една цялостна система – едно влияе на друго и т.н. Пре-предостатъчно е, че си спряла отровните животински продукти, според мен, на този етап. 🙂 Топли поздрави!

11 kate { 03.29.09 at 13:14 }

благодаря ти, Radula, аз от доста време исках да го направя. раждането на детето доста ме промени и ме накара да се замисля за естествените неща. надявам се, че съм намерила ве4е своя път и малко по малко ще се променя към по-добро.
за сега не ми се е дояждало месо, не усещам липсата му, просто като си го представя, 4е доскоро е тичало на двора, и е било живо като мен.., а сега ми е в чинията, ми става зле. и преди съм се опитвала да се откажа от месото, но не се е получавало за дълго време, сега се чувствам готова и узряла. спокойна съм с това решение.
само шоколада още ме вле4е, но ве4е го подбирам да е натурален. видях, 4е има и рецепти за шоколад, но от къде да си взема рошково брашно? търсих по вси4ки магазини в града където съм – Козлодуй, но няма. всичко друго оба4е, за мое у4удване, си намерих – и ленено семе и сусам и жито за покълване…
дали го има в метро?

12 Radula { 03.29.09 at 18:48 }

Аз не го намерих в София, поне не в тези здравословни магазини, които посетих. Купих си го от Пловдив. Но може да провериш в Метро, не знам за там…

Leave a Comment