Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Катерина, по Лечебният глад, 01 ноември, 2008

вдъхновение

Искам да споделя с вас моя опит и знание за лечебното гладуване. Аз се бях вманиачила на тази тема преди няколко години и прочетох всичко, което намерих (главно на английски). А след това експериментирах върху себе си и мажа ми. Тука в Калифорния беше много модерно едно гладуване, което се нарича „master cleanse“ (вода, лимонов сок и кленов сироп). Аз от там тръгнах да проучвам и стигнах до следните заключения (мои и взети от експертни мнения):

Гладуването само на вода е било много полезно за хората преди стотици години. Ние живеем в абсолютно различни условия и за нас такова гладуване би причинило повече вреда отколкото полза. Причината е в огромното количество токсини, които ние всички имаме в организма си. Дори и да ядем най-чистата храна, освен ако не ходим по улиците със скафандър и кислородна бутилка, няма начин да не сме фрашкани с тежки метали. А да не говорим за тези прекрасни амалгами, с които устите на всички соц деца бяха наблъскани. Това е един непрестанен поток от живак, директно в системата ни. Затова е много важно при гладуването да се поемат огромни количества зеленчукови сокове, защото те захранват организма с хранителни вещества, от които има нужда, без да натоварват храносмилателната система. Освен това зеленчуковите сокове имат способността да извличат от тялото ни тежките метали и други токсини. Най-мощни за тази цел са кориандър, магданоз и всякакви тъмнозелени листа (марули, спанак, коприва, листа от глухарчета, лапад, киселец и т.н.). Трябва ви добра сокоизстисквачка. Ако ви интересува ще ви дам рецепти. Друг вариант е ако нямате сокоизстисквачка, да си правите зелени нектарчета. В блендер смесвате 2-3 части нарязани зелени листа по избор (може и комбинация), плодове по избор и вода. Бъркате докато станат на нектар или на рядка каша. Важно е да ви е вкусно, затова прибавете по-сладки плодове (круши, дини, сладки ябълки, грозде, банани). Аз обичам да прибавям и малко морска сол (източника е много важен!!!), лимонов или сок от лайм и съвсем малко лют червен пипер. Така мексиканците си подправят плодовете и аз съм абсолютно пристрастена. Освен това цитрусовият сок е изключително пречистващ, а лютият червен пипер е полезен за кръвообращението, което ви е много необходимо докато гладувате! Морската сол, сушена на слънце в не-никелови съдове, притежава лечебни способности, заради високото количество минерали, които съдържа. Никога, никога не употребявайте обикновено сол при пречистване!!!

Друг вариант е да постите на блендирани храни. Разбира се това не означава, че може да си блендирате шишчета :). Става въпрос за вкусни сурови зеленчукови супички, плодово-зелени нектарчета и зелени сокове.

И много, много вода! Жива вода, радвам се, че имате тази рецепта тук. Много е важно водата да е жива, за да може да ни хидрира на клетъчно ниво.

И да не забравим всъщност едно от най-важните неща – „елиминацията“. Ако не ходите по голяма нужда поне 2-3 пъти на ден докато се пречиствате, може много да си навредите и да получите токсично отравяне. При гладуване тялото започва да отделя ужасно много токсини и е много важно да ги изхвърлите бързо. Така че ако е необходимо взимайте билкови разхлабителни и си правете ежедневна клизма (особено полезна е клизма с кафе). Сауна и суха четка помагат много също така.

Надявам се тази информация да ви е полезна!

източник

8 comments

1 Milena { 04.03.09 at 23:31 }

Zdraveite,

Popadnah savsem sluchaino na tozi sait: chudesna idea… Radvam se che v Balgaria e nashumiala tazi filosofia i nachin na higiena.

Napalno sam saglasna s opita i komentariite na Katerina. Az sashto se biah zapalila na tema gladuvane no po metoda na G. Malahov (voda & urina) i se reshih ot raz s edna sedmiza prehoden period samo na zelenchuzi i sled tova 21 dena gladuvane (bez lekarsko nabludenie estestveno). (Da utochnia che sam vegetariantka ot 12 godini.) Gladuvah prez liatoto na 2007. Zelta mi beshe da se izlekuvam ot astmata – poveche ot 30 godini… beshe mi pisnalo…

Edna ot greshkite mi beshe che ne praveh klizmi vseki den ili vaobshte prez parvite 2 sedmizi – i se okazah v sastoianie na vatreshno otraviane. Sled tova nablegnah na klizmite i vsichko mina sravnitelno po-dobre.

Deistvitelno sled gladuvaneto biah v euforichno sastoianie, po-goliam kapazitet na drobovete… Ot opit moga da kaja che gladuvaneto deistva mnogo prechistvashtno emozionalno i duhovno a i podmladiavashto!

Tai kato gladuvaneto s voda i urina e nai-moshtnia nachin za izhvarliane na toksinite, okazah se che ne biah podgotvena za tova i nai veche che imah prekaleno goliamo kolichestvo na tejki metali v kravta i urinata . Tova go razbrah edva 9 mesetza sled gladuvaneto! Po svoia iniziativa pomolih moiata homeopatka da mi predpishe kravni izsledvania za tejkite metali (ako chovek chaka na lekarite da nameriat prichinata za iztoshtenoto sastonianie i trudnoto vazstanoviavane… niama da otide nadaleche). Zashto go pojelah zashtoto, predi 6 godini si smenih plombite, pri koeto ogromno kolichestvo jivak se osvobodi i navleze v organizma mi za kratko vreme. Ot dve godini veche se opitvam da se izchistia ot tejkite metali po edin specialen protokol napisan ot Dr. Klinghardt (USA) i sam pochti kam kraia na vtoria kurs na lechenie (kraia na april).

Ako biah po-umna, triabvashe parvo da se zahvana s izvejdaneto na tejkite metali a sled tova s gladuvaneto… no chovek se uchi ot jiteiskia si opit…

Chakam s netarpenie da prikluchia tozi kurs na lechenie, da proveria kravnata kartina i da zapochna da gladuvam otnovo ot vreme na vreme…
Niama da se zadalbochavam poveche, zashtoto moje da otneme mnogo miasto…

Badete jivi i zdravi! Gladuvaneto e velikolepen nachin chovek da se prechisti i da se osvobodi ne samo ot hranitelni toksini no it ot emozionalni (kletachna pamet)!
Pozdravi,
Milena (ot Bruksel)

2 mer { 04.04.09 at 0:46 }

Здравей, Милена!
Много, много съм ти благодарна за всичко, което сподели с нас и за отделеното време. Споделеният опит може да се окаже животоспасяващ за някой.

… и аз имам 1 стара пломба, и все се каня да я махам, но не ми достига кураж все още.

3 benato { 04.04.09 at 8:18 }

Хулда Кларк и др.Уесст също отдават огромно значение на устната кухина,дори на местата на извадените зъби.
Да клизмите са много важни и аз ги подценявах и четях Лидия Ковачева,която копирайки Брег,казва,че нянало нужда,а те толкова помагат и ускоряват процеса на детоксинг.Аз гладувах по английска система -на сок и клизма с медицинско кафе,то се свързва с токсините,пречиства черния дроб и кръвта,седи се около 15 мин с клизмата.
Успех по пътя ти 🙂

4 Poli { 04.27.09 at 1:40 }

Какво е това медициснко кафе и откъде се купува? Аз гладувам от няколко дена на плодове, чай и мед. Преди 3-4години съм правила дълги гладувания пак на плодове и не правех клизми. Сега обаче ми се струва, че оранизмът ми е направо задръстен и се чувствам подута и с много храна в мен. А никога не съм правила клизма и изпитвам ужас. Всъщност ако се реша да ползвам такова кафе, какъв „уред“ ми трябва за клизмата?

5 Radula { 04.27.09 at 1:56 }

Как съм изпуснала тези коментари….
Милена, толкова ценна информация споделяш! Може ли да кажеш какъв е методът за изчистване на металите на този американски лекар? Явно само с гладувания няма да стане…

Поли, в санитарните магазини – иригатор се нарича, а в обикновените аптеки има и т. нар. балон (или круша). Може да прочетеш тази статия, ако вече не си го направила 🙂 https://www.zemianazaem.com/?p=149

6 Валя { 04.27.09 at 11:09 }

Извинете, не разбрах от коментара на Милена дали живакът се отделя докато имаме такива пломби в устата си (имате предвид амалгама, нали?) или докато ги сменяме. И в зависимост от това дали е препоръчително да ги сменяме и с какви?

7 бате Бино { 03.14.10 at 2:18 }

Кате , не знам кои „експерти “ поддържат това гладуване на сиропи и лимони като най-доброто. Те изглежда не са схванали изобщо идеята на истинското гладуване, а не на сокопиенето. Разбира се , това сокопиене си има своите безспорни достойнства , обаче сравнено с гладуването на вода или даже сухото гладуване.. Идеята на гладуването е да настъпи ацидозна криза .Само тогава организмът трепе и чисти всичко ненужно наред .А при постъпването на хранителни вещества такава криза просто не се случва. Това е някакво „напаснато “ към широката публика гладуване – да звучи по-приемливо , по-малко стряскащо -пак комерс на дневен ред (има си хас, от Америка да дойде нещо по-различно.:) )
Не знам колко са гладували тези експерти , д-р Хрушчов би се усмихнал дипломатично на такива „експертни „мнения. ( самият гладува и лекува по този начин вече 30 г,)

8 Константина { 06.19.10 at 14:59 }

Здравейте ,и аз да се включа за амалгамените пломби ,по принцип ако са направени по правилата ,и добре са изилирани ,не са вредни ,аз съм работила 14 год в зъбол кабинет ,мед сетра съм,и имам наблюдения как се правеха тези пломби, моя съвет сменяйте ги ако имате такива .Аз ги смених преди много години. Никаде по света не ги правят ,особено на малки деца ,та това е Живак ,сами си направете извод.

Leave a Comment