Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

1 час за Земята

Часът на Земята

Как ще оползотворим този час на Земята, в който ще изгасим всички лампи и електроуредите? Ето какво са споделили феновете на Earth Hour във фейсбук за миналогодишния час.

* * * * *

Ще си стоим вкъщи, най-вероятно на балкона с моята любов, чаша вино и малко сиренца и крекери. Ще наблюдаваме изгасващите светлини. И ще видим след това…

Ще уча на свещи. Предстои ми изпит… но това няма да ме спре да покажа моята подкрепа 🙂

Вечеря на свещи… малко вино…

Ще играем игри на светлината от свещите…

Ще изведа кучето си на разходка и ще видя как другите хора в града участват в това.

С цялото ми семейство ще играем на настолни игри и може да започнем да правим това всяка година.

Ще пеем „Turn off the Light“ на Нели Фуртадо и ще слушаме „Dim All the Lights“.

Мисля, че ще пиша, рисувам или чета на свещи. Може би ще хапна нещо или ще започна новия си проект, хахаха. Но нищо няма да е включено в моята стая и в по-голямата част от къщата.

Ще гледам звездите с телескоп.

Ще изведем кучетата на разходка и ще съзерцаваме звездите. Може с чаша вино, за да се сгреем.

Добра идея е да спестя енергия вкъщи като бъда по активна и се разходя с кучето, тъй че това ще правя… ще спестя енергия като изгоря малко моя енергия.

Ще чета книги с помощта на фенерче за четене (с презареждащи се батерии).

Семейно обединение – ще се съберем под един покрив и ще разказваме на децата ни истории от нашето детство.

По време на Часът на Земята тук в Канада докато са изгасени светлините, аз ще седя удобно и ще се опитам да се вглъбя в себе си, да изчистя негативната енергия и тогава да изпращам благословия, молитви и Рейки на приятели, семейството ми и към целия свят по принцип. И когато светлината се върне ще продължа с четенето на „Peace is the Way“ от Дийпак Чопра.
Няма ли да е страхотно ако през този час всеки извиква само позитивни мисли и изпълни с признателност сърцето си. Каква връзка би се получила. Може да осветим Земята само с нашата енергия.

Аз и мъжът ми ще разказваме на децата ни истории на свещи.

Само ще кажа на мъжете… чувствам напрежение, защото вие ще трябва да издържите цяяяял час… хахаха. За жените… предстои дъъъълго време… Позволете си малко романтика и релакс, вечеря, свещи… всичко е до настроението в тази вечер. Не бързайте…

Ще запалим камината в задния двор и ще се наслаждаваме на играта на карти.

Аз прекарах времето с още няколко приятели, разходихме се и играхме на „истината или се осмеляваш“. Много забавно беше, трябва да има по-често Часът на Земята :).

Гледах Начо Либре на моя малък ДиВиДи плейър.

Правих упражнения в моята току що изчистена стая. Беше страхотно.

Пях песни с малката си дъщеря на тъмно, перфектно.

С мъжа ми отидохме на вечеря в 7:30. Тайландският ресторант, където отидохме да вечеряме, имаше обява на вратата си, която гласеше, че светлините ще бъдат изгасени от 8 до 9 и че ще се вечеря на свещи. Бях много развълнувана от това, че и те участват. Ядохме вкусни тай ястия на свещи – това направи вечерта по-вълнуваща и забавна.

Изгасихме всичко, моят приятел свиреше на китара за около час, а аз си взех вана на свещи.

Простичко. Медитирах в чиста тъмнина 🙂 много е релаксиращо така в тъмното.

Парти за Часът на Земята в моя дом – свещи, акустични китари, тарамбуки, храна, напитки, приятели и роднини.

Играхме монополи.

Секс на свещи, разбира се!

Ще изключа всичко и ще отида на центъра, за да видя как светлините на Торонто ще загаснат. Не мога да дочакам да видя как ще изглежда площада без всичките светещи рекламни табла.

Живея в малък град в южна Финландия, който реши да участва в Часът на Земята. Организирана е разходка със свещи от центъра на града до месната църква, където ще има малък концерт на свещи. Тъй че, натам сме се запътили с моя годеник.
Иска ми се повече хора, селца и градове да участват заедно в тази инициатива, мислейки за всички възможни начини да се възобнови чистотата на Земята. Така че нека да мислим позитивно и да разпространяваме информацията за това събитие на всички около нас!

* * * * *

Ние може да добавим още идеи и мнения…

2 comments

1 axim { 03.25.09 at 7:21 }

Хората да бяхте споделили и часът и датата…….иначе всеки сам си решава как ще изкара ЧАСЪТ.Ето ви една препратка с почасова имформация. http://www.citybuild.bg/news/chasyt-zemiata-ostavame-svetlina/8667
Силно се надявам че ще разпространявате новината и ще агитирате за провеждането и.Лично аз ако интересното и променливо време позволява ще съм пред Народният театър.Нали знаете преди глобалното затопляне има глобално застудяване…..
В обединението е силата……

2 mer { 03.25.09 at 22:43 }

Сега направих самата снимка линк към бг сайта на Часът на Земята (мислих, че го бях направила, но явно съм пропуснала) – иначе часът е в 20:30 на 28 март 2009 (събота). Ето тук бях писала повече – https://www.zemianazaem.com/?p=160

Leave a Comment