Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Зеле с моркови и чеснов сос

зеле с моркови и ядков чеснов сос


1 чаша ядки по избор, добре става с кашу, макадамия, орехи… (накиснати във вода)
сока от 2 лимона
1 лъжица сусамов тахан
няколко скилидки чесън
щипка черен пипер
щипка морска сол
1-2 лъжици зехтин
1/2 чаша вода или колкото е необходимо

Всичко се пасира добре до получаването на кремообразна смес.

чеснов сос

Салатата е от зеле, нарязано на тънки лентички и намачкано с пръсти, настъргани моркови, стъбла целина на кубчета и кълнове от ряпа. Залива се с чесновия сос и се разбърква добре.

зеле с моркови и ядков чеснов сос

зеле с моркови и ядков чеснов сос

5 comments

1 Лина { 04.14.09 at 13:13 }

Изглежда чудесно, ще я пробвам в най скоро време…

2 Меги { 04.15.09 at 20:43 }

Направих заливката с орехи, че кашуто ми е много сладко – супер се получи! Лично на мен ми харесва по-кисела, а тахинито ми се беше сбило и явно съм сложила повече от него, та в крайна сметка по-сладникаво стана, но пак мнооог вкусно! 🙂

3 Atanassia { 10.20.09 at 14:24 }

Здравей Мер. Някъде из твоя форум се обсъждаше,че можем да си засадим разни зеленчуци във сандъчета от тези пластмасовите, които повече се използват за цветя. Интересно ми е дали ще мога да захвана в същите тези салата „айсберг„ тъй като много я обичам. Днес видях,че имат семена от нея в Т Маркет, на р-т „ Стадиона„. Мерси.

4 mer { 10.20.09 at 22:20 }

Никога не съм се замисляла за това, но нищо не пречи да пробваш. До колкото знам айсберг-а изисква висока влажност, но това не е проблем да се осигури. Не винаги опитите са 100% успешни, но винаги е добре да се пробва. Успех и като го развъдиш, сподели с нас резултатите :).

5 orange { 06.08.10 at 20:01 }

Рецептата доста ми привлече вниманието и реших да я пробвам. Направих заливката с орехи и понеже живея в малък град не успях да открия сусамов тахан, но въпреки това стана изключително вкусно. Наслада за небцето ми.

Leave a Comment