Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Jaki: „ОЧАКВАЙТЕ най-доброто!!!“

jakiВъзхищавам се на всички ваши коментари. На желанието и смелостта ви за промяна от общоприетите и наложени възгледи на стадото наречено “съвременно общество”, което в духовно отношение е доста изостанало, напредъкът е само в механично и си създава толкова беди с лакомията и синдрома “още”. Новото в света идва, трябва да се промени начина, по който живеем! Всички ще се събудят лека полека. Първо е ред на по-напредналите и интелигентни хора, които са и по-чувствителни и по-толерантни, по-меки (не мекушави). Тези хора имат вяра в светлината на утрешния ден и в зрънцето на “доброто” във всяко живо същество. Това е достатъчно, с нашата вяра ние помагаме всеки ден на промените в тези вибрации, които се случват. Приемете, че всеки е на различно ниво на съзнание, на развитие. Има хора, с които прекрасно се разбираме без думи и други, с които колкото и дълги лекции да им изнесеш, в каквито и пози да застанеш, за да те разберат,те пак ще се чудят на какъв точно език им говориш.
На всеки му идва времето, а и природата прекрасно балансира нещата, така че всичко ще си дойде на мястото.
Какво е истинското състояние на човека?? – спокойствие, еуфория, светлина (без нуждата от външни стимуланти и думата “още”, които ще ни ги доставят). Всеки трябва да открие в себе си енергията; и да се стреми да я увеличава. И така вече може да помага и на останалите, и на света. НЕ можем да поддържаме високо си ниво на енергия, ако консумираме мъртва материя като храна!
Трябва да преоценим всяка енергия, която по навик допускаме в своето енергийно поле, особено храната, и да избягваме всичко, освен най-доброто, ако искаме енергийните ни полета да бъдат устойчиво силни. За мн. хора е доста трудно, поради пристрастеност към храната (достъпна свободно навсякъде за всички възрасти, препоръчваната за “здравословна” и т.н.), която обичайно консумираме, а голяма част от нея е ужасно отровна. Съществува мн. противоречиво инфо в света в това отношение, но истината също може да се открие. Всеки от нас трябва да се учи. Трябва да разширим представата си за това кои сме и защо сме тук. Ние сме духовни същества, които са дошли на този свят, за да се развиваме и издигаме нивото си на съзнание и на енергия. А не да сме част от “общото стадо”, заразени със синдрома “още”, в края на краищата не можем да вземем нищо материално с нас на онзи свят!!
Много от това, с което сме заобиколени е предназначено главно за сетивно удоволствие, за отвличането на вниманието и в крайна сметка то изсмуква нашата енергия и води до физ. упадък. Трудно е, но не и невъзможно, да се мине покрай изкушенията… които рано или късно ни правят зависими – като млечните, сладкарската индустрия и т.н.
Нашите тела са съвършено организирани системи от чиста енергия.
Има храни, които я повишават и такива, които я понижават. Когато телата ни се лишат от енергия поради различни храни, ние ставаме податливи към болести. Когато консумираме храна, тя се метаболизира и оставя отпадъчни в-ва в телата ни. Тези отпадъци са с алкална или киселинна същност. Ако е с алкална, тялото използва много малко енергия и бързо и безпроблемно я изхвърля. Но ако е с киселинна, при елиминирането много натоварва кръвта и лимфната система, съответно се натрупва в органите и тъканите като твърди частици – кристални форми с изключително ниски вибрации, които създават блокировки и нарушения във вибрационното ниво на клетките ни (водещо до физически и душевни неразположения). Колкото повече такива киселинни вторични продукти се натрупват в организма ни, толкова по-благоприятна среда се създава за микробите.
Тези, оставящи киселинни отпадъци в нашите тела са тежки, готвени, минали през много процеси, и както знаем – месо, млечни, тестени, пасти, алкохол, кафе и т.н.
Алкалните са растителни, живи, зелени, свежи – описани от Мер в този прекрасен сайт:))
Светът е изпълнен с невероятна красота, цветове, форми… да, същият този, в който живеем; но за да го видим – на първо място трябва да се промени начинът ни на хранене!!!
И не се страхувайте или срамувайте от тази промяна в себе си! то ще се случи неизбежно с всички. Всеки е роден с правото да бъде щастлив, безгрижен и в перфектно физическо и емоционално здраве. Но никой няма отвън да ви застави и направи щастливи; всеки сам трябва да потърси в себе си, да пожелае най-доброто за себе си и….. ОЧАКВАЙТЕ най-доброто!!!:)))


източник

4 comments

1 Слънчоглед { 06.01.09 at 0:54 }

Чудесна статия! Напълно съм съгласна с това, че всеки трябва да потърси щастието вътре в себе си, а не постоянно да гледа навън и да обвинява заобикалящата го среда за всичките си несгоди, включително здравни, хранителни, психологични. От години се опитвам най-вече да слушам и да се доверявам на гласа на собственото си тяло, защото той най-добре знае на съзнателно и подсъзнателно ниво кое е добре и кое не за самата мен. И с всеки изминал път, силата му се увеличава. Докато накрая знам, че напълно ще заглуши всички тези клишета и неистини, които с пълен глас ни крещи в ушите съвременното общество, и ще ме накара да престана да ги чувам.
Ще ми се да съм добра стопанка към себе си, към собственото си тяло, точно тази съвършенна система, в която по мой или не по мой избор съм заключена. Ако нямам правото на избор през чии очи да гледам на света, нека поне направя така, че да харесвам собственото си прозорче и всеки път да му се радвам, всяка сутрин, с всяко отваряне на очите, с всеки поет дъх, с всяко едно движение.
Малко хора обаче осъзнават, че за това също се изисква грижа и усилие. Както и интелигентност. Че след като не са ти дали избор в самото начало, това не означава, че останалото също е даденост.
Jaki е права. Всеки дораства до това ниво на самопознание. Или не. Зависи от изборът, който сме направили.

2 canat { 11.12.09 at 16:19 }

„Никой няма отвън да ви направи щастливи; всеки сам трябва да потърси в себе си, да пожелае най-доброто за себе си“
Напълно съм съгласна с това. Само ти можеш да сe направиш щастлив, защото само ти наистина знаеш какво искаш и какво те кара да се чустваш добре. Само ти твориш щастието си, онова истинското, онова което никoй не може да ти отнеме, защото то е вътре в теб.

3 svilson { 02.10.13 at 21:18 }

Чудесна статия и толкова добре казано. Споделям абсолютно вашето мнение. БРАВО за мотивацията и за написаното. Ще се радвам ако всички хора я прочетат…

4 yoda { 02.12.13 at 22:45 }

мдаа, хубави думи jaki 🙂 катерили ли сте се към някой планински връх?в началото целта е ясна и фокусирана.в момента,в който стъпите на първата скала перспективата ви се променя.с времето забравяте как изглежда върха отдолу и започвате да се питате дали това което виждате пред вас не е върха.преодолявайки стръмнината пред вас се открива още по-стръмен участък.изкачвате и него и се озовавате на обширно плато.душата ви започва да ликува,докато в един момент платото не свърши и се озовавате пред поредния връх.не смеете дори да си помислите,че е последен.колебаете се.страхът ви обзема,но знаете че никога няма да разберете какво се крие от другата страна ако се откажете.събирате сили и го изкачвате.в този момент(отгоре) пред вас се разкриват пътищата,които свързват началната ви точка с „новите земи“ без да се налага да катерите отново за да ги достигнете.осъзнавайки колко е трудно решавате да споделите заобиколният път с останалите.
та ние всички сме едно „общо стадо“ и едно цяло!как да не сме?всеки качва своя връх според възможностите си и споделя наученото с ближния.и от най-захлупения тиквеник може да се научи нещо за самите нас,дори и индиректно.проблемът е там,че някои избират по-малките хълмове в своя живот,а от тях не можеш да видиш надалече!тук идва ролята на този сайт и mer да ни покаже какво вижда отгоре 🙂 както и ролята на всеки един от нас да споделяме с останалите какво вижда от своята планина,за да начертаем пътя за следващите след нас!

Leave a Comment