Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Шоколадово блокче с ядки

шоколадово блокче с ядки

1 чаша разтопено кокосово или какаово масло
няколко лъжици какао на прах
няколко лъжици рошково брашно (ако имате в наличност и желание да сложите)
смлени ядки (бадеми, лешници…)
в случая аз имах конопени семена (обелени) и какаови зърна (натрошени)
капка-две пчелно млечице, да си добавим малко витамин В12 (пожелание)
мед колкото желаете
аз съм сложила лукума

В подходяща купа смесете с лъжица до шоколадов крем всички съставки. Ако маслото ви е в твърдо състояние, разтопете го на водна баня. Опитайте шоколада и преценете дали нещо трябва да добавите. След това изсипете и изравнете сместа в плоска тавичка или чиния, или подходяща формичка за шоколад – например формички за лед. Оставете в хладилника за половин час и воала – шоколада е готов.

шоколадово блокче с ядки

8 comments

1 Деси { 05.28.09 at 8:09 }

Тези блокчета изглеждат страхотно! Представям си само колко са вкусни!

2 Нат { 06.19.09 at 15:31 }

A от къде се набавят тези продукти?

П.П. Страхотен сайт, между другото, поздравления!

3 mer { 06.20.09 at 1:26 }

Малко е сложно намирането, може би трябва да кажеш и от кой град си или близо до кой по-голям град живееш, за да знаем как да те упътим.

4 Radula { 06.20.09 at 1:49 }

Скъпа Мер, а ще стане ли с небелен коноп? И трябва ли да се кисне преди това? Благодаря ти! :*

5 Нат { 06.20.09 at 11:07 }

От Шумен съм. Питането ми е не само за продуктите за това чудесно десертче, а и за останалите невероятни вкусотии. И благодаря 🙂

6 mer { 06.20.09 at 23:36 }

Радулче, можеш ли да си обелиш сама небеления коноп, стига да можеш да го обелиш се ползва без накисване. Аз го ползвам засега само за мляко като го накисвам за една нощ и той се разпуква. Иначе веднъж започнах да си беля такъв ненакиснат коноп и да хапвам, беше много вкусен, но самото белене ми отне доста време и накрая се изморих 🙂 белих ги едно по едно, те нали са едни ситнички, можеш да си представиш….

Нат, повечето от продуктите ги взимаме от пазарите за плодове и зеленчуци (освен тях там има и семена и ядки), също от веригите здравословни магазини, но някои неща наистина ги няма в България, в такъв случай заменяш с нещо, близко до него. Във Варна разбрах, че доста неща могат да се намерят, но за Шумен нямам предствава от магазини и снабденост.
Виж тази тема във форума http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=38.0. Може да разбереш повече и от другите теми в него, има доста инфо.

7 Elly { 08.30.09 at 16:53 }

Привет Нат,
аз също съм от Шумен и намирането на продукти е доста трудно, но не и невъзможно когато човек има желание, постоянство, уважение към себе си и околната среда. На ул. „Цар Асен I “ № 8 се намира магазин „Слънце“ (до Бюрото по Труда. ; тел. на магазина 054/802099; моб. 0887 378 739) в който любезната дама поддържа доста богат асортимент (също така и на студенопресовани масла). Дори при молба от страна на клиента може да ти достави продукт. Аз лично си поръчах рошково брашно (или брашно от рошкови 🙂 ) и само след 3 дни си го закупих. Във всеки магазин от верига магазини СБА има щанд. Вариант също е и онлайн магазин Биослънцелуна (www.bioslunceluna.com) при който направената заявка се доставя само за 1 ден.
Пожелавам ти успех!

8 Eli { 11.25.09 at 11:14 }

Zdraveite! Blagodaria za hubavata recepta! Az eksperimentirah s kokosova smetana (ot Picadilly) i malko oveseno brashno, a v samia shokolad osven iadki nariazah i susheni slivi.
Povuchi se neveroiatno vkusno i leko, opitaite i vie!

Leave a Comment