Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Водораслите

водорасли
Това е част от мейла, изпратен ми от наша приятелка, и ми се стори, че е важно да го споделя с всички вас:
Реших да споделя щастието си от една група супер храни – микроводораслите АФА, хлорела и спирулина. Те са известни като супер-храната на 21в.

Микроводораслите са в основата на хранителната верига. Останалите биологични видове се появяват милиарди години след тях. Заедно с макроводораслите те са източник на 80% от естествената храна на планетата и подсигуряват 90% от кислорода. За разлика от повечето храни, които се отглеждат в замърсения горен почвен слой, микроводораслите растат в чиста вода. Приемат се в органичен вид, без да се подлагат на термичната обработка на готвенето.

Микроводораслите са най-богати на:

– белтъчини – около 60%, пълноценни и лесноусвоими

– всички заменими и незаменими аминокиселини, близки по съотношение до тези в човешкото тяло

– хлорофил – зелен пигмент с мощен кръвотворен ефект и антиоксидантен ефект

– фикоцианин – син пигмент със силно изразено противовъзпалително действие

– бетакаротин

– пълна гама жизненоважни минерали и витамини в лесноусвоима, органична форма

– фенилетиламин, вещество повлияващо добре концентрацията

– ненаситени мастни киселини, особено Омега-3 и Омега-6

– ДНК – съдържат 4%, което има силен подмладяващ ефект

водораслиСпецифичното за водораслите е, че освен, че са изключително питателни като храна за тялото, те също балансират и пречистват организма, както и са превъзходна храна за ума. Силно повлияват повишаването на бистротата на ума, вниманието и концентрацията. Патентовано е изследване на лекарите Кристиан Драпо и Гите Йенсен за храненето с АФА. Издадения през 2004г. в САЩ патент No 6814961 регистрира храненето с АФА като средство за активиране придвижването на зрели стволови клетки – съпътстващо лечението на болестта на Паркинсон, Алцхаймер, диабет, множествена склероза, сърдечен инфаркт и регенерация. Пет грама от водораслото АФА засилва производството и циркулацията на зрели стволови клетки от костния мозък, които, пътувайки чрез кръвта, попадат на увредени клетки от сърце, черен дроб, мозък, мускул и ги възстановяват, т.е могат да се превърнат във всеки един вид клетка. Това е революционна теория за лечението и възстановяването. Съгласно тази теория не е нужно да се взимат ембрионални стволови клетки, да се обработват и след това обратно да се инжектират в човека. Според нея костномозъчните стволови клетки напускат костния мозък и пътуват из тялото, грижейки се за лечението и възстановяването на увредени органи през целия живот на човека. Единствената такава природна съставка, известна досега е АФА. Д-р Драпо е посещавал България, има издадена негова книга „Извечната храна”, посветена на АФА.

Спирулина платенсис съдържа 2000 ензима, богата е на магнезий, както и зекасентин, който изключително добре повлиява зрението. Съдъдържа и фикоцианин, гамалиноленова киселина GLA, бетакаротин, също елиминира тежките метали и радиацията. Съществуват различни видове спирулина както като вид, така и като произход. Спирулина платенсис е най-качествената в света и притежава абсолютно всички сертификати за органичност и качество при производство.

хлорелаА сега накратко и за хлорелата. Най-характерен за нея е растежния фактор, както и богатото съдържание на хлорофил. Хлорофилът има кръвотворен ефект. Хлорела спомага за извеждането на тежки метали от организма, подобрява храносмилането, усвояването и отделянето. Съдържа фибри, които стимулират перисталтиката, спомагат за растежа на полезните за тракта бактерии и за редовното отделяне. Има много случаи на хора, които са преодолели язва и гастрит, приемайки хлорела. Външни рани също много бързо заздравяват, когато ги поръсим с малко хлорела.

И така имайки предвид кратката информация за микроводораслите, да пристъпим и към това как се приемат. Няма никакви противопокзания по отношение на количеството, няма опасност от предозиране. Количествата и комбинациите са свободни, според нуждите на всеки. Приемат се под форма на прах, разтворен във вода или сок, капсули, таблетки.

Предимството на водораслите е освен, че са питателни, имат доказан регенериращ ефект (АФА), но така също и са много чиста храна. АФА е диворастящо водорасло, не се използват никакви торове, химикали или пестициди за отглеждането му. Всички водорасли притежават сертификати за органичност.

122 comments

1 Симеон { 05.29.09 at 16:18 }

Водораслите очевидно са свещенния грал за любителите на суровоядството. Но, да ви попитам, откъде да си набавим? Макар да живея в Бургас, който е морски град, не съм видял да се продават водорасли никъде. Още повече – всички видове ли са подходящи, а освен това не се ли влият от чистотата на морската вода?

2 Христо Дешев { 05.30.09 at 0:00 }

И аз да се присъединя към Симеон. Освен откъде като магазини (аз пък съм в София), ми е интересно и в каква форма се приемат. Досега съм виждал само спирулина на таблетки, но това ми прилича на поредната безсмислена „хранителна добавка“. Аз поне съм силно подозрителен към разни шишенца с хапчета, които даже виждам да се продават извън аптеките.

Христо

3 mer { 05.30.09 at 0:34 }

Водораслите се продават в няколко форми –
1. изсушени цели или натрошени (това са водорасли като уакаме, дулс, араме….) – обикновено се ядат на салата,
2. изсушени и смлени на прах в насипно състояние (дулс, келп…),
3. и такива, като спирулина и АФА, които май се продават само в капсули пълни с прах от водораслите (поне аз не съм виждала в насипно състояние).
В България, водораслите от 3ти вид се продават от няколко фирми, едната е Аквасорс, другата е Златна ябълка, също и RSI (всичките са фирми, които работят с дистрибутори), има и още фирми, отделно в здравословните магазини има също разни водорасли (но китайските може би не са подходящи), дори има и такива, които се добиват в България, но забравих как се казваха, ще пиша пак (чувала съм добри отзиви за тях). Цените са обикновено около 40-50 лева за шишенце с капсули (но не знам колко капсули). До сега съм взимала само от RSI преди време – усещаше се разлика с тях – повече енергия най-вече. Аз имам проблем с пиенето на капсули и затова досега не съм си взимала, скоро ми изпратиха водорасли на прах (не са в капсули) и така ми е по-удобно – слагам по 1 лъжица в смутитата, сокове, сурови супички, в шоколада…
Тоя бизнес с водораслите е доста скъп като цяло, не знам защо, може би е труден процеса на добиване….

4 mer { 05.30.09 at 0:37 }

Важно е от къде се взимат водораслите – трябва да са от чист район без каквито и да е замърсители. Затова не се взимат водорасли от всякакви морета, а само от специални езера – като езерото Кламат например.

5 Сльнчоглед { 05.30.09 at 3:23 }

Mer, на теб откьде ти ги изпратиха ако не е тайна? Аз сьщо сьм чувала и мисля даже виждала водорасли в здравословните магазини (не живея в Б-я), но винаги само на капсули. Благодаря предварително.

6 Деси { 05.30.09 at 8:30 }

Чудесна статия за водораслите! Аз от година и половина си взимам водорасли от аквасорс и съм изключително доволна. Продаватс е и на прах и като течен екстракт за тези, които се притесняват от капсулите. Приемам ги на гладно с вода.

7 mer { 05.30.09 at 15:48 }

На мен ми ги изпратиха от Щатите, но предполагам, че в повечето страни в Европа също ще има такива, които не са на капсули.
Вярно, че има и в течно състояние – за тях бях забравила.

8 radosti { 05.30.09 at 16:58 }

Келпът на Валмарк е на таблетки, това означава ли, че нищо не струва:/

9 Jeni { 05.30.09 at 18:05 }

Аз поръчах за детето спирулина на прах и течен хлорофил от английски сайтове. Сестра ми е в Англия и ще ми ги препрати, но предполагам, че има и сайтове, които доставят директно до БГ. Спирулината е сертифицирана като Органик(Био).

10 emi { 05.30.09 at 21:25 }

Аз пия от 3 години водораслите на Аквасорс и съм доволна много .Също съм си купувала и български от горещите извори на Рупите до Петрич,само не съм сигурна на каква температура ги изсушават,защото има значение.

11 Слънчоглед { 05.31.09 at 1:18 }

Mer, това е чудесно. Аз живея в Щатите. Така че ако сега споделиш и фирмата/сайта/марката ще съм ти безкрайно благодарна! Ако прецениш, ще ти пратя имейла си.
Опитах се да ги намеря в гугъл снощи, но излязоха толкова много видове водорасли и толкова много сайтове, че направо се обърках. А и под АФА излизат какви ли не други абревиатури и съкращения.

12 Nightfly { 05.31.09 at 23:34 }

Здравейте,
действително много интересна статия. Имам какво да кажа по-въпроса защото и аз вземам водорасли от тези на „Златната ябълка“. Мога да кажа, че те ми показаха абсолютно всички сертификати за качество за АФА, спирулина и Хлорела. Освен това ги имат както на прах-АФА така и на таблетки и течна АФА. Но са се ограничили само с водораслите и нищо друго. Имат и комбинация от водорасли с храносмилателни инзими и с пробиотици.
Мога да кажа, че е ефекта е мигновен. Просто летиш. Откакто ги вземам съм им фен. Разпространението им чрез разпространители. Ако реши някой да си вземе и не познава такъв може да се обади в офиса и пак ще си ги получи.
Сайта им е http://www.goldenapple-bg.net

13 Angie { 06.01.09 at 23:58 }

Здравейте!
аз тъкмо се зарадвах на тази статия, и Уикипедия ме дръпна обратно. Нито хлорела нито спирулина имат доказан по научен начин ефект, според статиите за тях в сайта. Ако някой има по-достоверна информация, моля да сподели. Виждам че по-горе някои хора са споделили положителни ефекти, и все пак защо има такова голямо разминаване ? Благодаря!

14 Nadya { 06.02.09 at 12:08 }

Привет Angie,
Трябва да имаме предвид, че има много видове спирулина и хлорела. Аз лично използвам Спирулина платенсис и Хлорела пиреноидоза. На българския пазар се предлагат от българската фирма “Златнатя ябълка”. Тези водорасли разполагат със сертфикати за органичност и чистота и качество на производство. Тази спирулина е единствената включена във фармакопеята на САЩ, притежава сертификати GMP, Star K Kosher, Halal, HASP и др. Лично аз съм виждала някои от тях, имам копия и бих могла да ти ги изпратя, както и типов анализ за съдържанието на микроелементи във водораслите. Въздействите на хлорела е научно описано от проф. Дилов от БАН в книгата му “Водораслите – моя съдба”. Тя е посветена на Хлорела, която се е отглеждала в България в областта Рупите до преди 6 години. В момента нямам данни дали отглеждането й е напълно спряно. Преди години тази същата хлорела се е изнасяла в чужбина като хранителна довавка.
По отношение на Спирулина има научни данни за въздействието й, въпреки че в интернет не откриваш. Фирмата разполага с такива. Спирулина е изключително богата на фикоцианин – до 19%( неколкократно повече от АФА), син пигмент, за който има научни изследвания, че стимулира отделянето на зрели стволови клетки от костния мозък и подтиска възпалителните процеси. Спирулина съдържа също и зеаксентин, който е изключително полезен за зрението. Тя е най-богата от всички храни ( повече от 30 пъти спрямо морковите) на мощния антиоксидант бетакаротин – съдържа 17 различни бетакаротеноиди, и хлорофил, който пречиства кръвта и регенерира червените кръвни телца.
Има голямо рзминаване по отношение на водораслите поради няколко причини:
1. Не се прави разлика между микро и макро-водорасли. Микроводораслите имат много тънка стна на клетъчното ядро, което ги прави лесно и напълно усвоими от човека, хранят човека на клетъчно равнище. Те са т.нар цианофити. Най – полезни от тях за човека са АФА , Спирулина и Хлорела
2. Различни са местата, при които виреят. АФА за която пиша е диворстящо водорасло, вирее в езерото Кламат, щат Орегон САЩ, изключително чист, защитен район. Спирулина и хлорела се отглеждат във ферми( водни басейни) без добавки на никакви неорганични торове, хербециди и др. вещества. Но не всички производители спазват такива чисти технологии.
3. Има различни технологии на сушене, при някои температурата не е най-добра, при други влажността е проблем, при трети начина на събиране. Начина по който се преработват докато стигнат до нас е не по-малко важен от отглеждането им.
4. Много производители добавят пълнители и полиращи вещеста, както и съставки с Е-номера с цел да се увеличи обема на продукцията, но те не подобряват качествата, а по-скоро ги влошават.
Мога да споделя, че микроводораслите са храна за целия организъм – тялото, кръвта, съзнанието. АФА поради богатото си съдържание на фенилетиламин много добре повлиява вниманието, засилва бистротата на ума и концентрацията.
Има и продукти, които са комбинация от микроворасли, пробиотици и ензими. Те са уникални български продукти, мисля че и на световно ниво не се предлагат такива. Напр, една капсула от такъв продукт съдържа 6 вида бълг. Пробиотика в 700 млн. живи бактерии.
Препоръчвам ви ги силно като една пълноценна съставка в ежедневното ни меню.
Не бива да забравяме и богатото съдържание на аминокиселини в тях. Те съдържат всички 8 незаменими аминокиселини в такова съотношение много близко до това при хората.
Надявам се да съм ви била полезна )

15 Nadya { 06.03.09 at 10:35 }

Здравейте,
Съгласна съм със Симеон от Бургас, че водораслите са свещения граал за суровоядците, добавям и кълновете, пониците, водата.
По повод на запитването на Симеон и на Христо Пешев от София за местата, където се продават водорасли бих желала да добавя няколко уточнения. Mer е дала разяснения по въпроса. Микроводораслите са регистрирани в България като хранителни добвки и се предлагат на прах, капсули, таблетки и течни. Поради тази причина се продават в дрогерии, някои аптеки, специализирани магазини за здравословни храни. Най-качествените водорасли се предлагат чрез разпространители, т. е чрез т.нар мрежови маркетинг. Има разфасовки от по 60,120,170 капсули, прах от 50 и 100грама. Няма опасност от предозиране, всеки преценява нуждите си и сам избира какви количества да пие.
Лично аз съм пила водорасли на различни фирми, но най-много съм доволна от тези на “Златната ябълка”. Само “Златната ябълка” предлага трите най-полезни за човека водорасли. Те нямат нищо общо с останалите водорасли на пазара, нито по цвят, мирис, нито по въздействие. Цвета на спирулина е невероятно наситен, тъмно зелен, тя е със специфичен аромат, страхотна е. Те са без никакви примеси, и за тази цена, която плащате вие получавате съвсем чисти водорасли, само водорасли, без пълнители. Ако погледнете други спирулини ще забележите светлия им цвят, както и белите съставки в таблетките. Лично аз съм много щастлива с това, че има българска фирма, която предлага най-качествените водорасли в Европа, и то на най-достъпна цена. Това е богатство за нас суровоядците, както и за всички, ориентирани към естественото хранене с жива, питателна храна.
Много добри шейкове, смутита се получават със “Златен прашец”, разтворен в тях. Нарича се златен защото самия прах има златисти отблясъци, които се получават от щадяшата технология на сушене.
Надявам се да съм ви помогнала 🙂

16 Radula { 06.03.09 at 10:50 }

Надя, благодаря за споделеното. Някой по-горе също бе писал, че си взима от такива фирми. Аз не знаех, че се разпространяват и така и щях да си поръчвам от интернет, даже проучвах. Как може човек да се свърже с тази „Златна ябълка“ и в „златния прашец“ има ли мед или цветен прашец, или нещо подобно? 🙂 Благодаря предварително!

17 Radula { 06.03.09 at 10:52 }

О, намерих ги в интернет! 😉

18 Nadya { 06.03.09 at 14:35 }

Привет Radula!
Радвам се, че си намерила в интернет координати на “Златната ябълка”. 0700 1 84 85 е техния телефон, офисът е в гр. София. “Златния прашец” представлява изсушено водорасло АФА, не съдържа пчелен мед или прашец. Той е 100% органична АФА. Има златист отблясък, т.е синьо-зелен прах, който блести :), много добре се разтваря във вода или сок, и бебета и малки деца много го харесват. Този продукт е изключително подходящ за вегетарианци. Предлага се в разфасовки от 50 и 100гр. Всеки ден пия шейк с него. На една чаша сок(по желание, най-често използвам портокола, яббълка) разтвярям 1ч.л прашец. Ако си от София може да посетиш офиса им, или да се видим някой ден да ти покажа „златния прашец „:)

19 Radula { 06.03.09 at 23:18 }

Благодаря ти, Наде! Прочетох в сайта и се успокоих, че нямат мед и подобни и много се зарадвах, че са АФА. Ще си купя и от спирулината и от АФАта, но малко по-нататък, че сега пречиствам. И с удоволствие ще се видя с теб! 🙂

20 Nadya { 06.04.09 at 10:03 }

Привет Radula,
Радвам се, че съм ти била полезна. Ще се радвам да се видим 🙂
Имам въпрос към теб, който не е свързан с водораслите. Ако мислиш, че не е нещо твърде лично, би ли споделила във форума какво точно пречистване правиш?Може да обменим опит, информация:)
Поздрави 🙂

21 Angie { 06.05.09 at 16:58 }

Nadya, благодаря за отговора! Мисля че в крайна сметка най-добрия критерии е личния опит. Затова смятам да опитам това, за което говори и Мер, водораслите от езерото Кламат.
Мер, имам възможност да ми донесат такива от Щатите. Естествено няма само една фирма производител, и предполагам че все пак технологията и контрола на качеството може да се различават от фирма до фирма. Ако ти, или може би някой друг който чете тази дискусия може да препоръча конкретна фирма, ще е супер! Аз не съм в България в момента и не мога да си поръчам от Златна ябълка, а и им писах преди няколко дена и все още нямам отговор.. 🙁
Поздрави !

22 Nadya { 06.05.09 at 22:13 }

Привет Angie,
Съжалявам, че не си получила отговор от Златната ябълка, според мен ще ти пишат, могат да се забвят, но ще ти пишат, и аз съм им писала, и ми отговориха след известно време.
Много добър избор ще е AФА от Кламат. Ще се поинтересувам кои са най-добрите фирми, които предлагат АФА в САЩ.
Поздрави!:)

23 Angie { 06.07.09 at 0:32 }

Здравей Nadya,
благодаря ти много! Аз съобразих да проверя в сайта на Златна ябълка от къде внасят водораслите от Кламат, и видях, че имат американски партныор- Desert Lake Technologies. Ако намеря нещо още и аз ще пиша! Поздрави!:)

24 Nightfly { 06.07.09 at 22:55 }

Здравей Angie,
Виждам, че си стигнала в търсенията си до производителя на АФА, което е хубаво. Разпространението обаче не се извършва от тях а от друга фирма наречена stemtechл. Сайта им е http://www.stemtech.com. Ако се поровиш в youtube ще намериш и филмчето за тях. Връзката между двете фирми е Кристиан драпо. Но това ще го видиш и на сайта им.

Успех с търсенето.

25 Nightfly { 06.07.09 at 22:58 }

Малка поправка…Сайта е http://www.stemtechbiz.com

26 Radula { 06.07.09 at 23:25 }

Наде, отворих тема за моето пречистване във форума 😉

27 Jaki { 06.14.09 at 1:26 }

Слънчоглед,сигурно си ги намерила водораслите в САЩ,но в Whole Foods Market продават пълна гама от такива,на Maine Coast Company.Препоръчва ги Г.Казънс,казва че са надеждна и чиста продукция.АФА от езерото Кламат,може да си намериш на фирмата http://www.powerorganics.com.Препоръчвам ти и E3LIVE AFA от органик супермаркетите,или от сайта на Г.Казънс.

28 Elena Avramova { 06.15.09 at 20:48 }

Zdravei Mer, iskam da te popitam ima6 li njkakva informacia za vodoraslite Spirolina.Az ne jm meso i edin prijtel mi kaza da si gi kupj(te sa na tabletki,pone az takiva namerih)Bogati bili na vitamin B12,koito nikade drugade go njma osven v 4ervenoto meso i tij vodorasli.Moje6 li da mi kaje6 ako znae6 kak se priemat,na burkan4eto pi6e 4e se vzemet 5 pati na den po edno,te sa na kapsuli s striti vodorasli.I kolko prodaljitelno trjbva da se vzemat?? Ako ima6 njkakva informacij 6te ti bada mnogo blagodarna da j spodeli6 s men 🙂

29 Марси { 06.17.09 at 0:04 }

Здравейте, най-сетне попаднах на читав блог с вярна информация и добронамерен. Мер, поздравления! Истинско удоволствие е да се порови човек тук. След всичко, което опитах водораслите на българската фирма наистина са най-добри, сертифицирани, без пълнители и това което е на етикета е и вътре (за разлика от тези на чуждите фирми) Естествено са и най-добри като цена – поне 25% по-добри от английската. И като сметнете ефективността им, тъй като са запазени 98% от съставките им заради технологията, нямат паралел с другите на пазара. Аквасорс имат нещо наистина страхотно -кремът Муунрайз за хормонален дисбаланс, но в него няма водорасли и трябва да се съчетават, а другите им неща не бих ги препоръчала, въпреки суперлативите им, просто не са честни с клиентите си. Моя близка се възстанови от инсулт с Най-доброто на Златната ябълка и големи дози от прашеца и пробиотиците им. А вече разбрах, че има и доста опит с нов екстракт от АФА http://www.stemcellnutrition.eu, който е следващото поколение наука за храненето, излизат и по-евтини и се целят в десятката. До скоро!

30 Деси { 06.17.09 at 7:31 }

Здравей Марси! Аз ползвам този крем Муунрайз от година и половина и съм изключително доволна. Ползвала съм и водораслите, пробиотиците, ензимите и още други неща от аквасорс. Не разбирам защо не ги препоръчваш, защото цените им са високи или заради нещо друго?

31 mer { 06.17.09 at 8:10 }

Здравей, Елена!
До колкото знам няма противопоказания за приемането на водорасли (освен ако нямаш хипер функция на щитовидната жлеза) и надали може да се прекали с тях, просто е добре да се взимат по-редовно, за да се забележи техния ефект. Все си мисля, че е най-добре да се приемат водорасли, които не са на таблетки, а колкото тези в капсулите – малко не ги одобрявам заради материала, от който са направени капсулите (обикновено от желатин, който е с животински произход и е вреден, макар че напоследък са започнали да ги правят от нещо растително мисля). Доста гурута препоръчват водораслите заради В12, но освен този витамин те са изключително богати и на много други полезни витамини, минерали, аминокиселини……

Спирулината, както и други водорасли могат да се приемат през целия ни живот, те са просто храна като всяка друга, но разбира се без да се прекалява (и с череши ако прекалим пак няма да ни е добре). Дори спирулина се дава и на малки бебчета над 7-8 месеца. Следвай това, което е указано на опаковката (а ако искаш може да изсипваш съдържанието на капсулите в сок или смути и така може да приемаш водорасли без самите капсули).

32 Elena Avramova { 06.17.09 at 9:36 }

Blagodarj ti Mer!Az si kupih ot taj spirulina kojto e na hap4eta(ne izglejda kato kapsuli)koito sa bez jelatinova obvivka ,napraveni sa samo ot vodorasli daje se ronjt.Njmat nikakva obvivka.
Blagodarj ti za cennij savet 🙂

33 Nightfly { 06.17.09 at 23:01 }

Здравей Елена,
Не е нормално таблетките със спирулина, които си взела да се ронят. Това означава, че вътре не е 100% спирулина а има свързващи и полиращи вещества. Просто няма как нормално таблетката да се рони. И аз вземам таблетки спирулина но никога не са се ронили. Така че не е зле да имаш едно наум като ги вземаш.

34 Марси { 06.18.09 at 1:03 }

Здравей Деси, не ги препоръчвам заради КАЧЕСТВОТО. А за цените им – нека всеки сам си направи бюджета и като дава 50 лева да разбере какво получава като стойност. Опитай и сравни. Ето линка с отговора на експертите http://goldenapple-bg.net/display.php?page=technology, с независими изследвания за качеството АФА на доставчика на българската фирма. За да не съм голословна – схемичките там означават следното – 4 до 10 пъти по-добро запазване на ненаситени мастни киселини, молекулата на любовта (фенилетиламин), пигментите и останалите хран.вещества. Като взема 1 грам Зл.прашец, все едно съм взела 5 грама на аквасорс. Смятай! Доколкото знам аквасорс нямат комплекс от 6 български пробиотици с бифидо бактерия, екстракти на син пигмент и фенилетиламин, а досега никой не ми е показал и органичния им сертификат!
Иначе нищо лично, нали разбираш? Трябва малко да мислят дистрибуторите им, но не на всеки му стиска.
Дано съм била полезна, чао звездички!

35 Деси { 06.19.09 at 8:57 }

Здравей Марси! Благодаря за линка, разгледах страницата. Това е много хубаво, че се появяват все повече такива фирми, които предлагат чудесни добавки. Аз лично съм изпитала благотворния ефект на водораслите, пробиотиците и ензимите върху себе си. Регистрирала съм се при аквасорс, за да си взимам продуктите с 30%отстъпка, а не за да зарибявам хората и най-вече, подчертавам най-вече, защото смятам крем Муун райз да си го ползвам в дългосрочен план. Съгласи се не е работа за ангажиран човек и най-обикновен потребител да се регистрира в различни фирми и да търси непрекъснато най-доброто. Може би ще дойде ред да изпробвам и добавките на Златна ябълка, но на този етап съм си добре и така.
Поздрави!Деси

36 Марси { 06.29.09 at 23:48 }

Здравей Деси, нямаше ме известно време, бях извън БГ; съгласна съм, че търсенето на най-доброто е наистина най-доброто и че е двигателят за човека днес да върви напред. Аз нямам регистрация при тях, но взимам крема от една приятелка, за да си нямам проблеми защо съм тук или там. И честно казано така се чувствам свободна. Поздрави и мноооого успехи на всички!

37 Сльнчоглед { 07.02.09 at 4:31 }

Jaki, благодаря изключително за подробната информация. В момента сьм в Б-я за лятото, но след заврьщането си непременно ще се разгледам. Интересно как досега не сьм попадала на тях в Whole Foods.

38 Георги Георгиев { 07.16.09 at 11:31 }

Здравейте,
Аз съм дистрибутор на АкваСорс и предлагам водорасли АФА и Спирулина (Спирулината е в продукта Зелена енергия, в който също има АФА).

Искам да направя няколко уточнения в отговор на горните коментари.
Водорасли АФА са сладководни, едноклетъчни водорасли и са безопасни за хора с проблеми с щетовидната жлеза. Добиват се от езерото Горен Кламат в щата Орегон, САЩ. АкваСорс изсушава своите водорасли при телесна температура 37 градуса като при процеса се загравят до 41 градуса само да 2 минути! Това изсушаване позволява да се запазят всички полезни вещества в клетката-водорасло. След изсушаването се поставят в капсули от целулоза или желатин без да се добяват други съставки! В България се предлагат в желатинови капсули, но може да поръчате и с целулозни капсули онлайн на моят сайт: http://www.algaefoods.com

АкваСорс предлага опаковки с капсули от 400 мг (60 или 120 капсули в опаковка), прах 50 гр. и течност 60 мл в стъклено шишенце с капкомер. Само в течната АФА са добавени и замръзени водорасли АФА, освен изсушените, както и червена и черна боровинка, йонни минерали от Голямото солено езеро в Юта, САЩ и растителен кашер глицерин като основа. Всички други опаковки на АФА съдържат само изсушени водорасли.

Фирмата предлага възможност за регистрация като дистрибутор без да имате каквито и да било ангажименти към фирмата за покупки или дистрибуция. Няма абонаментин такси или данъчни задължения, ако купувате продукти само за себе си. Регистрацията напрактика е безсрочна, а дистрибуторската отстъпка е 30% от цените.

Ако имате въпроси, желаете да закупите продуктите или да се регистрирате в АкваСорс, моля свържете се с мен.

Благодаря за вниманието!

Георги Георгиев
Независим дистрибутор на АкваСорс
Мтел: 0887-105-200
Глобул: 0896-630-612
http://www.vodorasli.com
http://www.algaefoods.com

39 Gogo { 07.22.09 at 10:25 }

Я първо пробвайте Рупи таблетки (долу има линк), че е на утвърден български производител на лекарства и после да си говорим за всякакви гаражни и известни само в Бълагрия чужди производители. А колко литература от БАН има изписана просто не е истина.

http://www.medica.bg/?p=view&aid=68

40 Валентин Георгиев { 07.23.09 at 3:45 }

Ако кажа че следя и дегостирам пазара на водорасли от 8 години насам би звучало градоманско и със сигурност би подразнило някого. Не става въпрос само за българския пазар а за световния. Няколкото неща, за които не прочетох по горе:
Afanizomenon flos има силно горчив вкус, колкото по качествена е толкова повече горчи. Струва ми се пълно безумие да се дава на деца, и не ми е ясно как биха я изтраяли на вкус освен маскирана с много захар, мед или друго. Предизвиква разхлабване при някой индивиди а при други направо разстройство. Изключително надценени свойства и се предават. Цената е брутално завишена в пъти. Нека за ориентир да ви служи 454 грама прах AFA BIO ORGANIC 80 долара.
Искам да направя едно уточнение, нямам нищо против българските дистрибутори и вълчите им апетити, но отказвам да ги храня докато не редуцират цените си.
Ако имате карта PAYPAL направо се гмуркайте на http://www.amazon.ko.uk и на http://www.ebay.co.uk в търсачката задавате chlorella powder или AFA powder.
http://www.picbg.net/u/31252/24979/282232.jpg
най доволен останах от chlorella organic bio купена от Англия през интернет за 50 лири килограма. При курс за лирата 2.24 лв прави 112 лева за килограм. Айде сега се обадете в златна ябълка да питате колко струва килограма.
Спирулината пак Bio ORGANIC килограма е около 30 лири.
Ако имате въпроси оставам на ваше разположение. Имам над 100 снимки във висока резолюция на сравнения на прахове. Аз купувам само оргаанични прахове на килограм вече. Това с капсулите е пладнешки обир. Запомнете това е храна, високо енергийна супер храна и не е панацея.

41 бате Бино { 07.24.09 at 9:52 }

Плащай народе и се надявай, наистина да е от Голямото солено езеро в Юта , а не от малкото сладко езеро в двора на някой бушмен. :))))

42 Gogo { 07.24.09 at 11:16 }

Това имах предвид под супер известни световни производители с това, че са известни само на дистрибуторите, но ние обичаме да купваме продукти на финландски производител направени в гараж в Украйна или или на японски производител направенив нечие мазе в Китай и т.н. Ако попитам за най-елементарен сертификат за безопасност или състав започват да ме гледат лошо, като че съм най големия убиец и крадец. Но щом е вносно е добро – красивата лъжа. А отсттъпките от 40-60% за дистрибуторите, дали някой се замисля какво въобще струва и какво е качеството на пенкилера ……… Абе това е толкова дълга тема, че човек ако се разрови и замисли.
Затова предпочитам българското, ако знам как и къде се прави. Всичко останало е компромис и тъпчене на чужди красиво говорещи гуши.

43 Валентин Георгиев { 07.25.09 at 2:12 }

Gogo -> Точно така е, дори да има сертификат за безвредност той ще важи за партидата, контролирана по време на сертифицирането. После ще минат тонове смески докато се усети народа. Колкото и да ни е мъчно българска афа няма как да се произведе. Не знам кое и ка доведе до фалита на фермата за хлорела около Рупите. Преди 6 години вземах и беше прекрасна. Теоретична постановка: Не ползваме консервант и не прилагаме топлинна обработка на Афата, тоест жабурняк събран от езеро. Хищна птица токущо хапнала труп пълен с тении, и цяла зоологическа градина паразити решава да се издриска точно на площадката със събрана зеленясала маса водорасли. Получаваме бонус

44 Radula { 07.25.09 at 11:23 }

Добре, доколкото разбирам от думите ви, ни Златни Ябълки, ни нищо не е добро тук… Вие само от интернет ли си поръчвате водораслите? И как знаете кои точно да вземете? Благодаря

45 nightfly { 07.25.09 at 22:40 }

НАпоследък забелязвам, че се поскат постове от хора дегустатори и разно други, коит ообаче нямат никаква представа за какво иде реч, а и не се опитват да разберам или да прочетат.
1. Купувате си хлорела от щатите, англия и не знам още от къде-а някой попита ли това вътре АФА ли е? Това вътре хлорела ли е? Какъв вид е? Никой не се интересува, купувате нещо с надеждата поне половината да е това което е обявено.
2. Хлорелата, която се отглеждаше от рупите е по-некачествената хлорела вулгарис, която е била внесена от чехия през 1967. Затварянето на базата е станало още през 1985 когато е минала към Фармахим, а след това през 2004 окончателно е спряно производстовото.
3.Защо си мислите, че микроводораслите са горчиви. Няма горчиви микроводорасли. Откакто ги вземам не съм разбрал още да са горчиви. Вкусът им е съвсем друг. Вярно е само едно- те не трябва да са горчиви. Ако са такива, моите уважения, но вътре няма водорасли.
4. Микроводораслите са любими на децата именно защото не са горчиви. Обикновено те не се дават самостоятелно а под формата на сокчета или в кисело мляко и не в дози като за възрастни. Дории бебе на няколко месеца ги приема с удоволствие.
5. Сертификатите за органичност и за състав можете да си ги поискате, но не всеки ще ви го даде иникой няма да ви каже какъв вид е водораслото, както и къде е произведено. Аз съм си го поискал от Златната ябълка къде е произведен и всички сертификати за него и съм ги получил. Верно е,че партида с партида не се различава но е в съвсем малки граници.
6. Златната ябълка не е търговец. Той не внася готов продукт отнякъде без никакви гараниции за произход за да го продава тук. Златната ябълка е производител на продуктите си. Те са единствените, които са посетили абсолютно всички производители за да намерят най-добрите от тях за техните продукти.

В крайна сметка кой каквото иска това да си мисли.

46 бате Бино { 07.26.09 at 23:59 }

Може и да бъркам, джентълмени, но самият аз ,който обичам да се задълбочавам , смятам ,че прекалено сте задълбали в материята. Ако за всяка добавка или храна отделяте чак такава енергия и време ,няма да можете нито да чуете славей, нито да зърнете раче ,щъкащо по морската скала, нито нечий хармоничен бюст,който като чели не се подчинява на закона за гравитацията.. 🙂

Утре отивам пак при дядо ми Боян ,към 10 ч., заповядайте да ви запозная с него. Ще имате възможност да го попитате колко и какви видове водорасли е изконсумирал през 90 годишния си съзнателен живот.
Той ще ви се извини с усмивка на лице ,че е останал невеж за тази суперхрана ,но пък ще ви разкаже как цял живот се е трудил честно ,с уважение и към началници и към подчинени , помагал е на всички -познати и непознати, никога не е завиждал или отмъщавал,а е изживявал всяка чужда мъка.. Как не е боледувал от нищо и дори в момента не приема нито едно лекарство.
Докато ви разказва ,ще ви направи впечатление гъстата му сива коса, почти всичките му естествени зъби в устата, прекрасно съхраненото му за възрастта зрение,слух, чувство за хумор и бистра мисъл.
Това ,което няма да ви каже е ,че щедро се е раздавал за околните и най-вече за близките си – една безкористна и безвъзмездна обич , за която ,ако можеха, дори растенията и животните щяха да потвърдят …
Но вие това и без това щяхте да го усетите 🙂

47 Валентин Георгиев { 07.29.09 at 21:12 }

Бате Бино хубави думи си написал за дядо ти Боян но: те важат само за него и за неговото поколение. Той може да се е чуствал добре на село в контакт с природата неусетил хербициди пестициди, консерванти и още милиард токсични субстанции.
Антиоксиданти е приемал от виното, добито от грозде от лозето, мляко от кравата му, не от сухо мляко от украйна с радиация, хляб си е правел от смляно в мелницата жито, а не от подобрител, набухвател , избелител, ииии……… да не се отплесвам.
Аз съм градско чедо, дишам прекрасен светофарен, безоловен, минерален въздух, ям оранжерийни гръцки плодове и зеленчуци, пия хлорирана вода. Вече съм на 30 а се усещам на 70 г или колкото дядо ти Боян.

nightfly: -> златната ябълка не ми ги хвали, нищо не произвеждат. Купуват от нейде по света където има тънка лайсна чували с капсули. Последните ги бяха купили от Индия от частна ферма .
http://www.wilson-groups.com/main_products.htm
Индийците още не съм ги открил.
Афа вземат от където и аз я вземам от harvest moon. Цената на 500 грама на дребно е 85 долара. На едро 12 килограма както вземат те за да разфасоват в смотаните си пластмасови бурканчета е 60 долара за килограм. Бизнеса е много доходен, нямам нищо против тях или който и да било продавач но нека да си продават на цени удвоени не одесеторени.

48 leyla { 07.29.09 at 23:02 }

хахахаххахах бате Бино, ти пак рече и отсече, седиш и си траеш, па им затвориш устата на нахалната младеж дет са им се счупили пръстите да се рекламират тук при “заблудените“ вегани…..

p.p. In google we trust!!!
Сиреч, знаем как да я използваме търсачка.

49 Ananda { 07.30.09 at 10:56 }

В допълнение на отворилата се кореспонденция, се обръщам към Валентин.
Валентин, Златната ябълка е българска фирма производител на продукти на основата на микроводорасли. Моля те само да не поднасяш непроверена информация относно произхода на продуктите. Съгласна съм с теб, че в нашето еждневие водораслите са така необходими за нас както и въздуха, който дишаме. Живеем във време, в което все повече се отдалечаваме от себе си, и този процес силно се повлиява от не видовата, не естествената храна, която масова се предлага. Водораслите не правят нищо освен да ни хармонизират и да ни върнат към естественото ни състояние на здраве и щастие, което е заложено в самите нас.
От много време контактувам с фирми предлагащи водорасли но за момента нито една не ми е показала сертификати за органичност и качество, такива каквито има Златната ябълка, включително и индийските. Да не говорим, че никъде не се спонава конкретния вид на водораслото ( спирулина, но коя, хлорела но коя от всичките стотици видове) .Ако имаш желание може и ти да направиш това и да се увериш, да ги посетиш, да зададеш всичките си въпроси и да направиш изводите си, и после да ги публикуваш тук.
Leyla, нямам абсолютно никакво желание да заблуждавам хората, независимо дали са вегани или не. Обективна съм, казвам това, което съм видяла, опитала като водорасли, и споделям опита си.
Водораслите са разумна храна, заслужават да им отдадем признателността си и да оценяваме тези, които са най-качествени без желание да нагрубяваме или отричаме другите.
Всеки е свободен да направи избора си как да се храни, да диша или да живее, и как да подобри здравето си, здравето на децата и близките си

50 бате Бино { 07.30.09 at 11:51 }

Вальо, това е така ,дето си го писал- безусловно. Макар ,че в конкретния случай дядо ми не е живял на село , а в града и е живял абсолютно градски живот, при това при силно стресова работа ( от 27 годишен до пенсия винаги е бил директор , но без нищо общо със сегашните директори ,абсолютен идеалист- не е откраднал стотинка от никого , за цял живот успя да събере пари за едно малко жилище във Варненски квартал, дето кухнята му е толкова голяма ,че трудно се разминава с хлебарките )

Разбира се ,навремето дори и в града продуктите идваха от малки селски стопанства, където нямаше модернизация и алчност за бърза печалба( тоест допинги), където дори и животните се отглеждаха при условия по-близки до естествените,самите хора също бяха по-позитивни. Нямаше такива позьори като например Мара Отварачката ,която разнася кученцето си в сакченце за 2000 евро, а ако види сакат просяк,най много да му раздруса силиконите си..

Но в подкрепа на моята мисъл, дядо ми също има връстници , нали ..? :)) Живели при неговите условия, че и при доста по-добри – на село.
Далеч не всички успяха да останат здрави… :)) Макар ,че живи бяха…
Спомням се ,комшията ми отдолу -дядо Слави . Разминаваме се веднъж и аз го питам :“ Как си чичо Слави, жив- здрав? “
С големи усилия той каза : “ Жив“. …

51 Валентин Георгиев { 07.30.09 at 13:03 }

Здравейте приятели !!!
Наричам ви така защото факта че сме тук в този форум означава, че преследваме еднакви цели. Далечната 1997 година беше първия ми досег с водораслите. Още тогава усетих какво те дават на тялото ми. Скоро много хора разбраха за енергийния им потенциал и се превърнаха в много доходоносен бизнес. Ананда защо упорстваш ? . За да наречем някаква организация или лице в България ПРОИЗВОДИТЕЛ той трябва да има еко ферма. Дадох линк как изглежда водоема. Моля те не заблуждавай хората с топлото си отношение към мрежовия маркетинг , към аквасорс или златна ябълка. Мъжа е бачкал в тима на аквасорс и като е видял какви пари валят от илачите е избягал от тях и е основал собствена фирма за внос и пакетиране на супер храни. Кръстил я е златна ябълка.
Сертификатите нищо не значат, за повече от 10 години консумация мога да позная веднага какъв е вида на водораслото и колко качествено е то с език. Дадох линк от къде им идва хлорелата, от тайванския производител. Купуват чували с капсули и 12 килограмовите кутии с прах на смешни пари. Нейде из София се разфасова в бурканчетата. Нямат сериен номер, нямат вакумиране или пломба отгоре, имат само една смешна хартийка. В началото мислех че са на далавера, после на златарска везна премерих колко тежи капсулата и се оказа че скатават „матрял“. Купувал съм продуктите близо година, доволен съм, качествени са. Но сега ги купувам между 3 и 8 пъти по евтино през EBAY. За мен е обидно да заобикалям български вносител само защото се е увлякал в алчността си. Ако всеки им се обади и им направи забележка за цените може и да се замислят да съобразят цената с българските доходи.
над 5 дълги разговори съм правил с тях и опитите за схеми не ми харесват. Мрежов маркетинг може да съществува там където има монопол и дефицит на стоката. Ако навиете някой едър диетичен магазин да внесе 12 килограмов контейнер с прах от Тайван и да продава като храна цените ще се нормализират. Дневната нужда от хлорела е 10-20 грама. Вас не ви ли дразнят капсулите, опитите да се поема храна под формата на хапчета. Нарочно капсуловат, таблетират, смесат с търсените субстанции за да оправдаят помпата на цената по х10.
Аз съм казал не на алчността и не желая да ги спонсорирам.
Цени:
*PREMIUM* 1kg ORGANIC CHLORELLA POWDER 50 лири при курс 2.24лв за лира.
klik

afa 454 грама 82 долара
Blue Green Algae 1 lbs Powder by Klamath Blue Green Algae / 454 Grams
klik

spirulina 1kg *Premium* Organic SPIRULINA Powder 28 лири за килограм
klik

52 Angie { 07.30.09 at 15:09 }

Виждам, че тук се е породил някакъв спор относно качествени/некачествени водорасли, и фирми.. Искам само да припомня, че Петър Дънов съветва да се яде това, което се ражда по географските ширини, където човек живее. Вярно, че с глобализацията човек може да си приготви индийска или бахамска кухня – с продукти направо от съответната страна. Не виждам нищо лошо в това, така или иначе го правим от време на време. Но не мисля, че сега, когато имаме портокали (витамин Ц) целогодишно, сме по-здрави от навремето, когато цитрусови и банани имаше само през зимата. Мисълта ми е, че всяко едно нещо, което е пропътувало половината свят, за да стигне до нас, не е напълно пълноценно- то е откъснато твърде рано, и не е натрупало достатъчно жизнена енергия. Водораслите, добре, те идват капсулирани. Но, да седнем сега да се караме коя фирма била добра и коя не- извинявайте, но това е глупаво. Който вярва и му харесва- да го пие. Истината обаче е, че ние не можем да контролираме и никога не можем да бъдем напълно сигурни за произхода на това, което слагаме в устите си, ако не сме го произвели лично. И в Европа има контрол (и то повече, отколкото по други части на света), и Аlnatura е немска фирма от 50 години на био пазара, но намериха пестициди по лешниците! Специално към Ananda се обръщам- ако ти се чустваш добре, като пиеш водорасли, чудесно! Радвам се за теб! Само нека да не спорим за фирми! Освен ако ти не си собственик на тази фирма, тогава е разбираемо. Всеки който се занимава с бизнес с био и здравословни продукти, го прави не само заради печалбата, а и защото вярва в това нещо. Но тук мисля, че сме се събрали, не за да правим реклама (целенасочено или не; и аз споменавам по някоя-друга фирма от време на време), и повечето разговори се въртят около „подръчни“ възможности всеки да подобри здравето си. Под „подръчни“имам предвид физически и финансово достъпни.

53 Ananda { 07.30.09 at 16:33 }

Angie, Съгласна съм с теб, за да споделяме и да си помагаме взаимно. Не съм собственик, пия водорсли от време на време, не са основна част от менюто ми и не казвам, че те са всичко.
В момента има толкова храни на пазара, които нашите родили и предци не са познавали, така е. Безсмислено е да се спори за фирми. Това, което изразих беше само опит и казах чисти факти.

54 Валентин Георгиев { 08.02.09 at 9:53 }

Радвам се, че вече сме задружни и наистина споделяме а не спорим. Някой ден когато клиентския натиск стане голям, дай боже да се отвори отново малка ферма в рупите от съзнателни хора неслагащи банковата си сметка на първо място. Да се надяваме че с много месеци четене е възможно някак да измислим домашно добиване . Прилива на умствена и жизнена енергия при приема им се усеща мигновено. Трябва да присъстват в менюто на всеки, не само на псевдо богаташи. Добрия човек водещ съзнателен живот няма как да стане богаташ, там е проблема.

55 New { 08.03.09 at 0:28 }

Nali sa kazali: „Ne pitay staro, a patilo.“ Валентин Георгиев, blagogaria ti za linkovete, koito si dal! Do sega ne sam vzimala vodorasli, kato hranitelna dobavka, samo vednaj si kupih i napravih salata, no kato vkus…..ne6to ne mi dopadna. Valentin Georgiev, raz4itam na dalgogodi6nia ti opit, 6te probvam tezi na kilogram. Tova koeto kazva6 zvu4i logi4no, taka, 4e neka pospestim…:))

56 mer { 08.03.09 at 13:44 }

Във всичко има много истина.
Наистина трудно е в днешно време да се довериш на каквото и да е. Но освен, че поглъщаме какво ли не, може би от най-голямо значение е с каква мисъл го поглъщаме. Ако силно сме убедени в лечебните свойства на храната, тя със сигурност ще ни даде ефекта, който търсим, но ако въпреки всички сертификати все пак се съмняваме в качеството и все пак приемаме добавките (или в случай водораслите), тази мисъл на съмнение ще възпрепятства да усвоим каквото полезно има в тях. Положителната мисъл и убедеността в положителния ефект лекува много болни по-света, правят се успешни експерименти с плацебо хапове и плацебо процедури….

Миналата година бях изпаднала в състояние на дълбоко съмнение към качеството на всяка храна, каквото и да си купувах все си мислех неща от рода на: сигурно е блъскано с изкуствени торове, сигурно е отглеждано в мръсен район, сигурно е много старо и отлежавало дълги години, сигурно е с много Е-та въпреки, че не са изписани на етикета и т.н. Бях се въвлякла в един филм….. Добре, че бързо осъзнах, че ако продължавам с тия мисли, няма да остане храна, която да е достатъчно добра, за да консумирам. И затова приключих с този период, започнах да мисля така – каквото и да има в него тялото ми ще извлече най-полезното, а вредното ще изхвърли и разгради. Вярно е, колкото повече знаем, толкова повече се усъмняваме, но е добре да знаем – поне няма да се самозалъгваме в доста медийни неистини.

Валентин, благодаря ти, че сподели тези линкове с нас. И мен лично капсулите много ме дразнят. Едно, че не мога да ги пия (задавям се постоянно с тях) и второ, че не ми харесва от какво са направени. И на мен ми се струват много скъпи продуктите на българския пазар. Една позната си взе от Щатите 500 грама микс от зелени супер храни на прах и и излезна не повече от 100 лева със шипинга (97 лв да бъда по-точна). Буркана е доста голям, стъклен и тъмен, съдържанието изглежда доста свежо и привлекателно.

57 Angie { 08.04.09 at 9:58 }

A na njakoi da mu e poznata kombuha? Nari4at go guba, no mai ne e to4no guba. V4era si preglejdah edna knijka za le4eben masaj s med, i tam popadnah na tazi kolbuha, preporu4va se 4ai ot neja zaradi silnoto pro4istva6to deistvie.

58 mer { 08.04.09 at 14:06 }

Анджи, kombuha, kolbuha или kombucha имаш предвид. Аз познавам само последното. Това е ферментирала култура – общо казано, от която се прави чай и е много полезна и лековита. Ето малко инфо – http://www.seedsofhealth.co.uk/fermenting/kombucha.shtml.

59 Валентин Георгиев { 08.08.09 at 23:38 }

Здравейте
Комбучата или чаената гъба трябва да я намерите от познат и да си я въдите в къщи. Аз я бях взел от един приятел( запознахме се виртуално през интернет ) също вманиачен на тема ORGANIC BIO като мен. Трябва да се възползваме от шанса да си отглеждаме сами живи неща когато условията го позволяват.
38 дни от както съм спрял водораслите само за да видя какво ще стане. Трябва да знаете че има много силно привикване и зависимост и през тия дни ми е било много тежко. Никъде не се описва пристрастяващия ефект но той е факт. !. Също не съм спрял и за миг да наблюдавам световната сцена и ще ви поднеса нов линк от който да се възползвате.
Отново с прискърбие ще отчета мръсния български манталитет да се прикриват световните промоции. Аквасорс е време да изчезнат от пазара ако се раздуха информацията и аз ще направя точно това. Цената на АФА на световния пазар в момента е на 50 процента от стойността си. При покупка на 2 опаковки се подаряват няколко други. Но какво да ви обяснявам налазвайте че може да е само тоя месец.
http://www.genaturals.com/products.html
Ето ви и бг дистрибутор който се скатава от към бонуси:
http://www.diva-energy.com/2/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=3
И една молба към вас :
Най добрата хлорела до която съм се докосвал е тайванската:
12 килограма са 700 долара. Айде да се съберем 10 човека да разцепим и да имаме за цяла година . Ако не знаете нищо за хлорелата за хора под 45 години е по добра от АФА по някой показатели.
http://picbg.net/u/31252/24979/340176.jpg
http://picbg.net/pic.php?u=31252J1Qx4&i=282232
http://picbg.net/u/31252/24979/340177.jpg
Остана да открия от коя ферма в китай пазарува гъби софиянеца за да преценя по 10 или по 20 пъти завишава цената им. 🙂
И още нещо за позитивната нагласа към заобикалящата ни среда:
Да позитивното мислене лекува но аз не мога да бъда блажен вярващ и да се оставя да ме правят на глупак. Половината от семената продавани от фирма „Здраве за вас“ не покълват и не са био, само цената им е био. Тиквените им семки са китайските зелени голи 7лв килото на пазара( етикета био кача по 3 цената ) а суровината е същата.
Лимец киноа амарант, все модерни неща струващи точно 30-60 стотинки за килограм(при производителя), колкото е цената и на килограм жито. С етикет БИО се продават над 10 лв за килограм. Забележката ми важи само за България.

60 silversmith { 08.11.09 at 19:51 }

Аз съм навит за хлорелата -мога да взема 1-2 килограма, дано да се появят още 6-7 желаещи -при тази цена нямам място за колебание.

61 Любо { 08.13.09 at 23:52 }

„И една молба към вас :
Най добрата хлорела до която съм се докосвал е тайванската:
12 килограма са 700 долара. Айде да се съберем 10 човека да разцепим и да имаме за цяла година . Ако не знаете нищо за хлорелата за хора под 45 години е по добра от АФА по някой показатели.“

Съгласен съм с предложението 1-2 кг мога да закупя

62 бате Бино { 08.17.09 at 0:26 }

Ами правете там списък, и аз искам. Да не остана назад 🙂
Да пратят и някоя евтина девойка като бонус 🙂

63 Валентин Георгиев { 08.18.09 at 0:54 }

Обадих се на мацката дето внася от хубавата AFA. Разбучах и се за цените а тя се оказа уникалено весела и нямаше нищо против да ми обясни как всичко внесено минава през РИОКОЗ, после се плаща мито и ддс и като сумирах всичко цените са точно такива каквито ги е обявила.
За тайванската хлорела още сме 4 човека , като станем 10 и поръчваме.
Гъби шиитаке хапвате ли си? Купих буркан български 145 грама за 1,62 лв . Писах и мейл на производителя, че искам сурови. Или са много тежки или са заети но не ми отговориха 🙂
http://www.sola-bg.com/bg/product-cat1.php

64 raW { 08.19.09 at 22:52 }

Пишете ме и мен за тайванската хлорела. Едно кило съм в готовност да взема.

65 Kedar { 09.02.09 at 12:06 }

Здравей Мер,имам нужда от помоща ти или от помоща на всички за съвет.От 10 години не ям никакво месо и почти никакви млечни.Имала съм периоди на суровоядство и без никакви животински продукти.Сега съм бременна в 5-ти месец,живея в Ангия,там ми направиха пълни изследвания,лекарят установи,че запасите ми от В12 са изчерпани и някой други показатели са ми тревожно ниски….бебето издърпва всичко.Каза ми,че дори и да започна да ям телешки бифтек постоянно и веднага пак няма да се натрупа бързо достатъчно количество В12 и др.необходими елементи…поставиха ми 5 ампули синтетично В12 за мое наи голямо съжаление(знам за синтетичните лекарствени форми).Казаха ми за водораслото „спирулина“.В България майка ми намери сравнително пречистено,но в съдържанието отново бяха добавили някакви“помощни вещества“: микрокристална целулоза Е460,силициев диоксид Е551,магнезиев стеарат Е470b-продукта е финландски-вносител-„лечител“.Въпросът ми е дали биха ми навредили тези консерванти и дали знаеш за някой наистина пречистен вид спирулина тук на българския пазар,когато си отида в Лондон ще търся и там ,но за сега съм тук.Иска ми се да го взимам защото се чувствам прекрасно(6 дни по 1 таблетка съм вземала,имам мускулен тонус,който преди нямах и страхотна енергия).Обадих се в“лечител“ да попитам за тези съставки и те ми обясниха,че въпреки че са в минимални дози в таблетките спирулина все пак са изкуствени и не ги препоръчаха при бременност(в други саитове съм чела съвети как горещо препоръчват спирулина при бременност и кърмене).Имам нужда от съвет…Ще съм ви благодарна.

66 Maritta { 09.02.09 at 19:11 }

Какво стана с тайванската хлорела?
Пишете и мен, моля!

67 mer { 09.02.09 at 22:45 }

Кедар, спирулината наистина е много полезна за бременни. По-добре си намери спирулина в чист вид – на прах, не в капсули или таблетки. Особено в Англия може да се намери такава или да поръчаш по интернет. В по-горните коментари към тази статия има дадени много полезни линкове за водорасли на доста изгодни цени.
За Е-тата – ето тук http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=41 може да видиш какво точно означават тези Ета.

68 Alia { 09.02.09 at 23:42 }

Kedar вземи си спирулина на GNS , много е добра

69 Alia { 09.02.09 at 23:46 }

На Аквасорс продуктите също са добри,АФА-та например

70 Kedar { 09.03.09 at 0:46 }

Мер,благодаря ви за съветие…днес попаднах на един прецедент…във магазин на „лечител“разпитах за ефекта на тяхната спирулина върху бременни….незнаеха НИЩО! 🙂 предложиха ми продукт,който бил СПЕЦИЯЛНО ЗА БРЕМЕННИ(дори с бременна жена на опаковката)….пълен със синтетични минерали и др.“ценни съставки“…реших все пак да го погледна…и какво да видя във съдържанието му?!..За мое най-голямо учудване имаше надпис надпис под същото наименование като в спирулина:“активни съставки“ : и изброени 6-7 Е-та!
Представяте ли си! Дори 1-2 от тях се повтаряха със съшите Е-та като в спирулина!целулоза-която е безобидна-като пълнител,и силициев двуокис(Най-добрият източник на силиций, необходим за изграждането на колаген и еластин и за поддържането на съответна еластичност и пропускливост на кръвоносните съдове. Признак за недостиг на силиций са често чупливите и крехки нокти и изтощената, без блясък, падаща коса.
Прилага се в козметиката, влияе върху устойчивостта и еластичността на епидермата.
Неможах да повярвам на очите си!По-безопасно е да пия тази спирулина,отколкото“специализирания продукт“ за бременни!

71 killabunny { 09.03.09 at 15:15 }

Изчетох всички коментари по темата и съм склонна да се доверя на Вальо. С моя колежка сме навити да се включим в схемата за хлорелата :-)))

Ще се радвам ако наистина успеем да се организираме!

Валенти Георгиев, май станахме достатъчно, чакаме новини от теб 😉

72 Alia { 09.03.09 at 18:39 }

Извинете ме за допуснатата грешка относно спирулината на GNC,ул.Христо Белчев 21,тел.9785001,надявам се да ви е от полза

73 Валентин Георгиев { 09.08.09 at 22:11 }

Alia
Много мило че следиш нещата по водораслите GNC, отворете една капсула и се загледайте в малките бели ситни топчета с някаква отрова вътре. Цялата продуктова гама GNC е силно занижена и скарана с енергийното ниво.
Имам да пробвам още 2 експоната от световната търговска мрежа и задружно ще вземем решение с колективен разум кое е най правилно за хапване.
В момента след 45 дневно въздържание експериментирам със софийските сладки водорасли. Опитвам се да усетя ползата от файдата на този революционен метод на сушене „рефрактанс Уиндоу“. Сравних с образец от на аквасорс капсулите. Сладките водорасли от сладката докторка са по светли на цвят, но да не вземе някой да си помисли че са сладки и на вкус. Ценното на афата е именно в ужасно горчивия вкус.
http://picbg.net/u/31252/24979/347301.jpg
Образеца който остана да се пробва са водорасли сушени на слънце и пълно био еко. Цена около 90 лв за килограм 🙂
По препоръки на докторката вземам само 2 капсули сладки водорасли, което е 1 грам пък аз си знам че минимума е 5 грама за да ги усетя. Да видим дали ще има ефект на натрупване след 2 седмици.

74 ЛъкиСтрайк { 09.10.09 at 20:52 }

Здравейте,
напълно невеж съм в темата, но се зарибих да ги пробвам тия водорасли. Тука някаква схема заформяте, за да се купят от чужбина. И аз се присламчвам:) Разбрах, че ще излезне по-евтино, но въпреки че изчетох всичките коментари едно не ми стана ясно. Има ли нещо съмнително в качеството, съдържанието и произхода на водораслите предлагани на българския пазар и това да е другата причина освен тази за цената? С риск да си навлека гнева на някого, но виждам, че малко мудна е работата с това закупуване, дайте да пришпорим нещата. Понеже, ако само има разлика в цената, а не в качеството ще си купя от българските фирми. Нещо не ми се чака месец и повече, като гледам как се каните тук да я правите тая покупка:)

75 Валентин Георгиев { 09.25.09 at 17:59 }

Мудна е работата защото се преборих за цена 35 лв за килограм Био прах и заради куриерите и митата не мога да взема един чувал 25 кила. Смятам че ще си го разделим за един следобед но DHL искат 550 долара транспорт. А така безценната ламинария, салатното водорасло 10 килограмов чувал е 4 долара. Така ми се иска да се възползваме от най мощната храна на планетата. Синьо зелените chlorella за регенериране(подмладяване) на тъкани, и морски за набавяне на дефицитни минерали. Търси се ваш познат в Китай да ги прати по обикновена поща. Български търговец от Пловдив ми поиска за 30 грама прах водорасли, под формата на хранителна добавка 48 лева. Като малък се ужасявах във водата от странните зелени неща плуващи и допиращи ме. Какъв обрат на ситуацията през годините. Притежават уникалното свойство да хелират минералите и да запечатват слънчевата енергия в телата си.
Искам да си ползвам пълноценно времето. Да се радвам на свободата и на красотата на природата, пред престоя в офис на климатик, изкарвайки пари за пловдивския тарикат.
Искам нещата да са евтини и масово достъпни….

76 Тодор { 09.28.09 at 23:50 }

Здравейте.
Аз ползвах кламатските зелени водорасли АФА известно време. След дълъг ресърч в нета открих най-добрите на пазара:
http://www.klamathbluegreen.com/
те предлагат водорасли във вегетариански капсули (направени от целулоза), които съдържат ензими. Приготвят ги по най-добрата в света технология на сушене на ниска температура (вижте в сайта за инфо – сравнявал съм часове наред всички технологии в детайли за да дам това изказване). Цената е много изгодна защото можете да ги купите с намаление например от тук:
http://www.giftespot.com/blue-green-algae-enzymes-130-vegicaps-klamath.html
като доставката до България излиза не по-вече от 18 долара и това за 130 капсули от 500мг.
За сравнение цената на аквасорс за 60 капсули АФА с ензими от 500мг в бг е 55.80лв. и то не във вегетариански капсули разбира се.
Сами можете да прецените че цената в бг е почти двойна, че и отгоре.

Но…. ресърчвайки сериозно в нета попаднах на нещо наистина фрапиращо – изследване направено от учен доказваш сериозната вреда от АФА и тяхното изразено наркотично действие върху мозъка, което води до пристрастяване и до унищожаване на мозъчни клетки.
За това проучване можете да прочетете тук:
http://www.tldp.com/issue/167/algae.html
и сами да прецените доколко този човек е прав – той просто обобщава своят опит и споделя това което е прочел в 22 сериозни научни изследвания върху АФА.
Така аз прекратих завинаги приемането на АФА. Като цяло се оказа, че най-доказаното безвредно и чисто водорасло използвано и препоръчвано от всички натуропати е спирулина и то най-добрата е органичната хавайска спирулина растяща на брегове от вулканичен произход съдържащи уникални съставки. Хлорелата е също много добра и доказано безвредна, но при нея имаме по-сериозен ефект на изчистване от тежки метали ако се приема редовно и това може да е свързано с известни странични ефекти в организма, но като цяло те са за добро. Едни от най-добрите натурални продукти за детоксикация на тежки метали са базирани на екстракт от хлорела и тинктура от листа от кориандър.

77 Тодор { 09.29.09 at 0:05 }

Пропуснах да кажа и че цената на аквасорс съм я взел от българският онлайн сайт за продажба и реклама на водорасли: http://www.vodorasli.com/prices.htm
Ензими + Водорасли АФА – 60 капсули 55.80лв

Също така в бг има една единствена фирма, която продава хавайска био спирулина на таблетки – производителя е от Германия и напоследък забелязах, че я продават на много диетични магазини и тя изглежда ето така:
http://balevbio.bg/index.php?main_page=product_info&products_id=1
Цената е приемлива – около 32 лв за 125грама спирулина (250 таблетки от 500мг). Ходил съм по всякакви магазини в София и знам може би почти всички вносители на спирулина, но тази е най-добрата която открих.

78 Ananda { 09.30.09 at 14:36 }

Привет Тодор,
Благодаря, че споделяш инфо за АФА. И аз съм чела, че се използва за лечение на наркозависими поради съдържанието в нея на фенилетиламин, но нямам инфо да води до пристрастяване. Аз я ползвам чрез продукта “Златен прашец”, както и пия индийска спирулина. АФА също се препоръчва срещу депресия. Много съвременни автори, изучаващи детското поведение я препоръчват за най-добра храна за децата индиго ( напр. Каролина Хеенкамп в книгата “Децата на новото хилядолетие” пише за храната на тези деца, и по-конкретно обръща специално внимание на АФА като най-подходяща за тях)
Предполагам знаеш, че има различни видове спирулина, тази хавайската каква е. Най-богата на състав е спирулина платенсис, намира се на българския пазар.
Последни проучвания за хлорела показват богатото съдържание в нея на омега 3 и 6 мастни киселини, които също добре благоприятстват мозъчната дейност.
Остава всеки сам да прецени от какво се нуждае и какви водорасли да избере.

79 Валентин Георгиев { 10.02.09 at 13:50 }

Тодоре право в десятката си ударил. Ти си чел а аз съм експериментирал достатъчно дълго за да потвърдя пристрастяващия ефект от АФА. Бях преминал границата от 10 грама на ден. Когато се пропусне доза се чувствах като парцал. Трябваха ми 4 месеца да се очистя от зависимостта за която никой не споменава. И правилно си се ориентирал към спирулина и хлорела. За мен беше шокиращо като разбрах FOB цената на килограм прах излизаща от азиатските производители (8-12$) за килограм. Водораслите не са лекарство те са пълноценна храна, не еднократно съм възставал срещу метода да се продават като магически хапчета с безумна цена. Поставят се в някакви малки бурканчета и цената им скача стократно. Кой от вас се храни с 2 грама домати и 3 грама краставица?

80 Evia { 10.05.09 at 1:34 }

Здравейте, има ли начин все още да се включа в общата покупка на хлорелата, в случай че не е напълно разпределена. Бих взела 1 кг, ако няма толкова може и по малко, ако някой иска може да разделим по половин, или както предложите. По магазините намирам само на таблетки, не знам колко е качествена, а и цената не е никак ниска, като се имат предвид малките количества. А вашата идея за покупката звучи много добре 🙂

81 Елена { 10.13.09 at 1:06 }

Здравейте, всички тук явно сте доста добре запознати с пазара. Аз се опитвам съвсем безуспешно да си намеря екстракт от ламинария. Ще ви бъда благодарна ако ме снабдите с някакво инфо.

82 valentin { 10.16.09 at 1:37 }

Здравей Елена. Във Варна в Спортна Зала се подвизава Ушу учител, майстор на иглите, от който може да вземеш Ламинария на капсули. Има и малки разфасовки 60 капсули 12 лв.
Не очаквай чудеса от ламинарията. Ценна е цялата, преди смилането, скоро изсушена. Наскоро взех 200 грама за 5 лева, целите листа (огромни като бананова палма но пък трудни за ядене) Едно листо се пробвах да го ям 3 дена и накрая го засилих. Предполагам искаш да си набавиш ценни морски минерали и витамини от ламинарията. Някъде в шкафа имам опаковка купена от Майстор Шън Фей с телефони и състав.

Еvia не съм спрял да преговарям за хлорела. Търпение се иска
Ако ти е спешно може да вземеш малко от Софиянци (златна ябълка )
За 5 минути нацвъках това, скоро ще попреведа сектора за спирулината и малко редакция на визията.
http://sites.google.com/site/valentingnpower/blue-green-algae

83 anonymous { 11.01.09 at 4:45 }

Да, всички тук „уж“ еко хора,(нали такива сме все пак вегетарианците) а не се замисляте къде отиват парите ви. Едни купуват от щатите, втория най-голям замърсител на околната среда! Други сигурно от Китай искат да пазаруват, че е най-евтино,а това е най-големия замърсител в света. Най-добре да се мисли за локалната икономика, и за България. Купувайки от щатите, не само че „гласувате“ за икономическата криза, ами и купувате от един от най-замърсените райони на планетата.Най-големият бизнес партньор на Китай, и страната с най-голям дълг към Китай. А да не говорим, че към 80% от селскостопанските засаждения са ГМ в щатите.
И не забравайте че евтиното винаги излиза по-скъпо.
Никой не се запитва за качеството когато става въпрос за стока от чужбина, а и в западните страни, и особено в най-западната има доста скандали относно съдържанието на продуктите, разликата е там, че вие не сте чували за тези скандали. Знаете ли че в поне половината продукти в био магазините в щатите са със стоки от други страни?
Критериите за органична стока във всчка държава са различни, а доколко се спазват е под въпрос, въпрос който вие не си задавате, само защото нещо си е от чужбина.
Дънов мразеше ли или обичаше България, а Ковачева, а Вазов… не може човек, който мрази страната си, сънародниците си(гладни били търговците, съкаш са други търговците в чужбина, това е смешно направо) да се нарече извисен.
Погледни първо в себе, негативизмът е първото препятствите. Това че човек има за кумир сватла личност, не ни прави автоматично извисени.

84 румяна николова { 11.01.09 at 14:13 }

привет .поздравления за всички ви,страхотен сайт сте създали.имам въпрос към вас.имам дъщеря,която е 12 годишна,активен спортист(плувкиня),говоря ви за тренировки по 10-12 км на ден плюс силови с тежести.търсейки енергийни храни,попаднах тук.разбрах,че това е което ни е нужно.идва въпроса с дозировката,ясно че е храна,но все пак…….решихме да се спрем на хлорела и спирулина.как се приемат,на един прием заедно може ли,по колко лъжици,правят ли се някакви почивки след определен период,нещо друго нужно ли е да добавя като продукт или това е абсолютно достатъчнокато хранителна добавка.тя тепърва ще влиза в пубертета.висока е 150 см и е около 40 кг.слаба е и мускулеста….друго май не се сещам за сега.благодаря ви предварително.

85 mer { 11.01.09 at 19:51 }

Здравей, Румяна, дъщеря ти е невероятна.
Водораслите са наистина нормална храна, но тъй като дават много енергия, може би е подходящо да се започне с малко и постепенно дозата да се увеличи. Например 3 пъти на ден по 1-2 капсули (или 1 чаена лъжица разтворена в сок или вода). А след известно време може да се удвои, утрои това количество – разбира се следи се за това как се чувстваме след приема. Хлорелата и спирулината може да се приемат както по отделно така и заедно. Дори някои продукти са смес от няколко вида зелени храни, освен водораслите (хлорела, спирулина, келп, зелени стръкове от просо, овес, жито, коприва….).

86 румяна николова { 11.02.09 at 12:49 }

Благодаря ти, Мер,за експресния отговор ;)) Аз поръчах всичко на прах,тъй като тук от вас разбрах,че това е най-добрия вариант.всичко дойде,така че,стартираме.Бъдете живи и здрави!!!!!!

87 val { 12.05.09 at 23:51 }

Какво ще кажете за листата с които увиват сушито,както и за водораслите н тънки лентички -има ги във всички китаиски магазини.

88 jumil { 12.06.09 at 0:54 }

Какво стана с поръчката за хлорела? Ако има такава и аз бих се влючила.

89 Svetlana { 12.15.09 at 12:24 }

Здравейте, аз съм дистрибутир на Аквасорс. Продуктите с водорасли са наистина много полезни. Ако някой има по-конкретни въпроси, иска да научи повече за продуктите или да си закупи, може да ме намери на silvery@abv.bg

90 valentin { 01.03.10 at 2:23 }

Весели празници !!!
jumil имам водорасли, презапасих се с няколко сорта, вулгарис платенсис и още някаква измислена. Имам общо около 7 кила и мога да раздавам на цената на която съм взел. Може да ти отсипя и малко колкото да пробваш , защото е доста силна и твърде противна на вкус. Не всеки може да възприеме такова странно растение.
Така изглежда килограм хлорела платенсис
http://picbg.net/u/31252/32174/386321.jpg
А така изглежда разтворена онази хлорела измислената Сцинтенсис
http://picbg.net/u/31252/32174/386322.jpg
Който иска да опита по една супена лъжица е безплатно.
valentingn@mail.bg

91 Maritta { 01.03.10 at 17:15 }

Честита Нова Година! Да е мирна, плодотворна и успешна!
Валентин, би ли споделил откъде ги купи? Моите са на привършване и се чудя откъде да поръчам. Последно си купих от Тайван: http://hosting.westernbid.info/images/uploads/diamondsecrets/chlorella-tw1.jpg
пише че е 3 в 1 – Хлорела + Хлорела Растежен Фактор + Спирулина
изпратиха ми е допълнително CGF капсули като бонус към поръчката.
http://hosting.westernbid.info/images/uploads/diamondsecrets/chlorella-tw2.jpg
Общо взето съм доволна, но ми се иска да пробвам и други.
Имам хлорела на прах от Harvest Moon но ми трудно да я приемам, дори и в сокове вкусът й е доста силен. Затова предпочитам веге капсули.
Ще се радвам ако някой препоръча откъдето си е купувал и е доволен.

92 mer { 01.04.10 at 16:23 }

Вал, листата за суши в България са печени, не се предлагат все още сушени. Водораслите в китайските магазини мисля, че също бяха сушени на високи градуси та дори печени. Обикновено, за да са добри, на тях трябва да пише raw или сушени на слънце или до 42 градуса.

93 amazonian { 01.04.10 at 17:41 }

Валентин, прощавай, платенсис не е ли спирулина, а не хлорела?

94 sonya_k { 01.27.10 at 23:49 }

Валентин, имате ли още? Или? Ако смятате че можете да продадете част от запасите си ще Ви бъда благодарна.

95 valentingn { 01.28.10 at 20:45 }

Да има около 2 килограма хлорела от вида пиреноидоса извън моето дежурно количество от килограм. Видях по горе съм объркал термините, писал съм платенсис вместо пиреноидоса. Вижте на картинката по долу
http://img213.imageshack.us/img213/2928/pyrenoidosared.jpg

mer -> намерих сушени китайски морски водорасли. Ще покажа снимка как си възстановяват размера . Това е листо от ламинария . Не е вкусно но не е и така натрапчиво и гарно на вкус както хлорелата и афата.

http://img44.imageshack.us/img44/8579/listotvodoraslo.jpg

Пишете на мейла ако сте любопитни и искате да си вземете малко водорасли
Цената е 10лв за 100 грама и после ще ми е доста приятно да коментираме кой как ги намира .
valentingn@mail.bg

96 kralica { 03.02.10 at 16:33 }

a ot kade moga da si kupq vodorasli za salata

97 amazonian { 03.03.10 at 13:10 }

С известно закъснение ще отговоря на анонимус, който казва, че Китай е най-големият замърсител в света и не би трябвало да купуваме от тамо. Нашите емиисии на парникови газове, измерени на глава от населението, са около 50% по-високи от китайските.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_carbon_dioxide_emissions

98 alex { 04.23.10 at 2:06 }

Iskam da spodelia vaztorga mi ot va6ia webside prosto e 4udesen,az naskoro se zapoznah sas surovoyadstvoto i sam prosto vazheteen !!!!!!!Prodalgavaite v sa6tia duh ,mnogo uspehi!!!

99 joy { 05.05.10 at 13:02 }

Здравейте, първо искам да кажа, че сайта е страхотен и съм му фенка.Въпреки че не съм писала до сега , Ви чета с удоволствие.
Много ме развълнува тази тема за водораслите и попаднах на един сайт zoya.bg, в който видях , че предлагат освен спирулина и хлорела на таблетки на „Златна ябълка“ и такива , които са на прах, но никъде не пише, че са от „златната ябълка“ и не е уточнено от къде са.Пише само, че хлорелата е сертифицирана като органична от Soil Association UK. Въпросът ми и е дали някой си е купувал от тях, тези които са на прах, дали е качествена и въобще някаква информация. Между другото аз съм бременна в момента и ми се иска да започна да приемам спирулина и хлорела, за да засиля имунната си система, а имам и нисък хемоглобин – 101 и пия по предписание на лекаря таблетки желязо.Поради състоянието ми в момента съм много педпазлива какво приемам в момента и за това исках да се допитам до вас. В краен случай може да си взема от тези на таблетките.Спирулината на прах 250гр е 29,05лв. , хлорелата на прах 250гр. е 46,15лв., ето и линк към сайта http://www.zoya.bg/
Благодаря Ви предварително за отговора!

100 mer { 05.07.10 at 22:40 }

Лично се познавам със създателите на Зоя и съм сигурна, че продуктите, които предлагат са повече от качествени. Те ги подбират наистина с много внимание. Поръчвала съм си от тях доста неща и от всичко съм много доволна. Опитах и спирулината, чудесна е. Хлорела още не съм пробвала.

101 Вери { 05.08.10 at 18:09 }

Хлорелата е и пречистващо. Мисля, че трябва да се внимава с нея. Също така мисля, че много зависи от състоянието ни на черния дроб. Дали ще може да поеме този пречистващ ефект.

102 sunny { 05.09.10 at 15:33 }

joy, мисля, че водораслите, които zoya продават, са на Златната ябълка.
Аз съм купувала от продуктите на Златна ябълка.
Започнах най- напред с хлорела, защото дъщеря ми се разболя от нещо, което кожните лекари нарекоха биполярна афтоза. За тези, които не знаят какво представлява това, както бях и аз тогава ще кажа, че това са афти с големина на грахово зърно, че и повече, и са страшно болезнени. Лечението е с кортикостероиди /за мой ужас/. Опитахме се да стимулираме имунната система на дъщеря ми с природни средства и хомеопатични лекарства, но това не помогна, а и тя така страдаше, че започнахме лечение с Дехидрокортизон. Близо месец се мъчихме с това- инжекции и лекарства и почти никакъв резултат! Само дето натъпкахме детето с отрови. През цялото това време търсих в нета информация за алтернативни форми на лечение и така попаднах на хлорела и по- специално на това, че за нея е характерен растежният фактор, че се препоръчва за бързо зарастване на рани и за хора след операция, че стимулира имунната система наред с другите видове водорасли. Обадих се в Златна ябълка и на следващия ден имах водораслите в ръцете си. Консултирах се с личната ни лекарка и една приятелка кожна лекарка, които са две страхотни жени, те казаха ДА и започнахме веднага. Два дена след това тези ужасяващи рани започнаха да се затварят. Не можех да повярвам..
Дълго време след това си мислих дали точно водораслите помогнаха да оздравеем- все пак изпихме толкова лекарства, може пък някое да се е задействало със закъснение? Докато наш близък не се разболя от същото и се обади за съвет. Лично му занесох водораслите и познайте- след няколко дни започна да се оправя, а се беше мъчил и той като нас почти месец!
Така че препоръчвам този вид водорасли на всички хора с подобни проблеми.
А дали става за бременни- не знам. Може би трябва да се обадиш в офиса и да питаш. Телефона им го има на сайта на Златна ябълка.

103 sunny { 05.09.10 at 15:41 }

joy, ето и линк към сайта им : http://www.goldenapple-bg.net/
Между другото, Деси от форума е ползвала /а може би и сега ползва/ водорасли на АкваСорс- можеш да я попиташ за мнение.

104 Ortodoksalen_A { 05.09.10 at 18:18 }

Полезността на водораслите е безспорна. Не могат да станат масова храна, тъй като са неприятни на вкус. При бременност трябва да се подходи изключително предпазливо, защото вносителите на прах от тези водорасли за България ги купуват от най-евтините китайски ферми. Сертификатът или многото сертификати, важат за някаква партида, изследвана някога от някого. Водораслите не могат да бъдат пресни, понеже в България нямаме ферма за тях. Таблетките на Златна Ябълка са от Китай, а на ZOYA, от неясен произход. Беше попитана и се измъкна от ситуацията тактично с „НЕ ЗНАМ ЩЕ ПИТАМ“.
В момента ползвам маркови водорасли, вакумно запечатани в USA, и обезпечени с всички сертификати за органичност и безвредност. Комбинацията с естествен витамин C и водорасли се прави за да се усвои желязото в тях. В дебелите книги така пише 🙂
http://www.picbg.net/u/53924/37155/431464.jpg

105 desi82 { 05.09.10 at 19:10 }

Тези продукти на NOW съм ги виждала и тук да ги продават.

106 atanassia { 05.09.10 at 22:21 }

I sega posledno, koq firma e nai-dobrata, za polzvane na produktite i?!

107 atanassia { 05.09.10 at 22:23 }

Neshto vzeh da se oburkvam. Edni kazvat ZLatna qbulka, drugi Akva sors, treti Zoya……Kajete mi,zashtoto az imam jelanie da zapo4na upotrebata im, a vse oshte se dvouma, kum koq firma da buda.

108 Ortodoksalen_A { 05.10.10 at 3:03 }

atanassia Освен избор на продавач, трудности ще срещнете и при избор на сорт и избор на метод на сушене. В РИОКОЗ България нямат лабораторен метод за изследване наа водорасли. При внос на найлонов плик 25 килограма от Китайска десета глуха провинция, никой не гарантира състава и безопасността му. Аквасорс са гарантирано безвредни, понеже влизат запечатани в БГ.
Ако цената не ви смущава, както и идеологията на мрежовия маркетинг изберете тях.
Само си отваряйте очите да са чисти капсули афа а не смесени с разни люцерни и други субстанции със съмнителна полезност. Или направете като мен, поръчвайте онлайн от Германия и Англия. Опаковка на NOW USA с транспорта ми стъпи на 50 долара /454 грама. Сорта е далеч по приятен на вкус от pyrenoidosa, и оранжевия етикет много ми допада ( напомня ми тибетска дреха ).
http://old.religiology.org/image.php?id=115.
Досаждайте на регионалния представител на NOWBG, аз се изморих на скайп да му обяснявам, че търсене има но той не знае. След седмични кандърми, склони и внесе 24 опаковки органична хлорела и я разграбили още в склада. И така се наложи сам да се снабдявам. Тази американската проявява странни магнетични свойства. Загребана в метална лъжичка образува форми, подобно на желязо на прах с поставен магнит отдолу.

109 desi82 { 05.10.10 at 11:49 }

Ортодоксален, много изгодно си я взел хлорелата наистина. Аз сега като се замисля по нашите магазини съм виждала водорасли на NOW само под формата на капсули. А на прах не се предлага каквато всъщност си си купил.

110 Miro { 06.18.10 at 16:26 }

Кламатски водорасли си поръчвам от Щатите на приемлива цена от http://www.iherb.com/Klamath-Blue-Green-Algae-500-mg-130-Veggie-Caps/6522?at=0 доставката е 4 $ до БГ ако ползвате и код за отстъпка доставката излиза безплатно

111 Miro { 06.18.10 at 16:55 }

до – Ortodoksalen_A: виж тази хлорела http://www.iherb.com/Certified-Organic-Chlorella-100-Pure-Powder-1-lb-454-g/514?at=0 ( 35 $ + 4 $транспорт -5 $ отстъпка с код ) но да си призная не съм я ползвал

112 Jen { 09.02.10 at 14:34 }

Някой да е пробвал водораслите на NOW FOODS? Имат и спирулина и АФА, много искам да ги започна…
А какво ще кажете за goldenstempower на „Златна ябълка“?
Поздрави от мен 🙂

113 Яна Кънчева { 10.10.10 at 23:01 }

Искам да се свържа с човек от форума на име Валентин Георгиев, ако може д ами пише на майла yana_kuncheva@abv.bg– видях че е доста запознат с биохраните. Аз пия Афа от 4 мес но още сле дпървата седмица усещам зависимост. Моляте пиши ми, за да се свържа с теб.

114 anelia { 10.11.10 at 13:56 }

Здравейте!
Лекар съм и от години си помагам в лечението с водорасли – спирулината е номер едно, особено за дечицата, които имат анемии и не поглъщат достатъчно аминокиселини, които са градивни за тъканите, клетките.
С водорасли се постига оптимално клетъчно хранене, защото растителните белтъци са много лесно усвоими, попадат директно в кръвта и изиграват своята важна роля.
Много време ползвам изключително качествените продукти на Кораловия клуб, които имат не само водорасли, но и всякакви други важни елементи( антиоксиданти, витамини, минерали ). Най-хубавото при тях е, че са минали 6 етапа на контрол на качеството, произвеждат се в Америка и Канада, познавам ги и гарантирам за тях, а и наблюденията ми върху пациентите са 100% ефективност.
Така че по-добре тях, отколкото златна ябълка 🙂 Отново е мрежови маркетинга на Корала и е само с дистрибутори, както са и Аквасорс. За разлика от аквасорс цените на Корал са по-добри и достъпни.

115 Maya { 11.19.10 at 23:40 }

Zdraveite! Imam vapros kam po- informiranite po otnoshenie na vodoraslite. Ima li niakakva sastestvena razlika mejdu spirulina platensis i spirulina maxima, i kakva e osven pazlichniat im proizhod ( amerika i afrika). Namerih v aptekata do nas spirulina maxima na prah, pritesniava me malko niskata i zena – 30 evro/ kg. spored vas normalno li e ili se dalji na nisko kachestvo.. ( inache v drugi apteki namerih razlika v zenite i do 200 evro /kg). iska mi se da davam i na 2 god. mi dete , zatova ne iskam da riskuvam.

116 ssgg { 12.19.10 at 22:01 }

Здравейте, аз искам да питам дали коментираните по-горе Спирулина и Хлорела са подходящи за приемане от хора с онкологични заболявания. Четох че подобряват кръвообращението, ако това е така и за кръвоснабдяването на тумора, не е ли противопоказно?

117 Jane { 02.01.11 at 20:20 }

Здравейте, в България могат да се намерят и спирулина и хлорела на сравнително добри цени,при това са биопроизводства. Можете да проверите сайтовете Биосвят – спирулината е около 25 лв -300 табл,хлорелата 36 лв- 300 табл, Балев биомаркет имат няколко вида спирулина и хлорела, във вид на таблетки и на прах, като на прах цената е супер изгодна -напр. опаковки от 200 гр.спирулина или хлорела е около 27 лв, но не са особено приятни на вкус и не всеки може да ги приема в този вид. Има също и проидводство на Nature’s way- представител са Ревита. Колкото до въпроса дали са подходящи за онкологично болни мисля, че са задължителни, тъй като и двете имат противотуморни свойства, и мощно пречистващо действие върху организма, като извличат тежките метали и токсини (особено хлорелата) , а това е важно за оздравителния процес. За ползата от спирулина и хлорела можете да се убедите в тази онлайн книга(можете да си я преведете с гугъл преводача) – http://www.chlorellafactor.com. За хлорелата е важно да е с разбита клетъчна стена(broken cell wall), защото тогава усвояемостта от организма е значително по-голяма. Златна ябълка рекламират тяхната хлорела че е единствената в България с разбита клетъчна стена, но хлорелата на Nature’s way е също такава. Колкото за другите които предлагат хлорела трябва да се провери, защото това че не се изтъква в рекламата на продукта не значи че не така. Намерих в USA много добра цена за хлорела и спирулина, но разфасовките са по- големички http://www.chlorellafella.com

118 Kalenia { 02.22.11 at 14:01 }

здравейте
най-изгодно е да си поръчате от Америка, напр. на http://www.iherb.com, доставката до БГ е 4 долара, а цените им са доста по-прилични от българските. Днес открих и едно истинско зелено чудо Green Vibrance, което съдържа всички видове водорасли и много други суперполезни храни. Фирмата твърди, че това е най-продавания продукт в категорията в Америка.

119 Марго { 02.24.11 at 17:35 }

Здравейте. Искам да попитам, в крайна сметка от коя фирма в БГ да си поръчваме спирулина и хлорела? И вторият ми въпрос е, и двата вида ли трябва да се приемат, или може да се редуват? Моля който е компетентен да отговори.

120 Веси { 03.06.11 at 21:01 }

Здравейте! Искам да си направя комбинация от Спирулина, Хлорела и Стръкове от люцерна на прах. Някой може ли да ме ориентира в какви пропорции мога да ги комбинирам и изобщо какво количество от трите продукта заедно може да се приема дневно? Мога ли да ги взимам с храната?

121 mer { 09.30.11 at 19:01 }

Здравей, Веси! Писала си отдавна, но сега виждам коментара ти и ще дам моето мнение. Може да се смесят трите, но пропорции мисля, че няма точно установени. Аз бих ги направила в равни количества. Могат да се приемат с храна. Стандартно се започва с малко количество, като се увеличава постепенно. Средно на ден аз съм приемала по 1 супена лъжица водорасли в смутита, суров шоколад или в мус с авокадо (но без хлорелата, тя и Афата са много силни и затова може би 1 чаена лъжичка е добре). Поздрави!

122 mer { 09.30.11 at 19:02 }

Темата е затворена за повече коментари. За дискусии, въпроси и споделяне посетете форума – http://forum.zemianazaem.com/. Благодаря!