Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Дом

Най-вероятно вече всички сме гледали този филм и то поне 2 пъти. От премиерата си до сега направи фурор по целия свят. Но за тези, които все още не са гледали, това е още едно напомняне. Няма смисъл този филм да се описва, гледките са зашеметяващи, истината потресаваща или по-скоро отрезвяваща… просто трябва да се гледа… благодаря на тези, които са го превели и на български.

Може да го гледате директно от VBOX7 или да си го свалите от обичайните сайтове.

Дали е късно да направим нещо, за да спасим нашия Дом – Земята. Дали всеки един от нас е способен да доведе до ПРОМЯНАТА. Дали да не променим малките неща, които зависят от нас, пък да видим дали няма да доведем до промяната, а именно:

да станем вегани

да станем разумни консуматори или да се придържаме към всеизвестния ни принцип reduce – reuse – recycle

да употребяваме био продукти (храна, козметика), био разградими препарати и материали

…всъщност, всички знаем какво да направим (а и във филма е обощено), остава само наистина да действаме….

12 comments

1 Angie { 06.14.09 at 0:39 }

Аз може да съм единствената, която не хареса филма. И не го харесах не защото не показа истини, а защото мисля че не си оползотвори напълно потенциала. В завършека мисля че имаше някакъв патос, от който нямаме нужда. Положителните решения бяха твърде общи и като цяло далеч от обикновенните хора, които са гледали този филм. Струва ми се, че зрителя трябваше да е що-годе интелигентен, за да се сети, че индивидуално трябва да промени нещо в своето поведение. При тези страхотни кадри намирам че посланието трябваше да е подсилено с конкретни примери. Богатия и/или западния потребител е виновен за слабостта си да си купува 1000 неща от които няма нужда. Моето мнение е, че за да се провокират хората, трябва да им се покажат техните слабости и най-вече да се изобличат и точно затова мисля че филма не си оползотвори възможностите. В Калифорния има цяло поле със слънчеви батерии. И как това ще помогне на хората да се сетят да направят елементарни неща като да не ползват найлонови торбички или да ходят на работа с колело? Или как ще помогне на европейците които едва гласуват за парламент, да поискат радикала промяна на политиката? Когато всеки се почуства лично отговорен, тогава може да се очаква радикална промяна.

2 бате Бино { 06.22.09 at 0:35 }

мама му стара, май няма да доживея да видя поне един популярен англоезичен документален филм, който да не е лицемерен, полудостоверен и откровенно манипулативен.Традиционният фалш и блясък. Независимо дали ще е за Буш, за Троцки, за Втората Световна и т.н. в тия филми се казва само малка част, и то от полу-истината. Фактите са ни ясни,това го пише даже и в жълтите вестници- екологията заминава ,ама кои са причините, защо се е стигнало до там?
Авторите май искат да ни вменят чувство за вина – че ВСИЧКИ ПО РАВНО сме виновни за това положение.

1. Малко без да искат забравят да кажат коя държава е най-големият замърсител..
Единствената държава !! , за която протоколът от Киото не важи и която не го е подписала.( Било в разрез с националните й интереси..)
(Протоколът от Киото налага ограничения срещу замърсяването)
2. Военния бюджет гълтал средства, с които можело да се изхранват бедните.. Ами чий е най-големия военен бюджет? Да не е нашият случайно..Или пък тоя на Чад?
3. Ама вижте как гладували 2 милиарда души по света,като същевременно имали ресурсите – виж ти как е възможно? … Ами ще гладуват, след като не им се разрешава да затворят цикъла и да произведат краен продукт на добра цена (да се разгърне промишленост..) , ами им се изсмукват ресурсите на смешни цени с помощта на „подходящи регионални правителства“
. За сметка на това пък на смешна цена разполагат на териториите им контейнери с токсичните си отпадъци.
Изкупуване на квотите за замърсявания..Това си е жива индулгенция. А иначе концерти за привличане на общественото внимание към проблемите на третия свят -бол. (По същата причина вече почти няма български зарзавати и др….на пазара- ще купувам италиански ябълки по 4лв,защото не можем да си произведем ние. В Израел могат даже , а тук не можем, защото нямаме нито почва,нито вода..
4. Ами то не стигали площите .. Ами на колко от тях се сее тютюн? Ами някой излезе ли да каже по медиите : “ За бога,братя, понамалете месото, че гълта 200 пъти повече вода от картофите? И ангажира 50% от обработваемата площ? Откъде да научи бай Вълчан от с. Тъпчилещово? В селската кръчма никой няма да му го каже.
Ами цветя? Щом има проблем, ще подаряваме по 1 цвете, не по 15 .
Не можеш да кажеш на хората: Няма да купувате в найлонови торбички.Те ще си ги има, ама вие няма да ги ползвате.. Като не са подходящи, НАПРАВО СЕ СПИРАТ от производство и се заменят с подходящи. Вината не е в хората!! Те не са луди ,защото ядат зелника. По тези въпроси трябва да мисли държавата. А тя ДАЖЕ НЕ ОСВЕДОМЯВА както му е редът.
По пътя от ВАрна до София има сигурно 500 билборда. Поне на един от тях някой да е видял някакъв хуманен призив? Ее какво , не може ли поне на един билборд да няма реклами за колбаси или ипотечни кредити? Даже надписите за вредата от тютюна са написани от някакви гении- да не могат да се четат от разстояние по-голямо от един метър.
По телевизията отделиха ли поне по 5 мин. на месец да кажат на хората -какво и как ,за да – еди какво си.. ? Виж, за Шишо-бакшишо време достатъчно има..
Така че ANGIE, има една поговорка : „Ако баща ти не е оставил наследство, не се надявай на вуйчо си .. “ :))
Щом самата държава няма интереса да го прави и да мотивира поданиците си, това че ние, една шепа хора ще се замислим .. една лястовица не правела пролет…
5. Те били на едно от първите места по възобновяеми източници.. Разбира се, нали трябва да има оправдание за гузната съвест ,която за да пази милиардите от петрола, вече почти век крие ПОЧТИ БЕЗПЛАТНИТЕ методи за получаване на енергия. Двигателя ,работещ на вода беше създаден още 1915 г. Ами енергията от магнитното поле на земята , заради което поизчезнаха някакви документи,барабар със автора им -Тесла ?
Ами най-новите методики за получаване на енергия от контакта на материя с антиматерия? Ами суперуспешните автомобили на ток,които в един момент бяха изтеглени от пазара ДО ЕДИН под някакъв предлог ? Има филм специално за този малкоизвестен факт. Айде да не се сещам повече че ще осъмна..

3 Radula { 06.22.09 at 2:19 }

Бате Бино, прав си, че правителствата са тези, които СА ДЛЪЖНИ да дават информация на хората и да се грижат за глобалните проблеми. Прав си, че от тях много зависи и с един замах, както се казва, положението (все още!!!) може да бъде овладяно. Обаче, определено моето скромно мнение е, че всички сме отговорни за положението на света. Абсолютно всеки един землянин определя накъде ще наклонят везните. С начина ни на живот, с начина ни на хранене, с безбройните избори, които правим всеки ден, с всяка една мисъл, която насочваме, абсолютно всичко оказва влияние на света. Защото има една невидима енергийна мрежа и всички хора, животни, създания, жива и нежива материя – всичко е свързано невидимо и видимо. Така че, да, аз съм отговорна и виновна, затова, че мои събратя гладуват някъде, на няколко стотин, хиляди км. от мен. Отговорна съм, че почвата, водата, въздуха, храната… ни са замърсени. Отговорна съм за някоя война, която се случва нейде и невинни хора нелепо губят живота си. Ще питаш, че защо?? Всеки път, когато си помисля нещо лошо за някой, аз създавам лоша вибрация в атмосферата и това повлиява на абсолютно всички. Обратното и с добрите мисли, думи, дела…. И колкото повече такава атмосфера се образува от колективните ни мисли, толкова повече горчиви плодове бере човечеството. Дали ще удари една страна по-тежко от друга –няма значение…(защото сме свързани). Представи си сега (колкото се обръщам към теб, толкова и към всички четящи) каква енергия се създава от ежедневното, ежеминутно, ежесекундно убиване на милиарди животни годишно?? На видимо ниво – унищожаване на дъждовните амазонски гори, изчерпване на всички възможни ресурси, а оттам задълбочаване на глобални проблеми и кризи (с глада, икономически и прочее…), болести, както по хора, така и по животни, замърсяване на водата, почвата, въздуха, глобално изменение на климата, от което следват купища катаклизми, един от най-разпространените е глобалното затопляне…….. и това е само на видимия план. А какво се създава на по-финото ниво??!!! Всеки може да си представи….. Затова, правилно, трябват мъдри лидери!!! Безспорно!!!! Но, тъй като не всички са такива (то и във властта са едни мрежи..), обикновения човек, едната птичка, трябва да прави всичко възможно да действа, за да наклони везните в правилната, в светлата посока. За мен, коренът на почти всички (да не кажа на всички, но все ще има някой процент и от друго) проблеми глобални в света, идва от убийствата и отношението на хората към останалите живи видове тук на Земята. Трябва просто да променим сърцата си. Просто да спрем на ядем животни. Да спрем да ги убиваме. Да спрем да ги използваме. Да спрем да ги експлоатираме. Тогава ще настанат други времена!!! Както и ще да звучат думите ми…. Нищо друго може да не знам, но това го знам със сигурност!! Само едно нещо се иска от нас в момента… толкова е просто…
Затова, лично аз се радвам, че има такива филми. Защото масата от хората не знаят какво се случва. Не се замислят, че начина им на живот влияе върху света, в който живеем. Не им се дава информация. Тук в БГ, с тая наложена отвратна чалга култура, народа дай му ядене, пиене и друсащи се силикони и друго не ги интересува… Така се манипулира съзнанието… Нека има такива филми!! Нека се надига обществеността! Нека се събуждаме от съня си! Защото е време!! Все още имаме шанс да оправим нещата, но трябва ВСЕКИ да поеме отговорността си. Не може да се чака само правителството да реагира, особено в държава като нашата, която сега си кара пубертета.
Но, бате Бино, знаеш колко те уважавам!! Винаги ми е приятно да си дискутираме! 🙂

4 бате Бино { 06.23.09 at 0:29 }

Радулче, прочетох ти писанието задълбочено. (Аз ,както си забелязала, обичам да се задълбочавам 🙂 Макар ,че ти си разнищила малко по-различна идейна линия. Твоята линия (за личната отговорност) не е в конфликт с моята ( за отговорността на държавата) Те са двете разклонения на проблема.
Но когато има два фактора,винаги единият е със старшинство пред другия. ( Както и в армията – в група от дори 2-ма човека ,винаги единият трябва да е по-старши. Винаги се търси признак ,на база на който да се определи някакво старшинство)
Освен това ,винаги има степени във всичко – захарният памук е вреден, но аспартамът е още по-вреден.
Мнението ми е ,че ако ние поданиците сме виновни на 2 %,то правителствата са виновни на 98 %. Прочети пак два пъти точка 5. от предния ми пост.
Помисли една минута. Ще се съгласиш,че заради задържането на безплатната енергия се стига до всичкото замърсяване и изчерпване на ресурси,което си описала ти, и което е във фокуса на всички подобни филми !! Просто щеше да си има достатъчно време да си се възобновят и горите и водите ..И никой нямаше да изпитва угризения ,вкл. и ти. Това е от най-най-голямо значение! Предполагам,че защото това е деликатна и „конспиративна“ тема ,затова и не й се отдава значение, но аз следя и тази област ..:) Има много писано по въпроса.Тя е голяма тема ,но се отклонява от тукашната.. Задържат се и най-прогресивните открития, щом като намаляват по някакъв начин досегашните приходи на някого. Ето,медицината се прави, че търси цяр за рака вече 100 години. Досега поне 200 пъти такъв цяр е бил откриван от различни лечители ,учени. .. Но, „БОЛЕСТ,КОЯТО СЕ ПРЕДОТВРАТЯВА ИЛИ ИЗКОРЕНЯВА,ВЕЧЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ПАЗАР..“
Пресметни колко хора са си отишли бадева. Това е цинизмът в действие – в Америка могат да те осъдят, ако на някой му се стори ,че собственото ти куче ИЗГЛЕЖДА недохранено , а че милиони хора си отиват заради блокиране на неподлежащите на патентоване оздравителни методи ( вкл. суровоядство !) ..

Ето малко от д-р Матиас Рат. (излиза на първо място след въвеждане в гугъл на името му. много е интересно всичко, препоръчвам го ! на всички.
…………………………………………
……………..“Вторият ми принос в полза на човечеството е изобличаването на фармацевтичната промишленост като най-голямата инвестиционна индустрия на земята, поддържаща и поощряваща една от най-големите схеми за измама и злоупотреба в историята на човечеството. Докато рекламите обещават —здраве“, самото пазарно място на тази индустрия се гарантира от съществуването и разпространението на болестите.
Превенцията, лекуването на първопричините за заболяванията и премахването им застрашават фармацевтичния —инвестиционен бизнес с болестта“ и поради това така нареченият фармацевтичен картел се бори срещу тях. В свое публично изявление от юни 1997 г. аз за пръв път формулирах отрезвяващото аналитично заключение, че сама по себе си промишлеността, която претендира за монопол върху глобалното —здравеопазване“, е най-голямата пречка пред възможността хората по света да се радват на здрав живот.
Третото мое постижение, което според мен е достойно за отбелязване, е че успях да разпространя тази животоспасяваща информация и анализ в глобален мащаб. В резултат на това информацията дотолкова застраши мултитрилионните доларови инвестиции на фармацевтичната група, че понастоящем тя се стреми с помощта силата на закона, чрез протекционистки закони и нарушаване на човешките права да циментира глобалната си хватка, с която държи хората по света…………………..
…………………….“Моите най-близки съратници предвидиха това развитие преди повече от десетилетие. По онова време двукратният носител на Нобелова награда Линус Паулинг каза: “Вашите открития са толкова важни, че застрашават цели индустрии. Един ден е възможно дори да се водят войни, за да не допуснат да получите широко обществено признание.
……………….“ фармацевтичната инвестиционна промишленост просто купува лекарското
мнение по цял свят.“
……………………………
Треперят от страх, че истината за фармацевтичния бизнес с болестите се разпространява по цял свят като пожар. Ако това стане, съдбата им е ясна: от тях ще бъде търсена отговорност за смъртта на милиони хора от заболявания, които са могли да бъдат предотвратени, но не са били поради техните предумишлени решения. Те знаят: или ще въвлекат човечеството във война и в глобалния сценарий на —Големия брат“, или човечеството ще ги срине. Среден път няма.“…….
…………………………….

Така че, мисля че доказвам становището си 🙂

5 бате Бино { 06.23.09 at 0:42 }

А колкото до твоята идейна линия,Радулче, – мога да кажа само : Шапки долу пред личности като теб! Ти си написала някакъв химн. С твое позволение ще си го копирам и ще си го имам. Връх на високата нравственост и хуманност !

6 Radula { 06.23.09 at 1:52 }

Ох, така е…. Прочетох пак 5 точка и всичко останало, разбирам много добре. Запозната съм с конспирациите за безплатната енергия и електрическите автомобили и т.н… Жалко е наистина, но точно заради това развих другата идейна линия :). Защото, ако чакаме онези с трилионите да ни оправят – трудна работа. Ако лидерите не са мъдри и съвестни, няма как да поведат народите в добра посока. Но, ако народът се надигне, ако той осъзнае някои неща поне и сам търси промяна, няма как под общия натиск да не се променят и правителствата. Това имах предвид, че е много важна всяка една единица от системата, каквато е отделният индивид. Сега има натиск върху правителствата, защото учените им казват, че ако нещо не се промени, загиваме. Почти всичкият лед се е стопил. В доклада на ООН от 2006 – Дългата сянка на животновъдството (Livestock’s Long Shadow) – излиза наяве, че най-големият замърсител в света е животновъдството с 18%, а транспортния сектор едва с 12%. Тази година стана ясно, че животновъдството е отговорно за повече от 50% от промените в климата, а не само за 18. Затова и известни личности пропагандират за така нар. Meat-Out Mondays – кампания, известна в САЩ, Австралия и вече и в Англия (Пол Макартнти и т.н). Тоест, досега можеше да се укрива евтината енергия и еко автомобилите, че и доста други блага за човечеството, но това си има граница. Вече има граница, защото няма време и така не може да продължаваме. Малко се отклонявам и пак за месото заговорих, но те нещата са свързани. Както и да е, много може да се говори още по тези теми, така и така сме на едно мнение 🙂
Много се радвам, че говориш открито за тези неща и че изобщо се засегнаха всички тези така важни въпроси!! Поклон от мен!!
(и… много благодаря за милите думи! не мисля, че ги заслужавам, но дълбоко благодаря)

7 Angie { 06.25.09 at 0:00 }

бате Бино и Радулка, според мен и двамата сте прави. Кой е по-отговорен- държавата или индивида, е почти като да се отговори дали е първа кокошката, или яйцето. Аз си признавам, че не вярвам на държавата. По-имам вяра в индивида, а още по- във възможността отделни общности да повлияят на индивидите и на държавата. В Гент може градската управа да въведе ден в седмицата без месо. Значи и другаде може. Един приятел ми каза, че изпадам в крайност, като му казах, че трябва да се спре консумацията на месо (разговора беше пак покрай същия филм). И е прав, не защото аз не съм, а защото хората поемат истината на порцийки.Хората, които четем и пишем в този сайт, сме хора с определени разбирания, и с определена ценноста система. Това, което можем да направим, е да помагаме на близките си да оценят това, в което вярваме ние. А може би и да гласуваме, и като отговорни хора да натискаме избранниците си да правят това, което на все повече хора става ясно, но на множеството не им стиска да се променят (или нв знаят как). За политиката темата не ми се повдига, не е за този сайт. Между другото, филма е френски. Автора издаде книга със снимки на Земята, видяна от небето през 2000-та година. Във филма имаше кадри, които разпознах от снимките, тъй като имам книгата. Тя се продаваше за 50 евро и сега си мисля дали някакъв процент от тях е отивал за нещо смислено…дано да е! И последно, съгласна съм с Радулка, че такива филми трябва да има. Може ние да не научаваме нищо ново, но хората проявяват съпричастност и това е важно.

8 бате Бино { 06.25.09 at 14:37 }

Както има крилата мисъл: „Да бъдеш добър е благородно. Да учиш другите на доброта е още по-благородно,при това много по-лесно “ 🙂
взех че и аз се задълбочих покрай нея 🙂
Как според вас можеш да въздействаш на някой ,след като той станал вече на 30 , 35 ,40 или повече години не си е мръднал гънката в тази посока. Ако до 38 например, той не е успял да намери време и желание , аз лично не вярвам ,отсега насетне тепърва да почва.. Една позната на 50 г. ми вика :“ Препоръчай ми някоя книга за храненето“ … Ще й препоръчаме , ама да знаете, ще си остане само с книгата,ако изобщо я дочете.. Ако ни е близък роднина, може да се каже ,че е наш дълг да се пробваме.Ама за някой по-далечен познат .. не си струва кахърите.Ще си развалим нашето здраве. Добро е като идея, но на практика – не става. Хубаво е да хвърляш семена , ама там където има поне някаква вероятност да се хванат,нали? Няма да ги хвърлим върху асфалта.
За човек,който е съвсем далеч от идеите на този сайт, всяка подобна новост ще му звучи толкова екстравагантно, че ще е все едно мен някой да се опитва да ме запали да стана ловец. Да пускам куршуми в главите на млади сърнички. Колкото и да се опитва, дори 30 г. да се опитва ,пак няма да успее. (Предполагам,че и при вас е така 🙂 Нали следите логиката ? 🙂 Аз ако съм искал да ловувам, и без негова помощ щях да съм почнал да отстрелвам отдавна..
Та ,интересно ми е какъв подход трябва да изберем в това отношени. Желание имаме.

Вчера се видях с един роднина- на около 50 г.-образован, добронамерен, на висок пост. Взема хапчета за кръвно.Знаете ли какво му казал доктора? (Голам майтап.)
Казал му: “ Човече,мога да ти кажа какво да правиш за това кръвно, ама и аз не го правя .. :“ :))
Аз се опитах да му намекна ,че не всичко е лекарства.. Реакцията му беше : „..Че какво още да правя, храня се редовно,първо ,второ,трето, без месо не сядаме … “
, че си казах: “ Битката е загубена ,преди да е започвала“ .

9 Radula { 06.25.09 at 15:12 }

Аз лично говоря на всички и си изработих тактика просто да не мисля за резултата. Най-важното е да се пуска информацията, дори и нищо да не вдене отсрещния, поне да го чуе. Вярно с някои хора е направо…… думи нямам откъде си изнамират доводи и за захващат за тях и грам, ама грам не искат да се замислят върху фактите, които чуват. Но, какво да се прави. Ядосвам се само в случаите, когато от години говоря на някой, всичко знае, повярвайте ми, всички доказателства съм дала и т.н… и пак не се променя. Това вече не го разбирам, но си прав, бате Бино, че явно е и от възрастта. Доколкото знам, до 30 години само човек може да трупа информация и да развива мозъка. След това нова информация не може да се преработва. Мозъка само си върти това, което е вътре вече, не може да приеме новото. Като добавиш и години замърсяване с алкохол, цигари, месо и т.н, работата още повече се усложнява. Обаче, виждам и друго. Никога, ама никога не може да кажеш кога е било напразно да говориш. Случвало ми се е и възрастни хора, в началото реагират остро, след време вземат, че се променят. Това, според мен, се дължи на всеобщата вълна. Затова е важно да се говори, пък кой знае…. 🙂

Анджи, топло те прегръщам!!!

10 mer { 06.25.09 at 19:59 }

Колко прекрасни коментари сте оставили тук тия дни, благодаря ви, Радула, бате Бино и Анджи. Възхищавам ви се на ентусиазма, който е толкова заразителен и който засили моя още повече :).
Че хората трудно се променят, трудно, всеки е на своето различно ниво на развитие. Вярвам, че възраст за промяна няма – всеки според мен може да узрее за тези идеи, независимо от възрастта.
А какво може ние да правим – ами това, което всъщност правим: заразяваме всички около нас с нашия ентусиазъм, вътрешен огън, чисти мисли, мечти и вибрации. Защото, да знаете, заразителни сме, и ако продължаваме така да си споделяме нашите вярвания и мечти с хората, със сигурност ще променим или запалим още поне 5 човека. И така малко по малко ще променим цялата Земя :).
Само един пример – преди 10 години не е имало толкова вегани суровоядци в Щатите, колкото в момента има. И как са станали толкова и продължава да се увеличава процента. Ами някой със сигурност ги е запалил по този начин на живот. Определени хора притежават такава вътрешна сила, че успяват да запленят всички, до които се докоснат.
Така както и Радула, например. Ако имаше още 20 в България с такъв огън в сърцето си, представям си до няколко години нямаше да има и следа от месоядни :).
Пожелавам ви да имате все повече сила и ентусиазъм, милички.

11 zambetka_gery { 07.29.09 at 13:14 }

Нямам думи да добавя повече само евалата. И да ви питам гледах те ли филма raw in 30 days? Аз го гледах преди няколко дена Д-р Казънс нещо чесно казано хич не успя да обясни всъщост за какво иде реч. А така се зардавх и си вика ех супер сега мога да го давам на приятели които ще добия по добра представа но уви…

12 Божката - Урб. { 06.04.11 at 17:42 }

Здравейте 🙂 Каквото и да кажа, ще бледнее пред точните думи и правилни расъждения на Радула, бате Бино и Анджи. Аз ли ? Аз кой съм… Аз съп просто едно момче на 19 години, който тепърва иска да навлезе в тези води в които както личи вие отдавна плувате смело. Аз съм студент по Урбанизъм, и започнах много да се интересувам за всички теми които подхванахте, доста преди да попадна на вашите коментари. Повечето неща които вие разказахте в коментарите си за мен бяха напълно непознати, както и за „бай Вълчан от с. Тъпчилещово“, но за някои неща знаех. По някога си казвам че положението е безнадежно и че малките хора сме базсилни пред световната конспирация, но от време на време попадам на съмишленици като вас, хора с отворени очи, хора на които очевидно им пука, които ми дават надежда че ставаме повече. Днес преди 2 часа случайно попаднах на този сайт за пръв път, и съм толкова вдъхновен и толкова се възхищавам на Мер (администратора) за усилията които полага, за ентосиязма и, за това че се интересува не само от екология и опазване на Земята, а и от важни неща като пречистване на душата и тялото, защото всичко зависи от това, и от това какви сме ние зависи какъв ще е светът. И аз казвам евала, и аз свалям шапка пред вас. От днес ще съм редовен посетител на сайта и ще гледам да черпа максимално информация и най-вече мнения на запознати хора. И затова е мног важно тези неща да ги пишете, да ги разпространявате, защото млади хора като мен които ги четът се замислят, и от нас зависи, от нас зависи да се обединяваме по форуми, сайтове, групи и да разпространяваме истината, да намираме съмишленици както аз намерих вас и Мер, да се запознаваме лично и да се обединяваме по някакъв начин, било то в парка на по бира или в сдружения и неправителствени организации които ни дават някакъв официален статут и права. Такива са моите виждания за „начало“ за начало от което да се тръгне и нещо да се промени. Промяната е в нас, ние сме светът заедно със всичко живо и неживо на Земята. Животните и растенията не могат да направат нищо иначе с удоволствие биха го направили защото те са не помалко потърпевши от нас, даже в някои отношения много повече понасят последствията. Затова те са безсилни пред световната конспирация. Така че трябва да се намираме и да се обединяваме. Да разпространяваме истината, и да действаме. Но както бате Бино каза „една лястовица пролет не прави“ казали са го още древните латини „Una hirundo non facit ver“ така че защо да не ги послушаме. Да се събираме повече и да направим пролетта. Знам че звучи много оптимистично и малко непосилно, но това е най-малкото кото бихме могли да направим и да се тръгне от някъде.

Leave a Comment