Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Духовност или лъжедуховност

Откъс от „Анастасия“.

духовник или лъжедуховникНа въпроса: защо сме принудени да слушаме постоянно разни слова за Бога от всевъзможни проповедници, защо не ни говори Бог със свои слова?- Анастасия отговори:»Слова? Толкова много думи със смисъл различен има у земните народи. Толкова много различни езици и наречия. И има един език на Божествените възвания. И той е изтъкан от шумолене на листа, от песните на птици и вълни. Езикът Божи има цвят и аромат. С този език Бог дава отговор на всяка молба.»
Бог говори с нас във всеки миг, но дали не от своя духовен мързел ние не го чуваме? Ето сега ще изпея мантра, ще подскачам, и ще се посипе от небето манна небесна, и ще ме ощастливи, и ще ме направи над всички други избраник. Хоп и готово! А тук трябва с години да устройваш своя рай, да чакаш докато порастат дърветата, раждащи плод, да пораснат цветята… Но, като не правим това, ние не само отхвърляме Бог, но и го оскърбяваме.
Унижаваме го с демагогията си и с кълченето.
Може да не слушате Анастасия и още по-малко мен. Но, в крайна сметка, влезте в пролетна градина или в гората, и мълчаливо се заслушайте в сърцето си. Сърцата на мнозина непременно ще чуят гласът на Отеца, който по думите на Анастасия на въпроса; »Какво може да направи Той, Бог, когато на земята преобладава енергията на разрушението, когато на себе си в угода тълкувайки Го, хората замислят да подчинят на себе си другите?»- е отговорил:» Ще се издигна със зората на настъпващ ден. И слънчевият лъч творенията всички на земята без изключение погалвайки, ще помогне на дъщерите мои и на синовете да разберат, че всеки може сам с Душата своя, да разговаря с моята Душа.» Той е вярвал и вярва в нас, твърдейки:
»Многообразието на причините към улица задънена повеждащи, към никъде, главно препятствие ще има – преграда то ще бъде на всичко, що лъжа донася. Стремеж към осъзнаване на истината има у моите дъщери и синове. Лъжата свои рамки има винаги, но безгранична истината е – и като осъзнатост само тя в Душата на моите синове и дъщери ще съществува.»
Ето, затова нека всеки, без да го мързи да потърси в своята душа и да осъзнае, че е Божи син, а не роб или биоробот, скачащ под звънчетата.
И докога ще молим своя Отец: „дай, поднеси, освободи“? Не е ли време самите ние нещо приятно да направим за своя Отец? И какво би могло да бъде приятно Нему, да му донесе радост? Анастасия, отговаряйки на подобен въпрос, каза нещо простичко, с което може да се проверят множеството духовни обединения и направления. Тя каза: «Когато Душата ти се разтревожи от дошло от нечия уста твърдение, уж от името на Отец, ти обърни внимание на това, как живее самият проповедник. После си представи какво ще стане със света, ако всички започнат да живеят така.» С помощта на този прост тест могат много неща да се проверят. Аз се опитах да си представя, какво ще стане с човечеството, ако всички хора до един започнат от сутрин до вечер да пеят мантри, както правят кришнарите – веднага се появи края на света. Сега си представете, че всеки човек на земята отгледа своя градина, тогава разбира се, в цъфтяща райска градина ще се превърне и цялата земя.
Аз съм предприемач, дори и засега да съм бивш, но все пак съм предприемач, и на мен разбира се ми е по-близко конкретното, и може би заради това смятам: за духовен може да бъде смятан човек, способен да предприема действия, угодни на земята, на неговото семейство, на неговите родители, а значи и на Бог. Ако наричащият себе си духовен не може да направи щастлив сам себе си, своята любима, своето семейство, своите деца, то това е лъжедуховност.

9 comments

1 пчеларчо { 10.30.09 at 19:52 }

Добре , това е много хубаво. Аз и това правя ,създавам своя градина ,усъвършенствам средата в която живея. Не е нужно да си чел книгите на Мегре за да се докоснеш до тези истини. Всеки истински осъзнаващ се човек ще усеща силната нужда да живее по този начин. Ще развивам тази идея с всички сили за напред ,ще я реализирам и ще я покажа някой ден надявам се. Всички тук говорите за здравословен начин на живот ,което е прекрасно ,това със сигурност е съпроводено и с чисти представи и мисли. Но единственото което желаят повечето тук е да се чувствате по добре ,а не да бъдете по съзнателни.Защото ако се замислите повече ще бъдете обхванати от песимизъм ,който вие отбягвате. Затова много хора се дразнят понякога.
И една забележка за написаното по горе. По добре е да не се говори или пише за неща които не можем да си представим включително и за Бог .

2 Radula { 10.30.09 at 21:30 }

Не съм съгласна със забележката ти! Надявам се да не бъде уважена от автора на сайта 🙂

3 пчеларчо { 11.01.09 at 10:33 }

Radula, ще ми помогнеш ли да се изчистя от песимизма си ? Единственото от кето не мога да се откажа е кафето ,то е единственеото което ми дава сили. Моето виждане ме изморява ужасно

4 valentin { 11.01.09 at 13:36 }

Анастасия женския вариант на Петър Дънов ли се явява?
Привърженик съм на теорията за самораздаване при наличие на излишък. Когато има криза се раздаават само усмивки .
От утре почвам да си развъждам собствена градина върху турския радиоактивен цимент на апартамента, а може и да го продам и да отида в Родопите да паса кози 🙂
Старата максима за всеки с повечко акъл кипи в пълна сила. Спокойствие и независимост се раждат в излишъка от материалното. Която и книга да отворя напоследък завъдила се по спирали, и книжни пазари все същото. Спокойно всичко е наред, ще си припяваме маантри, и молитви и колко сме краасиви, здрави щастливи и всичко ще се оправи.
Като гледам как богатите страдат по спа центрове на шезлонги с фреш от екзотики в ръка на крачка от минералния басейн се късам от мъка….

5 Rashko Zaykow { 11.05.09 at 0:06 }

Мислех да не се намерсвам в разговора ВИ за БОГ,Божественост,ако така го разбирате и сте щастливи,нека е така,защото има някьква истина в думите Ви,но сте захванали тема за която иска години работа за да се чуе гласа ,,Му,,Хубаво е ,че четете,но без практика и то при мьдьр учител само ще си говорите ,,празни приказкиЖелая ВИ да ,,ГО,,чуете!Мир,любов,светлина!

6 кристиан { 01.22.10 at 16:38 }

От доста време се мъча да обясня аз какво съм УСЕТИЛ…и горе-долу осъзнал….но никой от тука пишещите неможе да го възприеме…….постоянно изпадаме в безмисленни обяснения и спорове……Та какво постоянно се опитвам да обясня(незнам тука млади ли са,стари ли са..няма значение…всички сме гола вода)…..ние постоянно се влияем от материални принципи…..в това влиза и притеснението за състоянието на нашето тяло……..от това произхожда и идеята за този сайт……..ние отново се притесняваме какво да ядем,как това ще повлияе на нашият дом..ЗЕМЯТА……..но никой не иска да осъзнае че всичко това е дело на едни неосъзнати ,млади духчета който постоянно се носят по течението и не му е сега времето да осъзнаят какво трябва да се прави….Никой не е на този етап,че да дава акъл кой и как трябва да живее и да се храни….стига сме се правили на философи… нека оставим духовете ни да са свободни,да си живеят живота както СЕГА го разбират………..и да не им объркваме естественното развитие с всякакви ограничения относно хранене,пиене ,пушене и т.н…..Няма смисъл от дълбоки мъдрости и цитати ,защото всеки осъзнава колко му харесва природата и колко я обича………..но никой не осъзнава как би живял сред нея без съвременните познания……….никой не отива отшелник в гората да живее и се извисява духовно……….на теория всички сме много велики.Така че ви умолявам да бъдете едни умерени хора,без да залитате във каквато и да е било крайност…независимо дали става въпрос за хранене,пиене или прекалено здравословен начин на живот.Както се казва ние живеем тук и сега,на нашата ЗЕМЯ…а тя е доста многообразна и със сигурност ,много по-мъдра от нас.

7 Даниела { 01.22.10 at 19:08 }

Кристияне, какво пак се изцепи, живей си живота както ти харесва и остави другите да правят същото…

8 Erdin { 01.04.11 at 0:11 }

Хубав цитат, без нужда да е съвършен. А коментарите излишни.

9 billydzen { 01.05.11 at 3:49 }

Какво ще се случи, ако всички хора едновременно разберат и приемат, това което мисли и знае Анастасия ?

Leave a Comment