Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Ден втори

салата от моркови, броколи и карфиол
Сутринта започна с правенето на сок, соса за салатата и подготвянето на зеленчуците. Това ми отне около 50 минути, и не защото е трудоемко, а по-скоро защото сутрин човек не много лесно се организира.

Закусвах сок от
цвекло
моркови
лимон

Установих, че цвеклото приемам много по-лесно, когато се допълни с лимона. Понякога слагам и щипка хималайска сол (особено на зеленчуковите сокове) – така вкуса се обогатява.

салата от моркови, броколи и карфиол

За обяд:
В началото на деня направих соса за салатата, който всъщност е досущ като соса на млечната салата. Ето от какво се прави:

1 чаша покълнал слънчоглед (накиснат за 1 нощ)
сока от 1 лимон
щипка хималайска сол
3 с.л. студенопресовано масло
щипка черен пипер
копър, 1 връзка
щипка асафетида
1/2 чаша вода


Всичко се блендира, като копъра може да добавим непосредствено преди края и с няколко пулса да го накълцаме.

зеленчуци по избор
в случая – броколи, карфиол, моркови – нарязани на съвсем ситно

салата от моркови, броколи и карфиол

Зеленчуците смесваме със соса и объркваме добре. Ако имате краставица, направете си „млечна“ салата.
Ако имате няколко зелени листа може да си направите хапки, като в листата увивате част от сместа.

салата от моркови, броколи и карфиол

За вечеря направих сок от целина, лимон и моркови (+ щипка хималайска сол). И хапнах 8 ореха.

10 comments

1 Даниела { 11.05.10 at 8:28 }

Добро утро 🙂 И аз днес ще имам подобно меню, направих си същия сок от цвекло, моркови и лимон 🙂 А за обяд ще опитам и този млечен сос 🙂
…..много красиви снимки Мер 🙂

2 Даниела { 11.05.10 at 14:55 }

Здравейте, Мер и всички наоколо. Хубав ти е денят, преглъщам като чета. 🙂 Аз днес сутринта жабурках с олио, после изпих сока на един лимон със зехтин и две лъжици мед към 10-10.20, както ми е станало навик от година и половина насам. После в 11.00 изядох едно киви. Малко по-късно и банан. В 12.40 изядох още един банан и една мандарина, че се усещах гладна и не се стърпях, а и гледам да се разбираме с организма ми, да контролирам апетита в нормални граници доколкото сама успявам да преценя. Обаче до преди малко за около 1 час ми се гадеше, незнам дали защото до преди малко сменях чаршафи т.е. навеждах се, изправях се или съм прекалила с киселите плодове: лимон, киви, мандарината също е цитрусов плод? Обичам ги всичките тях, хапвам ги с удоволствие цял живот. Със сигурност не съм бременна, здрава съм. последните месеци са минали в доста голям процент всекидневно хранене с плодове, но и обикновенна храна – зеленчуци, понякога хляб, спагети, месо или шоколад, каквото ядът останалите у дома. Пърженото, солено, лютиво, полуфабрикатите и вакумирани готови храни най-успявам да ги избягвам. Преди по-малко от месец имах два последователни дни само на дестилирана вода и се чувствах прекрасно дори енергийно, много ми хареса. Иначе съм правила плодово чаения режим 22 дни преди 1,5 г. и житния режим за 5 дни преди година. Плодовете ми днес са пресни, без потъмнявания, но след последното ядене пиинах и малко преварена вода, не можах да изчакам да мине повече време след плодовете. Решила съм и от днес започвам плодово чаения режим, но предполагам, че до довечера няма да ям, ако все така се чувствам – все още ми е някак некомфортно в гърлото. Причината освен желанието за здравословен живот е и често, дори май всекидневно главоболие, дългогодишно хронично бяло течение, появили се тъмни петна по лицето ми, понякога и мънички пъпчици на лицето и често имам корем, а съм слаба. Имам почти постоянно уморен вид, понякога и като болна изглеждам и имам бръчки, сякаш съм по-стара. Нервна съм обикновенно вътрешно, а външно или не ми личи, или избухвам и ходя на психолог, работя по въпроса за вътрешното си спокойствие, за цялото си общо състояние, но волята ми заслабва или се усилва, някой неща явно изискват повече постоянство. Не си доспивам от години, но ежедневието ми не е натоварено, а се чувствам изморена често – незнам защо, може би от мисли.
Заради самото чистене на организма ми от токсини ли е това гадене и е нормално ли или каква може да е причината и има ли нищо, което трябва да променя?
Много Любов на всички вас, здраве и слънце в душите и коло вас. 🙂

3 Ortodoksalen_A { 11.05.10 at 23:56 }

Даниелче сбъркала си форума и сайта. Може да понаминаваш от време на време да скивнеш кой каква гадорийка засмуква и да е усмихваш на забавните четива и патила.
Гмуркай се в някой доказал се сайт за спортисти и се захващай да си лекуваш хормоналния дисбаланс с подходящите суплементи

По изброените симптоми имаш лека инсулинова резистентност, която се засилва от неща с висок гликемен индекс а из форума циркулират точно такива на 99 процента.
Вземай някакви женски безвредни хормони и се кефи на живота, и естествено не пропускай тантра процедури( оправят настроение моментално )
Сега ще питаш какви да са те: Аверката ми зоби от моите хапчета и се кефи безумно но в ефира не пускам вече нищо конкретно, защото ще ме погнат „чат мързеланата“ и „лизинговата къща“

4 mer { 11.06.10 at 0:54 }

Здравей Дани,
причините може да са много. Ако за дълго време не се наспиваш, много вероятно е това да е причината. Недоспиването води до крайно изостряне на нервите и депресия, а от там куп други проблеми. Аз имах месеци, в които спях по 3-4 часа на ден и въпреки, че се хранех добре, изглеждах ужасно – със сива кожа, торбички под очите, изморена…
Освен това може да пробваш за 1 месец да не ядеш животински продукти и лоши въглехидрати (вкл. хляб, спагети…), може да очакваш повечето от проблемите да изчезнат – промяната в настроението, пъпчиците, петната… Намали сладките храни, включително и много сладките плодове, а увеличи зеленчуците. Обгради се с хубави неща, прави само това, което ти носи вътрешен мир и радост. Чела ли си Луиз Хей (ако не – прочети Излекувай тялото си). Ако плодово чаения режим не ти е помогнал както си очаквала, значи това не е твоя режим – нещо друго ще ти помогне много повече. Затова опитай и други методи, като например суровоядство за известен период от време или 3-дневна сокотерапия….
Освен това да добавя, аз не съм привърженик на почасовото приемане на дадени храни или напитки. Бих пила вода, когато съм жадна и се храня само, когато съм гладна…
Но всички ние сме много различни и анализа на здравословното състояние трябва да е много по-задълбочен. Наблюдавай се, чети и променяй докато не се почувстваш много добре от последната направена промяна.
Желая ти успех и много радост :).

5 Даниела { 11.06.10 at 19:39 }

Чела съм книгата отдавна и сега веднага я взех за сравнение с друга, която скоро четох: „Лицето ни разкрива болестите“ на Курт Тепервайн, за патофизиогномията, как да откриваме заболявания и предразположения по външни белези. Тук я има, както и още полезни заглавия: http://soft-press.com/ Приемам съветите ви с огромна благодарност, подействаха ми като „сверяване на часовника“. Надявам се, че при 167 см. височина, 45 кг. от няколко години насам, а понякога и до 41 съм стигала, не е анорексия, но ще чета и за нея повече, защото днес следобяд съм в същото положение като вчера. Няма да опитам, а ЩЕ ПРАВЯ това, което ме съветвате (без неща като хормони). Имам проблеми със съня на дълги и кратки периоди от 13 г. насам. Имам и огромно желание за здраве и дълъг и щастлив спокоен живот. Според опита ми досега: Пожелавам ви на всички спокойствие, не се стремете всичко да е наред, важното е най-важните неща да са наред и ако имате много големи отговорностти с които не се справяте добре, а понякога никак, спрете да сте самовзискателни, самокритични и си позволете да не сте идеалната майка, дъщеря, жена, човек, домакиня, приятелка, работеща. Затвърждава ми се това, като много важно! Ще се храня със спокойствие и ябълка, любов и круша, оптимизъм и ананас, сън и вишнев сок, почивка и домат, разходка и автори като Луйз Хей, планина и чай и т. н. … 😉 Пожелавам ви това към което се стремите. 🙂

6 mer { 11.06.10 at 20:26 }

Неочаквах да си така слаба. Тогава не прави гладувания, просто се храни здравословно, редовно и по минимум 3 пъти на ден, хапвай повече от зеленолистите и зелени смутита. Огромно благодаря за пожеланията, просто прекрасни и толкова свежи и искрящи от топли чувства.

7 краси { 11.08.10 at 14:54 }

Здравей Дани.Прочетох това което си написала и аз имах подобни проблеми ,които си описала и много ми помогна за лечението ми един лекар ,които е диетолог и се занимава с гладолечение ,прочиствания и благодарение на него живея прекрасен живот сега ,още съм в процес на лечение но храненето ми е балансирано и с всеки ден състоянието ми се подобрява и ставам по щастлива.Аз редовно чета този сайт и позлвам много от тези вдъхновяващи рецепти.Ако те интересува този лекар пиши ,че да не ства като реклама. Чао и пожелавам на всички усмихнат и слънчев ден.

8 Даниела { 11.15.10 at 8:34 }

Здравей, Краси. Да, интересуваме. До сега не съм ходила на диетолог.

9 Надежда { 11.28.10 at 9:31 }

Здравей Краси може ли и на мен да изпратиш адреса на диетолога Имам нужда от консултация със специалист по въпросите на храненето

10 Leo { 05.02.11 at 1:39 }

Момичета,
Диетата изглежда яко но .Закуска само това ли ?
Обяд какви да тези 3 супени масло ?
Да не искате панкреаса и жлъчката да откажат едновременно?
А с триглицеридите и лошият холестерол в маслото какво правим ?
Нали сте наясно че въднъж влезнало в атрериалните ви стени този 3 с.л.Масло Няма излизане оттам
Не може ли 4 сл .EXTRA VIRGIN OLIVE OIL вместо масло
.И сега най болната ми част .С подобна диета всеки мъж би заприличал на скелет Всеки организъм има строго специфичен катаболитен разпад (разпад на жива тъкан за поддържане на живот усоряващ се при отсъствие на адекватен прием на белтък
Съвкупно за 90 км мъж -работа на черен бял дроб сърце мускули мозък ,и тн органи организмът се нуждае от поне 150 гр белтък дневно за да минимизира катаболитният разпад на мускули .
Значи риба ,месо ,мляко ,кашкавал ,сирене
С марули не става с тях
Краткосрочно може да се мине с подобна диета като силно очистващо средство но доста вода ще ви трябва по 5 литра мин .на ден
Съвсем нов свят се отваря ако почнем да гледаме пиковете които ще получите в кръвната глюкоза при подобен екстрийм .Така ще ви флуктуира кръвната захар че ще сте постоянно гладни (и недай боже съседа да мине с прясна торта край отиде диетата по дяволите )
Третият проблем е адаптируемостта на организмът .Декомпенсацията на нутриенти кара метаболизмът да работи по ефективно и на 2 рият ден след диетата 2 бисквити с 3 лъжици масло That s iT YOU ARE GO BABY GO веднага излиза отпред на корема

Leave a Comment