Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Бананови палачинки

сурови бананови палачинки
Тези палачинки са много лесни и дооооста вкусни. Какво е нужно – само няколко банана и дехидратор. Пасираме бананите на пюре и разстиламе във формата на палачинка върху кухненска хартия за печене. Слагаме разстланата смес в дехидратора и изсушаваме до ниво, при което ще можем да отлепим палачинката, но без да се троши – мека и жилава да бъде. Поливаме с малинов или агаве сироп, нарязваме парченца ягоди или други плодове и готово :).

благодарение на rawfoodcrafting.com

3 comments

1 Татяна { 06.02.11 at 10:05 }

Мер, поздрави за страхотния блог!
Много ми харесва идеята да приготвям сурови храни за дъщеричката си, но това което ме притеснява с дехидратирането е, че доста витамини поради престоя и досега с кислорода ще изчезнат, точно като в този случай с банана. Всички знаем как като престоят банана, крушата, ябълката и др. почерняват. Това не е ли притеснително при суровоядството и процеса на дехидратиране?

2 mer { 06.06.11 at 15:49 }

Благодаря, Татяна!
Дехидратираните храни губят малка част от полезните си съставки, но също така са за предпочитане пред сготвените на висока температура храни, в които не е останало почти нищо полезно, загубили на 100% ензимите и със съставки, които по-скоро ни вредят. Сушените плодове и изсушените храни са подходящи за консумация през зимния сезон, когато няма пресни местни плодове, а само вносни такива. Подходящи са и когато сме на път или като малко похапване между основните обяд и вечеря. Аз ги ползвам, когато ходя на планина, защото са изключително леки и енергийни. Поздрави.

3 Краси { 03.23.14 at 16:59 }

А защо всъщност трябва да правим палачинки от бананите, вместо да ги ядем сурови – недехидратирани. Не съм опитвала, има ли голяма разлика във вкуса?
И още – при липса на дехидратор може ли да използувам фурната? Ако да на колко дълго и на колко градуса?

Leave a Comment