Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Пиперлив слънчогледов хляб

слънчогледов хляб
Съставки:

2 чаши слънчогледови семена, смлени на брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. кардамон
1/8 ч.л. лют червен пипер
1/4 чаша смляно ленено семе
1/4 чаша сусамов тахан
щипка черен пипер (или розов пипер)
1/2 чаша вода

Начин на приготвяне:

Всички сухи съставки предварително смиламе на брашно или с кафемелачка или в кухненски робот. Ако не ползваме кухненски робот в купа ги смесваме добре с лъжица. Добавяме сусамовия тахан и постепенно вода, докато се образува гъсто тесто.

Разстиламе тестото върху кухненска хартия или на незалепваща силиконова подложка за дехидратор, нарязваме на формички по наше желание и изсушаваме до 48 градуса докато се превърнат в хрупкави хлебчета. В зависимост от дебелината на разстилане изсушаването може да отнеме от 8 часа до 1 нощ време.

благодарение на pure2raw.com

1 comment

1 Milla { 02.28.13 at 15:50 }

Тази рецепта е доста интересна и, ако нещата се получат, както на снимката, ще е чудесно! 🙂 имам един въпрос относно хлебните суровоядни алтернативи. напоследък чета чуждестранни сайтове с рецепти и виждам, че доста използват сурови брашна – например сурово овесено брашно, но и други видове. Може ли да пуснете една статия или да дадете инфо/линкове, как можем да си направим брашно в домашни условия, от какви семена и зърна може да се прави брашно, подходящо за сурови хляб и десерти и кое с кое би могло да се замести. Мисля, че това би било полезно и за други начинаещи в суровата кухня. Поздрав! Ми

Leave a Comment