Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Треска за газ

шистов газ
„Методът, който използват за добиване на шистов газ, се нарича „хидравличен удар“. Той включва вкарването на вода, пясък и химикали на 2.500 метра дълбочина под земята. Самият „удар“ е като малко земетресение. Огромният натиск разцепва скалата и освобождава газа. За да се постигне „удар“ имате нужда от пробивна течност, смес от над 596 химикала, от непроизносимите и неизвестните, до твърде добре известните! Инхибитори на корозия, сгъстители, киселини, биоциди, изсушаващи елементи, желиращи елементи. А отстрани на цистерните пише: „Просто добавяме вода“.

Всяко пробиване изисква между един и седем милиона галона вода! Всеки път, когато се връщат и използват вече пробита шахта, трябва отново да се добавят от един до седем милиона галона вода. Една шахта може да се използва до 18 пъти!

Естествено, никаква технология не е способна да канализира целия освободен газ и той свободно се разпространява в почвата и всички подпочвени води по пътя си към земната повърхност. За капак остатъчните води от процеса се изхвърлят в реките и полетата, като водят след себе си болести и смърт.

Без вода, няма живот.“

ВОДА… НАВСЯКЪДЕ ВОДА И НИТО КАПКА ЗА ПИЕНЕ!

Ето какво последва след действията на Шеврон в Еквадор:

шистов газ

шистов газ

шистов газ

шистов газ

шистов газ

шистов газ

Жаби от джунглата на Амазонка.

шистов газ

„Ще игнорирам токсичните отпадъчни ями в моето селище.“ Шеврон изхвърли над 18 милиарда галона токсични отпадъци в Амазонка.

шистов газ

„Ще се опитам да нямам спонтанен аборт.“ Токсичния добив от Шеврон в Еквадор причинява аборти, рождени дефекти и рак.


Всичко това предстои да се случи и в България ако навреме не застанем пред управляващите ни и кажем своето НЕ! България е красива и все още чиста, нека я запазим такава!

За повече информация и участие в предстоящите събития:

GasLand или целия филм тук

* още информация

* предстоящ флашмоб на 15 август и национални протести на 1 септември 2011 г. в София и страната (за Пловдив, фейсбук групи за други градове)

ЗАЩОТО  ОБЕДИНЕНИ  НЕ  МОЖЕМ  ДА  БЪДЕМ  ПОБЕДЕНИ!

12 comments

1 Съветващ { 08.14.11 at 9:02 }

Като почнат да мислят за пари и им пада пердето на всички… А пък тия които работят в такава фирма въобще дават ли си сметка?!

2 platanus { 08.14.11 at 23:39 }

Работещите в тази фирма са просто „професионалисти“…

3 Веселин { 08.16.11 at 10:04 }

Добива на шистов газ е унищожение на водите и природата,но няма нищо общо със снимките които сте сложили.Това са снимки от петролната катастрофа създадена от Шеврон в Еквадор.

4 Георги { 08.18.11 at 7:49 }

Типично петролно замърсяване, каква е връзката с шистовия газ. Статииката е твърде манипулативна нищо конкретно общи фрази и фалшив снимков материал. България има много сериозен проблем с енергетиката и енергиината си независимост и съответно възможности да го решава нещо което изисква наистина отговорност както от управниците така и от обществото. Тази статиика не съдейства за това.

5 Георги { 08.18.11 at 7:54 }

Впрочем сайта е напълно анонимен и може да публикува и по- серт дезинформация.

6 Блаки { 08.18.11 at 9:46 }

Георги, изгледай този филм http://kolibka.com/search.php?q=Gasland и ела пак да говориш умни и поучителни неща, става ли?

7 zigzag { 08.18.11 at 11:25 }

Загуба на време и енергия е да се дискутира темата!Опасно или безопасно за околната среда,шистов газ ще се добива.Ако не веднага,след някоя година.Намираме се в периода на фосилните горива,които създадоха тази голяма популация от еволюирали маймуни и тази популация потребява енергия,която не може да бъде получена от силно примамливите екологични възобновяеми източници.В природата всяка популация достига численост според ресурса за изхранване.Можем да манипулираме факторите за оцеляване,но те понеже са в зависимост при повишаване на ресурса енергия ще загубим друг ресурс-може би водата.В крайна сметка няма нищо ненормално да загинат много хора.Изчезнали са много видове от лицето на Земята.И на динозаврите не им се е умирало,но дойдоха бозайниците.Цялата борба на Homo sapiens е ядене, пиене и секс реализирана чрез добра позиция за осъществяване,а от лицемерие се пъне на интелектуано и духовно възвишени теми.

8 platanus { 08.19.11 at 0:26 }

Според мен проблема е в количеството. Размера има значение в планетата, на която живеем…
Не е проблем, че има сондажи за нефт, а броя им; не е проблем, че има сондажи за шистов газ, а броя им; не проблем, че употребяваме електрически ток, а това, че употребяваме твърде много…
Това важи за всичко в сегашния ни живот – от автомобилите до риболова.

9 platanus { 08.19.11 at 0:29 }

Георги, сайта не е анoнимен, както можеш да видиш тук: https://www.zemianazaem.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82

10 Лита { 08.21.11 at 23:04 }

Подкрепям напълно!

Мер, искам да се абонирам за RSS, но нещо не ми се получава 😕

11 mer { 08.23.11 at 16:23 }

Идеята на статията е единствено да насочи към източници на повече информация (филма, фейсбук групите и протестите, други статии). А снимките показват последствията от действията на Шеврон в Еквадор, а то е ясно, че е нефт. А дали нефт или шистов газ, последствията за природата са опустошителни.
Дори и да се добива шистов газ в България, народа няма да усети нищо добро, а единствено унищожени природни ресурси, определени хора и определени фирми ще имат полза от това.

Лита, сега виждам, че рсс-а не работи под Internet Explorer, но с Mozilla FireFox няма проблеми. Ще се опитам да оправя проблема.

12 Mit { 09.07.11 at 12:53 }

Здравейте,

Ето и линк http://www.youtube.com/watch?v=6eBhbZLENrg&feature=related към филма за Шеврон в Еквадор, наследниците на Тексако Ойл. Да, става въпрос за нефт. От филма просто се разбира какво им е отношението към природата по принцип и как се опитват да прехвърлят вината върху сегашната компания, добиваща нефт в Еквадор. Реално всички компании носят отговорност. Лично за мен най-ценното е, че се илюстрира силата на парите. Шеврон са си намерили добри експерти и адвокати, които за малко и мен аха аха да убедят, че не са направили нищо кой знае какво. Само че се вижда как са оставили около 900 ями с петролни отпадъци. Адвокатът който ги съди е от местното племе (ако не се лъжа) Кофан и посветил целия си живот на тази кауза- да помогне на сънародниците си колкото могат да възстановят природата и здравето си. Преди години са убили брат му (вероятно са го мислели за него) и въпреки това той не се е отказал. А Шеврон най-нагло го обвиняват, че прави всичко за пари, ужас.. В крайна сметка сметка успява да осъди Шеврон, но само в Еквадор и едва ли ще платят…. Към каузата се присъединяват Стинг и неговата жена.
За метана, извличан от шистови скали смятате ли, че всичко ей така си го измислят хората, след като е забранен в Англия, Франция, някои щати в САЩ , Канада и т.н. мисля че и в Германия!? Разбира се, че с токова много пари могат да се намерят експерти, които да ни убеждават, че черното е бяло. Не забравяйте и страшното предсказание на Ванга, че ще се покаже черното злато и злато въобще, но вода за пиене няма да има!!! Защо винаги се намесва и политика, като природата си е една: нито лява, нито дясна. За съжаление има много други дейности в България, които са опасни за природата ни , макар и в по-малки мащаби и за тях се знае почти нищо.

Leave a Comment