Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Ексфолиант за всички части на нашето тяло

1/2 чаша овесени ядки
1/3 чаша слънчогледови семки, сурови
1/2 чаша бадеми, сурови
1 с.л. листа от мента, розмарин, чубрица (изсушени)
1 щипка канела (пожелание)
малко вода

Всички ядки и листата смиламе на много ситно (много добре става с кафемелачка). Смесва ме ги добре, добавяме и канелата, който желае, и прибавяме толкова вода, колкото да се получи споена смес. Сложете в стъклено бурканче и съхранявайте в хладилника до 1 седмица – ако добавите 10-тина капки масло от жожоба ще увеличите трайността. Пожелание може да добавите 1 лъжица мед – така вашия ексфолиант ще има изключително подхранващо и омекотяващо действие.

За да ексфолираме лицето взимаме от сместа около 1 лъжица и нежно масажираме 1 минута. По желание може да постоим със сместа на лицето известно време, за да попият маслата от ядките по-добре. За кожата на тялото използваме по-голяма част от сместа и отново е добре да постоим известно време с нея – така кожата става още по-гладка и мека.

Този ексфолиант има страхотен аромат – направо ще ви идва да го изядете.
Ако добавите листа от мента – пригответе се да почувствате хладни нюанси. Чубрицата също е чудесна – има силно антисептично действие и е подходяща за кожа предразположена към акне и възпаления. Всъщност може да добавяте всякакви билки – те допълнително ще обогатят вашия ексфолиант.

4 comments

1 Оксана { 12.14.08 at 20:35 }

Сколько хожу по рунету, никогда не верила, что выйду на такой блог, на который захочется вернуться. Все какие-то одинаковые… Возможно не бросался в глаза мне язык автора. Вы же чем-то заинтересовали!

2 emi { 12.05.09 at 0:27 }

ситно смлени пшеничени или овесени трици залети със сусамово олио, да стане, като кашичка, и 10 капки масло от мандарина. Ето това използвам аз вместо сапун, даже се получава и лека пяна, кожата след това може да не се маже с нищо, става мека и гладка.
:))

3 Евелина { 02.09.10 at 17:57 }

Здравейте! Аз използвам един много освежаващ пилинг както за лице,така и за тяло.Пробвайте,наистина е много приятен.
За рецептата си пригответе:
2 ч.л.настъргана кора от лимон
2 ч.л.овесено брашно
6 ч.л.бадемови трици (за почистване)
Всичко се смесва в подходящ съд с около 3 с.л.хладка вода, докато се получи каша. Сместа се маже с шпатула за козметични цели, оставя се да престои около 10 минути и се масажира с нежни, кръгообразни движения.
Този пилинг се препоръчва особено много за масажиране на гърба и раменете и освен почистващи кожата функции, комбинацията с лимон тонизира и освежава заради високото съдържание на витамин C и естествени антиоксиданти.

4 Милена { 07.19.12 at 14:47 }

Прекрасен и вдъхновяващ сайт! Благодаря ви, че споделяте опита си!
За заместител на шампоана ползвам сода и оцет, и определено косата ми е измита, обемна и не се налага да я мия през ден, тъй като преди беше и доста мазна.
За тялото все още ползвам купени сапуни, но не при всяко къпане, а 1-2 пъти в седмицата. През останалото време замествам само с люфа, а 1 път седмично с мляко кафе. Събирам 1 седмица кафето и така 1 път седмично и аз и мъжа ми си правим ексфолация на тялото. Аромата на тялото е прекрасен. Поне ние харесваме и все още пием кафе … Но поне внимаваме какво купуваме и от къде.

Leave a Comment