Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Заземяване или Earthing

босо ходене
От Едоардо Капуано, 06 март 2012 г.

източник: www.ecplanet.com

превод от италиански: danielaorela
Излезе една много хубава книга, разглеждаща как да се лекуваме с енергиите на Земята стоейки боси.

Книга, която ме връща към детството ми, когато цяло лято ходех бос, без обувки, в полето и краката ми ставаха силни и здрави, а ползва от това в действителност имаше и целият ми организъм предвид благотворният масаж на всички точки от рефлексологията на стъпалото.

И днес от време на време си правя по някоя зареждаща разходка без обувки. Точно оня ден се разходих в снега… разбира се бос… навик, който имам от много години и практикувам поне веднъж в годината.

Почти целия си живот изживяваме с обувки на краката, често с гумена подметка, а това ни изолира от земното електрическо поле. Фактът да можем да ходим боси, без обувки ни позволява да се свързваме дълбоко с нашата планета, не само емоционално, а и възстановявайки естественото електрическо състояние на тялото.

Много от психо-физичните ни проблеми могат да бъдат облекчени от това просто действие… от вкореняването на нашите енергии, от свързването отново със Земята. Можем да получим почти мигновен електричен заряд, като стъпим с боси крака на Земята. Нашите обувки с изолиращи гумени подметки пречат биоелектричната верига да действа правилно, откъснати сме.

Спането направо на земята (ех, хубавите дремки върху одеялцето под сянката на дърветата… толкова зареждащи) или ходенето боси ни уравновесява енергийно, тъй като свободните електрони от земната повърхност ни обсипват и ни синхронизират със същите нива на потенциал и енергетичен заряд на Земята. Това балансиране ни носи много ползи на всички нива: физическо, емоционално и умствено.

Книгата, която препоръчвам, говори точно за невероятните ползи, които можем да получим с едно просто действие… действие, което ни препоръчва и Hira Ratan Manek, който, както си спомням, е онзи господин, който разпространи практиката на хранене със слънчева енергия.

Тримата автори разказват от първо лице и обясняват от различни гледни точки, свързани с тяхната професия и житейски опит, как тези принципи на откъсване са доказани със серия от научни и експериментални данни.

Earthing, Clinton Ober

Clinton Ober, е пионер на кабелната телевизия и посочва ползите за здравето на „Earthing“, термин, използван от него за определяне на връзката, която установяваме с повърхността на планетата като седим на нея, стоим прави или ходим боси по Земята или спейки върху постелки или специални възглавници, които действат като проводници. Clint е изобретил система на свързване за по-добър сън и цял куп други инструменти, които помагат за възстановяване на жизнената връзка, която бива често пренебрегвана, с Майката Земя.

Steve Sinatra, е кардиолог от Кънектикът, специализирал в интегрирана медицина и електромедицината, след като срещнал Ober, веднага разбрал колко обещаващо е Earthing за сферата, в която работи, кардиологията, така както и за медицината изобщо.

Martin Zucker е ветеран в изследванията на здравето и заедно с приятелите си намира стотици потвърждения на полезността да се ходи бос.

Така, ако страдате от предменструален синдром или артритни болки или болки в гърба, или пък имате лошо храносмилане, или тялото ви трябва да преодолее часова разлика, или се чувствате уморени – излезте навън и стъпете боси на Земята. Накрая ще се почувствате по-добре. А щом това стане, ще ви светне една лампичка в главата. Ще осъзнаете, че, дори и да живеете на повърхността на Земята, стилът ви на живот ви е откъснал от тази безкрайна енергия, която без да осъзнавате стои под краката ви. Тя е там, винаги там – върнете си я обратно.

Ето линк към аудио версия на книгата EARTHING.

4 comments

1 Димитър Смилянов { 10.16.13 at 10:17 }

Аз го правя при всяка възможност и се чувствам прекрасно! Със сигурност подобрява здравето и настроението ми, а даже мисля, че е един от най-лесните методи за духовно израстване. Един съвет и от мен – освен боси, ходете и максимално разголени – така ефекта ще е още по-голям.

2 Emil Elmazov { 12.01.13 at 3:54 }

Лечение чрез ходене бос, и чрез пиене на студена вода…

3 съншине { 01.09.14 at 20:31 }

Още щом направих 2 крачки забравих за всичко лошо и се почувствах толкова добре… Не исках да се прибирам, но кучето се измори да тича с мен))) Почувствах се свободна.

4 За спането на земята | За родителството като игра и отговорност { 10.16.15 at 13:52 }

[…] Източник: Земя на заем […]

Leave a Comment