Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Лавандулово масло

Това масло е изключително подходящо за мазна и комбинирана кожа, за слънчеви изгаряния и кожни нарушения:

масло от гроздови семки (300 мл)
1 с.л. масло от жожоба
1-2 връзки свежа лавандула
няколко стръка свежа мента и розмарин
20 капки етерично масло от лавандула

Пълним 1 буркан със ситно нарязани лавандула, мента и розмарин, колкото по-ситно толкова по-добре. Ако нямаме свежи, може да ползваме и сушени, но свойствата ще са по-слаби. Заливаме с растителните масла и оставяме да престои така 40 дни. След това прецеждаме и добавяме капките етерично масло и разбъркваме. Съхраняваме в чист стъклен контейнер като поставяме етикет с името и съдържанието. Това е изключително леко масло за лице и тяло, но ползвайте в умерени количества, за да може да попие добре.

Аромотерапия: подарете на себе си или на вашия любим човек един невероятно релаксиращ масаж с това масло. Запалете свещи и си пуснете вашата любима музика, която да ви накара да се отпуснете и да ви отведе в един спокоен и слънчев свят.

2 comments

1 Христина { 07.17.10 at 15:41 }

Здравейте, наскоро попаднах на сайта, и доста често влизам и намирам интересни неща. Поздравления!!! Но много лошо бие на окото/ и не само /, когато се правят груби правописни грешки, в случая правилното е Ароматерапия, а не Аромотерапия.

2 ЛиР { 08.20.10 at 11:26 }

mer, Дали това масло може да се изполва ежедневно за лице. Мисля да премахна всякаква „купешка“ козметика, но сякаш най-трудно ще ми е да намеря алтернатива на крем за лице и „околоочен кунтур“. 🙂

Leave a Comment