Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Голямата малка закуска

200 гр орехи
2-3 с.л. цветен прашец
2-3 с.л. мед
2-3 с.л. настъргана кора от портокал

Орехите накисваме във вода за 1 ден и след като прецедим и подсушим ги смеляме на ситно. Цветния прашец накисваме в много малко вода, няколко капки, колкото да се навлажни. Добавяме цветния прашец към орехите и слагаме меда и кората и разбъркваме добре. Съхраняваме в стъклено бурканче. Само няколко лъжици от тази закуска ни засищат и ни дава всички витамини и минерали, от които имаме нужда за деня. Много е подходяща да си я приготвяме, когато знаем, че няма да имаме много време, за да ядем или ще сме на крак цял ден или пътуваме.

4 comments

1 Руми { 11.28.09 at 19:44 }

Чудесна идея!
На 5-6 месеца се прибирам в България и пътувам почти 24 часа с рейс, а тази рецепта е една прекрасна възможможност да мъкна по-малко храна със себе си!
Благодаря , Mer, за всичката ти добра воля, търпение и услужливост!

2 klipsi { 07.19.10 at 10:40 }

Тази закуска наистина е страшно полезна и засищаща, но аз си я правя без корите от портокал. Не съм търсила, но те имат ли някакво по-специално предназначение от овкусяването?
Странно е как сме допуснали да се тъпчем с огромни количества храна, при условие, че ни трябва толкова малко.. 🙂

3 Таб { 07.19.10 at 13:43 }

Колко време извън хладилник (лятото) издържа извън хладилник? Медът достатъчен консервант ли е, че да спре евентуалното гранясване на орехите?

4 mer { 07.19.10 at 16:41 }

Ако няма наличие на течност или вода, ще издържи няколко дни, та дори и седмица. Ако има и повече мед, ще издържи и месец. Корите от портокал не са задължителни, особено със съмнителното третиране на портокалите, та аз лично не ги ползвам. Но това е любимата комбинация на моя приятелка, която веднъж беше забъркала за един поход в планината и доста добре ни се отрази.

Leave a Comment