Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Боровинкови наслади

боровинкови наслади

Този страхотен десерт е изключително подходящ за закуска на всички, особено за малчуганите, тъй като ни зарежда с много енергия, витамини и минерали. И е неустоимо изкушение.

1 чаша боровинки
1 банан
1/2 чаша слънчогледови семки, най-добре покълнали
1-2 лъжици мед
1 ч.л. цветен прашец
1 ч.л. вода

Цветния прашец разтваряме със съвсем малко вода (иначе в сухо състояние няма да се усвои от организма ни). Слънчогледовите семки, ако не са покълнали, може просто да накиснем във вода за през нощта (това е достатъчно, за да се активират ензимите и да започнат процесите на съживяване на семенцето). Нарязваме банана на малки парченца и смесваме всички съставки в купа. Хапваме си, като се наслаждаваме на всяка лъжица.

боровинкови наслади

боровинкови наслади

2 comments

1 stela { 08.31.09 at 13:57 }

Здрасти Мер, позволих си да копирам рецептата ти в моя блог, защото сутринта реших да тествам „боровинкови наслади“ за закуска и бях възхитена. Аз съм ти фен, въпреки че не съм суровоядец и чета редовно блога. Надявам се някой ден да тествам всички рецепти:)
Поздрави!
Стела(Зоя.бг)

2 mer { 08.31.09 at 14:39 }

Здравей, Стела. Днес сядам на компютъра си за първи път от няколко седмици насам и първата ми работа е (по принцип) да прегледам няколко любими сайта, от които и „кукуряк“. Отварям го и какво да видя…. изненадах се много приятно. Радвам се, че рецептата ти е харесала и на мен ми е много любима. Надявам се и от останалите (които пробваш някога) да останеш очарована :).
Слънчеви поздрави!

Leave a Comment