Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Холистичната акушерка Ува Майнер отново в България

съзнателно зачеване

СИЛАТА ДА ПРОМЕНЯМЕ СВЕТА ЧРЕЗ БРЕМЕННОСТТА И РАЖДАНЕТО

Все още не е късно да присъствате на някои от срещите с Ува Майнер в София, Варна и Стара Загора  – холистична акушерка, международен лектор, психолог, лечител и вдъхновител на красивото раждане за хиляди семейства по света.

„Животът и подсъзнанието започват със зачатието. По време на бременността и раждането се формират моделите на страха и насилието… или на доверието и любовта. Има пряка връзка между вътреутробния ни живот, как сме били родени и как ще преживяваме живота… Истинската революция за МИР трябва да започне сега, във всеки от нас, в самото начало. НЕКА ЗАЕДНО СЪЗДАДЕМ ОБЩЕСТВОТО НА МИРА!”, призовава Ува и това вярване е основата на нейния холистичен подход към зачеването, бременността и раждането в стремежа й да допринесе за мир на планетата.

Повече информация тук.

На една от отминалите вече лекции Ува говори за съзнателното зачеване, съзнателната бременност, раждане, отглеждане на децата и колко е важно въобще цялото сътворяване на детето да премине в осъзнатост и с положителна настройка. Над 85% от цялото население е заченато „by accident“ – случайно, без намерение, без подготовка, без съзнателното решение за тази важна стъпка – да продължиш себе си и света по най-добрия и правилен начин, в синхрон с природата и вътрешния си глас… Ето малка част от всичко, което научих от една от лекциите на Ува: Преди зачеване, в продължение на поне 6 месеца е важно и двамата партньори да пречистят тялата си от токсини, да пият изворна вода, да прекарат повече време на чист въздух, да имат чисти мисли и да изградят обща визия за детето си. Методи на детоксикация съществуват много, включително и за прочистване на дебелото черво, на кръвта, лимфата, черния дроб, като те се комбинират с консумация на био храна и физически упражнения. Плодовете и зеленчуците, ако не са органични, е препоръчително да се накисват за около час в магнезиев сулфат (английска сол). През тези 6 месеца е добре да не се взимат противозачатъчни и хормонални таблетки и, по възможност, други лекарствени препарати, било то и аспирин. Ако партньорите страдат от диагностицирано заболяване, е важно да се излекуват напълно от него (или доколкото е възможно), както и да се излекуват или изчистят семейни обременености от всякакво естество. За тази цел съществуват най-различни енергийни практики, като Ува подсказа за ползата от фамилните констелации.

По време на бременност и кърмене не бива да се провеждат детоксикации и енергийни практики.

Ува разказа за вътрешното знание и усещане на всяка една жена за дните на овулация и менструация и как да си върнем това вътрешно знание. Нашите прамайки са разпознавали добре сигналите на своето тяло, но днес, може би заради технократския и градски начин на живот и отдалеченост от природата и корените ни, това закодирано в нас знание и фини усещания са закърнели. Ето един начин  да разпознаваме дните на овулация – всяка сутрин температурата в ухото да се измерва веднага след събуждане с безконтактен термометър и да се води дневник ежедневно на тези записи в продължение на година. По време на овулация температурата леко се покачва и с течение на времето, наблюдавайки личните си себеусещания, жената  се научава да разпознава сигналите на тялото си и да ги разчита с вътрешните си „сензори“.

Друг метод е наблюдаването с помощта на лупа и изследването всеки ден на вагиналния секрет, който  по време на овулация се променя значително като структура.

Ува говори и колко е важно двамата партньори да се пречистят от енергиите на предишни партньори – еднакво важно, както за жената, така и за мъжа, с особено внимание върху енергийното пречистване на утробата на жената, ако е правила аборти (желани и нежелани). Пречистването може да стане с ритуал с течаща изворна или морска вода, с глина. Съществуват и други ритуали, извършени с ясното намерение за изчистване на утробата от енергията на неродените деца.

Попитахме я за плацентата. Тя започна с думите – „I Love Placenta“. След самото раждане майката трябва да изяде парче от плацентата, а най-подходящият начин е в шейк с банан, ядково мляко, мед и сурово домашно яйце. Барбара Рен съветва останалата част от плацентата да се изсуши и да се хапва по парченце всеки ден. По този начин се възстановяват хормоналният баланс, липсващите микроелементи (и особено нивата на цинка), така необходими, както за майката, така и за бебето. Ува даде и друга идея за плацентата – да се замрази във фризера до момента, в който се извърши ритуал с цветя и песни по заравянето й в двора или на друго подходящо място, като на въпросното място се засажда дърво на детето.

Говорихме за още много неща, които трудно мога да преразкажа, а може би и не трябва аз да го правя. Затова горещо препоръчвам 2 книги – едната Ува спомена няколко пъти, а другата ми беше горещо препоръчана от приятели:

 

Съзнателно зачеване

В търсене на изгубеното щастие

 

Лекцията на Ува ме вдъхнови много и ми даде отговора на въпрос, който ме измъчваше дълги години: Как ще се промени светът към по-добро?
Време е да се обърнем към корените си, към Майката Природа и към знанието, скрито дълбоко в нас и да започнем съзнателно да сътворяваме новия живот.

5 comments

1 Надя { 08.11.14 at 14:56 }

Втората книга промени живота на мен,моето бебе и моят спътник.Заради тази книга напуснахме града,когато бебето ни беше още на 5 месеца и започнахме да пътуваме.Целта ни беше Южна Америка…Успяхме да стигнем до Канарските острови,живяхме там 7 месеца.Самуил изсрастна в Природата…Немога да ви опиша колко сили ни даде тази книга.Книгата!Сега отново сме в България,търсим си земя,за да си построим къща,за са се върнем обратно при Майката и да си спомним кои сме.
Благодаря за прекрасната статия и надявам се все почече хора и деца да се върнат.
С обич и Светлина
Надя

2 съхранение на стволови клетки цени { 11.21.14 at 22:52 }

Бременността е едно от чудесата на света! Чувството да усещаш друг живот в себе си е невероятно, но още по невероятно е чудото на раждането и как то променя майката.

3 съхранeние клетки { 01.22.15 at 17:28 }

Интересна е концепцията за завръщане към природата. Смятам, че като цяло ние хората трябва да се върнем към природата, да я почитаме повече и да обърнем повече внимание на начина ни на живот като цяло. Аз много четох за плацентата и за нейните хранителни свойства, има доста информация а английски. Но ме интересува някой пробвал ли е да я изсуши и как точно става? И за колко време? Някак си не си представям да я оствя на балкона, а за съжаление моята действителност е такава в момента.

4 Dee { 03.13.15 at 12:41 }

Мер, говориш за изчистването на утробата от енергиите на предишни партньори и неродените деца. Къде мога да прочета нещо повече за споменатите ритуали, търся подобна информация, но не намирам. Чувала съм (чела), че енергията на партньорите стои 7 години в утробата…

5 фаянс магазин { 07.24.15 at 11:40 }

Благодаря ви за тази невероятна сила, за която говорите. Самото раждане е наистина нещо, което всяка една жена иска да изпита и да усети, че е станала майка, че е дала нов живот, който ще остане след нея. Много е трудно да възпиташ човек, да стане добър, да бъде истински и да се бори в трудностите. Една бременна наистина носи добро, само като я погледнеш и сякаш позитивната енергия идва и при теб. С мисълта, че носи малък живот, няма нищо по хубаво и по ценно от това.

Leave a Comment