Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Езикът – вашето вътрешно огледало

Състоянието на езика ни винаги безпогрешно отразява нашето вътрешно състояние. Чрез облагането на езика майката природа ни е дала еднозначен сигнал, че всъщност никак не сме добре със здравето си и веднага трябва да се замислим и да предприемем нещо.

Нормалното състояние на езика е следното – свежо розов на цвят, без никакви налепи и покрития, без зловонни миризми, с равномерна пореста структура – един добре поддържан, стегнат мускул. Всяко отклонение от това състояние е вече сигнал за висока токсичност в организма. Налепът е обикновено бял, жълт, тъмножълт или сив на цвят и отделя силна неприятна миризма. Колкото и да го остъргваме, езика отново се покрива с този налеп, тъй като иска да ни подскаже, колко сме мръсни от вътре.

Това многократно е доказвано от хора провеждащи гладолечение. В началото езика е обложен и с напредване на гладуването се самоизчиства. Никакви жабуренета няма да оправят състоянието му, докато не изчистите организма си отвътре. Методите са много, изберете най-подходящия за вас. Пробвайте различни режими на гладуване, житния режим, гладуване с плодове и чай, пречистване на черния дроб със зехтин или със сокове или пък друга процедура на изчистване.

При някои хора езика по принцип не е обложен или малко обложен, но когато те направят едно гладолечение, още в първите дни започва силно да се облага поради високото отделяне на токсини. И дори да се остъргва старателно след няколко часа отново се покрива с налеп. И така докато към края на периода на гладуване, не се изчисти сам и тогава вече може да приключим с режима. Та, ако си мислете, че всичко ви е наред, тествайте се с няколко дена гладуване и наблюдавайте езика си.

Много е важно всяка сутрин веднага като станем от сън, да си остържем езика с лъжица, някаква шпатула или с ноктите. През нощта тялото ни е отделяло много вредни вещества и част от тях е отделило върху езика под формата на силно токсична слуз. Тази слуз не бива да преглъщаме, а старателно да се избавим от нея. На кой както му е удобно.

6 comments

1 Анна { 04.26.09 at 16:43 }

Свикнала съм да си мия езика от малка, откакто прочетох една книга за йога. 🙂 Но, по време на гладуване с плодове и чай не ми се е облагал, а и по принцип е по-различен от нормалните – наричат го „географски“ и е обратното на „с равномерна пореста структура“ и е много чувствителен към пикантерии. Наследство ми е. Казвам го като любопитен факт, защото горното е написано за общия случай.

2 Jack { 10.24.09 at 20:01 }

Много интересна статия. За първи път чета за подобно нещо, не се бях замислял да използвам езика си като диагностика…. благодаря. 🙂

3 Petia Golemanova { 04.06.10 at 20:28 }

В „Извори на дълголетието” на Вл.Востоков има рисунки, по които може да си направи човек диагностика. Ако езикът ти (там където се допира до зъбите) има отпечатаци от зъбите, това показва, че имаш натрупани токсини в дебелото черво. Помня това, защото когато четох книгата моят език беше точно такъв. До тогава не бях обръщала внимание.:)

4 антони { 11.15.12 at 12:48 }

Много често през нощта си захапвам езика. Болезнено е и понякога кърви. Не мога да си обясня причината. Ако можете помогнете ми със съвет или телефон на лекар или лечител !

5 Ask { 11.19.12 at 15:43 }

Пиши в гугъл „прехапване езика на сън /или/ по време на сън“, дават го често от невроза и подобни. Може да опиташ ако не се храниш след 17-18ч дали пак ще се получи. Ако не намериш нищо което да ти обясни или помогне виж тази книга „Практика на оздравяването“ – част 4 – Прочиставе от материални и полеви паразити, на Генадий Малахов, там дава за скърцане със зъби насън.

6 каталина { 05.13.13 at 17:20 }

„Болестта като път“-Торвалд Детлефсен и Д-р Рюдигер Далке. Много отговори и още повече въпроси. Там всички симптоми на болести са показани като индикатори за проблеми на емоционално, ментално и психическо ниво. Горещо препоръчвам!

Leave a Comment