Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Прочистване на синусите с мед

прочистване на синусите с медЧаст от горните дихателни пътища са околоносните кухини, наричани още синуси. Намират се около носа и имат дренираща функция. Когато обаче се възпалят ни настигат симптоми като хрема, запушен нос, кашлица, възпалено гърло. За да не допускаме да се разболяваме е добре да прочистваме синусите си поне веднъж годишно.

Един от методите на пречистване е с помощта на пчелен мед. За целта намираме качествен мед, слабо или напълно захаросан. Вземаме с една лъжичка малко от буркана и с помощта на клечка за уши или направо с пръстите, правим две топчета с големината на грахово зърно. Слагаме по едно във всяка ноздра и полягаме за 4-5 минути, докато се разтопи медът. Веднага се усеща цялото движение на меда в ноздрите, синусите, носоглътката и накрая в гърлото. Обикновено процедурата е придружена с болка от остъргването, особено при хора с чести възпалителни процеси на горните дихателни пътища (обикновено с продължителност от 10 мин). Резултатът е очевиден и очеваден – обилно изтичане на секрети от синусите, през носоглътката и падат надолу в гърлото. Добре е да не се гълтат, а да се изплюват.
Прави се поне седмица. Хора с астма или тежки алергии е необходимо да се посъветват предварително с личния си лекар.

Този метод ми бе изпратен от Петко и лично изпробван от него в продължение на повече от седмица. Той с радост сподели с мен постигнатите положителни резултати и по моя молба ми изпрати начина на изпълнение на процедурата.

145 comments

1 Иван { 03.10.12 at 18:39 }

Здравейте, и аз си я направих тая процедура с мед. Принципно ходих на прегледи и ми казаха, че нямам синузит и проблеми с носа и носоглътката, но след като се изкъпах и ме духна вятъра ми се запушиха синусите. Опитах това с меда, болката е доста неприятна, но резултатът си заслужава! Дори бих го повторил ако пак ми се наложи :)

2 kristina { 10.14.12 at 15:47 }

Здравейте,някой знае ли дали тази процедура с меда може да се прилага на малки деца до 3 години?

3 Vera { 10.17.12 at 15:16 }

Здравейте изчетох всички ваши коментари и съвети и реших да приложа този метод, който Петко го препоръчва с меда за изхвърлянето на секретите от носоглътката. Аз имам дъщият проблем от дете запушен нос, чувство за задух, отпадналост непрекъснато. Като бях малка ми правиха пункции само, че от това нямаше ефект доста е неприятно и не Ви го препоръчвам след което ми продължиха оплакванията с годините и преди две години реших да се оперирам понеже имах всеки ден адски много суполи оперирах се в София в болница “ Токуда “ какво се оказа там попаднах просто некадърен доктор а уж беше завеждаш отделение също не Ви препоръчвам да се оперирате там получих адските сраствания и сега носът ми е отново запушен и ми се стича някаква слуз в носоглътката, което е доста дисконфортно и реших да пробвам това с меда днес ми е втори ден и се чувствам малко по-добре искам да те попитам Петко каква е точно диетата, която трябва да се спазва. Благодаря ти предварително :)

4 Даниел { 10.26.12 at 14:56 }

Бихте ли ми обяснили, дали запушването на носа не е естествена реакция, оръжие на тялото да се бори с болестта? С него не се ли цели предпазване на носната лигавица от изстудяване, причинено от въздушната струя? Нали вдигаме температура, защото вируситеи бактериите не са толкова активни и ги преборваме по-лесно.
Искам да попитам и защо, ностната секреция да е нежелана и блокирана? Нали точно тя изхвърля болестотворните тела?
Благодаря!!!

5 Milena { 11.03.12 at 15:33 }

Аз изпробвах това с меда и от 1 час насам си дишам нормално през носа и въпреки това,усеща се че има секрети.Но въпросът ми е колко пъти на ден трябва да го правя и в продължителност на колко дни?
Благодаря предварително!

6 радост { 12.22.12 at 16:50 }

Здравейте! Аз също приложих мед при остро възпаление на синусите и резултатът беше поразяващ. Само при две процедури в рамките на един ден си възвърнах загубата на обоняние и вкус, които бяха изчезнали.
И сега бих искала да ви цитирам едно изследване направеннаот Канадски учени от университета в Отава.
“ ….. те откриха, че медът може да излекува хроничен синузит. В него се съдържа един антимикроб, който атакува бактериите отговорни множество инфекции. Тяхното изследване беше представено с доклад на срещата на Американската академия по оториноларингология в Чикаго на 23 септември 2008г. Тяхното изследване беше провокирано от това, че много конвеционални лекари прилагат медът при лечение на синузит вече десетина години.
В лаборатория те приложили мед и антибиотици върху бактериите причиняващи синузит. И установили, че медът е много по-фикасен срешу унищожаването на бактериите, отколкото антибиотиците. След време бактериите мутирали, за да изградят резистентност към антибиотиците.
Антисептичният ефект на медът се дължи на ензим глюкооксидаза, който се произвежда от пчелите. Този ензим позволява превръщането на малки количесва от захарта в водороден пероксид или така познатия антисептик под формата кислородна вода.

7 Amanda { 01.09.13 at 12:49 }

Здравейте, вече публикувах първия си пост в този сайт и със задоволство продължавам да споделям резултатите от прочетеното тук и изпробвано от мен.
След първото слагане на мед в носа не почуствах нищо – само леко сълзене в едното око и едно кихане на сутринта. Нямаше секрети. След второто и третото поставяне обаче започна обилното секретиране и кихане – кожата около носа ми се изприщи от издухване на секретите. Три вечери не си бях у дома и не слагах мед, но пък ме заболя гърлото (от дете това е слабото ми място, което лекувам с компрес). И така, след компреси на гърлото и възобновяване слагането на мед, болките ми изчезнаха, кашлицата намаля, а и секрети вече не излизат. Вероятно организмът се е поизчистил от тях.
Сега продължавам с прочистване на дебелото черво, но не мога да се похваля с големи „резултати“ – може би бъркам технологията някъде.
Благодаря на Мер и Петко за пореден път!

8 Сладоледчо { 01.16.13 at 19:44 }

Здравейте.
От малък имам запушване на синузите,често ми тече носа. Сравнително рядко имам главоболие. По рентгена ми казаха че имам изкривена носна преграда. Ушите ми пращят като преглъщам и понякога като слушам музика(меда премахва тези проблеми за по няколко часа).Очите ми не сълзят достатъчно и имам сенки въпреки че ям разнообразна храна и от години не приемам пържено/рафинирана захар/брашно/животински продукти/fast foods и спя поне по 8 часа.
С каничката нети боли. Не е толкова колкото при меда, но все пак. Разочаровах се че от другата ноздра излиза само вода.
Имам големи надежди да си подобря симптомите с тези процедури но не разбирам защо се получава болката при каничката нети и защо не излиза секрет. Самата болка лично не ми пречи ако не е индикатор че се вреди.

9 istodi { 01.20.13 at 14:15 }

Здравейте. Не мога да дишам през носа аради алергия към домашен прах. Нищо досега не ми е помогнало. Това дали ще помогне?

10 Влади { 02.02.13 at 3:14 }

Здравейте!
Аз нямам хроничен синузит, но тази зима изкарах два пъти остро възпаление на синузите, като боледуването протече без запушване на носа, без изтичане на секрет през носа, само стичане в гърлото, но много малко и без сополи, само с ужасно главоболие, главно в областта на синузите. Лекарят ми каза, че съм се разболяла, понеже имам изсъхване на носната лигавица и носът е загубил предпазните си функции и микробите влизат безпрепятствено навътре. Посъветва ме да си правя инхалации с трамбъз преди лягане и ми изписа овлажняващи капки за нос, за да избегна ново разболяване. Но през последните две седмици, откакто оздравях, в края на деня отново се появява съвсем леко главоболие, не постоянно, но го има. Реших да пробвам терапията с меда, но се чудя подходяща ли е в моят случай, дали не изсушава носната лигавица?

11 raq { 04.18.13 at 22:45 }

Zdraveite!Imam problem sas sinusite ot 2 meseca glavata me boli ujasno mnogo nosat mu e postoqnno zapu6en.Chuvala sam tova s meda,no me e strah da probvam.Znam sa6to che se slaga zatoplena morska sol na cheloto.Tova s morskata sol go probvah,no izob6to ne mi mina i glavata me zabolq povache.Ako nqkoi e probval s med molq da mi kaje dali e e fikasno i kolko vreme da go pravq!

12 теодора { 04.21.13 at 1:06 }

Здравейте,дъщеричката ми е на 2 г.и 4 месеца и постоянно е със запушено носле,сменихме доста лекари и диагнози,като последната е хронично възпаление на синусите.Интересува ме дали методът с меда е подходящ за малко дете?Предварително благодаря!!!

13 Таня { 05.22.13 at 10:27 }

И аз се интересувам дали може да се приложи на малко дете?

14 Таня { 05.22.13 at 11:46 }

И аз да споделя как мина при мен първата процедура с мед.Не усетих никакви болки,макар че очаквах,тъй като напоследък имам много храчки и си чувствам „запушени“от секрети синуси,даже трудно дишам.Но усетих само леко загряване от меда,нямах и кой знае какво изтичане както чета че са имали други хора.Утре продължавам за да бъде ефекта добър ще я направя 10-на дни.

15 Teodora { 05.28.13 at 13:06 }

Каничка Нети Лота за промиване на носа
Цена 8 лв.
С нарастването на нивото на замърсяване на въздуха и вредните химикали в околната среда, се наблюдава огромно увеличение на броя на хората, които страдат от различни форми на запушване на носа и респираторни заболявания в наши дни. Лекарите по алтернативна медицина навсякъде по света препоръчват редовното прочистване на носа, използвайки разтвор от вода и сол, като част от редовния здравословен режим. Каничката нети лота, използвана предимно от практикуващите йога, е един нежен, безопасен и ефикасен начин, по който можете да прочистите носа си по възможно най-добрия начин, като просто промиете носа си със солен разтвор
Практиката на прочистване на носа, позната като Нети, се използва от практикуващите аюрведа и йога в Индия в продължение на хилядолетия. В съвремието практикуването на тази техника осигурява здравословен и безпроблемен начин на живот и дори яснота на ума и мисълта.

Характеристики на продукта:

• Пластмасов
• Нечуплив
• Лек
• Лесен за пренасяне и подходящ за пътуване
• Нетоксичен

Подходяща за хора, страдащи от:

• Настинки и грип
• Алергии
• Астма
• Хрема
• Синуити, синузити, ринити
• Хронично запушване на носа
• Главоболие
• Хъркане
• Подходящ и за деца

16 Kostov { 05.30.13 at 20:46 }

Трябва да си слабоумен да го направиш това.

17 Крис { 06.04.13 at 11:19 }

Пробвах трика с меда и чесаня – работи!
Меда направо ти изстъргва всяка гадост която имаш в носните кухини. Гадно е, текат сълзи като за световно, но облекчението след това е незаменимо. Само след 2 процедурки се чуствам доста по-добре, а този резултат с капки за нос (каквато и да е марка), не съм постигал до сега. Само помнете че меда трябва да е захаросан и да не е купешки.

18 Ина { 09.23.13 at 16:05 }

И аз сега го пробвах за пьрви пьт и сьм очарована.

Системно ми се запушват синусите, а сега се боря с някакьв сезонен вирус и бях адски запушена. Не издьржах повече и се присетих за това прочистване, което бях чела тук.

Малко ми сьлзяха очите, да ме е боляло чак – не ме е, по-скоро парещо е усещането. Не ми излезе толкова много слуз, колкото очаквах (може би, защото от месеци не сьм яла млечни), но пьк се отпуших и дишам.

Така и така сьм го почнала, ще взема да го изкарам 10 дни.

19 Петьо { 10.01.13 at 22:38 }

Здравейте всички!От години имам проблем с гърлото – казват лекарите -хроничен фарингит.Тази година от февруари ме е подхванало -ту съм добре, ту не.Наскоро обаче след завръщането ми от морето почнах да вдигам понякога и температура -37.2-37.3.Много гадно.Преди няколко дни ходих при един познат УНГ-лекар,гледа ме с някякъв апарат -синускан мисля, че беше и каза, че имам възпалени синуси.Предписа ми АБ-Клиндамицин+ринолекс за мазане в носа.Как мислите дали да ги приложа или да пробвам с меда?Благодаря предварително на всички които ми помогнат с някакъв съвет!

20 Ина { 10.01.13 at 23:14 }

Нищо не пречи пьрво да пробваш с меда, да видиш как ще ти подейства.

21 Иво { 11.01.13 at 23:04 }

Може да не е излишно да прегледаш и бъбреците.

22 силви { 01.06.14 at 2:30 }

От всичко написано тук разбирам че на всеки му действат различни методи , това с меда звучи добре , но и доста болезнено. При мен проблема е от почти две години , а нещата стават по- зле зимата.Дайте съвет – меда ще помогне ли ? В моя случай – запушен нос , всеки ден секрет от носа – главно сутрин – прозрачен и много кихане.Лекарите казват че е алергичен синузит , но само антибиотици знаят и се отказах от тях преди година.Пробвах инхалации със карамелизирана захар – загрята в подходящ съд, пробвах капки от кислородна вода + кислородна вода (по Неумивакин), инхалации с лайка , нагряване с пчелен восък – външно ….. Всичко помага за ден два или седмица , но не дава траен ефект.Сега се опитвам да спра зърнените храни без тези без глутен и почти не хапвам месо и млечни продукти (може би някой път като съм на гости , за да не обидя домакините).Спрях цигарите след 10 години пушене !!!
И сега готова съм да опитам и това , така че дайте съвет – някой с моите симптоми дали помага дълготрайно?Или насоки за дълготраен ефект.

23 alina { 01.09.14 at 14:38 }

iskam da vi spodelia che metoda s med deista mn burzo!!!az izp robvah i triabva da vi kaja che se chvstvam mn dobre oshte oe purvia put !!! taka che napravete go ! daje ne boli :)

24 alina { 01.09.14 at 15:49 }

sushto mn dobre deistvat kakite za nos Quixx ,obikolih vsichki doktori,ateki i pr… nishto!jilaia sekret v gurloto si stoeshe okato ne naravih rocedurata s meda ! deista na 100 % !blagodaria na vsichki i nai veche na PETKO za tozi metod!biah na ruba na otchaianieto,jilavia sekret me podludiavashe,blagodarenie na vsichki vas sega sum mn po dobre !!! :)

25 Христина { 01.15.14 at 23:06 }

Здравейте, този метод не съм го пробвала, ако видя много зор ще се тества. Имам синузит от дете, болезнена и гадна придобивка, с годините от прекомерна употреба развих алергия от ксилометазолин капки и се почнаха едни експерименти …… Най – успешните, нагревки с едра сол, инхалация и моя хит домашни капки от: равни количества мед, сода и сол ( по 1 супена лъжица) , около 60-70 мл вода. Сместа се вари докато се редуцира, добива цвят на коняк, ако ви е много концентрирано добавете преварена вода. По 2-3 капки в ноздра 3-4-5 пъти на ден. Болезнено е няколко секунди, не е болка за умиране, слагам ги и на детето (14 годишен е). Може да ги съхранявате в хладилник.

26 Елена { 03.03.14 at 1:14 }

Най-лошото лечение, е което това на което сте се доверили от дълго време и го ползвате постоянно
Това лечение премахва само следствието, а не причината !
Щом го ползвате дълго време, значи не е лечение
Ще ви дам следният прост пример:
Канала на мивката ви, често се запушва, но вие знаете че някой препарат успешно го почиства и го ползвате постоянно , но това не е решение на проблема , а решение на следствието от проблема
Истинският проблем е причината за запушването и трябва да се работи в тази посока
Медецината поради това, че в днешно време се е комерсиализирала предлага решение не на проблема , а на следствието защото няма икономически интерес да ви реши от проблема,а да ви обвърже с решаването на следствието

27 Ивелина { 03.08.14 at 10:36 }

Здравейте! Част от методите, споменати тук, съм ги пробвала и помагат, но аз имам друг проблем. Настинала съм и през нощта се събуждам и носът – запушен. Започвам да духам и дясното ухо като започна да ме боли! Ужас! Реших, че е от многото духане и спрях. Сега се събудих и постоянно ми тече носа и кихам. Слава Богу нямам тази болка в ухото, ама като чели всеки момент пак ще ме заболи. Страх ме е да се издухам, защото болката наистина е много силна.

28 Веско { 03.11.14 at 18:33 }

бЛАГОДАРЯ ВИ ХОРА МНОГО МИ ПОМОГНА ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СТЕ !!!

29 Иво { 03.16.14 at 22:59 }

Точно така, Елена. За съжаление от много десетилетия официалната медицина е поне 99% симптоматична. Нито лекува, нито може да лекува, нито се опитва да може да лекува, сиреч да излекува. И няма как да е другояче – при положение, че ‘лекуването’ на симптомите носи стотици, понякога и хиляди пъти повече печалба от излекуването на болестта чудно е защо още има чудещи се. Много пъти съм виждал как се чудят – не може да е толкова лесно, защото медицината не прави нищо подобно. Някъде четох, че към 2009 година, реално около 70% от американския народ тотално абдикирал от услугите на официалната им медицина и са се пренасочили изцяло към т.нар. алтернативна медицина. И как една наука с хилядолетна история може да бъде алтернатива на нещо, което дори не може да се нарече наука и съществува ‘от вчера’ ?!? Та официалната медицина няма и 200 години сериозна история. Който се е интересувал, знае колко много задължителни процедури са заложени безусловно пред тези хора. И няма никакво значение дали ще подобрят здравето, дали ще го влошат или дори ще го убият. Важното е да се спазват процедурите, спуснати от ‘най-високо’. Примерите са брутални!
„През 1861 г. един от основоположниците на естествената хигиена Р. Трол формулира по следния начин кредото й:
„…системата на лекарствената медицина е лъжлива, невярна от философска гледна точка и абсурдна от научна, враждебна към природата, противоречи на здравия разум, катастрофална като резултат. Тя е проклятие за човешкия род… Системата на хигиенната медицина, която утвърждаваме и практикуваме, се намира в хармония с природата, съответства на законите на живия организъм, правилна е от научна гледна точка, дава положителни резултати, благодеяние е за човешкия род.“
В продължение на 150 години движението за природна хигиена расте и се утвърждава. То обхваща не само САЩ, но и Австралия и Нова Зеландия, прехвърля се и в редица цивилизовани западно-европейски страни и в Япония…“
Това важи с още по-голяма сила днес!

30 Иво { 03.16.14 at 23:15 }

За голямо съжаление, истинските лечители са подложени буквално на преследване от официалната ‘власт’. И все същото – не крайния резултат и многото неоспорими доказателства преди него са важни, а спазването на онези убийствени процедури, от които печелят шепа хора в света. Да, защото ни заставят да купуваме нещо скъпо и смъротносно. Фактологията около реалното развитие на фармацевтиката и официалната медицина покрай нея е ………. кошмарна, меко казано.
И нещо за синусите ми се ще да спомена във връзка с няколко въпроса и мнения по-горе. Не знам как по-разбираемо да го кажа или по-достоверно да прозвучи, но съм сигурен и от личните си опитности. Когато организмът се препълни с боклуци, една от реакциите му е да повиши дразнимостта си. И като така, постигайки значително по-леко възпалителни процеси той ги изпозлва да изхвърля чрез тях поне част от натрупаното. Много често хора в подобно положение претоварват от ‘чистене’ синусите си и те наистина за известно време не се дразнят/възпаляват лесно, но това си остава за сметка на повишения риск за възпаление на менингите, на мозъка. Нищо излишно не е оставил Всевишният в телата ни. Много пъти докторите се шегуват или лъжат ‘благородно’, че изрязаното и без това не ни трябва. но не е така. И все пак е за предпочитане, ако не намираме друг вариант, защото иначе загиваме изцяло. Преди време ме беше ‘погнал’ кръстът ми и горните синуси. Всяка сутрин се събуждах с доста сериозна болка в кръста, а носът ми се запушваше при най-малкия повей, стъпване на студено или течение… Още след първите няколко пречиствания на дебелото черво всичко изчезна, като че не го е имало никога. И синусите и болките в кръста!
В никой случай не пренебрегвайте съветите на по-опитните за съответните пречистващи процедури. Много хора сериозно грешат, смятайки, че ползвайки билки и други природни средства нямат нужда от прецизиране – дози, честота, продължителност, точен начин ан приготявяне…. и колкото и да вземат, няма да си навредят. Горчиви са плодовете на тази лъжа!
И – добрата диагностика е по-голямата част от лечението! А такава настина има!

31 Яна { 05.26.14 at 17:57 }

Здравейте,
от няколко седмици имам проблем със жълто-зелени и много гъсти секрети, които излизат само след много силно издухване. Правя инхалации с физиологичен разтвор, пия много вода, сутрин правя промивки с физиологичен разтвор, от вчера започнах да слагам капки, които си направих от сребърна вода и клеева тинктура. Когато носът ми е много запушен, слагам Олинт – не повече от два пъти на ден, тъй като много ми изсушават лигавицата, а не мога да дишам през устата.
Преди малко направих процедурата с меда. Определено беше доста не приятно, но пък трае 10-ина мин. За сега не забелязвам кой знае какво подобрение, но не съм го и очаквала след само една процедура. Ще продължа и ви следващите дни.
Имам въпрос: с какво мога да овлажня лигавицата на носа? Май съм попрекалила в стремежа си да облекча дишането и чувствам неприятна сухота в носа.

32 Атанас { 06.05.14 at 23:23 }

Пробвайте метода Сутра-нети! Много е лесен и с много ползи:)

33 надин { 06.12.14 at 14:41 }

Опитах лечението и мисля,че си изгорих гърлото.
три дни усещах как медът се стапя и стича към гърлото.Болеше.
на четвъртия ден се събудих от усещане,че се задушавам.не можех да преглътна ,чувствам устата си суха,а гърлото -като кървяща рана.Усещам и вкус на кръв,когато се напъвам да говоря.Имам час при УНГ следобед.но аз знам че сама си изгорих гърлото с медта

34 Ваня { 08.23.14 at 9:38 }

Като човек със синузит от дете силно се съмнявам, че това би подействало при мен. Пробвала съм единствено да слагам лук /на капки от скълцани люспи/ в ноздрите и въпреки че за момента облекчава изобщо не помага. Другото, което използвам щом ме заболи главата, е Ибупром – единствено той ми действа за облекчаване. Но съм силно скептична за меда.

35 Tommy { 09.17.14 at 19:47 }

Изпробван от мен начин – 1- 3 пъти на ден смъркане на чешмяна вода като зимата може
и топла и това е края на всякъкви синузити!

36 Atanasova { 10.09.14 at 17:20 }

Здравейте,
Има ли зинузит без секрет, само с болка?

37 Vania Gueorguieva { 11.05.14 at 0:11 }

Това с меда лично съм го пробвала. Изключително болезнено е, при мен доведе до временна загуба на обонянието (за няколко месеца) и освен това – не ми помогна по никакъв начин. Не бих го препоръчала на никого. Страдам от 14 годишна от синузит. Използвам също алтернативна медицина, но с мед категорично не бих се самоизтезавала втори път. Няма никаква полза, просто само болка.

38 zizinkata { 11.22.14 at 15:46 }

току що изпробвах ле4ението с мед и да ви кажа от 15 години успях да изкарам секрет от дясната си ноздра, където е проблема ми. Синузитът се отрази на зрението ми и ,,благодарение,, на него полу4их отоци на клепа4ите и виждам дадена фигура в троен размер.Възпалението е ужасно. Не се оставяйте като мен. Имаше ефект. Благодаря!

39 zizinkata { 11.22.14 at 15:50 }

Ако може някой да ме посъветва как да си премахна торби4ките под о4ите с билкови продукти, ще съм много благодарна!

40 илиян { 02.03.15 at 0:14 }

Ето една изпробвана рецепта, мисля, че съм я срещал и като рецепта на баба Ванга. Настъргва се грудка от дива циклама (ботурче) и се изцежда малко сок.Капва се по 1-2 капки, но трябва да се прави в изправено положение, понеже ако попадне на гърлото става нещо ужасно. Но ефекта е гарантиран. По този начин и със същата съставка е лекарството Назодрен.

41 лиана { 03.16.15 at 0:31 }

здравейте, изпитан от руснаците за лечение на синузит е кестенът – пръчици от суров кестен като има – режат се и се вързват с конци и се поставят в ноздрите, а в останалите сезони – смъркане на енфие от кестенов прах (не знам дали тоалетните трици не съдържат и нещо друго) – това ползват летците ако имат хрема и не ги пускат да летят; не е приятно и вероятно не става за малки деца, но на мен ми помогна

42 Ники { 10.07.15 at 13:16 }

Здравей Петко.Аз от 3 седмици имам някакво възпаление в синусите.Като вдишвам усещам миризма на развалено.Постоянно ми се стичат някакви секрети жълти на цвят в гърлото.Какво ще ми препоръчаш да ползвам?

43 Роси { 02.15.16 at 21:47 }

Благодаря ви.Това с меда е невероятно и само след първия пет почуствах облекчение,синусите ми се бяха възпалили, имах страшно главоболие и челото ми беше надуто.Днес мие 3 ден и забравих и се чувствам невероятно без болка.Неможах да повярвам колко вълшебства може да направи меда.Пробваите и вие,не боли изибщо просто е леко неприятно.

44 Милен { 10.20.16 at 20:37 }

Задължително домашен мед и не от пчеларски магазин а от пчелар на които лично сте му видели кошерите и ефекта е гарантиран правил съм го с менте мед и нищо не става но като е наторален и истински ефекта е страхотен също така съм си слагал синапено семе прави се лапа и се слага на лицето има си рецепта за приготвяне в интернет с мед и синап може да се оправи и най ужасния случай на синузит открих го последните 2 години и от тогава несъм боледувал но използвам и сироп от черен бъз и клеева тинктура и бъза си го бера и клея си го стържа лично от кошерите с тези 4 продукта ще забравите че сте боледували вярно много е занимавка да ги съчетаваш всички тези неща но пък си здрав и спестяваш пари от неефективни лекарства гарантирано удължаване на живота и неговото качество

45 Милен { 10.21.16 at 8:31 }

За да подеиства меда задължително захаросан колкото по голямо топче си вкарате в носа толква по добре лягате на леглото а главата да е на края на леглото така че да се отпусне назад се едно ще си слагате капки за нос и се седи не 5 и 10 минути аз седа по 20\30 минути и пълна с храчки по една чашка от кафе автомат тва са поне 100 грама слуз и гной нужно е седи се по толква време за да може захаросания мед да се стопи и да ви мине през носа носоглътката и да го исхрачите през устата докато трае процедурата неси духаите носа трябва да го издухате накрая и почти да не е останал мед

Leave a Comment