Земята не принадлежи на нас. Взели сме я назаем от нашите деца…
Random header image... Refresh for more!

Jaki по Лечебният глад

лечебния глад
източник
Повода да ви пиша е, че аз не вярвам на “модерната” медицина. Нямам нищо против лекарите, напротив, повечето от тях са доста мили и състрадателни хора, които наистина желаят да помогнат.
Но както казва д-р Albert Scweitzer (който е излекуван преди доста години от тежка степен на диабет тип-2 благодарение на суровоядство!!): “Това би трябвало да е професионална тайна, но все пак ще ви кажа. Ние докторите не правим нищо. Ние само окуражаваме и помагаме на вашия вътрешен доктор.”

Тези дни ще ви разкажа 2 истории за невероятното действие на гладолечението в моето семейство, едната е моя 🙂 .
Та, исках да споделя с вас какво ми препоръчаха лекарите тези дни – започнаха с “кафе и аспартам (заместители на захар) свободна консумация”…. само като чух, и настъпи лека пауза в ума ми и веднага след това спрях да слушам. Та нали именно те са тези, които причиняват големи вреди на нивото на кръвната захар. Както и да е, всеки трябва преди всичко да се вслуша в себе си, интуицията си. Това, което реших, е да търся отговора на друго място. Сетих се за гладуването (и самовнушението), тъй като вярвам в него.
Освен това интересното е, че всеки човек има предупредителни усещания. В смисъл,имаш усещането, когато нещо не е наред с тялото. Та, преди година и нещо спрях да консумирам захар, и захарни изделия. Ей така, не знаех защо, чувствах, че така трябва. Млечните ограничих до минимум.
Що се отнася до самата болест тип-1 и тип-2, е почти винаги генетично. Т.е. всеки човек носи различни гени в себе си, които предразполагат към различни заболявания, има диабетонни и т.н. При всеки човек е различно. Та, има различни фактори, които отключват тези гени-например стрес, замърсена околна среда, замърсена вода, липса на движение и застоял живот, но най-главна причина е храната. Готвена, преобладаваща с животински мазнини (месо,млечни,и т.н.), липса или много ограничено количество жива храна, която съдържа фибри и укрепва имунитета. И когато човек консумира мъртва или недостатъчно жива храна, имунната система много отслабва и се отключват тези болестотворни гени. Ключът към здравето е да се усили имунитета и да се даде възможност на организма сам да изключи тези гени и ги обезврежда.
НО, ако човек се върне отново към предишния начин на хранене, има опасност отново тези гени да се отключат.
Ще кача по-нататък книгата “Има лек за диабета”, за съжаление е на английски, но и аз ще се включа малко в превода, поне в най-главната част, представляваща самата програма.
В момента все още я препрочитам, обяснявам си доста понятия и започвам да си съставям лека полека самата аз програмата. Но звучи наистина обнадеждаващо. След месец съм на генерални изследвания. До тогава – 1 месец хранителен режим по насоките на Казънс, движение, медитация, дишане, пиене на топла вода (в което също вярвам силно) и много усмивки :))) .
Ей такива хубави неща, а сега ви оставям с пожелания за лека нощ, че ме чака мнооого дъъъъълъг път. И още нещо, много сте мили!

6 comments

1 mariiina { 05.16.11 at 8:04 }

Браво!!!Ще чакам книгата, за да се опитам да помогна на мои близки.Ако може и на части.

2 пп { 05.18.11 at 10:57 }

здравейте, бихте ли написали точно как се казва книгата на английски, която препоръчвате и кой е автора.

3 Olive { 05.30.11 at 17:21 }

Толкова закостенялост и невежество цари около нас, че понякога направо се отчайвам.. И аз имам близки, които имат спешна нужда от помощ и промяна, но не искат да прогледнат.. Дано поне прочетеното в книга да ги накара да се замислят, макар че вече се съмнявам. И все пак, къде да очакваме качен превода на тази книга, че нещо не ми стана ясно? Благодаря предварително и успех!

4 Ortodoksalen_anorektik { 06.01.11 at 22:40 }

В книгата става на въпрос за неизвестния Някой, на който нищо му няма се е излекувал от въображаемата си орторектична или хипохондрична болест.
Самото изказване АЗ СЕ ИЗЛЕКУВАХ ОТ ДИАБЕТ е лишено от смисъл. Два шоколада Милка в комбина със сладолед, няколко палачинки със сладко отгоре биха върнали на земята претендента с лечението.
Въпреки че се получават и временни ремисии както е при мен в момента. Дрънча голямо количество овча извара, кисело мляко с череши и няма и помен от ужасяващото пъпчасване и задух тип астма .

5 mer { 06.07.11 at 14:41 }

Здравейте, тази статия е стар коментар на Жаки, който тогава много ме беше вдъхновил. Имам практика да публикувам такива коментари. Но тя наистина беше сложила линк към книгата във форума, но той вече не е активен. Тази седмица ще публикувам преводи от най-интересните моменти. До скоро.

6 Светлозар { 04.24.12 at 7:56 }

Mer moje li s le4ebno gladuvane da se izlekuva napalno hroni4en pleksit ti ima6 opit v gladuvaneto ot Svetlozar

Leave a Comment